ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Star Channel- Δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις και τους απέλυσανΕπτά εργαζόμενους απέλυσε η εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel επειδή είπαν όχι στη μείωση των μισθών τους και αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας, υπερασπιζόμενοι την ΣΣΕ που έχουν υπογράψει οι ιδιοκτήτες των καναλιών με την ΕΣΗΕΑ. Επτά συντάκτες του πειραϊκού ναυτιλιακού ρεπορτάζ με επιστολή τους προς την ΕΣΗΕΑ καταγγέλλουν τις απολύσεις ως εκδικητικές, παράνομες και καταχρηστικές. Αναλυτικά η επιστολή:..

Μάνια προς Βενιζέλο: ή δεν ενημερώνεστε επαρκώς ή οι τράπεζες μάς δουλεύουν ψιλό γαζί


Στο χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας υπό τον τίτλο «Ποιος πνίγει την Ελευθεροτυπία / Ο σωτήρας της Proton Bank, Ευάγγ. Βενιζέλος συνεχίζει να λοιδορεί» και στις αιτιάσεις της εφημερίδας σχετικά με τη στάση του στο θέμα της Proton bank απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος για να του ανταπαντήσει με τη σειρά της η εκδότρια της εφημερίδας Μάνια Τεγοπούλου η οποία αναφέρει:
Kύριε Bενιζέλο,
H ιδιοκτησία της "Eλευθεροτυπίας" ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε για το οτιδήποτε• θα το ξέρατε εξάλλου από πρώτο χέρι. Eίστε βέβαιος ότι τα αιτήματα για δάνειο της "E" προς τις τράπεζες δεν είναι ανεδαφικά, ενώ ταυτόχρονα επικαλείστε άγνοια γιατί τρεις τράπεζες δεν συμφωνούν ή δεν έχουν συμφωνήσει. Kαταλήγω αβίαστα στο συμπέρασμα ότι είτε δεν ενημερώνεστε επαρκώς για κάτι τόσο επουσιώδες, όπως μια εφημερίδα, είτε ότι οι τράπεζες μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
M.T.
Όλα αυτά δημοσιεύτηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Φαίνεται πως η Μάνια δεν κοιμάται πλέον τα βράδια και..

Διαρροές για νέες μειώσεις μισθών στο Πρώτο ΘέμαΜε επιφύλαξη αναδημοσιεύουμε την είδηση από το σάϊτ Tυπολογίες σχετικά με νέες περικοπές μισθών στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα καθώς, προς το παρόν, δεν επιβεβαιώνεται η σχετική είδηση. Κάποιοι κάνουν λόγο για διαρροές που προέρχονται από την πλευρά ανταγωνιστών - στον ΔΟΛ στελέχη μιλούσαν για μειώσεις τουλάχιστον 50%. Σχετικά με τον ανταγωνισμό το Θέμα τους τελευταίους τρεις μήνες είναι πρώτο κυκλοφοριακά και σε μεγάλη απόσταση από τους υπόλοιπους καθώς πουλάει κοντά στις 200.000 φύλλα, οπότε δεν δικαιολογείται η οποιαδήποτε περικοπή. Εξ άλλου μόλις τον περασμένο Ioύνιο η διοίκηση της εφημερίδας είχε «ψαλιδίσει» τους μισθούς των εργαζομένων κατά 10%.

Συγκεκριμένα γράφουν οι typologies:
Νέα μείωση στο “Πρώτο Θέμα”!
Μείωση κατά 15% απαιτεί η εκδοτική ομάδα του “Πρώτου Θέματος” από τους συντάκτες της κυριακάτικης εφημερίδας. Πριν λίγο καιρό η..

Περικοπές μισθών και στην Τράπεζα Πειραιώς


Και στις τράπεζες ανακοινώθηκαν μειώσεις μισθών και συγκεκριμένα στην Πειραιώς. Όπως αποκάλυψε το fimotro
τις μειώσεις ανακοίνωσε την Τρίτη προς τους εργαζόμενους με επιστολή του ο Διευθύνων Σύμβουλος και CEO της Πειραιώς Σταύρος Λεκκάκος. (κάντε κλικ στο έγγραφο).
Ετσι μετά την Εμπορική και την Εθνική, σειρά είχε η Πειραιώς η οποία ζήτησε μείωση των αποδοχών, μεσοσταθμικά, κατά 12%. Και αυτό με αφορμή τις ζημιές του 9μήνου, οι οποίες ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ χωρίς να υπολογίζεται ολόκληρο το PSI -πρόγραμμα ανταλλαγών των ομολόγων- δηλαδή στο 50% των τίτλων.
Εάν δεν επιτευχθεί αυτός ο εργοδοτικός στόχος, η Τράπεζα Πειραιώς ζητεί, συμπληρωματικά, την εφαρμογή τής εκ περιτροπής εργασία 4 ημερών την εβδομάδα και τη μερική απασχόληση.
Οι εν λόγω περικοπές αφορούν τις «παροχές» της τράπεζας, χωρίς να θίγεται, σε αυτή τη φάση, η κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εναλλακτικά, η διοίκηση της Πειραιώς θέτει προς διαπραγμάτευση και την πρόταση για μείωση των αποδοχών κατά 10%, με παράλληλη διασφάλιση της απασχόλησης για μια 3ετία, υπό τον όρο ότι θα υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση.
Στην Εμπορική Τράπεζα οι Γάλλοι της Gredit Agricole κατήγγειλαν τις επιχειρησιακές συμβάσεις και από τις αρχές του 2012 θα επιδιώξουν μείωση των αποδοχών κατά 10%.
Να σημειωθεί ότι η Εθνική ήδη ζήτησε περικοπές της τάξης του 20% στο μισθολογικό κόστος, ενώ στην..

