ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Οι Ευρωπαίοι λένε όχι στο «στριπτίζ» των αεροδρομίων

Απορρίπτει, προς το παρόν, η Ευρωπαϊκή Ενωση την εγκατάσταση σαρωτών σώματος στα αεροδρόμια, όπως επιθυμούν οι Αμερικάνοι. Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ ανέβαλαν ακόμη και την συζήτηση για το θέμα, θεωρώντας ότι δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για εφαρμογή αυτής της αμφιλεγόμενης τεχνολογίας. Οι Ευρωπαίοι αναμένουν τις εκθέσεις της Επιτροπής σχετικά με την αποτελεσματικότητα αλλά και τις παρενέργειες που προκαλούν οι σαρωτές.
Ο ισπανός υπουργός Εσωτερικών Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα έθεσε και θέμα σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. "Οταν θα έχουμε στα χέρια μας τις εκθέσεις θα αποφασίσουμε", δήλωσε ο ισπανός υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσία της αμερικανίδας υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας. Η Τζάνετ Ναπολιτάνο βρέθηκε στην Ευρώπη για να πείσει την ΕΕ περί της αναγκαιότητας τοποθέτησης σαρωτών σώματος. Κι όλα αυτά μετά την απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους στις ΗΠΑ από Νιγηριανό ο οποίος έφερε πάνω του εκρηκτικά τα οποία δεν ανιχνεύθηκαν στον έλεγχο.
Υ.Γ. Το ανεβάσαμε το επίπεδο;

Αξια τέκνα άξιων γονέων...

Σταύρος Ψυχάρης του Παναγιώτη, Παναγιώτης Ψυχάρης του Σταύρου, Γεώργιος Μπόμπολας του Φωτίου, Φώτιος Μπόμπολας του Γεωργίου και πάει λέγοντας. Πατεράδες και υιοί, σε πλήρη ανάτπυξη μετέχουν πλέον στο νέο ΔΣ του Τηλέτυπου ((MEGA) που συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ . Ηλία Ε. Τσίγκα και αντιπροέδρους Δ.Σ. τους κκ. Γεώργιο Β. Βαρδινογιάννη και Φώτιο Γ. Μπόμπολα.
Κατόπιν τούτου το Δ.Σ. της εταιρείας απαρτίζεται από τους κυρίους:
-Ηλία Τσίγκα του Ευσταθίου, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο,
-Γεώργιο Βαρδινογιάννη του Βαρδή, Αντιπρόεδρο,
-Φώτιο Μπόμπολα του Γεωργίου, Αντιπρόεδρο,
-Γεώργιο Αϊδίνη του Χρήστου, μέλος,
-Γεώργιο Μπόμπολα του Φωτίου, μέλος,
-Γεώργιο Προυσανίδη του Ιωάννου, μέλος,
-Σταύρο Ψυχάρη του Παναγιώτη, μέλος,
-Παναγιώτη Ψυχάρη του Σταύρου, μέλος.
Μη εκτελεστικά μέλη Δ.Σ. είναι οι κκ. Γεώργιος Βαρδινογιάννης, Γεώργιος Μπόμπολας, Φώτιος Μπόμπολας, Σταύρος Ψυχάρης και Παναγιώτης Ψυχάρης, ενώ οι κκ. Γεώργιος Αϊδίνης και Γεώργιος Προυσανίδης είναι κατά τα ορισθέντα και στη Γενική Συνέλευση ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη. Η θητεία του Συμβουλίου λήγει την 30.6.2011.
Υ.Γ. Το γνωρίζω οτι δεν ενδιαφέρει κανέναν αλλά κάτι πρέπει να αναρτήσουμε...

«Εχουμε μια πληροφορία...»

Διαβάστε κάποια απολαυστικά σχόλια – ειδήσεις από τη στήλη X-PRESS της LIFO που κυκλοφορεί:


• Καπνός τυλίγει την ενδεχόμενη πώληση του «Καρφιού»
(στο «Θέμα», ή αλλού), και απορεί κανείς πότε έγινε πολύφερνη μια εφημερίδα βαλκανικού ήθους και κίτρινης απόχρωσης. Είναι χαρακτηριστικό του θανάτου: υψώνει το κιτς σε κάτι χρήσιμο
4,1 εκατομμύρια ευρώ κοστίζει το Κανάλι της Βουλής, το οποίο είναι ποιοτικό με τον τρόπο που αισθάνεται την ποιότητα μια λειχήνα σε κώδωνα. Ποτέ άλλοτε ο ύπνος δεν είχε κοστίσει τόσο ακριβά στους Έλληνες.
Δεν πρόκειται να ανανεωθεί το συμβόλαιο της κυρίας Κορομηλά, ο κύριος Μικρούτσικος έγινε ένα από τα αναξιοπαθή πρόσωπα που κάποτε εξέθετε, η κυρία Μενεγάκη τερματίζει συχνά τρίτη και τέταρτη: σοκαριστικό δεν είναι ότι ορισμένοι σταρ εκπίπτουν (όλα εκπίπτουν κάποτε), είναι ότι η πτώση τους είναι άηχη, χωρίς κανένα ίχνος, σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Και ίσως πράγματι να μην υπήρξαν, αφού για να παίξει κανείς τον ρόλο του τηλεοπτικού σταρ δεν πρέπει να έχει αίμα, μυαλό, ή σπονδυλική στήλη. Μόνο κρωγμούς, κιτρινίλα και βυζιά.
Ενεφανίσθη πάλι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη-Σαμαρά στον δημόσιο βίο, με πράσινο ταγιέρ. Δεν χαμογελά πια αδιακρίτως τόπου και χρόνου - πράγμα που υπήρξε η εγκληματικότερη συμβουλή που έδωσε ποτέ image maker σε Έλληνα πολιτικό (εξαιρουμένης της αρρενωπής, ηγετικής κινήσεως ώμων και χεριών στον αλησμόνητο Κώστα Καραμανλή, τον νεότερο και ειδεχθέστερο). Είναι πια μια σπασμένη γυναίκα δίχως αυταπάτες, όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου προ ολίγων μηνών -χωρίς ίσως τα ανάλογα μονόπετρα, αλλά με ικανή περιουσία, ανυπερθέτως. Το νέο, βλοσυρό έργο που ανέβασε στο πρόσωπό της είναι κοινωνικό δράμα με αναπάντεχο τέλος
Κίτρινος τηλεοπτικός ρεπόρτερ τηλεφώνησε προ ημερών σε γνωστό στιχουργό, λέγοντας: «Έχουμε μια πληροφορία ότι και στη φιλανθρωπική συναυλία που έγινε προς τιμήν σας έγιναν τα ίδια παρατράγουδα και δεν δόθηκε δεκάρα για τον καλό σκοπό». Ο κορυφαίος Έλληνας στιχουργός του απάντησε: «Κι εγώ έχω μια πληροφορία - ότι γαμιέσαι με τον αρχισυντάκτη σου και δεν δόθηκε δεκάρα για το φουκαριάρικο το μουνί της μάνας σου». Chapeau!

