ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ο κύβος ερρίφθη για τη διεξαγωγή εκλογών

Με 222 ψήφους «πέρασε» το μνημόνιο, η κυβέρνηση έχασε τη δεδηλωμένη

Μετά από μια βασανιστική διαδικασία στην Ολομέλεια, με σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εγκρίθηκε με 222 ψήφους υπέρ το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με τους εταίρους.
Ωστόσο, το μνημόνιο υπερψήφισαν 118 κυβερνητικοί βουλευτές, με αποτέλεσμα να δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. έχασε τη δεδηλωμένη των 120 βουλευτών.
Υπέρ τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ., το Ποτάμι, οι ΑΝ.ΕΛΛ. και το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατά η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ 32 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν «παρών», τρεις διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα, ενώ ένας βουλευτής ήταν απών.
Ειδικότερα, «ναι» επί της αρχής ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης..

Ξημέρωμα στην Κω

(...) Η 70χρονη Αμούν είναι τυφλή. Είναι Παλαιστίνια αλλά ζούσε στο Χαλέπι της Συρίας. Έφυγε από την Παλαιστίνη, έφυγε και από τη Συρία. Ψάχνει τη νέα της πατρίδα, με πρώτο σταθμό την Ελλάδα. Η φωτογραφία της να κάθεται στην αμμουδιά συγκλονίζει. Δεν μπορεί να δει αλλά μπορεί να νιώσει την ελευθερία. Γι' αυτό και στο γαλήνιο πρόσωπό της, σχηματίζεται ένα χαμόγελο. Ο πόλεμος είναι μακριά πια. Δυστυχώς, η ταλαιπωρία της δεν έχει τελειώσει.(...)

Η Aριστερή κρίση

(...)Η κρίση αναμοχλεύει την ιδεολογική αντιφατικότητα, τα αποκλίνοντα πολιτικά βιώματα, τη διαφορετική πολιτική καλλιέργεια, τις ανυποχώρητες προσωπικές φιλοδοξίες. Το προβληματικό δεν είναι οι διαφωνίες αλλά η «ακανονιστία» τους.
 Μιλάς π.χ. με ζεύγος πολιτικών μηχανικών (χαλαρού, όχι οργανωμένου, παλαιού ΠΑΣΟΚ) που η αεργία, οι εισφορές και η φορολογία τους έχουν πιέσει απίστευτα και δείχνουν μια «Ιώβειο» υπομονή και πολιτική συγκαταβατικότητα: «έκανε ό,τι μπορούσε. Προσπάθησε πάντως».
Συναντάς παλαιό Αριστερό με δυο συντάξεις, συν μια η γυναίκα του, με τακτοποιημένους τους..

Για τον Γιάννη Ξενάκη

Σήμερα, στην παγανιά του ο θάνατος αντάμωσε τον Γιάννη.Τον Γιάννη Ξενάκη. Τον συνάδελφο και φίλο.
Μια αδιαθεσία, λέει, μια δυσφορία, σαν αυτές που ένιωθε όταν έπαιζε η αγαπημένη του ΑΕΚ, γιατί από τότε που κατάλαβε τον εαυτό του ο Γιάννης, σε μια γειτονιά της Αλεξανδρούπολης, αγάπησε αυτή την ομάδα, όχι για τα χρώματα, αλλά για τη μικρασιάτικη ιστορία που κουβαλούσε.
Παιδί μεταναστών στη Γερμανία, ο Γιάννης μετά τις σπουδές του ασχολήθηκε με την αθλητική δημοσιογραφία.
Χρόνια στην «Ελευθεροτυπία», κι από τους λίγους που δεν ήθελε να πιστέψει ότι η εφημερίδα..

Ο Αλαφούζος βάζει πωλητήριο στον ΣKΑΪ

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάϊ, συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου, καθώς οι τράπεζες έχουν πλέον διακόψει τη χρηματοδότησή του με νέο χρήμα καθώς και την αναχρηματοδότηση των υπέρογκων υποχρεώσεων του. Με δεδομένο ότι ο σταθμός έχει αρνητική καθαρή θέση και ο βασικός μέτοχος αρνείται να υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου, όπως προβλέπεται από το νόμο, η χρηματοδότησή του από τις τράπεζες θα ήταν σκάνδαλο μεγατόνων.
 Από τα στοιχεία του ισολογισμού προκύπτει ότι τα αρνητικά ίδια κεφάλαια είναι 16,8 εκατομμύρια ευρώ για το 2012, οι δανειακές υποχρεώσεις της «Ειδήσεις Ντοτ Κομ» 55 εκατομμύρια ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να είναι λιγότερος από το μισό, ύψους 24,5 εκατομμυρίων ευρώ, και οι ζημίες προ φόρων 6 εκατομμύρια ευρώ.
Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο ο εφοπλιστής Γιάννης Αλαφούζος αναζητά διέξοδο, έχοντας ακόμα ζωντανές τις μνήμες του πρώτου τηλεοπτικού σταθμού Σκάϊ, ο οποίος κατέρρευσε..