Οι εργαζόμενοι του ALTER δείχνουν τον δρόμο και δημοσιοποιούν στο ευρύ κοινό το πρόβλημα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ

Τελικά οι εργαζόμενοι εκεί στο ALTER αποδεικνύουν ότι είναι παλικάρια δείχνοντας το δρόμο σε όσους αγωνίζονται διεκδικώντας αυτά που δικαιούνται. Παράλληλα εκφράζουν, με τις κάρτες που τρέχουν στις τηλεοπτικές οθόνες, τη συμπαράστασή τους σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ των οποίων τα εργασιακά δικαιώματα δέχονται ενορχηστρωμένη επίθεση από τους εργοδότες.
Με αυτό τον τρόπο δημοσιοποιούν σε 24ωρη βάση στο ευρύτερο κοινό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης (κανάλια, εφημερίδες κα) με τις παράνομες απολύσεις, τις περικοπές μισθών, τις συγχωνεύσεις, τις ατομικές συμβάσεις κλπ. Μία ακόμη έξυπνη κίνηση: Στις οθόνες της συχνότητας του ALTER φιγουράρει και η ηλεκτρονική διεύθυνση του blog των απλήρωτων εργαζόμενων του καναλιού. Το blog αυτό, όπως αναφέρουν, είναι μια ακόμη προσπάθειά τους να βγάλουν προς τα έξω ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο δικό τους, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας: «Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, πρέπει να καταλάβουν ότι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν στη θέση μας. Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει είναι αμείλικτος και οι..

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ο γιός του πρόσφυγα, το λαχματζούν και οι μικροπολιτικοί του ΔΟΛ

Ανέβηκε στην εκτίμησή μας ο γιος του πρόσφυγα από την Ανδριανούπολη Γιώργου Ξυνίδη και της Ξανθιώτισσας Χρυσούλας Κωτσιούδη. Ο λόγος για τον Σωκράτη Ξυνίδη (τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας) που πήρε πόντους με την έξυπνη κριτική που άσκησε εναντίον στελεχών και δημοσιογράφων του ΔΟΛ. Ο Ξινίδης δεν μάσησε τα λόγια του και απάντησε, μέσω του προσωπικού του μπλογκ, στον Δημήτρη Μητρόπουλο για το λαχματζούν και τα όσα έγραψε στις Αγιογραφίες των ΝΕΩΝ. Επίσης δεν δίστασε να κριτικάρει την δημοσιογράφο Λώρη Κέζα του Βήματος και να ρίξει το γάντι στον πολιτικό συντάκτη των ΝΕΩΝ Γ. Παπαχρήστο. O Ξινίδης δεν παρέλειψε να ξεσπαθώσει και κατά του Mega

Υ.Γ. Κάποιος είπε ότι τον Ξινίδη τον έχει ήδη φάει η (επικοινωνιακή) μαρμάγκα. Κάποιος άλλος όμως αντέτεινε ότι τα..

Ψυχάρης ο δίκαιος

«Με πολλούς εργαζόμενους όλων των διευθύνσεων» στον ΔΟΛ συζήτησε ο Σταύρος Ψυχάρης και φαίνεται πως αυτοί του είπαν ότι αποδέχονται ευχαρίστως τις περικοπές του 20% στους μισθούς τους. Όπως φαίνεται όμως -και όπως λέει ο Ψυχάρης- του έθεσαν μια... αυστηρή προϋπόθεση: να ορισθεί ως κατώτατο όριο αποδοχών μετά την μείωση το ποσό των 1.500 ευρώ αντί των 1.200 ευρώ… Κι ο Ψυχάρης, ο δίκαιος, την έκανε αμέσως αποδεκτή καθώς θεωρεί ότι «με τις μεταβολές αυτές γίνεται δικαιότερη η κατανομή της συνεισφοράς των εργαζομένων για την αντιμετώπιση της κρίσης»…
Όμως η εργασιακή επιτροπή και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΔΟΛ μη αναγνωρίζοντας (οι αχάριστοι) την μεγαθυμία του Ψυχάρη κάνουν λόγο για «πρόταση απαράδεκτη και σε όλες τις περιπτώσεις ανήθικη έναντι των εργαζομένων στον Οργανισμό»...

