ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Kάτι «ψήνεται» στο ρετιρέ της Μιχαλακοπούλου

Ερχονται αλλαγές στον ΔΟΛ, το λένε τα μερομήνια και οι ψίθυροι στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου 80.
Ο διευθυντής της εφημερίδας Τα ΝΕΑ πυκνώνει τις επισκέψεις του στον 5ο όροφο όπου και το ΒΗΜΑ. Οι παρατηρητικοί λένε ότι ο Χρήστος Μεμής συχνάζει όλο και περισσότερο στα παλιά του λημέρια κι ανακατεύεται -ως μη όφειλε- στα του κυριακάτικου φύλλου του ΔΟΛ.
Ο Πάνος Κουβουτσάκης έχει μειώσει τις εμφανίσεις του μέχρι σημείου... εξαφάνισης. Κάποιοι λένε ότι τον είδαν να μαζεύει τα πράγματά του από το «άβατο» του 6ου ορόφου. Λίγο δύσκολο να τον έχουν δει να τα «μαζεύει» καθώς στο ρετιρέ της Μιχαλακοπούλου ουδείς από τους πληβείους ανεβαίνει - ουτε για να θαυμάσει τη θέα προς τον Λυκαβητό. Πάντως τον γκαλερίστα - μετά και την πλάκα που του έκαναν- έχουν..

Η Σία Κοσιώνη κι ο λάκκος των λεόντων του Σκάι

Το καλό με την Σία Κοσιώνη είναι που καταφέρνει και βγαίνει αλώβητη από τον λάκκο των λεόντων του Σκάι.
Δεν είναι εύκολο, διόλου εύκολο θα έλεγα. Ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων, η εποχή μας είναι άγρια και, όπως λέμε και στο τίτλο, ανθρωποφάγος. Ένθεν κι ένθεν. Και από τις δύο πολιτικές πλευρές. Εξ αριστερών κι εκ δεξιών.
Θέλει ικανότητα να μπορείς να εξέρχεσαι σχετικά... καθαρή από όλο αυτό. Η Κοσιώνη το επιτυγχάνει. Και στα δύο δελτία ειδήσεων που παρουσιάζει, τo τηλεοπτικό το βράδυ και το ραδιοφωνικό το μεσημέρι, τα καταφέρνει. Δεν διαθέτει βέβαια το σχόλιο της Κατερίνας Ακριβοπούλου, σήμα κατατεθέν του μεσημεριανού μαγκαζίνο στο Σκάι 100.3, έχει όμως το δικό.. 

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αρθρογράφος του ΔΟΛ, ο λογογράφος του Τσίπρα

 Λέτε να είναι ο Πρετεντέρης; 

 Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες  να επιλέγεις για στενούς σου συνεργάτες από «εχθρικό στρατόπεδο». Ο λόγος για τις φήμες σχετικά με τον λογογράφο που προσέλαβε προσφάτως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και φέρεται να εντάχθηκε στον στενό πυρήνα συνεργατών του.
Η πληροφορία διακινείται από το πρωί στο διαδίκτυο με υπαινιγμούς χωρίς όμως να αναφέρεται ο εκδοτικός οργανισμός που εργάζεται ως δημοσιογράφος. Δεν γνωρίζω αν έκανε ποτέ ρεπορτάζ, πάντως την «πένα» του την αξιοποίησε ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αλλά και Υπουργός του περιβάλλοντος του… Σήμερα, όπως με πληροφορούν..

Οι αναλώσιμοι «μικροί νέγροι» της Ελευθεροτυπίας

Το μαύρο 2012, όλα τα στελέχη της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που δέχτηκαν να λάβουν το χρίσμα του διευθυντή από την κυρία Μάνια Τεγοπούλου έφυγαν κακήν κακώς, με απίστευτες καταγγελίες. Πρώτη η Κύρα Αδάμ, η οποία αποχώρησε στις 3.4.2012, καταγγέλλοντας ότι δεν έγινε δεκτή η πρότασή της να αποζημιωθούν οι απολυόμενοι! Λες και είναι στο χέρι του εργοδότη να το κάνει ή να μην το κάνει.
Ακολούθησε ο Βαγγέλης Παναγόπουλος, ο οποίος δέχτηκε τον Δεκέμβριο του 2012 να συνεργαστεί με το εκδοτικό δίδυμο, με καταγγελίες μάλιστα κατά της «Εφ.Συν.», αλλά λίγους μήνες αργότερα αποχώρησε κακήν κακώς όταν κατάλαβε ότι, εκτός από τους άλλους, ο κ. Χάρης Οικονομόπουλος δεν είχε σκοπό να πληρώνει ούτε εκείνον. Με επιστολή του απείλησε μάλιστα ότι αν χρειαστεί θα.. 

Η άκυρη «μονογραφή» της Μάνιας Τεγοπούλου

Οι εκδότες της «Ε» δεν αναγνωρίζουν τις απολύσεις που οι ίδιοι... αποφάσισαν!.       

Αλλη μια επιτυχία του εκδοτικού διδύμου Μάνια Τεγοπούλου – Χάρης Οικονομόπουλος. Με παρέμβασή τους στη Δικαιοσύνη, οι δύο επιχειρηματίες που εκδίδουν την εφημερίδα με το όνομα «Ελευθεροτυπία» κατόρθωσαν να ακυρώσουν τις απολύσεις δεκάδων εργαζομένων της εφημερίδας που είχαν οι ίδιοι προκαλέσει τους πρώτους μήνες του 2012. Ο τρόπος που βρήκαν είναι απλός. Αμφισβήτησαν το ίδιο το δικό τους έγγραφο απόλυσης, με το οποίο είχαν διώξει τους εργαζόμενους.
Ο λόγος είναι βέβαια ένας και μόνος: να καθυστερήσουν με κάθε τρόπο την καταβολή των αποζημιώσεων όσων απέλυσαν χωρίς να τους καταβάλουν ούτε τις αποζημιώσεις ούτε τα..

