ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Οι πιο αγράμματοι από όλους: τα αφεντικά

Η διορθώτρια του ΔΟΛ και μια λυπητερή ιστορία από το μέλλον

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο ψυχορράγημα του ΔΟΛ, για να θυμηθούμε ότι εκτός από εκείνους που υπογράφουν τα κείμενά τους, υπάρχουν και οι αφανείς εργάτες της δημοσιογραφικής θαλάσσης - και αυτοί οι εργάτες έχουν πρόσωπο και ονοματεπώνυμο. Υπάρχουν οι άνθρωποι της λάντζας, οι διορθωτές, οι γραφίστες, οι τεχνικοί, οι κλητήρες, οι καθαρίστριες.
Στο φύλλο της Πέμπτης των «Νέων», αυτό με τα "κεφαλάκια", δόθηκε μια στήλη σε μια διορθώτρια, τη Σοφία Αδαμαντίδου, που μιλά για τη δουλειά της στον ΔΟΛ και για την αγωνία των τελευταίων μηνών. Για το άγχος, την κούραση, αλλά και..

Οι «αλητήριοι» του ΔΟΛ και οι άλλοι

Διαβάζω οτι πολλοί συναδελφοί μου κατευθύνονται σε άλλα ΜΜΕ.
Καλά κάνουν οι άνθρωποι.
Ομως, όλως περιέργως, ανάμεσά τους διακρίνω και ονόματα που όλους τους προηγούμενους μήνες μας έλεγαν τι καλός άνθρωπος είναι το αφεντικό και πόσο μας φρόντιζε και μην τολμήσουμε, εμείς οι αλητήριοι, να κάνουμε απεργία εναντίον του.
Κοίτα να δεις τώρα την ειρωνεία: Εμείς οι "αλητήριοι" που προτείναμε απεργίες χωρις να το καταφέρουμε παρά μόνο μια φορά παραμονές Χριστουγέννων, έχουμε παραμείνει στο υπό εκκαθάριση μαγαζί προσπαθώντας να σώσουμε..

Το «σώμα»...

Xθες στο σώμα των εφημερίδων δεν υπήρχαν τα «Νέα». Καθώς ανήκω σε μια δημοσιογραφική γενιά που διάβαζε, τουλάχιστον ξεφύλλιζε, τον ημερήσιο Τύπο στο γραφείο, η απουσία μιας εφημερίδας-πυλώνα δεν φτωχαίνει, διαταράσσει όλο το τοπίο.(...)
Το «σώμα των εφημερίδων» ήταν ένας αφανής δεσμός, μια πυξίδα και ένα μέτρο σύγκρισης. Τι είχαν τα «Νέα», για παράδειγμα, ως θεματολογία στις πολιτιστικές σελίδες τους, τι δεν είχαμε «εμείς» ή πού υπερείχαμε, ποια είδηση «χάσαμε», τι αξιολογήσαμε διαφορετικά.
Αυτό το «σώμα», βέβαια, συρρικνώθηκε συν τω χρόνω με απώλειες σημαντικών εντύπων (όπως η «Ελευθεροτυπία»), όταν δε, τα ειδησεογραφικά σάιτ πολλαπλασιάστηκαν και το Διαδίκτυο άρχισε να απορροφά χρόνο και χώρο στην ενημέρωση,..

Δημιουργήστε «Τα Νέα και το Βήμα των συντακτών»

Πρόταση από την Εφημερίδα των Συντακτών στους συναδέλφους τους στον ΔΟΛ:  Πάρτε στα χέρια σας τα μέσα στα οποία εργάζεστε

 Αντιγράφουμε από το editorial της Εφημερίδας των Συντακτών:
Μπορεί μέχρι χθες να ήμασταν ανταγωνιστές. Μπορεί να έχουμε έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση στο καθημερινό ρεπορτάζ ή να έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις για την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό, ακόμα και τη δημοσιογραφία.
Ομως δεν μας αφήνει ασυγκίνητους η αγωνία των εργαζομένων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και το ενδεχόμενο να ανασταλεί η λειτουργία των μέσων ενημέρωσης του Οργανισμού αυτού: «Το Βήμα», «Τα Νέα», «Βήμα FM», in.gr.
Θεωρούμε απαράδεκτο τον κυνισμό όσων σηκώνουν με αδιαφορία τους ώμους, με το επιχείρημα ότι καθημερινά κλείνουν πολλές επιχειρήσεις και δεν ενδιαφέρεται κανείς. Ισχύει το αντίστροφο:..

Καλέσματα και συσκέψεις στη Μεσογείων για δελτίο

Σε σύσκεψη στη Μεσογείων κάλεσε ο διευθυντής (ο ποιός;) Ειδήσεων και Ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Mανώλης Καψής με μήνυμά του στα social media.

Boσκή στο αιώνιο χορτάρι

Γράφει ο Περικλής Κοροβέσης

Οταν έρθει η ώρα που θα παραδώσω την ψυχή μου στον Μεγαλοδύναμο -οι καφετζούδες και οι αστρολόγοι έχουν προβλέψει πως αυτό θα γίνει στις 20 Ιουλίου του 2041- και θα υποστώ το προβλεπόμενο τεστ από τις ιερές γραφές, θα πρέπει να απαντήσω σε μία και μόνη ερώτηση:
«Ποια συμβάντα στη ζωή σας διαμόρφωσαν τις φιλοσοφικές και πολιτικές απόψεις σας και αλλάξατε ζωή; Επιλέξατε μόνο δύο».
Αυτό θα μου επιφέρει κάποια σύγχυση, αλλά εκεί πάνω δεν παίζουν. Θεωρούν τις πολλές ερωτήσεις γκάλοπ, που φυσικά δεν εμπιστεύονται. Επιπλέον έχουν την ικανότητα να κρίνουν την ειλικρίνειά..

Ποιοι από την Μιχαλακοπούλου πάνε στα Παραπολιτικά

Πολλές οι καραμπόλες - μετακινήσεις δημοσιογράφων με το κλείσιμο και το άνοιγμα εφημερίδων. Ο Γιάννης Κουρτάκης μαζεύει πολύ κόσμο στον όμιλο των Παραπολιτικών - και για τις εφημερίδες και για το ραδιόφωνο. Οι περισσότεροι προέρχονται από τον ΔΟΛ.Πρώτα από όλα από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, ο Γιώργος Τράγκας που άφησε τον Real του Χατζηνικολάου, έρχεται στα Παραπολιτικά FM 90,1 με τριωρη σε διάρκεια εκπομπή που θα ξεκινά στις 8 το πρωί.
Στο νέο πρόγραμμα του σταθμού του Κουρτάκη βρήκαν θέση -καθημερινά 4 με 6 το απογευμα- και τα «Κακά Κορίτσια», Μαρία Λεμονιά και Έλενα Καραμίχαλου που αποχώρησαν από τον ΒΗΜΑ fm μετά τις δραματικές εξελίξεις στον ΔΟΛ..

Κακέκτυπα των Μέσων του ΔΟΛ οι νέες εφημερίδες

Μας παίρνουν τα καλύτερα παιδιά λέει ο Α. Καρακούσης για την πτώση του ΔΟΛ και «τον πληθωρισμό αναξιόπιστων -και χωρίς κύρος- εκδόσεων που θα ακολουθήσει»

 Πίκρα, πολύ πίκρα στο άρθρο του διευθυντή του ΒΗΜΑΤΟΣ Αντώνη Καρακούση για το γεγονός ότι ο ΔΟΛ οδηγείται αναπότρεπτα σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και μάλιστα με τους χειρότερους δυνατούς όρους, μετά την άρνηση της Δικαιοσύνης να προβλέψει κάποιο υποτυπώδη μηχανισμό χρηματοδότησης με τις εφημερίδες κλειστές και τα υπόλοιπα μέσα υπολειτουργούντα.
Το μεγαλύτερο παράπονο και αυτό που πικραίνει περισσότερο τον Αντώνη Καρακούση είναι ότι οι καλύτεροι δημοσιογράφοι του οργανισμού διεκδικούνται από τους ανταγωνιστές (χρεοκοπημένοι οι περισσότεροι όπως λέει) και κατευθύνονται με ταχύ ρυθμό προς  άλλες εκδοτικές..

Οι μέτοχοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη...

...και για την Digea αλλά κυρίως για τους εργαζόμενους του Mega

To Mega καταγγέλλει την Digea, της οποίας είναι συνδημιουργός, ότι θέλει να του αποδυναμώσει το σήμα, δείχνοντας τα ανταγωνιστικά κανάλια.
Βέβαια το γεγονός είναι ότι το Mega θα έχει ασθενέστερο σήμα (αν τελικά συμβεί αυτό) γιατί χρωστάει και στη Digea (εκτός από της Μιχαλούς).
Τα καταγγελτικά και το παιχνίδι του ανταγωνισμού με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους αφορούν αυτούς που το παίζουν. Η ουσία είναι μία. Θέλεις να έχεις καλό σήμα; Πρέπει να πληρώνεις. Θέλεις να έχεις ζωντανό πρόγραμμα; Πρέπει να πληρώνεις και..

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ...

...τη Δευτέρα 13/02/17 και ώρα 13:00

Ανακοίνωση Κάλεσμα από Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.
Οι παραπάνω ενώσεις του τύπου, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των συναδέλφων μας που εργάζονται στο ΔΟΛ, στηρίζουμε το παρακάτω ψήφισμα και καλούμε σε Συγκέντρωση Αλληλεγγύης τη Δευτέρα 13/02/17 και ώρα 13:00 έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου 80).
"Εμείς οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ δηλώνουμε ότι είμαστε απλήρωτοι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί δίπλα-δίπλα, μαζί. Δεν είμαστε ούτε σκοπεύουμε να γίνουμε εθελοντές..

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Δεν είμαστε εμείς που θα κλείσουμε το Mega

Ανακοίνωση εργαζομένων του Mega  - «Η Digea και τα μέλη του Δ.Σ. να σκεφθούν καλά πριν κατεβάσουν το διακόπτη» 

 Με αφορμή το εξώδικο της Digea και το τελεσίγραφο που έχει στείλει για υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, εξαιτίας οφειλών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ οι εργαζόμενοι του Mega έβγαλαν την κάτωθι ανακοίνωση:
 " Κοντεύει να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την στιγμή που ξεκίνησε η περιπέτεια για το Μεγάλο Κανάλι και για τις ζωές μας. Ένας χρόνος αγωνίας, αβεβαιότητας και αναμονής. Όλο αυτό το διάστημα, οι εργαζόμενοι του Mega παλέψαμε, σταθήκαμε όρθιοι και καταφέραμε να κρατήσουμε το κανάλι ανοιχτό. Χάρη βέβαια στη βοήθεια και την στήριξη του τηλεοπτικού κοινού.
Διαφημιστικά έσοδα υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν. Μόνο που καταλήγουν σε..

Στη Χίο ενοχλούνται από τη δημοσιογραφική κριτική

Ποιοι στοχοποιούν τον Γιάννη Στεβή

Για μια ακόμη φορά εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής της Χίου στοχοποιεί την διαδικτυακή εφημερίδα «astraparis.gr» και τον διευθυντή της – μέλος της ΕΣΗΕΑ δημοσιογράφο, Γιάννη Στεβή.
Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Παιδείας του Δήμου Χίου Γιώργος Παπαδόπουλος απέκλεισε αυθαίρετα την διαδικτυακή εφημερίδα «astraparis.gr», από την ενημέρωση και δεν απέστειλε την επίσημη ανακοίνωση του δήμου Χίου για ζητήματα της αρμοδιότητος του στον τομέα της Πρόνοιας.
Η ίδια απαράδεκτη και αντιδημοσιογραφική συμπεριφορά είχε επαναληφθεί και πριν από 20 μέρες. O Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος αν και ενημερώθηκε εγκαίρως για όλα αυτά..

Δεν θα καθορίζουν οι πολιτικοί την ατζέντα της ενημέρωσης

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων της ΕΡΤ:
 
Ο ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετά την αποκατάσταση του Μαύρου, με διακριτές πολιτικές ευθύνες προσώπων και κομμάτων για τη συγκεκριμένη περίοδο, αποτελεί ακόμα ζητούμενο.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, οφείλουν να σεβαστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ και την ελεύθερη ενημέρωση των  Ελλήνων πολιτών. Κανείς πολιτικός ή άλλος παράγοντας δεν νομιμοποιείται να επιχειρεί να διαμορφώσει την ατζέντα της ενημέρωσης, υποκαθιστώντας το ρόλο των δημοσιογράφων.
Την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ με αξιοποίηση όλων των δομών της και του στελεχικού της..

Από τη Δευτέρα αναλαμβάνει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου αναλαμβάνει την παρουσίαση και τον συντονισμό της ενημερωτικής εκπομπής «ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ», που μεταδίδεται κάθε απόγευμα στις 18:15 από την ΕΡΤ1.
Η «Αίθουσα Σύνταξης» ανοίγει τις πόρτες της στους τηλεθεατές και παρουσιάζει τις σημαντικότερες ειδήσεις τη στιγμή που αυτές εξελίσσονται.
Μαζί με την Κατερίνα Ακριβοπούλου στο στούντιο σχολιάζουν την επικαιρότητα, η Έρρικα Βαλλιάνου, η Αναστασία Γιάμαλη, ο Σωτήρης Καψώχας, η Βούλα Κεχαγιά, ο..

«Mαύρο» στο Mega από τους ανταγωνιστές καναλάρχες

Η Digea προχωρεί σε υποβάθμιση σήματος από την ερχόμενη Τετάρτη

«Φαίνεται πως κάποιοι θέλουν για λόγους ανταγωνισμού ένα κανάλι λιγότερο... και αυτοί δεν είναι οι τηλεθεατές». Αυτό αναφέρεται σε βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Mega που καταγγέλλει την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Digea, παρόχου της εκπομπής ψηφιακού σήματος, να ρίξει μαύρο (υποβάθμιση σήματος) από την ερχόμενη Τετάρτη στο Μεγάλο Κανάλι.
Το Mega είχε προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του προς τον πάροχο ψηφιακού σήματος πριν από μερικούς μήνες. Στις 31 Ιανουαρίου είχε λήξει προθεσμία πληρωμής των οφειλομένων..

Σφραγίστηκαν επιταγές σε ΜΜΕ

(Παρά)σφραγίστηκαν επιταγές.
Δεν αποκαλύπτω το όνομα του μέσου ενημέρωσης.
Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αν και η πηγή μου είναι εξαιρετική.
Από την στιγμή που πέσαμε, όμως, στον... τηλεφωνητή της εταιρείας και δεν βρήκαμε κανέναν εκπρόσωπο του μέσου να μιλήσουμε, αποφεύγω μέχρι την Δευτέρα να το γράψω.
Θα αποκαλύψουμε και πόσες επιταγές..

Εκλεισε την ψαλίδα ο Σρόιτερ

Μετά από δυο εβδομάδες στον «αέρα» το νέο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου έπεσε εχθές για πρώτη φορά κάτω από το 20%, ενώ το δελτίο ειδήσεων του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ στην ουσία κατάφερε να μηδενίσει τη διαφορά και να ισοφαρίσει!
Συγκεκριμένα ο ΑΝΤ1 πήρε βραχεία κεφαλή στο σύνολο του κοινού με 19,8% και ο ALPHA ισοφάρισε με 19,6%! Στα δυναμικά κοινά σταθερά και με διαφορά προηγείται το δελτίο του Σρόιτερ σημειώνοντας εχθές 24,7%, έναντι του Χατζηνικολάου που τερμάτισε με 10,7%.
 ***
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος Παπαχρήστος και ο Γιάννης Πρετεντέρης βρίσκονται σε συζητήσεις με την κυριακάτικη εφημερίδα..

Οι τράπεζες τώρα θέλουν ανοιχτά «Τα Νέα» και «Το Βήμα»...

Εργαζόμενοι του ΔΟΛ στα δικαστήρια
Την Δευτέρα η απόφαση του Πρωτοδικείου για τον ΔΟΛ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Πρωτοδικείο η συζήτηση του αιτήματος των εργαζομένων του ΔΟΛ για ανάκληση της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών, με την οποία δεν επιτρέπεται να παραμείνει ανοικτός ένας τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
Αυτή τη φορά, οι εκπρόσωποι των τραπεζών συμφώνησαν με την άποψη ότι το κλείσιμο του Οργανισμού δεν είναι προς όφελος τους και πως υφίσταται πλήγμα το περιουσιακό τους στοιχείο από την στιγμή που δεν κυκλοφορούν οι εφημερίδες “Βήμα της Κυριακής” και “ΝΕΑ”. Σε ερώτηση του δικαστηρίου γιατί στην προηγούμενη δίκη δεν αναγνωρίστηκε η συγκεκριμένη..

Στα γραφεία των Νέων, με τους τελευταίους των Μοϊκανών

Στον τέταρτο όροφο στο μέγαρο του ΔΟΛ, στη Μιχαλακοπούλου, η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη συναισθηματικά, βαριά, σχεδόν πένθιμη.
Έχουμε επισκεφτεί τα γραφεία των «Νέων» δυο μέρες αφού έχουν βγάλει το τελευταίο ημερήσιο φύλλο τους και ενώ ετοιμάζουν ένα αποχαιρετιστήριο σαββατιάτικο (φόρο τιμής στο πιο δημοφιλές φύλλο της εβδομάδας και στο πιο δυνατό τους, εδώ και δεκαετίες), που θα είναι και το φινάλε τους.
Τελικά, ενώ όλοι εργάζονται γι’ αυτό και ετοιμάζονται να «ανεβάσουν» το pdf (δεν θα τυπωθεί, επειδή έχει τελειώσει το χαρτί), αποφασίζουν να μην το κυκλοφορήσουν και να είναι τελευταίο το φύλλο της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2017, με..

Δεν διαλυόμαστε ησύχως - Αγωνιζόμαστε!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε κείμενο που υπογράφεται από την «Πρωτοβουλία εργαζόμενων για να μην κλείσει ο ΔΟΛ» και στο οποίο καταγγέλλεται η στάση στελεχών της εργοδοσίας που  έδωσαν τα ρέστα τους για να μην βγουν κινητοποιήσεις.  Στην ανακοινωση η «Πρωτοβουλίας εργαζομένων » υπογραμμίζει πως δεν διεκδικεί καμία τροπολογία που θα ευνοεί τον Ψυχάρη και τους παλιούς μέτοχους αλλά ξεκαθαρίζει: «Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας μας. Κρατάμε ανοικτό το μαγαζί με απεργία και λειτουργική κατάληψη με νέα συντακτική επιτροπή και επιτροπή αγώνα εκλεγμένη από την συνέλευση».
Ακολουθεί ολόκληρο της ανακοινωσης της «Πρωτοβουλίας εργαζόμενων για να μην κλείσει ο ΔΟΛ»:
"Στην συνέλευση των εργαζόμενων του ΔΟΛ την Τρίτη 7 Φλεβάρη, για μια ακόμη φορά τα στελέχη της εργοδοσίας σύσσωμα έδειξαν τον δρόμο για την καταστροφή των εργαζόμενων του ΔΟΛ,..

Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε

Από την δημοσιογράφο και πρώην πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Η ποινή 18 μήνης διαγραφής μου από την ΕΣΗΕΑ μετά την τεκμηριωμενη έφεση που άσκησα στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου, μετατράπηκε σε απλή επίπληξη .
Ως εκ τούτου κι επειδή δημοσιεύσατε την πρωτόδικη απόφαση, παρακαλώ να δημοσιεύσετε και την σε δεύτερο βαθμό εκδίκαση.
Όσο για την ποινή έπίπληξης δεν έχω κανένα σχολιασμό πάρα την εξής φράση:

Εργοδοτική «αυτοδιαχείριση»...

Ο αναγνώστης μας Πέτρος Λουβάρδης μας έστειλε mail με αφορμή την ανάρτησή μας "Σκέψεις για αυτοδιαχείριση στον Βήμα 99.5". Ο κ. Λουβάρδης καταθέτει και την δική του άποψη:
"Εργοδοτική «αυτοδιαχείριση» με αέρα Φαλήρου…
Ο «διευθυντής» του ραδιοσταθμού Βήμα Fm μαζί με το συνοδοιπόρο του στα ερτζιανά που καθοδηγείται ή καλύτερα ποδηγετείται από πρόεδρο ομάδας της Σούπερ Λίγκας διαδίδει πως: Από Δευτέρα θα «τρέξει» τον ραδιοσταθμό με τους ίδιους απλήρωτους παραγωγούς, προς μία νέα..

Επέκταση δραστηριοτήτων από την ΑΡΓΟΣ Α.Ε

Το Πρακτορείο Διανομής Τύπου και Μεταφορών, ΑΡΓΟΣ, έχοντας χτίσει ένα πανίσχυρο Δίκτυο Διανομής, έχει καταφέρει μέσα από συνεργασίες με τα μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας να διανέμονται οι εφημερίδες και τα περιοδικά, κάθε μέρα, όλο το χρόνο σε πάνω από 7.500 σημεία πώλησης στην ώρα τους.
Με όραμα και θέληση, να διαμορφώνει τις εξελίξεις και όχι να τις ακολουθεί, διευρύνει ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητές του και σε άλλους τομείς, εξασφαλίζοντας συνεργασίες στρατηγικής σημασίας, όπως με μεγάλες εταιρείες καλλυντικών, International Courier, Εκδόσεων, Φαρμακευτικές, Διαφημιστικές, Προγνωστικών και Ρούχων που προδιαγράφουν ακόμη πιο δημιουργικό και σίγουρα κερδοφόρο μέλλον.
Όλα αυτά με τη νέα υπηρεσία της ΑΡΓΟΣ, την Argos Courier Transportation (ACT), η οποία..

Το μάθημα που έγινε θεωρία συνωμοσίας

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Ο θάνατος του Παντελή Παντελίδη θυμίζει την πτώση του Ικάρου. Ήταν ψηλά, έλεγες θα φτάσει στον ήλιο, όμως κάηκε σαν σπίρτο. Και ήταν ένας θάνατος που συγκλόνισε. Ναι, κάθε μέρα νέοι άνθρωποι ξεψυχούν στην άσφαλτο, όμως αυτός ήταν ξεχωριστός, πλούσιος και διάσημος. Ελεγες θα γίνει βασιλιάς, αλλά στέφθηκε στον Αδη.
Σύμφωνα με την Τροχαία και τους ανθρώπους που έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας, ο Παντελής Παντελίδης ήταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Στη θέση του συνοδηγού και στο πίσω κάθισμα ήταν δύο κοπέλες που γλίτωσαν χάρη στην καλή τους τύχη.   
Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα του Παντελή ήταν τεράστια, σχεδόν εξωπραγματική. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση των Αρχών, το δυστύχημα..

Πόσους άνεργους θα απορροφήσουν οι νέες εφημερίδες;

Ερχονται οι «Ειδήσεις» του Ν. Χατζηνικολάου και η «Ελευθερία του Τύπου» του Χρ. Μουλίνου

«Aληθινές Ειδήσεις» θα λέγεται η νέα ημερήσια εφημερίδα του Real Group που βγαίνει στα περίπτερα την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου. Το φύλλο θα είναι πρωινό -όπως η Καθημερινή και η Αυγή- και δεν θα κυκλοφορεί Δευτέρα και φυσικά δεν θα έχει κυριακάτικο λόγω... Real News. Ο Ν. Χατζηνικολάου έχει βρει, λέει, επενδυτή, ένα ξένο fund (δείτε ΕΔΩ) που θα καλύψει τις οικονοµικές ανάγκες της έκδοσης του νέου εντύπου.
Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Αγορά» του Real Group θα σταματήσει να βγαίνει..

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Η «Αυγή» θα μείνει ανοιχτή

 Και σχέδια για δημιουργία ομίλου με τον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο

Συνάντηση «κορυφής» έγινε χθες στα γραφεία της «Αυγής» προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα κρίσιμα οικονομικά προβλήματα της εφημερίδας και να δοθούν απαντήσεις στην έντονη ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον. Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι προσανατολίζονταν σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων
 Η επιτροπή των εργαζομένων στην εφημερίδα «Αυγή» συναντήθηκε τελικά χθες με τους εντεταλμένους εκπροσώπους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και Ράνια Σβίγκου, μαζί με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ και τη διοίκηση της «Αυγής».
Στη συνάντηση αυτή εκφράστηκε με κατηγορηματικό τρόπο εκ μέρους των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ (και ισχυρού μετόχου της εφημερίδας) η πολιτική βούληση να παραμείνει η «Αυγή» ανοιχτή, με..