Υ.Γ:
Στον ΔΟΛ που τώρα ζητούνται περικοπές μισθών της τάξης του 20%, έχει απολυθεί το 40% του ανθρώπινου δυναμικού (πάνω από 80% διοικητικοί υπάλληλοι).

Ο εκπρόσωπος κι ο εκπρόσωπος

«Να κάνεις συνδικαλισμό από το σπίτι σου», είχε απαντήσει, τον περασμένο Φεβρουάριο, στον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Βήμα ο τότε διευθυντής Παντελής Καψής, όταν ο Τάσος Αναστασιάδης του επισήμανε ότι δεν μπορεί να δουλέψει καθώς του είχαν αφαιρεθεί γραφείο, συρτάρι και κομπιούτερ.
Πολλοί είπαν πως η συγκεκριμένη αντιμετώπιση του εκπροσώπου των εργαζόμενων μέτρησε στα υπέρ του Καψή κι έτσι πήρε την θέση του εκπροσώπου της κυβέρνησης Παπαδήμου…


Ο Γ. Κουρής έχει να πληρώσει 10 μήνες τους εργαζόμενους στον «Φίλαθλο»

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Η εργοδοσία της εφημερίδας «ΦΙΛΑΘΛΟΣ», παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου και καταπατώντας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση την Εργατική Νομοθεσία, αρνείται συστηματικά και με περισσή θρασύτητα να καταβάλει στους δημοσιογράφους και τους λοιπούς εργαζόμενους τους μισθούς 10 μηνών. Ο εργοδότης κ. Γ. Κουρής αρνείται επίμονα να καταβάλει τα δεδουλευμένα των συντακτών κρατώντας τους σε καθεστώς ομηρίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντεργατική τακτική της ιδιοκτησίας της εφημερίδας και καλεί τους εργαζόμενους στην εφημερίδα σε συνέλευση την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011, στις 11 π.μ. στα..

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αντιδρώντας στην επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, καθώς επίσης και στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των εργαζομένων δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων και της με αυτόν τον τρόπο χειραγώγησης της ενημέρωσης, αποφάσισαν, κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών τους Συνελεύσεων, την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στα Δημόσια και Δημοτικά Μ.Μ.Ε. ως εξής:

1. Για τους δημοσιογράφους και το διοικητικό προσωπικό, που εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την κήρυξη στάσεων εργασίας:
-για το ΑΠΕ-ΜΠΕ την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου από τις 06.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ., από τις 14.00 έως τις 18.00 και από τις 19.00 έως τις 24.00.
-για τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου από..

Πάρτυ μετά τις περικοπές και τις απολύσεις!

ΚΑΙ 4ΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΛΥΜΠΕΡΗ

Το λάιφ στάιλ του περιοδικού Τύπου ξεθώριασε τόσο που απειλεί με εκτόξευση σαπίλας από το εσωτερικό του. To λάιφ σταιλ των εγχώριων περιοδικών "σκοτώνει" τους εργαζόμενους του. Και ετοιμάζει εορταστικά πάρτυ στην πλάτη τους.
Τα νεότερα -πικρά και ξεδιάντροπα-έρχονται από το συγκρότημα του Λυμπέρη. Ναι, από εκεί που ισχύει ήδη εδώ και έξι μήνες η 4ήμερη εργασία. Για λόγους περικοπών. Και αφού βεβαίως είχαν γίνει απολύσεις (πολλές), μειώσεις μισθών(επίσης πολλές). Και αφού έγιναν προσλήψεις στελεχών.
Όπως ενημέρωσε ο εκδότης τους εργαζόμενους στο συγκρότημα του θα σταματήσει στο τέλος του έτους την 4ήμερη εργασία. Το γιατί έχει σημασία. Θα τη σταματήσει για να κάνει απολύσεις! Και νέες περικοπές. Μάλιστα. Και προφανώς μετά θα αρχίσει πάλι την 4ήμερη εργασία.
Όσο για αν σκοπεύει να βάλει λουκέτο σε κάποιο από τα περιοδικά του συγκροτήματος, ούτε λόγος. Αφού μαζεύουν διαφημίσεις από τους κακο-πληρωμένους εργαζόμενους του!
Δεν αποκλείεται πάντως να κλείσουν ορισμένα περιοδικά. Έτσι για να μαζευτούν τα έξοδα και να συγκεντρωθεί η διαφήμιση από τους μεγάλους πελάτες στα υπόλοιπα...

