ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Στοπ στην κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία της Πυλαίας

Κέρδισαν τη δικαστική μάχη οι κάτοικοι κι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Απόλυτη δικαίωση για το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τους κατοίκους της περιοχής αποτελεί η απόφαση (αριθ. 19510/19.11.2014), που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που επιχειρήθηκε να εγκατασταθεί δίπλα στο 2ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, το νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό της περιοχής.
Σύμφωνα με την απόφαση έγινε δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο  δήμος για την ακαταλληλότητα της θέσης της κεραίας, που είχε εγκατασταθεί σε ελάχιστη απόσταση από το σχολικό συγκρότημα και σε απόσταση μόλις 4 μέτρων από τις κατοικίες σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Πυλαίας. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι από τις λίγες θετικές υπέρ των δήμων και των κατοίκων αποφάσεις..

Ποιοι δημοσιογράφοι δουλεύουν για την Αριάννα στην Ελλάδα

Διευθυντές, αρχισυντάκτες και συντακτική ομάδα
 
«Θα συνεργαστούμε με δεκάδες bloggers, γνωστούς και άγνωστους, για να ξεκινήσουμε έναν διάλογο με την κοινωνία που θα περιγράφει το παρόν έχοντας όμως το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Η επικοινωνία μας δεν θα σταματά σε ένα μόνο post αλλά θα συνεχίζεται καθημερινά μέσα από μία σύγχρονη μέθοδο διαλεκτικής, όπως θα έλεγαν και οι πρόγονοι μας, που το διαδίκτυο και τα social media μπορούν να προσφέρουν.
Όλοι όσοι εργαζόμαστε στην Huffington Post Ελλάδας θεωρούμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διαμορφώσουμε όλοι μαζί έναν διαδικτυακό διάλογο, μία αξιόπιστη με ήθος και μέτρο ειδησεογραφική ιστοσελίδα».
Τα παραπάνω αναφέρει σε σημείωμά της η διευθύντρια έκδοσης της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post, Σοφία Παπαϊωάννου. Η μέχρι τώρα δημοσιογράφος του Alpha (άραγε θα συνεχίσει την εκπομπή της;) πλαισιώνεται από μια δυναμική, όπως την χαρακτηρίζει, ομάδα που απαρτίζεται από τον διευθυντή σύνταξης, Νίκο Άγουρο, τον σύμβουλο έκδοσης Παύλο Τσίμα, τους αρχισυντάκτες..

Όχι lock out στο enet.gr

Η τρόικα ζητά την επαναφορά του lock out, η κυβέρνηση το συζητάει, αλλά ο κύριος Χάρης Οικονομόπουλος πρωτοπορεί και το εφαρμόζει από τώρα! Οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» και του enet.gr απόψε βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη εξέλιξη καθώς ανακάλυψαν ότι οι κωδικοί τους δεν ίσχυαν πια και δεν μπορούσαν να ανεβάσουν κείμενα στο Διαδίκτυο. Ακόμη, είχε κοπεί η πρόσβασή τους στις σελίδες της εταιρείας σε Facebook και Twitter. Βρέθηκαν έτσι μπροστά σε ένα ιδιότυπο lock out, αντάξιο του «μαύρου» στην ΕΡΤ.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είναι αποφασισμένο να κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να..

Στον Σπορ FM δεν το κρύβουν...

Στον Σπορ FM, πιθανόν και στην SportDay, δεν αποφεύγουν πλέον να λένε πού ανήκουν ιδιοκτησιακά. Το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά τη συνέντευξη του Δημήτρη Μελισανίδη, «έπεσαν» πολλά μηνύματα από ακροατές με αντίθετες συλλογικές προτιμήσεις. Ένα από αυτά αναφερόταν στον Γιώργο Χελάκη, που ήταν εκείνη την ώρα στο μικρόφωνο. «Πες και εσύ ό,τι σου λέει να πεις το αφeντικό σου, ο Μαρινάκης». Η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Ο σταθμός ανήκει στον ίδιο όμιλο που ανήκει o Σκάι, δηλαδή στον Αλαφούζο. Τι έχεις να πεις τώρα;». Αποενοχοποίηση...

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

«Μαύρο» αλά ΕΡΤ στο site της Ελευθεροτυπίας!

Από τους εργαζόμενους της εφημερίδας Ελευθεροτυπία/enet.gr λάβαμε mail όπου καταγγέλονται τα κάτωθι:
"Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι και οι δημοσιογράφοι στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (enet.gr) διαπίστωσαν ότι αποκλείστηκαν από κάθε πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου της ιστοσελίδας!
Η πραξικοπηματική αυτή ενέργεια, που παραπέμπει στο μαύρο της ΕΡΤ, έγινε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι -άγνωστο με εντολή ποιου από τη διοίκηση της εταιρείας, που εκδίδει την εφημερίδα (ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ ΑΕ). Το μπλόκο έγινε αμέσως μετά την ανάρτηση ανακοίνωσης του κ. Χάρη Οικονομόπουλου στην ιστοσελίδα (ως “απάντηση” στο ψήφισμα των εργαζομένων που προηγήθηκε), ανάρτηση η οποία είναι άγνωστο από ποιον πραγματοποιήθηκε και πάντως όχι από δημοσιογράφο-εργαζόμενο στην εφημερίδα.
Το «μαύρο» στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας συνεχίστηκε και μετά.. 

Χ. Οικονομόπουλος: Από δώ και μπρος πορεύεστε μόνοι σας. Eύχομαι ολόψυχα καλό δρόμο

Ανακοίνωση του εκδότη Χάρη Οικονομόπουλου σε απάντηση του ψηφίσματος των εργαζομένων της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ:

Προς Εργαζομένους στην Τρίτη Όψη Α.Ε.
Με το χθεσινό ψήφισμά σας, το οποίο πληροφορήθηκα από το Enet, απαιτείτε τη συμμετοχή σας στη διοίκηση και τον έλεγχο της εκδότριας εταιρείας.
Η συμμετοχή αυτή, που όσες φορές σας είχε προταθεί άλλες τόσες την είχατε απορρίψει, γίνεται δεκτή από τους μετόχους.
Δεν μένει παρά να την εξειδικεύσετε από σήμερα και μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, συντεταγμένα, με ανάληψη ακόμη και του μετοχικού ελέγχου, είτε συμμετέχοντας ατομικά, είτε μέσω συνεταιρισμού.
Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που επιδιώκετε, η απόφαση θα πρέπει να προβλέπει την κεφαλαιοποίηση του συνόλου των δεδουλευμένων σας, ώστε να αναλάβετε και την διοίκηση την οποία η απόφασή σας επιχειρεί να υποκαταστήσει. Μόνος περιορισμός στον απόλυτο οικονομικό, διοικητικό και εν γένει έλεγχο της εταιρείας από τον συνεταιρισμό που επιθυμείτε θα παραμείνει..

Καλούμε τον Χ. Οικονομόπουλο να αποχωρήσει από την έκδοση της εφημερίδας

Ψήφισμα των εργαζομένων στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Εμείς, οι εργαζόμενοι στην “Ελευθεροτυπία”, την “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” και το Enet, σε συνέλευσή μας σήμερα Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, αποφασίσαμε τα παρακάτω:
- Να ζητήσουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την εκδότρια εταιρεία για την άμεση καταβολή σε όλους τους εργαζόμενους ενός μισθού και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων εννέα μηνών που οφείλει η εταιρεία.
- Περιμένουμε από τον Χάρη Αθανασίου Οικονομόπουλο να εφαρμόσει την εκπεφρασμένη -ενώπιον των σωματείων και εκπροσώπων των εργαζομένων- επιθυμία του να αποχωρήσει από την έκδοση της εφημερίδας
- Να προκρίνουμε την ανάληψη της έκδοσης της εφημερίδας από..