Η Ντόρα προχωρά για μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ!

Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ
«Δεν πάμε απλώς, να ξανά-διεκδικήσουμε την εξουσία. Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα». Αυτό είπε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ αλλά φαίνεται ότι λογαριάζει χωρίς την Ντόρα. Η Μπακογιάννη δεν πάει να αλλάξει την Ελλάδα αλλά να ιδρύσει την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. Όπως αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα» που έχει πολύ καλή πληροφόρηση και ρεπορτάζ για τα θέματα της ΝΔ (λέγε με Γκουτζάνη) και εσωτερική πληροφόρηση από το στρατόπεδο της Ντόρας (λέγε με Πετρίδη) η Μπακογιάννη προχωρά με γρήγορο βηματισμό στη δημιουργία νέου κόμματος που θα έχει το όνομα ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. Η Ντόρα άλλωστε το είπε ξεκάθαρα και κατά την ομιλία της στην Κ.Ε:
«Χρειάζεται να μιλήσουμε ξεκάθαρα. Πρέπει να λειτουργήσουν τα συλλογικά όργανα, να ζητήσουμε τις θέσεις των συνδικαλιστικών φορέων μας, να απευθυνθούμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους παραγωγικούς φορείς, τους πολίτες και μέσα από συνδιασκέψεις να αναζητήσουμε την πολιτική σύνθεση για το μέλλον, για εμάς για τη δημιουργία μιας ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».
Για τις κινήσεις της Ντόρας είναι ενήμερος (αυτό έλειπε) και ο Κ. Μητσοτάκης. Η τέως υπουργός Εξωτερικών εξάλλου συναντήθηκε και συνέφαγε με τον πατέρα της. Σύμφωνα με πληροφορίες του ζήτησε συμβουλές για το πώς να χειριστεί το επικοινωνιακό κομμάτι της δημιουργίας του νέου κόμματος. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και έδωσε τα φώτα του ο έμπειρος δημοσιογράφος Γιάννης Πευκιανάκης. Η γνώμη του τελευταίου μετράει πολύ στο Μητσοτακέικο…

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΨΥΧΑΡΗΣ (1) - Ο άρχων της Μιχαλακοπούλου και τα πιόνια στην σκακιέρα του ΔΟΛ

ΜΕΜΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑ - ΚΑΨΗΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ –ΣΤΑΣΙΜΟΣ Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ!
Το είχαμε γράψει! Οι zoornalistas για άλλη μια φορά δικαιώνονται. Ο Ψυχάρης, ο τελευταίος αυτοκράτορας, ο μέγας μάγιστρος, το μεγάλο αφεντικό του ΔΟΛ ανακατεύει την τράπουλα με τον τρόπο που μόνο αυτός γνωρίζει και κινεί τα πιόνια κατά το δοκούν:
Διώχνει από τα ΝΕΑ τον (πετυχημένο) διευθυντή Παντελή Καψή και τον στέλνει στην αρένα του Βήματος, ενώ παίρνει τον (πετυχημένο) αναπληρωτή διευθυντή του Βήματος Χρήστο Μεμή και τον στέλνει στα άγρια θηρία των ΝΕΩΝ. Μύλος!..
Στα ΝΕΑ επικρατεί αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζομένους αλλά και στα στελέχη της απογευματινής του ΔΟΛ που ήδη έχουν πάρει θέσεις μάχης. Ολοι γνωρίζουν ότι ο Μεμής κατεβαίνει στον τέταρτο όροφο με άγριες διαθέσεις - κατ΄εντολήν του Ψυχάρη - για να «αλλάξει τη δημοσιουπαλληλική νοοτροπία». Από την άλλη πλευρά ο Παντελής Καψής καλείται να συνυπάρξει στο Βήμα με Πρετεντέρη και Καρακούση σε ένα άγνωστο εως εχθρικό γι αυτόν περιβάλλον χωρίς κανένα έρεισμα.
Ακούγεται ότι φεύγει με εθελουσία και ο έμπειρος διευθυντής σύνταξης των ΝΕΩΝ Ηλίας Μάτσικας και τη θέση του παίρνει ο εκ των αρχισυντακτών Νότης Παπαδόπουλος. Ο Μάτσικας μάλλον αναλαμβάνει σύμβουλος έκδοσης. Ο Μεμής βολιδοσκοπεί παλιούς συνεργάτες του που έχουν αποχωρήσει από τον ΔΟΛ προκειμένου να δημιουργήσει τη δική του (σκληρή) ομάδα στα ΝΕΑ ώστε να μπορεί να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση.
Ο μεγάλος χαμένος από τις κινήσεις στη σκακιέρα του Ψυχάρη είναι ο Γιάννης Πρετεντέρης τον οποίο το μεγάλο αφεντικό αντιμετωπίζει (όπως είχαμε γράψει) με καχυποψία. Βέβαια άγνωσται αι βουλαί του κυρίου… Σταύρου καθώς δεν αποκλείεται ξαφνικά να ξυπνήσει το πρωί και να χρίσει τον Πρετεντέρη διάδοχό του!..
Η ιστορία επαναλαμβάνεται(;)
Υπενθυμίζεται ότι το 1982 όταν ο τότε διευθυντής των ΝΕΩΝ Γιάννης Καψής έγινε υπουργός τη θέση του πήρε ο αείμνηστος Λέων Καραπαναγιώτης που ήταν διευθυντής του Βήματος. Στη θέση του Καραπαναγιώτη πήγε ο Χάρης Μπουσμπουρέλης από Τα Νέα και ήταν αυτός στον οποίο χρεώθηκε το κλείσιμο του ημερήσιου Βήματος.

ΨΥΧΑΡΗΣ (2) Φεύγουν με εθελουσία όσοι είναι πάνω από 55 ετών και κοντά στη σύνταξη

Ο Ψυχάρης φέρεται αποφασισμένος να εξυγιάνει οικονομικά (λέγε με Ρέστη) τον Οργανισμό και γι΄ αυτό έχει ξεκινήσει νέο (μεγάλο) κύμα εθελουσίας εξόδου σε όλα τα έντυπα του ΔΟΛ. Εχουν ανακοινωθεί ήδη οι προϋποθέσεις και τα κίνητρα για την αποχώρηση όσων εργαζομένων είναι 55 ετών και βρίσκονται κοντά στη σύνταξη (ανεξαιρέτως θέσεως). Προβληματισμός επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους καθώς μια πενταμελής επιτροπή υπό τον Ν. Πεφάνη έχει ετοιμάσει λίστα με αυτούς που πρέπει να αποχωρήσουν...

