ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οι «κληρονόμοι» της Ελευθεροτυπίας και η εξωγήινη Ελ. Ωρα

Η επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας αποσκοπούσε υποτίθεται να συμβάλλει στην ταχύτερη σ αποπληρωμή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων των «απολυμένων» της ΧΚ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ. Ο εκδότης της Τρίτης Όψης και οι συν αυτώ, έλεγαν μάλιστα ότι είναι ο μόνος τρόπος για να μην απαξιωθεί ο τίτλος(!), λόγω της αναστολής έκδοσης. Έλεγαν ακόμη ότι έχουν εξασφαλίσει τη δανειοδότηση των τραπεζών(!).
Με κυκλοφορία κάτω των 4.000 φύλλων (λίγο πάνω από την εξωγήινη Ελεύθερη Ώρα) ο τίτλος δεν απαξιώνεται; Θα μου πείτε εδώ δεν νοιάζεται η πλειονότητα των εργαζόμενων στη Μίνωος για το σήμερα δηλαδή να πάρει τα δεδουλευμένα και αμοιβή της προκοπής σκύβοντας το κεφάλι στις προκλητικές απαιτήσεις του νέου εκδότη και θα θυμόταν τα όσα λέγονταν για την επανέκδοσή της;  

Ο μοιραίος για τον ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης...

 ...και οι περιορισμένων δυνατοτήτων επίγονοι του

- Μήπως άκουσες τίποτε ονόματα; Ακουσες το δικό μου; Γιατί μου είπαν πως απολύθηκα...»
«Ποιος σου το είπε;»
- Τα παιδιά στη γραμματεία!
«Στον Καρακούση πήγες; Τι λέει;»
-Τα γνωστά, "μην ανησυχείτε και μην ακούτε τι σας λένε"... Τα ίδια όμως έλεγε και τον περασμένο μήνα και είδες τι έγινε μετά...
Κόλαση στον ΔΟΛ με τους εργαζόμενους να ζουν εφιαλτικές στιγμές. Στην κυριολεξία...
Δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και με άσχημη ψυχολογία καθώς ουδείς να γνωρίζει τι του ξημερώνει κι εάν αύριο θα έχει δουλειά. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ και επιτείνεται από τη θέα των..

Ο Χάρης της «Ελευθεροτυπίας» και το know how του εργασιακού μεσαίωνα

«Οι συνεχείς νομοθετικές αλλαγές έχουν οδηγήσει τη χώρα σ' έναν πρωτοφανή εργασιακό μεσαίωνα το τελευταίο διάστημα. Ο επίτροπος της Ε.Ε. Ολι Ρεν ξεκαθάρισε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας είναι αποτέλεσμα του εγχώριου κεφαλαίου και όχι απαίτηση της τρόικας. Βέβαια η τρόικα παρέχει προφανώς στην κυβέρνηση το know how της μεγαλύτερης εργασιακής εκτροπής που γνώρισε ποτέ ευρωπαϊκή χώρα...»
Τα παραπάνω έγραφε την Παρασκευή η «Ελευθεροτυπία» του (εκδότη-αρθρογράφου-δικηγόρου- επιχειρηματία) Χάρη Οικονομόπουλου στο κύριο άρθρο της. Δείτε όμως τι πρότεινε, ο υπερασπιστής της δημοσιογραφίας, της ελευθεροτυπίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, την Τετάρτη στους εργαζόμενους και έγινε χαμός όταν πήραν το..  

Ρωτήστε τον κυρ-Σταύρο...

Στο πεδίο των συμβόλων «Τα Νέα» της Παρασκευής ατύχησαν ολοσχερώς. Στο δεξιό μέρος της πρώτης σελίδας είχαν φωτογραφία του πανεπιστημίου, με φοιτητές φυλακισμένους στα προπύλαιά του και τίτλο «Ωμός εκβιασμός με θύματα 78.000 φοιτητές». Στο άλλο δεξιό μέρος της πρώτης σελίδας -"Τα Νέα" έχουν πλέον μόνο δεξιά μέρη σελίδων- είχαν τη φωτογραφία του φιλόλογου και πανεπιστημιακού Εμμανουήλ Κριαρά, με τίτλο «Ο Κριαράς έγινε 107 χρόνων». Από τη μία μεριά το πανεπιστήμιο που εκβιάζει και φυλακίζει και από την άλλη ο σπουδαίος Κριαράς, που όμως, βρε παιδί μου, βγήκε από αυτό το πανεπιστήμιο, δίδαξε για δεκαετίες σε αυτό το πανεπιστήμιο.
Τα καθεστωτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια ως άντρα αναρχικών και..

Η διαγραφή του Δημοσιογράφου, ο Κ. Βαξεβάνης και τα μαύρα γιλέκα του Μάκη

Πολύ στενοχωρημένος ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μετά την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου (ΔΠΣ) της ΕΣΗΕΑ που του επέβαλε την ποινή  της προσωρινής διαγραφή 3 μηνών από τα μητρώα της Ενωσης.
Ο Δημοσιογράφος θα πάψει να είναι για τρεις ολόκληρους μήνες Δημοσιογράφος και θα είναι μόνο «επιχειρηματίας και υπάλληλος της γυναίκας του» όπως είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του.
Κατά του Τριανταφυλλόπουλου είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη  «…επειδή στην εκπομπή του "Κίτρινος Τύπος" στον Τ/Σ “ Extra3”, κατ’ εξακολούθηση, προέβη κατά παράβαση της δεοντολογίας, στη διαφήμιση ενός γιλέκου νανοτεχνολογίας, με τον ισχυρισμό ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες».
Πρόκειται για τα γνωστά «θαυματουργά» μαύρα γιλέκα που πουλάει ο Μάκης και θησαυρίζει. Και..

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

«Βαρύς χειμώνας» στην Ελευθεροτυπία...

Μυστήριο με τον επίδοξο επενδυτή του.. δευτέρου ορόφου της Μίνωος

Το χαµηλό βαροµετρικό που σηµειώνεται στον… ουρανό της «Ελευθεροτυπίας» το τε­λευταίο διάστηµα εντείνει το κλίµα «κακο­καιρίας» στα ενδότερα της ιστορικής, αλλά και πολύπαθης εφηµερίδας.
Το πλάνο του εκδότη της εφηµερίδας Χά­ρη Οικονοµόπουλου περιλαµβάνει, για την ώρα και προκειµένου να µην υπάρξουν απο­λύσεις, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, εξοφλή­σεις δεδουλευµένων σε βάθος… µηνών, την άµεση και µονοµερή περικοπή µισθών και στο… ακόµα πιο βάθος την ύπαρξη ενός επί­δοξου επενδυτή.
Πριν από λίγες ηµέρες, ο Χάρης Οικονοµόπουλος σε µια άτυπη ενηµέρωση προς τους εργαζοµένους, σύµφωνα µε τις πληρο­φορίες, έκανε γνωστό ότι τα… τρίµηνα δε­δουλευµένα που οφείλει θα..

Ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν είναι πτωχός!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση - πρόσκληση που υπογράφουν οι Απλήρωτοι Εργαζόμενοι της ΙΜΑΚΟ. Οπως αναφέρουν ο Πέτρος Κωστόπουλος χρωστάει σε όλους τους εργαζομένους του περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ και σχεδόν όλοι έχουν ζητήσει την ποινική του δίωξη ενώ εκκρεμεί και αγωγή τους και κατά του ιδίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"H εταιρεία ΙΜΑΚΟ κηρύχθηκε σε πτώχευση με αίτηση των εργαζομένων της και όχι με αίτηση του κ. Πέτρου Κωστόπουλου.
Ο κ. Κωστόπουλος καμία διάθεση είχε να πτωχεύσει η εταιρεία του. Μολονότι με περισσό θράσος εμφανίστηκε στα media στις αρχές του 2012 και ομολόγησε ότι ήδη από τις αρχές του 2011 ήξερε ότι η εταιρεία οδηγείται στην πτώχευση, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ σε εμάς τους υπαλλήλους του. Αντίθετα, ΜΑΣ επέβαλε ξανά και ξανά μειώσεις μισθών, ζητώντας ΑΠΌ ΕΜΑΣ θυσίες και τον Οκτώβριο του έτους 2011 σταμάτησε οριστικά να..

Mακεδονία: τρία χρόνια φυλάκιση (με αναστολή) για μη καταβολή δεδουλευμένων

Σε φυλάκιση τριών χρόνων με τριετή αναστολή καταδίκασε τον γενικό διευθυντή της Μακεδονίας Ι. Μάτσικα και τον εκδότη της Θεσσαλονίκης  και του ραδιοσταθμού 103 Σ. Κωνσταντινίδη, το πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης μετά από μήνυση που υπέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα στους 6 απολυθέντες (Μάϊο 2012) δημοσιογράφους που είχαν αρνηθεί να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και τεσσάρων τεχνικών μελών της ΕΤΕΡΜΘ.
Το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει αναβολή στους κατηγορούμενους (οι οποίοι δεν ήταν παρόντες) και διεξήγαγε κανονικά την υπόθεση, εξετάζοντας ως μάρτυρες και τους 10 πρώην εργαζομένους..

Ποιος είναι αυτός ο Κόκκινος;

Πως ο Αδωνις «εκτόξευσε» τον 105,5

ΕΙΝΑΙ φαιδρό να κατηγορεί ο Αδωνις Γεωργιάδης τον 105,5 Στο Κόκκινο για τις διαφημίσεις που μεταδίδει στο πρόγραμμά του. Αθελά του πάντως έκανε τεράστια διαφήμιση στον ραδιοσταθμό. «Ποιος είναι αυτός ο Κόκκινος;» ρωτούσαν διάφοροι , που αγνοούσαν μέχρι τώρα την ύπαρξή του. Και στις αστάθμιστες εβδομαδιαίες αναφορές η άνοδος του ραδιοσταθμού είναι εκρηκτική. Λουλούδια να του στείλει ο Κώστας Αρβανίτης (ο διευθυντής του σταθμού) και να τις αφήσει τις αγωγές και τις μηνύσεις στον... κύριο υπουργό. Ο (αυτός ο) «Κόκκινος» εκπέμπει πλέον κανονικά και στη Θεσσαλονίκη,στους 93,4 FM.

ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ από κάθε κόμμα θέλησε ο ΒΗΜΑ 99.5 να βάλει να κάνουν τακτική εκπομπή στη συχνότητά  του και διάλεξε τους χειρότερους. Ουτε κατα παραγγελίαν. Τον Θόδωρο Πάγκαλο από..

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Φεύγει ο Π. Κουβουτσάκης από τον ΔΟΛ!

Την παραίτηση του από τον ΔΟΛ υπέβαλε ο γκαλερίστας σύμβουλος  Παναγιώτης Κουβουτσάκης. Ο ισχυρός άνδρας του δημοσιογραφικού οργανισμού που είχε το επάνω χέρι στις μαζικές απολύσεις από τα Μέσα του ΔΟΛ, επέλεξε και αυτή τη φορά τη λίστα των απολύσεων. Και ενώ αυτές ξεκίνησαν από το απόγευμα, στα τμήματα ατελιέ των “Νέων”, ο συνεργάτης του Σταύρου Ψυχάρη υπέβαλε την παραίτηση του. Κατά πληροφορίες δεν έγινε αποδεκτή η λίστα των απολύσεων που αποφάσισε από το ιντερνετικό τμήμα του ΔΟΛ. Από νωρίς..

Αγγελιόσημο: «συμβουλές» από ΟΟΣΑ για κατάργησή του

Στη γραμμή των διαφημιστικών εταιρειών και των διαφημιζόμενων επιχειρήσεων που πιέζουν με κάθε τρόπο να καταργηθεί το αγγελιόσημο, το οποίο αναπληρώνει την άρνηση των εργοδοτών να καταβάλλουν επαρκείς εισφορές, στοιχίζεται ο ΟΟΣΑ«συμβουλεύοντας» την κυβέρνηση να βρει άλλους τρόπους για να χρηματοδοτήσει το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζόμενων στα ΜΜΕ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ).
Στην περιβόητη έκθεσή του για τον ανταγωνισμό, η πρόταση κατάργησης του αγγελιόσημου (20% σε έντυπα και 21,5% σε ραδιοτηλεοπτικές διαφημίσεις) αναδεικνύεται σε κορωνίδα της προσπάθειας που καταβάλλεται από..

Ο βαρετός Τράγκας και η μοναξιά της Ρίκας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ Πλέον βαρετός. Στον Real 97.8. Ούτε καν show. Τα ίδια και τα ίδια... Ακουσες μα εκπομπή, είσαι ΟΚ, καλυμμένος για έναν μήνα.

ΕΝΑ «Τρίτο Πρόγραμμα» ετοιμάζουν να βγάλουν το επόμενο 15νθήμερο στο εξάμβλωμα της ΔΤ υπό την εποπτεία του Νίκου Ξανθούλη , μέλους του ΔΣ της Δημόσιας Τηλεόρασης. Το θέμα όμως είναι τι είδους «Τρίτο Πρόγραμμα» σκέφτονται αλλά και μπορουν να στήσουν οι τύποι αυτοί ; Τα πρώτα καθ' όλα αρνητικά δείγματα της δουλειάς τους εως τώρα είναι ενδεικτικά των ικανοτήτων τους.

