ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Για κακούργημα παραπέμπεται η καθηγήτρια, κόρη γνωστού ακαδημαϊκού και πρώην υπουργού

Κατηγορείται για «κατάχρηση σε ασέλγεια» σε βάρος ανήλικης μαθήτριας της

Σοκ προκάλεσε στην ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα η είδηση ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας η κόρη ακαδημαϊκού, πρώην πρύτανη με υπουργική θητεία, κατηγορούμενη για «κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των 18 ετών».
Σύμφωνα με το βούλευμα, η κόρη του πανεπιστημιακού καθηγητή, την περίοδο που ήταν καθηγήτρια στο Αρσάκειο φέρεται να πρωταγωνίστησε σε «ανήθικη σχέση» με ανήλικη μαθήτρια της. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία γονέων, με αποτέλεσμα να..
ασκηθεί δίωξη σε βάρος της καθηγήτριας.
Tο δικαστικό συμβούλιο τότε είχε παραπέμψει την κόρη του πρώην πρύτανη-υπουργού, κρίνοντας ότι προκύπτουν σε βάρος της επαρκείς ενδείξεις για να καθίσει στο εδώλιο, όμως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση και επέστρεψε τη δικογραφία για περαιτέρω έρευνα.
Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αξιολογώντας τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, με το υπ' αρ. 2788/2012 βούλευμά του έκρινε και πάλι ότι η καθηγήτρια Φλ. Μπ. πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, η οποία και θ' αποφανθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες σε βάρος της.
Ο πατέρας της κατηγορουμένης και πασίγνωστος ακαδημαϊκός είναι πρόεδρος της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων -Τοσιτσείων Σχολείων».