ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Αντιφασιστική διαδήλωση Σάββατο, 24 Νοεμβρίου (Προπύλαια, 12.00)


«Φασισμός είναι ο καπιταλισμός σε παρακμή». Η παγκόσμια, καπιταλιστική κρίση και οι εγχώριες διαστάσεις της, όπως αυτές διαμορφώνονται με τα διαδοχικά μνημόνια, την ανεργία, τα λουκέτα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, μετατρέπονται ραγδαία σε κρίση της δημοκρατίας και των ελευθεριών.
Τα άλλοτε κόμματα εξουσίας ομνύουν στο νεοφιλελευθερισμό και τη «μετα-αντιπροσωπευτική δημοκρατία», διαλύοντας τις μεσαίες και κατώτερες, εισοδηματικά, τάξεις, οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται απροκάλυπτα στις μαζικές, λαϊκές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες εναντίον των διαδοχικών προγραμμάτων λιτότητας, οι ενσωματωμένοι διανοούμενοι και δημοσιογράφοι ξαναζεσταίνουν το μεσοπολεμικό παραμύθι της «θεωρίας των άκρων», προσπαθώντας να ποινικοποιήσουν και να περιθωριοποιήσουν τους λαϊκούς αγώνες, η ολιγαρχία του πλούτου, των τραπεζών και των καθεστωτικών ΜΜΕ..

Σάλος με το δώρο (800.000 ευρώ) του ΟΠΑΠ στον Ψυχάρη


Οι ψυχορραγούντες «νταβατζήδες», η «δημοκρατία» και η χορηγία στο ΒΗΜΑ

Σκληρή επίθεση κατά του συγκροτήματος Λαμπράκη και του Σταύρου Ψυχάρη εξαπολύει η εφημερίδα «δημοκρατία» με πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα για την χορηγία του ΟΠΑΠ, ύψους 800.000 ευρώ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.
Το γεγονός της χορηγίας έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων (γιατί άραγε;) με τη «δημοκρατία» του Φιλιππάκη να αναφέρει πως την ίδια στιγμή που ζητούνται θυσίες από τους Ελληνες κάποιοι μοιράζουν το δημόσιο χρήμα στους ψυχορραγούντες «νταβατζήδες»! Η χορηγία του ΟΠΑΠ στην πολυτελή έκδοση με την Σύγχρονη Ιστορία προκαλεί και προσκαλεί για παρέμβαση εισαγγελέα διότι δόθηκαν στο… μιλητό και στα «σκοτεινά» 800.000 ευρώ για χορηγία σε..

Σας ξενίζει το εγχείρημα και είναι φυσικό...

του Τάσου Παππά / Εφημερίδα των Συντακτών

Eνα σχόλιο της εφημερίδας μας για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΙΚΕΑ και ΝΕΟSΕΤ και τη στάση του ΠΑΜΕ προκάλεσε τη βίαιη αντίδραση των συντακτών της ιστοσελίδας «902.gr». Αφήνουμε την ουσία και μένουμε στους χαρακτηρισμούς. Φράσεις του τύπου «οι άθλιοι που παριστάνουν τους δημοσιογράφους» ή «εντεταλμένοι των πολυεθνικών του επίπλου που παριστάνουν τους δημοσιογράφους στην "Εφημερίδα των Συντακτών"», παραπέμπουν σε άλλες εποχές, τότε που οι διαφορές λύνονταν με τις φαλτσέτες. Στους συναδέλφους που εργάζονται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα λέμε τα εξής: Αυτή η εφημερίδα δεν έχει ούτε φανερό ούτε κρυφό χρηματοδότη (επιχειρηματία, εργολάβο, εφοπλιστή, κόμμα). Στηρίζεται..

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Εθελουσία στα ΝΕΑ – ανακοινώσεις από τον Xρήστο Μεμή


Ήρθε η σειρά της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» να ανακοινώσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Μαθαίνουμε ότι ήδη «τρέχει» από εχθές και αυτή τη φορά θα είναι στοχευμένη. Διότι την προηγούμενη φορά που επιχειρήθηκε εθελουσία στην απογευματινή του ΔΟΛ απέτυχε στην εφαρμογή της, λόγω κακής προετοιμασίας. Θυμίζουμε τότε είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί υποψήφιοι, με αποτέλεσμα η διοίκηση του οργανισμού να μην ανταποκριθεί, αφού η πλειοψηφία των εργαζομένων μετράει πολλά χρόνια υπηρεσίας, ενώ ο μέσος μισθός ξεπερνάει τις 2.000 ευρώ, γεγονός που απαιτεί πολλά εκατομμύρια για τις αποζημιώσεις και τα ενδεχόμενα κίνητρα του προγράμματος.
Αυτή τη φορά – λέγεται, ότι έχει γίνει η σχετική προετοιμασία και το πρόγραμμα θα αφορά..

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Oλα τα νεότερα για τις κυκλοφορίες των εφημερίδων (παλαιών και νέων)


** Κοντά στις 10.000 φύλλα σταθεροποιείται πανελλαδικά η «Εφημερίδα των Συντακτών» σε ημερήσια βάση ενώ το φύλλο του Σαββατοκύριακου πούλησε την πρώτη εβδομάδα 25.810 και έπεσε την δεύτερη κοντά στα 19.000 φύλλα.

** Η εφημερίδα «6μέρες» του Αντώνη Δελλατόλα που ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα με κυκλοφορία 14.000 και κατόπιν κυμάνθηκε γύρω στις 8-10.000, έπεσε την δεύτερη εβδομάδα γύρω στις 5.000 (Δευτέρα και Τρίτη 19 και 20/11)

** Σημαντική η κυκλοφοριακή άνοδος την Κυριακή 18/11 για το ΕΘΝΟΣ. Η εφημερίδα του Μπόμπολα με το εκπτωτικό κουπόνι των 10 ευρώ για αγορές από σούπερ μάρκετ, πούλησε σε όλη την Ελλάδα, 30.000 φύλλα περισσότερα από την προηγούμενη Κυριακή και έφτασε τις 141.310 φύλλα. Το «Πρώτο Θέμα» αύξησε..

Σούπερ δόση ξεφτίλας - Αν φορολογούσαν τη δουλικότητά τους θα είχαμε σωθεί…


Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Σούπερ δόση ξεφτίλας» κυκλοφορεί σήμερα το (παίρνουν τ΄ αμελέτητα) ΠΟΝΤΙΚΙ, έχοντας αναλυτικό ρεπορτάζ για το πώς οι εταίροι προκαλούν πολιτική ασφυξία στη συγκυβέρνηση η οποία έμεινε με άδεια χέρια αν και ισοπέδωσε πλήρως κοινωνία και θεσμούς. Διαβάστε επίσης στο ΠΟΝΤΙΚΙ τα άκρως ενδιαφέροντα θέματα:
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ: Η «Αποκάλυψη» ξαναγράφεται πίνοντας το αίμα μισθωτών και συνταξιούχων οι οποίοι θα πληρώσουν για μια ακόμη φορά το μάρμαρο. Aν φορολογούσαν πάντως τη δουλικότητά τους θα είχαμε σωθεί…

Οταν ο Τάσος Δούσης εζήλωσε την δόξα Ψυχάρη

  Νάζια, παράπονα και ρουφιανιές

@ Ο Τύπος ζει μεγάλες στιγμές. Με 4-5 έντυπα του ιδίου… Ομίλου στην πλάτη και με 1000 ευρώ, άντε 1100 γίνεσαι διευθυντής σύνταξης, βασιλιάς, δικτάτορας, του κόσμου παντοκράτορας. Μεγαλεία!

@ Και άλλα περιοδικά ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά και σύμφωνα με πληροφορίες ο Τάσος Δούσης. Η προσπάθεια, οι κυκλοφορίες και το team της νέας του εφημερίδας “News”, λέγεται, ότι τον ικανοποίησαν. Όλα καλά, λοιπόν.

@ Τον χαβά τους τα γραφεία Τύπου των καναλιών. Εξακολουθούν – ακόμη και τώρα που η τηλεόραση έχει τινάξει τα μυαλά της στον αέρα – να συμπεριφέρονται σαν τις μαιτρέσσες του βασιλιά. Το ότι είναι γυμνός, αδιάφορο. Μιλάνε όπου θέλουν, τα λένε όπως θέλουν, κάνουν νάζια, «χαϊδεύονται», (νομίζουν ότι) ταλαιπωρούν, φτιάχνουν λίστες με «φίλους» και “non grata”, θυμώνουν, συμπεριφέρονται με αλαζονεία, ζουν ακόμη το δικό τους ποντικοφαγωμένο όνειρο. Φυσικά,υπάρχουν και οι επαγγελματίες. Αλλά πρόκειται για… δουλειά που «καταπίνει» αντοχές, οπότε τι να συζητάμε…

«Δήλωση μετανοίας» ζητάει τώρα ο Τάκης Καμπύλης


Την κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης  κατά της λογοκριτικής συμπεριφοράς της Διοίκησης και κυρίως του Γενικού Διευθυντή του Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84» και την επαπειλούμενη απόλυση της Λαμπρινής Θωμά, εάν δεν καταθέσει «δήλωση μετανοίας».
Παρόλη την προσπάθεια μεσολάβησης που κατέβαλε η ΕΣΗΕΑ, η Διοίκηση του σταθμού εξακολουθεί να μεταθέτει το πρόβλημα, προβάλλοντάς το ως προσωπική διένεξη του κ. Τάκη Καμπύλη με την Λ. Θωμά και αποκρύβοντας τελείως την πραγματική της αιτία.
Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε, όταν κατά τη διάρκεια γενικής απεργιακής κινητοποίησης σε όλα τα ΜΜΕ που είχε κηρύξει η ΕΣΗΕΑ για τις 17 Οκτωβρίου, ο κ. Καμπύλης..

Ανταπόκριση από τον ζωολογικό κήπο της ενημέρωσης


Λάβαμε mail που μας «εγκαλεί» για το ότι προβάλουμε από το ιστολόγιό μας μόνο την «Εφημερίδα των Συντακτών» κι όχι και τις άλλες εκδοτικές προσπάθειες όπως η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και οι «6μέρες» του Δελλατόλα.
Ο αγαπητός αναγνώστης κάνει λάθος διότι κάθε εκδοτική προσπάθεια προβάλεται και με το παραπάνω μέσα από τους zoornalistas. Μάλιστα λίγο πριν- λίγο μετά την εκδοση των «Παραπολιτικών» κάποιοι μας είχαν κατηγορήσει ότι είμαστε άνθρωποι του... Μαρινάκη γιατί γράφαμε, λέει ,συνέχεια για τη νέα εφημερίδα! Οσο για την εφημερίδα «6μέρες» την αναφέραμε συνεχώς και προτού αυτή εκδοθεί και μετά.
Είναι γεγονός βέβαια ότι δείχνουμε κάποια προτίμηση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κι αυτό γιατί, όπως έχουμε πολλές φορές, θεωρούμε την προσπάθεια παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο του Τύπου: οι εργαζόμενοι έκαναν συνεταιρισμό, έβαλαν χρήματα οι ίδιοι για το φύλλο και αποφάσισαν να δουλέψουν αμισθί έως ότου δοθεί η δυνατότητα να διανείμουν τα όποια κέρδη.
Το επαναλαμβάνουμε: Η «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι μια εκδοτική προσπάθεια στην οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν την ευθύνη και για το περιεχόμενο και για τη διαχείριση του Μέσου. Και..

Nα μην συμπράξει η διοίκηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στην εκχώρηση αποθεματικών και ακινήτων του Ταμείου!..

«Τέλος, κλήθηκε η διοίκηση του Ταμείου, να μη συμπράξει στην εκχώρηση αποθεματικών και ακινήτων του Ταμείου».
Στη φράση αυτή συμπυκνώνεται το δια ταύτα της σύσκεψης στην ΠΟΕΣΥ για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Και ενώ η ΠΟΕΣΥ μαζί με τις ενώσεις θα ξανασυνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 27 Νοεμβρίου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης (;), οι κυβερνητικές εγκύκλιοι καλούν τους γιατρούς του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στους κλάδους που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ να ενταχθούν στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ και τους φαρμακοποιούς να συνταγογραφούν σύμφωνα με τα ισχύοντα στο μεγάλο χρεοκοπημένο οργανισμό.
Η κυβέρνηση λοιπόν λογαριάζει πως εκτός από το αγγελιόσημο που ως "φιλέτο" το άφησε για αργότερα, θα αρπάξει τώρα τα όσα αποθεματικά απέμειναν στους 4 κλάδους υγείας των ΜΜΕ που είναι στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ και την ακίνητη της περιουσία.
Πως ακριβώς δεν θα υπακούσει στις κυβερνητικές εντολές η διοίκηση του ταμείου;..

Οι «τεμπέληδες» της ΕΡΤ και το πάρτι των μεικτών παραγωγών

Η δόση δεν ήρθε τα λεφτά τελειώνουν και στην ΕΡΤ μόλις άρχισε το μεγάλο πάρτι των μεικτών παραγωγών! Ήδη η εκπομπή της Σαλαγκούδη και του Δάρα στην οποία συμμετέχει και ο Μαμαλάκης έχει δοθεί σε εξωτερική εταιρία παραγωγής η οποία θα πληρώνει τον Μαμαλάκη και τους υπόλοιπους συνεργάτες (δημοσιογράφους κλπ).
Το όνομα της εταιρίας δεν το γνωρίζουμε γιατί το et.diavgeia.gov.gr όπου αναρτώνται οι αποφάσεις εδώ και μέρες είναι "πεσμένο". Τυχαίο; Δεν νομίζουμε...
Η επίσημη γραμμή της ΕΡΤ για το νέο φρούτο των μεικτών παραγωγών είναι ότι δεν γίνεται αλλιώς γιατί οι μόνιμοι τεχνικοί και δημοσιογράφοι είναι..

Επτά βραβεία για τα ελληνικά infographics

Διακρίσεις για την Καθημερινή της Κυριακής και τον Ελεύθερο Τύπο

Η Καθημερινή της Κυριακής και ο Ελεύθερος Τύπος τιμήθηκαν στον 14ο Διαγωνισμό καλύτερης σχεδιασμένης εφημερίδας «EUROPEAN NEWSPAPER AWARDS» στις κατηγορίες  «γραφήματα».

Ο Πάνος Κωνσταντόπουλος για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ απέσπασε τέσσερα βραβεία για γραφήματα:
•30 Ιουνίου 2012 με θέμα την συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου
•15 Απριλίου 2012 με θέμα τα 100 χρόνια από την βύθιση του Τιτανικού
•29 Ιουνίου 2012 με θέμα την ιστορία της KODAK
•12 Nοεμβρίου 2011 με θέμα τους κινδύνους..της ηχορύπανσης

H Zωή Κατσιγιάννη για τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ απέσπασε τρια βραβεία:..