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ποιοι (δεν) πήγαν στην επίσημη πρώτη της Ηuffington Post

Παπαϊωάννου, Χάφινγκτον, Αγουρος
 ΒΙΝΤΕΟ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε (δελτίο Τύπου) για την «επίσημη πρώτη της HUFFINGTON POST GREECE» στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης όπου έγινε και η παρέμβαση μελών της «Κατάληψης ΕΣΗΕΑ», που κατήγγειλαν ότι "για τους εργαζόμενους της νεότευκτης γαλέρας ο μισθός θα φτάνει στην καλύτερη περίπτωση αυστηρά τα 700 ευρώ".
Δείτε και το σχετικό Video από την εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης εδώ. Εχει ενδιαφέρον να διαπιστώσετε ποιοι παρέστησαν (εκτός από την Κατάληψη ΕΣΗΕΑ) και ποιοι όχι (χρηματοδότες, στελέχη, δημοσιογράφοι κλπ). Π.χ δεν είδαμε τον αρθρογράφο και συμβουλο έκδοσης της HPG Παύλο Τσίμα, αλλά είδαμε την Εμυ Λιβανίου, τον Γιάννη Πιτταρά κ.α.

Διαβάστε τώρα τα της εκδήλωσης:
«Το παράθυρο της διεθνούς ειδησεογραφίας στην Ελλάδα και των ελληνικών εξελίξεων άνοιξε η ελληνική έκδοση της Huffington Post που ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία της, ως η πιο πρόσφατη..

Mελισσανίδης: Θέλουν πόλεμο; Θα τον έχουν!

«Γελωτοποιός σε κατάσταση πανικού», απαντάει ο Μαρινάκης

Σφοδρή ήταν η επίθεση του επιχειρηματία και ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη κατά του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Μελισσανίδης κατά την συνέντευξη τύπου  επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Μαρινάκη και απάντησε σε όσα του καταλογίζονται για την επίθεση στον διαιτητή Χριστόφορο Ζωγράφο.
Ο παράγοντας της ΑΕΚ ζήτησε να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων και να επέμβει η πολιτεία ώστε να γίνει μια και καλή η ολική κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ παραδέχθηκε ότι πήρε τηλέφωνο τον διαιτητή Ζωγράφο αλλά όπως είπε πριν από έναν μήνα.
Στον Μελισσανίδη απάντησε, εξ ίσου σκληρά, ο Μαρινάκης μέσα από ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Aκούσαμε προσεκτικά τον γελωτοποιό Δημήτρη Μελισσανίδη στην τελευταία του παράσταση και διαπιστώσαμε ότι με τα όσα είπε διευκολύνει το..  έργο των εισαγγελέων, αφού ομολόγησε ότι μίλησε με το θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, Χριστόφορο Ζωγράφο, όχι μόνο μια φορά αλλά επαναλαμβανόμενα και πριν απο παιχνίδι της ομάδας του».
Ακολουθούν αναλυτικά τα όσα είπε ο Δ. Μελισσανίδης στην συνέντευξη τύπου καθώς και η απάντηση -επίσημη θέση- του Ολυμπιακού:

Εξοντώνουν (και) τις εφημερίδες

Επιχείρηση εξόντωσης των εφημερίδων. Η «τρόικα», σε συνεργασία με την κυβέρνηση, ζητάει την καθιέρωση ενιαίου ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα, κάτι που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στον Τύπο αλλά και στους εκδότες βιβλίων. Συγκεκριμένα, στις συζητήσεις περιλαμβάνεται και η αύξηση του ΦΠΑ του χαρτιού, που σήμερα είναι στο 6,5%. Αν υιοθετηθεί κάτι τέτοιο, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στις εφημερίδες, που θα οδηγηθούν και σε άλλα λουκέτα. Το πρώτο βήμα έγινε με την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών, που είχε αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων και την εξαφάνιση των..

Πέθανε ο Ηλίας Σκουλάς

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος - σκιτσογράφος Ηλίας Σκουλάς. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, στις 3 μ.μ. στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης.
Ο Ηλίας Σκουλάς γεννήθηκε στον Αλικιανό Χανίων το 1927. Το 1959 ξεκίνησε να εργάζεται ως γελοιογράφος στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Μεσημβρινή», «Ακρόπολις», «Απογευματινή», «Έθνος» και «Ελεύθερος Τύπος», καθώς και σε πλήθος περιοδικών.
Ο Ηλίας Σκουλάς υπήρξε ένας από τους πλέον πετυχημένους και αναγνωρισμένους σκιτσογράφους της εποχής του. Έχει εκδώσει δέκα τρία βιβλία με σκίτσα του, ενώ πραγματοποίησε και τέσσερις ατομικές εκθέσεις. Επίσης, συμμετείχε σε τρεις παγκόσμιες εκθέσεις γελοιογραφίας.
Ως άνθρωπος υπήρξε σεμνός, αξιοπρεπής, διακριτικός και ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Διακρίθηκε για την..

«Αγγελιοφόρος»: ή φεύγουν 45 εργαζόμενοι ή μπαίνει λουκέτο!

«Θέλω να φύγουν 40 ή 45 άτομα οικειοθελώς, με τον όρο πως θα πάρουν τις αποζημιώσεις τους σε διάστημα από 1 έως 5 χρόνια. Εάν όμως δε συμφωνήσουν να αποχωρήσουν, τότε θα οδηγηθούμε σε βίαιο κλείσιμο στο τέλος Δεκεμβρίου με οδυνηρές συνέπειες για όλους», γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του εκδοτικού συγκροτήματος του «Αγγελιοφόρου» κατά τη διαδικασία της ακρόασης στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Αθήνα.
Ο γενικός διευθυντής της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, Παντελής Χαλβατζάκης, δικηγόρος κατ΄ επάγγελμα και νομικός σύμβουλος διαφόρων εταιριών, ενημέρωσε αργά προχτές, Τρίτη, το απόγευμα τον εξουσιοδοτημένο συμφιλιωτή του εν λόγω υπουργείου για το «σχέδιο διάσωσης» που έχει επεξεργαστεί η εργοδοσία των εφημερίδων «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».
Όπως ισχυρίστηκε, πρόκειται για σχέδιο αναδιάρθρωσης της εκδοτικής επιχείρησης, το οποίο..

Δυόμιση χρόνια ομηρίας των εργαζομένων του Λυμπέρη

Οι προκλητικές «παρασκηνιακές» μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας του ομίλου «Λυμπέρη» ενάντια στα δικαιώματα των υπό ομηρία εργαζομένων του Ομίλου σε περιοδικά και ραδιόφωνα, συνεχίζονται περισσότερο από δυόμιση χρόνια.
Η ιδιοκτησία των «Liberis Publications» με προσχηματικά δικονομικά τεχνάσματα και νομικές υπεκφυγές έχει ζητήσει μέχρι σήμερα δύο φορές την αναβολή της εκδίκασης της αγωγής των εργαζομένων, οι οποίοι –έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής τους– παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς τα οφειλόμενα δεδουλευμένα τους.
Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούλιο του 2012 περίπου 200 εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο, είτε σε επίσχεση εργασίας, είτε απολυμένοι χωρίς αποζημίωση, με οφειλόμενες αποδοχές άνω των 800.000 ευρώ και η εταιρεία οφείλει μόνο στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ασφαλιστικές εισφορές πλέον των 5.000.000 ευρώ. Ανάμεσα στις καταχρηστικές μεθοδεύσεις της εταιρείας του Αντώνη Λυμπέρη ήταν και η με αδιαφανείς διαδικασίες μεταφορά τίτλων της εταιρείας, στον έλεγχο της εκδοτικής..

Θέλουν τον Τύπο με λοβοτομή;

Από τότε που ο Δημήτρης Μελισσανίδης επανήλθε στα κοινά τού ποδοσφαίρου μιλάει λίγο, συνήθως ό,τι λέει είναι διπλοφιλτραρισμένο, δεν έχει συγκρουσιακή διάθεση (ίσως με μοναδική εξαίρεση μια επίθεσή του κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη) και το έδειξε στην τελευταία συνέντευξη Τύπου για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, όταν έμεινε σβηστός ακόμα και απέναντι σε ερωτήσεις που στόχευαν σε ανάφλεξη – αλλά η πυρίτιδα δεν μπουρλότιασε.
Σήμερα, στη συνέντευξη Τύπου που προανάγγειλε η ΑΕΚ (με θέμα «τα τελευταία γεγονότα στο χώρο του ποδοσφαίρου»), περιμένουμε να δούμε αν θα είναι ο παλιός θυελλώδης «Τίγρης», που λέει την τελευταία (κουβέντα) πρώτη, ή αν θα κρατήσει χαμηλές θερμοκρασίες σε ένα..

Πόσα παίρνουν στην ΗPG oι Τσίμας και Παπαϊωάννου;..

«Για τους εργαζόμενους της νεότευκτης γαλέρας ο μισθός θα φτάνει στην καλύτερη περίπτωση αυστηρά τα 700 ευρώ» - Παρέμβαση στην παρουσίαση της Huffington Post Greece

Πολλά έχουν ακουστεί για το πολυδιαφημιζόμενο νέο επιχειρηματικό εγχείρημα στα ΜΜΕ και τα ηχηρά ονόματα που το χρηματοδοτούν, αλλά τίποτα που να αφορά στις εργασιακές συνθήκες που προβλέπονται για τους εργαζόμενους. Ο λόγος για την ελληνική έκδοση της Huffington Post και την παρέμβαση που έκαναν μέλη της «Κατάληψης ΕΣΗΕΑ» κατά την παρουσίαση του εγχειρήματος στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα -«Πίσω από τη λάμψη, υπάρχει η στυγνή εργασιακή εκμετάλλευση»-, οι διαδηλωτές (δημοσιογράφοι, άνεργοι και φοιτητές) παρενέβησαν στην εκδήλωση ενώ μοίρασαν και κείμενο στους παρισταμένους το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Αληθεύει άραγε ότι οι εργαζόμενοι στην ελληνική έκδοση της Huffington Post υπογράφουν συμβάσεις για πενθήμερη εργασία, ενώ η συμφωνία που έχουν κάνει μαζί τους off the record αφορά σε 6 μέρες δουλειά την εβδομάδα, χωρίς επιπλέον πληρωμή; Δεν έχει γίνει βέβαια γνωστό πως και πόσο αποτιμούν οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας την εργασία της editorial director..

Αδωνι, είσαι διπλά κορόϊδο...

Φίλης προς Γεωργιάδη: Αισθάνεσαι μαλ...ς  για τις ερωτήσεις που έκανες για την υπόθεση Καρατζαφέρη; 
 
Στη γωνία βρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, το πρωί της Πέμπτης στην πρωινή εκπομπή του MEGA, κατά την αντιπαράθεσή του με τον διευθυντή της εφημερίδας Αυγή Νίκο Φίλη.
Αφορμή στάθηκε η ερώτηση που κατέθεσε το 2009 ο Αδ. Γεωργιάδης, ως βουλευτής τότε του ΛΑΟΣ, για να ζητήσει τον έλεγχο εταιρείας η οποία, όπως αποδεικνύεται σήμερα, ανήκει στον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη.
«Ο αρχηγός δεν μου είπε τίποτα τότε» υποστήριξε ο Γεωργιάδης με τον Φίλη να του απαντά «Είσαι διπλά κορόιδο. Τι είσαι; Ξεπλένεις; Άλλοθι του Καρατζαφέρη ήσουν, αυτό μου λες;».
Ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επέμεινε στην εκδοχή του, ότι δηλαδή δεν υπήρχε..

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ξανά στα περίπτερα από τον Δεκέμβριο το περιοδικό ΜΕΤΡΟ

Με μια ανάρτηση στο Facebook (στις 17 Νοεμβρίου) έγινε γνωστό ότι θα επανακυκλοφορήσει το μηνιαίο περιοδικό ΜΕΤΡΟ που ανέστειλε απότομα την κυκλοφορία του τον Δεκέμβριο του 2005. Στη σελίδα του περιοδικού στο FB (έγινε μέλος στις 28 Οκτωβρίου) υπάρχει το αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο, ακριβώς όπως εμφανίστηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου 2004, με μαρτυρίες και αδημοσίευτες φωτογραφίες από τα αρχεία του στρατού μετά την εισβολή του τανκ.
Διαβάστε την αναγγελία της επανακυκλοφορίας του περιοδικού:
«Τον Νοέμβριο του 2004 το περιοδικό ΜΕΤΡΟ δημοσίευσε μία μεγάλη αποκλειστικότητα: φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τη χούντα αμέσως μετά τη σφαγή της 17ης Νοέμβρη του 1973 στους χώρους του Πολυτεχνείου, για να ενισχύσουν την προπαγάνδα της. Οι φωτογραφίες διασώθηκαν από τον άνθρωπο που τις τράβηξε. Τουλάχιστον κάποιες από αυτές.
Αποτελούν σήμερα άλλο ένα στοιχείο απόδειξης των ανατριχιαστικών εγκλημάτων της δικτατορίας..

Προληπτική κατάργηση του Συντάγματος

«Πάμε στην Ασφάλεια, για να γράψω ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ για την παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα»

του Δημήτρη Τρίμη

Ωρες πριν από την πραγματικά μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, την επέτειο του «Πολυτεχνείου» φαίνεται ότι… τη γιόρταζαν οι σιδερόφρακτες δυνάμεις του κράτους -πολύ φοβάμαι, όμως, από την πλευρά των τανκς που είχαν εισβάλει από την οδό Πατησίων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το ξημέρωμα της 17ης Νοεμβρίου 1973.
Το λέω αυτό, διότι είδα με τα μάτια μου πολλές εκατοντάδες νεαρούς άνδρες και γυναίκες της Ασφάλειας με επιμελημένη περιβολή «φοιτητή-διαδηλωτή» σε ομάδες των 5-10 ατόμων να σταματούν όποιον πολίτη περνούσε από το σταυροδρόμι, όπου εκείνοι είχαν στήσει καρτέρι, και να τον ψάχνουν – αυτόν και την τσάντα ή το σακίδιό του.
Τα μπλόκα αυτά είναι προφανώς παράνομα, διότι, σύμφωνα με τους ισχύοντες -ώς τώρα- νόμους, σε περίπτωση που αστυνομικός επιχειρεί να μας κάνει σωματική έρευνα, οφείλει να μας δείξει την ταυτότητά του, να πει την αιτία, τους ακριβείς λόγους που τον οδηγούν να μας θεωρεί υπόπτους για..

