ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΕΡΤ Sports: Δωδεκάωρο αφιέρωμα στο Ευρωμπάσκετ 1987

Η πρώτη και πιο χρυσή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού γράφτηκε στις 14 Ιουνίου 1987, όταν η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ.
Με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα τριών ετών από τον μεγάλο θρίαμβο, η ΕΡΤ, που είχε καλύψει ζωντανά από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή όλη τη διοργάνωση, μεταδίδει την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 ένα δωδεκάωρο αφιέρωμα που θα αρχίσει.. από τις 14:00 και θα ολοκληρωθεί στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.
Πιο συγκεκριμένα, από την ΕΡΤ Sports στις 14:00, θα προβληθεί αφιέρωμα στον Φάνη Χριστοδούλου που είχε μιλήσει στην εκπομπή «Σπορ Ιστορίες» και στον Δημήτρη Χατζηγεωργίου.
Στις 17:00 η σκυτάλη θα περάσει σε άλλους τέσσερις πρωταγωνιστές του μπασκετικού έπους:
Από την εκπομπή «Sports Doc» του Βαγγέλη Ιωάννου, που τα γυρίσματά της έγιναν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές του θριάμβου. Παναγιώτης Γιαννάκης, Νίκος Φιλίππου, Αργύρης Καμπούρης, Λιβέρης Ανδρίτσος, αλλά και ο Παναγιώτης Φασούλας σε μια ξεχωριστή συνάντηση με τον φακό της ΕΡΤ, νοσταλγούν και διηγούνται τι συνέβη τις μέρες της διοργάνωσης που σημάδεψε για πάντα τον ελληνικό αθλητισμό.
Φυσικά, από το μεγάλο αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείψει ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας. Στις 19:00, ο Νίκος Γκάλης, στο πλαίσιο του «Sports Doc», διηγείται με τον δικό του τρόπο πώς έζησε ο ίδιος τις μεγάλες στιγμές αλλά και πώς οδήγησε την Εθνική ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης.
Αμέσως μετά, στις 20:00 φτάνει η ώρα του μεγάλου τελικού, πάντα από τη συχνότητα της ΕΡΤ Sports. Η Ελλάδα κόντρα στη Σοβιετική Ένωση, σε περιγραφή του Φίλιππου Συρίγου. Οι βολές του Καμπούρη, τα καλάθια του ασταμάτητου Γκάλη, το ασίγαστο πάθος του Γιαννάκη και όλες οι έντονες στιγμές που καθήλωσαν μια ολόκληρη χώρα έρχονται στους δέκτες σας.
Το μεγάλο αφιέρωμα συνεχίζεται στις 24:00, όταν και θα ξεκινήσει η ιστορική εκπομπή της ΕΡΤ «Ο δρόμος προς τη δόξα».  Πρόκειται για μια δίωρη ανασκόπηση, που είχε επιμεληθεί ο αξέχαστος Φίλιππος Συρίγος και στην οποία παρουσιάζεται με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη εκείνες τις ημέρες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στους δέκτες σας παρελαύνουν με συνεντεύξεις τους, όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής, διεθνείς παίκτες και προπονητές όλων των χωρών που λατρεύτηκαν ως «θρύλοι» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ενώ η εκπομπή παρουσιάζει πλάνα και αναλύσεις από όλες τις μάχες που έδωσε η ελληνική ομάδα μέχρι να κατακτήσει την κορυφή.
Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020. Μόνο στην ΕΡΤ Sports. Μία ημέρα αφιερωμένη σε ένα έπος που σημάδεψε μία ολόκληρη δεκαετία, μία ολόκληρη εποχή και έβαλε τις πιο στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού.