ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Όσο ο κάθε εκδότης βγάζει στο τζάμπα την εφημερίδα του...

...δεν πρόκειται να δώσει, όχι ευρώ, ούτε μελομακάρονο! 

«ΟΚ, να δουλεύουμε τσάμπα για την «Ε» και να βγάλουμε τα παιδιά μας στα φανάρια, να ζητιανεύουνε για της Μάνιας το μαγαζί. Και για να κάνει τον εκδότη ο Χάρης»
Παραθέτουμε απόσπασμα από χαρακτηριστικό διάλογο (στο facebook) ανάμεσα στον Βαγγέλη Βαγγελάτο και τον προσφάτως παραιτηθέντα διευθυντή της εφημερίδας Γιώργο Παπαδόπουλο - Τετράδη. Ο τέως διευθυντής σε κάποιο σημείο αναφέρει και επαναλαμβάνει το ηρωικό: «Δεν βγαζει ο εκδοτης την Ελευθεροτυπία. Οι εργαζόμενοι τη βγαζουν και ετσι πρεπει να τη βλεπουν. Σαν δικη τους»! Επι αυτού του σημείου θα του απαντήσει (ο φίλος του) Βαγγελάτος. Διαβάστε και τα σχόλια δικά σας:..

Το Παρασκήνιο στο Προσκήνιο - Νέα Εκπομπή στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Το θέατρο, οι παραστάσεις και οι δημιουργοί τους και κατά καιρούς η λογοτεχνία, τα εικαστικά και η μουσική αποτελούν το θεματικό πυρήνα της νέας εκπομπής “Το παρασκήνιο στο προσκήνιο”.
 Κάθε Τρίτη και για δύο ώρες, 14:00-16:00, στο στούντιο του Δευτέρου Προγράμματος φιλοξενούνται οι συντελεστές (συγγραφείς, σκηνοθέτες, συνθέτες, σκηνογράφοι, ηθοποιοί, κλπ) τρεχουσών κατά βάση παραστάσεων, εκφράζοντας τις προθέσεις, τις σκέψεις και τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες σχετικά με το καλλιτεχνικό ενέργημα.
 Παραγωγή – Παρουσίαση:  Φίλιππος Περιστέρης – Γρηγόρης Χαλιακόπουλος..

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Τι γύρευε ο Καρακούσης στα γραφεία του Τουρκολιά;

Ο Ψυχάρης σε πορεία ρήξης με τον Μπόμπολα - Το δάνειο του ΔΟΛ και οι προτάσεις της Εθνικής  

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς
Ο διευθυντής της εφημερίδας το «ΒΗΜΑ», Αντώνης Καρακούσης, επισκέφθηκε την διοίκηση της «ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ», πριν από δυο περίπου μήνες, κρατώντας έναν ογκώδη φάκελο. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση στοιχείων του ΔΟΛ σχετικά με την ήδη προβληματική δανειοδότηση του Οργανισμού. 
Η ανάγκη της παρουσίας του κ. Καρακούση στην ΕΤΕ προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησε η «black rock». Ο έλεγχος είναι προφανές ότι προβλημάτισε τόσο τους ελεγκτές όσο και την.. 

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλωσε η πίτα της διαφήμισης

Κερδισμένα τα κανάλια με αύξηση 23,55%

Αν υπάρχει ένα success story μέσα στο ζόφο των ημερών, αυτό είναι το στόρι της διαφημιστικής δαπάνης. Και πριν αρχίσετε τις γκρίνιες και τις αντιρρήσεις, ναι, γνωρίζω καλά ότι κάποια μαγαζιά παίζουν τα παιχνιδάκια τους με τα νούμερα και τις στατιστικές. Πάντοτε τα παίζανε ωστόσο, οπότε σημασία έχουν οι συγκρίσεις του σήμερα με το χθες. Των φετινών αριθμών σε σχέση με τους περυσινούς. Κι εκεί, όντως το πρόσημο είναι θετικό.
Αυτό μας δείχνουν τα στοιχεία της Media Services για τον περασμένο Νοέμβριο αλλά και για το πρώτο ενδεκάμηνο του 2013.
Στο σύνολό του ο περασμένος μήνας κατέγραψε μια αύξηση 9,45% σε σχέση με τον αντίστοιχο.. 

Το Ρομάντσο ταιριάζει στον Ψυχάρη

Και εκεί που είχε κοπεί η κυκλοφοριακή φόρα που είχε πάρει ο κυρ Σταύρος τις Κυριακές (νισάφι πια με τα αναγνωστικά) ήρθε η ιδέα με το Ρομάντσο και πήρε λίγο επάνω του στο σύστημα της Μιχαλακοπούλου. Κι έτρεξε η κυρά Μαρία στο περίπτερο, που δεν έχανε τευχος στα νιάτα της, και το αγόρασε.
Την ίδια ώρα ο Φώτης στη Μεταμόρφωση εδώ και λίγες εβδομάδες είναι ήσυχος και θα εξακολουθήσει να μην ανησυχεί για τις κυκλοφορίες . Τουλάχιστον το κυριακάτικο φύλλο πουλάει, ας είναι καλά ο Καζαντζάκης και τα βιβλία του.
Εντυπωσιακή ήταν και η άνοδος της Αυγής την Κυριακή που μας πέρασε. Τσίμπησε 4.000 φύλλα (+71% άνοδος) κι ο πρόεδρος του ΔΣ, Βασίλης έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος, αν και.. 

Καθημερινή: μείωση κι αύξηση κεφαλαίου κατά 9 εκατ. ευρώ

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 9 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων προχωρεί η Καθημερινή ΑΕ. Προηγουμένως όμως θα πραγματοποιηθεί συνένωση των μετοχών (reverse split) και θα ακολουθήσει μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, μέσω μείωση της ονομαστικής τιμής της μετοχής κατά 9,18 εκατ. ευρώ με στόχο να συμψηφιστούν ισόποσες ζημίες.
Ειδικότερα, στην έκτακτη γενική συνέλευση που έχει συγκαλέσει η εταιρεία στις 9 Ιανουαρίου του 2014 οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφασίσουν τα εξής:
1) Αύξηση της ονομαστικής τιμής της μετοχής από 0,60 ευρώ σε 3 ευρώ με ταυτόχρονη συνένωση.. 

Oικονομόπουλος: Σας παραχωρώ τις μετοχές της Ελευθεροτυπίας!

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και τι λέει ο Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης για την φυγή του από την Μίνωος

Με κάποια δόση υπερβολής και περιαυτολογίες που περισσεύουν, ο παραιτηθείς διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας», Γιώργος Παπαδόπουλος - Τετράδης, με κείμενό του στο fb αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εφημερίδα της Μίνωος.
Ο κυριότερος λόγος ήταν, όπως αναφέρει, η επιθυμία του εκδότη Χάρη Οικονομόπουλου να παρέμβει στον τρόπο διαχείρισης των ειδήσεων και να αλλάξει η γραμμή της εφημερίδας...
(Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι «εθελουσίες», οι εκβιασμοί και οι κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στους λόγους για τους οποίους ένας διευθυντής πρέπει να παραιτηθεί; Μάλιστα ο Τετράδης, αν και αναφέρεται σε εργασιακό μεσαίωνα, ισχυρίζεται ότι η συντριπτική..

Φιλελεύθερος και Δημοσιογραφία

Πάντες νθρωποι το εδέναι ρέγονται φύσει (Όλοι οι άνθρωποι από τη φύση τους επιθυμούν τη γνώση), Αριστοτέλης, Μεταφυσικά Βιβλίο Α’
Το Πανεπιστήμιο ως ο κατ’ εξοχήν χώρος παραγωγής της, έχει υποχρέωση να διαχέει τη γνώση στην κοινωνία. Κι αυτό ακριβώς σηματοδοτεί η συνεργασία του επιστημονικού περιοδικού ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, με την εφημερίδα Φιλελεύθερος.
Το περιοδικό ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, η ελληνική έκδοση του Columbia Journalism Review είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας συνεργασίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία & Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με το  Graduate School of Journalism του Columbia University, την

Οι Μαχόμενοι στους κοινωνικούς αγώνες

H παράταξη Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα Κοινωνικοί Αγώνες και Ανεξάρτητος Συνδικαλισμός. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Πέμπτη 12 Δεκέμβρη στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στις 7μμ..
Στην εκδήλωση συμμετέχουν συνδικαλιστές από την Υγεία, την Παιδεία, την Ενημέρωση (ΕΡΤ), Χαλυβουργία, το Αττικό Μετρό, τη Δικαιοσύνη, τα Ναυπηγεία κ.ά.
Θα μιλήσουν για τους αγώνες τους (δράσεις, νίκες, ήττες, προβλήματα) αναζητώντας μία κοινή..

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

O Ριζοσπάστης δεν απολύει μέσα στις γιορτές....

Φέτος ο “Ριζοσπάστης” και η ΚΕ του ΚΚΕ που τον διοικεί δεν θα απολύσει μέσα στις γιορτές, όπως είχε κάνει πέρσι. Οι απολύσεις Δεκεμβρίου μόλις έγιναν.
Την πόρτα της εξόδου είδαν ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, από το πολιτικό, η Ελένη Μαυρούλη από το Διεθνές τμήμα και ο Μπάμπης  Λελούδας από τη διόρθωση. Συνολικά, παρά δύο τεσσαράκοντα. Και δικαίως ο Νευροσπάστης αναρωτιέται: Ποιος θα βγάζει την εφημερίδα;
Θυμίζουμε ότι στα τέλη Νοεμβρίου είχαν απολυθεί ο Κώστας Κρεμμύδας, η Αλεξάνδρα Φωτάκη, ο Γρηγόρης..

O Σάκης Μπουλάς και οι κακοήθειες του διαδικτύου

«Σας περιμένω στην ανάστασή μου»

Τη δική του χιουμοριστική απάντηση έδωσε ο Σάκης Μπουλάς στην «είδηση» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες στη διαδικτυακή ζούγκλα και η οποία ανέφερε ότι ο γνωστός καλλιτέχνης... «πέθανε».
«Σας περιμένω στην ανάστασή μου στην Ακτή Πειραιώς», είπε από μικροφώνου ο Σάκης Μπουλάς, ο οποίος μετά την περιπέτεια της υγείας του, επιστρέφει στη σκηνή στην Ακτή Πειραιώς, μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Διονύση Σαββόπουλο και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
Ο φίλος και συνεργάτης του, Γιάννης Ζουγανέλης, μίλησε για το θέμα στο πρωινό του ΑΝΤ1, αναφέροντας: «Ο Σάκης είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος και αγωνιστής και θα είναι μαζί μας με τη δυναμική του. Κινηθήκαμε νομικά για τις κακοήθειες του διαδικτύου, αλλά συνεχίζεται η απρέπεια»...

Παραμερίζουμε ποιητή για να περάσεις

Πάει καιρός τώρα που τριβελίζει το μυαλό μου η σκέψη πως ζούμε σε μια περίοδο παρακμής, έκπτωσης των αξιών και πολιτιστικής κάμψης, πράγμα που μπορεί και να εξηγεί τα δεινά που έχουν επισωρευθεί στον τόπο μας.
Οι μεγάλοι ποιητές έχουν λείψει πια και οι ολίγοι εναπομείναντες σιωπούν, ασχολούνται με κάτι παγκάκια στην Κυψέλη ή μεμψιμοιρούν για την έλλειψη ταλέντου των νεωτέρων. Πάνε οι εποχές όπου οι μεγάλοι ποιητές αναγνώριζαν τους διαδόχους τους, όπως ο Κωστής Παλαμάς τον Γιάννη Ρίτσο με τον υπέροχο στίχο «Παραμερίζουμε ποιητή για να περάσεις». Υπάρχουν και άλλα τέτοια παραδείγματα μεγαλοψυχίας των πνευματικών ανθρώπων, αλλά το τελευταίο που προσωπικά θυμόμουν ανάγεται στη μακρινή δεκαετία του ’60, αν όχι του ’50.
Να όμως που διαψεύστηκα παταγωδώς, πράγμα που με γέμισε ελπίδα και αισιοδοξία, υποχρεώνοντάς με να διακόψω προς στιγμήν την άδειά μου και να λύσω τη σιωπή μου...

O Ψυχάρης πούλησε τον ΔΟΛ στον εαυτό του

Στην νέα εταιρεία του εκδότη πέρασε το 100% του Οργανισμού

Τον έλεγχο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη αποκτά η νέα εταιρία αποκλειστικής ιδιοκτησίας του Σταύρου Ψυχάρη, με την ονομασία  «Σ.Π Ψυχάρης Μέσα Ενημερώσεως ΑΕ.».
Η έδρα της εταιρείας είναι στα γραφεία του ΔΟΛ, στην οδό Μιχαλακοπούλου 80 και στο ΔΣ συμμετέχουν εκτός από τον ίδιο τον Στ. Ψυχάρη, ο οποίος έχει θέση προέδρου –διευθύνοντος συμβούλου, ο γιος του Παναγιώτης και η σύζυγός του Χριστίνα Τσούτσουρα.
Στη νέα εταιρία μεταβίβασε ο κυρ Σταύρος το 100% των μετοχών του ΔΟΛ που ήλεγχε μαζί με τα δικαιώματα ψήφου.
Προς το παρόν ο  Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη δεν μετονομάζεται.
Αναλυτικά όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή του προς τον ΔΟΛ  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Σταύρος Π. Ψυχάρης, στις 10.12.2013 προέβη σε εξωχρηματιστηριακή.. 

Εγώ, εγώ, εγώ φιμώνω τον Τύπο με αγωγές!

Η Αυγή χορηγός του ΠαΣοΚ!

Το είπε ο Βενιζέλος στον Πρετεντέρη. Θα κάνει στην ΑΥΓΗ και μία και δύο και τρεις αγωγές, για να πάρει τα λεφτά και να τα δώσει στο ΠΑΣΟΚ, που είναι πιο φτωχό και από τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, τον φτωχούλη του θεού. Ούτε νοσοκομεία, ούτε άσυλα, ούτε ορφανοτροφεία, κατευθείαν στο ΠΑΣΟΚ θα τα δώσει τα λεφτά που θα πάρει από την ΑΥΓΗ ο Βενιζέλος. Θα μπορούσε να τα δώσει και στο «Ίδρυμα για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης του Ευάγγελου Βενιζέλου», το οποίο δεν υπάρχει ακόμη, θα μπορούσε ωστόσο να φτιαχτεί στο πιτς φυτίλι. Άμα έχεις την απαραίτητη νομική τεχνογνωσία, ο χρόνος γίνεται χρήμα.
Ο Βενιζέλος θα κάνει αγωγή στην ΑΥΓΗ επειδή έθιξε, λέει, την τιμή και την υπόληψή του. Έγραψε, για παράδειγμα, ότι ήταν ο εμπνευστής του νόμου που φιμώνει τον τύπο με εξοντωτικές αγωγές,..

Tόσο γελοίοι, όσο και επικίνδυνοι

Tόσο γελοίοι, όσο και επικίνδυνοι
«Βαθύ λαρύγγι» στη Χρυσή Αυγή...

Ένας ιδιότυπος εμφύλιος φαίνεται να εξελίσσεται στα ανώτερα κλιμάκια της Χρυσής Αυγής μετά την αποκάλυψη της δράσης της παραστρατιωτικής οργάνωσης και την εμπλοκή των...
στελεχών της με τη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μάλιστα, υπάρχει «βαθύ λαρύγγι» που δίνει στοιχεία και πληροφορίες στις Αρχές για να ενοχοποιήσει συγκεκριμένο βουλευτή, ο οποίος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το… κενό ηγεσίας και να αναρριχηθεί στην ηγεσία.
Αυτός ο εσωτερικός πόλεμος που καθοδηγείται από κορυφαίο παράγοντα της εν λόγω συμμορίας.. 

Για να θυμάται...

Είπε να βγάλει μία αναμνηστική selfie (αυτοφωτογραφία) ο βουλευτής Ν.Δ. Ανδρέας Ψυχάρης, υιός Σταύρου Ψυχάρη του ΔΟΛ, στα έδρανα της Βουλής στο περιθώριο ή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και χωρίς το μπόνους των 50 εδρών είναι απίθανο ο υιός Ψυχάρη να ξαναβρεθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ιδίως μετά τις συμβουλές του από τηλεοράσεως στους νέους της χώρας να σπουδάζουν στο εξωτερικό, και είπε να έχει ένα..

«Αβάντα» Πρετεντέρη για αγωγές κατά της Αυγής

Οι σκευωρίες που στήνονται δεν μας αγγίζουν, ούτε μας πτοούν.
 Δεχόμαστε βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων.
 Μόλις προχθές, από τη συνέντευξή του στο Mega και με την "αβάντα" του Γιάννη Πρετεντέρη, που του ζήτησε να σχολιάσει αποκομμένες φράσεις από άρθρα της "Αυγής", ο Ευάγγελος Βενιζέλος απείλησε την εφημερίδα με δύο αγωγές. Φαίνεται ότι τόσα του λείπουν! Τον περιμένουμε! Τις απειλές του έχουν ήδη πραγματοποιήσει δύο άλλοι του δικού του κλίματος, ο Χρ. Πρωτόπαπας, στενός συνεργάτης του, και ο δημοσιογράφος των "Νέων" κ.λπ., Γ. Παπαχρήστος. Το καταρρέον πολιτικό σύστημα επιχειρεί να καταστήσει τη Δικαιοσύνη μέρος.. 

Τρεις απορίες για τις αμοιβές του Γκίκα Μάναλη

Απορία 1η
Ο Γκίκας Μάναλης όλο αυτό το διάστημα πληρώνεται για τις υπηρεσίες που παρέχει στο ελληνικό δημόσιο; Αν ναι, σε ποιο ύψος είναι η αμοιβή του και ποιος είναι ο λογαριασμός από τον οποίο την εισπράττει; 
Απορία 2η
Λαμβάνουν μισθό τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβούλιου της ΝΕΡΙΤ; Αν ναι, ποιο είναι το ύψος της και από ποιο λογαριασμό την εισπράττουν;
Απορία 3η
Γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ δεν καταθέτουν επερώτηση στη Βουλή για τις αμοιβές του Γκίκα Μάναλη και των μελών του ΕΣ και του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ; Γιατί δεν..

Στους 16 της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

O Ολυμπιακός μπορεί να αγχώθηκε χθες στο Καραϊσκάκη, μπορεί να έχασε δύο πέναλτι, ωστόσο επικράτησε 3-1 της Άντερλεχτ με δύο γκολ του Σαβιόλα (33’, 58’) και ένα του Τσόρι και προκρίθηκε στους «16» καλύτερους στην Ευρώπη.
Ο Αργεντινός και ο Βάις έχασαν από ένα πέναλτι στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να παίζει με τη φωτιά στα τελευταία λεπτά, ωστόσο να κρατάει μέχρι το τέλος. Ο Κλιέσταν στο 39’ ισοφάρισε, προσωρινά, για τους Βέλγους, οι οποίοι τελείωσαν το παιχνίδι με οκτώ παίκτες, λόγω αποβολής των Κουαγιατέ, Ν’ Σακαλά και Προτό.
Εντυπωσιακή η Άντερλεχτ, παρά το γεγονός ότι της ήταν αδιάφορο το ματς, έπαιξε δυνατά μέχρι τα.. 

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Τι Κωστόπουλος, τι Σρόιτερ

Πότε συνελήφθη ο παρουσιαστής του Alpha;

Λίγο προτού γίνει μπαμπάς ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου του Alpha, Αντώνης Σρόιτερ βρέθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου τον φωτογράφησαν στον γνωστό τοίχο για τους κρατούμενους και τον «ξενάγησαν» στο Μέγαρο της ΓΑΔΑ. Στη σχετική φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter, o Σρόιτερ στέκεται στον τοίχο όπου φωτογραφίζονται οι κρατούμενοι όταν τους παίρνουν τα στοιχεία μετά τη σύλληψή τους. Είναι το ίδιο «σταντ» όπου βρέθηκε και φωτογραφήθηκε πριν από δύο εβδομάδες κι ο Πέτρος Κωστόπουλος μετά την σύλληψή του για χρέη προς το Δημόσιο.
«Αφού έβαλα δαχτυλικά αποτυπώματα, και μου λένε πάμε κάπου αλλού τώρα -εκεί στεναχωρέθηκα γιατί δεν ήταν καλά- να σας τραβήξουν και μια φωτογραφία από αυτές με τα μέτρα.. και τις γραμμές δίπλα δίπλα». Ετσι περιέγραφε ο Κωστόπουλος τη σχετική εμπειρία του (εδώ).

Xρυσαυγίτες χτύπησαν τον Μπούσιο του Star

Και προπηλάκισαν τον εικονολήπτη

Ενα νέο περιστατικό βίας σημειώθηκε από ναζί  της «Χρυσής Αυγής» κατά εργαζομένων στα ΜΜΕ και μάλιστα την ώρα που νέα στοιχεία-«φωτιά», τα οποία «μαρτυρούν» το ναζιστικό ιδεώδες των μελών της οργάνωσης, έρχονται στο φως  της δημοσιότητας.
Θύμα της βίας των Χρυσαυγιτών αυτή τη φορά ήταν ο δημοσιογράφος του «STAR» Παναγιώτης Μπούσιος, ο οποίος χτυπήθηκε άνανδρα και αναίτια.
Ο Π. Μπούσιος κάλυπτε εκδήλωση της «Χρυσής Αυγής» στο Νέο Ηράκλειο, όταν μέλη της τον.. 

Αντίο, Τηλέμαχε...

Αύγουστος του 1988.
Πρώτη ημέρα ως αντικαταστάτης στο Τμήμα Διόρθωσης της «Ελευθεροτυπίας». Ο μυστακοφόρος κύριος, με ένα βλέμμα μάλλον βλοσυρό, διόρθωνε ακατάπαυστα τα κείμενα και τις σελίδες που βρίσκονταν μπροστά του, και απαντούσε μονολεκτικά στις ερωτήσεις των νεότερων διορθωτών.
- Ποιος είναι αυτός; ρώτησα μια παλαιότερη συνάδελφο.
- Ο Τηλέμαχός μας, μου απάντησε.
Ο Τηλέμαχος Βαρίκας στα επόμενα χρόνια γέμισε τη ζωή μου με τις λακωνικές ατάκες του, τα ευφυολογήματά του, τις γνώσεις του, τη δίψα του για τη ζωή. Και βέβαια με το τεράστιο χαμόγελό του, με το οποίο «απαντούσε» στα πειράγματά μου.
Με τη συνταξιοδότησή του λες και «άδειασε» το Τμήμα. Εκείνος όμως πάντα μας σκεφτόταν και..

Οι φευγάτοι διευθυντές, η Μάνια και οι σύμβουλοι του Χάρη

Ολοένα και συρρικνώνεται η «ταυτότητα» της εφημερίδας  Ελευθεροτυπία. Μετά τον (τηλεφωνικό) καβγά του εκδότη Χάρη Οικονομόπουλου με τον Γ. Παπαδόπουλο - Τετράδη και την παραίτηση του τελευταίου, η εφημερίδα παραμένει και πάλι χωρίς διευθυντή. Προς το παρόν διευθυντικά καθήκοντα εκτελεί ο της σύνταξης Βαγγέλης Δεληπέτρος, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι ο Οικονομόπουλος θα «αξιοποιήσει» τον εκ Λαρίσης ορμώμενο σύμβουλό του, Γ. Δημητρακόπουλο.
Η πρόταση να ενεργοποιηθεί ο έτερος σύμβουλος της «ταυτότητας», Γ. Βότσης, δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος καθώς ο παλαίμαχος αρθρογράφος δεν εμφανίζεται πρόθυμος να αναλάβει διευθυντικές ευθύνες και μάλιστα τη στιγμή που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι .
Την ίδια ώρα η εμφανιζόμενη στην ταυτότητα ως συνεκδότρια της Ελευθεροτυπίας, Μάνια..

Το Δεύτερο Πρόγραμμα εκπέμπει ξανά

Έξι μήνες και μία ημέρα μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και μετά από μία μοναδική προσπάθεια αυτοδιαχειριζόμενης λειτουργίας και συνεχούς μετάδοσης κοινού προγράμματος από όλα τα προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Δεύτερο Πρόγραμμα εκπέμπει ξανά!
Το αγαπημένο και ιστορικό πρόγραμμα της ελληνικής μουσικής και του πολιτισμού αποκτά το δικό του κανάλι στο διαδίκτυο μέσα από το ertopen.com, ενώ συνεχίζει να αναμεταδίδεται μέσω των Βραχέων και των Περιφερειακών Σταθμών της Αυτοδιαχειριζόμενης Ελληνικής  Ραδιοφωνίας. Για το λόγο αυτό σας καλούμε (σσ τους αρμόδιους συντάκτες) την Πέμπτη 12.. 

Η αγράμματη... εμπάθεια της «Αυγής»

Στη διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τα 95 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος, αναφέρεται και η διοργάνωση του 5ου Επιστημονικού Συνεδρίου στο τέλος του 2017, αφιερωμένου στην προσφορά του Κόμματος στη λογοτεχνία (πεζή και έμμετρη).
Κάποιος αρθρογράφος της «Αυγής», με το όνομα Κ. Βούλγαρης, ερμηνεύοντας όπως τον βολεύει αυτή τη διατύπωση, νόμισε ότι βρήκε την ευκαιρία να αποδείξει ότι το ΚΚΕ είναι Κόμμα απολιθωμένο. Θεωρώντας αυθαίρετα ότι οι συντάκτες της διακήρυξης με τη διάκριση πεζής και έμμετρης λογοτεχνίας εννοούν πεζογραφία και ποίηση, ειρωνεύεται το ΚΚΕ ότι δεν έχει καμία.. 

Ποιητικά έπαθλα

Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρήκαν τον χρόνο, τη διάθεση κι ό,τι άλλο απαιτείται για να παρευρεθούν στη παρουσίαση μιας ποιητικής συλλογής ενός νέου δημιουργού.
Εντελώς τυχαία, αυτός ο νέος δημιουργός είναι ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο διευθυντής ειδήσεων του πιο συστημικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, του Mega Channel κι αυτή είναι η πρώτη του ποιητική δημιουργία. Πόσοι νέοι δημιουργοί είναι άραγε αντάξιοι ενός τέτοιου ακροατηρίου;
Είμαι απολύτως ενήμερος για ότι οι συμβιβασμοί και οι δημόσιες σχέσεις είναι συστατικά στοιχεία.. 

Το καθεστώς τίμησε τον "Καβάφη" του ΜΕGA

Το καθεστώς της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και της τέχνης, ήταν εδώ. Για να τιμήσει τον ποιητή, που συμβαίνει να είναι και διευθυντής ειδήσεων του MEGA, Χρήστο Παναγιωτόπουλο.
Και πρώτοι απ' όλους, Σαμαράς και Βενιζέλος, που από μόνη της, η παρουσία τους, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εναν άνθρωπο του πνεύματος.
Η διανόηση του τυπου, Ελενα Ακρίτα ("Βερα στο δεξί", κ.λπ.), στην πρωτη γραμμη.
Δημοσιογράφοι με τα μεγάλα και λαμπρά ονόματα τους, οπως ο κ. N. Χατζηνικολάου, ο - οποια..

Ομαδική αγωγή κατά του Θωμά Λιακουνάκου

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Κέρδος» 

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα "Κέρδος" δεν το βάζουν κάτω. Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ώρα 9.00, εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Κτήριο 9, αίθουσα 16) ομαδική αγωγή δημοσιογράφων της εφημερίδας κατά της εργοδοσίας.
Οι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα τους – τους χρωστάνε μισθούς από τον Απρίλιο 2013 και οφειλές από προηγούμενα έτη – καθώς και την επιστροφή των χρημάτων από την παράνομη μονομερή μείωση των μισθών τους, όπως έχουν αποφανθεί με αποφάσεις τους τόσο η Επιθεώρηση Εργασίας, όσο και το υπουργείο Εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι δημοσιογράφοι του «Κέρδους» αρνήθηκαν να υπογράψουν εξ αρχής ατομικές.. 

Οι αναγνώστες του Βήματος δεν είναι βλάκες

Ο Γιάννης Πρετεντέρης στα δίχτυα της βλακείας
Το μεγάλο πλεονέκτημα των μνημονιακών, έτσι ισχυρίζονται οι ίδιοι, είναι ότι βασίζουν τις απόψεις τους στον ορθό λόγο. Στην επιστήμη, στην στατιστική, στην ανάλυση, στην ψυχραιμία, μετράνε, ζυγίζουν, αποδεικνύουν και μετά μιλάνε. Όχι σαν τους αντιμνημονιακούς που είναι συλλήβδην βλάκες και ανορθολογικοί, παραδομένοι στο συναίσθημα, μοιρολογίστρες κλαίουσες πάνω από νεκρά κοριτσάκια.
Θαυμάστε λοιπόν ορθολογισμό. Το ΒΗΜΑ δημοσίευσε άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη με τίτλο «Κούτσουρα απελέκητα», το οποίο καταπιάνεται με το ότι από το 2009 μέχρι το 2012 οι έλληνες μαθητές έπεσαν από την 25η στην 42η θέση στη σχετική λίστα του ΟΟΣΑ. «Αποκλείεται να φταίει..

Λήγουν οι συμβάσεις στον ΔΟΛ

Η υπογραφή της νέας σύμβασης μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας, αναμένεται να είναι το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης στον ΔΟΛ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ισχυρός άνδρας της Μιχαλακοπούλου, Σταύρος Ψυχάρης έχει συναντηθεί ήδη δύο φορές – χωρίς να έχει γίνει γνωστό – με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, στην προσπάθειά του να διασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη. Σημειώνεται ότι οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του επόμενου μήνα...

