ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Σε MTV Radio μετατρέπεται ο Arrena - κανένα πρόβλημα για την Εξέδρα

Δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα η αθλητική εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ που εκδίδεται από τον ΔΟΛ και ήταν «συμπληρωματική» του ραδιοσταθμού ARRENA (ανήκει σε ΔΟΛ και Ρέστη).
Ο ραδιοσταθμός σταματά το αθλητικό του πρόγραμμα και γίνεται καθαρά μουσικός. Οσοι δουλεύουν με μπλοκάκια ή πληρώνονται “μαύρα” έχουν ήδη ειδοποιηθεί πως η Κυριακή είναι η τελευταία ημέρα που ο σταθμός θα εκπέμπει ως Arrena. Από Δευτέρα play list και έχει ο Θεός. Μια πρώτη σκέψη πάντως είναι να γίνει MTV Radio.
Από τους εργαζόμενους στον Arrena θα παραμείνουν αρχικά όσοι βρίσκονται στο μισθολόγιο. Και όλα αυτά δύο εβδομάδες ύστερα από την σύσκεψη της νέας διεύθυνσης με τους εργαζόμενους όπου τους ζητήθηκε “πολύ δουλειά”.
Η χαμηλή ακροαματικότητα του σταθμού σε συνδυασμό με το μεγάλο κοστολόγιό του είναι οι βασικοί λόγοι για την αλλαγή πλεύσης του ραδιοσταθμού. Στο δυναμικό του ARRENA ήταν ενταγμένοι και οι Γιάννης Διακογιάννης, Γιώργος Καπουτζίδης, Μάκης Προβατάς, ο Δημ.Σταρόβας , Βασ. Σαμπράκος, Νάσος Γουμενίδης(!), Μ. Σαριδάκης.

Μάρα εναντίον Γερουλάνου

«ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ
Επίθεση στον Παύλο Γερουλάνο για την ΕΡΤ κάνει η Μάρα Ζαχαρέα μέσα από τα παραπολιτικά της ιστοσελίδας του star.gr. Είναι προφανές ότι η δημοσιογράφος κρίνει εξ΄ιδίων τα αλλότρια. Δεν... εξηγείται διαφορετικά. Ειδικά εάν συγκρίνουμε την περίοδο του Ρουσόπουλου στην κρατική τηλεόραση και όλα όσα μας κληρονόμησε από τότε. Θέλει πολύ θράσος για να μιλάει και να γράφει η Μάρα για την ΕΡΤ...»

Αναδημοσίευση από fimotro

Βηματοδότης κατά Δρούτσα

Νέα επίθεση από την εφημερίδα το Βήμα κατά του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, αυτή τη φορά μέσα από τη στήλη του Βηματοδότη (φύλλο Πέμπτης 28/1). Είχε προηγηθεί άρθρο της Λώρης Κέζα στις 14 Ιανουαρίου 2010, όπως είχαν αποκαλύψει οι zoornalistas, υπό τον τίτλο Αντ΄ αυτού Εξωτερικών όπου αποκαλούσαν τον υπουργό «διπλωματικό γκρουμ». Το άρθρο τον παρουσίαζε ως μαριονέτα του Γ. Παπανδρέου γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «τον ανέθρεψε ώστε να σκέφτεται με συγκεκριμένο τρόπο, τον καθοδηγεί στα τρέχοντα ζητήματα». Επίσης αναφερόταν σε… κακεντρεχείς που λένε ότι τον Δ. Δρούτσα «ο πρόεδρος τον έπαιρνε κοντά σε όλα τα ταξίδια του για να του κουβαλάει τις βαλίτσες».
Tο σχόλιο στον Βηματοδότη αναφέρει:«Mια φορά κι έναν καιρό (δηλαδή τον Μάρτιο του 2009) η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ως υπουργός Εξωτερικών πέτυχε μια συμφωνία με την Αλβανία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Θεωρούνταν μάλιστα βήμα σημαντικό και «μοντέλο» για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας και με την Τουρκία.
Στο θέμα ενεπλάκη το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας το οποίο προσέφυγε κατά της συμφωνίας στο Συνταγματικό Δικαστήριο, με αποτέλεσμα το τελευταίο να αποφανθεί χθες ότι η συμφωνία είναι αντισυνταγματική. Προφανώς το ΥΠΕΞ του αναπληρωτή υπουργού άνευ δικαιώματος υπογραφής κ. Δ. Δρούτσα δεν καίγεται και πολύ για την υφαλοκρηπίδα με την Αλβανία αν κρίνω από το γεγονός ότι η κύρωση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή εξακολουθεί να εκκρεμεί.»

Υ.Γ. Τα ίδια ακριβώς που έγραψε ο Βηματοδότης τα λέει και η Ντόρα Μπακογιάννη…


Δείτε την προηγούμενη ανάρτηση: O Ψυχάρης μετά το χτύπημα κατά του Γ. Παπανδρέου επιτίθεται τώρα και κατά του υπουργού Δ. Δρούτσα

Στα όρια τους οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή

Oi zoornalistas ήταν οι πρώτοι που είχαν γράψει για τις αναταράξεις στην εφημερίδα Απογευματινή. Σε έκτακτη γενική συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι με αφορμή τις περικοπές και την καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων αποφάσισαν να στείλουν ανοιχτή επιστολή και να εκφράσουν την αγωνία τους στον εκδότη Κ. Σαραντόπουλο, και στον διευθυντή Τ. Αθανασιάδη καθώς όπως λένε βρίσκονται στα όρια των φυσικών τους αντοχών καθώς παρέχουν υπερεργασία, εξαιτίας της δραματικής μείωσης προσωπικού. Στην επιστολή, που κοινοποιούν και στην ΕΣΗΕΑ, αναφέρουν:
1. Ζητάμε την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων με δεδομένο ότι για την πλειοψηφία των συντακτών ο μισθός αυτός αποτελεί το μοναδικό έσοδο. Το ίδιο ισχύει σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά του 2009.
2. Επιθυμούμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις της επιχείρησης περί αναστολής του κυριακάτικου φύλλου, τις περικοπές που αφορούν στην έκδοση του φύλλου της Δευτέρας και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια προκαλεί κλίμα ανασφάλειας και κακή ψυχολογία στους εργαζομένους.
3. Οι όποιες περικοπές γίνονται στο πλαίσιο μείωσης του κόστους μπορεί να φέρουν πρόσκαιρη οικονομική διευκόλυνση, ωστόσο έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα και ανταγωνιστικότητα της εφημερίδας και της αποστερούν άλλους πόρους. Ζητάμε, λοιπόν, πριν από τη λήψη σχετικών αποφάσεων, να λαμβάνεται υπ' όψιν ο αντίκτυπός της στη λειτουργία και κυκλοφορία της εφημερίδας.
4. Η ενημέρωση να γίνεται αποκλειστικά μέσω των διευθυντών και της εκλεγμένης εκπροσώπου μας στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Σήμερα, οι συντάκτες βρισκόμαστε στα όρια των φυσικών μας αντοχών καθώς παρέχουμε υπερεργασία, εξαιτίας της δραματικής μείωσης προσωπικού. Επιπρόσθετα, συγκρινόμαστε, αδίκως, με συναδέλφους άλλων εφημερίδων που διαθέτουν περισσότερα μέσα, έχουν σαφείς και ξεκάθαρες αρμοδιότητες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ωστόσο, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι καλή τη πίστει μπορούμε να συνεργαστούμε αρμονικά στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, για το καλό της εφημερίδας. Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα εργάζονται σε αυτήν οι ίδιοι συντάκτες, πιο ώριμοι και έμπειροι, που εργάζονταν και στην “Α” των 30.000 φύλλων...
Είμαστε βέβαιοι ότι η εφημερίδα μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες κρίσης, αλλά και να αναπτυχθεί, μόνο αν παράγει ποιοτικό, ανταγωνιστικό δημοσιογραφικό έργο.

Οι συντάκτες της “Απογευματινής”
και της “Απογευματινής της Κυριακής”

Μουρατίδης: Είναι κομπλεξικοί, μίζεροι και σιχαμένοι

«….Τα βίντεο αυτά είναι ερασιτεχνικά φιλμ 8mm που γυρίζαμε σπουδαστές στην κινηματογραφική σχολή του Λυκούργου Σταυράκου. Είναι φιλμ σπουδαστών.
Σαν αυτά πού όλοι κάναμε τα πάντα και όλοι βοηθούσαμε στα φιλμάκια των υπολοίπων συμφοιτητών μας. Έτσι λοιπόν υπάρχουν φιλμάκια στα οποία υποδύομαι ένα γέρο φαφούτη, ένα ξεπεσμένο βασιλιά, μια τραβεστί, ένα ρεμπέτη με μουστάκι κτλ….
….Σιχαίνομαι τα παντός είδους τρωκτικά και τα περί αυτών ερπετά που μας έχουν κατακλύσει. Και όπως είναι φυσικό, όλα αυτά τα αποκρουστικά, εμετικά και απεχθή όντα δεν έχουν και ονοματεπώνυμο!
Μακάρι όλοι αυτοί να είχαν περάσει τέτοια χρόνια σαν τα δικά μας. Δεν θα ήταν τόσο κομπλεξικοί, μίζεροι και σιχαμένο
ι»
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νίκος Μουρατίδης που με επιστολή στη zougla.gr απαντά για τα επίμαχα φιλμάκια όπου εμφανίζεται ντυμένος γυναίκα με μπούστο, ξανθιά περούκα και ζαρτιέρες

Το «μυστικό» του Νίκου Μουρατίδη

Ο Νίκος Μουρατίδης βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας μετά την διαρροή στο Διαδίκτυο μιας σειράς ερασιτεχνικών φιλμ όπου εμφανίζεται με μπούστο, ξανθιά περούκα και ζαρτιέρες να κοιτάζεται στον καθρέφτη, να βάφεται και να χαϊδεύει το «γυναικείο» σώμα του. H εφημερίδα Espresso γράφει σχετικά:

«Η πρώτη ανάρτηση στο Διαδίκτυο έγινε από το blog «Τroktiko» και στη συνέχεια η... είδηση άρχισε να τρέχει με ταχύτητα φωτός! Ομως ποια είναι η αλήθεια και το παρασκήνιο που υπάρχει σχετικά με αυτές τις εμφανίσεις του Νίκου Μουρατίδη; Το «μυστικό» κρύβεται σε δύο ταινίες του σκηνοθέτη Τάκη Σπετσιώτη, η «Καλλονή» και η «Λίζα», που γυρίστηκαν πριν από περίπου τριάντα χρόνια!....

……..Πριν από τριάντα τρία χρόνια λοιπόν οι κριτικοί κινηματογράφου υποδέχτηκαν την ταινία «Καλλονή» του νέου τότε σκηνοθέτη Τάκη Σπετσιώτη ως εξής: «Η ταινία που κυριολεκτικά καθήλωσε το κοινό και μας άφησε με το στόμα ανοιχτό ήταν η “Καλλονή”, ένα εξωφρενικό, ατελείωτο βουβό έργο, με έναν άντρα ντυμένο γατούλα του σεξ να ακκίζεται στη κάμερα μέχρι τελικής εξάντλησης του θεατή! Η συμμετοχή των θεατών ήταν άμεση, όχι μόνο επειδή τα τριάντα λεπτά της ταινίας δεν περνούσαν χωρίς σχόλιο, αλλά και επειδή η γατούλα του σεξ δεν ήταν άλλος από τον Νίκο Μουρατίδη!».
Η ταινία προβλήθηκε στα μεγαλύτερα gay φεστιβάλ και απέσπασε σημαντικές κριτικές!

Εξίσου ανατρεπτική ήταν και η άλλη ταινία του Τάκη Σπετσιώτη με πρωταγωνιστή τον Νίκο Μουρατίδη. Η «Λίζα και η άλλη», στην οποία ο Νίκος Μουρατίδης ως άλλη Λάιζα Μινέλι παρωδεί τους φόβους των γονιών μην τους βγει ο γιος ομοφυλόφιλος. Μια ταινία που στηλιτεύει τα κοινωνικά στερεότυπα της εποχής!
Η «Espresso» επικοινώνησε με τον σκηνοθέτη της ταινίας Τάκη Σπετσιώτη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ο ίδιος ανάρτησε τα αποσπάσματα των ταινιών του και σχολίασε, ερωτηθείς για τον Νίκο Μουρατίδη: «Γιατί να ενοχληθεί ο Νίκος; Οι ταινίες γυρίστηκαν τριάντα τρία χρόνια πριν. Και στην εφορία να ήταν, θα είχε παραγραφεί! Αυτό είναι έργο τέχ
νης, δεν αφορά τον κ. Μουρατίδη ή οποιονδήποτε άλλον, έχει φύγει από εκείνον!»

Η συνήγορος της Μάνιας αμφισβητεί τις καταθέσεις των αστυνομικών – άφαντοι οι μάρτυρες κατηγορίας

Ανεβλήθη επ' αόριστον η δίκη της εκδότριας της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» καθώς δεν εμφανίστηκαν στο Β’ Αυτόφωρο Τριμελές οι μάρτυρες κατηγορίας -αστυνομικοί που συνέλαβαν τη Μάνια Τεγοπούλου. Είναι η δεύτερη φορά που οι μάρτυρες κατηγορίας δεν πάνε στο δικαστήριο παρά το γεγονός ότι στις 8 Δεκεμβρίου η συνήγορος της Τεγοπούλου είχε ζητήσει (και πήρε) αναβολή, αμφισβητώντας τις καταθέσεις που έδωσαν οι δύο αστυνομικοί. Η συνήγορος είχε ζητήσει, μάλιστα, να κληθούν να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου αυτοί που συνέλαβαν την εκδότρια τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου, στην οδό Πανόρμου. Σε βάρος της Μάνιας Τεγοπούλου είχε ασκηθεί από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, άρνηση να υποβληθεί σε δακτυλοσκόπηση και άρνηση να σταματήσει σε σήμα αστυνομικού.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Έσβησαν πρόστιμα 5,5 δισ. από την εταιρεία του σκανδάλου των ομολόγων!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ

Με απόφαση-σκάνδαλο της ΦΑΕ Αθηνών, η Εφορία «έσβησε» το 2008 πρόστιμα ύψους 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν επιβληθεί στην Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, την εταιρία των κυρίων Σημαιοφορίδη και Πρινιωτάκη που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο της πώλησης δομημένων ομολόγων στο ΤΑΕΔΥ (σσ: καλά διαβάσατε, πεντέμισι δισεκατομμύρια από μία και μόνο επιχείρηση που, εάν η χώρα μπορούσε να δανειστεί από τις ΗΠΑ και την Άπω Ανατολή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα πανηγύριζε!).
Την υπόθεση που βρίσκεται ήδη υπό εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, λέγοντας ότι το πρόστιμο είχε επιβληθεί στην εταιρία στις 29 Οκτωβρίου του 2007, για φορολογικές παραβάσεις. Κατέθεσε μάλιστα και έγγραφο της νομικής υπηρεσίας της ΦΑΕ Αθηνών που έκρινε ότι η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακή «προσέφυγε εμπρόθεσμα» κατά της απόφασης και γι' αυτό καταπίπτουν τα πρόστιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 5,5 δισ. ευρώ ήταν προσαυξήσεις και πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για την βεβαίωση παραβάσεων.

«Σιγή» αξίας 5,5 δισ. ευρώ

Πέρα από την οικονομική διάσταση του θέματος και το «σκάνδαλο» της διαγραφής τέτοιων εξωφρενικών προστίμων (που προφανώς δεν θα μπορούσε ποτέ να καταβάλει οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης), νομικοί και πολιτικοί κύκλοι συνέδεαν την αποκάλυψη με το γεγονός ότι ο κύριος Πρινιωτάκης απετέλεσε κεντρικό πρόσωπο και μάρτυρα στο σκάνδαλο των ομολόγων.
Ίσως όχι τυχαία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η χρονική στιγμή που επιλέγεται (λίγο πριν τη συζήτηση για τη ανοίξει η συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για το σκάνδαλο των ομολόγων) ενδεχομένως να έχει στόχο να «απασφαλίσει» έναν βασικό μάρτυρα που, όπως διαφάνηκε στην πρώτη κατάθεσή του στον κ.Ζορμπά, γνώριζε πολλά για την υπόθεση αλλά, όπως δείχνει η συγκεκριμένη ρύθμιση, έτυχε ειδικής μεταχείρισης σε μια ευαίσθητη περίοδο της πολιτικής ζωής της χώρας.
Αναδημοσίευση από protothema.gr (του Κωστή Πλάντζου)

Προς νέα διακοπή της δίκης Γρηγορόπουλου

Προς νέα διακοπή της δίκης για την υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αιτία ο θάνατος του συζύγου της εισαγγελέως της έδρας Βασιλικής Βλάχου. Ο 52χρονος σύζυγος της εισαγγελέως Πρωτοδικών Άμφισσας κατέληξε από ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Κίνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Βλάχου (η οποία είναι λογικό να βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση) δεν αναμένεται να ανέβει στην έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας την Παρασκευή και θα αντικατασταθεί από υπηρεσιακό εισαγγελέα από τη Λαμία.

Θεωρείται δε βέβαιο, ότι η ακροαματική διαδικασία θα διακόψει για εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ εικάζεται ότι η πλευρά της Πολιτικής Αγωγής θα θέσει και αίτημα αναβολής -κάτι που, αν γίνει δεκτό, σημαίνει ότι θα ορκισθεί νέα σύνθεση του δικαστηρίου και η διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή.
(Πηγή: zougla.gr)

«Ακούω φωνές από παντού και φοβάμαι το καημένο»…

Διάφορες «φωνές» ακούνε ένα στα δεκα παιδιά ηλικίας επτά και οκτώ χρονών. Αυτό δείχνει έρευνα Ολλανδών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο "The British Journal of Psychiatry". Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 3.900 παιδιά του δημοτικού και τα ρώτησαν αν άκουγαν φωνές που κανείς άλλος δεν μπορούσε να ακούσει. Το 9% των παιδιών απάντησαν θετικά και, από αυτά, το 15% είπε ότι υπέφερε εξαιτίας των "φωνών", ενώ το 19% δήλωσε ότι οι "φωνές" δημιουργούσαν πρόβλημα στις σκέψεις τους. Η ερευνήτρια Άνια Μπάρτελς-Βελθούις του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Γκρόνιγκεν, καθησύχασε τους γονείς λέγοντας: "Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι φωνές απλώς θα εξαφανιστούν. Θα συμβούλευα τους γονείς να καθησυχάσουν το παιδί τους και παράλληλα να το παρακολουθούν στενά".
Σύμφωνα με την έρευνα, μέχρι το 16% των διανοητικά υγιών παιδιών και εφήβων μπορεί να ακούσουν "φωνές". Μάλιστα, αν και κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελεί ένδειξη για αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ψυχωτικών διαταραχώνσε μεγαλύτερη, η πλειονότητα των νέων που εμφανίζουν τέτοια συμπτώματα, δεν παρουσιάζουν ποτέ κάποια ψυχική νόσο.

Ο σκιώδης κύριος Μεμής και ο άχρωμος κύριος Καψής

Σταχυολογούμε από την στήλη Χ-Press της Lifo

Κανείς δεν πρόκειται να πλήξει από τούδε και εις το εξής στο βυζαντινό βακούφιον του ΔΟΛ, δεδομένης και της Τεσσαρακοστής που έρχεται. Ήδη, στην πρώτη τελετή ο αρχιερεύς ήπιε το δέον ποσόν αίματος και έφαγε το απαιτούμενο σώμα. Οι πρετεντέρηδες υψωθήσονται (στην άλλη ζωή, όμως)!

Ο σκιώδης κύριος Μεμής είναι πλέον ορατότατος διευθυντής των «Νέων» (που μετά τον Καραπαναγιώτη μοιάζουν σαν λυμένο, ρεμπέτικο άλογο), ο δε άχρωμος κύριος Καψής αναλαμβάνει το «Βήμα» (που είναι εξαιρετική ημερήσια εφημερίδα, νευρώδης και μορφωμένη, αλλά δίχως κοινό)

Πεθαίνει κάθε ξημέρωμα το «Veto», και μόλις πέφτει η νύχτα ανασταίνεται ξανά. Την Κυριακή, υπάρχει σκέψις να το πωλούν με ένθετο μια πλεξίδα σκόρδα (χορηγημένη)

Άλλαξε ο λογότυπος του «Έθνους» - απέκτησε κλασικίζουσες καμπύλες, νοσταλγικές. Είναι ακριβώς αυτό που του έλειπε για να γίνει πλήρης, σύγχρονη εφημερίδα. Ίσως και λίγα κλωνιά μυγδαλιάς πίσω από τη γραμματοσειρά

• Σωρεία αποχωρήσεων από το Greek Idol. Mετά τον βάναυσο στοχαστή της Εκάλης κύριο Καρβέλα (η πρώτη ποιητική του συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ), απεχώρησε και ο κύριος Κότσιρας με τα ωραία, μεταξένια μαλλιά.

Από 500 δολάρια θα ξεκινά το tablet PC της Apple

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ TABLET PC ΤΗΣ APPLE
- ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ iPad ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΠΟ 499 ΕΩΣ 829 ΔΟΛΑΡΙΑ

Αποκαλυπτήρια για το tablet PC της Apple. Ο Στιβ Τζομπς παρουσίασε τη νέα και πολυαναμενόμενη φορητή συσκευή, η οποία θα ονομάζεται iPad. Η τιμή του θα ξεκινά από τα 499 δολάρια και η διάθεσή του ξεκινά, στις ΗΠΑ, σε δύο μήνες από σήμερα.
H συσκευή μοιάζει σε εμφάνιση και λειτουργίες με ένα μεγάλο iPhone, διαγωνίου 9,7 ιντσών, βάρος 750 γραμμαρίων και πάχος μικρότερου του 1,5 εκατοστού. Το υπολογιστικό βάρος σηκώνει ένας επεξεργαστής με ταχύτητα 1 GHz, τον οποίον σχεδίασε η ίδια η Apple.
Θα κυκλοφορεί σε εκδόσεις, με χωρητικότητα μνήμης 16, 32 και 64 GB, ενώ εντυπωσιακές είναι οι προβλέψεις για τις αντοχές της μπαταρίας. Η Apple υπόσχεται δέκα ώρες συνεχούς λειτουργίας και αυτονομία ενός μηνός σε κατάσταση αναμονής.
H βασική έκδοση θα συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi, ενώ θα κυκλοφορήσουν και εκδόσεις 3G.
Τα iPad με δυνατότητα σύνδεσης στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα κυκλοφορήσουν σε 90 ημέρες. Ο επικεφαλής της Apple ανακοίνωσε ότι έχει έλθει σε συμφωνία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T, για την παροχή προγραμμάτων χρήσης χωρίς συμβόλαιο, σε ανταγωνιστικές τιμές. Προβλέπουν χρήση 250 MB / μήνα προς 15 δολάρια και απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτο προς 30 δολάρια κάθε μήνα. Ο Στιβ Τζομπς υποσχέθηκε ότι θα υπογραφούν ανάλογες συμφωνίες με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και στην υπόλοιπη υφήλιο.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το iPad θα λειτουργεί και ως "ηλεκτρονικό βιβλίο", μέσω της νέας εφαρμογής, iBooks. Φιλοδοξεί να αποτελέσει για τον γραπτό λόγο ό,τι είναι το iTunes για τη μουσική. Η Apple έχει υπογράψει συμφωνίες με μεγάλους εκδοτικούς οίκους, όπως οι Simon & Schuster, Penguin, Harper Collins, Macmillan και Hachette, για τη διάθεση των τίτλων τους μέσω του νέου ηλεκτρονικού καταστήματος. Παράλληλα, εφημερίδες όπως οι New York Times ετοιμάζουν εφαρμογές για τη μεταφορά της ύλης τους στη νέα συσκευή.
Η Apple παρουσίασε ακόμη μία ειδική έκδοση της σουίτας εφαρμογών γραφείου, iWorks. Ανάμεσα στα αξεσουάρ συναντάμε και μια βάση φόρτισης με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο.
Oι τιμές του i-Pad
16GB 32GB 64GB
Wi-fi 499$ 599$ 699$
Wi-fi + 3G 629$ 729$ 829$

Από enet.gr

Ανάρπαστα «Τα παρασκήνια της αλλαγής στη Μιχαλακοπούλου 80»

Το φανάρι στην Ποσειδώνος αργούσε να ανάψει πράσινο. Ηταν εκνευρισμένος γιατί είχε αργήσει στο ραντεβού με τον οδοντίατρο. Η επιβλητική φωνή στο ραδιόφωνο του τράβηξε την προσοχή.«Μην χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Βήμα».
Η φωνή στο ραδιόφωνο συνέχισε: «Μην χάσετε τα Παρασκήνια της Αλλαγής του Σταύρου Ψυχάρη. Μην χάσετε το βιβλίο που γράφει όλα όσα έγιναν μετά την μεταπολίτευση. Μην χάσετε την έκδοση που εξαντλήθηκε πριν κυκλοφορήσει».
«Ανάθεμα» είπε μέσα από τα δόντια του και άλλαξε σταθμό.
«Εχω αργήσει και θα φύγει ο γιατρός» μουρμούρισε και πάτησε το γκάζι…

Υ.Γ. «Τα παρασκήνια της αλλαγής στη Μιχαλακοπούλου 80» να δούμε για πότε θα γίνουν ανάρπαστα όταν κυκλοφορήσουν. Και βέβαια κανείς άλλος δεν μπορεί να τα γράψει εκτός από τον Σταύρο Ψυχάρη. Είναι ο μοναδικός που έχει σφαιρική άποψη για το τι έγινε…

Ποιος τον ξέχασε;

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ 4ο
H σύσκεψη με το πολιτιστικό έφτανε στο τέλος της. Τα βασικά θέματα είχαν αποφασιστεί και μάλιστα ένα από αυτά θα έμπαινε και στην πρώτη σελίδα. «Εχουμε υποχρέωση να το βάλουμε μεγάλο στους «Ορίζοντες»και να το «χτυπήσουμε» και στην πρώτη σελίδα. Για τη μνήμη του Λαμπράκη» ήταν τα λόγια του διευθυντή…

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ 5o
Η σύσκεψη με το πολιτιστικό έφτανε στο τέλος της. Τα βασικά θέματα είχαν αποφασιστεί. «Το θέμα με το αφιέρωμα στον Λαμπράκη και τις συναυλίες σε Αθήνα και Λονδίνο, τι θα το κάνουμε κύριε διευθυντά;..». Πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα πριν ο διευθυντής αποφασίσει: «Βάλτε το μέσα ένα μικρό δίστηλο»…
Υ.Γ. Η πρώτη σελίδα του ΒΗΜΑΤΟΣ είχε «κάτι» από πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ. Με εξαίρεση το «χτύπημα» για τις συναυλίες - αφιέρωμα στη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη…

Ο Ερίκ Καντονά στο θεατρικό σανίδι

Από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα στα κινηματογραφικά πλατό και από εκεί στο θεατρικό σανίδι. Ο Ερίκ Καντονά, κάποτε «βασιλιάς» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάνει το ντεμπούτο του στο Παρίσι με μια παράσταση που θυμίζει τον καταστροφικό σεισμό της Αϊτής.
O Καντονά αρχίζει τη θεατρική καριέρα του με το έργο «Face au Ρaradis» («Απέναντι στον Παράδεισο») της Ναταλί Σοζόν. Υποδύεται τον Μαξ, έναν τραυματισμένο άνδρα που είναι εγκλωβισμένος στα ερείπια ενός σούπερ μάρκετ. Ο Μαξ βρίσκεται στο έλεος ενός άλλου εγκλωβισμένου επιζώντα, με τον οποίο μπορεί να μιλήσει αλλά δεν μπορεί να δει. Οποιαδήποτε ξαφνική κίνηση από τον άγνωστο συνομιλητή του θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για εκείνον....
....Η προσωπικότητα του Καντονά, το προτεταμένο στήθος του και το αλαζονικό βλέμμα του ήταν τόσο έντονα στα γήπεδα ώστε είναι σχεδόν αδύνατο να μην τον θυμάται κανείς ως ποδοσφαιριστή παρά τα 14 χρόνια που έχουν περάσει από τότε που αποσύρθηκε από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο σηκωμένος γιακάς της φανέλας του ήταν το σήμα κατατεθέν του- ή μάλλον το γούρι του. «Βάζοντας τη φανέλα μου μια μέρα ο γιακάς έμεινε σηκωμένος. Κερδίσαμε τον αγώνα και μου έμεινε η συνήθεια. Κάποιοι ποδοσφαιριστές βάζουν πάντα το ίδιο εσώρουχο. Εγώ προτιμώ να αλλάζω εσώρουχα και να σηκώνω τον γιακά μου. Ήταν κάτι που με ηρεμούσε πριν από το παιχνίδι. Ακούγεται γελοίο αλλά έλεγα στον εαυτό μου: “Έκανες ό,τι έπρεπε να κάνεις• τώρα μπορείς να μπεις στο γήπεδο χωρίς πρόβλημα”». Η πολύ επιτυχημένη καριέρα του διακόπηκε για εννέα μήνες το 1995 όταν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό επειδή σε ένα παιχνίδι κλότσησε έναν ρατσιστή οπαδό. Η Μάντσεστερ, πάντως, ήταν η μοναδική ομάδα που επέτρεψε στον Καντονά να είναι ο εαυτός του.


Με μια ματιά

● Γεννήθηκε στη Μασσαλία το 1966 ● Συνέδεσε το όνομά του με την αναγέννηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οπαδοί της οποίας τον ανακήρυξαν το 1992 ποδοσφαιριστή του αιώνα.

● Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία που έχει κερδίσει δύο συνεχόμενους τίτλους με δύο διαφορετικές ομάδες.

● Έχει συμμετάσχει σε περίπου 15 ταινίες, μεταξύ των οποίων στη βραβευμένη «Εlizabeth» με την Κέιτ Μπλάνσετ και την τελευταία ταινία του Κεν Λόουτς «Ψάχνοντας τον Έρικ».

● Έχει σκηνοθετήσει μια ταινία μικρού μήκους, η υπόθεση της οποίας είναι βασισμένη σε ένα διήγημα του Τσαρλς Μπουκόφσκι.


Με καταγωγή... αντιστασιακή


ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΟΝΑ βρίσκονται στην Καταλωνία όπου ο παππούς του πολέμησε εναντίον του Φράνκο στον ισπανικό εμφύλιο. Όταν τραυματίστηκε, κατέφυγε στη Γαλλία από τα Πυρηναία για να εγκατασταθεί τελικά με την οικογένειά του στη Μασσαλία. Εκεί γεννήθηκε ο Ερίκ το 1966 κι εκεί ξεδίπλωσε το ποδοσφαιρικό ταλέντο μαζί με τον εκρηκτικό χαρακτήρα του. Αποφάσισε να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο νωρίς- στα 30 του- και από τότε έχει εμφανιστεί πολλές φορές στον κινηματογράφο και έχει σκηνοθετήσει μια ταινία μικρού μήκους. Ζωγραφίζει, ασχολείται με τη φωτογραφία και παραμένει εκρηκτικός: «Η συζήτηση για την εθνική ταυτότητα είναι απολύτως γελοία! Είμαστε σε αυτήν τη γη για να ανταλλάσσουμε ιδέες και κουλτούρες. Διαφορετικά θα γινόμασταν όλοι τρελοί!».

Από τα ΝΕΑ

Ο Αυτοκράτορας έχει (πολλά) κέφια

Ο Ψυχάρης βάζει τους διευθυντές να εποπτεύουν τους… εαυτούς τους, αλλά βάζει σφήνα ανάμεσά τους και τον Πρετεντέρη που τον τοποθετεί σε Συντονιστικό Συμβούλιο για τη δημοσιογραφική ανάπτυξη του ΔΟΛ. Οσοι είπαν ότι το έκανε για να του χρυσώσει το χάπι μάλλον πέφτουν έξω. Ο Ψυχάρης αφού ανακάτεψε ξανά την τράπουλα - με το να ξεβολέψει τον Καψή από τα ΝΕΑ, να ταπεινώσει τον Πρετεντέρη και να αναβαθμίσει το Μεμή - προχώρησε και στη μεγαλειώδη κίνηση: Τοποθέτησε τον πικραμένο Ι.Κ.Π. στο ΔΣ του ΔΟΛ αναθέτοντάς του καθήκοντα Ειδικού Συμβούλου παρά τω Προέδρω.
Ταυτόχρονα ο Ψυχάρης συγκροτεί Συντονιστικό Συμβούλιο για την δημοσιογραφική ανάπτυξη του ΔΟΛ με τον ίδιο ως Πρόεδρο και μέλη τους κ.κ. Π. Καψή, Χ. Μεμή, Α. Καρακούση και Ι.Κ.Πρετεντέρη.

Ο Πρετεντέρης θα διατηρήσει τη δημοσιογραφική στήλη του στο Βήμα της Κυριακής και θα γράφει καθημερινή στήλη στα Νέα από την ερχόμενη Δευτέρα. Ο Πρετεντέρης ακούγεται ότι απαίτησε να αρθρογραφεί στην τελευταία σελίδα (όπως και στο ΒΗΜΑ) όπου όμως τώρα υπάρχουν οι Αγιογραφίες του Δημήτρη Μητρόπουλου. Αν δεν υπάρξει συναινετική λύση το πιθανότερο είναι η στήλη του Μητρόπουλου να μεταφερθεί στην τελευταία σελίδα στο ημερήσιο Βήμα. Ο τελευταίος αποκλείεται να δεχθεί μετακίνησή του και όπως λέγεται οι σχέσεις του με τον Ψυχάρη δεν είναι και οι καλύτερες. Ιδωμεν…

Εκβίαζαν γιατρό με ροζ βίντεο

Διαβάζουμε στην εφημερίδα Espresso στο ρεπορτάζ του Θεοδόση Πάνου:
«Σε μια καλοστημένη παγίδα εκβιασμού έπεσε 41χρονος γιατρός μεγάλου νοσοκομείου της Αττικής, ο οποίος «απαθανατίστηκε» σε καυτές ερωτικές σκηνές -κατά τη διάρκεια της εφημερίας του- με 20χρονη καλλονή την οποία γνώρισε στο Facebook....
....Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο γιατρός απευθύνθηκε στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας και κατήγγειλε για εκβιασμό την 20χρονη και τον 18χρονο αδελφό της. Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, είχαν καταγράψει εν αγνοία του γιατρού τις ερωτικές του περιπτύξεις με τη νεαρή κοπέλα. Οι δράστες είχαν στα χέρια τους φωτογραφίες, βίντεο, αλλά και ένα σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον οποίο είχαν καταγράψει τις καυτές βραδιές εφημερίας που έκανε ο γιατρός στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, με την καλλίγραμμη νεαρή.
Τα δύο αδέλφια ζητούσαν από τον 42χρονο το ποσό των 2.000 ευρώ, αρχικά, προκειμένου να του δώσουν τις φωτογραφίες και επιπλέον χρήματα για το βίντεο, αλλά και το σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή…....
.....Τη λύση έδωσε η Ασφάλεια Αττικής συλλαμβάνοντας τα δύο αδέλφια από την Αλβανία.
»

Πολλές ιστορίες με ροζ βίντεο γιατρών και όργια στα δωμάτια εφημερίας τώρα τελευταία. Παραέγινε το κακό. Για μαζευτείτε λίγο κύριοι…

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ακόμη δεν το είδαμε... i-κάτι το βαφτίσαμε

Ο ΣΤΙΒ ΤΖΟΜΠΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ TABLET PC ΤΗΣ APPLE
Οι μοναδικές πλάκες στην Iστορία για τις οποίες έχουν γραφεί περισσότερα από όσα έχουν γραφεί για το πολυαναμενόμενο tablet PC της Apple ήταν εκείνες με τις... δέκα εντολές. Ο κόσμος της Πληροφορικής περιμένει τον Στιβ Τζομπς να κατέβει αύριο ως άλλος Μωυσής και να παρουσιάσει, ούτε λίγο ούτε πολύ το επόμενο εξελικτικό βήμα στους προσωπικούς υπολογιστές.
Όργιο φημών έχει κατακυριεύσει τη μπλoγκόσφαιρα και τις τεχνολογικές ιστοσελίδες, παρασύροντας ακόμη και τους πιο ψύχραιμους. Οι φήμες ξεκινούν από το όνομα της νέας συσκεύης. "Φαβορί" είναι η ονομασία iSlate, αλλά δεν αποκλείεται και το iPad, κατά τα πρότυπα του iPod. Όσον αφορά στη μορφή που θα έχει, οι πληροφορίες μιλούν για μία συσκεύη που θυμίζει ένα μεγάλο, ακόμη λεπτότερο (!) iPhone….
….Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το iSlate ή iPad ή... i-κάτι φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τόσο τους υπερφορητούς υπολογιστές, όσο και τα "ηλεκτρονικά βιβλία". Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με πλήθος εκδοτικών οίκων για να "ανεβάσουν" τους τίτλους σε μορφή που θα διαβάζει η νέα συσκευή. Φέρεται όμως να συζητά και με τη βιομηχανία του θεάματος, για να προσφέρουν τηλεοπτικό πρόγραμμα, αλλά και να δίνει έμφαση στις δυνατότητες της συσκευής να "τρέχει" παιχνίδια.
Για να τα καταφέρει όλα τα παραπάνω, η Apple θα πρέπει να σπάσει το τεχνολογικό φράγμα τουλάχιστον σε δύο τομείς. Η πρώτη καινοτομία που απαιτείται αφορά στην οθόνη. Οι οθόνες ηλεκτρονικού μελανιού που χρησιμοποιούν τα e-books είναι ξεκούραστες στα μάτια και ιδανικές για την ανάγνωση κειμένου. Είναι όμως ασπρόμαυρες και δεν μπορούν να παίξουν βίντεο και παιχνίδια. Οι έγχρωμες LCD και OLED οθόνες έχουν χρώμα και κίνηση, αλλά κουράζουν τα μάτια. Το δεύτερο εμπόδιο είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το ηλεκτρονικό βιβλίο Kindle της Amazon χρειάζεται επαναφόρτιση μια φορά κάθε δύο εβδομάδες. Ένας φορητός υπολογιστής με οθόνη ανάλογου μεγέθους με εκείνη που αναμένεται να έχει το tablet PC της Apple κρατάει - δεν κρατάει τέσσερις ώρες πριν χρειαστεί... πρίζα.
Αν η καλιφορνέζικη εταιρεία καταφέρει να βάλει σε μαζική παραγωγή μια συσκευή με υβριδική οθόνη και μπαταρία μακράς διαρκείας, τότε ίσως να έχει πραγματικά ανακαλύψει το "ιερό δισκοπότηρο" των φορητών υπολογιστών….

….Όσον αφορά στην τιμή του "θαυματουργού" (;) μηχανήματος, υπολογίζεται ότι θα είναι "τσουχτερή", αλλά δεν θα ξεπερνά τα χίλια ευρώ. Η "διαρροή" εσωτερικού σημειώματος της Media Markt, σύμφωνα με το οποίο η συσκευή θα στοιχίζει 899 ευρώ και θα κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου, αποδείχτηκε ότι επρόκειτο περί πλαστογραφίας. Ίσως αν λέγανε Πρωταπριλιά...
Η παρουσίαση της νέας συσκευής θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας).
του Νίκου Αλέπη – από enet.gr

«Μαριονέτες και διανοούμενες πόρνες»...

«Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφορα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλει, να κολακεύει το θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί.
Είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων.
Είμαστε διανοούμενες πόρνες".

Τάδε Εφη ο Σκοτσέζος δημοσιογράφος John Swinton, (1829 - 1901) ο οποίος διατέλεσε αρθρογράφος και υπεύθυνος προσωπικού στην εφημερίδα New York Times για μια δεκαετία περίπου.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Τσαπατσουλιές...

Παράνομη κρίθηκε η 24ωρη απεργία που είχε κηρυχθεί στον ραδιοφωνικό σταθμό « Antenna Radio 97,2» για την Τρίτη 26/1/2010, όπως και η πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας που είχε κηρυχθεί στον ραδιοφωνικό σταθμό « ΘΕΜΑ 98,9» για την ίδια μέρα, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική και ανεστάλησαν. Πάλι γκολ σε βάρος του κλάδου, από την τσαπατσουλιά και την έλλειψη συντονισμού. Ύστερα φταίει σε μερικούς το εκλογικό σύστημα....
Από http://financialcrimesnews.blogspot.com

Πρετεντεριάδα...

από drseeng's blog
Πλούσιο το παρασκήνιο στην υπόθεση διαζυγίου Πρετεντέρη – ΔΟΛ, το οποίο έχει επισκιάσει κάθε άλλο γεγονός, στον όμορφο κόσμο των ελληνικών media.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι από τους πλέον γνωστούς δημοσιογράφους και κάθε φορά που εκφράζει ή γράφει την άποψή του, γίνεται σούσουρο… Πόσο μάλλον τώρα, που ''παραιτήθηκε'' από το Συγκρότημα των Λαμπράκηδων και του Ψυχάρη.

Αν βαριέστε να ψάχνετε σε ιστοσελίδες ή blogs, για να μάθετε τι πραγματικά συνέβη και τι πρόκειται να συμβεί, εμείς είμαστε εδώ με μια συνοπτική και περιεκτική ανάλυση της Πρετεντεριάδας.
Après vous…Αναδημοσίευση από http://www.mediasoup.gr/blog/496

«Ο Σαμαράς δεν θα διστάσει να διαγράψει όποιον….»

Ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» που παρουσιάζουν στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά ο Βασίλης Σκουρής και ο Γρηγόρης Τζιοβάρας δήλωσε, μεταξύ άλλων:
«Χρίζει διευκρινήσεων το θέμα της ευχαριστήριας επιστολής Καραμανλή στο Χριστοφοράκο… Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουμε να πέσει άπλετο φως. Σωστά η Ρηγίλλης δεν εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα. Ο Καραμανλής έχει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη μας… Από εκεί και πέρα η ΝΔ είπε «φως σε όλα», «ναι σε όλες τις εξεταστικές επιτροπές», «όλοι κρίνονται»…
…Είναι καθήκον και όχι απλά δικαίωμα του Σαμαρά να λάβει μέτρα, ακόμη και για διαγραφή, όσων υπονομεύουν το κόμμα… Δεν θα διστάσει. Ο Σαμαράς εκτελεί την εντολή για ανανέωση. Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τον Σαμαρά είτε το θέλει είτε όχι…Έχει τη στήριξη 800.000 ανθρώπων που στήθηκαν στους ουρές, για ώρες για να λυτρώσουν το κόμμα από τους μηχανισμούς και τα «τζάκια
».
Από http://www.antinews.gr

