ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Δεν θα καθορίζουν οι πολιτικοί την ατζέντα της ενημέρωσης

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων της ΕΡΤ:
 
Ο ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετά την αποκατάσταση του Μαύρου, με διακριτές πολιτικές ευθύνες προσώπων και κομμάτων για τη συγκεκριμένη περίοδο, αποτελεί ακόμα ζητούμενο.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, οφείλουν να σεβαστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ και την ελεύθερη ενημέρωση των  Ελλήνων πολιτών. Κανείς πολιτικός ή άλλος παράγοντας δεν νομιμοποιείται να επιχειρεί να διαμορφώσει την ατζέντα της ενημέρωσης, υποκαθιστώντας το ρόλο των δημοσιογράφων.
Την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ με αξιοποίηση όλων των δομών της και του στελεχικού της..
δυναμικού, χωρίς αμφιλεγόμενες αξιολογήσεις και με την άμεση υπογραφή ΣΣΕ, οφείλει να εγγυηθεί η Διοίκησή της. 
Οι δημοσιογράφοι, μετά την τραυματική εμπειρία της περιόδου 2013-2015, οφείλουν να οικοδομήσουν το νέο πρόσωπο και την αξιοπιστία της ΕΡΤ και πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι στα καθήκοντά τους. Όμως, και οι ίδιοι οφείλουν να υπερασπίζονται το έργο τους και να μην δέχονται καμία παρέμβαση.
Η εμπειρία του Μαύρου οφείλει να μας κάνει σοφότερους και, επιτέλους, να τεθούν οι προϋποθέσεις για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία.
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τους υβριστές των εργαζομένων. Τέτοιες συμπεριφορές θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές…