ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Τι συμβαίνει στο Πρώτο Θέμα;

Τι συμβαίνει στο Πρώτο Θέμα; Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πολλές αναρτήσεις στο διαδίκτυο για δραστικές περικοπές στους μισθούς όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, υψηλόμισθων τε και χαμηλόμισθων, στην «εφημερίδα των δημοσιογράφων». Και μάλιστα παρά τις παλαιότερες και πρόσφατες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει καμιά αρνητική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις και το κυριότερο, όπως γράφεται, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή ενημέρωση των εργαζομένων στην Αποστόλου Παύλου. Σταχυολογούμε:

1.
Το mediablog.gr υπό τον τίτλο «Της κακομοίρας στο “Πρώτο Θέμα”…» αναφέρει:
«"Τουλάχιστον στον Πήγασο τους είχαν προϊδεάσει εδώ και μήνες. Εδώ μας την έφεραν πισώπλατα". Αυτά και άλλα όχι και τόσο ευγενή ακούγονταν από το πρωί στο "Πρώτο Θέμα" και μετά την ψυχρολουσία που πέρασαν όσοι συντάκτες κατευθύνθηκαν προς τα ΑΤΜ για να τσεκάρουν τις μισθοδοσίες τους. Εκεί διαπίστωσαν με κατάπληξη και οργή ότι από τους μισθούς τους «έλειπαν» από 150 ευρώ – στην καλύτερη περίπτωση – έως 250 στη χειρότερη και φυσικά ακολούθησε πανικός και καταιγισμός τηλεφωνημάτων από συνάδελφο σε συνάδελφο προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν επρόκειτο περί…

Απεργιακές κινητοποιήσεις στον «Αγγελιοφόρο»

ΑΡΧΗ ΜΕ 24ωρη ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

24ωρη προειδοποιητική απεργία για τη Δευτέρα 2/5/2011 στον «Αγγελιοφόρο» αποφάσισαν οι Ενώσεις των εργαζομένων (ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤ-Θ) καθώς η διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ επέλεξε το δρόμο της αντιπαράθεσης επιβεβαιώνοντας με οδυνηρό τρόπο τα σενάρια που η ίδια ανακίνησε για συρρίκνωση της επιχείρησης απολύοντας εργαζόμενους. Η κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων αναφέρει:
«Πρόσφατα είχαμε επισημάνει ότι «έχει εξαντληθεί οριστικά κάθε απόθεμα αξιοπιστίας το οποίο οι εργαζόμενοι και η Ένωση αναγνώριζαν και ακυρώνεται κάθε προδιαγραφή ειλικρίνειας που θα δικαιολογούσε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση». Αποδεικνύεται μάλιστα «ανακόλουθη και με τη διαβεβαίωση που δόθηκε στη μόλις προ λίγων ημερών συνάντηση των δύο πλευρών ότι..

Εκκενώνουν τον «Αγγελιοφόρο»...

Εκρηκτικό κλίμα επικρατεί και πάλι στον «Αγγελιοφόρο», τη μεγαλύτερη ημερήσια εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας, καθώς η εργοδοσία με μεθοδευμένες κινήσεις καταργεί θέσεις εργασίας, συρρικνώνει το δημοσιογραφικό δυναμικό και αναστέλλει εκδοτικές δραστηριότητες.
Η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, θυγατρικό σχήμα των Μπακατσέλου, Μπόμπολα και Ψυχάρη, όπου ανήκει ο «Αγγελιοφόρος», ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οδηγεί σε εθελουσία έξοδο 6 δημοσιογράφους – επιτελικά στελέχη, απολύει 2 συντάκτες και διακόπτει τη λειτουργία του free press εντύπου «Διαδρομές», το οποίο μοιραζόταν δωρεάν σε διάφορα κεντρικά σημεία, αλλά και σε λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η επιχείρηση περιορίζει τον αριθμό του προσωπικού τουλάχιστον κατά 4-5 άτομα στο περιοδικό «Close Up», στις διοικητικές υπηρεσίες και στην εκτυπωτική μονάδα «Φίλιππος» στο Κιλκίς.
Η διοίκηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ έκανε γνωστό στα μέσα Απριλίου ότι θέλει το αμέσως επόμενο διάστημα να απομακρύνει συνολικά γύρω στους 40-50 εργαζόμενους από τα γραφεία της εφημερίδας και τις εγκαταστάσεις του πιεστηρίου. Τι επικαλείται γι΄ αυτή τη σφαγή; Τις ζημίες του πρώτου τριμήνου του 2011, οι οποίες παρουσιάζονται..

«Αξιότιμε πελάτη του PlayStation Network/Qriocity»...

ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ
ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ PLAYSTATION
ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ EMAIL ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ


Σχετικά με τις υποκλοπές στοιχείων των χρηστών του δικτύου της Playstation, έλαβα σχετικό ενημερωτικό email, το οποίο παραθέτω πιο κάτω. Αυτό που διαπίστωσα μόλις διάβασα την είδηση, ήταν ότι ενώ διέρρευσε στον τύπο μόλις πριν 2-3 μέρες κι η Sony Playstation ανακοίνωσε πως έχει θέσει προσωρινά τους servers της εκτός, η αλήθεια είναι πως οι servers της έπαψαν να είναι προσβάσιμοι μία εβδομάδα πριν, δηλαδή την Μ. Πέμπτη. Το γνωρίζω γιατί είμαι και η ίδια κάτοχος και παίζω online και θυμάμαι ότι τη συγκεκριμένη ημέρα προσπάθησα να παίξω αλλά δεν είχα πρόσβαση χωρίς ωστόσο να μου δίνει κάποια άλλη πληροφορία το σύστημα. Το ερώτημα λοιπόν που εγείρεται είναι το εξής: Πότε τελικά το αντιλήφθηκε η εταιρία; Κι αν όντως το αντιλήφθηκε μία εβδομάδα πριν, γιατί δεν έκανε κάποια δημόσια ανακοίνωση νωρίτερα;
Το email που έλαβα:
«Αξιότιμε πελάτη του PlayStation Network/Qriocity:
Όπως διαπιστώσαμε, μεταξύ 17ης και 19ης Απριλίου 2011 ορισμένες πληροφορίες λογαριασμών χρηστών στις υπηρεσίες PlayStation Network και Qriocity τέθηκαν σε κίνδυνο λόγω μιας παράνομης και μη εξουσιοδοτημένης εισβολής στο δίκτυό μας. Σε απάντηση στην..

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

10.000 παιδιά προϊόντα εμπορίου στην τηλεόραση

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

«Για μάγειρες από κούνια! Αν σου αρέσει να μαγειρεύεις, έλα να παίξεις και να μάθεις από τους 3 αγαπημένους σου κριτές-σεφ οι οποίοι είναι έτοιμοι να σας οδηγήσουν... στην περιπέτεια της κουζίνας, να τη ζήσετε μαζί και να αγαπήσετε τη μαγειρική όσο και αυτοί! Η μαγειρική θα γίνει παιχνίδι!!!». Ακολουθούν η δήλωση συμμετοχής, το τηλέφωνο και η διαβεβαίωση πως τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν παρουσία γονέων, Σαββατοκύριακα και σε περιόδους σχολικών διακοπών.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε πρόσκληση για συμμετοχή παιδιών ηλικίας 8-12 ετών σε διαγωνισμό μαγειρικής, ο αριθμός των οποίων μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις 10.000 υποψηφιότητες. Ο τηλεοπτικός σταθμός ξεκαθαρίζει πως στο Junior Masterchef δεν θα υπάρχει χρηματικό έπαθλο, ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων θα πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφάλειας.
Με νωπές τις μνήμες από παλαιότερο μουσικοχορευτικό σόου με πρωταγωνιστές παιδιά και τηλεοπτικούς «διαγωνισμούς ταλέντων», δεν λείπουν οι φωνές που ζητούν προστασία των ανηλίκων, που συμμετέχουν σε τηλεοπτικές ψυχαγωγικές εκπομπές και διαγωνισμούς ταλέντων, από κινδύνους σε βάρος της ψυχοσωματικής τους υγείας αλλά και με στόχο την προστασία των ανηλίκων θεατών τέτοιων προγραμμάτων...

Τι γίνεται με τις απολύσεις στο «Ράδιο 9»;

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ALPHA

Ως κατάφορα παράνομη καταγγέλεται η απόλυση των δημοσιογράφων Γιώργου Χατζηδάκη και Χρύσας Μακρή, από το «ΡΑΔΙΟ 9», ύστερα από πολυετή υπηρεσία σε αυτό. Απολύσεις, όπως αυτές, προσβάλλουν τους ίδιους τους δημοσιογράφους και το έργο τους, και επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας μεταξύ των εργαζομένων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ζητεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων και καλεί την εργοδοσία να παύσει κάθε αντεργατική και αντισυμβατική ενέργειά της.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει και την παράνομη απόλυση της Μαρίας Ζαχαράκη, από τον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA TV». Ύστερα από τέσσερα χρόνια υπηρεσίας ως μονίμου ανταποκριτού του καναλιού στην Τουρκία απολύθηκε, γιατί τόλμησε να αρνηθεί τον υποβιβασμό της σε μια ουσιαστικά νεκρή θέση, που δεν είχε..

Απεργιακό δελτίο και αγωγές εξετάζουν οι εργαζόμενοι στο Alter

Νέα γενική συνέλευση την προσεχή Παρασκευή, για να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις

Πρόταση για απεργιακό δελτίο έπεσε στο τραπέζι της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στον πολύπαθο τηλεοπτικό σταθμό Alter το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο οριστική απόφαση δεν ελήφθη και το ραντεβού τους ανανεώθηκε για την Παρασκευή, καθώς, για να ευοδωθεί μια τέτοια προσπάθεια, θα χρειαστεί και η συγκατάθεση-συνδρομή των τεχνικών.
Σκοπός του δελτίου αυτού, το οποίο θα βγει -αν βγει- στον «αέρα» από τους δημοσιογράφους και όχι τους παρουσιαστές του καναλιού, θα είναι να παρουσιάσουν με ρεπορτάζ και στοιχεία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ θα δίνεται η ευκαιρία και σε άλλους εργαζομένους από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και σε ανέργους διαφόρων κλάδων, να εκθέσουν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους. Η πρόταση αυτή ωστόσο εμπεριέχει αρκετή δόση ρίσκου, καθώς κάποιοι πιστεύουν ότι με το συγκεκριμένο δελτίο θα δώσουν νέα..