Ποιος πατά το enter για τους τίτλους τέλους του in.gr

Παρέμβαση εργαζομένων

Τις επόμενες ημέρες το in.gr, μετά από 18 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, αναγκάζεται να ρίξει μαύρο. Η θηλιά που δημιούργησε η ιδιοκτησία και σφίγγουν μέρα με τη μέρα τράπεζες, μικροκομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα και παιχνίδια, μας πνίγει. Δεν αντέχουμε άλλο.
Η συζήτηση για τις ευθύνες και η τιμωρία των υπαίτιων για την κατάληξη του ΔΟΛ στο οριακό αυτό σημείο, αναγκαία και εξαιρετικά σημαντική. Επείγουσα όμως πλέον η όποια πρωτοβουλία για να κρατηθούν ζωντανά το in.gr και τα άλλα μέσα του Οργανισμού, αν τα δάκρυα για τους εργαζομένους, την πολυφωνία και τη Δημοκρατία περιέχουν έστω ψήγμα αλήθειας.
Την εβδομάδα αυτή πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες, και όλοι βρίσκονται προ των ευθυνών τους και κρίνονται. Το παιχνίδι με τους εργαζόμενους και τη διατήρηση των ιστορικών μέσων να γίνονται..

Η ΕΣΗΕΑ στο πλευρό των δημοσιογράφων του «Documento»

H απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων και η ανακοίνωση της Ενωσης

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ:
Η εύκολη λύση στο αδιέξοδο των πολιτικών, την ώρα που ήδη η κοινωνία έχει αρχίσει τη δική της αξιολόγηση, θεωρούν κάποιοι ότι μπορεί να είναι η στοχοποίηση δημοσιογράφων.
Με απαξιωτικές εκφράσεις κατά συναδέλφων προσπαθούν να δώσουν περιεχόμενο σε μια στείρα πολιτική αντιπαράθεση και να δικαιολογήσουν πράξεις και παραλείψεις που τους βαρύνουν.
Η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνων (ΕΣΗΕΑ) επισημαίνει ότι καμία απόπειρα στοχοποίησης των συναδέλφων, που εργάζονται στην εφημερίδα «DOCUMENTO», δεν μπορεί να γίνει δεκτή.
Η ΕΣΗΕΑ μαζί με τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ υπερασπίζονται την ελευθερία..

Δίψα για τρολάρισμα

ΒΙΝΤΕΟ

Xαμός έγινε στο διαδίκτυο το απόγευμα της Πέμπτης εξ αιτίας ενός τηλεοπτικού πλάνου από την κοινή συνέντευξη Τύπου Τσίπρα - Ποροσένκο μετά την συνάντηση που είχαν στην Ουκρανία.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάποια στιγμή βγαίνει από το πλάνο της κάμερας -με τον Ουκρανό Πρόεδρο να τον κοιτάει- και επιστρέφει μετά από λίγο με ένα μπουκάλι νερό. Πολλοί απομόνωσαν το συγκεκριμένο υλικό και το σχολίασαν δεόντως. Πράγματι από μόνο του το πλάνο δείχνει... «κάπως» και προσφέρεται για τρολάρισμα.
Το πλάνο όμως φαίνεται πως παρουσιάστηκε μονοδιάστατα και αποσπασματικά από τα περισσότερα ενημερωτικά σάιτ, τα οποία δεν προέβαλαν το πλάνο που είχε προηγηθεί και το οποίο..

Σκέψεις για αυτοδιαχείριση στον Βήμα 99.5

Συνηθισμένη η πολύπαθη (καταραμένη;) συχνότητα των 99.5 σε ανάλογες καταστάσεις. Οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού Βήμα 99.5 αποφάσισαν να τον κρατήσουν ανοιχτό. Την ίδια στιγμή που τα έντυπα ξέμειναν από χαρτί και ανέστειλαν την κυκλοφορία τους (ας ελπίσουμε προσωρινά), το ραδιόφωνο του ΔΟΛ φαίνεται πως διαθέτει ακόμα αντοχές. Κι σκέφτονται στη Μιχαλακοπούλου ακόμα και την αυτοδιαχείριση. Τη Δευτέρα το μεσημέρι έχουν μία συνάντηση μεταξύ τους για να συντονίσουν τα βήματά τους, να δουν πως θα πορευτούν. Και πολύ καλά κάνουν.
Ουσιαστικά, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το ίδιο σκηνικό εξελίχθηκε και πριν 8 χρόνια, όταν η Γιάννα Αγγελοπούλου έκλεισε αιφνιδίως στις 22 Ιουνίου του 2009 τον City 99.5 και..

Μπράβο ρε Μαίρη!

Όταν η Συνατσάκη το παίρνει επάνω της και μας βάζει τα γυαλιά

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Τώρα που τις γράφω αυτές τις γραμμές, πρέπει η Συνατσάκη να έχει πιάσει καμιά τετρακοσαριά χιλιάδες views στο γιουτούμπι. Την άφησα το πρωί στις τρακόσες τόσες, αλλά έχει γίνει βιράλ το βιντεάκι και ανεβαίνει σαν ασανσέρ, λέω εγώ. Χώρια τα σχόλια από κάτω , κάνα πεντοχίλιαρο, χώρια ο χαμός στα social media, χώρια η κάλυψη η δημοσιογραφική. Ξεπέρασε και τα μυστήρια των Παρισίων σε δημοτικότητα. Κι όλα αυτά επειδή βρήκε η Μαίρη το σθένος, τα σκώτια, τα άντερα να βγει και να δηλώσει ευθαρσώς: «Είμαι Gay. Είμαι Αλβανίδα. Είμαι Πρόσφυγας.»
Με δικά της λόγια, ψαλιδισμένα, γιατί είναι δεκαπέντε λεπτά το βίντεο και δεν χωράει..

ΔΟΛ: οι εργαζόμενοι ζητούν ανάκληση της «ασφυξίας»

Νέα προσφυγή στο Πρωτοδικείο - Συγκέντρωση άυριο στην Ευελπίδων

Την ανάκληση της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών, με την οποία δεν επιτρέπεται να παραμείνει ανοικτός ένας τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο ΔΟΛ, ζητούν με προσφυγή τους οι εδώ και 7 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του Οργανισμού.
Με την αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία- που προσδιορίστηκε να συζητηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 13:00, ζητείται από το Πρωτοδικείο η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
Σύμφωνα με την αίτηση, η απόφαση του προέδρου υπηρεσίας δημιούργησε συνθήκες ασφυξίας..

"Κάποιοι από τους δράστες υπάρχουν και στο πρωτοσέλιδο"

«Ποτέ άλλοτε στον ελληνικό Τύπο, τόσοι λίγοι δεν πήραν στο λαιμό τους τόσους πολλούς. Ο θάνατος του ΔΟΛ πριν από όλα υπήρξε κάτι μεταξύ αυτοκτονίας και πισώπλατης εξόντωσης από μέσα. Οι φωτογραφίες ορισμένων από τους δράστες υπάρχουν στο πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ στο φύλλο της 7ης Φεβρουαρίου 2017».
Αυτό γράφει στον επίλογό του το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ, δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος, στο κατατοπιστικό κείμενό του υπό τον τίτλο «Επιτάφιος θρήνος (3) – Ποιος σκότωσε το Συγκρότημα;».
Ο Γ. Λακόπουλος αναφέρεται σε πρόσωπα που φέρονται να εκμεταλλεύτηκαν την φυσική αδυναμία του Σταύρου Ψυχάρη να έχει ο ίδιος επαφή με το πολιτικoοικονομικό περιβάλλον και..

Κακοπληρωμένοι κι αγράμματοι δημοσιογράφοι...

(...) Αν θέλουμε να δούμε την κρίση του ελληνικού Tύπου (έχει μερικά κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη του διεθνούς, αλλά πολλά περισσότερα είναι διαφορετικά), οφείλουμε πρώτα απ' όλα να αναρωτηθούμε «τι ακριβώς πουλάει ένα Μέσο Ενημέρωσης». Η απάντηση είναι: την πνευματική δουλειά κάποιων ανθρώπων. Πρώτη του ύλη δεν είναι ούτε το χαρτί ούτε τα μελάνια· είναι τα κεφάλια των εργαζόμενων. Κι όμως, ακόμη και οι μεγάλες επιχειρήσεις Τύπου στη χώρα μας δεν έχουν τμήμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Για την ακρίβεια, το σύγχρονο μάνατζμεντ και η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού είναι άγνωστες έννοιες σε μια βιομηχανία που έχει τζίρο εκατομμυρίων ευρώ (και, παρεμπιπτόντως, σηκώνει.. 

Το τεκμήριο της γελοιότητας

Στην πολιτική, έλεγε ο δικός τους σοφός, υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Αλλά άμα είσαι Άδωνις, μετανοημένος αντισημίτης, μετανοημένος υβριστής του Σαμαρά, αμετανόητος ακροδεξιός και εξίσου αμετανόητος ανόητος, στα παλιά σου τα παπούτσια τι έλεγε ο γενάρχης. Τη ρίχνεις την μπαταριά σου: Να μη γίνει η αξιολόγηση, να πέσει ο Τσίπρας. Και καταχαρούμενος για το μπαμ που ακούστηκε στου Κυριάκου την ταβέρνα, την ξαναρίχνεις σε λίγες μέρες. Με αποτέλεσμα να ανοίξουν τα βαρέλια, να χυθούνε τα κρασιά. Μπαταριές ενός γελοίου θα πείτε. Α, εδώ θα διαφωνήσουμε. Διότι ο γελοίος, που ανοίγει τα σφραγισμένα βαρέλια της Ν.Δ. -γαία πυρί μιχθήτω- είναι υπαρχηγός του Κυριάκου. Διότι..

Ξένο fund θα επενδύσει στη νέα εφημερίδα του Χατζηνικολάου

Με γοργούς ρυθµούς προχωρά ο Νίκος Χατζηνικολάου στην έκδοση καθηµερινής εφηµερίδας.
Οπως ανακοίνωσε στους εργαζοµένους του οµίλου, έχει βρει ήδη επενδυτή για το εν λόγω εγχείρηµα.
Πρόκειται για ένα ξένο fund, που θα καλύψει τις οικονοµικές ανάγκες της έκδοσης του εντύπου, δίνοντας παράλληλα τη δυναµική που απαιτείται για µια τέτοια προσπάθεια στο κάθε άλλο παρά ευνοϊκό για τον Τύπο περιβάλλον που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα.
Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση της εφηµερίδας, έχουν αρχίσει ήδη να ακούγονται τα πρώτα ονόµατα, κάποια εκ των οποίων προέρχονται από τη «δεξαµενή» του Real Group που..

Δεν βγήκαν Τα Νέα στα περίπτερα

Τα Νέα» δεν κυκλοφορούν σήμερα Πέμπτη μετά και την αρνητική απόφαση του Πρωτοδικείου την Τρίτη στο αίτημα των εργαζομένων του ΔΟΛ για αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, που θα  επέτρεπε τη στοιχειώδη λειτουργία του, την έκδοση δηλαδή των εντύπων του, την ενημέρωση των δικτυακών του τόπων και τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού, μέχρι την τελική εκκαθάριση από τις τράπεζες και θα τροφοδοτούσε μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
Ετσι, το υπ. αριθμόν 21.701 φύλλο των ΝΕΩΝ είναι άγνωστο πότε και αν θα κυκλοφορήσει. Υπάρχει μια περίπτωση να κυκλοφορήσει το φύλλο του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου, αν και εφόσον βρεθούν χρήματα για το χαρτί. Το ίδιο συμβαίνει και με το ΒΗΜΑ της Κυριακής για το οποιο υπάρχουν σκέψεις να βγεί ένα ολιγοσέλιδο τεύχος χωρίς κανένα από τα πολιτιστικά και..

Προμαχώνες του έθνους!..

Μετά την έφοδο στο σχολείο του Νέου Ικονίου, ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός «εκστρατεύει» για να σώσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.
Ο… από Βορρά κόκκινος κίνδυνος ακούει στο όνομα Μαρία Νοτοπούλου, είναι 23 ετών και είναι αδελφή της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Νοτοπούλου.
Ποιο «έγκλημα» ζητά να διερευνηθεί με ερώτησή του στη Βουλή ο Λαγός; Την ανανέωση της σύμβασης ωρομίσθιου υπαλλήλου της Μαρίας με το ΚΘΒΕ. Το «έγκλημα» έχει πράγματι όλα τα στοιχεία «κόκκινης συνωμοσίας».
Σήμερα ο Λαγός αναγκάζεται να ερωτά τη Βουλή. Παλιότερα θα αρκούσε μια αναφορά που θα κατέγραφε σε ανάλογη γλώσσα:..

Λίγη τσίπα... Έστω και δανεική!

Ο δικός τους μπαμπάς (των εργαζομένων στον ΔΟΛ) δεν έχει φροντίσει να καβαντζώσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους κάποια εκατομμύρια ευρώ για την ώρα που ο Τιτανικός θα έπεφτε στο παγόβουνο... Και στο υπόγειο γκαράζ δεν τους περίμενε το νέο τους τζιπ, χρεωμένο με leasing και αυτό στην εταιρία...