Φωτεινά παραδείγματα στην εποχή των 140 χαρακτήρων (or less…)


Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Στην εποχή των 140 χαρακτήρων (or less…), δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεις γραφιάδες της προκοπής. Δημοσιογράφους, σχολιαστές, κόλουμνιστς, πώς να το πω, που να κρατάνε το βλέμμα σου καρφωμένο στη σελίδα ή στην οθόνη για λίγο παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα. Δεν είναι θέμα ίντερνετ, δεν έχει να κάνει με το αν η επικοινωνία απελευθερώθηκε, δεν φταίει η νέα γενιά που «σκάρτεψε» και «δεν ακούει κανέναν» και «νομίζει ότι τα ξέρει όλα». Η φτώχεια είναι γενική και δεν θα μπορούσε να μην αντανακλάται και στον συγκεκριμένο τομέα. Αλλά δεν αντανακλάται διόλου στα πρόσωπα του Ηλία Μπαζίνα και της Ελένης Σκάβδη, των δυο καλύτερων γραφιάδων στα ελληνικά media σήμερα.
Των ποιών; Του ποιου και της ποιας; Νομίζω ότι τις βλέπω τις απορίες να σχηματίζονται πάνω απ’ τα κεφάλια όπως τα «μπαλονάκια» στα κόμικς. Να το ξαναγράψω λοιπόν:..

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Είμαστε όλοι Ψυχαρικοί!


Ο κυρ Σταύρος ξεσπαθώνει εναντίον των υποτελών προθύμων της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της δημοσιογραφίας(!)

Τον βλέπουμε τον Ψυχάρη με πάπι -τρικάβαλο μαζί με Μεμή και Καρακούση- να μοιράζει τις τετρασέλιδες εφημερίδες του στην Ομόνοια …
Tο αφεντικό του ΔΟΛ σηκώνει μπαϊράκι και (μετά το άρθρο του στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ) μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας εξαπολύει επίθεση εναντίον των εγχώριων κουκουλοφόρων δηλαδή των υποτελών προθύμων της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της δημοσιογραφίας(!). Ο Σταύρος Ψυχάρης επιτίθεται εναντίον εκείνων που..

Ο Φάνης ο γλυκούλης, η παρεμβατική Κλείτου και ο «βαρήκοος» Αλαφογιώργος


Και οι δύο συναγωνίζονται και διαγκωνίζονται καθημερινά και διαρκώς στη ΝΕΤ, σχετικά με το ποιός θα καπελώσει ποιόν, ποιος θα μιλήσει πιο δυνατά από τον άλλον και ποιος θα προλάβει να πει πρώτος το «πάμε σε διαφημίσεις». Το αποτέλεσμα στο «Συμβαίνει τώρα» είναι να μιλάει ο ένας πάνω στον άλλο και πολλές φορές να μην καταλαβαίνει κανείς τι ακούει. Ενα θέαμα και ακρόαμα επιεικώς απαράδεκτο και εκνευριστικό για τους τηλεθεατές.
Όπως λένε κάποιοι στο Ραδιομέγαρο η εκ Σερρών ορμώμενη Λίνα Κλείτου, που θέλει να παρεμβαίνει σε όλα, έχει βρει τον «Φάνη τον γλυκούλη» και τα κάνει. Χώρια, λένε, που η φωνή της γίνεται τσιριχτή, εντελώς εκνευριστική και εν τέλει αντιτηλεοπτική, στην προσπάθειά της να καπελώσει σώνει και καλά τον Παπαθανασίου .
Και κάτι άλλο για τα ενημερωτικά της ΕΡΤ: Εχει πράγματι πρόβλημα ο Αντώνης Αλαφογιώργος με..

Τετρασέλιδα και χέρι με χέρι θα κυκλοφορούν Τα Νέα και Το Βήμα


 Γιατί ο Σταύρος Ψυχάρης με άρθρο του στο Κυριακάτικο Βήμα προειδοποιούσε το Σαμαρά λέγοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαιτέρως ο Πρωθυπουργός έχουν την υποχρέωση να παρεμποδίσουν όσους τροϊκανούς ονειρεύονται εξουσία και χρήμα»;
Γιατί ανέφερε, «Εν είδει υποσημειώσεως: Όσοι ερευνούν για δάνεια των εφημερίδων ας γνωρίζουν ότι ο «θησαυρός» θα είναι άνθρακες. Και ότι οι εφημερίδες αυτής της χώρας μπορεί να εκδοθούν ακόμη και τετρασέλιδες – αλλά θα εκδοθούν και θα κυκλοφορήσουν, έστω χέρι με χέρι!»;
Διότι στην περίπτωση που τοποθετηθούν Επίτροποι στις ελληνικές τράπεζες σχεδόν το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ, είτε θα αναγκαστεί να..

Σκούρα τα έχει βρει η Στάη με τον Θωμόπουλο στη ΝΕΤ...

...κι ο Βασιλάκης όμως το ίδιο με τα καπρίτσια της Έλλης που καθυστερούν την έναρξη του δελτίου ειδήσεων!

Αρνιόταν να μπει στο στούντιο και να εκφωνήσει το δελτίο ειδήσεων επειδή δεν θα είχε «παράθυρα»! Ο λόγος για την κεντρική παρουσιάστρια της ΝΕΤ Έλλη Στάη η οποία το βράδυ της περασμένης Παρασκευής καθυστέρησε την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων για 4 ολόκληρα λεπτά, κρατώντας μούτρα στον διευθυντή ειδήσεων Βασίλη Θωμόπουλο που είχε αποφασίσει να βγάλει το δελτίο χωρίς καλεσμένους και «παράθυρα». Η πρωτοφανής στάση της παρουσιάστριας δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα και πανικό στη ροή που κλήθηκε να καλύψει το κενό των 4 λεπτών με άσχετα τρέιλερ, εκθέτοντας..