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Τελεσίγραφο για μειώσεις μισθών στον Alpha

Μετά το τελεσίγραφο της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA προς τους εργαζόμενούς του, για την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων με μειωμένες αποδοχές μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε άμεσα συνέλευση των τεχνικών του σταθμού. Η συνέλευση, στην οποία παρευρέθηκαν όλοι οι τεχνικοί που ήταν εντός Αθηνών, αποφάσισε oμόφωνα να απορρίψει το τελεσίγραφο της διοίκησης!
Ολοι οι τεχνικοί του σταθμού δηλώνουν έτοιμοι να συνταχθούν μαζί με τους δημοσιογράφους αλλά και τους διοικητικούς του καναλιού, αν και εκείνοι αποφασίσουν να τηρήσουν την ίδια στάση, για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, με κάθε τρόπο.
Η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει στην διοίκηση του ALPHA πως είναι σε ισχύ η Δ.Α. που όχι μόνο καθορίζει τις κατώτατες..

Φαύλος κύκλος;

Το νέο Μνημόνιο, που απόψε πρόκειται να τεθεί υπό την κρίση των βουλευτών, θα επιτείνει την ασφυξία. Και αν τα δυο προηγούμενα επέτειναν την αγωνία για την ελληνική οικονομία, το νέο τρίτο Μνημόνιο που έρχεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής θα επιβάλει αφόρητες πολιτικές πιέσεις στην ελληνική ηγεσία.
Ο Αλέξης Τσίπρας το έχει παραδεχτεί: Δεν πιστεύει σ’ αυτό το Μνημόνιο, ακόμη και αν προβλέπει «ηπιότερη προσαρμογή». Τα μέτρα, όμως που υπάρχουν σ’ αυτό, κάθε άλλο παρά ήπιο περιβάλλον δημιουργούν για τα επόμενα τρία χρόνια. Η κυβέρνηση, με όποια μορφή αυτή λάβει, θα είναι υποχρεωμένη να περνά μέτρα από τη Βουλή υφεσιακά και ξεκάθαρα αδιέξοδα.
Οι δε πιέσεις που συνεχίζουν να ασκούν οι γερμανικοί κύκλοι αφορούν μέχρι στιγμής το επικοινωνιακό πεδίο, ωστόσο πολύ γρήγορα αναμένεται να περάσουν στο επίπεδο της..

Πόση απόσταση χωρίζει την Εκκλησία από τη σόουμπιζ;

Η έμπειρη Κατερίνα Γκαγκάκη και το φάουλ του Κωστή Δήμτσα

Τελικά κανένας δεν πάει χαμένος... Ποσο μάλλον η Κατερίνα Γκαγκάκη, που μετά από μία δεκαετία στο τιμόνι της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων του ΑΝΤ1, βρέθηκε ξαφνικά εκτός της... γνωστής οικογένειας του καναλιού των Κυριακού, στις αρχές του 2015. Η Γκαγκάκη μετά την αποπομπή της από τον ΑΝΤ1 έκανε τη δική της εταιρία με τον στενό της συνεργάτη Κώστα Τσολάκη (που κι αυτός αποπέμθηκε από το κανάλι του Αμαρουσίου)  και έφτασαν μέχρι το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την οποία ενέταξαν στο  πελατολόγιό τους.
Η Κατερίνα Γκαγκάκη ανέλαβε, λέει, τις δημόσιες σχέσεις στη ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής,  με στόχο να προωθήσει και να στηρίξει το φιλανθρωπικό έργο της Οργάνωσης  αλλά και να αναδειξει το έργο του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνυμου!
Το ερώτημα που γεννάται ειναι: ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής..

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ο Τσίπρας κι ο Κωστό

O Χρήστος Ξανθάκης γράφει για το πώς η υπόθεση της κεντροαριστεράς έπεσε στην αγκαλιά του νυν πρωθυπουργού

Όταν ήμασταν μωρά στη δεκαετία του ενενήντα μια απορία κυριαρχούσε στις κλούβιες κεφάλες μας: Ποιος θα ήταν ο νέος Κωστόπουλος; Τότε, βλέπετε, όχι μόνο υπήρχαν ένα σωρό περιοδικά αλλά κυριαρχούσαν κιόλας. Πούλαγαν εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, επηρέαζαν καταστάσεις, είχαν φτάσει μια εποχή να κατακτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο της διαφημιστικής αγοράς κι από τα τηλεοπτικά κανάλια ακόμη. Μάλλον μοναδική περίπτωση παγκοσμίως και ενδεικτική της δυναμικής του κλάδου. Του οποίου κλάδου αυτοκράτωρ ήταν ο Κωστό, οπότε έμοιαζε λογική η ερώτηση. Ποιος ρε παιδάκι μου θα ήταν ο διάδοχός του όταν έφτανε το πλήρωμα του χρόνου για να πάει και αυτός μια βόλτα στο πουργκατόριο;
Αυτά σκεφτόμασταν εμείς τα χαζά που δουλεύαμε ή συνεργαζόμασταν στα περιοδικά. Αυτός ήταν ο κόσμος μας, κουκιά τρώγαμε κουκιά μολογούσαμε. Και περιμέναμε τον νέο Κωστόπουλο..

Ξανάρχισαν τις κοπάνες σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Φαινόμενα… εξαφάνισης εργαζομένων από την εργασία τους παρουσιάζονται ξανά στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ. Ενώ η ανεργία θερίζει στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχουν δημοσιογράφοι και στις δύο εταιρείες του Δημοσίου που επιμένουν να μην εμφανίζονται στη δουλειά τους. Η συγκλονιστική μάχη που δόθηκε για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ, ενάντια στη σκοταδιστική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, άφησε, όπως φαίνεται, ασυγκίνητους ορισμένους. Στην ΕΡΤ εντοπίστηκε η απουσία δύο δημοσιογράφων από τον περιφερειακό σταθμό στον οποίο εργάζονται και θα ακολουθήσει η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου.
Στην περίπτωση του ΑΠΕ υπήρξε η περίπτωση προσώπου που προσελήφθη σε απαγορευμένο από.. 

Ποιες είναι οι εξαιρέσεις, κύριε Παπαχελά;

Σε πρόσφατο άρθρο του ο διευθυντής της εφημερίδας Καθημερινή και σχολιαστής του ΣΚΑΪ, Αλέξης Παπαχελάς, αναφέρεται στον λαϊκισμό -των απαξιωμένων στη συνείδηση του κόσμου- καναλιών κάνοντας λόγο για αναγκη αλλαγής του επιπέδου του τηλεοπτικού διαλόγου... Το στέλεχος του ομίλου Αλαφούζου έχει δίκιο σε κάποια από αυτά που αναφέρει, ξεχνάει όμως ότι στο «σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»...
Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το άρθρο του Αλ. Παπαχελά:
«(...) Η μάχη για την πρωτιά στην τηλεθέαση επέβαλε το δόγμα «ο πελάτης-τηλεθεατής έχει πάντα δίκιο». Οταν συνέβαιναν τα μεγάλα σκάνδαλα που σήμερα γνωρίζουμε, αυτό που πουλούσε ήταν το lifestyle. Δεν υπήρξε ποτέ σοβαρή συζήτηση στον δημόσιο τηλεοπτικό μας διάλογο για τα κρίσιμα ζητήματα. Ο ειδικός και ο καθηγητής θεωρούνταν γραφικοί και κόβονταν γιατί δεν «πουλούσαν». Ετσι έπιαναν τα τηλεοπτικά στασίδια οι πραγματικά γραφικοί, που στη συνέχεια έγιναν και βουλευτές..

O αδιάφορος δήμαρχος της Κω...

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Αντί ο Κυρίτσης να βρίζει και να απειλεί ας ασχοληθεί επιτέλους με το νησί του

Στο δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση και τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη, απαντά με δήλωσή της στην «Εφ.Συν.» η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, που επισημαίνει ότι ο δήμαρχος «έχει το πανελλήνιο ρεκόρ αδιαφορίας για την πόλη του».
Ζητάει τη συνεργασία του για τη δημιουργία μόνιμου χώρου φιλοξενίας, προκειμένου να δοθεί λύση στη διαχείριση της πολύ αυξημένης προσφυγικής ροής.
Η δήλωση της Τασιας Χριστοδουλοπούλου έχει ως εξής:
«Ο δήμαρχος της Κω, έχει το πανελλήνιο ρεκόρ αδιαφορίας για την πόλη του. Σαμπόταρε τη λύση του ξενοδοχείου Captain Elias και κάθε άλλη λύση φιλοξενίας, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγει τις ροές.
Και τώρα που κατάλαβε ότι μ’ αυτήν την τακτική δεν κατάφερε τίποτα, απειλεί, υβρίζει και..

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Τρεμοσβήνει το άστρο του Σταύρου Ψυχάρη...

 Οχι κι έτσι, κυρ-Σταύρο μας...