ΚΑΘΕ πρωί 9 με 10 στον SENTRA 103.3 η Ρίκα Βαγιάννη. Δεν έχει τη φρεσκάδα του..

Οι απλήρωτοι του «Επενδυτή» απεργούν Δευτέρα και Τρίτη

Tην κήρυξη 48ωρης απεργίας αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Σ.Π.Η.Τ., της Ε.Π.Η.Ε.Α και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. Η απεργία αφορά τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» και ισχύει από τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας, 2 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 4 Δεκεμβρίου 2013.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων κηρύσσουν την παραπάνω απεργία διαμαρτυρόμενα για την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας της εταιρείας DBAS (με συνιδιοκτήτες τους..

Πενήντα νέες απολύσεις στον ΔΟΛ...

Με απολύσεις εργαζόμενων στο ατελιέ της εφημερίδας Τα Νέα άρχισε ο νέος γύρος απολύσεων στον ΔΟΛ. Ο γκαλερίστας Κουβουτσάκης και νέος σύμβουλος του Σταύρου Ψυχάρη εξακολουθεί να ΄χει τον πρώτο λόγο στις «εκκαθαρίσεις» προσωπικού αν και υπήρξαν αντιδράσεις όταν εισηγήθηκε την απόλυση κι άλλων δημοσιογράφων.
Πολλοί εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν να επισκεφτούν το λογιστήριο, και μεταξύ των άλλων, οι  υπεύθυνοι του ατελιέ του 4ου  ορόφου της Μιχαλακοπούλου  καθώς και μια δακτυλογράφος. Απολύσεις έγιναν και στο αποδεκατισμένο ατελιέ του Βήματος στο πλαίσιο της «ενοποίησης  τμημάτων».
Χθες στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου κυκλοφορούσαν φήμες από τους προϊσταμένους , που έκαναν λόγο για 70 απολύσεις. Σήμερα οι αριθμοί άλλαξαν και όπως ακούστηκε θα γίνουν περί τις

Απόλυση με προειδοποίηση: Η νέα μεθόδευση της εργοδοσίας

Τα τελευταία χρόνια οι αντοχές των εργαζομένων και στο χώρο του Τύπου δοκιμάζονται σκληρά με συνεχείς μειώσεις αποδοχών, μονομερή εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας, εντατικοποίηση της εργασίας, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και πολλές μαζικές, αδικαιολόγητες και καταχρηστικές απολύσεις.
Τελευταίο «κατόρθωμα» της προκλητικής εργοδοτικής αυθαιρεσίας, το οποίο λαμβάνει ανησυχητικά αυξανόμενη έκταση αποτελεί η πρακτική απόλυσης συναδέλφων με πολύχρονη προϋπηρεσία χρησιμοποιώντας το μνημονιακό «χαρτί» της έγγραφης προειδοποίησης-προμήνυσης προκειμένου η εργοδοσία να υποχρεούται στην καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης μειωμένης..

Φυλάκιση τριών ετών με αναστολή στον εργολάβο της «Απογευματινής»

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, επέβαλε το Β΄Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον εργολάβο, πρώην εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή» Κωνσταντίνο Σαραντόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.
Ο εργολάβος, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, συνελήφθη έξω από το σπίτι του στην Φιλοθέη, καθώς κατηγορείται για χρέη ύψους 208.000 ευρώ προς το Δημόσιο.
Η ιστορική εφημερίδα «Απογευματινή» σταμάτησε να εκδίδεται τον Νοέμβριο του 2010 με απόφαση του ιδιοκτήτη της . Σαραντόπουλου, ο οποίος με τρεις προσφυγές του στη Δικαιοσύνη, που απορρίφθηκαν, είχε αιτηθεί να κηρυχθεί η επιχείρηση σε καθεστώς πτώχευσης.
Kατά την απόρριψη της τρίτης αίτησης του Σαραντόπουλου, το δικαστήριο επιβεβαίωσε..

Πόσο μ' αρέσει να βλέπω τον Κωστόπουλο να εξευτελίζεται

του Γιώργου Ανανδρανιστάκη*

Θέλω να ξέρω, γιατρέ μου, είναι κακό που κάθομαι με τον φραπέ στο χέρι και βλέπω τον Κωστόπουλο να εξευτελίζεται στο πρωινό του Μega;
Κάνε, Πέτρο, γαλιφιές στην τραγουδιάρα που τη σνομπάρεις μέχρι τα βάθη της ψυχούλας σου, μπας και γλυκαθεί και ξανάρθει στο τσαντίρι.
Άλειψε, Πέτρο, με αντιγηραντική αλοιφή το μανεκέν και πρόσεξε μη χάσεις κανέναν πόντο, γιατί θα φύγει ο σπόνσορας.
Δάγκωσε, Πέτρο, τον κολοκυθοκεφτέ κι αν δεν σ' αρέσει, μην το δείξεις στην κάμερα, γιατί θα θυμώσει ο σεφ και θα πάει στον Λιάγκα.
Α, ρε άτιμη κοινωνία, άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις.
Τον Πέτρο τον Κωστόπουλο τον ανέβασες πολύ ψηλά, μέχρι το Κλικ τον πήγες, μέχρι το Nitro,.. 

5 βόμβες στο «μαξιλάρι» του

Το «Ποντίκι» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, με πρωτοσέλιδο τίτλο «5 βόμβες στο “μαξιλάρι” του» και αναλυτικό – αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την προσπάθεια της κυβέρνησης να φτάσει όρθια στις ευρωεκλογές, αλλά το φιτίλι άναψε. Κατασχέσεις και φόρος ακινήτων, προϋπολογισμός, χρέος, βουλευτές και κοινωνία είναι έτοιμοι να εκραγούν.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Χαμός ρουσφετιών εν όψει της ευρωπροεδρίας. Το ρουσφετολογικό πάρτι άρχισε, τριπλασιάστηκε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στην Ε.Ε.
ΕΡΕΥΝΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ: «Δώρο» τρία δισ. το χρόνο στους λαθρέμπορους. Μυθώδη κέρδη εξασφαλίζουν οι παράνομοι σε βάρος του Δημοσίου.
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Ποινικές διώξεις για το σκάνδαλο της τιμής του. Έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς για το «καπέλο» της Gazprom.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Μας ρωτάτε, σας απαντάμε...

Τι λε, ρε Γιάννη; Έχουμε που έχουμε κατάθλιψη...

Συμφωνούμε απολύτως με το άρθρο του Νίκου Φελέκη στο matrix24 που κριτικάρει τον Μπούταρη για το θέμα της «συσκότισης» της Θεσσαλονίκης τις ημέρες των Χριστουγέννων. Το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο:

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σκατά. Ο Μπουτάρης τα ‘κανε σκατά. Για τον ίδιο. Για μας -γι’ αυτούς τέλος πάντων που τον στηρίξαμε και τον υπερασπιστήκαμε. Για την πόλη του. Τη Θεσσαλονίκη. Την κόρη του Βαρδάρη και του Αλεξάνδρου. Τη συμπρωτεύουσα. Την άλλη πόλη. Τη διαφορετική. Την αγαπημένη.
Και εξηγούμαι: Τι αποφάσισε ο Γιάννης και το δημοτικό του συμβούλιο; Να μην φωταγωγηθεί η.. 

Μετά τον Μπόμπολα κι ο Κοντομηνάς...

Άξιος συνεχιστής του «σεβασμού» των δικαστικών αποφάσεων η εργοδοσία του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9

Συνεχίζεται το εργοδοτικό δεί(ή)γμα γραφής ως προς τον σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων. Σήμερα η εργοδοσία του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 παίρνοντας την σκυτάλη από την εργοδοσία του SENTRA που απέλυσε τεχνικό, μέλος της ΕΤΕΡ, αμέσως μετά την δικαίωσή του από την Δικαιοσύνη, προέβη σε διαδικασία ανακοπής της απόφασης που δικαιώνει τεχνικό ο οποίος απελύθη από τον εν λόγω ραδιοσταθμό επειδή δεν..  

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

«Δεσμεύθηκε» ο Σκαναβής στον Ελεύθερο Τύπο...

... για μη πληρωμή μισθών και για μειώσεις!

Καμία δέσμευση για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του "Ελεύθερου Τύπου", νέες μειώσεις εργασιακού κόστους έως και 30%, απολύσεις και πιθανή "συγχώνευση με άλλο ΜΜΕ". Αυτές ήταν με λίγα λόγια οι επίσημες ανακοινώσεις του εκδότη του "Ελεύθερου Τύπου" Αλέξη Σκαναβή προς τους εργαζόμενους που ζητάνε τα χρήματά τους. Η ευθύνη μεταξύ άλλων, επιρρίφθηκε από τον εκδότη στον έτερο εκδότη Δημήτρη Μπενέκο!
Το ψήφισμα των εργαζομένων στον "Ελεύθερο Τύπο" που ζητάνε καταρχήν νέα δέσμευση για την τήρηση χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των χρωστούμενων:
«Στις 20 Νοεμβρίου ο ένας εκ των ιδιοκτητών της εφημερίδας, «Ελεύθερος Τύπος», κ.Αλέξης Σκαναβής, προέβη με πρωτοβουλία του σε ενημέρωση των εργαζομένων, μετά την ένταση που είχε..

Ο Κίτσος θυσιάζει την Όλγα!..

Για να εξευμενίσει τους μετόχους

Όλα δείχνουν πως στο MEGA έχει δρομολογηθεί η αποχώρηση της Όλγας Τρέμη. Θα την αντικαταστήσει η Μαρία Σαράφογλου.
Η επιλογή ανήκει στον πρώην σύζυγο της παρουσιάστριας και διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, τον καθ’ ημάς, Κίτσο.
Γιατί: Οι μέτοχοι του καναλιού έδειξαν την δυσαρέσκειά τους προς τον Παναγιωτόπουλο, όταν πήραν στα χέρια τους μια ποιοτική έρευνα, σύμφωνα με την οποία το δελτίο του MEGA το παρακολουθεί ένα γηρασμένο κοινό. Και όχι μόνο...

Ο επενδυτής του... Επενδυτή έχει ρέντα!..

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα "Επενδυτής" των Δημήτρη Μπενέκου και Αλέξη Σκαναβή βαρέθηκαν να ακούνε πολλά για τον θρυλούμενο "επενδυτή" που θα στηρίξει(;) την εφημερίδα, όταν με το καλό(κι αν) διαχωρίσουν την εκδοτική εταιρεία οι δυο μέτοχοι. Και αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ποιος όμως είναι αυτός ο άγνωστος επενδυτής; Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τον Α. Τσιπίδη, άμεσα ενδιαφερόμενο για τον ιντερνετικό τζόγο που απευλευθερώνεται.
Για το ποιος είναι ο Α. Τσιπίδης έγραψε πριν λίγες μέρες το antinews, σημειώνοντας πως ο "επενδυτής"  «εισέρχεται στην αγορά των internet cafes με στόχο την εξαγορά  περί των 500-600 σημείων (internet cafes) σε όλη τη χώρα προκειμένου να δημιουργήσει τους επόμενους 18 μήνες,  δίκτυο ονόματι “Capital Net”...Η νέα επιχειρηματική..

Ποια εφημερίδα αρνήθηκε να διαβάσει ο ΓAΠ στο αεροπλάνο

Business class ταξίδεψε o Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφοντας από το Παρίσι με την πτήση 611 της Aegean. Μαζί του στην ίδια πτήση και η σύζυγός του Αντα που επέλεξε όμως οικονομική θέση!
Μάλιστα η Αντα Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», «αναγκάστηκε», λέει, να υποστεί την φλυαρία συνεπιβάτη που άλλοτε τη ρωτούσε για τις επαγγελματικές δραστηριότητές της κι άλλοτε για τους κανόνες συλλογής «μιλίων τακτικού επιβάτη» της Aegean.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι επιλογές του ζευγαριού ως προς την ενημέρωσή του από τον..

Την έδιωξαν από το Κολλέγιο γιατί έπιασε το γιο του Σαμαρά να αντιγράφει!

To KΥΣΔΕ αποφασίζει για το νόμιμο ή όχι της απόλυσης
 
Κάτω από ισχυρότατες πολιτικές πιέσεις το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ), θα κρίνει αύριο Πέμπτη (28/11) τη νομιμότητα ή όχι της απόλυσης εκπαιδευτικού του Κολλεγίου Αθηνών που έπιασε τον γιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει. Το θέμα είχε δει το φως της δημοσιότητας μέσω αναλυτικότατου ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χωνί» (δείτε εδώ) και είχε φέρει σε δύσκολη θέση πολλούς....
Οπως αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) η συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ, για το συγκεκριμένο θέμα, είναι μία από τις πλέον σημαντικές διαδικασίες σε συμβολικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) σύμφωνα με όσα..