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η εργατική τάξη πάει στην κόλαση


Ολική ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις με το Γ΄ Μνημόνιο

Με μπόνους τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων μέσω της κατάργησης του επιδόματος γάμου, προτρέπει η κυβέρνηση τους εργοδότες να φύγουν από τους καταλόγους μελών των εργοδοτικών οργανώσεων.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, με βάση την εγκύκλιο για τα εργασιακά που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αύριο από το υπουργείο Εργασίας, ξεκαθαρίζεται ότι, από την 12η Νοεμβρίου, όποιος εργοδότης δεν είναι μέλος σε κλαδική εργοδοτική οργάνωση (για τις ισχύουσες κλαδικές, ομοιοεπαγγελματικές ή επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας) ή δεν είναι μέλος σε ΣΕΒ, ΕΣΕΕ ή ΓΣΕΒΕΕ που συμβάλλονται για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) δεν θα..

Περικοπές μισθών στη NOVA κατά 30%


Κινητοποιήσεις εργαζομένων στη NOVA είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη. Oι εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Κάντζα είναι περικυκλωμένες από τους εργαζόμενους, που εγκατέλειψαν τα γραφεία τους, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για την πρόθεση της διοίκησης του σταθμού να προχωρήσει σε περικοπές και μειώσεις μισθών κατά 30%. Αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί ούτε το

Αντισταθείτε στη συντριβή του κόσμου της εργασίας


 Η εισήγηση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη, για τη δράση της Ενωσης μετά το «Μνημόνιο 3»

Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος – καταχρηστικώς αποκαλούμενου 3ο Μνημόνιο, αφού θα υπάρξει πράγματι 3ο Μνημόνιο με πρόσθετα μέτρα- και με τη «φάμπρικα» των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και υπουργικών αποφάσεων (μέσω των οποίων παρακάμπτεται η Βουλή και καταλύεται και τυπικά η κοινοβουλευτική διαδικασία), ο κλάδος μας, όπως και όλοι οι κλάδοι εργαζομένων, βρίσκεται μπροστά σε νέα δεδομένα. Τα οποία, ωστόσο, κάθε άλλο παρά ως τετελεσμένα πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο Μεσοπρόθεσμο, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των δύο μνημονίων που προηγήθηκαν, αποκάλυψαν το ταξικό, κοινωνικό κέντρο βάρους της προσαρμογής που επεδίωξε και επέβαλε η τρόικα, αξιοποιώντας στο έπακρο και τους «αόρατους» υποβολείς της. Δηλαδή την επιχειρηματική ελίτ που..

Για κακούργημα παραπέμπεται η καθηγήτρια, κόρη γνωστού ακαδημαϊκού και πρώην υπουργού

Κατηγορείται για «κατάχρηση σε ασέλγεια» σε βάρος ανήλικης μαθήτριας της

Σοκ προκάλεσε στην ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα η είδηση ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας η κόρη ακαδημαϊκού, πρώην πρύτανη με υπουργική θητεία, κατηγορούμενη για «κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των 18 ετών».
Σύμφωνα με το βούλευμα, η κόρη του πανεπιστημιακού καθηγητή, την περίοδο που ήταν καθηγήτρια στο Αρσάκειο φέρεται να πρωταγωνίστησε σε «ανήθικη σχέση» με ανήλικη μαθήτρια της. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία γονέων, με αποτέλεσμα να..

Ελλείψει κονδυλίων...


Aποφασίσαμε να τελειώσουμε εδώ και να μην δώσουμε συνέχεια στη «διένεξή» μας με τον δημοφιλή μπλόγκερ Πιτσιρίκο. Kι αυτό διότι δεν κατορθώσαμε να επιτύχουμε τελικά αυτό που επιδιώκαμε από την αρχή: Δηλαδή να αναφέρει το όνομα των zoornalistas στις αναρτήσεις - απαντήσεις του (εδώ κι εδώ), ώστε να πάρουμε και μεις λίγη από τη δόξα του και κάποιες από τις εκατοντάδες χιλιάδες των «επισκέψεών» του.
Αφού λοιπόν ο Πιτσιρίκος μας ζητάει χρήματα για να μας «διαφημίσει» στο ιστολόγιό του, το σταματάμε εδώ, διότι δεν έχει εγκριθεί το απαραίτητο κονδύλι για το προμοτάρισμα των zoornalistas. Οταν εγκριθεί να είναι σίγουρος ότι θα τον προτιμήσουμε.
Οσο για την «φιλική παρατήρηση» ότι ακόμη δεν έχουμε αναφέρει..

Γιάννης Πενταγιώτης: ο εισαγγελέας που τολμά…


Βρέθηκε ένας δικαστής που τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους και όλοι έπεσαν να τον «φάνε» ενώ αμέσως διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση εναντίον του. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιάννης Πενταγιώτης με ανάρτησή του στο ιστολόγιο dikastis.blogspot.gr και με αφορμή τις κινητοποιήσεις των δικαστικών, απευθυνόμενος προς συναδέλφους του, αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους , οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση « δωσιλόγων » που προσφέρουν γή και ύδωρ στους..

