ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ο Χάρης της «Ελευθεροτυπίας» και το know how του εργασιακού μεσαίωνα

«Οι συνεχείς νομοθετικές αλλαγές έχουν οδηγήσει τη χώρα σ' έναν πρωτοφανή εργασιακό μεσαίωνα το τελευταίο διάστημα. Ο επίτροπος της Ε.Ε. Ολι Ρεν ξεκαθάρισε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας είναι αποτέλεσμα του εγχώριου κεφαλαίου και όχι απαίτηση της τρόικας. Βέβαια η τρόικα παρέχει προφανώς στην κυβέρνηση το know how της μεγαλύτερης εργασιακής εκτροπής που γνώρισε ποτέ ευρωπαϊκή χώρα...»
Τα παραπάνω έγραφε την Παρασκευή η «Ελευθεροτυπία» του (εκδότη-αρθρογράφου-δικηγόρου- επιχειρηματία) Χάρη Οικονομόπουλου στο κύριο άρθρο της. Δείτε όμως τι πρότεινε, ο υπερασπιστής της δημοσιογραφίας, της ελευθεροτυπίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, την Τετάρτη στους εργαζόμενους και έγινε χαμός όταν πήραν το..  
υπόδειγμα σύμβασης στα χέρια τους. Της σύμβασης δηλαδή, που όπως γράφει το newpost, έπρεπε να υπογράψουν ως την περασμένη Πέμπτη, μπας και πάρουν τον μισθό Νοεμβρίου.
Στο συγκεκριμένο έγγραφο, υπήρχαν 4 παράγραφοι, από τις οποίες η τέταρτη ξεσήκωσε την οργή των εργαζομένων γιατί έγραφε ο πονηρός(;) εργοδότης:
«Ο Εργαζόμενος συμφωνεί και αποδέχεται ως αναγκαίο για την λειτουργική εξυγίανση της εταιρείας ότι η καθυστέρηση καταβολής έως και τριών μηνιαίων μισθών μέχρι σήμερα δεν συνιστά σπουδαίο λόγο για την εκ μέρους του καταγγελία της Σύμβασης Εργάσίας ή τη λήψη από αύτόν οιασδήποτε μορφής εξασφαλιστικών μέτρων κατά της Εταιρείας».
Ούτε λίγο ούτε πολύ η Εταιρεία που εκδίδει την «Ε» («Τρίτη Οψη»), ζητούσε από τους εργαζόμενους να ξεχάσουν τους τρεις μισθούς που τους χρωστάει! Οι εργαζόμενοι, όπως γράφει το newpost, αντέδρασαν έντονα, απείλησαν με απεργία και η τέταρτη παράγραφος πήγε περίπατο. Εμεινε μόνο η τρίτη παράγραφος που λέει για τα τρία μισθά που οφείλονται: «Συμφωνείται ότι η εξόφληση των δεδουλευμένων των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2013 θα γίνει με εκχώρηση ανά μήνα μέρους των τιμολογίων του διαφημιστικού εσόδου των πελατών της Εταιρείας, ώστε με τον τρόπο αυτό να επιτευχθεί η σταδιακή αποπληρωμή μέχρι την 31η Αυγούστου 2014».