ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ποτάμι το κολλαγόνο

Αλλοι δύο σοβαροί πολιτικοί παράγοντες του τόπου πρόσθεσαν τις δυνάμεις τους στον κυβερνητικό αγώνα κατά του «μύθου του Πολυτεχνείου», τον οποίο -ως γνωστόν, σύμφωνα με τη χουντική και νεοναζιστική προπαγάνδα- δημιούργησε η Αριστερά μετά τη Μεταπολίτευση.
Πρώτα έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η ΟΝΝΕΔίτισσα υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουμουτσάκου, Ελλη Παπαγγελή, βαρυσήμαντο κείμενο περί «των ασύστολων ψευδών για το Πολυτεχνείο, που μόνο σκοπό είχε να ξεπλύνει το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής αριστεράς και να τη νομιμοποιήσει πολιτικά».
Σημειώνουμε ότι η κυρία Παπαγγελή ασχολείται κυρίως με τη μόδα, την τηλεόραση και ιδίως με τις αρετές του κολλαγόνου στην ομορφιά της, διαφημίζοντας παντού το προϊόν συγκεκριμένης εταιρείας. Πριν από τη συγκλονιστική παρέμβασή της για την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, άλλωστε, είχε.. 
δηλώσει στο Τύπο: «Δεν αποχωρίζομαι ποτέ το Collagen Pro Active. Στο παρελθόν δοκίμασα ένα άλλο κολλαγόνο από ψάρι, με υαλουρονικό οξύ, αλλά δεν είδα κανένα αποτέλεσμα. Με το Collagen Pro-Active έχω δει μεγάλη διαφορά στο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια μου. Δεν ξεχνώ ποτέ πριν κοιμηθώ να πιω ένα σφηνάκι. Είναι το μυστικό της υγείας και της ομορφιάς μου».
Κι ύστερα ήρθε η δήλωση... βόμβα του Σταύρου Θεοδωράκη από τη Βέροια ότι «οι φοιτητές ευτυχώς δεν είχαν κομματικές οργανώσεις· αν υπήρχαν κομματικές οργανώσεις το ’73, θα είχαν αποτρέψει το Πολυτεχνείο». Διότι το κόμμα του, το Ποτάμι, πιστεύει πως «η χώρα δεν σώζεται από τα κόμματα, η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από την Εθνική Ελλάδας, από τους ανθρώπους που είναι αστέρια ο καθένας στον τομέα του».
Βεβαίως αν ο Σταύρος Θεοδωράκης ήθελε να μάθει για τη συμβολή των αριστερών κομμάτων και των αντιστασιακών οργανώσεων την εποχή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θα μπορούσε να ρωτήσει τουλάχιστον έναν από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του, τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του ΕΚΠΑ, Σταύρο Τσακυράκη, με πλούσια και σημαντική αντιδικτατορική δράση τότε ως φοιτητής Νομικής και γραμματέας της παράνομης οργάνωσης ΚΟΣ (Κομμουνιστική Οργάνωση Σπουδαστών) του ΚΚΕ Εσωτερικού.
Η άλλη παράνομη μετωπική οργάνωση νεολαίας που συνδεόταν με το ΚΚΕ Εσωτερικού, ήταν ο «Ρήγας Φεραίος». Κι αν δεν το έχει υπόψη του ο ηγέτης του Ποταμιού, ας ρωτήσει και την άλλη υποψήφια ευρωβουλευτή του, την καθηγήτρια Βάσω Κιντή.

Δημήτρης Τρίμης / Εφημερίδα των Συντακτών