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Κίνητρα για εθελουσία έξοδο στην Καθημερινή


Σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους προχωρά o Αλαφούζος στην εφημερίδα «Καθημερινή». Όπως έγινε γνωστό, από τους ίδιους τους εργαζόμενους, έχει δοθεί προθεσμία και όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του προγράμματος εθελουσίας να το δηλώσουν στη διοίκηση της εφημερίδας μέχρι τέλος του μηνός (Νοεμβρίου). Η εθελουσία έξοδος αφορά όλο το προσωπικό και προβλέπει ως αποζημίωση την καταβολή επιπλέον 6 μισθών και μάλιστα χωρίς να υπολογίζονται οι όποιες μειώσεις έχουν γίνει στο μεταξύ.

**Απεργιακό πρόγραμμα με εναλλακτική ενημέρωση και ελληνική και ξένη μουσική εξακολουθεί να εκπέμπει ο ραδιοσταθμός Flash 96. Από την περασμένη Τετάρτη δημοσιογράφοι,τεχνικοί και διοικητικοί συνεχίζουν την απεργία βγάζοντας όμως στον αέρα «τη φωνή του σταθμού». Το μεσημέρι ο Flash 96 «σίγησε» για λίγο, καθώς..

Πιτσιρίκος αντιφάσκων

- Πάλι με τον Πιτσιρίκο ασχολείσαι; 
- Ε, αφού μoυ έστειλαν mail, τι να κάνω; Να το αγνοήσω;
Ιδού λοιπόν μια παρατήρηση (από αναγνώστη) για τη «διένεξη» των zoornalistas με τον Πιτσιρίκο:
Ας επιλέξει ο Pitsirikos ποια από τις δύο επινοήσεις ισχύει, ώστε να εφοδιαστούμε με τα καταλλήλα επιχειρήματα στην Σταυροφορία Ανεξάρτητων εναντίον Καθεστωτικών.
Η απάντηση στο δημοσίευμα των zoornalistas γαρνίρεται με την εξής ποικιλία αμπέλου: "Το μπλογκ μου έχει διαφημίσεις της Google. Και τους τελευταίους μήνες –ειδικά από τον Ιούνιο και μετά που ένας καλός κύριος έβαλε σε μια σωστή θέση τις διαφημίσεις στο μπλογκ- τα έσοδα από τις διαφημίσεις πάνε πάρα πολύ καλά. Λογικό είναι με 1,5 εκατομμύριο page views. Δηλαδή, με ζουν οι αναγνώστες μου και..

Με τέτοιες... τιμές; Kι εγώ γίνομαι εκδότης!


Επιβεβαιώνεται ο Στουρνάρας: έρχονται οι επενδύσεις! Με κόστος εργασίας μειωμένο κατά 60% σε σχέση με δύο χρόνια πριν, γιατί να μην τολμήσουν οι όποιοι επίδοξοι εκδότες; Με μειωμένους μισθούς, ατομικές συμβάσεις και εργαζόμενους- πολυεργαλεία, έρχεται ο «τζάμπας». Και όπως λέει «δεν είναι και χθεσινός»...

Με τέτοιες... τιμές; Kι εγώ γίνομαι εκδότης! Και μια και δυο και τρεις και πέντε νέες εφημερίδες μέσα σε ένα μήνα, εν μέσω πλήρους οικονομικής ύφεσης και σε πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών όρων. Ο Τύπος ζει τη δική του Άνοιξη. Ήδη σήμερα:
* Δύο νέες ημερήσιες εφημερίδες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στα περίπτερα με..

Σκάι - Καθημερινή κουνάνε το δάχτυλο... και αποφεύγουν να πληρώσουν δημοτικά τέλη


Περί τα 175.000 ευρώ δημοτικά τέλη για το ακίνητο του Σκάι και της "Καθημερινής" στο Ν. Φάληρο, κατέβαλε στον Δήμο Πειραιά η οικογένεια Αλαφούζου, μετά τη δημοσιότητα που πήρε η αποκάλυψη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα ότι το κτήριο του Σκάι δεν καταβάλλει Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).
Ήταν τον Σεπτέμβριο, όταν όλη η κοινωνία ενώ πλήρωνε τον ΤΑΠ, συζητούσε πώς θα καταφέρει να πληρώσει επιπλέον τα χαράτσια της ΔΕΗ, και είχε έρθει στο φως η εξοργιστική ρύθμιση Βενιζέλου για έκπτωση 30%-60% στο χαράτσι στα ακίνητα άνω των 1.000 τ.μ.
Όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, σύμφωνα με τα όσα ενημέρωσε ο Β. Μιχαλολιάκος, ένα πρώτο ποσό, περί τις 35.000 είχε καταβληθεί πέρυσι τον Δεκέμβριο, όταν χρειάστηκε να μεταβιβαστεί μέρος του κτηρίου, οπότε και δηλώθηκε εμβαδό 1.080 τ.μ. Όμως..

Μέχρι τέλος του χρόνου οι Ελληνες καλούνται να πληρώσουν 9.6 δισ.
Κεφαλικός φόρος 1.000 ευρώ για κάθε πολίτη μέχρι τέλους του χρόνου, καθώς τρέχουν οι τελευταίες δόσεις πληρωμής του φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς για μισθωτούς, συνταξιούχους και επιτηδευματίες. Επίσης τρέχουν τα τέλη ακινήτων, τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης κυρίως από το πετρέλαιο θέρμανσης. ο ΦΠΑ στην κατανάλωση και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Η τελευταία φορολογική αφαίμαξη της χρονιάς υπολογίζεται σε 9.6 δισ.

