ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Στοπ στην κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία της Πυλαίας

Κέρδισαν τη δικαστική μάχη οι κάτοικοι κι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Απόλυτη δικαίωση για το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τους κατοίκους της περιοχής αποτελεί η απόφαση (αριθ. 19510/19.11.2014), που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που επιχειρήθηκε να εγκατασταθεί δίπλα στο 2ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, το νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό της περιοχής.
Σύμφωνα με την απόφαση έγινε δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο  δήμος για την ακαταλληλότητα της θέσης της κεραίας, που είχε εγκατασταθεί σε ελάχιστη απόσταση από το σχολικό συγκρότημα και σε απόσταση μόλις 4 μέτρων από τις κατοικίες σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Πυλαίας. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι από τις λίγες θετικές υπέρ των δήμων και των κατοίκων αποφάσεις.. ασφαλιστικών μέτρων μετά την ισχύ του  νόμου 4070/20212, απαγορεύεται η λειτουργία της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, αλλά και οποιουδήποτε εξαρτήματος-μηχανήματος στο σημείο της κεραίας.
Με την απόφαση αυτή δικαιώνεται απόλυτα ο δήμος, οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει ένα πολύπλευρο δικαστικό αγώνα κατά της εγκατάστασης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας.  «Η απόφαση αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για το δήμο και τους κατοίκους της περιοχής. Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν: με την υγεία των κατοίκων και των παιδιών μας δεν παίζουμε. Η Δικαιοσύνη δικαίωσε τον αγώνα και τις προσδοκίες κατοίκων και Δήμου», τόνισε ο Δήμαρχος λίγο μετά την απόφαση.
Η Δικαστική δικαίωση για το δήμο έρχεται μία μόλις ημέρα μετά τη σημαντική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή καθηγητών του Πολυτεχνείου, νομικών και της νομικής υπηρεσίας του δήμου για το τόσο σημαντικό θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέσα σε κατοικημένες περιοχές.