ΨΥΧΑΡΗΣ (3) - Κλείνει το ημερήσιο Βήμα

Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Το ημερήσιο Βήμα θα έχει κλείσει το αργότερο μέχρι το Μάρτιο. Η πρωινή του ΔΟΛ καταγράφει χαμηλές κυκλοφορίες (γύρω στις 6.000 φύλλα πανελλαδικά) και γι΄αυτό ο Ψυχάρης αποφάσισε να μην την στηρίξει άλλο με προσφορές. Το λουκέτο δεν θα έχει μεγάλες συνέπειες στους εργαζόμενους αφού το μεγαλύτερο ποσοστό εργάζεται ήδη και για το κυριακάτικο. Κάποιοι που θα «περισσέψουν» (από ύλη, διόρθωση, σελιδοποίηση κλπ) θα απορροφηθούν στo site της εφημερίδας.

Προς συγχώνευση ο Τύπος της Κυριακής με το Σαββατιάτικο

Προς συγχώνευση των εκδόσεων του Σαββάτου και της Κυριακής προχωρούν οι δύο εκδότες του Ελεύθερου Τύπου δύο μήνες μετά την επανακυκλοφορία του. Οι Σκαναβής και Μπενέκος γνωρίζοντας ότι η αγορά της Κυριακής είναι εξαιρετικά δύσκολη, εξ αιτίας του αυξημένου ανταγωνισμού, σκέφτονται να καταργήσουν την 7η έκδοση. Με δεδομένο ότι ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» πουλάει από 20.000 έως 30.000 φύλλα σκέφτονται ή να ενισχύσουν το κυριακάτικο με προσφορές, που θα εκτινάξουν όμως το κόστος, ή να ενοποιήσουν τα δύο φύλλα βάζοντας αξιόλογα «δώρα» στο Σαββατιάτικο.

Διάψευση για εμπλοκή Χατζηνικολάου, Λαυρεντιάδη και Τριανταφυλλόπουλου στο μετοχικό σχήμα του ALTER

Πολλές διαψεύσεις έχουμε το τελευταίο διάστημα από το ALTER. Μετά την διάψευση για αποχώρηση από το κανάλι του μεγαλομέτοχου και διευθύνοντος συμβούλου Κ. Γιαννίκου, η διοίκηση του ALTER διαψεύδει τα περί συμφωνίας για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας, μετά το δημοσίευμα του Sofokleousin.gr που ενέπλεκε στην επερχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τον Ν. Χατζηνικολάου, τον Λ. Λαυρεντιάδη και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ” και με δ.τ. ALTER CHANNEL διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου περί δήθεν συμφωνίας για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας.
Δεδομένου ότι η εταιρεία προκήρυξε έκτακτη γενική συνέλευση για τις 26 Φεβρουαρίου με βασικό αντικείμενο την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 120 εκατομμύρια ευρώ έχει ξέσπασει πόλεμος δημοσιευμάτων και φημών για τους νέους επενδυτές στο κανάλι.
H οικονομική ιστοσελίδα Sofokleousin έγραψε:
«Στο σχήμα αναμένεται να μπει και ο Ν. Χατζηνικολάου, διευθυντής ειδήσεων του σταθμού είτε απευθείας είτε εμμέσως μέσω της Real Media. Οι κινήσεις εντάσσονται στις ευρύτερες ανακατατάξεις στο χώρο των media που ακολουθούν το θάνατο του Χ. Λαμπράκη και των πολιτικών αλλαγών. Στην περίπτωση εισόδου της Real Media στη μετοχική σύνθεση του Alter το ποσοστό του θα αυξήσει και ο Γ. Κουρής που έχει το 50% της Real Media, η οποία εκδίδει την εφημερίδα Real News και ελέγχει τον ραδιοφωνικό σταθμό RealFM.
Το ποσό της αύξησης βέβαια είναι ιδιαίτερα μεγάλο για να καλυφθεί μόνο από ένα μέτοχο και αναμένεται να συμμετάσχει και ο κ. Γιαννίκος -με μικρότερο ποσοστό από αυτό που του αναλογεί- καθώς και άλλοι επιχειρηματίες.
Πηγές δεν αποκλείουν τη συμμετοχή και του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη με ποσοστό της τάξης του 10-15%, όσο δηλαδή έχει και στον Πήγασο.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο να αποκτά επίσης μετοχική συμμετοχή
στον Alter κλείνοντας ταυτόχρονα τη δική του εφημερίδα VETO σε δεύτερη φάση.»

Με δική του εφημερίδα και ραδιοτηλεοπτικό σταθμό θα προχωρήσει ο Ζαγοριανίτης

Με δικό του σχέδιο φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει ο Παντελής Ζαγοριανίτης άμα τη αποχωρήσει του από το VETO (εκτός αν τον προλάβει το λουκέτο). Το πλάνο θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας εφημερίδας (ή το λίφτινγκ μιάς ήδη υπάρχουσας), ενός ραδιοσταθμού και ενός τηλεοπτικού σταθμού. Ο χρηματοδότης έχει βρεθεί και το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί το προσωπικό που θα στελεχώσει τα τρία μέσα. Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων.
Ψάχνει για λεφτά ο Μάκης
Στο μεταξύ στο μέτωπο της ΒΕΤΟ ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει πυκνώσει τις επαφές του με πιθανούς υποψήφιους χρηματοδότες σε μια ύστατη (αλλά μάλλον απέλπιδα) προσπάθεια να βρεί στρατηγικό επενδυτή και να μην βάλει λουκέτο στην εφημερίδα. Υπάρχουν πληροφορίες για συνάντησή του με τον επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη που κατέληξε όμως σε αδιέξοδο. Αυτή την Κυριακή το VETO θα κυκλοφορήσει χωρίς προσφορές - τουλάχιστον δεν είδαμε κάποια διαφήμιση (ούτε στη zougla.gr) - και κανείς δεν γνωρίζει αν θα έχει μόνο φθηνή έκδοση.

ΕΣΗΕΑ: Να ανακληθούν οι απολύσεις του Δ. Παπαδόπουλου και της Τόνιας Τσουράκη

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ως παράνομες και καταχρηστικές oι απολύσεις των Δημήτρη Παπαδόπουλου και Τόνιας Τσουράκη (μεγαλώνει μόνη της δύο ανήλικα παιδιά) από την εφημερίδα «Καθημερινή» ζητά η ΕΣΗΕΑ. Συγκεκριμένα η Ενωση Συντακτών σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει μεταξύ άλλων:
«Η προσπάθεια της εργοδοσίας να ρίξει το βάρος σοβαρότατου λάθους στην έκδοση του φύλλου αποκλειστικά και μόνο στους δύο συναδέλφους είναι άδικη και αδικαιολόγητη. Εκ μέρους της διεύθυνσης της εφημερίδας δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις στο Δ.Σ., ούτε ανακλήθηκαν οι απολύσεις, όπως ζητήθηκε.
Οι απολύσεις δημιουργούν σοβαρότατα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στους δύο συναδέλφους εν μέσω κρίσης. Μάλιστα, η Α. Τσουράκη μεγαλώνει μόνη της δύο ανήλικα παιδιά, έχοντας να καλύψει ανάγκες που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από την επιλογή της εργοδοσίας -ύστερα από τις αντιδράσεις- να της προσφέρει εργασία σε άλλο πόστο, με εξοντωτική όμως μείωση αποδοχών και επαγγελματική υποβάθμιση.»

Απειλούν με αποχώρηση Λυριτζής – Οικονόμου και Τσαπανίδου. Στο καλό!

Αμείβονται με 324.000 ευρώ έκαστος για μία εκπομπή στην κρατική τηλεόραση. Εσχάτως φέρονται δυσαρεστημένοι («εθίγησαν από τις αποκαλύψεις») και απειλούν με αποχώρηση από την ΝΕΤ κάνοντας διαρροές ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με άλλα κανάλια. Εχουν λέει παράπονα από τη διοίκηση που δεν τους κάλυψε στον πόλεμο που τους έγινε. Ο πραγματικός λόγος της δυσαρέσκειάς των Λυριτζή-Οικονόμου είναι οι αποφάσεις για μείωση των αποδοχών τους κατά 40%. Ακούγεται ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, που βρίσκεται ήδη στον ΣΚΑΙ, τους έχει κάνει πρόταση για πρωινή ενημερωτική στο κανάλι του Φαλήρου. Αν φύγουν οι φορολογούμενοι θα γλιτώσουν μόνο από αυτούς 648.000 το χρόνο.
Φήμες κάνουν λόγο ότι τα νέα διευθυντικά στελέχη του ΣΚΑΪ έχουν κάνει συναντήσεις και με την Πόπη Τσαπανίδου που ετοιμάζεται να κατευθυνθεί προς το Φάληρο μαζί με τον αρχισυντάκτη της, καθώς αμφότεροι φέρονται ότι είναι δυσαρεστημένοι από τη δημοσιοποίηση των υπέρογκων αμοιβών τους.

Εσπασε η συμφωνία για τοΚαρφί

(αναδημοσίευση από no name)
Χθες ήταν να υπογράψουν το προσύμφωνο αλλά στράβωσε η δουλειά. O Θέμος συνάντησε πράγματι τις κόρες του Νίκου Κακαουνάκη αλλά την τελευταία στιγμή δεν τα βρήκαν στα οικονομικά.
Οι κοπέλες ζήτησαν να λάβουν το χρηματικό ποσό του 1.500.000 ευρώ αλλά και να διατηρήσουν ως μειοψηφία ένα υψηλό ποσοστό των μετοχών της εφημερίδας. Ο Αναστασιάδης αντιπρότεινε χαμηλότερο τίμημα και η συμφωνία έσπασε.

Διαμαρτυρίες για τη θεματολογία του ιστολογίου...


Εκατοντάδες από τους αναγνώστες του ιστολογίου διαμαρτυρήθηκαν – μέσω mail - για τη θεματολογία του blog. «Εχει να κάνει μόνο με τα κατορθώματα και τις ίντριγκες των αλητών, ρουφιάνων δημοσιογράφων» έγραφε χαρακτηριστικά κάποιο από τα mail που πήραμε. Ισως να έχουν δίκιο, ίσως όμως και όχι.
Δηλαδή για τι πράγμα να γράψουμε;
Για τις ρεμούλες στο χώρο του ΕΣΥ και τα σεξουαλικά όργια με γιατρούς και νοσοκόμες στα δωμάτια εφημερίας των νοσοκομείων;
Ή μήπως για την διαπλοκή εργοδοτών και την καταπίεση εργαζομένων σε μεγάλες εταιρείες πληροφορικής;
Ή μήπως ακόμη για βαρετές ειδήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο;
Για να «ελαφρύνει» λοιπόν το ιστολόγιο θα αναρτήσουμε κάποιες ειδήσεις από το χώρο του ποδοσφαίρου:
Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Γκούτι δηλώνει φουλ ερωτευμενος με την Μελίσσα Γκαρσία, ένα πανέμορφο μοντέλο από το Περού. Ο Γκούτ ιερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την Περουβιανή όταν την είδε να χορεύει πάνω στην μπάρα σε μια ντισκοτέκ στο Μαϊάμι. Το ζευγάρι όμως παρ΄ολίγον να χωρίσει όταν η Μελίσσα φωτογραφήθηκε φορώντας τη φανέλα της Barcelona, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ. Μετά τις κατάλληλες όμως εξηγήσεις ο Γκούτι επέστρεψε στην αγκαλιά της αγαπημένης του.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Εντονη φημολογία για λουκέτο στη VETO

Το τελευταίο 24ωρο κυκλοφορεί έντονα η φήμη για λουκέτο στην εφημερίδα VETO του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Κάποιοι λένε ότι το φύλλο που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή θα είναι το τελευταίο, ενώ ακούγεται ότι ίσως η VETO δεν θα κυκλοφορήσει ούτε αυτή την Κυριακή. Στο δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ, όπου εμφανίστηκε ο Μάκης, για πρώτη φορά δεν υπήρχε το φόντο πίσω του με το λογότυπο της εφημερίδας. Μάλλον το έχει πάρει απόφαση και ο ίδιος ότι δεν πάει άλλο. Εξ άλλου όπως έχουμε γράψει έχει μπει μέσα τουλάχιστον τρία εκατ. ευρώ.
Βέβαια όλοι ελπίζουν σε κάποια λύση γιατί αν βάλει λουκέτο η VETO δεκάδες εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά και τουλάχιστον ο Τριανταφυλλόπουλος αν μη τι άλλο δίνει ακόμη ψωμί σε πολύ κόσμο.

Στο Κανάλι 10 (μετά το ρεκτιφιέ) θα λέει ειδήσεις η Ελλη Στάη

Επιβεβαίωση των zoornalistas για άλλη μια φορά. Σύμφωνα και με το http://www.mediablog.gr/ η Ελλη Στάη θα λέει ειδήσεις στο «Κανάλι 10» του ομίλου Λαυρεντιάδη. Αναλυτικά το mediablog γράφει: «Μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά δεν γράφεται ούτε ακούγεται ως τέτοιο δώθε ‘κείθε. Η Έλλη Στάη, λέει, από Σεπτέμβρη μεριά θα λέει ειδήσεις στο «Κανάλι 10». Σε τέτοια επίπεδα, άραγε, έχει φτάσει η συνεργασία με το συγκρότημα Λαυρεντιάδη; Δύσκολη η κατάποση ενός τέτοιου σεναρίου. Οι επιμένοντες πάντως, λένε, ότι προτού γνωρίσει το «Κανάλι 10» - του τελεμάρκετινγκ «Γιώτης» και των μπαγιάτικων video clip - τέτοιες δόξες, θα γίνουν ρεκτιφιέ και αναστηλώσεις. Ήτοι θα (ξανά) μετακομίσουν οι εγκαταστάσεις – προς Καλλιθέα ακούγεται – θα υπάρξει συνεργασία με το Sport TV και άλλα τέτοια κοσμογονικά. Άραγε η Έλλη Στάη τις γνωρίζει αυτές τις φήμες; Για να μη βγαίνει να διαψεύδει πάλι για σάλες και σαλέδες.

Ο Γκιόλιας προειδοποιεί (μέσω troktikou) τον Θέμο Αναστασιάδη

Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση του troktiko.blogspot.com με τίτλο «Ο Θέμος κάνει γάμους με ξένες μπομπονιέρες» που αμφισβητούσε ευθέως τη δικαιοδοσία του Αναστασιάδη να παίρνει αποφάσεις, ενώ άφηνε υπαινιγμούς για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ρ/σ Θέμα 989. Αναλυτικά το troktiko - και μέσω αυτού ο Σωκράτης Γκιόλιας - έγραψε:

«Μάλλον ο Θέμος Αναστασιάδης κάνει γάμους με ξένες μπομπονιέρες. Αλλιώς πως να εξηγηθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες έκοψε την πίτα στο "Πρώτο Θέμα" και είπε στους δημοσιογράφους της εφημερίδας ότι το ραδιόφωνο θα μετακομίσει στο κτίριο που αγόρασαν δίπλα ακριβώς (ALTEC).
Μάλλον ξέχασε ότι υπάρχει και άλλο 50% και για την ακρίβεια ότι υπάρχει ένα 100% αφού ο Μπόμπολας δεν έχει τίποτα στον σταθμό(ακόμα). Άρα μόνο τον τίτλο του ρ/σ έχουν και αρχίζουν να κάνουν και σχέδια για το μέλλον του 98,9 χωρίς να γνωρίζει το... 100% τίποτα. Σαν να βιάζονται να κατακτήσουν τον... πλανήτη και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Άλλωστε όπως έχει πει και ο Θέμος αριστερά και δεξιά, ο σταθμός θέλει οργάνωση γι’ αυτό και το 100% αρχίζει και οργανώνεται...
Ε, δεν είναι καλό να υπάρχει ανοργανωσιά.»


Ετσι ο Σωκράτης Γκιόλιας μέσω του troktikou:
1ον) Υπενθυμίζει ότι αυτός είναι γενικός διευθυντής του ραδιοφώνου και ότι το αφεντικό του, ο Κοντομηνάς, είναι αυτός που ελέγχει το 100% του σταθμού.
2ον) Προειδοποιεί Θέμο, Μπόμπολα και λοιπούς ότι βιάζονται να γίνουν πλανητάρχες και ότι κάνουν σχέδια χωρίς τον… ξενοδόχο
3ον) Αμφισβητεί ευθέως τη μετοχική σύνθεση καθιστώντας σαφές ότι ο Μπόμπολας δεν έχει καμμιά συμμετοχή (ακόμα) στο Θέμα 98,9
4ον) Προειδοποιεί το Θέμο να μην παίρνει πρωτοβουλίες χωρίς να τον ρωτήσει!..
5ον) Αμφισβητεί τη δικαιοδοσία του Θέμου και των άλλων να αποφασίζουν ακόμη και για το που θα στεγαστεί ο σταθμός…
6ον) Προειδοποιεί ξανά τον Θέμο ότι το 100% (ο Σωκράτης και ο Κοντομηνάς δηλαδή) αρχίζει να οργανώνεται οπότε τα πράγματα θα αλλάξουν και θα ελέγχονται απόλυτα από τον ίδιο…

Υ.Γ. Ο Σωκράτης Γκιόλιας (πρώην στενότατος συνεργάτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου) είναι ο άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του Κοντομηνά που τον έχει τοποθετήσει γενικό διευθυντή στο Θεμα 98,9. Ο σταθμός ανήκει κατά 50% στον Κοντομηνά και κατά 50% στον Μπόμπολα, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί στα μέσα Οκτωβρίου. Τότε είχε γραφεί μεταξύ άλλων ότι «υπεγράφη στο γραφείο του Δ. Κοντομηνά στον Alpha η τελική σύμβαση για τη μεταβίβαση του 50% του Alpha 98,9 στην εταιρεία "Θέμα" η οποία ανήκει κατά 70% στον Φώτη Μπόμπολα και κατά 30% στους Θ. Αναστασιάδη και Τ. Καραμήτσο. Σύμφωνα με το ΠΑΡΟΝ ο Πήγασος φέρεται ότι κατέβαλε στον Κοντομηνά το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ για την αγορά του 50% της Alpha Ραδιοφωνική (Alpha 989)».

Ποιά κυρία ονειρεύεται καρέκλα στην Ελευθεροτυπία;

Κάποια κυρία μεγαλοστέλεχος του ομίλου Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη έχει πάρει φόρα με τα μεγαλεία των εξαγορών διαφόρων ΜΜΕ και αρχίζει να ονειρεύεται από τώρα καρέκλα στο κτίριο της οδού Μίνωος στο Νέο Κόσμο. Το έχει φαίνεται απωθημένο να επιστρέψει στα παλιά λημέρια θριαμβεύτρια και τροπαιοφόρος. Θέλει όμως Αρετή και τόλμη η Ελευθεροτυπία… (Πηγή http://www.mediablog.gr/)
Υ.Γ. Κάτι τέτοια βλέπει και ακούει η Μάνια και τρελαίνεται με τους επιχειρηματίες που εισβάλουν (απρόσκλητοι) στο μαγαζί…

Για ποιόν προϊστάμενο παραπονιούνται στην Espresso;

Στον Όμιλο Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη συμβαίνει το εξής υπέροχο και καθόλου βαρετό: Συντάκτες φεύγουν από τη «Σφήνα», πάνε στην “Espresso”, αλλά ονειρεύονται να βρεθούν στην «Ισοτιμία». Στο πρώτο μαγαζί παραπονιούνται για την απουσία ξεκάθαρης γραμμής που έχει αντίκτυπο και στην κυκλοφορία, στο δεύτερο μαγαζί παραπονούνται για συγκεκριμένο προϊστάμενο και στο τρίτο μαγαζί κουνάνε πάνω – κάτω τα κεφάλια με τα όσα συμβαίνουν στα άλλα δύο. Cute.
Από http://www.mediablog.gr/

Αχ, Ευλαμπία…

Προς αναζήτηση δισκογραφικής εταιρείας ο Γιάννης Γιοκαρίνης. Ο γνωστός ροκάς, με 25ετη παρουσία στη μουσική σκηνή, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα του ΑΝΤ1, και όπως είπε θέλει να βγάλει cd αλλά δεν βρίσκεται δισκογραφική εταιρεία που να του κάνει την παραγωγή. Γιατί δεν απευθύνεται στη Μάνια τη ροκού (της Ελευθεροτυπίας) για να του βγάλει το σιντάκι; Ετσι θα πουλήσει στα σίγουρα τουλάχιστον 100.000 κομμάτια και θα πάρει και χρυσό δίσκο όπως ο Πάριος με τη Real News του Χατζηνικολάου.