Στα γραφεία της Real news ο Κωστόπουλος

Επίσκεψη στο συγκρότημα της Real news πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης ο Πέτρος Κωστόπουλος. Oπως γράφει το enimerosi24, o πρώην εκδότης συναντήθηκε με τον Νίκο Χατζηνικολάου με τον οποίο διατηρεί μακρόχρονη φιλία.
H παρουσία του στα γραφεία της εταιρίας φούντωσε τις φήμες για συνεργασία των δυο πλευρών!
Κάποιοι είπαν πως ο Πέτρος Κωστόπουλος βρέθηκε στα γραφεία της Real news προκειμένου..

Τι λέει ο Ν. Καρούτζος για την πειθαρχική του δίωξη

Aνοικτή επιστολή του γενικού γραμματέα ΕΔΟΕΑΠ για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μέλη του ΕΔΟΕΑΠ
Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, ιστοσελίδες  αλλά και  προσωπικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  «πληροφορούν» ότι το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μου άσκησε πειθαρχική  δίωξη με το σκεπτικό ότι ως Γενικός Γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ δεν εφάρμοσα τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων της Ένωσης. Το εντυπωσιακό στην υπόθεση αυτή δεν είναι οι «πληροφορίες» που διακινήθηκαν από το πρόσωπο που υπέβαλε τη σε βάρος μου έγκληση αλλά ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο μου ασκεί δίωξη επειδή  «τόλμησα» να εκφράσω τη γνώμη μου δια της ψήφου μου, ως όφειλα, από τη θέση του..

Αγάπη μου, συρρίκνωσα την εκπομπή

Υπ΄ατμόν η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου από το «Σπίτι μου Σπιτάκι μου» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Η νεαρή παρουσιάστρια που ήθελε να γίνει Μενεγάκη είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την εκπομπή της. Και ίσως να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη καθώς, όπως λέγεται, κάποιος/α θα πρέπει να αντικαταστήσει την έγκυο Eλένη Μενεγάκη οταν με το καλό γεννήσει. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η Σπυροπούλου είναι αυτή που θα πάρει τη θέση της Μενεγάκη δεδομένου ότι έχει την εύνοια της διοίκησης του Αlpha, αν και όπως λένε δύσκολα θα το ρισκάρουν να... καταστρέψουν μια επιτυχημένη εκπομπή όπως αυτή της Ελένης...
Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εκπομπή που παρουσιάζει η Σπυροπούλου είναι εκρηκτική και το κλίμα που επικρατεί ιδιαίτερα βαρύ, με τους μισούς συντελεστές να έχουν διασκορπιστεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντος και  τα νούμερα της..

Γιατί τόση γκρίνια στον ΣΚΑΪ;

Στον ΣΚΑΪ η γκρίνια αποτελεί πλέον μόνιμο καθεστώς στις συσκέψεις. Αν και η εκπομπή της Μαρίας Ηλιάκη και του Μάκη Πουνέντη ανέκαμψε και έπιασε τον μέσο όρο του σταθμού, οι χαμηλές πτήσεις των ενημερωτικών εκπομπών, πλην των Λυριτζή-Οικονόμου, προκαλούν έντονους πονοκεφάλους και σκέψεις για αντικαταστάσεις.
Ακόμη ένα μεγάλο «αγκάθι» είναι ο «Εκατομμυριούχος» του Ζουγανέλη, που φέρνει σταθερά υψηλότερα νούμερα από το κεντρικό δελτίο, παρά τις επικρίσεις για το χιούμορ και τις επιλογές του παρουσιαστή. Ετσι, για πρώτη φορά κάποιοι βάζουν ανοικτά ζήτημα αλλαγών..

Aναστάτωση στην Ευρωβουλή για την Μαρία Σπυράκη

Σε νοσοκομείο των Βρυξελλών διακομίστηκε η πρώην δημοσιογράφος και νυν ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, κατόπιν έντονης αδιαθεσίας που αισθάνθηκε κατά την διάρκεια παρέμβασής της στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή.
Η Μαρία Σπυράκη ζήτησε αρχικά τη βοήθεια των γιατρών που βρίσκονται μόνιμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Βρυξελλών όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Οι γιατροί του νοσοκομείου..

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου

Απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)
και 3ωρη στάση εργασίας (11.00-14.00) την Πέμπτη 27/11


Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις* στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και πραγματοποιούν 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα εξαγγέλλουν 3ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζομενοι να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, με εξαίρεση μόνο εκείνους που με ρεπορτάζ και εκπομπές θα καλύψουν την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Ευθύνη όλων μας είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για το πώς εξελίσσεται η απεργιακή κινητοποίηση.
Οι Ενώσεις απεργούν και διεκδικούν:..

Ποιοι επενδύουν σε εφημερίδες των Βαλκανίων

Ο γνωστός, από την εμπλοκή του στα διοικητικά της ΑΕΚ, επιχειρηματίας Πέτρος Στάθης επενδύει στα media Σερβίας και Μαυροβουνίου. Η εταιρεία του, Media Nea, απέκτησε την αρχαιότερη εφημερίδα του Μαυροβουνίου, την Pobjeda, η οποία βρισκόταν στα πρόθυρα του λουκέτου.
Ο Π. Στάθης ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για την αγορά του ιστορικού, αλλά οικονομικά προβληματικού φύλλου, προσφέροντας 750.000 ευρώ για την απόκτησή του. Η Pobjeda είναι η δεύτερη εφημερίδα που κατέχει ο Έλληνας επιχειρηματίας, καθώς είναι ήδη ιδιοκτήτης της Dnevne Novine, επίσης στο Μαυροβούνιο.Πρόθεσή του -όπως αναφέρει η Espresso- είναι να συγχωνεύσει τις δύο εφημερίδες υπό το «σώμα» της Pobjeda και να μειώσει το προσωπικό κατά το ήμισυ του παρόντος. Η εταιρεία του Π. Στάθη που είναι μισθωτής του πολυτελούς θέρετρου «Sveti Stefan» στο Μαυροβούνιο, θα σχηματίσει..

Ελεονώρα, τι θέλεις να πεις στο Hashtag;

Στην αρχή ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα: «η Ελεονώρα καπνίζει μπάφους», «η Ελεονώρα μαθαίνει pole dancing», «η Ελεονώρα κάνει στριπτίζ». Ύστερα ήρθαν τα τρέιλερ: η Ελεονώρα τα κάνει αυτά στη νέα εκπομπή της, το Hashtag, στην οποία διαλέγει ένα θέμα κάθε φορά και δοκιμάζει διάφορα γύρω απ' αυτό, στα πλαίσια βιωματικής έρευνας.
Εδώ παιδιά χάρηκα κάπως να πω την αλήθεια. Καταρχάς λέω μπράβο η κοπέλα, ξέφυγε απ' τον εφιάλτη της τηλεοπτικής gossip ηλιθιότητας. Απ' την άλλη μου φάνηκε και το κονσεπτάκι καλούτσικο σε σχέση με τα τηλεοπτικά μας δεδομένα, ό,τι πρέπει για να το χαζέψω την ώρα που πέφτω για ύπνο. Και μετά είδα την εκπομπή. Ακόμα μια καλή ιδέα χαμένη στη μετάφραση.
Δύο εκπομπές έχουν βγει ως τώρα, στη μία είχε θέμα την ελευθερία και πήγε στην Ολλανδία, που θεωρείται Μέκκα της ελευθερίας, κάπνισε σε coffee shop μπάφο, έφαγε κέικ με κάνναβη, πήγε σε.. 