Περιμένουν το ΟΚ του κυρ Γιώργου για τη συγχώνευση του Πήγασου με τον ΔΟΛ

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το θέµα της συγχώνευσης Πήγασου - ∆ΟΛ. Ο Σταύρος Ψυχάρης, µετά τη συνάντησή του µε τον Βαρδή Βαρδινογιάννη (για το Mega), είχε τετ-α-τετ και µε τον Φώτη Μπόµπολα, θέτοντας επί τάπητος την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών. Σύµφωνα µε το σκεπτικό του, µια τέτοια κίνηση θα µπορούσε να αποδειχθεί ευεργετική για την εξυγίανση των δύο πάλαι ποτέ κραταιών εκδοτικών µαγαζιών και να εξασφαλίσει προοπτική για το µέλλον. 
Το µοντέλο που τοποθετεί ως βάση στην όλη συζήτηση η πλευρά Ψυχάρη προβλέπει κατάργηση των περιοδικών των δύο οµίλων και των ζηµιογόνων εκδόσεων, όπως π.χ. η «Ηµερησία», καθώς και..

Aρτος και θεάματα από την ΕΣΗΕΑ

Με ανακοινώσεις της η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών γνωστοποιεί τις προυποθέσεις για να δοθούν και φέτος οικονομικά βοηθήματα στα άνεργα μέλη της Ενωσης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Το ύψος του βοηθήματος ορίζεται φέτος στα 700,00 ευρώ ενώ επιπλέον 100,00 ευρώ θα δοθούν για κάθε ανήλικο παιδί του δικαιούχου (δείτε εδώ τις προυποθέσεις για τη λήψη του χριστουγεννιάτικου βοηθήματος).
Επίσης το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εξασφάλισε έκπτωση 40% για τα μέλη και τα παιδιά των μελών, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη μουσική παράσταση «Άννυ», η οποία ανεβαίνει στο Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου (Πειραιώς 254, Ταύρος). Η έκπτωση δίδεται για τις..

Ποιοι παίζουν με τα νεύρα του Τατσόπουλου;

Μα άδικο έχει ο Πέτρος Τατσόπουλος; Προχτές ο Μουλόπουλος, χτες ο Καρτερός, σήμερα ο Ανανδρανιστάκης! Ολοι έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο νεύρων εναντίον του μέσα από την «Αυγή». To «ηλίθιο ειρωνικό άρθρο» (του Ανανδρανιστάκη) που προκάλεσε το νέο ξέσπασμα οργής του Τατσόπουλου έχει τίτλο «Με 50,70 ευρώ αγοράζεις έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ». Ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που απαντά μέσω ανάρτησης στη σελίδα του στο Facebook, τονίζει: «Ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να φύγω μόνος μου... ΑΝ φύγω μόνος μου, θα φύγω όταν το κρίνω εγώ και όχι όταν το κρίνουν εκείνοι. Τα παιχνιδάκια περιττεύουν. Την καλημέρα μου, σύντροφοι.»
Ακολουθεί ολόκληρο το κειμενο της ανάρτησης-απάντησης του Τατσόπουλου στο fb:..

Με 50,70 ευρώ αγοράζεις έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Πάρτε μολύβι και χαρτί και υπολογίστε: 3.600 ευρώ πήρε το "Κόκκινο" από τις φαρμακοβιομηχανίες, διά τις 72 έδρες του ΣΥΡΙΖΑ, μας κάνει 50 ευρώ στρογγυλά κι αν αφαιρέσεις τον Τατσόπουλο που είναι συνεργαζόμενος (με ποιον;), τα 50 γίνονται 50 και 70 λεπτά και να μην τα υποτιμάτε τα 70 λεπτά, γιατί παίρνεις κουλούρι αφράτο από την Ξάνθη και σου περισσεύουν και 10 λεπτά να τα δώσεις στη Μέρκελ να τα δώσει στον Σαμαρά. Κι επειδή η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εξέχων μέλος του διαβόητου Λόμπι της Δραχμής, να σας πούμε ότι τα 50,70 ευρώ είναι 17.238 δραχμές, που με 17.238 δραχμές αγόραζες επί Παπάγου οικόπεδο στα Σούρμενα και έχτιζες μέσα δυάρι με ελενίτ και κουρελού.
Οι βουλευτές και οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ πήραν από 50,70 ευρώ ο καθένας και η καθεμία για να χαρίσουν 480 εκατομμύρια ευρώ στη βιομηχανία των φαρμάκων. Δηλαδή, η βιομηχανία επένδυσε..

Αθωώθηκε για δεύτερη φορά ο Κ. Βαξεβάνης

Τι δήλωσε ο δικηγόρος και δημοσιογράφος - εκδότης της Ελευθεροτυπίας,  Χάρης Οικονομόπουλος

Αθωώθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης για τη δημοσίευση της λίστα Λαγκάρντ από το περιοδικό Ηot Doc πριν από περίπου ένα χρόνο.
Ο δημοσιογράφος δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, μετά από έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε η Εισαγγελία κατά της αθωωτικής απόφασης  του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου  κρίνοντάς τη «νομικά εσφαλμένη». O εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Κ. Βαξεβάνη (που τυγχάνει και εκδότης της Ελευθεροτυπίας), Χάρης Οικονομόπουλος δήλωσε: "Ο Κώστας Βαξεβάνης, σε μία παράλογη διαδικασία, με μία παράλογη εισαγγελική δίωξη αθωώθηκε για δεύτερη φορά. Ας είναι αυτό ένα μάθημα για όσους θέλουμε να κάνουμε το καθήκον μας ελπίζοντας ότι η δικαιοσύνη είναι στο πλάι μας."
Την ενοχή του δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού Ηot Doc είχε προτείνει νωρίτερα ο.. 

H EΡΤ είναι παντού - Ο αγώνας τώρα αρχίζει

(...) Το κάστρο έπεσε, το ραδιομέγαρο, που για πεντέμισι μήνες λειτούργησε υποδειγματικά παράγοντας καθημερινά πολιτισμό, αντικειμενική ενημέρωση και αντίσταση στο μαύρο και στη φίμωση, άδειο κουφάρι πια, εκπέμπει σιωπή και θλίψη με τα ΜΑΤ να το φυλάνε, όπως φυλάν τα φέρετρα οι «τιμητικές φρουρές».
Η ΕΡΤ όμως δεν είναι το ραδιομέγαρο, η ΕΡΤ είναι ΠΑΝΤΟΥ. Είναι στη Θεσσαλονίκη στην Πάτρα, στην Κρήτη, τη Λέσβο, τη Θεσσαλία, στους 12 εν λειτουργία σταθμούς στην περιφέρεια που αντιστέκεται και εκπέμπει. Είναι στις καρδιές των εκατοντάδων χιλιάδων ακροατών και τηλεθεατών που καθημερινά με κάθε τρόπο συντονίζονται.
Έρχονται ακόμη πιο δύσκολες μέρες, το μαύρο που επέβαλλαν στην ΕΡΤ απλώνεται σ’ όλη την..

