ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Από 500 δολάρια θα ξεκινά το tablet PC της Apple

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ TABLET PC ΤΗΣ APPLE
- ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ iPad ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΠΟ 499 ΕΩΣ 829 ΔΟΛΑΡΙΑ

Αποκαλυπτήρια για το tablet PC της Apple. Ο Στιβ Τζομπς παρουσίασε τη νέα και πολυαναμενόμενη φορητή συσκευή, η οποία θα ονομάζεται iPad. Η τιμή του θα ξεκινά από τα 499 δολάρια και η διάθεσή του ξεκινά, στις ΗΠΑ, σε δύο μήνες από σήμερα.
H συσκευή μοιάζει σε εμφάνιση και λειτουργίες με ένα μεγάλο iPhone, διαγωνίου 9,7 ιντσών, βάρος 750 γραμμαρίων και πάχος μικρότερου του 1,5 εκατοστού. Το υπολογιστικό βάρος σηκώνει ένας επεξεργαστής με ταχύτητα 1 GHz, τον οποίον σχεδίασε η ίδια η Apple.
Θα κυκλοφορεί σε εκδόσεις, με χωρητικότητα μνήμης 16, 32 και 64 GB, ενώ εντυπωσιακές είναι οι προβλέψεις για τις αντοχές της μπαταρίας. Η Apple υπόσχεται δέκα ώρες συνεχούς λειτουργίας και αυτονομία ενός μηνός σε κατάσταση αναμονής.
H βασική έκδοση θα συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi, ενώ θα κυκλοφορήσουν και εκδόσεις 3G.
Τα iPad με δυνατότητα σύνδεσης στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα κυκλοφορήσουν σε 90 ημέρες. Ο επικεφαλής της Apple ανακοίνωσε ότι έχει έλθει σε συμφωνία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T, για την παροχή προγραμμάτων χρήσης χωρίς συμβόλαιο, σε ανταγωνιστικές τιμές. Προβλέπουν χρήση 250 MB / μήνα προς 15 δολάρια και απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτο προς 30 δολάρια κάθε μήνα. Ο Στιβ Τζομπς υποσχέθηκε ότι θα υπογραφούν ανάλογες συμφωνίες με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και στην υπόλοιπη υφήλιο.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το iPad θα λειτουργεί και ως "ηλεκτρονικό βιβλίο", μέσω της νέας εφαρμογής, iBooks. Φιλοδοξεί να αποτελέσει για τον γραπτό λόγο ό,τι είναι το iTunes για τη μουσική. Η Apple έχει υπογράψει συμφωνίες με μεγάλους εκδοτικούς οίκους, όπως οι Simon & Schuster, Penguin, Harper Collins, Macmillan και Hachette, για τη διάθεση των τίτλων τους μέσω του νέου ηλεκτρονικού καταστήματος. Παράλληλα, εφημερίδες όπως οι New York Times ετοιμάζουν εφαρμογές για τη μεταφορά της ύλης τους στη νέα συσκευή.
Η Apple παρουσίασε ακόμη μία ειδική έκδοση της σουίτας εφαρμογών γραφείου, iWorks. Ανάμεσα στα αξεσουάρ συναντάμε και μια βάση φόρτισης με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο.
Oι τιμές του i-Pad
16GB 32GB 64GB
Wi-fi 499$ 599$ 699$
Wi-fi + 3G 629$ 729$ 829$

Από enet.gr