ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Στην Ελλάδα είσαι ό,τι σε δηλώσει ο Μπόμπολας

Οι γενναίοι του Σταύρου Μπρανκαλεόνε

Μέχρι τώρα νόμιζα ότι επανάσταση είναι να τα βάζεις με τον βασιλιά της Γαλλίας, με τον τσάρο της Ρωσίας, να παίρνεις τους συντρόφους σου και να πολεμάς στα βουνά της Βολιβίας με τον στρατό και την CIA και άλλα παρόμοια. Α πα πα, αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια, παρωχημένες πρακτικές, παρωχημένων χρόνων. Στις μέρες μας, επανάσταση είναι να αφήνεις τη μεταμεσονύχτια εκπομπή σου του Μega, να εγκαταλείπεις το πολυτελές εστιατόριό σου, να μαζεύεις τους φίλους και να φτιάχνεις ένα κόμμα θερμοκηπίου, προστατευμένο και παραχαϊδεμένο. Και να μας απειλείς ότι αν δεν σου δώσουμε 5% ή 10%, θα σηκωθείς και θα φύγεις.
«Έκανα την επανάστασή μου», αποκάλυψε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Νίκο Χατζηνικολάου. Φράση τετριμμένη, που αποκαλύπτει κάποια αιφνίδια μεταστροφή του βίου: έκανα την επανάστασή μου, έβαψα τα μαλλιά μου κόκκινα, ανέβηκα για κάμπινγκ στο βουνό, άρχισα να ακούω..

Ζητάνε λίστες με ονόματα προς απόλυση

Ελεύθερος Τύπος: μπόνους σε ημετέρους, τρομοκρατία για εργαζόμενους

Η καταγγελία για τα περίεργα (μαύρα;) μπόνους σε περίπου 20 στελέχη και εργαζόμενους στον Ελεύθερο Τύπο, όπως γνωρίζουμε, έφθασε και στα χέρια της ΕΣΗΕΑ. Η οποία ως συνδικαλιστικό όργανο έχει στα χέρια της τη λίστα στην οποία αποτυπώνεται η κατάσταση. Κατάσταση που αποδεικνύει πως το επιχείρημα της εκδοτικής παρέας Σκαναβή-Μπενέκου παλαιότερα, Σκαναβή τώρα, ότι πρέπει να κοπούν οι μισθοί για χάρη της εφημερίδας είναι έωλο. Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχουν λεφτά αλλά να δίνονται κάθε μήνες περί τις 22.000- 30.000 ευρώ έξτρα μπόνους σε ορισμένους; Πως γίνεται να παίρνει έξτρα έως και ο εκδότης της εφημερίδας;
Μετά τη λήξη του προγράμματος της εθελούσιας απόλυσης από την εφημερίδα, άρχισε η φάση κανονικών απολύσεων. Η οποία σερβίρεται στον "Ελεύθερο Τύπο" με καθαρή τρομοκρατία. Ο εκδότης ζήτησε ήδη από δυο τουλάχιστον τμήματα της εφημερίδας να του παραδοθεί λίστα..

Κέρδισε την δίκη και επαναπροσλαμβάνεται στον Σταθμό της Εκκλησίας

Με δικαστική απόφαση επιστρέφει στη δουλειά της απολυμένη δημοσιογράφος - Εν αναμονή άλλων τεσσάρων αποφάσεων

Τους δικαστικούς επιμελητές αντίκρυσε την Τρίτη το μεσημέρι ο διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας (φωτο) να εισβάλουν ξαφνικά στο γραφείο του έτοιμους να επιβάλουν κατάσχεση ακόμη και στην καρέκλα που καθόταν!
Ο λόγος; Η πρώτη απολυμένη από το Σταθμό της Εκκλησίας δημοσιογράφος κέρδισε την αγωγή της και η απόλυση της ακυρώθηκε με την 2811/2014 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Ο Σταθμός της Εκκλησίας ζήτησε με ασφαλιστικά μέτρα να μην εκτελεσθεί η απόφαση μέχρι να συζητηθεί η έφεση του, αλλά το αίτημα του για προσωρινή αναστολή απορρίφθηκε. Έτσι βρέθηκε ο διευθυντής του Σταθμού αντιμέτωπος με την κατάσχεση αλλά και το αυτόφωρο σε περίπτωση μη..

O «Επενδυτής» είναι οι εργαζόμενοι του...

...και όχι ο κάθε επίδοξος «βαρώνος»... 

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της εφημερίδας «Επενδυτής»:
 "«Αυθεντικός Επενδυτής», «Επένδυση» ή «Νέος Επενδυτής». Όποιο κι αν είναι το όνομα, ίδιο είναι το νόημα: Με λάφυρο το εκδοτικό ερείπιο του «Επενδυτή» που άφησαν πίσω τους δύο «επιφανείς» επιχειρηματίες των ΜΜΕ - οι εκδότες και του «Ελεύθερου Τύπου», Αλέξης Σκαναβής και Δημήτρης Μπενέκος, και θύματα εμάς, τους δεκάδες απλήρωτους και ανέργους εργαζόμενους της εφημερίδας «Επενδυτής», συνεχίζεται το «πλιάτσικο» στο χώρο του Τύπου.
Όπως ήδη κατήγγειλε με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ, πρωταγωνιστές στην «πειρατεία» είναι τόσο ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης ο οποίος ήδη κυκλοφορεί εβδομαδιαία εφημερίδα με οικονομικό ένθετο υπό τον τίτλο «Ο Αυθεντικός Επενδυτής» αλλά και ο Γιάννης Κουρτάκης που ετοιμάζει εβδομαδιαία εφημερίδα για την οποία έχει κατοχυρώσει ως εναλλακτικούς τους τίτλους «Επένδυση» και..

15 βγαίνουν με Κόκκινο

Πλήθος κόσμου, ακροατές και φίλοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, παρευρέθηκαν την Παρασκευή στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, όπου ο «105, 5 στο Κόκκινο» παρουσίασε το πρώτο βιβλίο του με τον τίτλο «15 βγαίνουν με Κόκκινο» και το οποίο κυκλοφορεί σε συνέργεια με τις εκδόσεις Τόπος. Στην εκδήλωση, που είχε ως κεντρικό της άξονα την ανάδειξη μερικών από τις πιο ελπιδοφόρες φωνές στη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία, μίλησαν οι συγγραφείς Μένης Κουμανταρέας, Άρης Μαραγκόπουλος και Βαγγέλης Ραπτόπουλος, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, Κώστας Αρβανίτης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι: Βασίλης Αλεξάκης και Δημήτρης Νόλλας καθώς και η πλειοψηφία των νεότερων συγγραφέων που συμμετέχουν στο εγχείρημα. Οι συγγραφείς του βιβλίου είναι:

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ομαδική παραίτηση δημοσιογράφων

Και οι 70 συντάκτες της μεγαλύτερης σλοβακικής εφημερίδας γνώμης, της «SME», με κυκλοφορία 40.000 φύλλων, παραιτήθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την πώλησή της σε όμιλο για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι είναι αναμεμειγμένος σε υπόθεση διαφθοράς.
Μάλιστα στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, ο διευθυντής της, Μάρκους Κοστόλνι, ήταν ξεκάθαρος: «Με τον όμιλο Πέντα ως ιδιοκτήτη -γράφει- δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε ελεύθερη και ανεξάρτητη δημοσιογραφική δουλειά».
Ο συγκεκριμένος όμιλος έχει αποκτήσει κι άλλες δύο σλοβακικές εκδοτικές επιχειρήσεις, μέσω ολλανδικής εταιρείας συμμετοχών, ενώ το 2012 από υποκλοπές των υπηρεσιών πληροφοριών της Σλοβακίας είχαν αποκαλυφθεί αθέμιτες σχέσεις..

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Τα ονόματα των 59 δημοσιογράφων που διορίζονται στη ΝΕΡΙΤ

Προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, εγκρίθηκε σήμερα η πλήρωση 59 θέσεων δημοσιογράφων  με Σύμβαση Εργασίας Αορίστου Χρόνου.
 Η πλήρωση των θέσεων αυτών πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση και των τριών φάσεων (αξιολόγηση τυπικών προσόντων, βαθμολόγηση υποψηφίου από ανεξάρτητους αξιολογητές, προσωπική συνέντευξη) που προβλέπονται στις σχετικές προκηρύξεις των διαγωνισμών της ΝΕΡΙΤ.
Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, λαμβάνοντας υπόψη το πρακτικό Νο 25 της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού για την πλήρωση 132 θέσεων Δημοσιογράφων, εγκρίνει τον Τελικό Πίνακας Κατάταξης των υποψηφίων για το αντικείμενο «Σύνταξη – Παραγωγή Ειδήσεων - Εκπομπών» και αποφασίζει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε., των παρακάτω αναφερομένων πενήντα εννέα.. 

«Μπορείτε να απεργείτε μόνον τις καθημερινές, παρακαλώ;»

Νουθεσίες με περισσό θράσος απευθύνει η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» προς τους απλήρωτους εργαζόμενους. Τους ζητάει να απεργούν μόνον τις καθημερινές και όχι σε ημέρες που παρεμποδίζεται η έκδοση του φύλλου της Κυριακής!..
Στην ευρεία ενημερωτική συνάντηση, που έγινε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στα κεντρικά γραφεία της εκδότριας εταιρίας, στη Θεσσαλονίκη, ο νεόκοπος γενικός διευθυντής, Παντελής Χαλβατζάκης, ζήτησε από τα μέλη όλου του προσωπικού  να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την επικείμενη απεργία, που είχαν ήδη εξαγγείλει τα αρμόδια συνδικαλιστικά σωματεία και η οποία έχει αρχίσει από σήμερα το πρωί σε όλα τα ενημερωτικά μέσα του «Αγγελιοφόρου».
«Κάνω έκκληση στη λογική σας και σας παρακαλώ να απεργείτε κάθε Δευτέρα ή Τρίτη και όχι την Πέμπτη ή την Παρασκευή, γιατί έτσι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει η έκδοση της Κυριακής! Κάθε φορά..

Ο Τζιμάκος άνοιξε (ξανά) πόλεμο με το ΚΚΕ

Ο Αλέξης ήταν Κνίτης και Κνίτης θα παραμείνει, δεν αλλάζει

Ο Τζιμάκος κάθε φορά που εμφανίζεται για λίγες, έκτακτες  παραστάσεις (κάποιοι το λένε «αρπαχτή») σκάει μύτη σαν τα σαλιγκάρια μετά την βροχή και αρχίζει τις δηλώσεις, τις συνεντεύξεις στα ΜΜΕ και γενικώς κάνει θόρυβο.
Ετσι και το μεσημέρι της Πέμπτης βγήκε και μίλησε στην Ελληνοφρένεια επιτιθέμενος κατά του ΚΚΕ κι όχι μόνο. "Η μισή μου οικογένεια έχει χαθεί στον Γράμμο και στο Βίτσι. Το ΚΚΕ δεν μπόρεσε να διατηρήσει ένα ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό. Τους πούλησαν στο κεφάλαιο. Δεν είναι κομμουνιστές αυτοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους του στο Κόκκινο. Κόβει από άλλους υπαλλήλους για να πληρώσει.(...) Ο Αλέξης ήταν Κνίτης και Κνίτης θα παραμείνει, δεν αλλάζει” είπε ο Τζίμης Πανούσης χθες στην Ελληνοφρένεια προκαλώντας αντιδράσεις.
Μάλιστα συνέχισε στο ίδιο πνεύμα και επιτέθηκε σε Παπαρήγα και Κουτσούμπα αναφέροντας..

Eπτά λόγοι για να κόψεις τον καφέ

Για όσους θεωρούν ότι είναι εθισμένοι στην καφεΐνη και πίνουν περισσότερους από 3 καφέδες την ημέρα, ακολουθούν επτά (σοβαροί) λόγοι για τους οποίους πρέπει να το σκεφτείτε για να περιορίσετε ή ακόμη και να κόψετε τον καφέ. Πολλοί είναι αυτοί βέβαια που έχουν συνδυάσει το τσιγάρο και την «απόλαυση» του καπνίσματος με έναν και δύο και τρεις καφέδες. Αυτοί θα πρέπει πρώτα να κόψουν το τσιγάρο και έπειτα να δουν τι θα κάνουν με τον καφέ . Για κάποιους βέβαια ισχύει και το αντίστροφο...
ακολουθούν οι επτά λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να κόψετε τον καφέ: ..