Απο αύριο το πρωί ο "ανταγωνισμός" θα ειναι φτωχότερος... Ο Αιμιλιος, η Ντονα, ο Νοτης και ο Μάκης δεν θα ειναι "απέναντι"...
Τι απέναντι, δηλαδή... Στα μικρόφωνα απο τα οποία κάναμε και εμεις εκπομπες μέχρι πριν απο ενα μήνα. Ακόμα επιστρατευουμε ενα σωρό τρικ για να αποφύγουμε το κλασικό λάθος:
"Καλή σας ημέρα! Ακούτε ΒΗΜ...εεεε, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM".
Αγάπη και συνήθεια μαζί...
Οι συνάδελφοι μας παγιδεύτηκαν στο σπιράλ του θανάτου που κάποιοι, συμπεριλαμβανομένου..

Απ' τον πολίτη Κέϊν στον Σταύρο Ψυχάρη

Το φαινόμενο της «συγκέντρωσης των Μέσων» και η εξέλιξή του

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής  

Η αλήθεια είναι ότι η απρόσκοπτη «συγκέντρωση των Μέσων» στα χέρια μεγιστάνων ή τσαρλατάνων (χαρακτηρισμοί ταυτόσημοι, εν πολλοίς) της αγοραίας επιχειρηματικότητας, υπήρξε ο καταλύτης για τον έλεγχο της πολιτικής απ’ τα Μέσα, και των Μέσων απ’ την πολιτική. Για την περίφημη «διαπλοκή», δηλαδή.
Ο Αμερικανός Γουίλιαμ Ράντολφ Χιρστ ήταν ένας απ’ τους πρώτους διδάξαντες. Τον καθόριζε, λέει, μια ακατάσχετη δίψα για εξουσία, και αποφάσισε να… ξεδιψάσει μέσω της σκανδαλοθηρικής δημοσιογραφίας: στα 23 του ήταν ήδη διευθυντής της San Francisco Examiner, την οποία είχε κερδίσει ο πατέρας του στο στοίχημα, ή κάτι τέτοιο. Αμέσως την μετονόμασε σε Daily Examiner και,..

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

O Λέων, τα ποντίκια και η αποζημίωση!

Ήμουν και εγώ εκεί...

Γράφει ο Μάκης Γεωργίου

Μετά από μια μικρή περιπέτεια στην "Γνώμη" του Πόπωτα (αρχές δεκαετίας του '80), βρέθηκα στο ΒΗΜΑ.
Ο Παπαχρήστος ήταν ήδη εκεί. Λίγο αργότερα ήρθε κι ο Λακόπουλος. Ο Γιώργος, είχε πει τα καλύτερα στον αείμνηστο Ανδρέα Δεληγιάννη για να μεσολαβήσει στον Ψυχάρη. Ηταν η εποχή που ξεκίναγε κι ο Πρετεντέρης
Πως το έβλεπα ΤΟ ΒΗΜΑ? Ναυαρχείο! Το καψώνι στους νέους -παρότι ουδείς το ομολογούσε- ήταν συνήθης τακτική κάποιων διευθυντών. 
Κάποτε, με κάλεσε ένας απ' αυτούς. Και πετώντας μπροστά μου τα χειρόγραφα, μου είπε,..

Το υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΠΕ και η απονομή δικαιοσύνης

Το παρακάτω κείμενο περιλαμβάνεται σε υπόμνημα που παραδόθηκε σε κλιμάκιο του υπουργείου Εργασίας από αντιπροσωπεία απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο στις 24/1/2017. Από την πλευρά του υπουργείου παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας, Ανδρέας Νεφελούδης, συνεργάτης του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), ενώ ενημερώθηκε και Ειδικός Συνεργάτης Δημήτρης Παπαθεοδωρόπουλος.  
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας μετά τη συνάντηση με τους απολυμένων από τα καταστήματα Metropolis αναφέρεται ότι «το υπουργείο θα σταθεί αρωγός στα δίκαια αιτήματά τους μέχρι και την οριστική τους δικαίωση». Δεν μένει παρά να διαπιστώσουμε εάν αυτό θα επιβεβαιωθεί και εάν υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση,..

Υπόθεση όλων η σωτηρία του ΔΟΛ

Στις δραματικές εξελίξεις στον ΔΟΛ παρεμβαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αναφέροντας πως είναι «υπόθεση όλων η σωτηρία του ΔΟΛ». Aναλυτικά:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ) καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αποτρέψουν έστω και την ύστατη ώρα τη διακοπή λειτουργίας των Μέσων του ΔΟΛ, τόσο στο όνομα της πολυφωνίας, όσο και για να μη βρεθούν στο δρόμο 550 εργαζόμενοι.
Η χθεσινή στα μέτρα των τραπεζών δικαστική απόφαση, βάζει ταφόπλακα στην ιστορία του ΔΟΛ, με ουσιαστικά θύματα τους εργαζόμενους οι οποίοι αν και επί επτά μήνες απλήρωτοι, με αυτοθυσία κρατούν ανοιχτά «Το Βήμα», «Τα Νέα», τα..

Η Γεννηματά ζητά σύσταση Διακομματικής για τα ΜΜΕ

Eπιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση απέστειλε η προέδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Στην επιστολή προτεινεται η σύσταση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής υπό την προεδρία Βούτση,που «θα προχωρήσει στην επεξεργασία και σύνταξη πρότασης νόμου για την επιβίωση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής Γεννηματά προς τον Ν. Βούτση:
"Προς τον Πρόεδρο
της Βουλής
κο. Νικόλαο Βούτση
Όπως γνωρίζετε, την περασμένη εβδομάδα είχα ζητήσει με  δημόσια δήλωση μου να αναληφθεί..