Αποχώρηση της διεύθυνσης ζητούν οι εργαζόμενοι της Libération

Σε κρίση έχει περιέλθει μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Γαλλίας, η Libération, καθώς σχεδόν το σύνολο του προσωπικού της είναι αντίθετο στα σχέδια λιτότητας της διεύθυνσης που προβλέπουν μείωση των μισθών και ζητά την αποχώρησή της, ώστε να εφαρμοστεί ένα πραγματικό σχέδιο ανάπτυξης κι ένα νόμιμο και αξιόπιστο σχέδιο περικοπών.
Χθες, το 90% των εργαζόμενων στη Λιμπερασιόν ψήφισε υπέρ της αποχώρησης του Νικολά Ντεμοράν και του Φιλίπ Νικολά ώστε «να καταστεί δυνατή η εφαρμογή ενός πραγματικού σχεδίου ανάπτυξης κι ενός νόμιμου και αξιόπιστου σχεδίου περικοπών».
Η ψηφοφορία, στην οποία πήραν μέρος 216 από τους 290 εργαζόμενους στην εφημερίδα, κατέληξε.. 

Ένοχος, πρότεινε ο εισαγγελέας για τον Βαξεβάνη

Την ενοχή του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη πρότεινε ο εισαγγελέας, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Στη δίκη για τη λίστα Λαγκάρντ, ο δημοσιογράφος είπε στο δικαστήριο, πως η δημοσιοποίησή της  έγινε από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
Στόχος της ήταν, όπως είπε ο Κ. Βαξεβάνης, να αποκαλυφθεί το σύστημα διαφθοράς που καταδυναστεύει την χώρα.
Ο εισαγγελέας είπε πως συμφωνεί μαζί του για το σύστημα διαφθοράς και θα έκανε διαφορετική πρόταση, αν στην λίστα δεν.. 

Κωστόπουλος: Με κέρασαν και γλυκό στην Αστυνομία αλλά...

...με χάλασαν τα αποτυπώματα και η φωτογραφία αλα Hollywood

Ο Πέτρος Κωστόπουλος δεν πήγε στα δικαστήρια σήμερα, αντίθετα εμφανίστηκε από το πρωί στην εκπομπή του  τη θεματολογία της οποίας μονοπώλησε η «δικαστική του περιπέτεια». Ο πρώην εκδότης της ΙΜΑΚΟ είπε ότι πούλησε όλα τα σπίτια του κι έδωσε ό,τι είχε μαζέψει στα 32 συναπτά έτη εργασίας για να σώσει την ΙΜΑΚΟ. Έδωσε, λέει,  μέχρι και τα λεφτά που είχε μαζέψει για τα παιδιά μου για να σώσει το άλλο του «παιδί», την εταιρεία...
Σε γενικές γραμμές και σε πρώτο πρόσωπο ο Κωστόπουλος στο Πρωινό mou του Mega είπε για τη χθεσινή σύλληψή του:
 - Ένα πλημμέλημα, γιατί για πλημμέλημα πήγα έγινε ένα τεράστιο θέμα και καλά έκανε γιατί ένας.. 

Συνελήφθη ο Σαραντόπουλος της «Απογευματινής» για χρέη

Μετά τη σύλληψη του πρώην εκδότη της ΙΜΑΚΟ, Πέτρου Κωστόπουλου (εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή του), η Αστυνομία προχώρησε σήμερα και στη σύλληψη του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή», Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου. Όπως έγινε γνωστό ο Σαραντόπουλος συνελήφθη για οφειλή ύψους 208.000 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι στις 19 Οκτωβρίου του 2010 ο Κ. Σαραντόπουλος έκανε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, περί "ελεγχόμενης πτώχευσης", του Πτωχευτικού Κώδικα. Μόλις λίγες ημέρες αργότερα, στις 2 Νοεμβρίου του 2010, η ιδιοκτησία απέσυρε την αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 και υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης αφήνοντας στο δρόμο 130 εργαζόμενους στους οποίους χρωστά δεδουλευμένα μηνών και αποζημιώσεις χρόνων...
Πριν από ένα μήνα η Δικαιοσύνη απέρριψε τελεσίδικα την τρίτη αίτηση πτώχευσης της..

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Προς 48ωρη απεργία οι απλήρωτοι του «Επενδυτή»

Προς 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Επενδυτής» μετά από απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Στους εργαζόμενους οφείλονται περίπου 5 μισθοδοσίες, μαζί με το δώρο Χριστουγέννων, το επίδομα αδείας και τον μισθό Δεκεμβρίου, που πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος του έτους.
Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου», της άλλης εφημερίδας των Σκαναβή - Μπενέκου.
Οι εργαζόμενοι καλούν τις ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ να κηρύξουν 48ωρη απεργία για την προσεχή Δευτέρα- Τρίτη (2-3/12). Ανάλογα με την αντίδραση της ιδιοκτησίας στο αίτημά τους, θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους σε νέα συνέλευση, τη Δευτέρα το απόγευμα.
Παράλληλα, σε συνεργασία με τους δικηγόρους των ενώσεων και την εργασιακή επιτροπή που ορίσαν (Σπύρος Κρίκος, Πάνος Σαράκης, Μανόλης Σταυρακάκης) θα εξεταστούν και θα..

Στην «κατάψυξη», Ντερμπεντέρης και Χατζηνικολάου

Οι "Αρβύλες" έριξαν... πάγο (και) στους υπουργούς...

Τα κρύα ανέκδοτα των "Ραδιο Αρβύλα" ρίχνουν, τελικά, πολύ την θερμοκρασία (αλλά όχι και...
τα νούμερα).
Γι' άλλη μια φορά, βγήκαν πρώτοι, αφήνοντας τους υπουργούς πισω για πάνω από 30 μονάδες!
Πιο συγκεκριμένα:
 Στις 23:15 ξεκίνησε στο STAR, ο "Ενικός" με καλεσμένο τον Κώστα Χατζηδάκη και για δύο ώρες έκανε μέσο όρο 10,1%, ενώ η εκπομπή ολοκληρώθηκε πολύ αργά, στις 02:15.
Η "Ανατροπή" στο ΜΕGΑ με καλεσμένο τον Γιάννη Στουρνάρα ξεκίνησε στις 23:40 και ως τη 01:15 έκανε μέσο όρο 16,3% στο σύνολο.
 Στον ΑΝΤΕΝΝΑ, όμως, οι   "Ράδιο Αρβύλα"  σάρωσαν πραγματικά τόσο στο σύνολο, όσο και .. 