H κοκκινομάλα με τον λευκό μανδύα

Η Περσεφόνη είναι το τρίτο πρόσωπο που «έλειπε» από το ψηφιδωτό της Αμφίπολης, δίπλα στον γενειοφόρο αρματηλάτη και τον ψυχοπομπό Ερμή, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Μουσείο της Αμφίπολης.
Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι το ψηφιδωτό αναπαριστά την αρπαγή της θεάς από τον Πλούτωνα.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η Περσεφόνη φορά λευκό χιτώνα που συγκρατείται στο ύψος του στήθους με μία λευκή ταινία και έχει υψωμένο το αριστερό της χέρι προς τα πάνω.
Οι διαστάσεις του ψηφιδωτού είναι 4,5 (όπως και οι άλλοι θάλαμοι) επί 3 (πλάτος) μέτρα. Το βάρος των αρχαιολόγων τις τελευταίες ημέρες έχει δοθεί στο ψηφιδωτό, με αποτέλεσμα να μην έχουν..

Μαύρη γάτα η Αμάλ Αλαμουντίν

Θετικά αναμένεται να αντιδράσουν οι αγορές στην αναχώρηση της Αμάλ Αλαμουντίν από την Ελλάδα. Ήδη, τα πρώτα σημάδια από τις αγορές δείχνουν πως η Ελλάδα θα γίνει ξανά η οικονομική υπερδύναμη που ήταν μέχρι την άφιξη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα.
Στη διάρκεια της παραμονής της κυρίας Κλούνεϊ στη χώρα μας, γκρεμίστηκε το Χρηματιστήριο, ανέβηκε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου και ηττήθηκε η Ελλάδα από την Ιρλανδία στο ποδόσφαιρο.
Ήρθε η Αμάλ Αλαμουντίν στην Ελλάδα και χάθηκε η πολιτική σταθερότητα που είχαμε τόσα χρόνια. Κοντέψαμε να χρεοκοπήσουμε ξανά.
Αν έμενε η Αμάλ Αλαμουντίν ακόμα μια μέρα στην Ελλάδα, θα είχαμε 3 εκατομμύρια κρούσματα Έμπολα.
Η κυρία Κλούνεϊ είναι γρουσούζα, κατσικοπόδαρη και γκαντέμω.
Τώρα που έφυγε η Αλαμουντίν, να κάνουμε έναν αγιασμό. Και να λιβανίσουμε. Για να φύγει το..

Ένα μήνα πριν ο Χαρδούβελης εκτιμούσε ότι οι αγορές δανείζουν ...

...τη χώρα φθηνότερα από το ΔΝΤ

Σε συνέχεια της προηγούμενης απορίας μου για το αν υπάρχει υπουργός Οικονομικών στη χώρα, θα ήθελα να σας θυμίσω μια υπέροχη δήλωση του κ. Χαρδούβελη πριν από λιγότερο από ένα μήνα, την οποία και αλίευσα μέσω του Facebook.
Να τι κατέγραφε στο ρεπορτάζ της η Καθημερινή στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014:
Μήνυμα προς τη Γερμανία, και όχι μόνο, ότι η Ελλάδα μπορεί να αναχρηματοδοτήσει μόνη της τις ανάγκες της, στέλνει ο υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης. Λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, κατά την οποία θα συζητηθούν όλα τα σενάρια για τη μετά Μνημονίου εποχή, ο κ. Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handeslblatt υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας και επισημαίνει ότι η χώρα μπορεί να δανείζεται από τις αγορές με κόστος χαμηλότερο από εκείνο..

Με συνταγές «ΚΛΙΚ» η πολιτική Θεοδωράκη

Την εποχή που ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν διευθυντής του lifestyle «ΚΛΙΚ», υπήρχε πάντα στις σελίδες του κάποιο ρεπορτάζ με συμβουλές όπως «αν θες να... καψουρέψεις την γκόμενα, κλείσε ραντεβού μαζί της και μην πας».
Τα ρεπορτάζ αυτά μεσουράνησαν στα τέλη της δεκαετίας του 90.
Από τα μαθητικά μας χρόνια κάποιοι θυμόμασταν ότι οι συμβουλές «έπιαναν».
Την πρώτη φορά.
Τη δεύτερη φορά, η... γκόμενα μας έπαιρνε χαμπάρι, δεν πήγαινε ούτε εκείνη στο ραντεβού, και μέχρι το πρώτο διάλειμμα είχε «καρφώσει» σε όλο το σχολείο πόσες φορές την είχαμε πάρει τηλέφωνο παρακαλώντας...

Να σταματήσει το «πλιάτσικο» σε τίτλους εφημερίδων

Eνα ιδιότυπο «πλιάτσικο» παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον χώρο του Τύπου, με λάφυρα περιουσιακά στοιχεία και αναγνωστικό κοινό, που αφήνουν πίσω τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ και τελικά θύματα τους δεκάδες απλήρωτους και ανέργους εργαζόμενους, με χαρακτηριστική περίπτωση την εφημερίδα «Επενδυτής».
Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Επενδυτής» έχουν συμπληρώσει πάνω από 14 μήνες απλήρωτοι και διανύουν τον δέκατο μήνα επίσχεσης. Η εταιρεία DBAS των Αλέξη Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκου έχει αναστείλει την έκδοση της εφημερίδας από τον περασμένο Δεκέμβριο και αρνείται να πληρώσει δημοσιογράφους και τεχνικούς που απασχολούσε, παρά τις επανειλημμένες κινήσεις καλής θέλησης από την πλευρά τους.
Μάλιστα, από τον περασμένο Ιούλιο επιχείρησε να τους εμφανίσει ψευδώς ως «οικειοθελώς αποχωρήσαντες». Η άρνηση της εταιρείας να συζητήσει μια αξιοπρεπή για όλους λύση έχει οδηγήσει σε απαξίωση τον τίτλο της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ». Στο πλαίσιο αυτής της απαξίωσης εξελίσσονται τυχοδιωκτικές κινήσεις «κάλυψης του κενού» από άλλους επιχειρηματίες του χώρου...

Ο υπουργός Ντινόπουλος απαιτεί να πληρώνει ασφάλιση ανέργου στον ΕΔΟΕΑΠ

Ο βουλευτής και νυν υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος, δημοσιογράφος στο παρελθόν, έκανε αίτηση στον ΕΔΟΕΑΠ τον Ιούνιο του 2013 ζητώντας από τον ασφαλιστικό οργανισμό να ασφαλιστεί με το χαμηλό ασφάλιστρο των μελών του, ως άνεργος προς 48 ευρώ το μήνα.
Ο πρώην δημοσιογράφος, βουλευτής της Ν.Δ και νυν υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος ήταν προαιρετικά ασφαλισμένος, ως είχε το δικαίωμα, στο ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ από το 2008 ως το 2014 (ως σήμερα δηλαδή). Από τότε ως και σήμερα δεν έχει πληρώσει στο ταμείο ούτε ευρώ. Χρωστάει από τη προαιρετική ασφάλιση στο ταμείο άνω των 5,5 χιλιάδων ευρώ. Αυτό το διάστημα ωστόσο χρησιμοποιούσε τις υπηρεσίες του ασφαλιστικού οργανισμού κανονικά.
Ο βουλευτής της Ν.Δ και νυν υπουργός απαιτεί το χαμηλότερο ασφάλιστρων ανέργων στον.. 