«(...)Ευτυχώς, όπως σαφώς πλέον διαφαίνεται, η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται εγκαίρως την πραγματικότητα και αποφασίζει την ουσιαστική αναδιάταξη του κόμματος μέσα στην ελληνική πραγματικότητα. Γεννάται έτσι η ελπίδα η έλευση της Αριστεράς στην εξουσία να σημάνει τον εκσυγχρονισμό του κράτους που επεχείρησαν αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης.
Την ώρα που οι ιδέες του κ. Λαφαζάνη δύουν, μοιάζει να ανατέλλει το άστρο του Αλέξη Τσίπρα.»
Ετσι τέλειωναν οι κολακείες του Σταύρου Ψυχάρη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο κυριακάτικο άρθρο του στο ΒΗΜΑ όπου το αφεντικό του ΔΟΛ «έθαβε» τον Π. Λαφαζάνη...
Στο άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη υπήρξε «πληρωμένη»..

Γνωστός εκδότης - δημοσιογράφος εμπλέκεται σε κύκλωμα απάτης

Ηταν υποψήφιος με το Ποτάμι στη Θεσσαλονίκη 

Σοκ στο χώρο των media και της πολιτικής έχει προκαλέσει η εμπλοκή γνωστού εκδότη-δημοσιογράφου και υποψήφιου με το Ποτάμι, σε κύκλωμα απάτης.
 Η Αστυνομία, μετά από εισαγγελική διάταξη, προέβη στη δημοσιοποίηση των ονόματων τριών εκ των πέντε ατόμων, που φέρονται να εμπλέκονται σε εταιρεία «πυραμίδα», με το σκεπτικό ότι είναι πιθανόν να έπεσαν θύματα απάτης και άλλα άτομα. Σύμφωνα με τις αρχές, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται ότι είχαν ο 50χρονος Αυστριακός υπήκοος Herbert Teissel,  η 46χρονη σύζυγό του Anna Teissel, του Stanislaw και της Maria, υπήκοος Αυστρίας, η οποία γεννήθηκε στην Πολωνία.
Ο δημοσιογράφος που -σύμφωνα με την αστυνομία - εμπλέκεται στο κύκλωμα και δηλώνει ..

O Βαρεμένος τους πέταξε τα μικρόφωνα στα μούτρα

Περίμενε, περίμενε εξαντλώντας κάθε όριο υπομονής, ο Γ. Βαρεμένος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι που στο τέλος δεν άντεξε.
Οι παρουσιαστές Παπαδημητρίου-Υποφάντης (Σκαι), άρχισαν τα δικά τους, ενώ ο πολιτικός συντάκτης Γ. Πιταράς έριξε (ως είδηση που του'ρθε ξαφνικά στο κινητό του) μια δήλωση του Λαφαζάνη.
Ακόμη και εκείνη την στιγμή , αντι να ζητήσουν την γνώμη του Βαρεμένου, πέρασαν στον επόμενο πολιτικό συντάκτη - Γ. Καντέλη) για να τους πει για τη Ν.Δ.
"Φαίνεται πως δεν με χρειάζεστε εμένα εδώ. Πείτε τα συνάδελφοι μεταξύ σας" είπε ο Βαρεμένος, και...

Ποιος διοικεί τον ΔΟΛ;

Η στροφή Ψυχάρη και oι αδειούχοι Μητρόπουλος, Πρετεντέρης και Παπαχρήστος

Οι περισσότεροι έχουν σταθεί στο επαινετικό για τον Αλέξη Τσίπρα άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο ΒΗΜΑ την περασμένη Κυριακή. Λίγοι έχουν αντιληφθεί ότι εδώ και ένα μήνα περίπου υπάρχει ολική αλλαγή πλεύσης των ΝΕΩΝ τουλάχιστον όσον αφορά το πρωτοσέλιδο του, το οποίο είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικό στις κυβερνητικές θέσεις και ειδικά στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.
Από τη στιγμή μάλιστα που έφυγαν για διακοπές οι ορκισμένοι εχθροί του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στα ΝΕΑ (Μητρόπουλος, Πρετεντέρης, Παπαχρήστος) εκτός από το πρωτοσέλιδο θετικό πρόσημο για την κυβέρνηση υπάρχει και σε ορισμένα ρεπορτάζ και σχόλια της καθημερινής του συγκροτήματος, η οποία μέχρι πρόσφατα σφυροκοπούσε σε όλες τις σελίδες την κυβέρνηση και τον Τσίπρα.
Από τη Μιχαλακοπούλου διαρρέουν ότι η εμφανής στήριξη στον πρωθυπουργό από τον ΔΟΛ..

Η Πηνελόπη Γαβρά διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

 H τηλεπαρουσιάστρια Πηνελόπη Γαβρά ανέλαβε τη θέση της διευθύντριας του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Η επιλογή της έγινε με απόφαση του προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη και η Γαβρά θεωρούνταν "φαβορί" για τη θέση, με δεδομένη την επαγγελματική της εμπειρία στο χώρο της δημοσιογραφίας. Σε σχετική ανακοίνωση της Συγγρού αναφέρεται:
«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στην κενή θέση..