Αγράμματοι, ημιμαθείς και θρασύδειλοι

Ο Τύπος, το χαρτί, τα μελάνια του, δεν πέθαναν. Πέθαναν οι υπηρέτες του λαού μέσα στον Τύπο. Περίσσεψαν οι υπηρέτες κυβερνήσεων, κομμάτων, δημόσιων υπηρεσιών, συνδικάτων, κολλητών, προμηθευτών και κυκλωμάτων.
Πέθαναν οι εμπνευσμένοι δημιουργοί και κεφαλαιούχοι, οι μορφωμένοι άνθρωποι. Και οι ελάχιστοι που υπάρχουν, δεν φτάνουν να σταματήσουν τη λαίλαπα των αγράμματων, των ημιμαθών και των θρασύδειλων, που επελαύνει και θριαμβεύει στις οθόνες.
Ομως, μέσα στο πλήθος των ανωνύμων και των ελάχιστα επώνυμων υπηρετών του Τύπου είναι πολλοί, παρά πολλοί, όσοι διψάνε, όσοι πονάνε, όσοι ονειρεύονται, όσοι παλεύουν για ένα χαρτί που να 'ναι αυτό που τόσο λείπει απ' τον κόσμο:..

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μαλέλης «ψαλίδισε» τον Ευαγγελάτο

Αναστάτωση στο κανάλι «Ε» - Αποχώρησε ο Χρηστάκος από το Blue sky

** ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ θα πρέπει να θεωρείται το θέµα του χρονικού «κουρέµατος» της εκποµπής του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ. Με βάση τους σχεδιασµούς Μαλέλη, ο οποίος ακόµη δεν έχει καταφέρει να βρει κοινούς κώδικες επικοινωνίας µε τον γνωστό δηµοσιογράφο, η εκποµπή του τελευταίου θα προβάλεται από τις 6 έως τις 7.30 το απόγευµα. Η εξέλιξη αυτή µε τον Νίκο Ευαγγελάτο κάθε άλλο παρά άσχετη είναι µε το γεγονός ότι πλησιάζει η λύση του συµβολαίου του στις 31/12.
** ΣΤΑ ΟΡΙΑ τους βρίσκονται πολλοί δημοσιογράφοι από τις δυσλειτουργίες  στο κανάλι «Ε» (πρώην 902) που εκπέμπει σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους η Φαίη Μαυραγάνη που διαμαρτύρεται για τη
νέα «µετακίνηση» της εκποµπή της ενώ κι ο Γιώργος Καραµέρος βρίσκεται στα  κάγκελα από τις.. 

Οι «ειδήσεις του σουτιέν» και η παρέα του Παλαιού Ψυχικού

«Μα είναι δυνατόν η σοβαρή Μαρία Χούκλη να εκφωνεί, χαμογελώντας,ανούσιες και lifestyle ειδήσεις; Σε μια μετρημένη δημοσιογράφος σαν αυτή δεν αρμόζει να σχολιάζει "ειδήσεις" για διαμαντένια σουτιέν και κουτσομπολιά για τα κατορθώματα ατάλαντων σταρ...».
Τα παραπάνω συζητιούνται ανάμεσα στα μέλη της γνωστής συντροφιάς που μαζεύεται τα Σαββατοκύριακα σε μεζονέτα του Παλαιού Ψυχικού που εντελώς συμπτωματικά τυγχάνουν μέλη της ΔΗΜΑΡ και fan της συμπαθέστατης τηλεπαρουσιάστριας του ΑΝΤ1.
Δεν είναι όμως μόνο οι υποστηρικτές της Χούκλη θυμωμένοι με τους συντελεστές του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1. Στο Μαρούσι επικρατεί ένταση καθώς οι σχέσεις μεταξύ του διευθυντή...

Εκκωφαντική απουσία Χατζηνικολάου

Γιατί ο εκδότης-σχολιαστής δεν εύχεται για τα 20χρονα του Star;

Εκκωφαντική – έως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, είναι η απουσία του Νίκου Χατζηνικολάου από τα 20χρονα γενέθλια του STAR. Ο εκδότης – δημοσιογράφος και κεντρικός σχολιαστής του νέου ενημερωτικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού, σχεδόν επιδεικτικά απουσιάζει από όλα τα video των ανθρώπων που πέρασαν από το κανάλι όλα αυτά τα χρόνια ή το υπηρετούν μέχρι σήμερα, (έως και ο Τάσος Τέλλογλου εμφανίζεται στα εν λόγω video που η συνεργασία του με το κανάλι μετράει μόλις δυο μήνες).  Για άγνωστους λόγους όμως, ο δημοφιλής δημοσιογράφος –αποφάσισε, να μην εμφανιστεί σε κανένα video για να εκφράσει τις ευχές του με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων λειτουργίας του καναλιού.
Δικαίως, η απουσία του προκάλεσε ερωτηματικά και σχολιάστηκε, δεδομένου ότι είναι από τους.. 

Από τον Ρίζο στον Κουρτάκη και στον Ολυμπιακό

Ο ραδιοσταθμός «Παρέα FM»  ιδρύθηκε το 2000 από τον (τότε) εκδότη Δημήτρη Ρίζο, λίγους μήνες μετά την πώληση στην Ισπανική SBS του Λάμψη 92.4 (δημιούργημά του επίσης από το '96). Το ήθελε το ραδιόφωνο προκειμένου να διαφημίζει -όπως είχε δηλώσει ο ίδιος- τον Αδέσμευτο Τύπο. Σήμερα ο σταθμός, η συχνότητα (104) για την ακρίβεια που ανήκει στην οικογένεια Ρίζου, φαίνεται να περνάει στον έλεγχο του team των «Παραπολιτικών». Η (τελική) συζήτηση αυτή κρατάει ένα δίμηνο και καθώς φαίνεται θα έχει αίσιο τέλος.
Ο Γιάννης Κουρτάκης προγραμματίζει να στήσει δύο ραδιόφωνα, το ένα θα είναι αθλητικό ερυθρόλευκων αποχρώσεων, προσκείμενο στην ομάδα του Ολυμπιακού και το άλλο, το..

Σε κυνηγούς κεφαλών μετατρέπει τους εφοριακούς η τρόικα

Σε κυνηγούς κεφαλών με μπόνους που μπορούν να φτάνουν ακόμα και τις 150.000 ευρώ μετατρέπει η τρόικα 12.000 υπαλλήλους της εφορίας.
Επί της ουσίας το ΔΝΤ προτείνει να καταργηθεί το υπάρχον σύστημα στο Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ένας υπάλληλος να έχει μια σταθερή αμοιβή και να προάγεται ανά τρία χρόνια ανεξάρτητα από την απόδοσή του.
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», οι αποδοχές του εφοριακού θα εξαρτώνται άμεσα από την απόδοσή του και την ικανότητά του να εισπράττει μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά όρια τους φόρους που θα του επιβάλλονται ως στόχος.
Οι υπάλληλοι θα απολαμβάνουν μπόνους (και όχι επιδόματα) ως ποσοστό επί του συνολικού τζίρου.. 