Nέα 48ωρη απεργία στου Μπακατσέλου

Αντιμέτωποι με την πλήρη αδιαφορία της εργοδοσίας εξακολουθούν να είναι οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Αγγελιοφόρος, Αγγελιοφόρος της Κυριακής και την ιστοσελίδα www.agelioforos.gr. Οι εκδότες Αλέξανδρος Μπακατσέλος, Σταύρος Ψυχάρης και Γεώργιος Μπόμπολας, δε δείχνουν την παραμικρή προθυμία να ανταποκριθούν στις συμβατικές υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται διαρκώς οφειλές δεδουλευμένων και να καταστρατηγούνται έγγραφες δεσμεύσεις της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ.
Για τους λόγους αυτούς, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ κηρύσσουν σε όλα τα Μέσα της ΕΒΕ ΑΕ νέα σαρανταοκτάωρη απεργία που αρχίζει στις..

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ο Μπαλτάκος των Μέσων Ενημέρωσης

Ο νέος γενικός γραμματέας, Στέφανος Αναγνώστου, θεωρεί «προδότη» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Καθώς φαίνεται, ενισχύεται η ακροδεξιά στελέχωση του κυβερνητικού επιτελείου. Ο δημοσιογράφος Στέφανος Αναγνώστου, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης, σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, το οποίο ασφαλώς συνέταξε ο ίδιος, υπήρξε μεταξύ άλλων συντάκτης του (φιλοχουντικού βέβαια) «Ελεύθερου Κόσμου», αλλά και συγγραφέας δύο βιβλίων. Μια ματιά στο πρώτο απ’ αυτά είναι αρκετά διαφωτιστική για τις απόψεις του στενού συνεργάτη της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη.
Τιτλοφορείται «Φάκελος Κύπρος. Η τριλογία της προδοσίας» και πρόκειται για ένα βιβλιαράκι 96 σελίδων. Η έκδοση που συμβουλευτήκαμε δεν έχει ιδιαίτερα στοιχεία (τόπο, χρόνο και επωνυμία..

Προσβλήθηκε η Σπυροπούλου...

Στο «Ε» κατέφυγαν τα... θύματα της (Κουτσελίνη και Γερμανού)

Τον τελευταίο καιρό έχει ακούσει πολλά. Κάθε δευτερόλεπτο σε κάποιο σημείο της Αθήνας κάποιος θα την καταριέται, θα την βρίζει και θα την κατηγορεί. Με τόσους που αναφέρουν το όνομα της θα έπρεπε όλη την ώρα να φτερνίζεται. Η μόνη που πήρε λίγο βάρος από τους ώμους της και τράβηξε τα βέλη από πάνω της ήταν η Ντέπυ Γκολεμά. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου δεν διάγει την καλύτερη περίοδο στην καριέρα της και δεν είναι και ότι πιο εύκολο να διαχειριστεί όσα συμβαίνουν.
«Ακόμα διαβάζω τα μηνύματά σας! Ευχαριστώ για τις ιδέες-σκέψεις-συμβουλές-πολύτιμη βοήθεια σας!! Καλό βράδυ και μην ξεχνάτε ότι μπορεί να σας προσβάλλει μόνο αυτός που εσείς θα του το επιτρέψετε» απάντησε στους... ακόλουθους της στο twitter από τους οποίους είχε ζητήσει να της στείλουν προτάσεις για θέματα του Σαββατοκύριακου. Aπό αυτό είναι εμφανές ότι και η ίδια αισθάνεται..

Ο Σεφερλής, η άθλια φάρσα και η εκδίκηση για τον Κωστόπουλο

Τον προειδοποίησαν με προσφυγή στη δικαιοσύνη και ζήτησε συγγνώμη

Ο Μάρκος Σεφερλής σάρωσε στην τηλεοπτική πρωινή του πρεμιέρα και κατατρόπωσε το αήττητο δίδυμο Λιάγκα-Σκορδά!
 Άξιος κυνηγός τηλεθέασης χτύπησε με βολές ηλεκτροσόκ τα πεθαμένα νούμερα του Κωστόπουλου και τα ζωντάνεψε: νεκροφάνεια!
Βέβαια, χρησιμοποίησε κάθε μέσον δελφιναραϊκού και μη τύπου. Ακόμα και την τηλεφωνική φάρσα (κοπής 1970) σε βάρος αρρώστων γερόντων, με δυσκολία στην έκφραση. Και τι είδους πλάκα; Μνημονιακή!
«Τηλεφωνούμε από την πολεοδομία και με κυβερνητική απόφαση θα σας πάρουμε στο σπίτι», τους έλεγε και το κοινό του από κάτω επιδιδόταν σε ένα σιωπηλό ξεκάρδισμα και ένα ενθουσιώδες χειροκρότημα, αλλά άηχο για να μην προδοθεί η επιχείρηση του «ευφυούς» πλακατζή σε βάρος του..

Και η οικογένεια Λάτση στη Huffington Post

** ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της οικογένειας Λάτση ξεκινάει το εγχείρημα της Huffington Post στην Ελλάδα. Συνολικά θα υπάρχουν 4 μέτοχοι στο σχήμα, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης (24Media) και ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς.
(διαβαστε ΕΔΩ ποιοι θα «τρέχουν» την ελληνική έκδοση της Huffington Post)

** Ο ΣΩΤΗΡΗΣ Δανέζης θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA το Σαββατοκύριακο, αναφέρουν οι πληροφορίες, στη θέση του Νίκου Στραβελάκη, μετά την ανάληψη των νέων προσωρινών καθηκόντων του τελευταίου ως διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού. Αυτά μέχρι νεοτέρας.

** ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την DPG Digital Media καθώς η εταιρία, στo πλαίσιο της αναβάθμισης της ..