Μπλοκάκια: Κυριάκο κόφ' το δούλεμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμαρτύρεται για τα μπλοκάκια και τις ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν. Έχω γράψει δεκάδες σχόλια καταγγέλοντας αυτό το αίσχος και θεωρώντας ότι και το σημερινό και το προηγούμενο καθεστώς ήταν και παραμένει απαράδεκτο.
Να θυμίσω όμως κάτι στον καταγγέλλοντα εκσυχρονιστή από δική μου εμπειρία. Όταν είχα το μπλοκάκι και εκείνος ήταν στην κυβέρνηση, με μηδενικό εισόδημα, χρεωνόμουν με εισφορές 480 ευρώ το μήνα, σχεδόν 6.000 ευρώ το χρόνο. Τρεις φορές πάνω απ' αυτό που προβλέπεται σήμερα (χωρίς αυτό να δικαιώνει το νόμο Κατρούγκαλου, φυσικά)
Κυριάκο, καλές οι μεγαλοστομίες για στήριξη των αυτοαπασχολούμενων, αλλά..

Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον ΔΟΛ

Όταν δεν αξίζεις ούτε να σε κουτσουλήσουν τα παπαγαλάκια σου

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

ΘΥΜΑΜΑΙ την «Ελευθεροτυπία» όταν έκλεισε. Εικοσιμία Δεκεμβρίου του 2011 πήραμε την απόφαση για κυλιόμενες διήμερες απεργίες, στις εικοσιδύο κατέβηκαν τα ρολά. Αλλά κάπως σαν να ζούσε ακόμη το κτίριο, με τα κομπιούτερ ανοιχτά, τα φώτα, τα νερά, το δίκτυο το εσωτερικό, όπου μπορούσες να μπεις και να γράψεις ή να αναζητήσεις ειδήσεις. Για κάποιο καιρό μάλιστα εξακολουθούσαμε αρκετοί να περνάμε από τη Μίνωος, ακόμη και το κυλικείο ήταν ανοιχτό. Να ζεις και να πεθαίνεις με την ελπίδα…
OTAN KΛΕΙΣΑME για δεύτερη φορά, τον Νοέμβριο του 2015, η κατάσταση δεν είχε κανέναν ρομαντισμό. Ούτε νερό δεν είχε το κτίριο πια, κατουριόσουνα κι έπρεπε να βγεις έξω στα παρτέρια να κάνεις την ανάγκη σου. Ούτε ρεύμα, αγοράσαμε ομαδικά φακούς από παρακείμενο κατάστημα σιδηρικών για να..

«Αν ποτέ πεθάνω, κάψτε ένα πιάνο»

Γράφει ο Χριστόφορος Κάσδαγλης   

Eίμαι κομμάτια για τον χαμό αυτού του τύπου, του Λουκιανού Κηλαηδόνη, που πάντα θα ‘θελα να ήταν ο μεγάλος μου αδερφός. 
Κάθομαι να γράψω για τον Λουκιανό, όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί θέλω, και όμως δυσκολεύομαι. Ο λόγος είναι ότι δεν ξέρω τι να πρωτογράψω. Κατά τον ίδιο τρόπο που δυσκολεύτηκα να διαλέξω το πιο αντιπροσωπευτικό τραγούδι του για να τον αποχαιρετήσω – κι εκεί ανακαλύπτω και πάλι πόσο πολυδιάστατος ήταν ο Κηλαηδόνης, όχι μόνο ένας φτωχός και μόνος καουμπόι αλλά και θεατρικός και κινηματογραφικός, νοσταλγικός, ειρωνικός,  τζαζ, κοσμοπολίτης και λαϊκός. Και βέβαια πολιτικός, αριστερός με δικό του τρόπο, οικουμενικό, και ενίοτε σκληρός στην κριτική του ματιά, αλλά με τρόπο..

Οι «απέναντι» του ΔΟΛ: Τι αμπάρια, τι αμπάρα...

Επιτέλους και μια διαφορετική φωνή - Ποιοι εργαζόμενοι υπογράφουν

21 εργαζόμενοι στον ΔΟΛ υπογράφουν κείμενο με τη θέση τους για τις δραματικές εξελίξεις στον Οργανισμό και δηλώνουν: «Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε με όλες τις μορφές δράσης –με χαρτί, μελάνι, κομπιούτερ, μικρόφωνο, πανό, δρόμο– δυο απλά "πράγματα δικά μας": τα δεδουλευμένα μας και την προστασία των θέσεων εργασίας». Οι υπογράφοντες το κείμενο, αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Ξέρουμε τι είμαστε και τι θέλουμε.
Ούτε εθελοντές, ούτε αυταπάρνησης ήρωες του ιστορικού οχυρού της αστικής ενημέρωσης. Ούτε της απληρωσιάς προπαγανδιστές, εκόντες άκοντες. Ούτε υμνητές των διεκδικήσεων με...

Ο Κυριάκος, ο Βαξεβάνης και οι σκελετοί στις ντουλάπες

Του Γ. Λακόπουλου

Πριν από όλα μια εξήγηση. Η επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου ενός πολιτικού δεν ανήκει στη σφαίρα της προσωπικής ζωής του, ιδιαίτερα αν μιλάμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιο πρωθυπουργό.
Και μετά πάμε στην ουσία. Η Εφημερίδα Documentο έφερε στη δημοσιότητα ένα θέμα που αφορά στο πόθεν έσχες της συζύγου του του Κυριάκου Μητσοτάκη -για την οποία ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν σε διάσταση για ένα διάστημα. Ο ίδιος την φέρνει συχνά στο προσκήνιο της επικαιρότητας με συνεντεύξεις του και αναρτήσεις στα «σόσιαλ μίντια».
Τα πράγματα γι’ αυτή την υπόθεση είναι απλά. Πριν από όλα είναι νομικής φύσης. Είχε εκ..

Τίνος είναι ο Νεοδημοκράτης;

Η ΝΔ πάντως λέει ότι δεν έχει καμμία σχέση 

Αίσθηση έχει προκαλέσει μια ξαφνική ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στην εφημερίδα «Νεοδημοκράτης» τονίζοντας ότι ουδεμία σχέση έχει με τη Νέα Δημοκρατία.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίνει περαιτέρω πληροφορίες.
Η εφημερίδα «Νεοδημοκράτης», πάντως, και η ιστοσελίδα neodimokratis.gr, φιλοξενεί ειδήσεις και δημοσιεύματα ιδιαίτερα φιλικά προς τη Νέα Δημοκρατία, ενώ σε αυτήν έχουν κατά καιρούς αρθρογραφήσει κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Η ίδια η εφημερίδα, η οποία κυκλοφορεί από τον Ιούνιο του 2016, καλεί τους νεοδημοκράτες να γίνουν συνδρομητές «σε μία προσπάθεια για την επικοινωνιακή μάχη των αξιών μας που είναι μάχη για..