Υ.Γ.1Ο Γιοκαρίνης γεννήθηκε το Σεπτέμβρη του 1955 στην Κοκκινιά και σπούδασε κλασική μουσική, αλλά τον κέρδισε το "μοντέρνο". Πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο αυτό σαν τραγουδοποιός, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τον στίχο. Αγαπημένο του σνακ είναι οι αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές και όπως λέει είναι το μυστικό για τα κατσαρά πυκνά μαλλιά του.

Υ.Γ.2 Γειά σου φίλε Τεό, παλιοσειρά!

Κλείνει και το Ntv της εφημερίδας Τα Νέα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το ένθετο τηλεοπτικό περιοδικό των «Νέων του Σαββάτου», «NTV» που θα ακολουθήσει όπως όλα δείχνουν την τύχη του «TV Guide» του «Βήματος της Κυριακής». Ο τηλεοπτικός οδηγός της εφημερίδας θα ενσωματωθεί στο κυρίως σώμα, αλλά και στον «Ταχυδρόμο» πέφτοντας θύμα των περικοπών του οργανισμού την περίοδο της κρίσης. Το θετικό τουλάχιστον είναι ότι δεν πρόκειται να χαθεί καμία θέση εργασίας, αφού οι συνάδελφοι που εργάζονται σε αυτό θα απορροφηθούν στα υπόλοιπα τμήματα της εφημερίδας.
http://www.enimerosi24

Ρέμος εναντίον Κόκκαλη - Στον Ηρακλή ή στον Ολυμπιακό ο Ροναλντίνιο;

Αν ο Ροναλντίνιο δεν πάει στον Ολυμπιακό (όπως είχαν αποκαλύψει οι zoornalistas) τότε σίγουρα θα τον πάρει ο Αντώνης Ρέμος στον Ηρακλή! Ο γνωστός καλλιτέχνης με διαδικτυακή ανακοίνωσή του ενημερώνει επίσημα τον φίλαθλο κόσμο του Ηρακλή ότι παραμένει στο τιμόνι της ΠΑΕ Ηρακλής ως μεγαλομέτοχός της. Επίσης διαβεβαιώνει ότι θα συνεχιστεί η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές (προφανώς εννοεί τον Ροναλντίνιο).
Ο Ρέμος ζητά τη στήριξη της ομάδας τονίζοντας: «Αυτό που απαιτείται είναι η ομάδα να αποκτήσει την ηρεμία και την στήριξη που χρειάζεται από όλους μας για να μείνει συγκεντρωμένη στις υποχρεώσεις της».
Όπως είναι γνωστό ο Ρέμος έχει πολύ στενή φιλική σχέση με τον ποδοσφαιριστή της Μίλαν: ο Ροναλντίνιο χρησιμοποιεί ακόμη και ιδιωτικό αεροσκάφος για ταξίδια αστραπή στην Ελλάδα προκειμένου να διασκεδάζει στα μπουζούκια ακούγοντας επιτυχίες του γνωστού τραγουδιστή.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ο τελευταίος αυτοκράτορας...

Είναι πολύ μεγάλος. Αξεπέραστος. Ο αυτοκράτωρ του Βυζαντίου και απόλυτος άρχων του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης τους έχει και τους δύο στα καρφιά. Και το Μεμή και τον Πρετεντέρη. Από τη μία κάνει διαρροές ότι γενικός διευθυντής αναλαμβάνει ο Χρήστος Μεμής και από την άλλη διαβεβαιώνει ότι η θέση ανήκει στον Γιάννη Πρετεντέρη … Φέρεται να έχει πεί στον δεύτερο ότι αναλαμβάνει γενικός με την προϋπόθεση να αφήσει το δελτίο ειδήσεων του Mega και την εκπομπή «Ανατροπή». Ο Πρετεντέρης (έξυπνο παιδί) όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει την τηλεόραση αν και υπάρχει σοβαρότατη περίπτωση να τον αφήσει αυτή…
Στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου έχουν ανέβει κατακόρυφα οι μετοχές του Μεμή μετά και την πρόσκλησή του στο γεύμα που παρέθεσε πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γιώργος Παπανδρέου στους διευθυντές των πολιτικών και οικονομικών καθημερινών εφημερίδων. Εντύπωση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου από τα ΝΕΑ αλλά πολλοί είπαν ότι ο Μεμής εκπροσωπεί επάξια και την απογευματινή του ΔΟΛ. Παρ’ όλα αυτά από κυβερνητικής πλευράς υπήρξε δυσαρέσκεια (ενοχλήθηκε προσωπικά ο Γιώργος) γιατί θεώρησαν υποβαθμισμένη την εκπροσώπηση του Οργανισμού…

Τις πληρώνουμε για να διασκεδάζουν!

Mα είναι δυνατόν να ακούς στις 5 το απόγευμα το «Απόψε κάνεις μπαμ» και τη Μισιρλού; Και βέβαια είναι αφού η κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ) ανανέωσε την εκπομπή της Μπίλιως Τσουκαλά «Εχει γούστο». Και όλα αυτά για να περνάει (μόνο) αυτή καλά και εμείς να κάνουμε μπάμ από το κακό μας. Το κόνσεπτ της εκπομπής είναι: μαζευόμαστε λίγοι φίλοι , φωνάζουμε και κανα δύο τραγουδιστές και όλοι μαζί διασκεδάζουμε (και πληρωνόμαστε από τα χρήματα των χειμαζόμενων φορολογούμενων).
Το ίδιο ισχύει και για την εκπομπή της Ρίκας Βαγιάννη η οποία φωνάζει το παρεάκι της και διασκεδάζουν με κουβεντούλα σιγοτραγουδώντας γνωστές λαικές επιτυχίες που ερμηνεύουν οι Μπάσης, Ανδρεάτος και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες. Η Βαγιάννη δεν παρέλειψε να καλέσει στο στούντιο και τον Σπύρο Παπαδόπουλο (τον έτερο… σκληρά εργαζόμενο και υψηλά αμειβόμενο) για να πιούν στην υγεία των κορόιδων ένα - ίσως και δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί…