Επείγουσα ενημέρωση για τις ατομικές συμβάσεις που προωθεί ο Μπόμπολας

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Επείγουσα έκκληση προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για παρέμβασή του απευθύνει η Ιωάννα Ηλιάδη, εκπρόσωπος των συντακτών του ΕΘΝΟΥΣ και του ΕΘΝΟΥΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, για το θέμα των ατομικών συμβάσεων που προωθεί άρον άρον ο Φώτης Μπόμπολας στο συγκρότημα του Πήγασου. Η Ηλιάδη αναφέρει πως «η εργοδοσία πιέζει να υπογραφούν σήμερα οι ατομικές συμβάσεις που καταστρατηγούν κάθε εργασιακό δικαίωμα» και ζητεί την άμεση και έγκαιρη παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ. Αποκαλυπτικά της κατάστασης τα όσα αναφέρει στην επιστολή της:

«ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οφείλω να σας ενημερώσω ότι χθες δόθηκαν σε μέλη της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται στο ατελιέ των εφημερίδων ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ατομικές συμβάσεις για να τις υπογράψουν.
Οι ατομικές συμβάσεις δόθηκαν σε μέλη της Ένωσής μας (διορθωτές και καλλιτεχνικούς συντάκτες) και όχι μόνο σε μέλη της ΕΠΗΕΑ όπως σκοπίμως απέκρυψε η διεύθυνση προσωπικού της επιχείρησης, κατά την χθεσινή επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Ένωσής μας κ. Σόμπολος μετά τις πολλαπλές τηλεφωνικές επαφές που είχαμε χθες για το θέμα.
Επειδή ένα πρόβλημα υγείας με αποτρέπει να μετακινηθώ δεν μπορώ να βρίσκομαι στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ για να σας ενημερώσω και δια ζώσης, θα..

H πρώτη Τουρκάλα εξώφυλλο στο γερμανικό Playboy


Aισθησιακή στροφή
στις γερμανοτουρκικές σχέσεις
Η 25χρονη Sila Sahin, η οποία υποδύεται την Ayala στην γερμανική σαπουνόπερα του RTL με τον τίτλο "Gute Zeiten, Schlecte Zeiten" συσχέτισε την δημόσια έκθεσή της με το διαρκές ερώτημα: κατά πόσο μπορούν οι νέες μουσουλμάνες να συμμετέχουν ισότιμα στις ευκαιρίες που δίνονται και στις υπόλοιπες γυναίκες της Γερμανίας.
Η ίδια δήλωσε ότι "αυτές οι φωτογραφίες είναι μία πράξη απελευθέρωσης από τα δεσμά της παιδικής μου ηλικίας. Προσπαθούσα συνεχώς να ευχαριστώ τους πάντες. Τώρα θέλω να δείξω στις νεαρές Τουρκάλες ότι πρέπει να ζήσουν τη ζωή τους, ότι δεν είναι φτηνό να δείχνεις το δέρμα σου κι ότι θα πρέπει να κυνηγήσεις τους στόχους σου αντί να..

Eίδα τους διευθυντές να πέφτουν...

του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου / editorial / LifO

Στο Θερμοκήπιο του Πίντερ (που το ανεβάζει άψογα ο Βογιατζής στην Οδό Κυκλάδων) υπάρχει μια σκηνή που την έχω ζήσει. Η σκηνή που το αφεντικό καλεί τα πρωτοπαλίκαρά του, στο τέλος της μέρας, να πιουν ουίσκια και να χαλαρώσουν.

Το «κατώτερο προσωπικό», βυθισμένο στα δικά του βάσανα, δεν έχει ιδέα τι εξευτελισμούς υφίσταται το «ανώτερο προσωπικό’». Πολύ πιο άγριους και πολύ πιο απροκάλυπτους. Γιατί μεταξύ αφεντικού και πρωτοπαλίκαρου δεν υπάρχουν νόμοι, καλοί τρόποι και συμβάσεις εργασίας. Υπάρχει η κυνική συμφωνία: είμαστε δυο τέρατα, αλλά ο ένας έχει την εξουσία που ο άλλος θέλει μια μέρα να αποκτήσει.

Έτσι, οι λεγόμενοι διευθυντές είναι συνήθως οι πιο εξευτελισμένοι και κακοποιημένοι υπάλληλοι μιας επιχείρησης.

Το είχα δει πρώτη φορά στο σπίτι ενός εκδότη (ο οποίος εθεωρείτο και φωτισμένος!). Ήμουν 26 ετών και είχα προσκληθεί για μια δουλειά. Η βίζιτα έγινε αρμένικη και κατέληξε σε ένα ψιλοπαραλυμένο δείπνο, απ’ όπου παρέλασε ολόκληρη η Αθήνα της δύναμης και της ελαφράς τέχνης, με σφηνάκια και..

Σοκ από τη μαζική εισβολή χάκερ στο on line δίκτυο του Playstation
H Sony παραδέχθηκε τελικά τη μαζική εισβολή χάκερ στο online δίκτυο του Playstation και την κλοπή προσωπικών δεδομένων που αφορά περισσότερους από 70 εκατ. χρήστες.
Η υπηρεσία online του Playstation έχει διακοπεί προσωρινά και η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι χάκερ είχαν πρόσβαση στο ονοματεπώνυμο, την διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών στο δίκτυο του Playstation. Δεν επιβεβαιώνεται, αλλά και δεν αποκλείεται να έχουν κλαπεί και οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών.
Ο γερουσιαστής του Κονέκτικατ, Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, ζήτησε εξηγήσεις από την αμερικανική θυγατρική του ιαπωνικού κολοσσού, καθώς και διαβεβαιώσεις ότι θα..

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Στον Θόδωρο Λουλούδη η «Πελοπόννησος»


Αλλαξε χέρια η ιστορική εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» και περιήλθε στην ιδιοκτησία του Θόδωρου Λουλούδη της εταιρίας δημοσκοπήσεων Data RC.
O κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου Θανάσης Λάλας αφού μεταβίβασε τις μετοχές στον Θ. Λουλούδη, έφυγε με την αστραφτερή του porsche προς αναζήτηση νέων επενδύσεων. Ο νέος ιδιοκτήτης εξαγόρασε και το πακέτο της οικογένειας των εκδοτών Σπύρου και Νανάς Δούκα. Το τίμημα της όλης εξαγοράς ανήλθε στα 2,5 εκατ. ευρώ.
Ο Θ. Λουλούδης ανέλαβε τα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου και χθες είχε πολύωρη συνάντηση με το προσωπικό και τους εργαζόμενους στην εφημερίδα καθώς προτίθεται να «τρέξει» ο ίδιος το φύλλο με τη βοήθεια (προς το παρόν) των υπόλοιπων διευθυντικών στελεχών.
Με μια λιτή ανακοίνωσή της η εταιρία που εκδίδει την εφημερίδα επιβεβαίωσε την πώληση. Η σχετική ανακοίνωση..

100.000 λιγότεροι αναγνώστες αυτή την Κυριακή


-ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ 120.000 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
-ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 100.000 ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
-ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Η REAL NEWS


Οι εορτές του Πάσχα επηρέασαν τις κυκλοφορίες των Κυριακάτικων εφημερίδων, που έπεσαν ακόμα περισσότερο σε σχέση με τις κυκλοφορίες της προηγούμενης Κυριακής. Από τους πρώτους υπολογισμούς και με βάση τις εκτιμήσεις του Πρακτορείου, αυτή την Κυριακή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, τα Κυριακάτικα έχασαν στο σύνολό τους περίπου 100.000 αναγνώστες!
Ως προς την σειρά, το «Πρώτο Θέμα» επανήλθε στην πρώτη θέση με εκατόν είκοσι χιλιάδες φύλλα. Στην 2η θέση με 107.000 φίλα βρέθηκαν..

Διαμαρτυρίες στην Αγ. Παρασκευή για τις νέες ενημερωτικές εκπομπές
Επιμένουν οι διαδρομιστές της Αγίας Παρασκευής ότι μια σειρά δημοσιογράφοι του Ραδιομεγάρου που δεν διακρίνονται για τα «γαλάζια» τους αισθήματα ζήτησαν συνάντηση με τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης και ότι η απάντηση που έλαβαν ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντική. Υποθέτω ότι οι διαμαρτυρίες τους θα αφορούν τις νέες ενημερωτικές εκπομπές, οι οποίες καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από συμβασιούχους συναδέλφους τους άνευ συμμετοχής «παιδιών» της ΕΡΤ.
**Ενδιαφέρουσα η πρωτοβουλία του περιοδικού «Μητροπολιτικές Ιστορίες» να κυκλοφορήσει CD με καινούριες εκδοχές γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών του Μεσοπολέμου (Αττίκ, Γιαννίδης, Σουγιούλ, Χατζηαποστόλου κ.ά.) από σημερινά γκρουπ και φρέσκους δημιουργούς (Δάρνακες, Cyanna, Στάθης Δρογώσης, Μαριέττα Φαφούτη κ.ά.). Ο δίσκος συνοδεύεται από συναυλία στις 3 Μαΐου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το «Figaro Magazine» και το ξενοδοχείο του έρωτα στην Ανδρο

Μεγάλη διαφήμιση εισέπραξε η Ελλάδα από το «Figaro Magazine». Στο πλέον πρόσφατο τεύχος του περιοδικού, που είναι αφιερωμένο στις «Αποδράσεις της άνοιξης», ενθυλακώνουμε εκτός από το εξώφυλλο (μαγευτική φωτογραφίες της Σαντορίνης) και 7 ολόκληρες σελίδες, έναντι 4 σελίδων για τις Μαλδίβες και από μισή μόλις για Αυστρία, Κροατία, Ιταλία και Γαλλία! Μία μάλιστα από τις σελίδες των ανοιξιάτικων αποδράσεων καλύπτεται από ρεπορτάζ για το ξενοδοχείο «Οναρ» στην Ανδρο - όπου, ως γνωστόν, πλέχτηκε ένα από τα συνταρακτικότερα ειδύλλια της ελληνικής TV. Προτείνεται από καρδίας, με την επισήμανση ότι το σέρβις χρήζει βελτιώσεων. Υποθέτω ότι, φέτος το καλοκαίρι, η Ελένη Μενεγάκη πρέπει να βάλει τα δυνατά της...


Πως η διευθύντρια Τζένη ξορκίζει την κακή ενέργεια στην ΙΜΑΚΟ
Όταν εμείς γράφαμε ότι η Τζένη Μπαλατσινού εγκαθίσταται στην ΙΜΑΚΟ και μετά τις απολύσεις και τις περικοπές αναλαμβάνει διευθυντική θέση στον όμιλο, κάποιοι έλεγαν ότι είμαστε υπερβολικοί. Να όμως που τα γεγονότα έρχονται να τους διαψεύσουν καθώς στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται ο όμιλος της ΙΜΑΚΟ έχουν ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία υπερπολυτελούς γραφείου - στρατηγείου της Μπαλατσινού. Όπως γράφει και το enimerosi24, εκτός των εργασιών που ξεκίνησαν υπό την επίβλεψη της συζύγου του Πέτρου Κωστόπουλου την επόμενη κιόλας ημέρα των απολύσεων και των περικοπών, ανάμεσα στους εργαζόμενους έχει προκαλέσει σοκ η είδηση ότι ζητήθηκε η συμβουλή ειδικού προκειμένου να διαμορφώσει τον χώρο του γραφείου της σύμφωνα με τις απαιτήσεις του φενγκ σούι για να διώξει την κακή ενέργεια!
Υ.Γ1: Κάποιοι είπαν ότι τζάμπα χαλάει τα λεφτά του ο Κωστόπουλος για να ξορκίσει το κακό με φενγκ σούι και τα σχετικά. Κι αυτό διότι..

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

«Δάχτυλος» Τζιμάκου το επεισόδιο με το Νταλάρα στη Σύρο;Παρ΄ ολίγον δράματα για το ζεύγος Νταλάρα την Μεγάλη Παρασκευή σε εστιατόριο στη Σύρο. Στο γενικότερο κλίμα που θέλει τους πολίτες να βρίζουν τους πολιτικούς, εξαγριωμένοι κάτοικοι του νησιού αποδοκίμασαν την υφυπουργό Εργασίας Αννα Νταλάρα. Ο σύζυγός της, ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας παρενέβη και πούλησε «τσαμπουκά» ζητώντας το λόγο κι όχι μόνο. Οπως γράφει ο Χ. στην στήλη του στην εφημερίδα «δημοκρατία», αν κάποιοι πιο ψύχραιμοι δεν έμπαιναν στη μέση θα είχαμε δράματα. Κι αυτό γιατί στο εστιατόριο ήταν και δυο τρεις πολύ αγριεμένοι που ήθελαν να κάνουν τον τραγουδιστή τόπι στο ξύλο! Ευτυχώς κάποιοι τους σταμάτησαν…
Υ.Γ.: Ελέγχονται οι φήμες που θέλουν τον Τζίμη Πανούση να είναι ο ηθικός αυτουργός του επεισοδίου κατά του ζεύγους Νταλάρα. Επίσης ελέγχονται οι φήμες ότι ο..

Είκοσι χρόνια «Εψιλον» (τα τέσσερα με Γιαννακίδη)

του Κώστα Γιαννακίδη / protagon.gr

Είδα το «Έψιλον» για πρώτη φορά λίγο πριν εκδοθεί. Εντελώς τυχαία, το πρόσεξα μέσα στην τσάντα ενός στελέχους της Ελευθεροτυπίας που μετέφερε το δοκιμαστικό τεύχος προς επίδειξη στις διαφημιστικές εταιρίες. Μου άρεσε τόσο πολύ που κατέστη ο βασικός λόγος για να αγοράζω την Κυριακάτικη. Αυτό που σήμερα φαίνεται πρωτόγονο, πριν από είκοσι χρόνια σήκωνε σκόνη για να τη φάνε οι ανταγωνιστές της εφημερίδας. Και ήθελα τόσο πολύ να εργαστώ, να γράψω για το «Εψιλον», που, φυσικά, πίστευα ότι δεν θα το καταφέρω. Ομως η Ελευθεροτυπία ποτέ δεν ήταν μία εφημερίδα όπως οι υπόλοιπες. Στην Ελευθεροτυπία η εξαίρεση μπορεί να γίνει κανόνας και το αναπάντεχο φυσιολογικό. Ενα απόγευμα του 2003 εμφανίστηκα στο «Εψιλον» άνεργος και άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Δέχθηκαν κομμάτια μου και αργότερα ο τότε υπεύθυνος, ο Χρήστος Μπλέτας, με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και με προσέλαβε.
Εμεινα εκεί τέσσερα χρόνια, σε ένα περιβάλλον που προικίζει με τύχη όποιον δημοσιογράφο δουλέψει με τέτοιον τρόπο. Το «Εψιλον» απαιτεί καλά θέματα. Και ας μη δώσεις ένα θέμα την εβδομάδα. Θα πάρεις το χρόνο σου για να το δουλέψεις, να το επενδύσεις με τις καλύτερες φωτογραφίες και απαιτητικά γραφικά. Λογικά θα γίνεται όπως και..

1.300 ευρώ μάζεψαν οι καλοπληρωμένοι άσοι του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη!Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει στο άκουσμα της παραπάνω είδησης… Έπειτα από πρωτοβουλία των τριών αρχηγών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, οι παίκτες κατάφεραν να συγκεντρώσουν το… αστρονομικό ποσό των 1.300 ευρώ για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη!
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Derby», οι υπεύθυνοι του Ερασιτέχνη είχαν ζητήσει από τους παίκτες των «πρασίνων» να απευθύνουν έκκληση στον κόσμο να ενισχύσει τα τμήματα του Παναθηναϊκού, όχι όμως και να προσφέρουν χρήματα. Κατόπιν πρωτοβουλίας των αρχηγών όμως αποφασίστηκε να συνδράμουν και αυτοί οικονομικά, με το ποσό που συγκεντρώθηκε να φτάνει τα… 1.300 ευρώ.
Μοναδικές εξαιρέσεις ο Τζιμπρίλ Σισέ, που είχε δηλώσει σε εκδήλωση του Ερασιτέχνη ότι θα προσφέρει 10.000 ευρώ, ο Κώστας Κατσουράνης, που έδωσε 5.000 και ο Γιώργος Καραγκούνης 3.000 ευρώ.
Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη, μόλις πληροφορήθηκαν το ποσό που μαζεύτηκε, ευχαρίστησαν για την προσφορά και την αρνήθηκαν..

Οι απλήρωτοι των Αποκαλύψεων, ο Κοτρώτσος και η επιθεώρηση Εργασίας

-από katalipsiesiea.blogspot

Την (απλήρωτη;) δικηγόρο του και τον (“αυτοφωράκια”) οικονομικό διευθυντή Γ. Μαρκεζίνη έστειλε ο Σ. Κοτρώτσος στο ραντεβού (21/4) με την επιθεώρηση εργασίας Ν. Ιωνίας, αφού ο ίδιος απουσίαζε για τις πασχαλινές του διακοπές (με τα λεφτά που χρωστάει στους πρώην εργαζομένους του μάλλον).
Η εργοδοτική πλευρά παραδέχθηκε ότι χρωστάει χρήματα από τον περασμένο Οκτώβριο και δεν αντιδίκησε πάνω στα επιμέρους ποσά που κατήγγειλαν ότι τους οφείλονται οι εργαζόμενοι. Κατά την εξέταση διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας αφού όλοι αυτοί που αόριστα ο Κοτρώτσος κατονομάζει στα σημειώματά του ως “συνεργάτες” είναι ουσιαστικά εργαζόμενοι που είχαν σχέση εξαρτημένης εργασίας με καθημερινή παρουσία και πληρωνόταν είτε με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών είτε με μαύρα χρήματα. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει η πλήρης ανυπαρξία οποιασδήποτε σύμβασης εργασίας ή έργου.
Η επίσημη θέση της εταιρείας ενώπιον της επιθεώρησης ήταν οι γνωστές αοριστολογίες, από τις οποίες οι εργαζόμενοι έχουν χορτάσει εδώ και εφτά μήνες, ότι γίνεται προσπάθεια να ..

Μαθήματα πολιτικής ηθικής


Δύο διαφορετικά lifestyle για να πας στη σύνοδο του ΔΝΤ

του Μανώλη Γαλάνη /Πρώτο Θέμα

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσε το πολυτελές ταξίδι του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου με το προεδρικό αεροσκάφος στην Ουάσινγκτον σε καιρό κρίσης, το οποίο έχει πάρει και διεθνείς διαστάσεις. Την ίδια ώρα που ο Ελληνας υπουργός αναχωρούσε με το κυβερνητικό lear jet από την Ουάσινγκτον μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, ο πανίσχυρος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ έφευγε από την αμερικανική πρωτεύουσα με την πτήση της γραμμής, λέγοντας στο «ΘΕΜΑ» ότι αυτός είναι ο τρόπος που ταξιδεύει πάντα.
Παρά την κοινωνική οργή που δημιούργησε η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για τη VIP υπερατλαντική πτήση των 150.000 ευρώ και το βαρύ κλίμα που πυροδότησε προς το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο ίδιος δείχνει να μην έχει αντιληφθεί το μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει. Με την απάντηση «δεν σας..

Πώς το e-government έχει γίνει e-μπάχαλο

ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΕΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Του Μπάμπη Αγρολάμπου / K. E.

Μεγάλη οικονομική αιμορραγία για το Δημόσιο προκαλούν οι καθυστερήσεις στη μηχανοργάνωση των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τον έλεγχο των δαπανών και την είσπραξη των εσόδων
Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση που υποσχόταν η κυβέρνηση ως αντίδοτο στη χαμηλή απόδοση της διοίκησης και κυρίως των εισπρακτικών και ελεγκτικών μηχανισμών, ενάμιση χρόνο μετά τις προγραμματικές εξαγγελίες βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά. Η αναδιοργάνωση μετατίθεται από τρίμηνο σε τρίμηνο και τα πρώτα προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό της μηχανογράφησης και την εφαρμογή ηλεκτρονικών διασταυρώσεων τώρα σχεδιάζονται και θα αρχίσουν να προωθούνται τους επόμενους μήνες.
Το εγχείρημα του ηλεκτρονικού εκσυγχρονισμού θα κοστίσει σε πρώτη φάση γύρω στα 350 εκατ. ευρώ. Οι εγκρίσεις των έργων αναμένονται τον άλλο μήνα και οι διαγωνισμοί, το νωρίτερο, το καλοκαίρι. Είναι λοιπόν αμφίβολο εάν θα τρέξει με την ταχύτητα που πιέζουν οι περιστάσεις αλλά και η τρόικα, που ζητάει αποτελέσματα στο μέτωπο της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. Δεν είναι μόνον η κακοδαιμονία της διοίκησης, είναι και τα..

O Θόδωρoς Πάγκαλος καταριέται τα μπλογκς (και την κακούργα κοινωνία)

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης γράφει ένα άρθρο στην Καθημερινή αναφέροντας ως δεδομένες δεκάδες παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, τις οποίες καταριέται αντί να στρωθεί να τις θεραπεύσει (εκτός και κυβερνά κάποιος άλλος!):

Η ενημέρωση και οι εφημερίδες στην εποχή των blogs
Tου Θεόδωρου Πάγκαλου*
Εχει πλέον ζωτική σημασία να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος για ένα θέμα που απειλεί τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης, αλλά και κριτικής της εξουσίας και συνεπώς τον χαρακτήρα και το μέλλον της Δημοκρατίας μας. Τα ανώνυμα blogs είναι σαν να γράφεις νύχτα στους τοίχους ένα καινούργιο σύνθημα κάθε 10 λεπτά, χωρίς να σε βλέπει κανείς και χωρίς, φυσικά, να υπογράφεις. Αυτή, ακριβώς, η ανωνυμία μετέτρεψε τα blogs από έμβλημα της ελευθερίας της έκφρασης και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, στο απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού και συνωμοσιολογίας. Οσο πιο απίθανη, όσο πιο μυστικιστική, όσο πιο παράλογη, όσο πιο πολύ απευθύνεται στους πιο ανομολόγητους φόβους του ασυνείδητου, τόσο πιο μεγάλες πιθανότητες έχει μια θεωρία συνωμοσίας να εξαπλωθεί σε χιλιάδες mail μέσω της μεθόδου chain-mails. Η ανωνυμία των blogs δικαιολογείται με το..

O Δημήτρης Κανελλόπουλος και η κρίση στα συναυλιακά events


O Δημήτρης Κανελλόπουλος δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» (η στήλη του απουσίαζε κι αυτή την εβδομάδα από το φύλλο του Σαββάτου), υπεύθυνος του e-tetradio.gr και αρχισυντάκτης στο billboard.com/gr μιλάει στη LifO και στον Σταύρο Διοσκουρίδη για την κρίση στα συναυλιακά events.

-Ποια είναι η συναυλία που περιμένεις πιο πολύ στην Αθήνα;
Kαμία με μεγάλη προσμονή. Φέτος το πρόγραμμα είναι πολύ φτωχό, αν και πλούσιο. Αν έπρεπε να διαλέξω, πάντως, μία, αυτή θα ήταν η συναυλία των Bon Jovi. Όχι (τόσο) από καλλιτεχνικής άποψης -κι ας είναι οι Bon Jovi ένα καλό συγκρότημα-, όσο γιατί θα είναι ένα live με φαν, στο οποίο όλοι θα περάσουν καλά. Σημειωτέον, την Έιμι Γουάινχαουζ την έχω

Oρμητική η εισβολή του νέου www. lifo.gr

Πάνω από τις προσδοκίες είναι η πορεία του νέου σάιτ της LifO. Στον πρώτο μήνα λειτουργίας του έχει σημειώσει 3.600.000 pageviews στα Google Analytics, με διαρκώς αυξανόμενη πορεία. Είναι με διαφορά το μεγαλύτερο νεανικό σάιτ του ελληνικού ίντερνετ, με το επόμενο εβδομαδιαίο free press να έχει 1.700.000 pageviews. Με διαρκείς ανανεώσεις και δεκάδες web exclusive στήλες (οι οποίες εμπλουτίζονται διαρκώς), έχει ήδη δημιουργήσει έναν πιστότατο, πλατύ πυρήνα φανατικών αναγνωστών που σε κάθε επίσκεψη μένουν 5 λεπτά στο σάιτ και διαβάζουν 7,2 σελίδες του! Το bounce rate είναι 0,4%. Δεδομένου ότι το μέλλον είναι ψηφιακό και το print θα εξελιχθεί σε ένα premium προϊόν που θα προσφέρεται για μεγαλύτερα αναγνώσματα και καλαισθητικά αφιερώματα, η ορμητική μετεξέλιξη της LifO σε ένα ζωηρό, νεανικό σάιτ με δημιουργικό πνεύμα, χιούμορ και γρήγορα αντανακλαστικά είναι κάτι επιτέλους αισιόδοξο σε ένα περιβάλλον μαρασμού και αρπαχτής. Περάστε από το www.lifo.gr να κρίνετε και μόνοι σας.

Εξ οικείων τα βέλη;

Στο site www.newsbomb.gr -το site με την προβεβλημένη παρουσία του δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλλα- το μάτι μας έπεσε και στάθηκε σε μια ζουμερή προαναγγελία: «Στο πλαίσιο της εκτεταμένης έρευνας που διενεργεί το Newsbomb.gr γύρω από τις σκοτεινές διαδρομές της Διαφημιστικής Αγοράς, προχωράμε στην πρώτη, από μια σειρά αποκαλύψεων, παρουσιάζοντάς σας την Τρίτη του Πάσχα, τα πρώτα στοιχεία που αποδεικνύουν τις ανήθικες τακτικές των μεγάλων διαφημιστικών εταιρειών-media shops, οι οποίες σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το χώρο, κινούνται στα όρια της νομιμότητας. Η αρχή γίνεται με ένα από τα μεγαλύτερα media shops, την UNITED MEDIA, η οποία πορεύεται υπό την καθοδήγηση του κ. Σβίγκου, ο οποίος κατέχει και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου».
Το «ζουμερό» της συγκεκριμένης προαναγγελίας βρίσκεται στο εξής: To site ελέγχεται μετοχικά από εταιρεία συμφερόντων του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, γιού του φαρμακοβιομήχανου και εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. Παύλου Γιαννακόπουλου. Στην ίδια εταιρεία πρωτεύοντα ρόλο φέρεται, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, να διαδραματίζει –δεν ξέρουμε επακριβώς και τα μετοχικά ενδιαφέροντα- ο επικεφαλής του διαρκώς συρρικνωμένου σε δραστηριότητες αλλά κυρίως σε..

Πενήντα χρόνια εξεγέρσεις

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ «STREET FIGHTING ΜΑΝ, 50 YEARS OF YOUTH PROTEST»
«Ακούω παντού φιλαράκι μου τους ήχους των ποδιών που παρελαύνουν, των ποδιών που ορμάνε. Γιατί είναι εδώ το καλοκαίρι, γιατί ήρθε ο κατάλληλος καιρός φιλαράκι μου για μάχες στους δρόμους. Το όνομά μου είναι ταραχή και θα φωνάξω, θα ουρλιάξω, τον βασιλιά θα τον σκοτώσω και τους υπηρέτες του θα τους ξεφτιλίσω».

Στίχοι από το άσμα «Street Fighting Man» των Rolling Stones. Τίτλος τραγουδιού ταιριαστός για μια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στις νεανικές διαδηλώσεις. Τη λένε «Street Fighting Man, 50 Years of Youth Protest», οργανώνεται από τον οίκο «Flash Projects» και ανοίγει τις πύλες της την προσεχή Πέμπτη στο Λονδίνο. Διόλου περιέργως, η έκθεση συμπίπτει με τη συμπλήρωση τριών δεκαετιών από τις ταραχές στη συνοικία του Μπρίξτον, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 250 φύλακες του νόμου και γύρω στους 50 πολίτες. Λεπτομέρειες, στο τραγούδι «Gunds of Brixton» των Clash.
Η διασύνδεση διαδηλώσεων και πενταγράμμου δεν είναι τυχαία. Αντιθέτως, την επεδίωξαν οι διοργανωτές πιστεύοντας ότι η ροκ κουλτούρα (με την απολύτως ευρεία έννοια) έχει εμπνεύσει πλείστες όσες ριζοσπαστικές κινητοποιήσεις αλλά έχει εμπνευσθεί κιόλας από αυτές. Εξ ου και παραθέτουν μεγάλο αριθμό σχετικών φωτογραφιών, για να αποδείξουν του λόγου το αληθές.

Αlter: σπέκουλα και σειρήνεςΤου ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ / ksanthakis@enet.gr / Μέσα & Media / K.Ε.

Τελευταία στιγμή
έγινε η ντρίμπλα στο Alter, καθώς βρέθηκαν λεφτά για να πληρωθεί το δώρο του Πάσχα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι επετεύχθη κάποια συμφωνία για τη διάσωση του καναλιού, όσο κι αν συνεχίζονται πυρετωδώς οι κάθε είδους διαβουλεύσεις. Το θέμα εντέλει δεν είναι οι καλές ή κακές προθέσεις ορισμένων χορηγών (ούτε καν οι προθέσεις ορισμένων σπεκουλαδόρων, που βρίσκουν ευκαιρία να «θάψουν» κόσμο...), αλλά οι πραγματικές προοπτικές βιωσιμότητας του Alter. Το ανθρώπινο δυναμικό πάντως υπάρχει και είναι έτοιμο να προσφέρει, όσο κι αν ήδη ήχησαν οι πρώτες σειρήνες από αντιπάλους διαύλους. Λέγεται ότι οι Γερμανοί του Alpha δεν αντιστάθηκαν στον...