Φεύγουν Ζαγοριανίτης και Μουλίνος - Μόνος θα βγάζει ο Μάκης τη VETO

Ξεμένει από διευθυντικά στελέχη η VETO του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Όπως έχουν αποκαλύψει οι zoornalistas μετά την φυγή Λάλα, ο Παντελής Ζαγοριανίτης αποχωρεί έχοντας βρεί χρηματοδότη για μια εφημερίδα και έναν ραδιοτηλεοπτικό σταθμό. Και τα δύο ΜΜΕ βρίσκονται στην Κρήτη. Η εφημερίδα είναι η ΤΟΛΜΗ του Ηρακλείου και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζαγοριανίτης θα προχωρήσει στην αναμόρφωση του εντύπου και κατόπιν θα την «τρέχει» από την Αθήνα. Οσο για τον ρ/τ σταθμό αυτός θα στηριχτεί σε κάποιες ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις στην Κρήτη που έχουν παροπλιστεί.
Ο έτερος διευθυντής Χρήστος Μουλίνος θα αποχωρήσει και αυτός λίαν συντόμως από την εφημερίδα της Κάτω Κηφισιάς. Ακούγεται ότι θα αναλάβει την έκδοση ενός νέου εντύπου με χρηματοδότη τον Αντώνη Πίκουλα της Αξίας. Αν υποθέσουμε ότι ο Πίκουλας θέλει στα περίπτερα τον ένθετο «Γαύρο» τότε είναι πολύ πιθανόν το εγχείρημα αυτό να αναλάβει ο Μουλίνος. Εκτός αν ο εκδότης της Αξίας έχει κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο, κατά νου και «επιστρατεύει »για τον λόγο αυτό τον έμπειρο Μουλίνο.
Δεδομένου του γεγονότος(;) ότι η VETO πουλήθηκε στους Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη, η αποχώρηση και των δύο διευθυντών του δεν θα κοστίσει πολύ στο Μάκη…

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Πουλήθηκε η VETO σε Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη

Στο επιχειρηματικό δίδυμο Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη πουλήθηκε η VETO. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που έψαχνε εναγωνίως για χρηματοδότες φαίνεται ότι τους βρήκε στο πρόσωπο των δύο Κύπριων επιχειρηματιών που όπως λέγεται δέχτηκαν να αναλάβουν όλα τα βάρη της εφημερίδας και «να την πάνε μπροστά».
Οι Λαυρεντιάδης – Κυριακίδης έχουν μπεί για τα καλά στο χώρο των ΜΜΕ με σημαντικές εξαγορές και συμμετοχές σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεόραση.
Ως σήμερα επίσημα διαθέτουν συμμετοχή στον Πήγασο (12,22%) τις εφημερίδες «Athens News» «Espresso», «Espresso Κύπρου», «Σφήνα», «City Press», «Ισοτιμία» και περιοδικά όπως το «Free», το «Jolie», το «Olive». Ακόμη έχουν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Flash (100%) , Σκάι 100,3 (10%), RED (10%) το www.flash.gr , τους τηλεοπτικούς Sport TV (100%), κανάλι ΔΕΚΑ (100%) , Σκάι TV (10%) Το δίδυμο πρόσφατα απέκτησε, μέσω χρηματιστηρίου το 9,62% της Χ. Κ. Τεγόπουλος κάνοντας έξω φρενών τη Μάνια Τεγοπούλου.

ΒΗΜΑ_ΝΕΑ: Το μαγαζί λειτουργεί υπό νέαν διεύθυνση

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΟΛ – ΚΑΙ Η ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΕΣ
«Σαν ψέματα φαίνεται» μονολογούν όλοι στην Μιχαλακοπούλου. Κι όμως δεν είναι. Οι αλλαγές στις δύο εφημερίδες του ΔΟΛ αποτυπώθηκαν και στις «ταυτότητες» του ΒΗΜΑΤΟΣ και των ΝΕΩΝ. Tο mediablog.gr παρουσιάζει τις ταυτότητες πριν και μετά τις αλλαγές στους επικεφαλής τους:


Στα ΝΕΑ: εκδότης είναι ο Σταύρος Ψυχάρης, διευθυντής ο Χρήστος Μεμής, ενώ τη θέση του Βασίλη Νικολόπουλου ως συμβούλος έκδοσης καταλαμβάνει ο μέχρι χθες διευθυντής σύνταξης Ηλίας Μάτσικας. Αναβαθμισμένοι και οι Νότης Παπαδόπουλος και Στέφανος Τζανάκης που από αρχισυντάτες γίνονται διευθυντές σύνταξης.


Αντίστοιχα στο ΒΗΜΑ ο πρόεδρος Δ.Σ., εκδότης, διευθυντής περιορίζεται στο εκδότης, ενώ βάζει δίπλα του (έχει κι αυτό σημασία) ως διευθυντή τον μέχρι χθες εκδότη των Νέων Παντελή Καψή. Παράλληλα στους αρχισυντάκτες προστέθηκε το μέλος του δ.σ. και σύζυγος του Στ. Ψυχάρη, Χριστίνα Τσούτσουρα – Ψυχάρη που είναι υπεύθυνη για τις επιστημονικές σελίδες της εφημερίδας και το ΒΗΜΑ Science, ενώ παράλληλα διευθύνει και το VITA.

ΚΑΨΗΣ: Για ό,τι με χρειαστείτε θα είμαι έναν όροφο πιό πάνω

Στον 5ο όροφο της Μιχαλακοπούλου έγινε η γνωριμία του Παντελή Καψή με τους εργαζόμενους στο Βήμα. Τον Καψή παρουσίασε στο προσωπικό ο απερχόμενος διευθυντής Χρήστος Μεμής κάνοντας χιούμορ: «Φαντάζομαι ότι όλοι θα έχετε μάθει τα νέα, αφού ως συνήθως κανείς δεν δουλεύει και όλοι είσαστε στα blogs. Θέλω να ξέρετε ότι ο κ. Καψής - θεωρώ ότι τον γνωρίζετε όλοι - αναλαμβάνει το Βήμα και εγώ κατεβαίνω στον 4ο».
Φανερά μουδιασμένος ο Καψής από την πλευρά του τόνισε ότι γι’ αυτόν «η ανάληψη της διεύθυνσης του Βήματος είναι πρόκληση, καθώς είναι μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερες εφημερίδες της Ελλάδας». Αφησε και την μπηχτή του όμως λέγοντας ότι «όπως θα δεί και ο κ. Μεμής ΚΑΙ τα ΝΕΑ είναι μία από τις καλύτερες εφημερίδες της Ελλάδας». Ο Καψής είπε ότι θα αρχίσει τις επαφές με τους συντάκτες του Βήματος «για να γνωρίσει την εφημερίδα και τους ανθρώπους της», ενώ τόνισε ότι το γραφείο του «θα είναι ανοιχτό σε όλους».
Στα ΝΕΑ όλοι οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν τον Καψή που τους είπε πως «για ό,τι χρειαστούν, για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν θα είναι εκεί, απλώς έναν όροφο πιο πάνω». Ο Μεμής παραβρέθηκε στην «τελετή» αφού ήδη έχει εγκατασταθεί στον 4ο όροφο στο γραφείο του απερχόμενου διευθυντή. Η ομιλία του Μεμή ήταν σύντομη και τυπική ενώ φάνηκε καθαρά η προσπάθειά του να καθησυχάσει τους εμφανώς προβληματισμένους συντάκτες και αρχισυντάκτες. Διαβεβαίωσε χαριτολογώντας ότι θα βάλει τα δυνατά του «για να φανεί αντάξιος του Παντελή».
Προς το παρόν ο Καψής, που πήρε μαζί του την έμπιστη γραμματέα του, έχει εγκατασταθεί σε ένα μικρό γραφείο στον 5ο καθώς του ετοιμάζουν ένα μεγαλύτερο. O Μεμής, που πήρε μαζί τον έμπιστο κλητήρα του, έχει ήδη εγκατασταθεί στο παλιό γραφείο του Καψή.