Κοσμογονία στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1

Την πολύ καλή δημοσιογράφο Eλένη Καλογεροπούλου (το πουλέν του Θοδωρή) επέλεξε ο Γιώργος Παπαδάκης για τηλεοπτική του παρτενέρ στο «Καλημέρα Ελλάδα». Δοκιμαστικά για τη θέση του Λιαρέλη είχαν κάνει η Φαίη Μαυραγάνη (η σύζυγος του Μάνεση) και η Γεωργία Ευσταθίου (το πουλέν του Μάκη) αλλά απερρίφθησαν. Ετσι η πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1 θα εμπλουτιστεί με την εμπειρία της Ελένης Καλογεροπούλου που έχει εργαστεί τόσο σε εφημερίδες όσο και σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, αλλά το κυριότερο είναι ότι έχει θητεύσει επί μακρόν πλάι στον Θοδωρή Ρουσόπουλο και τη σύζυγό του Μάρα Ζαχαρέα.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

«Γιατί δεν παραιτήθηκε η Μάγια Τσόκλη, το πράσινο golden girl της ΕΡΤ;»

Κατά της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μάγιας Τσόκλη στρέφεται ο Ελεύθερος Τύπος και κατά του κόστους της εκπομπής της στην κρατική τηλεόραση. Σε πρωτοσέλιδο του την χαρακτηρίζει «πράσινο golden girl της ΕΡΤ», καταγγέλει ότι η εκπομπή της κοστίζει 25.000 ευρώ το επεισόδιο και την μέμφεται γράφοντας: «Γιατί δεν παραιτήθηκε η κυρία Τσόκλη; Βεβαίως, δεν είναι υποχρεωμένη. Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Ομως κάποιοι δεν θα πρέπει να ξεχνούν το σάλο που είχε δημιουργηθεί με τη φράση «το νόμιμο και το ηθικό»…
Και ας μην δικαιολογηθεί ότι δεν είναι υπάλληλος της κρατικής τηλεόρασης, αλλά μίας εταιρίας παραγωγής που έχει αναλάβει να γυρίζει τις εκπομπές της. Γιατί αυτή η εταιρία ανήκει στο σύζυγό της κ. Χρήστο Πεχλιβανίδη, ο οποίος ταυτόχρονα εμφανίζεται και ως σκηνοθέτης της εκπομπής. Για να δικαιολογούνται αμοιβές περισσοτέρων, αλλά να μπαίνουν σε μία τσέπη…
»

Βολές και κατά Τατιάνας Καραπαναγιώτη,
Φάνη Συναδινού και Βίκυς Λάσκαρη

Το δημοσίευμα αναφέρεται και σε 3 άλλες παραγωγές της Τατιάνας Καραπαναγιώτη (την κόρη του αείμνηστου Λέοντα), του Φάνη Συναδινού και της Βίκυς Λάσκαρη: Υπάρχουν κι πολλά άλλα τέτοια παιδιά που θα εισπράξουν γερά ποσά για τέτοιου είδους εκπομπές. Πρόκειται για την Τατιάνα Καραπαναγιώτη, που κάνει σειρά εκπομπών για μουσεία της επαρχίας με παρουσιαστή τον πρώην υπουργό Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ διατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για παραγωγές που έχει αναλάβει ο Φάνης Συναδινός, σύζυγος της Βάσιας Παναγοπούλου, επίσης μεγάλα ποσά διαχειρίζεται και η παραγωγός Βίκυ Λάσκαρη.

Μάνια εγκαλεί Γιώργο

Με νέο σχόλιο της η εκδότρια της Ελευθεροτυπίας επαναφέρει το θέμα της ανεξέλεγκτης εισβολής επιχειρηματιών στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με την εξαγορά εφημερίδων και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Η Μάνια Τεγοπούλου εγκαλεί τον πρωθυπουργό για αδιαφορία και αδράνεια και… by the way θέτει ξανά θέμα παρακολουθήσεων από μυστικές υπηρεσίες (είχε καταγγείλει προ καιρού ότι τζιπ της ασφάλειας παρακολουθούσε τα γραφεία της “Ε”). Διαβάστε το σχόλιο της Μάνιας:
«Κάτι μου θυμίζει
Αφού τα θέματα του Τύπου είναι εκτός αρμοδιοτήτων του κ. Παπανδρέου, ας κλείσει το θέμα εδώ. Δεν θα ξανα- ενοχλήσω (ίσως).
By the way, τα τζιπ των Μυστικών Υπηρεσιών άλλαξαν πινακίδες;
Μ.Τ.»

By the way, που λέει και η Μάνια, ο απολυμένος διευθυντής της Κυριακάτικης Γιάννης Βλαστάρης εποφθαλμιά τη θέση του διευθυντή στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων (αν βέβαια φύγει ο Ταμπακόπουλος για το ρ/σ του ΑΝΤ1). Ο Βλαστάρης διαρρέει ότι «έχει τη θέση στο τσεπάκι» δεδομένων των στενών σχέσεών του με κυβερνητικά στελέχη (Πάγκαλος, Φώφη Γεννηματά κ.α.)

Με Στάη, Λάλα και Σιδηροκαστρίτου προχωρά ο όμιλος Κυριακίδη

Η Έλλη Στάη αφού εκανε το come back στα ερτζιανά μέσα από την ραδιοφωνική συχνότητα του Flash, επιστρέφει και στην τηλεόραση. Το επιχειρηματικό δίδυμο των Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη ( έχει το «Κανάλι 10», το «Sport tv» (πρώην Magic του Κόκκαλη) και το 10% του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ φέρεται αποφασισμένο να μπει και στον χώρο της τηλεόρασης με δυνατά ονόματα . Οι γνωρίζοντες λένε ότι η μεταγραφή της Στάη στον Flash ήταν απλώς το όχημα για να αξιοποιηθεί στα τηλεοπτικά μέσα του ομίλου Κυριακίδη, γιατί κακά τα ψέματα η Ελλη κάνει μόνο για το «γυαλί». Σημαντικό ρόλο σε αυτές τις πρωτοβουλίες διαδραματίζει η δημοσιογράφος Αρετή Σιδηροκαστρίτου, άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Π. Κυριακίδη και με θητεία στα πάνελ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
Από την άλλη πλευρά η διευθυντική θέση του Θανάση Λάλα στον ρ/σ Flash του δίνει προβάδισμα στο να αναλάβει όλα τα περιοδικά του ομίλου Κυριακίδη. Ο Λάλας που εγκατέλειψε άρον άρον το σκάφος της VETO βρίσκεται σε καθημερινή βάση στον Περισσό (όπου η Εσπρέσσο και τα λοιπά έντυπα του ομίλου). Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι ο Κυριακίδης έχει ανακοινώσει στους εργαζόμενούς του ότι θα αποκτήσει τέσσερις ακόμα τίτλους περιοδικών.