Στον εισαγγελέα για τον «κουμπαρά» Λιάτσος και Κωνσταντόπουλος

BINTEO
Στον εισαγγελέα καταθέτει ο Αιμίλιος Λιάτσος για το δημοσίευμα της εφημερίδας "Κontra News" για τον «κουμπαρά», που αναπαρήγαγε ο Πάνος Σκουρλέτης. «Υπάρχουν αρκετά στοιχεία. Υπήρχε και η  περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκείνης της περιόδου, πριν από το δημοσίευμα», τόνισε ο διευθυντής της εφημερίδας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γ. Παπαδάκη.
Την ερχόμενη Δευτέρα θα παρουσιαστεί στην εισαγγελία ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, προκειμένου να καταθέσει μετά τις καταγγελίες Σκουρλέτη ότι υπάρχει «ταμείο» από επιχειρηματίες, μέσω του οποίου επιχειρείται χρηματισμός βουλευτών για τις Προεδρικές..

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ποιούς εξυπηρετεί;

Από τον αναγνώστη Γ. Π. λάβαμε και δημοσιεύουμε τους προβληματισμούς του σχετικά με την υπόθεση των απλήρωτων εργαζόμενων στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο», τις κινητοποιήσεις της ΕΤΕΡ και την αντίδραση του διευθυντή Κώστα Αρβανίτη:
«Παρακολουθώ όλη την προηγούμενη εβδομάδα την υπόθεση απλήρωτοι εργαζόμενοι στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Την Τετάρτη 1 Οκτώβρη οι ηχολήπτες και το σωματείο τους η ΕΤΕΡ εξάγγειλαν 2ημερη απεργία για 6 μέρες μετά. Απλήρωτοι εργαζόμενοι 2 μήνες. Την Παρασκευή πληρώθηκαν μισό μισθό, και την Κυριακή (!) άλλο μισό και πήραν γραπτή δέσμευση για πλήρη αποπληρωμή των τεχνικών στις 15 Οκτώβρη, έτσι δεν έκαναν απεργία. Την ανέστειλαν. Μέχρι εδώ όλα καλά. Την Δευτέρα, μετά την αναστολή της απεργίας ο Αρβανίτης στην εκπομπή του άρχισε ένα λογύδριο κριτικής στην..

ΔΣΑ: Να συσταθεί επιτροπή για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, με την οποία ζητά να συσταθεί ειδική επιστημονική επιτροπή που θα συνδράμει την προσπάθεια της Πολιτείας για την, δια της νομικής οδού, διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα.
Στην επιτροπή αυτή, η οποία θα επέχει θέση νομικού παραστάτη των πολιτειακών οργάνων, προτείνεται να συμμετέχουν και να προσφέρουν εθελοντικώς τις υπηρεσίες τους, Έλληνες νομικοί ειδήμονες εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι θα συμβάλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία..

Καψόνια στους απλήρωτους του «Αγγελιοφόρου»

Σε ψυχολογικές δοκιμασίες στρατιωτικής έμπνευσης αποφάσισε να υποβάλει η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» τους 120 εργαζόμενους που απασχολεί. 
Έπειτα από σκόπιμες καθυστερήσεις πολλών εβδομάδων, η διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, της εταιρίας που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο» και σειρά άλλων εντύπων στη Θεσσαλονίκη, εδέησε αργά το μεσημέρι της Τρίτης, να λύσει τη γριφώδη σιωπή της και να προσκαλέσει το προσωπικό, για να το ενημερώσει. Έτσι, απέστειλε αιφνιδιαστικά e-mail, ζητώντας απ’ όλους να σπεύσουν  ‒ σε λιγότερο από 60 λεπτά της ώρας ‒ σε ευρεία συνάντηση, στην οποία θα μιλούσε ο φρεσκοδιορισμένος εκπρόσωπος της διοίκησης, Παντελής Χαλβατζάκης.
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους στα γραφεία της εταιρίας, στην οδό Δαναΐδων 4, και ανέμεναν  από τον κατ΄ επάγγελμα δικηγόρο Παντελή Χαλβατζάκη, ο οποίος..

Καρελιάς εναντίον Λιάτσου

«Η επιτομή της δημοσιογραφικής σοβαρότητας στην Ελλάδα»...

Κατά του «αριστερού» αυριανισμού βάλλει ο Γιώργος Καρελιάς μέσα από το άρθρο του στο protagon με αφορμή την υιοθέτηση από Δραγασάκη και Σκουρλέτη δημοσιεύματος της εφημερίδας του Γ. Κουρή,  Kontra news.
Στο κυριακάτικο φύλλο της Kontra news πριν από ένα μήνα είχε γραφτεί ότι στο γάμο των γόνων των οικογενειών Κόκκαλη και Μαρτίνου έγινε... έρανος, για να μαζευτούν λεφτά ώστε να εξαγοραστούν βουλευτές εν όψει προεδρικής εκλογής. Οι καταγγελίες δημιούργησαν μείζον πολιτικό θέμα και προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
O παλιός δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας δεν διστάζει να κριτικάρει και τον διευθυντή..

Ξεφτιλίσου κι άλλο, να ανεβάσουμε τα νούμερα...

Πανικός στo Πρωινό του ΑΝΤ1 και στο επιτελείο των Σκορδολιαγκαίων από τα πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης που έκανε η «απέναντι» εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή στο Mega.
Ετσι το πρωί της Τρίτης στο Πρωινό του ΑΝΤ1 επιστρατεύτηκαν διάφορα κόλπα και τρικ για να ανεβάσουν την τηλεθέαση. Ανάμεσά τους και μια δοκιμασία αυτογελοιοποίησης με τη Φαίη Σκορδά και τον καλεσμένο Μουτσινά να προσπαθούν να φάνε μακαρόνια χωρίς πηρούνια. «Μπράβο Φαίη μου ξεφτιλίσου κι άλλο να ανεβάσουμε τα νούμερα», είπε στην σύζυγό του στον «αέρα» της εκπομπής ο «αφάσιος» και έχων άγνοια κινδύνουΓιώργος Λιάγκας 
Θυμίζουμε ότι το πρωί της Δευτέρας ο Μάρκος Σεφερλής, είχε πρεμιέρα, σημειώνοντας κυριολεκτικά εξωπραγματικά νούμερα τηλεθέασης για την πρωινή ζώνη. Συγκεκριμένα έκανε στο..

Η Χ.Κ.Τεγόπουλος, το λογιστήριο και ο «Κόπερφιλντ»

Γράφει ο Μπάμπης Πολυχρονιάδης

Κανένα δικαστήριο και καμία αρμόδια αρχή δεν μπορεί να λάβει σοβαρά υπόψη και ως καλόπιστο και αξιόπιστο το λεγόμενο σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΧΚΤ, αν η εταιρεία δεν αποκαλύψει πρώτα πού κρύβει το λογιστήριό της.
Ιδού πώς έχουν τα πράγματα: Προ μερικών εβδομάδων ο σύνδικος τηλεφώνησε σε μένα τον ίδιο, καθώς έψαχνε απεγνωσμένα στοιχεία για το πόσοι και ποιοί εργαζόμενοι δεν έχουν καταγγείλει την σύμβασή τους με την ΧΚΤ και παραμένουν σε αυτή.
Παρόλο που το θέμα της απόλυσης των εργαζομένων από τον σύνδικο σε μία πτωχευθείσα εταιρεία είναι μία τυπική και εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία, λόγω της συνδικαλιστικής ιδιότητας δεν έδωσα στοιχεία που διαθέτω τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους εναπομείναντες συντάκτες.
Η "εξαφάνιση" του λογιστηρίου -και όχι απλά του λογιστή- επιβεβαιώθηκε και από τους δικηγόρους..

Oχι άλλα αστεία με γκέι και Φιλιππινέζες

Η Λήδα Πιμπλή εξηγεί γιατί δεν πρόκειται να δει την πρωινή εκπομπή του Μάρκου Σεφερλή (ό,τι κι αν της τάξουν)

Για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Το πρωινό του Mega με τον Σεφερλή ούτε το είδα, ούτε θα το δω –υπάρχουν και οι λόγοι ανωτέρας βίας, φυσικά. Εξού και δεν σκοπεύω να το κρίνω το ίδιο. Μπορεί να είναι καλό (!) -τόσο καλό όσο το περιγράφουν μερικοί συνάδελφοι-, μπορεί να είναι μέτριο -το μέτριο θεωρείται καλό με τα σημερινά κριτήρια ποιότητας των καναλιών-, μπορεί να είναι και αποτρόπαιο. Το ίδιο μου κάνει.
Αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον μου είναι η στάση του Mega. Του καναλιού των μεγάλων θεαμάτων και των ποιοτικών επιλογών –στο μακρινό παρελθόν πλέον. Το Mega, λοιπόν, το οποίο..

Νότης - Φαήλος σημειώσατε 1

Καταδίκη της εφημερίδας «Δημοκρατία» για συκοφαντία εις βάρος του Μηταράκη

Τελικά ο Νότης Μηταράκης κέρδισε τη δίκη με την εφημερίδα «Δημοκρατία» καθώς οι υπεύθυνοι καταδικάστηκαν από το Β Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή. Κατηγορούμενοι ήταν ο εκδότης της «Δημοκρατίας» Ιωάννης Φιλιππάκης, ο διευθυντής Χρίστος Μουλίνος και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Καψαμπέλης για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του υφυπουργού Ανάπτυξης Μηταράκη. Η υπόθεση αφορούσε δημοσιεύματα της εφημερίδας σχετικά με την δήλωση πόθεν έσχες του υφυπουργού το 2012.
Η υπεράσπιση (Φαήλος Κρανιδιώτης) προέβαλε τον ισχυρισμό ότι οι κατηγορούμενοι..

Tο πιο πιστό ντόπερμαν του καθεστώτος

Ροκανίζοντας το ΜΕΓΚΑ και το δελτίο του Ψυχάρη, του Μπόμπολα και του Βαρδινογιάννη...

Διώξαμε την ανκοργούμαν Τρέμη, διώξαμε και τον διευθυντή ειδήσεων Παναγιωτόπουλο, μας έμεινε ο Πρετεντέρης, εντάξει, δύο στα τρία, δεν είναι κι άσχημα. Στην πραγματικότητα είναι πάνω από δύο στα τρία, γιατί και του Πρετεντέρη του μειώσανε το χρόνο παρουσίας στο δελτίο, τον δείχνουνε και από μακριά για να μπερδεύονται οι τηλεθεατές και να νομίζουνε ότι είναι κάποιος άλλος (σ.σ. το 11,3% νομίζει ότι είναι ο Κώστας Πρέκας και το 8,5% ότι είναι ο Μάκης Κουρής), οπότε το ποσοστό της επιτυχίας μας ανεβαίνει στο 75%, τουλάχιστον.
Μη νομίζετε και ο Πρετεντέρης δεν στέκει πολύ καλά στα πόδια του, γι' αυτό βγήκε ολάκερος Σαμαράς και τον υπερασπίστηκε στην Βουλή, μπας και τον σώσει από το φευγιό. Να σώσει το πιο πιστό ντόμπερμαν του καθεστώτος επιχείρησε ο Σαμαράς, στέλνοντας ταυτοχρόνως και κάποια.. 

Πάτωσε ξανά η Σπυροπούλου

Που είναι η Κουτσελίνη να ρίξουν το φταίξιμο;

Είναι ένα από τα πιο γνωστά ποιήματα του Καβάφη και μέσα του έχει μία από τις πιο διαχρονικές φράσεις: «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις». Αυτή τη φράση θα μπορούσαμε να την κάνουμε μπλουζάκι και να το δώσουμε στην Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία κατάφερε να πάρει μια ζώνη που ο ALPHA είχε καπαρωμένη τα τελευταία χρόνια και να την φέρει τρίτη πίσω από το Ε και το ΣΚΑΪ.
Δηλαδή ένα κανάλι που μέχρι πέρσι με ένα 5% έκανε πάρτι και τον ΣΚΑΪ που είναι σταθερά στο 8-10%. Και όχι τίποτα άλλο, έφυγε και η Ζήνα Κουτσελίνη και δεν έχουμε που να ρίξουμε την ευθύνη.
Μετά την ήττα του Σαββάτου, άλλη μία ήττα για την ακρίβεια, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είδε την μέχρι πέρσι συμπαρουσιάστρια της, Κατερίνα Καραβάτου, που την θεωρούσε κατώτερη από..

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Οταν γκρεμίστηκε (on air) ο Τάκης Τσουκαλάς

ΒΙΝΤΕΟ
Πολύ γέλιο με τον γνωστό «άντε γειά» Τάκη Τσουκαλά.
Πριν από λίγες ημέρες ο σχολιαστής και  φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του.
Ο Τσουκαλάς την ώρα που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τηλεθεατή και εάνω στην ένταση προσπάθησε να κάτσει λίγο πιο χαλαρά στην καρέκλα του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει κάτω με τα πόδια ανάποδα και να γκρεμίσει και το σκηνικό on air. Στην αρχή ο συμπαρουσιαστής του ήταν ψύχραιμος και κοίταζε απαθής τον πεσμένο Τσουκαλά. Μετά από λίγο όμως κι αυτός και ο..

Κλαίνε για τον διευθυντή

Απαρηγόρητες Σαράφογλου και Τζίμα

Στη σύσκεψη το μεσημέρι της Παρασκευής που ήταν και η τελευταία στην οποία συμμετείχε ο πρώην διευθυντής ειδήσεων του MEGA Χρήστος Παναγιωτόπουλος, αφιέρωσε ελάχιστα λεπτά προκειμένου να μιλήσει για την απομάκρυνσή του… Mεταξύ άλλων φέρεται να είπε ότι δέχθηκε πόλεμο (διαβάστε εδώ), ενώ τόνισε ότι το σύστημα τον υπονόμευσε εκ των έσω… υπονοώντας σύμφωνα με ορισμένους, δυο δημοσιογράφους του μεγάλου καναλιού, οι οποίοι – πάντα κατά τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, πρωτοστάτησαν σε διαρροές και εμβόλιμα δημοσιεύματα.
Τέλος δεν έλλειψε και η συγκίνηση για την αποχώρηση του στελέχους… Αυτές όμως που έκλαψαν περισσότερο και ήταν απαρηγόρητες, ήταν η Μαρία Σαράφογλου και η Ράνια Τζίμα που χωρίς..

Ποια blogs διαβάζει ο Τατσόπουλος;

Τελικά ο ανεξάρτητος βουλευτής και συγγραφέας Πέτρος Tατσόπουλος περιηγείται σε πολλά μπλογκ και φαίνεται πως κάποιες από τις αναρτήσεις τους τον εξιτάρουν έστω κι αν τις χαρακτηρίζει «μικρονοϊκές» επειδή έτσι τον συμφέρει. Και διαβάζει τα μπλογκ ώστε να εμπνευστεί και να πάρει αφορμή ώστε να αρχίσει να γράφει και να κριτικάρει στο facebook.
Ετσι και τώρα και με αφορμή αναρτηση (στο nonews) υπό τον τίτλο «Τους έφτυσε ο Κούλογλου» ο Τατσόπουλος αναφέρθηκε -μέσω fb- στη δήλωση Σαμαρά στη Βουλή αναφορικά με το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον Γιάννη Πρετεντέρη, αλλά και στην απόφαση του Στέλιου Κούλογλου να μην εμφανιστεί στην εκπομπή «Ανατροπή», που θα προβληθεί απόψε. Φαίνεται πως στον Τατσόπουλο κόστισε το ότι δεν θα έχει "παρέα" τον Κούλογου και θα βρεθεί μόνος με τους.. 

To «κονέ» του Ρουσσόπουλου

Ποιος δημοσιογράφος υπήρξε ο σύνδεσμος ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή, Θεόδωρο Ρουσσόπουλο; Παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος προσκλήθηκε στα 40 της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκ των υστέρων το μετάνιωσε. Αυτός ήταν και ο λόγος που έκρυψαν τον Ρουσσόπουλο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Αν δεν είχε κάμερα ΙΧ, δύσκολα θα τον έπαιρναν χαμπάρι!..
Το όνομα του δημοσιογράφου (έχει δικό του σάιτ και βγαίνει σε τηλεόραση και..

ΑΝΤ1: ο όμιλος δυνατά και η TV χαλ(λλ)αρά

Το κανάλι του Αμαρουσίου δεν φείδεται εξόδων για να κρατήσει την πρώτη θέση

Κάθε φορά, μα κάθε φορά που πάω σε παρουσίαση προγράμματος του Antenna είναι σαν να παρακολουθώ μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ενα φιλμ απ' αυτά της δυστοπίας, όπου ο πρωταγωνιστής είναι παγιδευμένος ανάμεσα σε δύο παράλληλες πραγματικότητες.
 Στη μία δουλεύουν όλα ρολόι και πάνε πρίμα οι καταστάσεις και στην άλλη γίνεται της τρελής το μαλλί και σαλάτα το σύμπαν. Και δώσε αγωνία και πάρε μπουρδούκλα και σύρε μια βόλτα να δεις αν έρχομαι.
Γιατί τα γράφω τα ανωτέρω; Τα γράφω γιατί όπως κοιτάει κανείς το προφίλ του Antenna, κάτι τέτοιο του προκύπτει ως γενική εντύπωση. Αφ' ενός έχουμε τον όμιλο, που γεννάνε και τα κοκόρια του υπό την επιστημονική καθοδήγηση του τσάκαλου Θοδωρή Κυριακού. Διαρκής επέκταση σε νέες αγορές, κέρδη επί κερδών, καινοτομικές πρωτοβουλίες, ανάπτυξη που δεν σταματάει ούτε μήνα. Αφ' ετέρου,..

Αθλιους παπαγάλους και βρώμικο πόλεμο καταγγέλλει ο πρώην του Mega

Δεκέμβριος 2013: με τον Σαμαρά στο «Αποτύπωμα»
Ονόματα κύριε Παναγιωτόπουλε, ονόματα!..

«Εύχομαι στους αγαπημένους μου συναδέλφους καλή τύχη από δω και μπρος. Πιστεύω ότι θα σταθούν όρθιοι,ακόμη και αν βρεθούν απέναντι σε βρώμικο πόλεμο, σαν αυτόν που αντιμετώπισα εγώ. Άθλιοι παπαγάλοι έφτασαν στο σημείο να γράψουν (καθ’ υπαγόρευσιν) ακόμη και ότι συνάντησα τον πρωθυπουργό και του ζήτησα «προστασία». Τέτοια ξεφτίλα. Πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν για όλα αυτά…».
Αυτά γράφει σε σημείωμά του ο εξαναγκασθείς σε παραίτηση Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega. Ο Xρήστος Παναγιωτόπουλος προαναγγέλλει ότι σε επόμενο σημείωμά του θα αναφερθεί λεπτομερώς στους λόγους για τους οποίους υποχρεώθηκε να υποβάλει παραίτηση μετά από 23 χρόνια στο Mega εκ των οποίων τα 11,5 ήταν στο τιμόνι της Ενημέρωσης του καναλιού της Μεσογείων...
Εν αναμονή λοιπόν του επόμενου σημειώματος του Χρήστου Παναγιωτόπουλου όπου...