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα στον Flash 96


Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Η κατάσταση του «Flash 96» μου θυμίζει Ελευθεροτυπία, σε άλλους φέρνει στο νου το Alter. Με το κλίμα στο σταθμό να είναι ολίγον τι εμφυλιοπολεμικό, ιδίως μετά την έναρξη από την Πέμπτη των απεργιακών εκπομπών. Δεν είναι σύμφωνοι όλοι οι εργαζόμενοι με αυτή την πρωτοβουλία. Κάποιοι επιθυμούν να γίνονται (απεργιακές) εκπομπές και λαμβάνουν μέρος κιόλας. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν αντίρρηση, αρκεί να συμμετέχουν στο πρόγραμμα όλοι, χωρίς αποκλεισμούς. Κάποιοι τρίτοι, τέλος, πιστεύουν πως αυτού του είδους οι απεργιακές εκπομπές δεν έχουν νόημα. Ειδικά όταν στην ουσία αποτελούν βήμα συνδικαλιστών και βουλευτών. Οι οποίοι -φυσικά- εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων, αραδιάζοντας ένα ..

Ψιτ, Πιτσιρίκο...(2)

Μας εστάλη και αναδημοσιεύουμε από το μπλογκ katalipsiesiea

Τις τελευταίες μέρες υπέπεσε στην αντίληψή μας ένα άρθρο γνώμης από τον μπλόγκερ “πιτσιρίκο” το οποίο τουλάχιστον προσβάλλει απολυμένους συναδέλφους και επιπλέον μηδενίζει τη σημασία των εργατικών αγώνων ενάντια στις απολύσεις.

Αναφέρει, λοιπόν, ο αρθρογράφος: “Δεν μπορεί να πει κάποιος πως οι δημοσιογράφοι που απολύθηκαν ήταν οι χειρότεροι. Ειδικά στα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν παραμείνει τα πιο πιστά σκυλιά αλλά και πολλοί εγκλωβισμένοι που φοβούνται μη βρεθούν στον δρόμο και προσπαθούν να είναι φρόνιμοι και υπάκουοι.”. Για να αυτο-αναιρεθεί μόλις λίγες γραμμές πιο κάτω: “Η εξαφάνιση και η ανυπαρξία της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων που έχασαν τις δουλειές τους μου λέει κάτι πολύ απλό: Δεν είχαν λόγο ύπαρξης στη δημοσιογραφία και πριν χάσουν τις δουλειές τους.”

Στο ίδιο κείμενο έχουμε από τον ίδιο άνθρωπο τόσο την παραδοχή ότι οι περισσότεροι απολυμένοι δεν ήταν κακοί δημοσιογράφοι, όσο και το ότι ήταν, δημοσιογραφικά μιλώντας, “ανύπαρκτοι”. Ας αποφασίσει, τέλος πάντων, τι ήταν οι απολυμένοι, γιατί κάποιος που έχει τη..

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική δίωξη η έφεση της Εισαγγελίας για Βαξεβάνη


«Η έφεση της Εισαγγελίας για την υπόθεση της δημοσιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ από τον Κώστα Βαξεβάνη συνιστά πολιτική δίωξη και συνέχιση της πρόκλησης προς την ελληνική κοινωνία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ενώ οι δικηγόροι του δημοσιογράφου κάνουν λόγο για αοριστολογία στην άσκηση έφεσης και παραθεσμικούς μηχανισμούς που δρουν θέλοντας να πλήξουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη
Ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος αναφέρεται σε μια πέρα και πάνω από κάθε λογική απόφαση τονίζοντας: «Ένας βασικός λόγος που φτάσαμε ως εδώ, λαός και χώρα, είναι ότι σπανίζει η κοινή λογική. Η έφεση που άσκησε στις 6 Νοεμβρίου 2012 αυτεπάγγελτα η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά της αθωωτικής απόφασης του Κώστα Βαξεβάνη είναι πέρα και πάνω από κάθε λογική. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για το γρήγορο προσδιορισμό της συζήτησης της έφεσης ώστε να μην..

«Ξεκαθαρίστε τι γίνεται με τις οφειλές και τις μεταβιβάσεις Λυμπέρη»

Και νεα επιστολή του έκπτωτου εκδότη προς τους εργαζόμενους

Ερώτηση σχετικά με τις παρατυπίες στην διαδικασία αναστολής λειτουργίας του Εκδοτικού Ομίλου Λυμπέρη και Προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτόν, κατέθεσαν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Την ίδια ώρα ο Αντώνης Λυμπέρης απαντάει με επιστολή του (διαβάστε εδώ) στις καταγγελίες των 200 εργαζόμενων στις επιχειρήσεις του που τον κατηγορούν ότι «έλεγε ψέματα μέχρι την τελευταία στιγμή»...

Οι ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:
«Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Οικονομικών και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ
Στις 7/11 με ηλεκτρονική επιστολή ο επιχειρηματίας Αντώνης Λυμπέρης ενημέρωσε τους περίπου 200 εργαζόμενους στον Εκδοτικό Όμιλο που κατέχει ότι «αναγκάζεται να τερματίσει τη λειτουργία του».
Οι εργαζόμενοι έχουν ανείσπρακτες αποδοχές τεσσάρων μηνών, ενώ στο παρελθόν έχουν υποστεί τρεις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και τους τελευταίους μήνες είχαν υποστεί εκ περιτροπής εργασία 4 ημερών.
Παράλληλα δεκάδες εξωτερικοί συνεργάτες του Ομίλου (φωτογράφοι, συντάκτες κ.λπ.) έχουν απλήρωτες συνεργασίες πολλών χιλιάδων ευρώ.
Τέλος, σύμφωνα με καταγγελίες των σωματείων του Τύπου οι επιχειρήσεις του Ομίλου οφείλουν στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ περίπου 2,8 εκατ. ευρώ από μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές.
Μέχρι στιγμής ο Όμιλος δεν έχει προχωρήσει επίσημα σε παύση εργασιών. Αντίθετα..

Ιάκωβος Κουμής - Σταματία Κανελλοπούλου

 -από το μπλογκ agitatoras

Κυριακή 16 Νοέμβρη του 1980
Ο Καραμανλής μαζί με την ανάκληση του ν. 815, βλέποντας να έρχεται καλπάζοντας το τέλος της παράταξης του στην εξουσία και κατά την προσφιλή του συνήθεια να μην αποδέχεται προσωπικά την ήττα  παρέδωσε στον Γ. Ράλλη. 
Η κυβέρνηση Ράλλη είχε απαγορέψει τη χρονιά εκείνη στην πορεία του Πολυτεχνείου να κατευθυνθεί προς την Αμερικάνικη πρεσβεία και σύμφωνα με την απαγόρευση οι διαδηλωτές επιτρέπονταν να φτάσουν μόνο ως το Σύνταγμα και εκεί να διαλυθούν.
Η πλειοψηφία της ΕΦΕΕ πειθάρχησε παρά τους λεονταρισμούς των προηγουμένων ημερών, αλλά κάμποσες χιλιάδες διαδηλωτών αποφάσισαν να ακολουθήσουν την αριστερή μειοψηφία της ΕΦΕΕ (ΠΠΣΠ, ΑΑΣΠΕ, ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, Β’ Πανελλαδική κ.α.) επιχειρώντας να συνεχίσουν προς την αμερικανική πρεσβεία.
Η πορεία ανέβηκε από Σταδίου έκανε τον γύρο του Συντάγματος και όσοι δεν πήγαιναν για..

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Υποφάντης, Κοτόφωλος και λοιποί «στρατευμένοι» στο συγκρότημα Αλαφούζου

Πέρα από τα αφεντικά της Καθημερινής και του Σκάι, των οποίων η ιδεολογική προσήλωση είναι αναμενόμενη, δύο γεγονότα, τελευταία ανέδειξαν, ότι η στράτευση στο συγκρότημα του Αλαφούζου (όπως και στα υπόλοιπα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ, είναι αλήθεια) διατρέχει ακόμα και τον κλάδο των δημοσιογράφων.
Γεγονός πρώτο: Ο δημοσιογράφος του Σκάι Νίκος Υποφάντης «επιτέθηκε», μέσω του twitter, στην ιστοσελίδα The Press Project, μετά το δημοσίευμα που αφορούσε το συγκρότημα στο οποίο εργάζεται: «Κάνε ρεπορτάζ, ρώτα ΔΕΗ και σταμάτα να υπερασπίζεις τον Ρομπέν των συνδικαλιστών... Δεν ξεκοκάλισες μαζί του 30 εκ. €;», έγραψε μεταξύ πολλών άλλων, υπερασπιζόμενος σφόδρα το..

Οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων και η μάχη του κουπονιού

Τι πούλησαν οι εφημερίδες την Κυριακή 18/11

Και το Εθνος της Κυριακής μπήκε αυτή την εβδομάδα στη μάχη των προσφορών με κουπόνια. Μετά το «Πρώτο Θέμα», ο Μπόμπολας δίνει κουπόνια για αγορές από σούπερ μάρκετ ((Βερόπουλος).
Μόνο που το αφεντικό του Πήγασου εμφανίζεται λίγο «σφιχτό» στην προσφορά του καθώς δίνει εκπτωτικό κουπόνι (10 ευρώ) για αγορές από 50 ευρώ και πάνω...
Ωστόσο αυτή η προσφορά  ευνόησε κυκλοφορικά τον Μπόμπολα καθώς (σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεία των πρακτορείων) το Εθνος πούλησε πανελλαδικά κοντά στις 135.000 φύλλα δηλαδή 25.000 περισσότερα από την προηγούμενη Κυριακή και κατέλαβε την δεύτερη θέση στην κυκλοφορία των κυριακάτικων.
Πρώτο παραμένει το «Θέμα» που πούλησε αυτή την Κυριακή περί τις 167.000 φύλλα ενώ στην τρίτη θέση εμφανίστηκε ξανά (μετά από τρεις Κυριακές) η Καθημερινή με 127.000 φύλλα. Το ΒΗΜΑ φαίνεται να έχει κολλήσει..