ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Ασφυξία στη Μιχαλακοπούλου - Ομως, «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ»

- Το τελευταίο(;) φύλλο των Νέων 
- Πρόβλημα με τα εκτυπωτικά και για το «Βήμα της Κυριακής»

«Τετέλεσται»! Αυτό ψιθυριζόταν και ακουγόταν στη γενική συνέλευση των εργαζομένων στον ΔΟΛ μετά και την απόφαση του Πρωτοδικείου να απορρίψει το αίτημά τους να μείνει ανοικτός συγκεκριμένος λογαριασμός ώστε να πληρωθεί μέρος των οφειλομένων τους αλλά και να συνεχιστεί η λειτουργία των Μέσων του συγκροτήματος...
Στη συνέλευση, στον 4ο όροφο της Μιχαλακοπούλου, το κλίμα ήταν πολύ βαρύ καθώς το χαρτί για την εκτύπωση των εφημερίδων τελειώνει (έτσι ξαφνικά...) και κάποιοι θεωρούν πολύ πιθανό να μην κυκλοφορήσει το «Βήμα της Κυριακής».
Μάλιστα υπήρξαν σκέψεις να τυπωθούν αύριο «Τα Νέα» με μαύρο πρωτοσέλιδο (επελέγη ομως το αισιόδοξο «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ»  με τις φωτογραφίες 118 συντελεστών- συντακτών / βλέπε αριστερά). Την ίδια ώρα το ραδιόφωνο του ΔΟΛ..
ερήμωσε καθώς πολλοί παραγωγοί αποφάσισαν να μην συνεχίσουν να κάνουν την εκπομπή τους («Το “ταξίδι” μου στον ΒΗΜΑ FM τέλειωσε», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου στο twitter). Σχετικά με την συνέλευση της Μιχαλακοπούλου και τα τεκταινόμενα στον ΔΟΛ αντιγράφουμε από το fb σχόλιο του Σ.Δ.: 
«Αν σας λείπει μία σφαιρική εικόνα για το πως κατέληξε η ελληνική κοινωνία σε αυτό το χάλι δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε τον μικρόκοσμο μιας συνέλευσης εργαζομένων στον ΔΟΛ. Οι πλεκτάνες, τα συμφέροντα, οι πολιτικές σκοπιμότητες, η αδιαφορία και η ανικανότητα των άμεσα ενδιαφερόμενων να αντιδράσουν και η παραμύθα. Πολλή παραμύθα. Και κυρίως η ψευδαίσθηση ότι εσύ θα είσαι ο εκλεκτός και δεν θα σου τύχει. Και η κατακλείδα; Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον πολλά υποσχόμενο πάτο της ανάπτυξης που τόσοι ευαγγελίζονται ένθεν κακείθεν. Και θα ακολουθήσουν και άλλοι και άλλοι όπως γίνεται καθημερινά, μέχρι τελικής εξόντωσης».
Ο εκ των διευθυντών του Βήματος Σήφης Πολυμίλης έγραψε για το «Εγκλημα και το Σχέδιο» αφηνοντας -ακόμη και τώρα- στο τέλος τις ευθύνες του Σταύρου Ψυχάρη"Η συγκινητική συμπαράσταση του πνευματικού κόσμου, των αναγνωστών, δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει  τις δρομολογημένες στο παρασκήνιο εξελίξεις. Γιατί η εξουσία, οι τράπεζες, η αδέκαστος Δικαιοσύνη ακόμα και ο εκδότης, δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να μπει λουκέτο σε δύο εφημερίδες που άφησαν βαθιά τα  ίχνη τους στην πολιτική, κοινωνική, πνευματική ζωή, στην ιστορία της χώρας."