Από ποιον μιντιακό οργανισμό επιλέγει λογογράφους ο Τσίπρας;

Αντιδράσεις για τον νέο συνεργάτη (και ικανό δημοσιογράφο) του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ενεργοποιείται το σύστημα Σημίτη και επιχειρεί να διεισδύσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Επεκτατικές τάσεις – σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώθηκαν από υψηλόβαθμα στελέχη, αλλά και από δεινούς γραφιάδες! Στους τελευταίους, ξεχωρίζει η περίπτωση του δημοσιογράφου που ξεκίνησε ανάποδα την καριέρα του. Ο συγκεκριμένος προσγειώθηκε στον πλανήτη της δημοσιογραφίας από την πολιτική. Μάλιστα, η λεγόμενη μιντιακή «πιάτσα», γνωρίζει τον ικανότατο δημοσιογράφο από τη συνεργασία του με πρώην πρωθυπουργό, αφού για ένα διάστημα υπήρξε λογογράφος του. Λέγεται ότι η παρουσία του στο συγκεκριμένο πρωθυπουργικό περιβάλλον τού άνοιξε τις πόρτες και στην δημοσιογραφία… Και πιο ειδικά, άνοιξε την πόρτα ενός από τα μεγαλύτερα «μαγαζιά» της χώρας, κερδίζοντας γρήγορα τη.. 

Εργασιακός μεσαίωνας στα ψηφιακά μέσα

Ημερίδα της ΕΣΠΗΤ για τα διαδικτυακά ΜΜΕ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στα διαδικτυακά ΜΜΕ

Τις αντεργατικές συνθήκες εργασίας, αμοιβής και ασφάλισης στη διαδικτυακή δημοσιογραφία, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από τους εργοδότες του χώρου και τα αλλεπάλληλα μνημόνια των συγκυβερνήσεων, που έχουν διαλύσει κάθε εργατικό και ασφαλιστικό δικαίωμα, επιχειρεί να διερευνήσει ημερίδα της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου (Ε.Σ.Π.Η.Τ.).
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), με..

Eνα ευθυμογράφημα για μια ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Του Τάσου Παππά

Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει, εκτός όλων των άλλων οργάνων που συγκαλούνται στη χάση και τη φέξη, και μια ομάδα που φέρει τον καμπανιστό τίτλο «Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας». Συνεδρίασε (;) λοιπόν αυτή η επιτροπή χθες και ασχολήθηκε με τη δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες με δυσκολία έκρυβαν την απογοήτευσή τους για τη διαφορά που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου. Κάποιοι μάλιστα έριξαν την ιδέα «μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για να την κάνουμε για το Παρίσι παρέα με τον Πάγκαλο και την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ;». Η πρόταση έπεσε σαν κεραυνός. Απερρίφθη όμως.. 

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τα βρήκαν οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ με τον Ψυχάρη

Πενταετής συμφωνία χωρίς μειώσεις αλλά με ελεύθερες απολύσεις

Tα βρήκαν και τα συμφώνησαν οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ με την επιχείρηση της Μιχαλακοπούλου. Ετσι θεωρείται σίγουρο ότι θα υπογραφεί  πενταετές «ιδιωτικό συμφωνητικό» (2014 – 2018), με ρήτρα επιστροφής των αποδοχών στα προ των περικοπών επίπεδα την 1η Ιανουαρίου 2019, δηλαδή στους μισθούς του 2011. Ο συγκεκριμένος όρος είχε απαλειφθεί  από το κείμενο του «ιδιωτικού συμφωνητικού» που πρότεινε αρχικά ο Ψυχάρης.
Μειώσεις στους μισθούς δεν θα γίνουν αλλά όχι όμως και απολύσεις, καθώς δεν θα υπάρχει καμμία δέσμευση και κανένας όρος που να αποκλείει νέα μαζική εκκαθάριση προσωπικού.
Θα πείτε και στο προηγούμενο «συμφωνητικό» που υπήρχε ο όρος, ο Ψυχάρης σταμάτησε τις..

H προσωπική φιλία με τον Σαμαρά...

...και η σωστή δημοσιογραφία

Ο Στάθης Σταυρόπουλος ήταν πολύ φίλος με τον Αντώνη Σαμαρά. Χρόνια, τώρα. Προσωπική φιλία, ειλικρινής, πέραν των πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων του καθενός. Το έζησα και το ξέρω. Ε, λοιπόν, θα σας πω γιατί τιμώ ακόμα περισσότερο τον Στάθη: διότι, πιο σκληρό επικριτή του Αντώνη Σαμαρά δεν έχω βρει στον ελληνικό Τύπο από τότε που ο Μεσσήνιος πολιτικός έγινε πρωθυπουργός. Πιο σκληρό σε αυστηρά δημοσιογραφικά πλαίσια εννοώ, με επιχειρήματα και... αποδείξεις. Δεν... μάσησε ούτε μία στιγμή τα λόγια του ο Στάθης, ξεπέρασε ακόμα και το όποιο εύλογο προσωπικό κόλλημα, την κατανοητή (ας πούμε κατανοητή) αυτολογοκρισία. Διάβαζα λόγου χάριν το τελευταίο του δισέλιδο.. 

Στα χέρια εργαζομένων ο τίτλος του «Κέρδους»

Μπλόκο στα (όποια) σχέδια Λιακουνάκου περί μεταβίβασης του τίτλου της εφημερίδας «Κέρδος» προκάλεσε σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Συγκεκριμένα  η Δικαιοσύνη έκανε δεκτό το αίτημα συντηρητικής κατάσχεσης του τίτλου, που είχαν υποβάλει εν επισχέσει δημοσιογράφοι.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από 4μηνη κινητοποίηση ανεστάλη η απεργία, ώστε να προχωρήσουν σε επισχέσεις. Ωστόσο η εφημερίδα από 8/1 κυκλοφορεί με όσους απλήρωτους..

Έρευνα για τους θανάτους στο Αιγαίο ζητά η Διεθνής Αμνηστία

Η Διεθνής Αμνηστία ζητάει από τις ελληνικές αρχές, να ξεκινήσουν διεξοδική, και ανεξάρτητη έρευνα για το περιστατικό του ναυαγίου του σκάφους κοντά στο Φαρμακονήσι, την ώρα που αυτό ρυμουλκούταν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Μάλιστα ζητάει να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν ζωές στο Αιγαίο, προκειμένου να ασκηθούν διώξεις στους υπαιτίους.
Επιπλέον, η οργάνωση καλεί την ελληνική κυβέρνηση να διερευνήσει όλους τους ισχυρισμούς για συλλογικές απωθήσεις και κακομεταχείριση στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και στο Αιγαίο, και να ασκήσουν δίωξη στους αξιωματούχους που εμπλέκονται.
«Οι πρόσφατοι θάνατοι στο Αιγαίο αποτελούν μία ακόμα υπενθύμιση των επικίνδυνων ταξιδιών τα.. 

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους o Θωμάς Μαύρος

Μετά από μια νύχτα στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Γλυφάδας, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Θωμάς Μαύρος, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους κι έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή για τα χρέη της ΠΑΕ.
Ο Θ. Μαύρος συνελήφθη την Τετάρτη με τις κατηγορίες της μη απόδοσης ΦΠΑ, φόρων μεταγραφών, αλλά και οφειλών στο ΙΚΑ και θεωρήθηκε υπεύθυνος για χρέη της ΠΑΕ στο διάστημα των δυο μηνών που ήταν πρόεδρός της και πέρασε την χθεσινή νύχτα στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Γλυφάδας.
Κατά την απολογία του ο Θ. Μαύρος είπε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με τα οικονομικά του..

Ποιος κάνει πλάκα στον «γκαλερίστα» του ΔΟΛ;

Το τι καζούρα έχει πέσει στη Μιχαλακοπούλου με το παιχνίδι που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ» στη στήλη Games δεν περιγράφεται! Ο λόγος είναι ο τίτλος «Ποιος σκότωσε τον γκαλερίστα», που συνοδεύει κομμάτι με το οποίο παρουσιάζεται video game αστυνομικού χαρακτήρα, στο ένθετο της εφημερίδας, «Ndigital»! Προφανώς ο συντάκτης είχε τρελά κέφια, αλλά και περιπαικτική διάθεση για να βάλει τον συγκεκριμένο τίτλο που παραπέμπει ευθέως στον «ευεργέτη» του ΔΟΛ, Παναγιώτη Κουβουτσάκη! Ως γνωστόν ο τελευταίος, διαθέτει ιδιωτική πινακοθήκη στην Κηφισιά και το παρατσούκλι του στους διαδρόμους του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου είναι «γκαλερίστας»! Το κλίμα, τα αστεία και το τι συνέβη πραγματικά, δυστυχώς δεν μεταφέρονται! Και όλα αυτά λίγες..

«H 17N έκλεισε τον κύκλο της»

Τι λένε μέσα από τις φυλακές οι Δ. Κουφοντίνας και Σάββας Ξηρός

 «H 17N έκλεισε τον κύκλο της». Τα μέλη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας και Σάββας Ξηρός συμφωνούν σε αυτό το σημείο και στέλνουν μήνυμα μέσα από τις φυλακές στον Χριστόδουλο Ξηρό.
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν» σημειώνει ο Δ. Κουφοντίνας σε μήνυμα που που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, τονίζοντας: «Οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση και προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της».
Από την πλευρά του ο Σάββας Ξηρός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, είπε πως..

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ραντεβού στα... πρωϊνάδικα

Ούτε παραγγελία να είχαν την απόδραση και το βίντεο του Ξηρού η τηλεόραση και η κυβέρνηση. Αλλά και πάλι είναι αξιολύπητος ο τρόπος με τον οποίο τρομπάρουν το θέμα σε μιαν απέλπιδα προσπάθεια να του δώσουν το σχήμα του τρόμου.
Εντάξει, ας δεχτούμε ότι τη Δευτέρα που ο Χριστόδουλος Ξηρός δημοσιοποίησε το διπλό μανιφέστο του γραπτά και προφορικά, το θέμα είχε μια ειδησεογραφική φόρτιση. Δεν έχεις κάθε μέρα έναν δραπέτη ισοβίτη να βγαίνει on camera μέσα από τη γιάφκα, ασχέτως αν το περιεχόμενο της διακήρυξής του παρουσιάζει πενιχρό ενδιαφέρον. Φυσικά και η δραματική αποστροφή της ομιλίας του πρωθυπουργού που βγήκε να εκμεταλλευτεί την περίσταση και να την εντάξει στο τρέχον πολιτικό παίγνιο βοήθησε αρκετά.
Την Τρίτη όμως τίποτα δεν δικαιολογούσε την ένταση, την έκταση και τον σφαιρικό τρόπο με τον.. 

Ποιος έβγαλε από τα γραφεία της την κυρία Ασημακοπούλου;

Εξ οικείων τα βέλη -και συγκεκριμένα από το σαμαρικό σάιτ antinews- για την «ακατανόητη και ερασιτεχνική επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ» απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ομολογουμένως γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Το antinews αναρωτιέται ποιος χαράζει τη γραμμή και ποιος έβγαλε από τα γραφεία της την κυρία Ασημακοπούλου (βαφτισιμιά του Κοκού) ή άλλα στελέχη της ΝΔ για να ασχολούνται με ανοησίες και να ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο.
Διαβάστε τι γράφει επί του θέματος:
Δεν υπάρχει πλέον Έλληνας που να μην πιστεύει ότι μέσα στο 2014 δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Το δείχνουν άλλωστε και οι κινήσεις των κομμάτων, η πόλωση που επιχειρείται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οι υπόγειες διεργασίες, τα κρυφά γκάλοπ και μια σχεδιαζόμενη επικοινωνιακή πολιτική από την πλευρά της Συγγρού που κατά τη γνώμη μου είναι ακατανόητη.
«Θα ακούσουμε πολλές βλακείες» όσο πλησιάζουμε στις κάλπες», έλεγε πρόσφατα ένας πολιτικός..

Να δοθεί στους εργαζόμενους ο τίτλος του «Επενδυτή»

Τι αντιπροτείνει ο Μπενέκος για την επανέκδοση της εφημερίδας
 
Η συζήτηση της πρότασης του Αλέξη Σκαναβή για την επανέκδοση του "Επενδυτή" με μεγάλες περικοπές σε αμοιβές κατά 50% και απολύσεις του 1/3 του προσωπικού, προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Μπενέκου ο οποίος αντιπροτείνει να νοικιάσουν οι εργαζόμενοι τον τίτλο της εφημερίδας έναντι των οφειλών της εταιρείας σε αυτούς!
Η επιστολή του Δ. Μπενέκου προς τον Αλ. Σκαναβή και τους εργαζόμενους του "Επενδυτή" είναι ενδεικτική για την ομηρία των εργαζομένων την οποία επέβαλαν οι δυο συνεκδότες που διέλυσαν τη DBAS και συνεχίζουν να μην πληρώνουν τα δεδουλευμένα.
Ο Αλ. Σκαναβής συζήτησε την πιθανότητα επανέκδοσης με τους παραπάνω όρους αλλά ο "εξαφανισμένος" Δ. Μπενέκος διαφωνεί. Αντιπροτείνει να δοθεί ο τίτλος στους εργαζόμενους ή να.. 

Δάνεια, απολύσεις και εκπρόσωποι

** ΜΕ ΠΟΙΑ λογική η μέχρι πρότινος πρώτη σε τηλεθέαση τηλεοπτική επιχείρηση (Μega), η οποία ανήκει σε πανίσχυρους οικονομικά επιχειρηματίες και εκδότες με πλειάδα γνωστών και άγνωστων στο ευρύ κοινό εταιρειών που έχουν συνάψει τα τελευταία χρόνια δυσθεώρητες συμβάσεις δημοσίων έργων, χρηματοδοτείται από οιονεί κρατικά χρήματα και διευκολύνεται με νέα δάνεια για αποπληρωμή των παλαιών-  ωσάν να επρόκειτο περί μικρομεσαίας βιοτεχνίας βιοπαλαιστών; Έχουν δοθεί παρόμοια δάνεια σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, αν ναι σε ποιους και σε ποιό ύψος;..

Το Εθνος και η «αήθης επίθεση» Ξυνίδη κατά του Μ. Ιγνατίου

Μια ολόκληρη σελίδα «αφιέρωσε» η εφημερίδα Εθνος για να υπερασπιστεί τον ανταποκριτή της  στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου και να επιτεθεί κατά του «κηπουρού» του Γ. Παπανδρέου, Σωκράτη Ξυνίδη.
Το Εθνος κάνει λόγο για αήθη επίθεση εναντίον του Μιχάλη Ιγνατίου, με αφορμή την αποκάλυψη απόρρητου εγγράφου του ΔΝΤ το οποίο ανέφερε ότι το κούρεμα του χρέους δεν έγινε επειδή το απέρριψε η τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Η εφημερίδα της Μεταμόρφωσης αναφέρεται στα όσα  ανήρτησε στο Twitter ο Ξυνίδης που, προφανώς ενοχλημένος από την αποκάλυψη, άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα  (έγραψαν χθες σχετικά οι zoornalistas εδώ)  για σχέση του Ιγνατίου «με τον αμερικανικό παράγοντα» και ενώ είναι.. 

Κρατείται ο Θωμάς Μαύρος για τα χρέη της ΑΕΚ!

«Μου πήραν αποτυπώματα, με έβγαλαν φωτογραφίες, λες και είμαι κι εγώ δεν ξέρω τι.»...

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ Θωμάς Μαύρος συνελήφθη για τα χρέη της ΠΑΕ. O Μαύρος οδηγήθηκε την Τετάρτη στην Ευελπίδων με την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ, φόρων μεταγραφών, αλλά και οφειλών στο ΙΚΑ.
Ο Θ. Μαύρος έλαβε ειδοποιητήριο να παραστεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του (Γλυφάδα) και έπειτα συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ευελπίδων. Ωστόσο δεν πρόλαβε να απολογηθεί και θα μείνει κρατούμενος μέχρι την Πέμπτη το πρωί (23/01) οπότε και θα οδηγηθεί τον ανακριτή για να απολογηθεί.
Πολλοί κάνουν λόγο για διασυρμό όχι μόνο μιας εμβληματικής μορφής στην ιστορία της ΑΕΚ και.. 

Οι τροχονόμοι θα συλλαμβάνουν και για χρέη στην Eφορία

Περιπολικά on line με το ΤΑΧIS - Στο στόχαστρo όσοι χρωστούν περισσότερα από 5.000 ευρώ

Μια νέα αρμοδιότητα αποκτούν πλεόν οι άνδρες και οι γυναίκες της τροχαίας καθώς εκτός από κλήσεις για τροχονομικές παραβάσεις θα μπορούν πλέον να ελέγχουν αν έχετε χρέη στην εφορία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία τη δυνατότητα αυτή θα έχουν τα πληρώματα των περιπολικών που διαθέτουν λογισμικό για να συνδέονται με το σύστημα TAXIS και έτσι να ενημερώνονται απευθείας για το φορολογικό προφίλ του ελεγχόμενου. Όταν οι τροχονόμοι θα εντοπίζουν πολίτες που χρωστούν περισσότερα από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο, τότε θα έχουν τη.. 

Δημοσιογράφοι και παράτυπες εμπλοκές με το Τ.Τ.

Όλα στο φως για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!

Τελευταία ακούμε πολλά και διάφορα περίεργα για δημοσιογράφους οι οποίοι φέρονται ότι είχαν παράτυπες οικονομικές εμπλοκές με το Τ.Τ.
Η πολιτεία, λοιπόν, έχει υποχρέωση να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία. Και η Ένωση Συντακτών θα πρέπει να το απαιτήσει. Γιατί κάποιοι επιτήδειοι επιχειρούν να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα και να πάρει όλους η μπάλα!
Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Γιατί αυτή η πρακτική οδηγεί σε συνειρμούς που δεν ωφελούν σε καμία περίπτωση την Δημοκρατία. Προφανώς κάποιοι με αυτόν τον τρόπο θα ήθελαν να έχουν σε ομηρία μερίδα του Τύπου. Δεν επιτρέπεται συνεπώς να το αφήσουμε να περάσει.
Όλα τα ΜΜΕ έχουν πάρει διαφημίσεις από το Τ.Τ και θα ήταν καλό να δημοσιοποιηθεί η λίστα με.. 

Συνελήφθη στο Λονδίνο το ζεύγος Γριβέα - Αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους

UPD
 Ελεύθερους με περιοριστικούς όρους άφησε τον  Κυριάκο Γριβέα και την σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα, ο δικαστής του ειρηνοδικείου του Γουεστμίνστερ ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψή τους, την Τετάρτη.
Ο δικαστής επέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στον καθένα χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 βρετανικών λιρών ενώ τους ζητήθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να παραδώσουν τόσο τα διαβατήρια τους όσο και αυτά των παιδιών τους. Στους περιοριστικούς όρους περιλαμβάνεται και η υποχρέωσή τους να εμφανίζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Νέα παρουσία τους στο δικαστήριο ορίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου.
Νωρίτερα ανδρες της Scotland Yard είχαν συλλάβει στο Λονδίνο τους καταζητούμενους.. 

Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,5 μονάδες

Το σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει το σημερινό -δεύτερο- τμήμα της έρευνας της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατά την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος με 31,5% έναντι 28% της δεύτερης ΝΔ. Στην τρίτη θέση παραμένει με 10% η Χρυσή Αυγή, παρά τις προφυλακίσεις των βουλευτών της, στην τέταρτη θέση υπάρχει ισοπαλία με 6,5% , στην πέμπτη θέση οι ΑΝ.ΕΛΛ. με 4,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 3,5% .
Ο Αντ. Σαμαράς προηγείται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με 39% και ακολουθεί οΤσίπρας με.. 

Νέες αποκαλύψεις - φωτιά για την υπόθεση Καλοφωλιά

Πωλήσεις και πλειστηριασμοί που πρέπει να διερευνηθούν

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ του πρώην προέδρου της Ένωσης Ιδιοκτητών Εφημερίδων Αθηνών κ. Δ. Καλοφωλιά τείνοντας να αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο χώρο του Τύπου.
Τον περασμένο Δεκέμβρη έγινε πλειστηριασμός για τα μηχανήματα της εταιρίας (προφανώς από τα πιεστήρια, CTP, κομπιούτερ έως και τα... συρραπτικά) για λογαριασμό κάποιου Γιάννη Λαζάρου έναντι οφειλής 20.000 ευρώ!
Ο κ. Λαζάρου είναι ο στενότερος συνεργάτης του Καλοφωλιά εδώ και 20 χρόνια και φαίνεται ότι αγόρασε την εταιρία ΚΑΠΑΤΕΛ από τον Όμιλο Καλοφωλιά όταν ο Όμιλος αναγκάστηκε να..

Νομιμοποιούν («διαμαρτυρόμενοι») τη ΝΕΡΙΤ και την «ταφόπλακα» στην ΕΡΤ

Με εκδήλωση του προεδρείου της ΕΣΗΕΜ-Θ

Eκδήλωση προώθησης του μορφώματος της κυβέρνησης (ΔΤ, ΝΕΡΙΤ) για τη Βόρεια Ελλάδα, εμπέδωσής του στους… φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης (μεταξύ αυτών: Ανθιμος, Μέρτζος…) και δημόσιας «αποδοχής-παραδοχής»  του υποτιθέμενου «θανάτου» της ΕΡΤ, διοργανώνουν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 12 σήμερα Τετάρτη 22/1 το μεσημέρι 5 μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΜ-Θ, του… συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων Μακεδονίας-Θράκης!
Αυτό που  «καίει» τους διοργανωτές δεν είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ3 και της ΕΡΤ συνολικά.. 

Ο Δ. Μελισσανίδης ζητάει μισό εκατ. από το UNFOLLOW!

Aύριο Πέμπτη (23/1) η εκδίκαση της αγωγής του επιχειρηματία κατά του περιοδικού

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου έχει οριστεί η εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά του συντάκτη και υπεύθυνου έκδοσης του περιοδικού UNFOLLOW Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, με την οποία ζητεί μισό εκατομμύριο ευρώ.
Ο επιφανής επιχειρηματίας και -πλέον- Άρχων Κουροπαλάτος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, με το διάσημο ιδιωτικό τζετ, το οποίο χρησιμοποιούν πρόεδροι του ΤΑΙΠΕΔ και άλλοι -άσχετοι ασφαλώς με τα οικονομικά συμφέροντά του- παράγοντες, υποστηρίζει στην αγωγή του ότι εθίγη από το ρεπορτάζ του περιοδικού μας για το λαθρεμπόριο πετρελαίου, στο UNFOLLOW 14 (Φεβρουάριος 2013).
Το σκεπτικό της αγωγής του κ. Μελισσανίδη είναι εκτενές αλλά συνοψίζεται στον ισχυρισμό ότι ο..

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αλλα κόλπα στου Μπόμπολα: αξιολόγηση και απολύσεις!

Τι άλλο θα δούμε ακόμη...

Το πληροφορηθήκαμε και τρελαθήκαμε...
Η διεύθυνση της εφημερίδας «Εθνος» κάλεσε λέει τους δημοσιογράφους και τους ανακοίνωσε ότι ξεκινάει διαδικασία αξιολόγησής τους η οποία θα διαρκέσει έξι μήνες!..
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν ότι θα κρίνονται για την δουλειά τους,ποσοτικά και ποιοτικά. Και εδώ είναι να τρελαίνεσαι: ποια θα είναι τα κριτήρια αξιολόγησης; Το αποκλειστικό ρεπορτάζ; Πόσες σελίδες θα γράφεις στην εφημερίδα;  Και κάτω από ποια «βαθμολογία» θα... κόβεσαι και θα επικρέμαται η ποινή της απόλυσης; 
Φαίνεται πως ο  Μπόμπολας αποφάσισε να διώξει κόσμο και βρήκε τον χειρότερο τρόπο, αυτόν της «αξιολόγησης» των εργαζομένων… Κι αυτό γιατί ολοι πλέον θα δουλεύουν στη γαλέρα της.. 

Η απάντηση της "Καθημερινής" έβγαλε την είδηση αναδιάρθρωσης των χρεών της

Στην απάντηση της "Καθημερινής" προς την "Αυγή" για τα οικονομικά της στοιχεία και το ύψος των δανείων (δημοσίευμα της Α.Νταρζάνου-εδώ), η εφημερίδα έστειλε διευκρινιστική απάντηση η οποία και δημοσιεύτηκε στο φύλλο της περασμένης Κυριακής (την αναδημοσιεύουμε και εμείς παρακάτω).
Από αυτή προκύπτει πως και η "Καθημερινή" με τις δυο εταιρείες της, μια για τις εκδόσεις και τη δεύτερη με τα πλοία, σκοπεύει να προχωρήσει επίσης σε "αναδιοάρθρωση" των δανειακών της υποχρεώσεων, σε συννενόηση με τις Τράπεζες. Με άλλα λόγια είναι ο τρίτος mediaκός όμιλος που αναμένει το πράσινο φώς για την αναδιάρθρωση.. 

Παραδόθηκε ο κουρέας του Χριστόδουλου Ξηρού

Του ειδικού συνεργάτη / blob

Με δάκρυα στα μάτια παραδόθηκε νωρίτερα σήμερα στη ΓΑΔΑ ο Παντελής Τελής που ομολόγησε στον εμβρόντητο αστυνομικό "είμαι ο κουρέας του Χριστόδουλου Ξηρού".
Σύμφωνα με πληροφορίες του Μπλομπ, ο κ. Τελής ομολόγησε στους άντρες της αντιτρομοκρατικής πως λίγο πριν γυριστεί το γνωστό βίντεο ο Χριστόδουλος Ξηρός του ζήτησε να τον κουρέψει "μοναστηριακά κατσαρολικιώτικα" για να στείλει έτσι ένα μήνυμα αντίστασης στη δικτατορία της μόδας και του μνημονίου.
"Έχω κουρέψει τη Μιμή Ντενιση και έχω φτιάξει τη χαίτη του Στάθη Ψάλτη, δεν ήθελα να το κάνω αλλά με απείλησε πώς όταν επικρατήσει η επανάσταση θα με στείλει να κάνω ανταύγειες στα γουναράδικα, δεν ξέρω τι εννοούσε αλλά φοβήθηκα πολύ" είπε στην ομολογία του.
Πηγές της ΕΛΑΣ εκτιμούν πως ο Ξηρός ήθελε να στείλει ένα μήνυμα σε..

Ο «κηπουρός» του ΓΑΠ φωτογραφίζει τον Ιγνατίου ως... πράκτορα των Aμερικάνων

Προσωπική επίθεση κατά του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου εξαπολύει ο πρώην υφυπουργός και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης. Ο επονομαζόμενος (από τους εχθρούς του) και «κηπουρός» του Γιώργου Παπανδρέου, με ένα tweet αμφισβητεί ευθέως την επαγγελματική επάρκεια, την φερεγγυότητα και την πληροφόρηση του Ιγνατίου. Επίσης ο Ξινίδης  αφήνει αιχμές για τις στενότατες σχέσεις του Ιγνατίου με τον αμερικάνικο παράγοντα. Το μόνο που δεν λέει ο Ξινίδης είναι ότι ο δημοσιογράφος του Εθνους και του Mega είναι πράκτορας των Αμερικάνων!
Γράφει χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Ξυνίδης: «Η περίφημη φερεγγυότητα και πληροφόρηση του.. 

Τα λεφτά μας, ρε!..

Αφαντοι οι αρμόδιοι του λογιστηρίου και των οικονομικών υπηρεσιών της Μίνωος. Αφαντες η Μάνια και οι καθαρίστριες. Αφαντος κι ο φερόμενος ως εκδότης της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας, δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος. Οταν οι εργαζόμενοι τον αναζητούν για φλέγοντα θέματα ( «τα λεφτά μας ρε!..») τότε καλούνται αρμοδίως να τον επισκεφτούν στα γραφεία του στο Κολωνάκι. Ουτε εκεί όμως καταφέρνουν να τον συναντήσουν καθώς έχει -λέει- άλλα σοβαρότερα ραντεβού ή λείπει για δουλειές... Την ίδια ώρα πολλοί εργαζόμενοι της Μίνωος έχουν προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα και επίσχεση εργασίας. Οι υπόλοιποι που έχουν «ξεχάσει» τα τρία μηνιάτικα που τους χρωστάνε η Μάνια και ο..

Μαχαίρας ο αναντικατάστατος

Βγήκε το όνομα του Χρήστου Μαχαίρα από την «ταυτότητα» της  εφημερίδας ΕΘΝΟΣ ,  μετά την τοποθέτηση του στελέχους του  Μπόμπολα στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ. Τα τελευταία 4 χρόνια ο Χρήστος Μαχαίρας ήταν αρχισυντάκτης του «Εθνους» και η επιλογή του έγινε αποδεκτή με θετικά σχόλια από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ καθώς ο δημοσιογράφος είχε περάσει από τις τάξεις της Νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού «ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος» στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια...
Ο Μαχαίρας αποδεικνύεται αναντικατάστατος στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου καθώς προς το..

Παναγιωτόπουλος για Τρέμη: Χωριό που φαίνεται...

Για άλλη μια φορά ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στη σεναριολογία περί απομάκρυνσης της Ολγας Τρέμη από το κεντρικό δελτίο του σταθμού. Αφορμή για να φουντώσει ξανά η παραφιλολογία ήταν η άδεια της Τρέμη και η απουσία της από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων την τρέχουσα εβδομάδα.
Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, μέσα από κείμενα που ανάρτησε, όχι μόνο στην ιστοσελίδα του, aixmi.gr, αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τα βάζει πάλι με τους μονίμως  σεναριολογούντες σχολιάζοντας:
«Λείπει μια εβδομάδα η Τρέμη μαζί με το γιο της και γίνεται χαμός... "Τη διώχνουν", τη "βάζουν στο περιθώριο" κλπ. Τι σημασία έχει αν επιστρέφει πάντα και συνεχίζει τη δουλειά της; Αυτοί εκεί το..

Ποιος γνωστός δημοσιογράφος έχει χάσει τον ύπνο του για το Τ.Τ.;

Δύσκολες ώρες έρχονται για δημοσιογράφο μεγάλης εφημερίδας, ο οποίος φέρεται να είχε απόλυτη σχέση με τον καταζητούμενο επιχειρηματία για το σκάνδαλο του Τ.Τ.,  Κυριάκο Γριβέα.
Οι εισαγγελικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έχουν εντοπίσει κάτι περίεργες καταβολές, ενώ έχουν βρει και αρκετές περίεργες σημειώσεις.
Ο εν λόγω γνωστός λειτουργός της ενημέρωσης, βλέποντας ότι πλησιάζει η ώρα,..

Επιστολή Γιωτόπουλου με υπονοούμενα για τον Ξηρό

«Τι έκαναν οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης αλλά και της CIA για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε»

Mε επιστολή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο φυλακισμένος για τη 17Ν, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, αναφέρεται στο θέμα της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού με αφορμή και το χθεσινό «βιντεο-μανιφέστο» του δραπέτη. Ο Γιωτόπουλος αφήνει πολλά υπονούμενα για υποκρισία της πολιτείας και προνομιακές συνθήκες κράτησης του Ξηρού στις φυλακές καθώς και για το θέμα της άδειας του.
Ιδού τι ανέφερε στην επιστολή του, προς την «Ελευθεροτυπία» ο Γιωτόπουλος για τον Χριστόδουλο Ξηρό:

Ο Ψυχάρης ζητάει πίσω τα κλεμμένα!

Συγκινημένοι διαβάσαμε στο “Βήμα της Κυριακής” το κύριο άρθρο το οποίο υπογράφεται από τον κ. Σταύρο Ψυχάρη ο οποίος αυτή τη φορά έκανε μια παραχώρηση: Έδωσε το χώρο του άρθρου σε δύο αναγνώστες οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους, στις οποίες προφανώς συμφωνεί και ο κ. Ψυχάρης.
Η τρίτη και πιο σημαντική πρόταση λέει “να φέρουν πίσω τα κλεμμένα όλοι“, που είναι και ο τίτλος του άρθρου βεβαίως. Κι όπως αναφέρεται, το κράτος δεν μπορεί να κάνει συναλλαγές αλλά να ζητήσει πίσω τα κλεμμένα που είναι περισσότερα από τα χρήματα που αναζητά για να δώσει σε χαμηλοσυνταξιούχους.
Οι αναγνώστες – αρθρογράφοι του κ. Ψυχάρη δεν υπεισέρχονται βεβαίως σε λεπτομέρειες. Αν όμως..