Τεράστιο πρόβλημα στο Μega από την παραίτηση(;) Τσίγκα

Τρίτωσε το κακό στον τηλεοπτικό σταθμό Mega που μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Στην πρόσφατη αποχώρηση του διευθυντή προγράμματος Πέτρου Μπούτου και στην σύλληψη του κεντρικού παρουσιαστή του Πρωινού Πέτρου Κωστόπουλου, ήρθε να προστεθεί και η παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου του καναλιού.
Ο Ηλίας Τσίγκας εδώ και αρκετό καιρό φερόταν να είναι έτοιμος για την megaλη έξοδο από το κανάλι. Αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο Mega και αιτία οι ριζικές διαφωνίες του για τις συνεχείς περικοπές, τις απολύσεις και τις μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων.
Αν τελικά ο Τσίγκας δεν μεταπειστεί για να ανακαλέσει την παραίτησή του (που δεν έχει γίνει δεκτή),..

Από την πίσω πόρτα στο Μαξίμου

Τα κρυφά ραντεβού Σαμαρά με τους μιντιάρχες - Γιατί είναι έξω φρενών με τον Τράγκα

** ΕΠΑΦΕΣ και συζητήσεις με ανθρώπους των media είχε τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Είδε κόσμο και κοσμάκη. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους Γιώργο Μπόμπολα και Σταύρο Ψυχάρη. Εσχάτως την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε και το αφεντικό του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος.
** ΤΗΝ ΙΔΙΑ ώρα ιδιαίτερα ενοχλημένο εμφανίζεται το Μαξίμου με την τακτική που ακολουθεί ο..

Η οικογένεια Κωστόπουλου εργάζεται σκληρά...

...για να συντηρήσει(!) τα παιδιά της

Ποινική δίωξη ασκήθηκε τελικά στον Πέτρο Κωστόπουλο για χρέη προς το Δημόσιο και εισφορές στο ΙΚΑ, ύψους 408.437,50 ευρώ.
Η οφειλή αφορά μισθώματα τα οποία είχαν εκχωρηθεί στο Δημόσιο, μέρος των οποίων ο πρώην εκδότης έχει ήδη εξοφλήσει και ένα άλλο μέρος αυτών είναι  υπό ρύθμιση.
Ο παρουσιαστής οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος και του απήγγειλε την κατηγορία - σε βαθμό πλημμελήματος- και παραπέμφθηκε προκειμένου να δικαστεί στο αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο.
Ο Πέτρος Κωστόπουλος ζήτησε και έλαβε τελικά προθεσμία για να δικαστεί στις 9 το πρωί της Τετάρτης
Η δικηγόρος του Κωστόπουλου δήλωσε, από την πλευρά της, πως ο πελάτης της πούλησε δύο..

Γιατί λείπει σήμερα ο Πέτρος;

Οδηγήθηκε (χωρίς χειροπέδες) στον εισαγγελέα  

Πανικός επικρατούσε το πρωί γύρω στις 10 το πρωί στο στούντιο της εκπομπής «Πρωινό mou» στο Mega. Κάπως έπρεπε να δικαιολογηθεί και να καλυφθεί το θέμα της απουσίας του κεντρικού παρουσιαστή Πέτρου Κωστόπουλου που συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο.
Ο Π. Κωστόπουλος συνελήφθη όταν παρουσιάστηκε στην Υπηρεσία Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής λίγο μετά τις 10 το πρωί, καθώς είχε ειδοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα και γνώριζε για το σχετικό ένταλμα εις βάρος του.
Στην έναρξη της εκπομπή «Πρωινό mou», ο Κωστόπουλος δεν έδωσε το παρών, ενώ στη θέση του είχαν βάλει έναν σκύλο! Στην στημενη ερώτηση του Δημήτρη Ουγγαρέζου προς την Τζένη Μπαλατσινού, γιατί απουσιάζει από την εκπομπή ο σύζυγός της, η παρουσιάστρια δαγκωμένη και προσπαθώντας μάταια να κάνει χιούμορ απάντησε: «Κάναμε ένα μαγικό χτες το βράδυ και τον κάναμε σκύλο. Θα ξαναγίνει Πέτρος, παραμονή Πρωτοχρονιάς»...
 Αργότερα επιστρατεύτηκε μια κούκλα βιτρίνας σε φυσικό μέγεθος που τοποθετήθηκε στη θέση..

O Mαλέλης«ψαλίδισε» τον Ευαγγελάτο

Θέμα χρόνου η αποχώρησή του από το Φάληρο
 
Το «ψαλίδισμα» της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου ανακοίνωσε ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και δεν προκάλεσε σε κανέναν εντύπωση καθώς είναι γνωστή η κόντρα των δύο ανδρών στο Φάληρο.
Η απόφαση του διευθυντή Σταμάτη Μαλέλη ανακοινώθηκε από τον ίδιο κατά την διάρκεια της χθεσινής μεσημεριανής σύσκεψης των πολιτικών συντακτών στο κανάλι του Φαλήρου. Συγκεκριμένα, ο Μαλέλης ανέφερε ότι στο εξής το ενημερωτικό μαγκαζίνο του Νίκου Ευαγγελάτου θα ξεκινάει στις 18:00 κάθε απόγευμα και θα.. 

Ο Τατσόπουλος διαβάζει «Eλεύθερη Ωρα»...

...και ανακαλύπτει ότι είναι μασόνος!

Δεν αφήνει έντυπο, εφημερίδες, περιοδικά κλπ, που να μην διαβάζει ο Πέτρος Τατσόπουλος. Μέχρι και «Ελεύθερη Ωρα» μελετάει επισταμένως. Αφού να φανταστείτε ανακάλυψε μέχρι και το όνομά του ανάμεσα σε 450 άλλα που στην εφημερίδα εμφανίζονται και παρουσιάζονται ως μασόνοι! Μαζί του ανακαλύψαμε κι εμείς το τι απέγινε ο Στέφανος Χίος μετά την εκδίωξή του από την εφημερίδα Newsbomb του Γιαννακόπουλου.
Μάλιστα ο Τατσόπουλος θύμωσε και αφού (μέσω fb) απειλεί με μηνύσεις τον Χίο και τους λοιπούς..

Στο «Εθνος» ο Γιώργος Παπαχρήστος

Από λίγους έγινε αντιληπτή η επίσκεψη του Γιώργου Παπαχρήστου πριν δύο εβδομάδες στα γραφεία του «Έθνους». Ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» που συχνά γίνεται αιρετικός με την πένα του, στηλιτεύοντας κάθε αντιμνημονιακό κόμμα που ενοχλεί το ιδεολόγημα της Μιχαλακοπούλου, ανηφόρισε στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου.
Στον πρώτο όροφο, εκεί που στεγάζεται το Εθνος, ο Γ. Παπαχρήστος πηγαινοερχόταν περιχαρής αγκαζέ με τον επιστήθιο φίλο του από τα παλιά, Παναγιώτη Λάμψια (δυνατό στέλεχος του ΔΟΛ στο παρελθόν και ισοδύναμης αξίας δημοσιογράφος στον Πήγασο σήμερα).
Αρκετοί, εντελώς ενστικτωδώς θεώρησαν ότι ο αρθρογράφος των «Νέων» έκανε συμβολική..