8+1 λόγοι για να μην υπογράψεις ατομική σύμβαση

Σημείωμα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του ΣΚΑΪ προς τους συναδέλφους τους

1. Δεν εξασφαλίζεις την δουλειά σου: Ο ΣΚΑΪ δεν δεσμεύεται ότι δεν θα κάνει απολύσεις, αντιθέτως μας προειδοποιεί ότι απλά δεν θα κάνει πολλές.
2. Δεν κερδίζεις τίποτα από τη νέα συμφωνία: Πέρυσι θεωρήσαμε όλοι ότι θα “βάζαμε πλάτη” για να βοηθήσουμε την επιχείρηση. Το αποτέλεσμα ήταν περαιτέρω υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας, με περισσότερες ώρες δουλειάς και προσφορά του δημοσιογραφικού προϊόντος που παράγουμε και στα τρία μέσα του Ομίλου, αλλά και εκτός Ελλάδος: στο ΡΙΚ!
3. Οι απολύσεις που είναι να γίνουν θα γίνουν: Ασχέτως αν εργάζεσαι πολύ ή λίγο, ασχέτως αν προσφέρεις ή όχι και αν υπογράψεις ή όχι, η πρόσφατη απόλυση Κηπουρού και η ακυρωμένη απόλυση Τεζάρη, όπως και οι 9 απολύσεις από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, το τελευταίο διάστημα, δείχνουν ότι και πάλι κινδυνεύεις, ανεξάρτητα με το τι θα πράξεις.
4. Έχουμε ήδη ξεπεράσει σε απώλειες το 20%: Αυτή την περίοδο στα άλλα «μαγαζιά» οι εργοδότες ζητούν μειώσεις 20%. Εμείς έχουμε ήδη υποστεί μείωση κοντά στο 25% και μαζί με..

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελίες για λογοκρισία στην Ελευθεροτυπία - Τι απαντάει ο «κολλητός»

Στο άρθρο του συντάκτη της Ελευθεροτυπίας Δημήτρη Παπαθανασίου απαντάει ο Δημήτρης Ψαρράς (εκ των συντελεστών της στήλης του «Ιού» που έκοψε η Μάνια από την «Ε» και την «Κ.Ε.»). Καταγγέλλοντας ταυτόχρονα με επιστολή του την διοίκηση της «Ε» για λογοκρισία καθώς αυτή αρνήθηκε να δημοσιεύσει την απάντησή του στην εφημερίδα.
Ο Δ. Ψαρράς θεωρεί ότι το άρθρο Παπαθανασιου εκτός από την επίθεση κατά του προέδρου της ΕΣΗΕΑ φωτογραφίζει και τον ίδιο και κάνει λόγο για αθλιότητες. Η απάντηση του Δ. Ψαρρά στο άρθρο της χθεσινής 8ης σελίδας ανέβηκε μόνο στην ηλεκτρονική έκδοση της Ελευθεροτυπίας.
Στην επιστολή του ο Δ. Ψαρράς συγκεκριμένα καταγγέλλει:
«Στο χτεσινό της φύλλο (5/12/11) και στην περίοπτη 8η σελίδα η διοίκηση της «Ε» δημοσίευσε ένα απαράδεκτο κείμενο με την υπογραφή Δημήτρης Παπαθανασίου, το οποίο όχι μόνο στρεφόταν με άδικο και εμπαθή τρόπο κατά του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, αλλά αναφερόταν και σ’ εμένα με απόλυτα απαξιωτικό τρόπο, χωρίς μάλιστα να με κατονομάζει. Το κείμενο αυτό κυκλοφορεί ήδη στα διάφορα «παραδημοσιογραφικά» ιστολόγια, τα οποία συστηματικά υπονομεύουν τον αγώνα των εργαζομένων της «Ε» και υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τις απόψεις της εργοδοσίας. Και ο μεν..

Και σαν να μην έφταναν όλα άρχισε η ανθρωποφαγία...

Σε καταστάσεις κρίσης αποκαλύπτονται όλα όσα έμεναν επιμελώς κρυμμένα...
Διάβασα και η χολή έγινε δική μου πίκρα. Πως όλα είναι πλέον...

Τελειωμένα
Μέσα στον φόβο και στες υποψίες,
με ταραγμένο νου και τρομαγμένα μάτια,
λυώνουμε και σχεδιάζουμε το πώς να κάμουμε
για ν’ αποφύγουμε τον βέβαιο
τον κίνδυνο που έτσι φρικτά μας απειλεί.
Κι όμως λανθάνουμε, δεν είν’ αυτός στον δρόμο·
ψεύτικα ήσαν τα μηνύματα
(ή δεν τ’ ακούσαμε, ή δεν τα νοιώσαμε καλά).
Άλλη καταστροφή, που δεν την φανταζόμεθαν,
εξαφνική, ραγδαία πέφτει επάνω μας,
κι ανέτοιμους — πού πια καιρός — μας συνεπαίρνει.

-από το naftilos
-διαβάστε κι αυτό για να ξέρουμε για τι μιλάμε...

Σε ράντζα καρκινοπαθείς στο Λαϊκό- Εις υγείαν του Λοβέρδου!

Για τη διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων ακούμε, διαβάζουμε, άλλοι τα ζούν...
Περικοπές σε προσωπικό, εφεδρείες, κόψιμο στα κονδύλια για τη δημόσια υγεία.
Μου μετέφεραν γνωστοί το περιστατικό που αφιερώνω στην Υγεία του Μνημονίου και του Λοβέρδου.
Πριν απο λίγες ημέρες μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Λαικό, καρκινοπαθής με μη αναστρέψιμη κατάσταση, συμφωνα με τις διαγνώσεις των γιατρών.
Σε πολύ άσχημη κατάσταση. Βαριά. Εδω και λίγες ημέρες λοιπόν ο Γ. Τζ. ειναι σε ενα διάδρομο, σε ενα ράντζο, δεν υπάρχει κρεβάτι ειπαν οι αρμόδιοι του νοσοκομείου. Εκεί στο ράντζο του έβαλαν ορό, εκεί στο ράντζο μετάγγιση αίματος... Εκεί στο ράντζο βλέπει να φεύγει η ζωή του σαν σκουπίδι... Εκεί στο ράντζο οι δικοί του κάνουν χρέη νοσοκόμου αφού το..

Προβλήματα στην εκδοτική εταιρεία του Αντώνη Δελλατόλα

-από το fimotro

Όλο κι εντείνονται οι φήμες για κήρυξη πτώχευσης της εταιρίας του δημοσιογράφου Αντώνη Δελλατόλα, Della Μέσα Ενημέρωσης Α.Ε. την ώρα που αρκετοί εργαζόμενοι περιμένουν την εξόφλησή τους για δουλειά που έχουν ήδη κάνει. Η Della Μέσα Ενημέρωσης Α.Ε. εκδότρια εταιρία και του περιοδικού «Παναθηναϊκό Τριφύλλι» διέκοψε την κυκλοφορία του περιοδικού το καλοκαίρι, και παρά τις διαβεβαιώσεις προς το προσωπικό, αρκετοί συνάδελφοί μας παραμένουν απλήρωτοι για την εργασία τους από την Άνοιξη του 2011.
Ας ελπίσουμε ότι τα ενδεχόμενα προβλήματα της Della δεν θα σημάνoυν αυτομάτως την απώλεια δεδουλευμένων χρημάτων του απλού εργαζόμενου, την ώρα που η ιδιοκτησία έχει εισπράξει κανονικότατα τα έσοδα από..

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες (της τηλεόρασης)


Από όλα τα κανάλια λέει ότι έχει προτάσεις ο (επί οκτώ μηνες απλήρωτος) Νίκος Χατζηνικολάου. Τις απορρίπτει(;) όμως όλες γιατί λέει περιμένει (ακόμη) τι θα γίνει με το ΑΛΤΕΡ και ανάλογα θα πράξει. Μόνο που αυτό το λέει αρκετό καιρό αν και έχει δηλώσει πολλές φορές και ξεκάθαρα πως το ΑΛΤΕΡ τέλειωσε γι αυτόν. Πολλοί υποψιάζονται ότι τα κανάλια δεν δέχονται τόσο εύκολα τους όρους που θέτει ο Χατζηνικολάου με αποτέλεσμα ο τηλεπαρουσιαστής να δυσκολεύεται να βρει τηλεοπτική στέγη. Κάποιοι λένε ότι επικαλείται συνεχώς την εκκρεμότητα του ΑΛΤΕΡ και την προβάλει ως δικαιολογία για τη μη συνεργασία του με κάποιον μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό.
Τα τελευταία 24ωρα βέβαια πύκνωσαν οι φήμες που ήθελαν τον Χατζηνικολάου να έχει κλείσει με τον ΑΝΤ1, φαίνεται όμως πως την τελευταία στιγμή κάπου σκάλωσε η συμφωνία και κάποιοι αναφέρουν ως αιτία τις..

Έχε το νου σου στο παιδί

Πριν από τρία χρόνια ένας μικρόνους νταής σκότωσε ένα παιδί. Τι ακολούθησε; Μια πόλη ξύπνησε από το λήθαργο, έστω και για λίγο. Ίσως και με λάθος τρόπο. Ίσως. Εκείνοι που έκλεβαν τα μαγαζιά έκλεψαν και τη δόξα από τους μαθητές που προσφέραν λουλούδια, αλλά και μούτζες, στους αστυνομικούς. Ο πανηγυρτζής δήμαρχος, στην κοσμάρα του, να θέλει να στολίσει δέντρο στην πλατεία Συντάγματος εν μέσω όλων αυτών. Απαράδεκτος. Εμείς, άλλοι στους δρόμους (οι λίγοι) και άλλοι στους καναπέδες (οι πολλοί) να ενημερωνόμαστε από τους "κυβερνητικούς" του Mega - έγκυρα. Μερικές μέρες μετά μια φίλη με άφηνε άναυδο λέγοντάς μου: "Και αυτό το κωλόπαιδο τι ήθελε 16 χρονών, Σάββατο βράδυ στα Εξάρχεια"; Πόσες γνώμες, πόσα λόγια, πόση υποκρισία και πόση λήθη;
Δεν θέλω να ξεχάσω. Θέλω να θυμάμαι. Δεν ξέρω όμως τι να γράψω. Αποφεύγω να γράφω τέτοια κείμενα. Ο λαϊκισμός στην εποχή μας έχει..