Δωρεάν μαθήματα γλειψιματικής δημοσιογραφίας

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο πιο μισητός πολιτικός

Το πιο ευχάριστο και ελπιδοφόρο εύρημα των τελευταίων δημοσκοπήσεων είναι η πλήρης καταβαράθρωση και απαξίωση του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO, το 72,6% των ψηφοφόρων της Β' Αθήνας έχει αρνητική άποψη για τον Γεωργιάδη κι αν αυτό συμβαίνει στην περιφέρεια στην οποία εκλέγεται, φανταστείτε τι  Βατερλό  υφίσταται ο μπουμπούκος στην υπόλοιπη χώρα. Δεύτερος, σε απόσταση δυσώδους αναπνοής,  είναι ο χρυσαυγίτης  Παναγιώταρος με 73,2% και πρώτος και χειρότερος ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 74,9%, προφανώς επειδή, όταν κατεβάζει τα παντελόνια του, το θέαμα προκαλεί μαζικό αποτροπιασμό.
Κάθε φορά που το σύστημα στριμώχνεται, καλεί τους ακροδεξιούς  για να κάνουν τις  βρώμικες..  

Τι κρύβει η επίθεση Κύρτσου στον Κώστα Μπακογιάννη

Παραδοσιακά, οι σχέσεις του εκδότη της «Free Sunday», Γιώργου Κύρτσου, με τον πρώην υφυπουργό Θανάση Γιαννόπουλο ήταν εξαιρετικές. Και, όπως φαίνεται, εξακολουθούν να είναι. Ο γνωστός εκδότης στηρίζει τον πρώην βουλευτή στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει το «γαλάζιο» χρίσμα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Είναι δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος, αφού η Ν.Δ. έχει αποφασίσει να στηρίξει τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος συμπτωματικά είχε την τιμητική του στην εφημερίδα του Κύρτσου.

Αυτός φταίει!

Τo είδα το εξώφυλλο του «Unfollow» και εντυπωσιάστηκα. Μόλις κυκλοφόρησε με μεγάλο τίτλο «Ο κυβερνήτης Βαρδής Βαρδινογιάννης» και μεγάλο σκίτσο του πατριάρχη της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας.
Εντυπωσιάστηκα, μιας και είχαμε να δούμε τέτοιο φαινόμενο εδώ και πολλά, πάρα πολλά χρόνια. Οπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι, κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στην αρχή της περασμένης δεκαετίας όταν είχε κυκλοφορήσει η τότε κραταία και δημοφιλέστατη «SportDay» με πρωτοσέλιδο φουλ φωτογραφία του Βαρδή Βαρδινογιάννη και τίτλο «Αυτός φταίει» -εννοούσε τα χάλια του Παναθηναϊκού και τις επιτυχίες του Ολυμπιακού.
Δεν είχε διευκρινισθεί αν επρόκειτο για έμπνευση των τότε επικεφαλής του φύλλου ή του ιδιοκτήτη Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, αλλά όπως και να 'χε το πράγμα ξεσηκώθηκε πολύς θόρυβος κι έγινε ο σχετικός χαμός. Τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι, δεν χρειάζεται να την υπενθυμίζω, και..

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μειώνεται η στρατιά των δημοσιογράφων στον ΟΠΑΠ

** ΣΤΗ ΛΥΣΗ της συνεργασίας με οκτώ δημοσιογράφους προχώρησε η διοίκηση του ΟΠΑΠ. Για όσους δεν γνωρίζουν, η συγκεκριμένη επιχείρηση απασχολούσε επί χρόνια περί τους 15 δημοσιογράφους. Ούτε εκδοτική επιχείρηση να ήταν...

** «ΚΑΛΗ συνέντευξη. Σωστές και πιεστικές ερωτήσεις...» έγραψε στο Facebook ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, μετά το πέρας της συνέντευξης Στουρνάρα, στον ΣΚΑΪ από τη Σία Κοσιώνη. Οσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο Mega είναι λογικό να βγάζουν.. 

Ανακωχή Ψυχάρη - Μπόμπολα για τα πρακτορεία

 «Αν δεν τα βρούμε, θα κλείσουμε και οι δύο» - Η μετακίνηση της Real και o συναγερμός για το Πρώτο Θέμα

H μετακίνηση της «Real News» των Χατζηνικολάου - Κουρή στο πρακτορείο διανομής «Ευρώπη» των Μπόμπολα - Αλαφούζου, στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει πόλεμος με τους Ψυχάρη - Φιλιππόπουλο του πρακτορείου «Αργος».
Η πλευρά Μπόμπολα - Αλαφούζου προχώρησε σε σειρά προτάσεων προς εκδότες εφημερίδων, αποσκοπώντας στην αποδυνάμωση του βασικού τους αντιπάλου. Επί τρεις ημέρες εκτυλισσόταν ένα απίστευτο παρασκήνιο, με τους  Μπόμπολα - Αλαφούζο και Ψυχάρη - Φιλιππόπουλο να βρίσκονται σε διαρκείς επαφές.
Βασικός στόχος για τα αφεντικά του «Ευρώπη» ήταν το μεγάλης κυκλοφορίας «Πρώτο Θέμα» των.. 

Στην απομόνωση...

Απομονωμένος ο αρμόδιος υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, από τις ελληνικές και διεθνείς Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις Συντακτών και από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, επιμένει να αμφισβητεί και τις δικές του δηλώσεις και υποσχέσεις.
 Για τελευταία φορά η ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι με το από 17-1-2014 ηλεκτρονικό μήνυμά του, θεωρεί ότι επιβεβαιώνει την ορθότητα των θέσεών της για το επίμαχο θέμα των αποζημιώσεων που οφείλονται στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ καθώς το ύψος τους δεν εξαρτάται από την άποψη που έχει το υπουργείο Οικονομικών αλλά από την πρώτη ημέρα απασχόλησης κάθε εργαζόμενου ανεξαρτήτως του είδους ..