Ακυρη και παράνομη απόλυση στο Εθνος

- από τις Τυπολογίες

** ΑΛΛΗ μια απόλυση από το συγκρότημα Μπόμπολα κρίθηκε άκυρη και παράνομη. Η δημοσιογράφος Βούλα Βονάτσου που είχε απολυθεί από το «Έθνος» μαζί με τον Κώστα Τομαρά, κέρδισε τη δίκη ενάντια στην εκδοτική εταιρεία. Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται πως η απόλυσή της δεν έγινε για λόγους οικονομικούς αλλά επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ατομικές συμβάσεις.

** ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ για τις αλλαγές στο ΔΟΛ ο Σταύρος Ψυχάρης. Η συνεργασία με το Νίκο Καραμούζη περιορίζεται σε επίπεδο συμβουλών, όπως έγινε γνωστό, για την αναδιοργάνωση των οικονομικών του ομίλου. Το στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα.. 

«Θα διεκδικούμε μεχρι τέλους αυτά που μας οφείλει ο Πέτρος Κωστόπουλος»

Aπό πρώην εργαζόμενους-απολυμένους-απλήρωτους απο την ΙΜΑΚΟ λάβαμε με email ανακοίνωση σχετικά με την δικαστική εξέλιξη για την «εικονική πτώχευση», όπως λένε, του Πέτρου Κωστόπουλου. Την δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια:
«Ανακοίνωση πρώην εργαζομένων της εταιρείας ΙΜΑΚΟ
Πόσο ακόμα...
Και ενώ οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας του κ.Κωστοπουλου καταφέραμε στις αρχές Αυγούστου να ανακαλέσουμε την εικονική προσωπική πτωχευση του κ. Κωστοπουλου στον Πειραιά, ο σύνδικος της πτώχευσης αποφάσισε να συνεχίσει τα δικαστήρια στον Πειραιά προκειμένου να αναβιώσει την πτωχευση του!!
Την Πέμπτη 9/10 συζητήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Πειραια η αίτηση του ΠΡΩΗΝ σύνδικου του κ. Κωστοπουλου με την οποία λίγο πολυ ζητούσε να συνεχίσει ο κ Κωστοπουλος να εχει προστασία απο όλους αυτούς στους οποίους χρωστάει και δεν αποζημιώνει μεχρι να βγει απόφαση επι της έφεσης που εχει καταθέσει... περίπου για ένα χρόνο ακομη!!! Οι..

«Παγωμάρα» στο STAR για τις επιδόσεις της Τατιάνας

Σαστισμένη φέρεται η διοίκηση του STAR από τις επιδόσεις και την πορεία της νέας εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, «παγωμάρα» επικρατεί στο κανάλι που έχει επενδύσει πολλά χρήματα – για τα δεδομένα της εποχής, προκειμένου να στηρίξει την παραγωγή της εκπομπής και να καταφέρει να σταθεί αξιοπρεπώς «απέναντι» στην Ελένη Μενεγάκη.
Συγκεκριμένα όπως τονίζουν στελέχη του σταθμού δεν απαίτησαν πρωτιά από την Τατιάνα, υπέθεταν όμως ότι με τα χρήματα που έριξαν και με το στούντιο που διέθεσαν δημιουργώντας μια ακριβή παραγωγή με καλεσμένους, συνδέσεις, μόδα, μαγειρική, συνεντεύξεις… θα άγγιζε..

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

H «άνοιξη» των ΜΜΕ κι ο «θάνατος» των δημοσιογράφων

Της Ματίνας Παπαχριστούδη
Θα έχετε ακούσει, φαντάζομαι, πως σύντομα προστίθενται στην αγορά του έντυπου Τύπου δυο νέες εφημερίδες, ίσως και τρεις ή τέσσερις. Σαββατιάτικο οικονομικό φύλλο θα βγάλει ο Νίκος Χατζηνικολάου της Real, οικονομικό-πολιτικό ο Γιάννης Κουρτάκης των Παραπολιτικών, ο οποίος θέλει και αθλητική καθημερινή εφημερίδα. Μαζί με την εφημερίδα του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, την Εξέλιξη, φθάνουμε στις πέντε νέες εκδόσεις. Το προηγούμενο διάστημα κυκλοφόρησαν τα Παραπολιτικά, σύνολο έξι.

Πόσες εφημερίδες έκλεισαν τα χρόνια του Mνημονίου; Το Veto, η Ισοτιμία, η Παρασκευή και 13, η Απογευματινή, ο Επενδυτής, σύνολο πέντε. Και από το «κλείσιμο» της Ελευθεροτυπίας δημιουργήθηκαν δυο εκδόσεις. Η Εφημερίδα των Συντακτών και η νοικιασμένη Ελευθεροτυπία. Στην τηλεόραση τώρα, έκλεισε το Alter και έχουμε τρία ή τέσσερα νέα τηλεοπτικά κανάλια: Action 24 με προσανατολισμό και γραμμή ΠΑΣΟΚ και Ευάγγελου Βενιζέλου, Contra του Γιώργου Κουρή, ΑΒ του Βρυώνη, Ε Channel, πρώην 902 του ΚΚΕ, του Βρυώνη.
Από τους αριθμούς θα έβγαζε κάποιος το συμπέρασμα πως τα ΜΜΕ στη χώρα των μνημονίων και της επικυριαρχίας της τρόικας, ανθίζουν και μεσουρανούν..

Τα δάκρυα της ανεργίας έχουν περίσσια ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Της Πόπης Χριστοδουλίδου

Πρώτα διαβήκαν το κατώφλι τα μάτια της βροχής και μετά κείνο το αγαπημένο από παλιά,  γνώριμο πρόσωπο…
Μπροστά μου, άφοβα  πλημμύρισαν σταγόνες απελπισίας από  τα μάτια της,  γιατί με εμπιστεύονταν κοντά τριάντα χρόνια τώρα…
Πόσα ρεπορτάζ  «δεν μοιραστήκαμε στο δρόμο. Νύχτες αξημέρωτες έξω από τις φυλακές. Μέρες της φωτιάς σε πύρινες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας…
Μία σοβαρή και πολύ αξιόλογη δημοσιογράφος με καλή πένα στα κοινωνικά ρεπορτάζ, που βρέθηκε άνεργη, απλήρωτη, με πίκρα και απόγνωση στα μαρτυρικά μνημονιακά χρόνια που η ελπίδα έχει χαθεί πίσω από κλειστές άπονες πόρτες.
Ούτε την αποζημίωση της δεν έχει πάρει…
Πάντα έκανε σοβαρά ρεπορτάζ… Και τώρα, που χτυπάει πόρτες, αυτό της απαντούν.
«Είσαι πολύ σοβαρή για…μας, στα ρεπορτάζ σου»…