Κουρτάκης: Ο εκδότης Φιλιππάκης έκανε δουλειές με καταζητούμενους

"Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», όσο κι αν ενοχλείται ο συνεταίρος του καταζητούμενου Κυριακίδη, θα συνεχίσουν να αποκαλύπτουν τα περίεργα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες ενός ολόκληρου κλάδου. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε την παρέμβαση της κυβέρνησης και των εισαγγελικών Αρχών για τον τρόπο που έγιναν οι αγοραπωλησίες ανάμεσα στον φυγόδικο Κυριακίδη και τον εκδότη Φιλιππάκη".
Τα παραπάνω αναφέρονταν σε ρεπορτάζ της εφημερίδας του ομίλου του Γιάννη Κουρτάκη που κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά του Γιάννη Φιλιππάκη, ιδιοκτήτη της εκδοτικής εταιρείας «Δημοκρατικός Τύπος» (Espresso, Δημοκρατία, Εστία κλπ).
Προ μιας εβδομάδος ο Κουρτάκης έγραψε στη στήλη του Πολιτικος Καφές, σχόλιο υπό τον τίτλο «Όταν ο εκδότης Φιλιππάκης έκανε δουλειές με καταζητούμενους» όπου ανέφερε μεταξύ άλλων:..

Η Αλφαβήτα της Google

Αρχισε ως μηχανή αναζήτησης και με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκε σε drones, φαρμακευτικά προϊόντα και άλλους τομείς - κανένας απο τους οποίους δεν είναι ιδιαίτερα κερδοφόρος. Και τώρα η Google αναδιοργανώνεται υπό νέο τίτλο -Alphabet- και διαχωρίζει τις κερδοφόρες επιχειρήσεις της απο εκείνες στις οποίες προέχει η καινοτομία και όχι τα κέρδη. Η κάθε επιμέρους εταιρεία-μονάδα θα διατηρήσει την ανεξαρτησία των κινήσεων της υπό το νέο σχήμα που θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2015.
"Η γέννηση του Alphabet είναι συναρπαστικό, νέο κεφάλαιο στη ζωή της Google" έγραψε στο blog του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λάρι Πέιτζ. "Μας άρεσε το Alphabet διότι σημαίνει μία συλλογή γραμμάτων που αντιπροσωπεύουν μία γλώσσα - μία απο τις σημαντικότερες..

Αναστολή δίωξης σε βάρος Γερμανών δημοσιογράφων

Νίκη για την ελευθερία του Τύπου στη Γερμανία αποτέλεσε η απόφαση του εκτελούντα χρέη γενικού ομοσπονδιακού εισαγγελέα στη χώρα, Γκέρχαρντ Αλτφάτερ, να αποσύρει τις κατηγορίες περί προδοσίας εναντίον ειδησεογραφικής αποκαλυπτικής ιστοσελίδας, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι οι διαρροές μυστικών από το συγκεκριμένο blog δεν έθεσαν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν στο Netzpolitik.org και αποκάλυπταν σχέδια για την αυστηροποίηση των παρακολουθήσεων στις online επικοινωνίες δεν συνιστούν κρατικά μυστικά. Κατόπιν τούτου, αποσύρθηκαν οι κατηγορίες περί προδοσίας.
Η κατηγορία περί προδοσίας εναντίον των δημοσιογράφων είχε προκαλέσει κατακραυγή σε..

Πρόσφυγες...

Η κυβέρνηση «εξομοίωσε τους πρόσφυγες με τους μετανάστες παρουσιάζοντάς τους συλλήβδην όλους σαν πρόσφυγες», διαμαρτύρεται με άρθρο του στην «Καθημερινή» ο Νίκος Δένδιας, υπουργός μιας κυβέρνησης που παρουσίαζε συλλήβδην τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σαν «λαθρομετανάστες».
Αντί να ζητήσει συγγνώμη για την ανυπαρξία δομών υποδοχής, φιλοξενίας και ένταξης (και τη σπατάλη πακτωλού χρημάτων στην αδιέξοδη πολιτική της κράτησης), αντί να αναλάβει την ευθύνη που δεν υπέβαλε η κυβέρνησή του αίτημα χρηματοδότησης στην Ε.Ε. μέχρι τον Οκτώβριο, όπως όφειλε, δημιουργώντας το σημερινό χρηματοδοτικό κενό, εμφανίζεται τιμητής.
Επισείει μάλιστα τον κίνδυνο αλλοίωσης της «εθνικής μας υπόστασης» και προτείνει να ενταχθεί..

Το σκυλολόι...