Ο «καλοπληρωτής» Τράγκας ετοιμάζει κυριακάτικη εφημερίδα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται, λέει, οι προετοιμασίες για την έκδοση πολυσέλιδης κυριακάτικης εφημερίδας (80 σελίδες και δύο ένθετα) από τον Γιώργο Τράγκα. Οπως γράφει το Secret των Παραπολιτικών, ο εκδότης του «Crash» στελεχώνει ήδη τη νέα εφημερίδα (η συντακτική ομάδα θα περιλαμβάνει, λέει, ακόμη και ονόματα-έκπληξη) και έχει έρθει ήδη σε επαφή με πιεστήρια (Ιριδα) και πρακτορεία διανομής (Αργος). Ο τίτλος του νέου εντύπου θα είναι «Ελεύθερος Σκοπευτής», όπως ονομάζεται και η τηλεοπτική εκπομπή του.Την ίδια στιγμή, ο Τράγκας εξετάζει, λέει, σοβαρά το ενδεχόμενο να... λανσάρει και μια καινούργια καθημερινή εφημερίδα, με καθαρά παραταξιακά (κεντροδεξιά) χαρακτηριστικά.  Kι αυτό γιατί..

O «θείος», ο Θέμος και τα απόνερα...

"Περίμενα να ακούσω κάτι καινούριο από το πρώην αφεντικό μου, να εξηγήσει π.χ. πώς η τσέπη του αντέχει ακόμη διακοπές διαρκείας στην Μύκονο, αλλά δεν μου έκανε την χάρη..."

Το 45% τηλεθέασης που «χτύπησε» η συνέντευξη του Πέτρου Κωστόπουλου στο «Όλα Μπιπ» του Θέμου Αναστασιάδη, ήταν αναμενόμενο. Ο «θείος» όπως τον λέγαμε στην ΙΜΑΚΟ -δούλεψα σε Esquire, Down Town και το OK για μια τετραετία και εξακολουθώ να διατηρώ πολύ καλές αναμνήσεις- ήταν καλός, μίλησε με ειλικρίνεια αλλά αναφέρθηκε σε γεγονότα και καταστάσεις -με εξαίρεση κάποιες αποκαλύψεις για το διαζύγιο με την Τζένη- για τα οποία έχει ξαναμιλήσει. Εγώ προσωπικά τον περίμενα πιο αποκαλυπτικό και πρωτίστως ανέμενα να μιλήσει για τους λόγους που κατέρρευσε η ΙΜΑΚΟ. Ήθελα να πει ο «θείος» γιατί το Nitro έχασε την μαγεία των πρώτων εμπρηστικών τευχών του, τότε που το διάβαζες από την αρχή μέχρι το τέλος.
Πίστευα και του το έχω πει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι από την στιγμή που εντάχθηκε ο ίδιος -θέλοντας ή μη αυτό είναι μια άλλη ιστορία- ως εκδότης στον κύκλο των ισχυρών, σταδιακά.. 

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ποτάμι το κολλαγόνο

Αλλοι δύο σοβαροί πολιτικοί παράγοντες του τόπου πρόσθεσαν τις δυνάμεις τους στον κυβερνητικό αγώνα κατά του «μύθου του Πολυτεχνείου», τον οποίο -ως γνωστόν, σύμφωνα με τη χουντική και νεοναζιστική προπαγάνδα- δημιούργησε η Αριστερά μετά τη Μεταπολίτευση.
Πρώτα έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η ΟΝΝΕΔίτισσα υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουμουτσάκου, Ελλη Παπαγγελή, βαρυσήμαντο κείμενο περί «των ασύστολων ψευδών για το Πολυτεχνείο, που μόνο σκοπό είχε να ξεπλύνει το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής αριστεράς και να τη νομιμοποιήσει πολιτικά».
Σημειώνουμε ότι η κυρία Παπαγγελή ασχολείται κυρίως με τη μόδα, την τηλεόραση και ιδίως με τις αρετές του κολλαγόνου στην ομορφιά της, διαφημίζοντας παντού το προϊόν συγκεκριμένης εταιρείας. Πριν από τη συγκλονιστική παρέμβασή της για την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, άλλωστε, είχε.. 

Τι κρύβει το ραντεβού Μαλέλη - Βρυώνη στο Κολωνάκι

Υπ' ατμόν ο διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Σε γνωστό κολωνακιώτικο στέκι συναντήθηκαν προ ημερών ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «ΕΨΙΛΟΝ» (πρωην 902), Φίλιππος Βρυώνης, και ο διευθυντής του ΣΚΑΪ, Σταμάτης Μαλέλης. Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, οι δύο άνδρες εξέτασαν το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συνεργασίας τους. Συγκεκριμένα, ο Βρυώνης φέρεται να πρότεινε στον δημοσιογράφο να αναλάβει τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού, πρόταση που έδειξε να ακούει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Μαλέλης.
Με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τελευταίος στη συνεργασία του με το αφεντικό του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, δεν αποκλείεται ακόμη και πριν από τις γιορτές να τον.. 

Η Ελλη Στάη δεν ρισκάρει ποτέ...

Στις αρχές Δεκεμβρίου βγαίνει στο δελτίο ειδήσεων του Mega η Έλλη Στάη. Η τηλεπαρουσιάστρια σε μια προσπάθεια να μηδενίσει το ρίσκο της αποτυχίας στα νούμερα, θέτει όρους και προυποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση το Μega προτίθεται να ρίξει στον ανταγωνισμό της ζώνης των 8.00 ένα από τα τελευταία και ίσως το ισχυρότερο χαρτί του.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου -όπως γράφει το enimerosi24- εντάσσεται στο πρόγραμμα του καναλιού το νέο lead in, αλλιώς και υπερόπλο που ακούει στο όνομα «Κλεμμένα όνειρα». Το κανάλι της Μεσογείων θεωρεί ότι ο τελευταίος κύκλος της επιτυχημένης σειράς θα εκτοξεύσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην κορυφή της τηλεθέασης.
Οι ιθύνοντες του καναλιού ελπίζουν στη δυναμική που έχει δημιουργήσει η σειρά από τα προηγούμενα χρόνια και θεωρούν ότι θα «κλέψει» τηλεθεατές από το «Μπρούσκο» του ΑΝΤ1, με αποτέλεσμα να δοθεί ώθηση στο δελτίο που παρουσιάζει η Μαρία Σαράφογλου. Θυμίζουμε ότι το lead in ήταν το μόνιμο παράπονο της Ολγας Τρέμη που αποπέμφθηκε πρόσφατα από το Mega καθώς..

Δεν σταματάνε την τρομοκρατία των ΜΑΤ οι ΕΔΕ του Κικίλια

φωτογραφία Oρέστης Σεφέρογλου / enet
Νέα αστυνομική βία κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ

Ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για τον ξυλοδαρμό των φωτορεπόρτερ και μετά την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ότι εντόπισε τη διμοιρία των δραστών, το ίδιο σκηνικό και ακόμη αγριότερο επαναλήφθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας και της απρόκλητης επίθεσης που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών, με σφοδρότητα, ύβρεις και χυδαίες χειρονομίες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για την άγρια επίθεση που δέχτηκαν ο δημοσιογράφος του VICE Αντώνης Ντινιακός (χτυπήθηκε από εποχούμενους μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ) και η φωτορεπόρτερ επίσης του VICE  Αλεξία Τσαγκάρη, καθώς και το πρωτοφανές περιστατικό..

Άντρες των ΜΑΤ δέρνουν τον περιπτερά και αρπάζουν τα νερά από το ψυγείο!

 ΒΙΝΤΕΟ
Δεν φτάνει που τρομοκρατούν, βρίζουν και δέρνουν τον κόσμο τώρα χτυπάνε δημοσιογράφους και περιπτεράδες αρπάζοντας με το έτσι θέλω νερά από τα ψυγεία.
Το βίντεο που έχει ανέβει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο δείχνει άνδρες των ΜΑΤ, εκτός των άλλων, να χτυπούν ανελέητα εργαζόμενο σε περίπτερο και να παίρνουν με το «έτσι θέλω» νερά από τα ψυγεία. Ενώ μάλιστα ο άτυχος νέος ξυλοκοπείται φωνάζει: «Εδώ δουλεύω. Είμαι του περιπτέρου». Αφού γλιτώνει από το ξύλο ρωτά τους αστυνομικούς: «Θα κλέψετε τα νερά με τη βία;», με τον επικεφαλής των ΜΑΤ να μην απαντά και να τον σπρώχνει λέγοντας του να κάνει πίσω.
Ο ίδιος επιμένει δείχνοντας και εκείνους που πήραν τα νερά επιμένοντας ότι δουλεύει στο περίπτερο..

Η αβάσταχτη μοναξιά του Πέτρου Κωστόπουλου

 «Eγινα σκύλος του καναπέ. Τα βράδυα δεν μπορώ ούτε να βγαίνω έξω...»

«Επτά χρόνια με πηγαινει γαμ…ντας. Ψυχολογικά είμαι στον τάφο δύο χρόνια. Τα κακά όταν έρχονται δεν έρχονται ένα ένα σαν τους κατασκόπους του εχθρού, έρχονται σαν τάγματα. Ξεκινάμε, χάνουμε ό,τι μαγαζί υπήρχε, χάνουμε τα λεφτά, χάνουμε τα σπίτια και καπάκι έρχεται ο χωρισμός. Τι άλλο έχω να χάσω; Να πεθάνω, να ψοφήσω».!
Τα παραπάνω κι άλλα πολλά είπε ο Πέτρος Κωστόπουλος στον Θέμο Αναστασιάδη στην εκπομπή «Ολα μπιπ» του ΑΝΤ1. Φορώντας ένα από τα κοστούμια που δεν του..  κατέσχεσαν, αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό πρωινό που έκανε πέρυσι στο Mega αλλά και στον χωρισμό του με την Μπαλατσινού, λέγοντας: ««Ήμασταν χωρισμένοι έξι μήνες  και δεν το ήξερε κανένας, έξι μήνες που δεν ήμουνα σπίτι και έμενα αλλού. Το πρωινό στην τηλεόραση είχε γίνει εφιάλτης. Το πρωί πήγαινα μέσα στην καλή χαρά χωρισμένος και το βράδυ που θα έπρεπε να βγω μια βόλτα έπεφτα πτώμα στις δέκα το βράδυ ενώ στην κανονική μου δουλειά, στα sites δηλαδή,  δεν μπορούσα να πάω»...
Μέσα σε έντονο φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα (η κάμερα ζουμάριζε στο -έτοιμο να δακρύσει-..

Τι γυρεύει καθημερινά στο Μega ο Γιώργος Μπόμπολας;

Ο Ν. Στραβελάκης ενημερώνει για τα πάντα το αφεντικό του Πήγασου

Υπό την προσωπική εποπτεία του πατριάρχη της οικογένειας Μπόμπολα βρίσκεται πλέον το δελτίο ειδήσεων του Mega. Το συμπέρασμα προκύπτει και από το τελευταίο ΔΣ του καναλιού την περασμένη εβδομάδα  όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Γιώργος Μπόμπολας πέρα από το στηρίζει τον νέο διευθυντή ειδήσεων Νίκο Στραβελάκη, επιπλέον έχει και πλήρη γνώση καθημερινά για την παραγωγή και την πορεία του δελτιου του Mega!
Ο γνωστός εκδότης έχει πυκνώσει τις επισκέψεις του στο κανάλι, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το προσωπικό του ενδιαφέρον για οτιδήποτε αφορά το σταθμό… Για παράδειγμα, χθες νωρίς το πρωί επέλεξε να βρεθεί αυτοπροσώπως..

Eρχεται το φιλόδοξο αθλητικό σάιτ του Β. Παπαθεοδώρου

Ποιοι το στελεχώνουν - Οι μεταγραφές, οι συνεργασίες και ο ισχυρός επενδυτής

Το μεγάλο, πολλά υποσχόμενο και δημοσιογραφικό πλούσιο αθλητικό σάιτ που ετοιμάζει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου με τη στήριξη ισχυρού επενδυτή (όχι του Αλαφούζου όπως αρχικά λεγόταν) υπολογίζεται να βγει στον «αέρα» αρχές Δεκέμβρη – ή, τουλάχιστον, αυτός είναι ο στόχος. Το δημοσιογραφικό σχήμα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με αξιόλογες συνεργασίες και «πρώτων» ονομάτων, αλλά και έμπειρων σε σάιτ στελεχών. Κρούσεις έχουν γίνει ακόμα και σε επιτελικούς εφημερίδων – ανεξάρτητα με το αν τελεσφόρησαν – ενώ ήδη υπήρξαν αποχωρήσεις από άλλες διαδικτυακές σελίδες για να προσχωρήσουν στο sportsdn ή sdna.gr όπως θα είναι η ονομασία του – αν και υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει, όχι όμως και το δεύτερο συνθετικό, το sdn, το οποίο αποτελεί τη βάση.
Στο δυναμικό της νέας ιστοσελίδας μεταπήδησαν και συντάκτες του gazzetta.gr (που επίσης έστησε..

Πέντε εκπομπές που αξίζει να τις ακούς

Πέντε ραδιοφωνικές εκπομπές που αξίζουν:
1. Κατερίνα Ακριβοπούλου και Νίκος Μπογιόπουλος, καθημερινά στον Real FM, 8 με 10 το βράδυ. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται ο… ΣΥΡΙΖΑ με το… ΚΚΕ και, καθώς φαίνεται, δεν τα πηγαίνουν άσχημα.
2. Μαρίνα Λαχανά, Βήμα 99.5, κάθε βράδυ 8 με 10. Το καλό ελληνικό τραγούδι από έναν άνθρωπο που το γνωρίζει καλά.
3. Κώστας Γιαννακίδης και Δημήτρης Σταρόβας, Alpha 98.9, κάθε απόγευμα 4 με 6. Θεσσαλονίκη rules, τι γυρεύουν δύο Βόρειοι εδώ χάμου;
4. Κωνσταντίνα Βαρσάμη, Μελωδία 99.2, κάθε πρωί 10 με 12. Αν και πρόκειται για την Γκίζα (τη.. 