Χριστόδουλος Ξηρός: Θα βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι

Κείμενο και βίντεο στο athens.indymedia

Κείμενο που υπογράφει ο «Χριστόδουλος Ξηρός: Ελεύθερο μέλος της 17 Ν» αναρτήθηκε στο athens.indymedia. Στο κείμενο που συνοδεύεται από φωτογραφία του Χριστόδουλου Ξηρού και video  εξαπολύεται επίθεση στους δημοσιογράφους και στα Μέσα ενημέρωσης.
Ο Χρ. Ξηρός αναφέρεται στην επιλογή του να αποδράσει εκμεταλλευόμενος την άδεια που έλαβε τονίζοντας:: «Το αν κατάφερα να πείσω τους δεσμώτες να μου χορηγήσουν άδεια, το θεωρώ προσωπική επιτυχία και θα τους απαντήσω με την φράση που είπε ο Τζαβέλας όταν έπεισε τον Αλή Πασά να τον αφήσει ελεύθερο: “Χαίρομαι που εγέλασα έναν δόλιο”».
Ο Χριστόδουλος Ξηρός ξεκαθαρίζει τους λόγους για τους οποίους απέδρασε αναφέροντας: «Πήρα..

Ανταγωνισμός χυδαιολογίας και βαρβαρότητας στα Μέσα

Ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δημοσιογράφων και τι κατήγγειλε ο Ανδρέας Κ. Βρης

Tην συμπεριφορά δημοσιογράφων και Μέσων σε σχέση με το χειρισμό της υπόθεσης της δολοφονίας της συζύγου του, κατήγγειλε ο Ανδρέας Κ. Βρης με αναφορά-επιστολή του προς την ΕνωσηΣυντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).
Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενωσης συνεδρίασε στο περασμένο Σάββατο το πρωί στα γραφεία έδρας της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα παρόντων και των τριών μελών του προκειμένου να εξετάσει την αναφορά του Ανδρέα Βρη, που ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι δεν επιθυμεί  να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα .
Κατόπιν τούτων το Πρωτοβάθμιο εξετάζοντας την υπόθεση εκτίμησε, αναφορικά με τα όσα.. 

Ερχονται συλλήψεις δημοσιογράφων - O τηλεαστέρας, οι «βαλιτσάκηδες» και οι περίεργες εξυπηρετήσεις

Πως το Τ.Τ. και τα εξοπλιστικά μπορεί να γκρεμίσουν μερικά φανταχτερά media

Το επόμενο κυνήγι, έπειτα από εκείνο των επιχειρηματιών; Ερχεται το κυνήγι των δημοσιογράφων! Αυτό υποστηρίζουν έγκυροι αναλυτές της πιάτσας, τονίζοντας ότι ο αδύναμος κρίκος της όλης ιστορίας θα είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σας τα έχω γράψει βεβαίως, μόνο που τώρα ξεκίνησαν σιγά σιγά τα πρώτα συναδελφικά καρφώματα.
Του τύπου «ο τάδε τα πήρε από τον τάδε για να ξεκινήσει μια ωραία δημοσιογραφική μπίζνα», «ο δείνα κουβάλαγε βαλίτσες, τον ξέρουμε, τον έχουμε δει», «ο άλλος έκανε εξυπηρετήσεις περίεργες πριν βγει στην τηλεόραση και γίνει αστέρας».
Κι επειδή οι επιχειρηματίες δεν είναι σταρ σαν πολλούς από τους λειτουργούς της τέταρτης εξουσίας, το τζέρτζελο που θα προκύψει θα είναι ουρανόμηκες. Και κάπως έτσι θα πάρει ακόμη μιαν ανάσα το..

Εκτός Mega η Ολγα Τρέμη

Με τον Νίκο Στραβελάκη στη θέση του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων θα πορευτεί ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, τουλάχιστον για δέκα ημέρες.
H παρουσιάστρια Ολγα Τρέμη θα απουσιάζει κάνοντας χρήση της άδειας της, όπως ενημερώνει και επίσημα το κανάλι σε μια προσπάθεια να προλάβει τους ψιθύρους και τις φήμες για τυχόν μόνιμη αντικατάστασή της.
Ομως: η απουσία της τώρα από το δελτίο εγείρει ερωτήματα, καθώς συμπίπτει με τη χρονική στιγμή κατά την οποία γίνονται συζητήσεις για αλλαγές αφού μετά από επτά χρόνια οι ειδήσεις του Mega χάνουν την πρώτη θέση στους πίνακες τηλεθεάσης. Ορισμένοι θεωρούν ήδη ότι η δεκαήμερη απουσία της Τρέμη από τις ειδήσεις του Mega είναι το..

Tους τρέλανε ο Καμπουράκης!

Μόνο όταν νιώθω άρρωστος γράφω κάτι που ίσως αξίζει τον κόπο. Όταν χαίρω άκρας υγείας, τα μολύβια μου ξερνούν μπαρούφες και κοινοτοπίες. Ούτως ή άλλως, η σωματική ευρωστία είναι για μένα μια παράταιρη και βαθιά ενοχλητική κατάσταση. Αποπνέει αλαζονεία και μάταιη αντίσταση στη βαθύτερη ουσία μας, η οποία είναι συν-υφασμένη με τον επιτεινόμενο βιολογικό εκφυλισμό μας. Μου τη βαράνε οι καλογυμνασμένοι που έκοψαν το τσιγάρο, ξέχασαν το αλκοόλ και κομπάζουν για την ικανότητα τους να σκαρφαλώνουν σκάλες δίχως να λαχανιάζουν σα να είναι κατσίκια. Αυτοί οι τύποι με αρρωσταίνουν. Κατά τούτο με εξυπηρετούν, καθότι ασυνειδήτως με υποβοηθούν να γράψω...

Τα απωθημένα της δημοσιογραφίας

Η δημοσιογραφία είναι η ωραιότερη δουλειά του κόσμου, αλλά η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα για να την κάνεις. Ένα νέο παιδί που θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα, δεν πρέπει να έχει μόνο διάθεση. Πρέπει να έχει και προβλήματα. Πιθανότατα και απωθημένα. Υποθέτω ότι το ίδιο ισχύει και για πολλούς από μας που μένουμε στο επάγγελμα. Οι δημοσιογράφοι είμαστε σαν τις πουτάνες: από μία ηλικία και μετά διαπιστώνεις ότι δεν ξέρεις να κάνεις τίποτα άλλα εκτός από το επάγγελμα. Μάλλον, όχι. Οι δημοσιογράφοι είμαστε χειρότεροι από τις πουτάνες-αυτές βγάζουν λεφτά, κάνουν κομπόδεμα.
Κάθε πρωί παρατηρώ το επάγγελμα να τελειώνει έτσι όπως το ήξερα...