Ξεχωριστή σημασία, με στόχο τη δυνατόν μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία, δίνουν στο Ποτάμι, στην πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει οι νέοι της Σεβαστουπόλεως.
«Οι αντίπαλοι είναι δύο: οι παλιοί πολιτευτές και η διαπλοκή που χθες ήταν με τη Ν.Δ. και σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για μας είναι ίδιοι» λένε οι Ποταμίσιοι που επισημαίνουν:
«Ο Καμμένος ήταν Ν.Δ. Ο Κουρουμπλής ήταν ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο άεργος είναι ο Παπαμιμίκος και ο Βούτσης. Τα κόμματα, το Δημόσιο δηλαδή, τους θρέφουν τόσες δεκαετίες. Κληρονόμοι είναι και η Κωνσταντοπούλου και ο Βαρβιτσιώτης. Από την ίδια παλαιοκομματική στάνη ψωνίζουν όλοι».
Στο ίδιο ασφαλώς πλαίσιο κινείται κι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης: «Θα πορευτούμε με τους προοδευτικούς, τους λογικούς, τους δημιουργικούς. Ας μην έχουν, όμως, ορισμένοι αυταπάτες, δεν θα πορευτούμε παρέα με όλο το παλιό σκυλολόι», λέει στους συνομιλητές του και..

«Κλείδωσε» η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο

Ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν σχεδόν 22 ώρες (ξεκίνησαν στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 8:30 σήμερα το πρωί), η ελληνική πλευρά και οι εκπρόσωποι των θεσμών κατέληξαν στο κείμενο του μνημονίου και απομένουν μόνο μερικές τεχνικές λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας τις επόμενες ώρες.
«Υπάρχει λευκός καπνός. Η συμφωνία κλείδωσε» ανέφερε κυβερνητική πηγή αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τους θεσμούς στις 8:35 π.μ.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, η συμφωνία έκλεισε με συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές στα ζητήματα που αφορούν το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τα «κόκκινα δάνεια» και την απελευθέρωση στην αγορά ενέργειας.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε να μη ληφθεί κανένα νέο μέτρο αναφορικά με την επίτευξη των..

Καταστασιακοί αντιπραγματισταί

 Γράφει ο (enallaktikos) Ανδρέας Ρουμελιώτης

Είμαι 50 φεύγα χρονών κι έχω δει «τον Χριστό-φαντάρο»., ένεκα τούτου, δεν τρέφω, πλέον, καμιά αυταπάτη. Είμαι ρεαλιστής και δεν επιδιώκω το αδύνατο (αντιθέτως με ότι διατείνονταν το γνωστό σύνθημα τον Μάη του ’68) γιατί έχει συμβεί το αδιανόητο. Επιπροσθέτως, η ανάγκη με κάνει καταστασιακό αντιπραγματιστή, αφού η δική μας ηττημένη γενιά δεν θα προλάβει τους νέους καρπούς της όποιας ουτοπίας υφάνουν οι νεότεροι, να γευτεί.
Ξαναμελετάω το απαύγασμα όσων έχουν γραφτεί για τις κυκλικές οικονομικές κρίσεις του καπιταλισμού και διαπιστώνω, μετά λύπης μου, ότι κάθε γενιά την «άφηναν» να ευδοκιμεί και πριν προλάβει να απολαύσει τους καρπούς της ανάπτυξης, αποσπώντας βίαια ό,τι είχε δημιουργήσει, της έκαναν πατητή.
Συνήθως το επιτύγχαναν προκαλώντας παγκόσμιους και περιφερειακούς πολέμους ή εμφύλιους σπαραγμούς. Αυτό διδάσκει η ιστορία των κρίσεων: ότι το καπιταλιστικό σύστημα, για να..

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ;

10 + 1 λόγοι για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ
(όπου ΠΑΣΟΚ βεβαίως, η ορίτζιναλ ΠΑΣΟΚΑΡΑ του Ανδρέα)
 
Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

1) Έχει χαρισματικό ηγέτη που κάνει όλους του υπόλοιπους να μοιάζουν με
οδοντόκρεμες. Τελεία.
2) Ξεκίνησε από φουλ αντιαερικανισμό και στο τέλος μια χαρά τα βρήκε με την
Ουάσιγκτον. Ως και «ευχαριστώ είπε», έτσι για το καλό.
3) Έχει σοφό Νέστορα, τύπου Παρασκευά Αυγερινό. Βλέπε τον Αλέκο Φλαμπουραρη,
που διαθέτει εμπειρία και γνώση και ψυχραιμία στις δύσκολες στιγμές.
4) Έχει κάποιον να τα λέει χύμα και τσουβαλάτα, τύπου Μένιο Κουτσόγιωργα. Βλέπε τον Νίκο Φίλη, που, όταν καίει το σίδερο, βγαίνει μπροστά χωρίς να μασάει από κανέναν.
5) Έχει ένα γατόνι που κανονίζει τις ζόρικες υποθέσεις, τύπου Αντώνη Λιβάνη. Βλέπε τον Νίκο..

Xέρι - χέρι οι καναλάρχες με τους σχολάρχες...

Σκιτσο: Soter Tas
...στις εκδικητικές απολύσεις και την στήριξη των μνημονίων

Φαινομενικά οι δύο συντεχνίες δεν έχουν πολλά κοινά. Κι όμως… Οι καναλάρχες και οι σχολάρχες αποτελούν δύο ολιγομελείς προνομιακές ομάδες επιχειρηματιών που την τελευταία πενταετία έχουν κοινή πολιτική, κοινό προσανατολισμό και παρόμοιες δράσεις. Οι ομοιότητες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές και αποδεικνύουν ποιοι και γιατί αποτέλεσαν τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος και τους «αυτοκράτορες» της πολιτικοεπιχειρηματικής διαπλοκής.
Περίπτωση 1: Καναλάρχες και Σχολάρχες προχωρούν σε εκδικητικές απολύσεις λίγο πριν την ψήφιση ρυθμίσεων που επιχειρούν να αποκαταστήσουν συνθήκες νομιμότητας σε ΜΜΕ
και ιδιωτική εκπαίδευση

Σχολάρχες:
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για την εκπαίδευση το Μάιο του 2015 το οποίο προβλέπει την απαγόρευση ανεξέλεγκτων και αναιτιολόγητων απολύσεων, ορισμένοι ιδιοκτήτες..

Φεύγει οριστικά(;) η οικογένεια Μπόμπολα από τα ΜΜΕ

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στην πιάτσα η στάση που κρατά η οικογένεια Μπόμπολα τόσο στον «Πήγασο» όσο και στο Mega.
Η στρατηγική που έχουν επιλέξει, δημιουργεί σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τα μελλοντικά σχέδιά τους. Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό διάθεση αποχώρησης από τον κλάδο των Μέσων.
Αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή που πήρε τα ηνία του συγκροτήματος στα χέρια του ο Φώτης Μπόμπολας. Βλέποντας τα οικονομικά του μαγαζιού, είχε αποφασίσει ότι η παρτίδα δύσκολα μπορούσε να βγει. Κάπως έτσι ξεκίνησε να... «συμμαζεύει» κυρίως τα έντυπα, ενώ επαναπροσδιόρισε τη στάση του σε σχέση με το Μega. Οι κινήσεις του νεότερου Μπόμπολα είχαν συναντήσει τις αντιδράσεις του πρεσβύτερου, Γιώργου Μπόμπολα, ο οποίος έδειχνε να μην κατανοεί τη στρατηγική που είχε επιλέξει ο διάδοχός του.
Ακόμη και στην περίπτωση της κουβέντας που είχε ξεκινήσει ο Φώτης Μπόμπολας με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, υπήρχε διαφορετική προσέγγιση από τον Γιώργο Μπόμπολα. Εσχάτως, όμως, φαίνεται ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα, αφού, φαίνεται να υπάρχει κοινή..

Κάθαρση στα ΜΜΕ τώρα!

«Η επαναλειτουργία του καναλιού SBC είναι νίκη απέναντι στην αμφιλεγόμενη ολιγαρχία των ΜΜΕ»

Η Επιτροπή των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων του καναλιού SBC με ανακοίνωσή τους και με αφορμή την επαναλειτουργία του σταθμού αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Η  ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη έδωσε τη λύση την Πέμπτη 6 Αυγούστου για την επανεκπομπή του οικονομικού καναλιού της χώρας, του SBC. Το τμήμα ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών, πήρε μια απόφαση που τιμάει την ελληνική Δικαιοσύνη και οδηγεί δεκάδες εργαζόμενους πίσω στην εργασία τους.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του SBC ευχαριστεί δημόσια τη ΓΣΕΕ, το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων, των  ενώσεων, των πολιτικών κομμάτων, των συλλογικοτήτων, των πολιτών που της συμπαραστάθηκαν στις δύσκολες στιγμές.
Ευχαριστεί επίσης το σύνολο των συναδέλφων, ανεξάρτητων δημοσιογράφων, αλλά και..

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Ποια αγορά ρε παιδιά;

Aκουγα στον Μελωδία ένα διαφημιστικό για το Κέντρο Αθλητικής Δημοσιογραφίας και με έπιασε (ξανά) μελαγχολία. «Kάντε την αρχή για μια δυνατή καριέρα. Ελατε στο Κέντρο για να εξασφαλίσετε μια θέση στην αγορά εργασίας»... Ποια αγορά ρε παιδιά; Αυτή που έχει πεθάνει και είναι σχεδόν σιγουρο οτι δεν θα αναστηθεί ποτέ;.. ..
Με τη συρρίκνωση των Μέσων και την κριση στο χώρο της δημοσιογραφίας, οι αθλητικογράφοι δεν θα βρίσκουν δουλεια παρά μόνο σε σάιτ και συνήθως απλήρωτοι («γράψτε παιδια για να κάνετε το κέφι σας, για να μάθετε και κυρίως για να δείτε το όνομά σας και να μπειτε στο"χώρο"»).
 Πάνε οι χρυσές εποχές που συνήθως ένας αθλητικογράφος είχε τέσσερις σίγουρες δουλειές:..