Αστυνομική βία εναντίον δημοσιογράφων του Vice

Λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου χτυπήθηκαν φωτορεπόρτερ και η Ελληνική Αστυνομία έσπευσε να πραγματοποιήσει έρευνα για να... αποδώσει ευθύνες, δύο νέα κρούσματα αστυνομικής βίας εναντίον εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης σημειώθηκαν σε δρόμους της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πορείας χτυπήθηκε στο κεφάλι η φωτορεπόρτερ του Vice Αλεξία Τσαγκάρη, ενώ αργότερα στα Εξάρχεια χτυπήθηκε στα πλευρά από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ ο δημοσιογράφος του Vice Αντώνης Ντινιακός και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας,..

Ολα τα δεδουλευμένα εδώ και τώρα!

Kαι στο σάιτ της Ελευθεροτυπίας, το enet.gr, αναρτώνται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Μίνωος όπως και τα σχετικά έγγραφα «αλληλογραφίας- επικοινωνίας» ανάμεσα στη... διοίκηση, τον εκδότη Χάρη Οικονομόπουλο και τους εργαζόμενους.
Ετσι μετά την ανακοίνωση της περασμενης Παρασκευής για την τριήμερη απεργία, στο enet σαν πρωτο (και μοναδικό) θέμα «παίζει» η νέα «24ωρη απεργία στην Ελευθεροτυπία», με το κείμενο της ανακοίνωσης των Ενώσεων:
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα «enet.gr» από τις 5 μ.μ. της Δευτέρας, 17 Νοεμβρίου 2014 έως τις 5 μ.μ. της Τρίτης, 18 Νοεμβρίου 2014. Τα.. 

Κουνήθηκε η μισή Ελλάδα

Τρόμος τη νύχτα από συνεχείς σεισμικές δονήσεις

Και εκεί που πας να ηρεμήσεις νάσου και οι μετασεισμοί κι από κοντά ο δεύτερος σεισμός και ξανά μετασεισμοί.
Τελικά η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 01:05 τη νύχτα της Δευτέρας είχε επίκεντρο την περιοχή του Ευβοικού κόλπου κοντά στη Μαλεσίνα (76 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας και 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας) και μέγεθος 5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα!
Ο σεισμός που είχε μεγάλη διάρκεια (δεν έλεγε να σταματήσει να κουνάει) έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική και φυσικά στους νομούς Βοιωτίας, Φθιωτιδας και Εύβοιας. Τον πρώτο σεισμό ακολούθησε στις 01:09 νέα σεισμική δόνηση με μέγεθος 5,2 Ρίχτερ και..

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Είναι ο Γιώργος Κουρής «η κατσαρίδα της μεταπολίτευσης»;

Η αγωγή του εκδότη (για δυσφήμιση!)  κατά του protagon και του Ανδρέα Πετρουλάκη

Αγωγή κατά του protagon και του αρθρογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη, κατέθεσε ο Γιώργος Κουρής ζητώντας 300.000 ευρώ. Ο εκδότης, καναλάρχης κλπ εγκαλεί νομικά το σάιτ και τον αρθρογράφο για δυσφήμιση! Και εκεί ήταν που γέλασε κάθε πικραμένος...
Ο Κουρής κατέθεσε αγωγή θεωρώντας δυσφημιστικό το κείμενο του Ανδρέα Πετρουλάκη, με τίτλο «Γιώργος Κουρής, η κατσαρίδα της μεταπολίτευσης», αναφέροντας χαρακτηριστικά:
 «Είναι δικαίωμα καθενός η κριτική, την οποία δέχομαι, ακόμη και έντονη και επιθετική, όπως και την ασκώ, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα και σε κανέναν δεν επιτρέπω να με εξυβρίζει και μάλιστα χυδαία και απροκάλυπτα».
Με νέο άρθρο του ο Ανδρέας Πετρουλάκης αναφέρεται στην αγωγή του Γ. Κουρή λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν ακούς ότι ο Γ. Κουρής κάνει αγωγή και ζητά 300.000 ευρώ για δυσφήμιση,
 η πρώτη αντίδραση είναι ένα αυθόρμητο γέλιο. Ο Πετρουλάκης αναφέρει μεταξύ άλλων:..

Βγάλαμε το κυριακάτικο αλλά μέχρι εκεί...

Ο Σκαναβής εξόφλησε τον Σεπτέμβριο μετά το εξώδικο για απεργία στον «Ελεύθερο Τύπο»

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του «Ελεύθερου Τύπου» με επιστολή τους προς τον επιχειρηματία Αλέξη Σκαναβή, τον ενημερώνουν πως σήμερα, Δευτέρα, θα λάβει εξώδικο κοινοποίηση της απεργίας που θα ξεκινήσει από αύριο, Τρίτη, 18/11/2014, η οποία θα ανανεώνεται καθημερινά μέχρι την εξόφληση της μισθοδοσίας.
Δηλώνουν ότι με μεγάλη απογοήτευση δέχθηκαν την ενημέρωση βάσει της οποίας ούτε την επόμενη βδομάδα θα εξοφληθεί ο μισθός του Σεπτεμβρίου.
Επίσης, οι εκπρόσωποι τονίζουν πως «για χάρη της εφημερίδας, ανέστειλαν την απόφαση για απεργία Παρασκευή και Σάββατο 14 και 15 Νοεμβρίου, προκειμένου να κυκλοφορήσει κανονικά το.. 

Tι πούλησαν τα κυριακάτικα φύλλα

Σε ίδια επίπεδα με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας κινήθηκαν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων. Και αυτή την Κυριακή πρώτη σε κυκλοφορία ήταν η εφημερίδα Πρώτο Θέμα που σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία των πρακτορείων πούλησε πανελλαδικά περί τις 125.000 φύλλα. Ακολουθούν με κυκλοφορίες κάτω των 100.000 φύλλων:
ΕΘΝΟΣ: 90.000, Real News:83.000, ΒΗΜΑ: 80.000, Δημοκρατία: 20.000, Ελεύθερος Τύπος: 17.000, Kontra News: 16.000
Σημειώνεται ότι αυτή την Κυριακή δεν κυκλοφόρησε η Ελευθεροτυπία λόγω της απεργίας των εργαζομένων στους οποίους η εργοδοσία οφείλει δεδουλευμένα εννέα μηνών. Η νέα τριήμερη απεργία είχε προκηρυχτεί από την περασμένη Παρασκευή καθώς οι διοικούντες..

Πολυτεχνείο 1980 - Η απαγορευμένη πορεία

Ανέκδοτες φωτογραφίες

Κυριακή 16 προς 17 Νοεμβρίου 1980...
Τη νύχτα εκείνη, η Σταματίνα Κανελλοπούλου, εργάτρια από το Περιστέρι, έπεσε αναίσθητη και αιμόφυρτη από αλλεπάλληλα χτυπήματα αστυνομικών κλομπ στην οδό Πανεπιστημίου. Μια ομάδα αστυνομικών την ξυλοκόπησε και τη χτύπησε αλύπητα στο κεφάλι και στο σώμα. Μεταφέρθηκε αναίσθητη στο «Ιπποκράτειο» όπου άφησε την τελευταία της πνοή, προτού οι γιατροί της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Το πόρισμα του ιατροδικαστή συγκλονίζει: 18 χτυπήματα στο κρανίο, πολλαπλά κατάγματα και βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Ο Κύπριος φοιτητής Ιάκωβος Κουμής συμμετείχε στη συγκεκριμένη πορεία με τους συντρόφους του της «Επιτροπής Αυτοδιάθεσης Κύπρου». Στην Πλατεία Συντάγματος έπεσε θύμα άγριας επίθεσης των ΜΑΤ, η οποία τον άφησε επί τόπου βαριά τραυματισμένο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες,.. 

Αν είχε από τότε σεκιουριτάδες στα ΑΕΙ…

...δεν θα τρέχαμε τώρα κάθε 17 Νοέμβρη

Συμπληρώνονται φέτος 41 χρόνια από τα εφιαλτικά γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Τότε που ένα τεθωρακισμένο, προκειμένου να καταστείλει κάτι μπαχαλάκηδες, πέρασε πάνω από τη λιμουζίνα του πρυτάνεως που ήταν παρκαρισμένη απ' έξω.
Είναι λογικό λοιπόν να δρα συγκινησιακά ο Φορτσάκης. Άνθρωπος είναι.
Τα υπόλοιπα με το Πολυτεχνείο τα ξέρετε. Εξαιτίας μερικών εκατοντάδων κουκουλοφόρων, αποσταθεροποιήθηκε η κυβέρνηση και χάσαμε τη μισή Κύπρο.
Όχι, για να δείτε τι έχει να γίνει έτσι και βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άσε που συρθήκαμε στη Μεταπολίτευση.. 

Η ΕΣΗΕΑ, το πειθαρχικό και ο διευθυντής του «Κόκκινο»

Από τον αναγνώστη Γ. Π. λάβαμε και δημοσιεύουμε:«Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο διευθυντής του ραδιοσταθμού στο «Κόκκινο» που πριν ενα μήνα χαρακτήρισε τους απεργούς τεχνικούς ως εκβιαστές.
Η ΕΣΗΕΑ θεσμικότατη στέλνει τον "αριστερό" διευθυντή στο σκαμνί λόγω των αχαρακτήριστων δηλώσεών του από τα μικρόφωνα του αριστερού ραδιοσταθμού. Σε ολόκληρη όμως την αριστερά, από άκρου σε άκρο σιωπή. Η ΕΣΗΕΑ κρατά τουλάχιστον τα προσχήματα και δείχνει να προσβάλλεται από τις δηλώσεις "διευθυντή ΜΜΕ". Οι.. 

Σήμερα η κηδεία του Βασίλη Ζήση

Σήμερα στις 12μμ από τον Ιερό ναό Αγ. Θεοδώρων Α’ Νεκροταφείου Αθηνών θα γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου Βασίλη Ζήση.
Ο δημιουργός της ιστοσελίδας antinews.gr  έδωσε μάχη τα δύο τελευταία χρόνια με τον καρκίνο αλλά δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής σε ηλικία 59 ετών, προκαλώντας βαθιά θλίψη στην οικογένειά του και όσους τον γνώρισαν από κοντά ή μέσα από τα κείμενά του. Ο Βασίλης Ζήσης εργάστηκε στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος, Γνώμη, Απογευματινή, Εθνος, ενώ είχε περάσει και από τη διεύθυνση πολιτικού ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Aντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί τα χρήματα να κατατεθούν στην «Ηλιαχτίδα» και στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Tριήμερη αποχή των δικηγόρων σε όλη την Ελλάδα

Το σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Π. Δ. στοχεύει μόνο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Τραπεζών

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε  έκτακτα μετά την αιφνίδια κατάθεση του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, στη Βουλή.
Από την ανάγνωση του εν λόγω νομοσχεδίου καθίσταται –δυστυχώς- σαφές ότι η εξαγγελία περί διαλόγου με τη νομική κοινότητα (δικαστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές) ήταν άκρως προσχηματική.
Είναι δε γνωστό ότι στο σχέδιο τροποποίησης του ισχύοντος Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας εισάγονται διατάξεις, με τις οποίες:
α) Επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των.. 

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Τίναξε στον αέρα όλο το πρόγραμμα του Alpha!

Τα νέα καπρίτσια της Σπυροπούλου που έκλεισε άρον άρον το «σπιτάκι» της - Τι συνέβη με τους άφαντους συμπαρουσιαστές και σκηνοθέτες

Περονόσπορος έπεσε στην εκπομπή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου. Η αρχή έγινε με τις αποχωρήσεις αρχισυντακτών και λοιπών συντελεστών που έφυγαν άρον άρον λόγω της συμπεριφοράς και των καπρίτσιων της νεαρής ευνοούμενης τoυ αφεντικού του Alpha που θέλει να γίνει με το ζόρι παρουσιάστρια.
Σήμερα η Σπυροπούλου ξεκίνησε την εκπομπή «Σπίτι μου, σπιτάκι μου» με μια ασυνήθιστη νευρικότητα και με απόντα τον συμπαρουσιαστή της Παύλο Σταματόπουλο, ενώ εμφανής ήταν η κάκιστη διάθεσή της. Μια ώρα αργότερα και μετά από κάποια κρύα αστειάκια με τον Μπούμπουρα και σιγοντάροντας μια άγνωστη νεαρή τραγουδίστρια (από κορμί φωνάρα...) έκλεισε όπως όπως την εκπομπή που τελείωσε στη μία το μεσημέρι και όχι στις 2 όπως τα υπόλοιπα Σαββατοκύριακα.
Στο ξεκίνημα της εκπομπής η Σπυροπούλου εξήγησε, πως ο Σταματόπουλος λείπει εξαιτίας προβλήματος υγείας που προέκυψε σε στενό συγγενικό του πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως από το κοντρόλ απουσίαζε και ο σκηνοθέτης της εκπομπής Περικλής Βούρθης!
Η Σπυροπούλου μη μένοντας, λέει, ευχαριστημένη από τη ροή της εκπομπής, σε ένα από τα.. 

Ο Ανδρέας Ψυχάρης απαντάει στους zoornalistas

H  παραίτηση του υιού και τι σηματοδοτεί η αλλαγή πλεύσης του κυρ Σταύρου με την προσωπική επίθεση στον Σαμαρά

«Ηταν μία απόφαση δική μου- και μόνο δική μου- που στάθμισα πολλές φορές και σχεδίασα προσεκτικά ώστε να μην παραβιάσω καμία από τις αρχές και τις αξίες που υπηρετώ από την πρώτη στιγμή που πολιτεύθηκα». Αυτό αναφέρει ο Ανδρέας Ψυχάρης σε άρθρο του στο «Βήμα» εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του από το βουλευτικό αξίωμα που κατείχε μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Ο Ανδρέας Ψυχάρης  απαντάει έτσι στους zoornalistas που έγραφαν ότι της παραίτησης προηγήθηκε οικογενειακό συμβούλιο όπου ενημερώθηκε κι ο πατέρας Σταύρος και ότι στη μάζωξη το αφεντικό του ΔΟΛ έδωσε το ok για την αποχώρηση του υιού Ανδρέα από το «θολό κι αβέβαιο πλέον πολιτικό σκηνικό».
Ομως: την ίδια ώρα το Βήμα με το σημερινό πρωτοσέλιδο του σηματοδοτεί την αλλαγή πλεύσης του ΔΟΛ καθώς και την άρση εμπιστοσύνης του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του Σταύρου Ψυχάρη απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά. Το Βήμα ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και επιτίθεται..