Το σήμα της ΝΕΡΙΤ που δεν βλέπεται!

Οφείλω να αναγνωρίσω ετοιμότητα, διορατικότητα και διαύγεια πνεύματος στους ανθρώπους της ΝΕΡΙΤ. Με το που αρχίσανε οι γκρίνιες για την κιτρινίλα στο σήμα της εταιρείας, έσπευσαν αμέσως να φέρουν τον ασβέστη.
Τον ψηφιακό ασβέστη δηλαδή, μια και στους κομπιούτερ δεν συνηθίζονται ο κουβάς και η μπατανόβουρτσα. Και στο τσακ, στο παρατσάκ, το ασπρίσανε το λόγκο. Ετσι μας ήρθε στους κομπιούτερ μας, απαλλαγμένο από το καναρινί του συνοδευτικό χρώμα (κυρίαρχο το γαλανό, ως είθισται...), που θα μπορούσε να γεννήσει και υποψίες περί μελλοντικής «κιτρινίλας» στην ενημέρωση.
Μπράβο τους, λέω εγώ, είναι τζιμάνια! Το γεγονός, βεβαίως, ότι το σήμα δεν βλέπεται, δεν μοιάζει.. 

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Οι «βυζαντινολόγοι» του ΔΟΛ και η μαύρη λίστα του Ψυχάρη

Βαρύ το κλίμα στη Μιχαλακοπούλου εν όψει των νέων επερχόμενων απολύσεων στο ΔΟΛ με τη
μείωση του προσωπικού να είναι τόσο μεγάλη σε αριθμό ώστε πολλές διοικητικές και εκδοτικές λειτουργίες και δραστηριότητες του συγκροτήματος, είτε να υπολειτουργούν, είτε να καρκινοβατούν...
Η πλευρά Ψυχάρη βέβαια διαρρέει ότι τα πράγματα πάνε καλά και ότι από τον επόμενο μήνα είναι πιθανό να περιοριστούν ή και να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα οι απολύσεις μέχρι να φτάσει ο αριθμός του προσωπικού στις… μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η διοίκηση του ΔΟΛ απέναντι στους δανειστές της.
Την ίδια ώρα οι ισορροπίες στη Μιχαλακοπούλου έχουν ανατραπεί αφού ο εκ βορείων προαστίων..

Αγαπητέ κ. Πρετεντέρη, πώς να ολοκληρώσει κανείς σε 25 δεύτερα;

Αφορμή για το σημερινό άρθρο ήταν μία πρό(σ)κληση και ένα σχόλιο.Μία πρόσκληση υπό τη μορφή πρόκλησης για συμμετοχή μου στο πάνελ της εκπομπής «Ανατροπή» του Γ. Πρετεντέρη με καλεσμένο τον υπουργό Παιδείας και ένα σχόλιο αναγνώστη σε προηγούμενη δημοσίευση άρθρου μου, στην ανά δεκαπενθήμερο στήλη που υπογράφω στην κυριακάτικη έκδοση της «Ελευθεροτυπίας».
Αναφορικά με την εκπομπή αρνήθηκα ευγενώς την πρό(σ)κληση, όπως έχω κάνει και στο παρελθόν και σε άλλες περιπτώσεις με το ίδιο πάντα σκεπτικό: Τι προάγει σήμερα ένας υποτιθέμενος τηλεοπτικός διάλογος, όπου ο πολιτικός λόγος δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν «θόρυβο» στο βάθος της σκηνοθετημένης πολιτικής, χωρίς να είναι αναγκαία η επεξήγηση και η επιχειρηματολογία μέσα στα 25 κατά μέσον όρο δευτερόλεπτα που σου αναλογούν..

Ενας - ένας εκδηλώνονται...

«Δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε το δικαίωμα κάποιου να λέει τη γνώμη του. Καλά έκανε η Βανδή που αποχώρησε, αλλά καλά έκανε κι ο Nότης Σφακιανάκης που λέει ό,τι γουστάρει. Στο κάτω - κάτω, δημοκρατία έχουμε. Ούτε παιδόφιλος πιάστηκε ότι είναι, ούτε έκλεψε. Βγήκε και είπε “Ψηφίστε Χρυσή Αυγή”. Κι εγώ διαφωνώ μαζί του, αλλά γιατί να τον κατηγορήσουμε; Είναι η άποψή του. Τι λέτε τώρα; Δικαίωμα είναι του καθενός. Γιατί δηλαδή ένας καλλιτέχνης να μπορεί να βγαίνει και να λέει “Ψηφίστε ΚΚΕ” και όχι “Ψηφίστε Χρυσή Αυγή”;»
Αυτά έλεγε στο Mega το πρωί ο Γιώργος Λιάγκας κι έκανε μέχρι και τη σύζυγό του, Φαίη Σκορδά,..

Ποια τηλεκριτικός εξόργισε τον Κοντομηνά;

ΚΟΥΙΖ: Εναντίον ποιας τηλεκριτικού πνέει μένεα ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha για αρνητικά σχόλια της σχετικά με νεαρή τηλεπαρουσιάστρια του καναλιού;
Και για ποιο λόγο τηλεφώνησε στο αφεντικό του ΔΟΛ;
Και πως εμπλέκεται ο ΣΚΑΪ στην όλη ιστορία;
Οποιος είδε την εκπομπή «JOY» με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου το περασμένο..

Πως νίκησα την αϋπνία

Πριν περίπου έναν χρόνο, είχα γράψει στο twitter πως η νύχτα θα έπρεπε να χορηγείται με συνταγή γιατρού. Δεν θυμάμαι ποια ήταν η αφορμή για αυτό το tweet. Θα μπορούσε όμως να σταθεί ως σύντομη και αξιοπρεπής περίληψη των αμέτρητων απελπισμένων βραδιών κι εξαντλημένων πρωινών, τους τελευταίους έντεκα μήνες. Αν και για να είμαι απολύτως ειλικρινής, το είδωλό μου στον καθρέφτη μετά από δύο και τρεις μέρες συνεχούς αϋπνίας δεν πλησίαζε στο ελάχιστο τα όρια της αξιοπρέπειας. Εγώ όμως πλησίαζα με σταθερά βήματα προς την εξάντληση. Μου το φώναζε το σώμα μου σε κάθε μου κίνηση, αλλά το αγνοούσα σαν να επρόκειτο για κάποιον ξένο, κάποιον τρίτο, κάτι που δεν με αφορά. Είναι αυτή η ανθρώπινη λανθάνουσα..