Πρόβλημα Ψυχάρη με τα πιεστήρια της Ιριδας

Αντε να προχωράει το ομολογιακό δάνειο του ΔΟΛ, να πάρει μια ανάσα η Μιχαλακοπούλου. Υπάρχουν βέβαια κάποια θεματάκια που πρέπει να διευθετηθούν, όπως οι συμμετοχές του συγκροτήματος σε διάφορες εταιρείες. Και δεν μιλάω τώρα για τίποτις λιμά, αλλά για μεγάλα ψάρια όπως η Ιριδα. Οπου παρουσιάζεται το ενδιαφέρον φαινόμενο, η μισή να ανήκει σε επιχείρηση εντός Χρηματιστηρίου και η άλλη σε επιχείρηση εκτός Χρηματιστηρίου.
Είναι εύκολο να δουλέψει το συγκεκριμένο σχήμα, ρωτάω εγώ που είμαι απέξω ή μήπως θα έχουμε..

Ο Βαρδινογιάννης μεγαλομέτοχος σε κυριακάτικο φύλλο

Ακούγεται εντόνως το τελευταίο διάστημα, στα καφέ του Κολωνακίου, ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη αγόρασε το 50% μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας.
Κάποιοι μυημένοι όταν το άκουσαν έβαλαν τα γέλια αλλά άφησαν την φήμη να..

Μηνύσεις και αγωγές κατά Μάναλη, Καψή και Στουρνάρα

Εκατοντάδες πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεργάζονται με γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών για να διασφαλίσουν τις αποζημιώσεις τους.
Εντός της εβδομάδος θα κατατεθεί η ομαδική αγωγή τους, μπας και φιλοτιμηθεί επιτέλους η κυβέρνηση να ξυπνήσει απ' το λήθαργο και να δώσει μια απάντηση στο φλέγον ερώτημα.
Κάποιοι μάλιστα από τους εργαζομένους θα κινηθούν και από μόνοι τους εναντίον των Γκίκα Μάναλη, Παντελή Καψή και Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας την απόδοση ποινικών και αστικών ευθυνών.
Σημειώνω τέλος την πρεμούρα που έχει το μηχανογραφικό της ΝΕΡΙΤ, για να δοθούν εγκαίρως το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας του 2013 στους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ. Διότι κι.. 

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ δεν ξεχνά από που ξεκίνησε...

Είναι γνωστό πως η σημερινή πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ προτού την κερδίσει ο συνδικαλισμός ασχολιόταν με το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ και εθεωρείτο από τις καλύτερες στο χώρο - μετά την Μαρία Παπουτσάκη του Mega. Κι αυτό χάρις στις διασυνδέσεις που είχε με πολλούς από τους άγιους Πατέρες της Εκκλησίας και την πληροφόρηση που είχε πάντα από πρώτο χέρι. Σε αυτό συνετέλεσαν και οι γνωριμίες που έγιναν μέσω του εργοδότη της και πάλαι ποτέ διοικητήτου Αγίου Ορους, Σταύρου Ψυχάρη, αν και πολλοί ισχυρίζονται το αντίθετο. Δηλαδή ότι η Μαρία Αντωνιάδου στο ΒΗΜΑ έκανε τις επαφές κι έκλεινε τα ραντεβού για τον κυρ Σταύρο με τους ανθρώπους της Εκκλησίας. Μάλιστα λένε  ότι η νυν πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ήταν από εκείνους τους δημοσιογράφους που επηρέαζαν τα..

Προς οριστικό deal για συγχώνευση Mega - Star

 Πολύ κοντά στο οριστικό deal για τη συγχώνευση του Μega με το Star βρίσκονται οι Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο Σταύρος Ψυχάρης μετά και το πρόσφατο τετ α τετ των δύο ανδρών στη Μιχαλοκοπούλου.
 Η πλευρά Βαρδινογιάννη επαναφέρει δυναμικά το ζήτημα της συγχώνευσης με τον Ψυχάρη να βλέπει τώρα απολύτως θετικά τη συγκεκριμένη προοτική, στο πλαίσιο της ανάγκης εξεύρεσης λύσης στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Mega.
Tην έκβαση της..

Στην ουρά για καφεδάκι με τον Τσέχο του ΟΠΑΠ...

 Τώρα που πήραν τα κουμάντα οι Τσέχοι στον ΟΠΑΠ (βλέπε και τις τελευταίες παραιτήσεις της Τετάρτης), αναρωτιέται η πιάτσα των media ποιος ή ποιοι, τέλος πάντων, θα είναι αυτοί που θα μοιράζουν τα λεφτά. Διότι στην Ελλάδα όλα είναι προσωποπαγή και άμα δεν πέσει τηλεφωνάκι ή καφεδάκι (ή ποτάκι για τους μερακλήδες...), δεν γίνεται δουλειά. Οπως μαθαίνω, λοιπόν, τα αιτήματα θα περνάνε από τα χέρια του τριανταεξάχρονου διευθυντή μάρκετινγκ Πετρ Ματεγιόβσκι, που αφίχθη στη χώρα μας με προϋπηρεσία στις Telefonica Czech Republic, Telenor Czech Republic και Cesky Telekom. Εκεί πρέπει να απευθυνθούν τα γατόνια για χορηγίες,..

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Νέες εφημερίδες: λάδι πολύ κι από τηγανίτα τίποτα

** ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ για την έκδοση εβδομαδιαίας «αντιμνημονιακής» εφημερίδας έχει ξεκινήσει ο γνωστός ανοιχτοχέρης εκδότης - δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.
** ΑΛΛΑΓΗ στρατηγικής σχεδιάζει και ο εκδότης της «Αξίας» Αντώνης Πίκουλας που σκέφτεται την έκδοση αθλητικού (παιδικού) περιοδικού. Και ενώ την ίδια ώρα στον «Γαύρο» ψάχνονται με την μισθοδοσία, ο Πίκουλας δεν αποκλείει και την κυκλοφορία πολιτικής εφημερίδας..
** ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ θα μετατρέψει τη Newsbomb o επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της DPG Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που επανασχεδιάζει την στρατηγική του στα ΜΜΕ.
** ΝΕΑ εφημερίδα, αθλητικής θεματολογίας ετοιμάζει ο Νίκος Πετρουλάκης στη Θεσσαλονίκη. Ηδη οι συνεργάτες του νέου φύλλου, όπως γράφει το Secret, έχουν επιλεγεί και είναι γνωστά..