Yπό προθεσμία και ο Λιαρέλλης

Καζάνι που... βράζει είναι πλέον ο ΑΝΤ1, σύμφωνα με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ και ακόμα και ο νέος διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης, Στρατής Λιαρέλλης, φαίνεται - βάσει πληροφοριών- να είναι υπό προθεσμία.
Μπορεί ο έμπειρος πολιτικός συντάκτης να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της διοίκησης του καναλιού του Αμαρουσίου, ωστόσο τα πολύ χαμηλά νούμερα τηλεθέασης του δελτίου ειδήσεων του σταθμού μαρτυρούν τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον ΑΝΤ1.
Το κεντρικό δελτίο έχει... καταβυθιστεί, αφού μετά βίας συγκεντρώνει το 10% τηλεθέασης και το άλλοτε ισχυρό χαρτί του ΑΝΤ1 αποτελεί το μεγαλύτερο «αγκάθι» του σταθμού.
Στα 20 χρόνιας λειτουργίας του ΑΝΤ1, ποτέ άλλοτε, το κανάλι δεν είχε σημειώσει μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Η κορωνίδα ενός σταθμού είναι το δελτίο ειδήσεων και, από ό,τι φαίνεται, στο κανάλι του Αμαρουσίου, μόνο απογοήτευση νιώθει τόσο ο διευθυντής ειδήσεων Στρατής Λιαρέλλης όσο και οι παρουσιαστές αυτού και οι δημοσιογράφοι.
Για πρώτη φορά στην τηλεοπτική ιστορία του καναλιού, το κεντρικό δελτίο καθημερινά κάνει 8%, 9% και μετά βίας... 10% τηλεθέαση.
Ως εκ τούτου, αναμένονται σύντομα ραγδαίες αλλαγές στον άλλοτε κραταιό ενημερωτικό τομέα του ΑΝΤ1.
Ιάσωνας Κυριακού
Αναδημοσίευση από zougla.gr

Y.Γ. Στρατή σήκω φύγε τώρα! Τα παϊδάκια αυτή την εποχή είναι από αρνάκια γάλακτος. Λουκούμι!

Το Εφετείο δικαίωσε τον Μάκη Γεωργίου για τον ΑΝΤ1

Δικαιώθηκε. Και μάλιστα απόλυτα. Το εφετείο έκρινε ότι κακώς απομακρύνθηκε από την θέση του προϊσταμένου στο Αστυνομικό ρεπορτάζ και ότι κακώς απολύθηκε από την τηλεόραση του ΑΝΤ1. Το σκεπτικό του Δικαστηρίου είναι κόλαφος για τον Νίκο Ευαγγελάτο ο οποίος τον... εξωθούσε σε απομάκρυνση. Τα ίδια δηλαδή που έκανε και στην σύζυγό του Έρικα Βαλλιάνου. Τώρα ο Μάκης Γεωργίου έχει δικαίωμα να επιστρέψει και μάλιστα στην ίδια θέση όποτε ο ίδιος το αποφασίσει. Οι νομικοί σύμβουλοι του καναλιού θα συνεννοηθούν με τον δικηγόρο του για τα περαιτέρω. Έπρεπε ήδη να τον είχε πλησιάσει ο Λιαρέλης. Δεν το έκανε όμως. Γιατί άραγε; Φοβάται τον ίσκιο του Ευαγγελάτου;
Αναδημοσίευση από fimotro.blogspot.com

Σταθερά πρώτο το ΘΕΜΑ

Πάλι πρώτο σε κυκλοφορία το «Πρώτο Θέμα» με τον Πάριο να το κρατά σταθερά πάνω από τα 200.000 φύλλα. Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις για την κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων το «Πρώτο Θέμα» πούλησε περίπου 205.000 φύλλα με δεύτερο το «Βήμα της Κυριακής» (πούλησε κοντά στα 180.000 φύλλα). Ακολουθούν, σε μεγάλη απόσταση, η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» με περίπου 130.000, η «Καθημερινή και η «Real News» με 120.000 φύλλα, το «Έθνος» με 115.000, το «Veto» με 35.000 και ο «Ελεύθερος Τύπος» με 30.000 φύλλα.

Κανονικά θα κυκλοφορήσει και αυτή την Κυριακή η VETO

Και αυτή την Κυριακή θα κυκλοφoρήσει η VETO αν κρίνουμε από την επίθεση του Μάκη κατά εφημεριδοπωλών και περιπτερούχων. Ο Τριανταφυλλόπουλος καταγγέλει ότι κάποιοι από αυτούς «πούλησαν την εφημερίδα έναντι 4 ευρώ, ενώ η τιμή της ήταν 2 ευρώ ενώ ορισμένοι αφαιρούσαν τα DVD από τα φύλλα της εφημερίδας και μετά τις πουλούσαν έναντι της τιμής των 2 ευρώ». Ο Μάκης καταγγέλλει ως απαράδεκτες αυτές τις συμπεριφορές και καταλήγει: «Σε μία εποχή που και ο Τύπος περνά μία βαθειά κρίση, όχι μόνον οικονομική αλλά και κρίση ανυποληψίας, αυτές οι συμπεριφορές εμβαθύνουν την καχυποψία που τρέφει ο αναγνώστης. Δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι. Επιθυμούμε μία διαφανή και άμεση σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη. Θα την διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού
Αρα; «Θα συνεχίσουμε να την βγάζουμε την VETO, έστω και με λιγότερες σελίδες , έστω και με τα στοκ των DVD, έστω και μόνοι μας, εγώ, η Κίμ και τα παιδιά».

Χαμηλές πτήσεις και απολύσεις στο ΘΕΜΑ FM

Απολύσεων συνεχεια στο ΘΕΜΑ FM. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα απολύθηκε η Σοφία Αδάμ, ενώ ειδοποιήθηκαν πως θα απολυθούν 2 από τις μουσικές επιμελήτριες του σταθμού, αλλά και 3 δημοσιογράφοι από την αίθουσα σύνταξης.
Αν συνεχιστούν οι χαμηλές “πτήσεις” του ραδιοφώνου- μόλις 3,6% πήρε στις τελυταίες μετρήσεις- το σιγουρο είναι πως θα συνεχιστούν οι απομακρυνσεις, χωίς να αποκλείεται αυτές να φτάσουν μεχρι την κεφαλή. Στο περιβάλλον του Θεμου δεν άρεσε καθόλου η αντίδραση της πλευράς Κοντομηνά, όπως δημοσιοποιήθηκε μεσω του troktikou.
Αναδημοσίευση από http://apokleistiko.wordpress.com