ΘΕΜΟΣ(1) - Ο Πρετεντέρης καλεσμένος στο ΟΛΑ – Ποιος κάνει το κονέ για να πάει ο Αναστασιάδης στο Mega

«ΌΛΑ τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά». Αυτό επαναλαμβάνει ο Θέμος Αναστασιάδης (και μέσα από τη στήλη του στο Θέμα) χωρίς να διαψεύδει τα περί φυγής του από τον ΑΝΤ1 καθώς είναι εξοργισμένος απο τη συμπεριφορά του καναλιού και απο τις κινήσεις Λάτσιου (Ράδιο Αρβύλα κλπ). Με αυτά και με εκείνα ο Θέμος έχει συνεχώς στην εκπομπή του καλεσμένους (ηθοποιούς, παρουσιαστές, σεναριογράφους) από το Mega! Την προηγούμενη εβδομάδα είχε στο ΟΛΑ 10 το τρίο της πετυχημένης σειράς 50-50, μάλιστα ο Μπουλάς αστειευόμενος(;) προσφέρθηκε να κάνει το κονέ για να πάει ο Θέμος στο Mega. Χθες καλεσμένη ήταν και η Ελενα Ακρίτα, το αγαπημένο παιδί του Μεγάλου Καναλιού, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι η ομάδα του ΟΛΑ προσπαθεί να κλείσει για την εκπομπή και τον σούπερ σταρ Γιάννη Πρετεντέρη.

ΘΕΜΟΣ(2) - Ερχεται το ΘΕΜΑ ΤV από Κοντομηνά, Μπόμπολα και Αναστασιάδη

To Channel Nine γίνεται ΘΕΜΑ TV με ιδιοκτήτες κατά κύριο λόγο τον Δημήτρη Κοντομηνά και τον Φώτη Μπόμπολα. Ο Θέμος Αναστασιάδης θα αποχωρήσει από τον ΑΝΤ1 (έτσι κι αλλιώς σφάζεται με τον Λάτσιο λόγω Αρβύλας) και θα αναλάβει γενικός διευθυντής τηλεόρασης.
Το εγχείρημα με το ραδιόφωνο του ALPHA που έγινε "Θέμα FM" και πήγε καλά έκανε τον Κοντομηνά να σκεφτεί ότι μπορεί να γίνει το ίδιο και με τους ίδιους συντελεστές στην τηλεόραση. Η συχνότητα του 9 υπάρχει και ο Αναστασιάδης έχει δείξει μέχρι στιγμής και με την εφημερίδα και με το ραδιόφωνο ότι μπορεί να τα καταφέρει (αρκεί να τα προλαβαίνει).

ΘΕΜΟΣ(3) - Ποιος από το Θέμα έκλεισε τη συμφωνία για το Καρφί του Κακαουνάκη

Εδώ και πολλές ημέρες ακούγονταν και γράφονταν ότι ο Θέμος Αναστασιάδης πρόκειται να αγοράσει το ΚΑΡΦΙ του Νίκου Κακαουνάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία ανάμεσα στον διευθυντή του Πρώτου Θέματος και στις κόρες του αείμνηστου δημοσιογράφου έχει ήδη κλείσει. Όπως ακούγεται οι θυγατέρες του Κακαουνάκη έχουν εμπιστοσύνη στον Αναστασιάδη και θέλουν να δώσουν την εφημερίδα μόνο σε αυτόν. Λέγεται μάλιστα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί και το προσύμφωνο για την πώληση. Σημαντικό ρόλο στο να κλείσει η συμφωνία έπαιξε ένας από τη διευθυντική ομάδα του ΘΕΜΑΤΟΣ που είχε πολύ καλές σχέσεις και με τον Κακαουνάκη αλλά και με την οικογένειά του.

«Και με κλειστά μάτια θα σε βλέπω»

Ο Παύλος Κάγιος (εργάζεται στα Νέα, πολιτιστικό ρεπορτάζ) έβγαλε νέο βιβλίο, μυθιστόρημα επίσης. Είναι το τέταρτο βιβλίο που εκδίδει, περίπου ένα κάθε 4-5 χρόνια, τόσο του παίρνει κάθε κομματάκι ψυχής που κάνει μυθιστόρημα.
Το πρώτο του, με τίτλο «Και ξαφνικά χιόνισε χρόνια» κυκλοφόρησε το 1995, το δεύτερο το 2000 και είχε τίτλο «Σε είδα να’σαι αόρατος», και το 2004 έβγαλε το τρίτο, «Δεν υπάρχει ελευθερία μακριά σου»(εκδόσεις Καστανιώτη και τα τρία). Το νέο του μυθιστόρημα έχει τίτλο «Και με κλειστά μάτια θα σε βλέπω» και είναι ένα ταξίδι στην περιπετειώδη ιστορία δύο νέων που ερωτεύονται παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν γύρω τους.
Πηγή: www.maxomenidimosiografia.blogspot.com

Η βουλευτής Αριάδνη Αγάτσα (δεν) απαντά για τις αμοιβές της στην ΕΡΤ

Η βουλευτής του ΠαΣοΚ Αριάδνη Αγάτσα μετά από δημοσίευμα της «Real News» ότι εξακολουθεί να αμείβεται από την ΕΡΤ ενώ έχει εκλεγεί βουλευτής εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
''Με αφορμή δημοσίευμα (17-1-2010) τής εφημερίδας ''realnews'' θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι έχω υποβάλει την παραίτησή μου απο τις αποδοχές μου στην ΕΡΤ με επιστολή μου στο διοικητικό συμβούλιο τής ΕΡΤ από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 στο πλαίσιο τών οικονομικών περικοπών και τής ευρύτερης πολιτικής τής κυβέρνησης.»

Η κυρία Αγάτσα δεν μας λέει όμως γιατί παραιτήθηκε στις 15-1 και όχι αμέσως μετά τις εκλογές; Επρεπε δηλαδή να πληροφορηθεί το ρεπορτάζ της «Real News» για να το πράξει;


Και ο Ασπραδάκης

Αντίστοιχα και ο έτερος βουλευτής του ΠαΣοΚ Παντελής Ασπραδάκης ενημερώνει ότι έχει υποβάλλει αίτηση παγώματος μισθού όσο διαρκεί η βουλευτική του ιδιότητα στο Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. και την έχει κοινοποιήσει στο αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού για λόγους δεοντολογίας. Επισημαίνει δε ότι η υποβολή της παραίτησης του από Διευθυντή Λειτουργίας της ΕΡΤ έγινε αμέσως μετά την ορκωμοσία του στη Βουλή.