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Αττικές Εκδόσεις: Τριπλασίασαν τα κέρδη τους, δεκαπλασίασαν τις απολύσεις


Οι προκλήσεις στις Αττικές Εκδόσεις συνεχίζονται. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, ξανά απολύσεις, παράταση του καθεστώτος των μειώσεων. Το επιχείρημα της κρίσης όταν ακούγεται από τον επικεφαλής του Ομίλου και πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών Περιοδικού Τύπου μοιάζει ανέκδοτο. Οι Αττικές Εκδόσεις, ακόμα και σε αυτή την ζοφερή οικονομική κατάσταση, εξακολουθούν και έχουν κέρδη: 1,267 εκατομμύρια ευρώ κέρδη προ φόρων κατέγραψε η εταιρεία στους πρώτους εννιά μήνες του 2011, σύμφωνα με τις καταστάσεις που δημοσίευσε στις 21 Νοεμβρίου. Είναι η μόνη εισηγμένη εταιρεία ΜΜΕ στο Χρηματιστήριο που παρουσίασε κέρδη! Ακόμα και ο Όμιλος των εταιρειών, παρά την εμφάνιση ζημιών από τις δραστηριότητες του εξωτερικού, καταγράφει κέρδη που..

Η «Ελευθεροτυπία» στην τροχιά του «μπίζνες πλαν» και στη ζώνη του λυκόφωτος

Προς τι οι απεργίες σε ένα μαγαζί που «δεν βγαίνει» και είναι «θύμα του τραπεζιτικού και πολιτικού κατεστημένου»;

«(…)Aυτή τη στιγμή η «Ε» δεν χρωστάει πουθενά αλλού, εκτός από τους 850 εργαζόμενούς της. Η εφημερίδα αναζητά δάνειο για να «να περάσει στη νέα εποχή»: αυτό πρακτικά σημαίνει να απολύσει… δια της συναινέσεως τουλάχιστον 400 εργαζόμενους άμα τη λήψει του δανείου».
Αυτά γράφει στην εφημερίδα Ο δρόμος της Αριστεράς η Ντίνα Δασκαλοπούλου, μέλος της εργασιακής επιτροπής στην Ελευθεροτυπία, και αναφερόμενη στις απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκαθαρίζει:
(…)Στην Ελευθεροτυπία μέσα σε αυτούς τους 4 μήνες κάναμε μια 24ωρη, μια 48ωρη και τώρα μια 3ήμερη απεργία διεκδικώντας το αυτονόητο: τα δεδουλευμένα μας. Μας ρωτούν πολλοί γιατί μια απεργία σε ένα μαγαζί που "δεν βγαίνει, δεν έχει να μας δώσει" κι είναι "θύμα το ίδιο του τραπεζιτικού και πολιτικού κατεστημένου ". Κάποιοι μας παροτρύνουν να κάνουμε πορείες έξω από τις τράπεζες και τα υπουργεία. Η ερώτηση αυτή αγνοεί ότι..

Δριμεία κριτική μέσω άρθρου της Ελευθεροτυπίας κατά του προέδρου της ΕΣΗΕΑ

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Ο λόγος για τα τεκταινόμενα στην χειμαζόμενη Ελευθεροτυπία με αφορμή και το άρθρο του Δημήτρη Παπαθανασίου στην εφημερίδα μέσω του οποίου ο δημοσιογράφος επιτίθεται στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ -και συνάδελφό του στη Μίνωος- Δημήτρη Τρίμη.
Ο Παπαθανασίου ορμώμενος από τις δηλώσεις Τρίμη στον Χατζηνικολάου (Real Fm) για την κρίση στα ΜΜΕ και τις αναφορές του (μόνο) στα προβλήματα του ΑΛΤΕΡ και της Ελευθεροτυπίας ενίσταται αμφισβητώντας τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο Τρίμης για την «Ε» και σχολιάζει μεταξύ άλλων:
«(…)Προφανώς για τον κ. Τρίμη πουθενά δεν γίνονται ομαδικές απολύσεις, πουθενά δεν γίνονται μειώσεις μισθών, πουθενά δεν υπογράφονται ατομικές συμβάσεις. Το μόνα προβλήματα είναι το Alter και η Ελευθεροτυπία.
(…)Γιατί ο πρόεδρος του σωματείου μας, την ώρα που δίνεται μια πολυμέτωπη μάχη για να ξεπεραστούν τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα, δημιουργεί με τις παρεμβάσεις του, η ορθότητα και η αντικειμενικότητα των οποίων αν μη τι άλλο ελέγχονται, ένα περιβάλλον τέτοιο που μόνο ευνοϊκό για τους εργαζομένους και την πολυπόθητη δανειοδότηση της εταιρείας δεν είναι;»
Κάποιοι είπαν πως δεν κατάλαβαν σε τι αποσκοπεί (αν αποσκοπεί) το άρθρο Παπαθανασίου και..