Κωνσταντίνε, μην μπεις, δεν κάνει! Είναι καθολική η εκκλησία!

Μάθημα θρησκευτικής μισαλλοδοξίας στα υψώματα του νησιού

Ανω Μεριά Σύρου, Σαν Μιχάλης. Ισως το υψηλότερο σημείο του νησιού. Απόγευμα αυγουστιάτικο και η εποχούμενη ανάβαση φέρνει στο νησιώτικο υψίπεδο αρκετό κόσμο. Για τη θέα από ψηλά. Για την αίσθηση ότι βρίσκεσαι πιο κοντά στο Σπίτι τού Θεού. Αλλά και για τα... κοψίδια στο μοναδικό ταβερνάκι αυτής της απόμακρης ημικατοικημένης περιοχής. Μια μικρή απέριττη εκκλησία (ο ορισμός της θρησκευτικής λιτότητας) ανάμεσα σε χέρσα χωράφια, καίει ως τη ρίζα τους, στην άμμο του κηροστάτη, τα αρκετά κεράκια που ανάβουν  οι επισκέπτες πριν ανάψουν στην πυροστιά με τα κοψίδια του "Πλακόστρωτου", όπως είναι η ονομασία της ταβέρνας με τη θέα στο απέραντο του βουνού και του γαλάζιου. Στο πλάτωμα έξω από την εκκλησία ο, περίπου τρίχρονος, Κωνσταντίνος καλείται από τον νεαρό μπαμπά του (με το σορτς και το γιάπικο, καλής μάρκας, πουκάμισο..

Πως διαμορφώνεται ο αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης

Όλη η μαγεία... από τον καναπέ! - ΟΤΕ και Nova… οπλίστηκαν ενόψει της νέας χρονιάς, την ώρα που η πελατεία τους ξεπέρασε τους 874.000 συνδρομητές
 

Επιμέλεια: Νίκος Μποζιονέλος

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της διοίκηση του ομίλου του ΟΤΕ, στις αρχές Μαΐου, στο πρώτο τρίμηνο του 2015 προστέθηκαν ακόμη 13.000 νέοι συνδρομητές φτάνοντας συνολικά τους 367.000. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα τριμήνου της Forthnet, με τη Nova να φτάνει τους 507.331 συνδρομητές καταγράφοντας αύξηση 5,2% σε σχέση με το ίδιο διάστημα της περσινής χρονιάς.
Κοντολογίς, η συνδρομητική αγορά αριθμεί πλέον πάνω από 874.000 πελάτες και μάλιστα όσοι.. 

Το θράσος των βαρόνων της TV

Πριν από λίγες ημέρες η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών (ΕΙΤΗΣΕΕ) παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να προβάλει τις αντιρρήσεις της στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, το οποίο έχει αναρτηθεί για διαβούλευση έως τις 24 Αυγούστου.
Πέραν του κύριου θέματος του νομοσχεδίου που αφορά την αδειοδότηση, οι εκπρόσωποι της ΕΙΤΗΣΕΕ -οι οποίοι κατέχουν και την Digea- αναφέρθηκαν και στο θέμα των συχνοτήτων ψηφιακής τηλεόρασης (που θίγεται στο ίδιο νομοσχέδιο), με τρόπο που δηλώνει τουλάχιστον θράσος.
Οι ενωμένοι καναλάρχες υπογράμμισαν σε κείμενό τους στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ ότι «η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης υπέρ των προτεινόμενων ρυθμίσεων δεν συνάδει με το..

Λάτσης: το κυνήγι του χαμένου ΦΠΑ και άλλες 5 πετρελαιοκηλίδες

Βαριές σκιές στα Ελληνικά Πετρέλαια του εντιμότατου φίλου του Σαμαρά
Δεν είναι δυνατόν µια τόσο µεγάλη εταιρεία, στην οποία συµµετέχει το ελληνικό Δηµόσιο, να αποδεικνύεται ότι είναι εκτεθειµένη στη λειτουργία πάσης φύσεως µεγάλων ή µικρότερων συµφερόντων και να συνεχίζεται η νοσηρή κατάσταση, που εξέθρεψαν δεκαετίες τώρα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ρηµάζοντας τον τόπο...
Βαριές σκιές πνίγουν τα Ελληνικά Πετρέλαια: Ενα πολύνεκρο ατύχηµα που έχει ξεχαστεί, περιπτώσεις στις παρυφές της λαθρεµπορίας, έκτακτοι φορολογικοί έλεγχοι, εσωτερικές κόντρες για τις αποδοχές και καυτοί φάκελοι που µένουν στα συρτάρια, µεθοδεύσεις επικίνδυνες για την..