Ο αχάριστος...

Ποιος εκδότης εφημερίδας που αυτή την εποχή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα , «έφαγε πόρτα» από το Μέγαρο Μαξίμου;
Μάλιστα ο συγκεκριμένος εκδότης είναι πολύ απογοητευμένος από τον Σαμαρά και δηλώνει στον περίγυρό του, ότι δεν περίμενε τέτοια απάντηση από έναν πολιτικό τον..

10+1 success ζόρια στα δημοτικά ΜΜΕ

1. Κυκλοφόρησαν πάλι κάποιες φήμες γύρω από τα δημοτικά ΜΜΕ. Για «ξαφνικό θάνατο». Ορισμένες δημοτικές επιχειρήσεις που θεωρητικά βρίσκονται στη μαύρη λίστα του ΥΠΟΙΚ όχι μόνο θα πρέπει να απολύσουν το σύνολο του προσωπικού τους αλλά ταυτόχρονα παύουν και να υφίστανται ως εταιρείες. Σε αυτές τις δημοτικές επιχειρήσεις ανήκουν και τα ραδιόφωνα.
2. Προεκλογική περίοδος για την τοπική αυτοδιοίκηση και να βάλουν λουκέτο τα δημοτικά ραδιόφωνα; Κάπως δύσκολο και απίθανο μοιάζει. Ειδικά όταν οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων, Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, είναι φιλικά διακείμενοι προς την κεντρική εξουσία. Και αρεστοί. Ας τα βρουν επομένως με τα αρμόδια (γαμώ τα) υπουργεία (τους), που έλεγε και ο Σαββόπουλος. Το ένα χέρι νίβει το άλλο.
3. Οι δύο δήμαρχοι όρθωσαν ανάστημα. «Ο “Αθήνα 9,84” δεν είναι μια κλασική δημοτική.. 

Πάλι ψάχνει για διευθυντές ο Οικονομόπουλος...

(UPD) Παραιτηθήκε κι ο Τετράδης
Οι παρανομίες της διοίκησης, η παραίτηση Τετράδη και οι απλήρωτοι «συνεταιριστές» της Μίνωος

Βαρύ το κλίμα στην Ελευθεροτυπία με τους εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι και το 1/3 από αυτούς να μην έχουν υπογράψει την κατάπτυστη ατομική σύμβαση. Μόνο σε όσους υπέγραψαν κατεβλήθη ένα ελάχιστο ποσό, με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να είναι «τιμωρία» καθώς το λογιστήριο και η ιδιοκτησία παρά τις νομικές γνώσεις τους, διαπράττουν τη μια παρανομία πίσω από την άλλη.
Για σήμερα Κυριακή οι εργαζόμενοι κλήθηκαν σε συνέλευση προκειμένου να ενημερωθούν για αποφάσεις της διεύθυνσης όπου αναμενόταν να ανακοινωθούν και παραιτήσεις «υψηλά ισταμένων».. 

Με τι μισθό προσπαθεί «να σταθεί στα πόδια του» ο υπάλληλος Πέτρος Κωστόπουλος;

Θα πάει στα δικαστήρια ή θα κρυφτεί πάλι στο Mega; - Νέα ανακοίνωση των απλήρωτων εργαζόμενων της ΙΜΑΚΟ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε (με λίγη καθυστέρηση) νέα επιστολή των απλήρωτων εργαζόμενων της ΙΜΑΚΟ που απαντούν στα λεγόμενα του πρώην εκδότη και νυν βιοπαλαιστή, υπαλλήλου του καναλιού των εκδοτών, Πέτρου Κωστόπουλου. Η φράση «προσπαθώ να σταθώ  στα πόδια μου και με κανιβαλίζουν” υπήρξε η αφορμή για τη νέα απάντηση των εργαζομένων στον πρώην εργοδότη τους και νυν τηλεπαρουσιαστή του πρωινάδικου του Mega.
Μάλιστα αναφέρουν πως ενώνουν τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους του Αντώνη Λυμπέρη, του έτερου «επαγγελματία» που πτώχευσε την εκδοτική του εταιρεία. «Οι συνάδελφοί μας που βρίσκονται στην ίδια ΑΘΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ θα μας συμπαρασταθούν και εμείς σε αυτούς στον δικό τους Γολγοθά που ξεκινά τώρα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
 Σχετικά με την υπαλληλικη ιδιότητα, που αναφέρει ο Κωστόπουλος, οι εργαζόμενοι τον καλούν να.. 

Εψαχναν τον «Επενδυτή» και δεν τον έβρισκαν...

Με ευθύνη των δυο ιδιοκτητών του «Επενδυτή» η εφημερίδα δεν βρίσκεται αυτό το Σάββατο στα περίπτερα κι όπως πάει δεν θα βρίσκεται ούτε το ερχόμενο... Οι εργαζόμενοι του «Επενδυτή», δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί, που απεργούν από την περασμένη Δευτέρα, σε νέα συνέλευσή που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 6/12 αποφάσισαν να καλέσουν τις συνδικαλιστικές ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ) να κηρύξουν νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και Τρίτη (9 και 10 Δεκεμβρίου). Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων (από 3 έως 7 μήνες, συν το επίδομα θερινής αδείας).
Το κλίμα και στην άλλη εφημεριδα των Σκαναβή- Μπενέκου, τον Ελευθερο Τύπο είναι το ίδιο βαρύ. Ο μεν Δ. Μπενέκος είναι άφαντος, ο δε Αλ. Σκαναβής δεν μπορεί με τίποτε να ελέγξει την κατάσταση. Μάλιστα ο εκ των διευθυντών του «συγκροτήματος» Δ. Δουρής αντάλλαξε βαριές..  .