Συλλογική Σύμβαση με μείον 15% θέλει ο Ψυχάρης


Στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με μείωση κατά 15% επιδιώκει ο Σταύρος Ψυχάρης με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΙΗΕΑ. Το θέμα αυτό αναμένεται να τεθεί στη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της ΕΙΗΕΑ με την ΕΣΗΕΑ, σήμερα, Δευτέρα. Η αρχική, προ ημερών, πρόταση προς την ΕΣΗΕΑ ήταν για μείωση της τάξης του 20% για να υποχωρήσει στο -15%. Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ, τότε είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει το μέτρο της μείωσης κατά 20% στους εργαζόμενους στο ΔΟΛ. Μέχρι σήμερα, ύστερα από τη συνάντηση που έγινε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον οργανισμό, ανεστάλη η εφαρμογή του μέτρου σε βάρος των αποδοχών τους.

«ΟΧΙ στις ατομικές συμβάσεις εργασίας – ΟΧΙ στις μειώσεις των μισθών»


Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις 8 + 1 εργαζόμενων, από την εφημερίδα "Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ" και το πρακτορείο διανομής Τύπου "Άργος", πραγματοποίησαν, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας σχετικό έντυπο υλικό.
Στην προσπάθεια, τόσο του μέλους της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ Κώστα Στεργίου, όσο και του απολυμένου δημοσιογράφου Θανάση Βογιατζή, να συναντηθούν με την εργοδοσία, δεν εμφανίστηκε κανείς έστω εκπρόσωπός της.
Διαβάστε το περιεχόμενο του έντυπου υλικού που μοιράστηκε από τα μέλη του ΠΑΜΕ:
"ΟΧΙ στις ατομικές συμβάσεις εργασίας – ΟΧΙ στις μειώσεις των μισθών, την μαύρη εργασία, Οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» να έχουν πλήρη εργασία, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
Προχωράμε σε αυτή την αγωνιστική παρέμβαση αντιδρώντας στις απολύσεις που έγιναν στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ σε εργαζόμενους που αρνήθηκαν να..

Ο Φρίξος, ο Λάκης και το ΣΔΟΕ


Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη συνέβαλε στο να κινητοποιηθούν οι διωκτικές αρχές και να προχωρήσουν στην σύλληψη του γνωστού μόδιστρου-εισαγωγέα Λάκη Γαβαλά. Ο Δρακοντίδης είχε αποκαλύψει, σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο ΚΑΡΦΙ, ότι ο Γαβαλάς είχε φεσώσει όλη την αγορά, παρά το γεγονός ότι έβαζε «καπέλο» μέχρι και 1000% σε εμπορεύματα (μπουφάν κλπ) τα οποία του τα έφτιαχναν βιοτεχνίες με φθηνά εργατικά χέρια. Ο Γαβαλάς την ώρα που είχε κηρύξει πτώχευση στην εταιρία του έχοντας οδηγήσει δεκάδες προμηθευτές σε οικονομικό αδιέξοδο, αλώνιζε τα νησιά του Αιγαίου με υπερπολυτελή κότερα, κυκλοφορούσε με Rolls Roy’s και αγόραζε ποδήλατα γυμναστικής 35.000 ευρώ για (ένα) σπίτι στο Κολωνάκι για το οποίο πληρώνει ενοίκιο 12.000 ευρώ το μήνα!
Ο μόδιστρος που τελικά δεν κατάφερε να γλυτώσει από την «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ συνελήφθη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 1.480.000 ευρώ.
Στη μεγάλη φωτογραφία ο Λάκης με μπουφάν αξίας 80 ευρώ που..

Ξεπούλησε πάλι το Πρώτο Θέμα - Ξεπέρασε τα 200.000 φύλλα

-από το fimotro

ΣΤΑ 22.000 ΦΥΛΛΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Σάρωσε πάλι το Πρώτο Θέμα. Ξεπέρασε τα 200.000 φύλλα και έφυγε πολύ μπροστά από όλες τις άλλες εφημερίδες. Μικρή άνοδος για την Καθημερινή και τρίτη θέση και πάλι για το Βήμα που κόλλησε στα 127.000 φύλλα. Στα αξιοσημείωτα; Η καλή κυκλοφορία της Δημοκρατίας την πρώτη Κυριακή που κυκλοφόρησε το φύλλο.
Αναλυτικά οι κυκλοφορίες :
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ : 201.000
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 157.000
ΒΗΜΑ : 127.000
REAL NEWS : 94.000
ΕΘΝΟΣ : 83.000
ΤΥΠΟΣ : 24.000
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : 22.000

Εκπομπή για τα blogs με τον Κουίκ στο Kontra


Ξεκινάει από σήμερα το νέο πρόγραμμα του Kontra Channel υπό τη γενική διεύθυνση του «Φαντομά» Βασίλη Ταλαμάγκα. Ο Τέρενς Κουίκ εκτός των άλλων θα συμπαρουσιάζει εκπομπή για το αυτοκίνητο με το Στρατισσίνο, αλλά και εκπομπή για τα blogs. Οπως γράφει το fimotro κάθε Πέμπτη βράδυ 24.00-02.00 ο Κουίκ θα ταξιδεύει στον κόσμο των blogs και θα ερευνά ότι τρέχει στην κυβερνοσφαίρα. Μαζί του αγνωστοι bloggers, γνωστοί δημοσιογράφοι και μαχητικοί διαχειριστές ιστοσελίδων. Τη δημοσιογραφική παραγωγή έχει αναλάβει η Μικαέλα Παγκάλου και την αρχισυνταξία η Γεωργία Παπαγεωργίου με την Αλεξάνδρα Τράγκα!
Επίσης στο Kontra Channel θα έχουν εκπομπές δύο δημοσιογράφοι που είναι και βουλευτές: ο Σίμος Κεδίκογλου θα παρουσιάζει εκπομπή για τα media και ο Αργύρης Ντινόπουλος θα..

Απειλεί με αναστολή του φύλλου ο Αγγελιοφόρος, αν δεν αποδεχτούν μειώσεις στους μισθούς οι εργαζόμενοι

Με διακοπή έκδοσης του καθημερινού φύλλου και ομαδικές απολύσεις απειλεί η διοίκηση του Αγγελιοφόρου με email το οποίο απέστειλε την Παρασκευή στην ΕΣΗΕΜ-Θ. Στο μήνυμα τονίζεται ότι η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει στην αναστολή της καθημερινής έκδοσης, απολύοντας παράλληλα συνολικά 55 άτομα,(32 δημοσιογράφους, 17 διοικητικούς και 6 τεχνικούς) με την επιφύλαξη όπως επισημαίνει όμως, κατάθεσης πρότασης ισοδύναμου οικονομικού αποτελέσματος . Πράγμα που σημαίνει ότι αν η εταιρεία δεχτεί από τις ενώσεις των εργαζομένων, προτάσεις με τις οποίες το κόστος θα πέσει στα επιθυμητά επίπεδα, τότε και μόνο τότε δεν θα υλοποιήσει την απειλή της. Για τους δημοσιογράφους τουλάχιστον, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η εταιρεία ζητά περικοπές που θα φτάνουν το 35%, ενώ ανάλογες αναμένεται να είναι οι..

Συνέλευση στον ΣΚΑΪ για την εκβιαστική μείωση (20%) των μισθών


Προκλήσεων συνέχεια από τους εργοδότες στα ΜΜΕ. Αυτή τη φορά η πρόκληση εκδηλώθηκε από τους Αλαφούζους στο ραδιοτηλεοπτικό συγκρότημα του Νέου Φαλήρου. Η εργοδοσία του Τ/Σ και του Ρ/Σ «ΣΚΑΪ», καθώς και της ιστοσελίδας «SKAI.GR» εναρμονιζόμενη με την πολιτική του ΠΗΓΑΣΟΥ, του Δ.Ο.Λ. και των μέσων του Ομίλου Κυριακίδη (FLASH, ESPRESSO, ATHENS NEWS), των εφημερίδων «ΚΕΡΔΟΣ» και «SPORTDAY», προχωρεί στο γνωστό εκβιασμό της μείωσης κατά 20% των μισθών όλων των εργαζομένων με την απειλή των απολύσεων.
Και όλα αυτά τα γεγονότα, που παραβιάζουν τα βασικά δικαιώματα των εργαζόμενων τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, συμβαίνουν την ώρα που οι θεσμικοί εκπρόσωποι της εργοδοσίας του Τύπου και των Μέσων Ενημέρωσης ισχυρίζονται, ότι επιθυμούν έναν εποικοδομητικό διάλογο για την υπογραφή νέων ΣΣΕ με την ΕΣΗΕΑ και τα..

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο Χελάκης συνεχίζει τους εκβιασμούς και τις απολύσεις στη Sportday

Ο Γιώργος Χελάκης συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική της τρομοκράτησης των εργαζομένων, των εκβιασμών και των παράνομων απολύσεων στην εφημερίδα «SPORTDAY» . Τελευταίο «θύμα» των παραπάνω πρακτικών ο δημοσιογράφος Απόλλων Λιακόπουλος, ο οποίος απολύθηκε, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει την προτεινόμενη από την εργοδοσία ατομική σύμβαση, που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μείωση 25% των αποδοχών του έναντι αυτών της ΣΣΕ.
Ο Απ. Λιακόπουλος είχε κακοποιηθεί βάναυσα, κατά την πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου, από τις μονάδες καταστολής της Αστυνομίας επειδή είχε μακριά μαλλιά. Η παράνομη απόλυσή του έρχεται να προστεθεί σε εκείνες των έξι άλλων δημοσιογράφων (Α. Τσουκαλά, Κ. Σαλάπα, Α. Μαυρομμάτη, Κ. Κουτσογιάννη, Μ. Ιωάννου, Δ. Ελευθεράτου) της ίδιας εφημερίδας, οι οποίοι αρνήθηκαν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και τη μείωση των αποδοχών τους. Οι απολύσεις αυτές εκτός από παράνομες είναι και καταχρηστικές, επειδή χρησιμοποιούνται από την εργοδοσία ως μέσο πίεσης και εκβιασμού για τους..