ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Εργαζόμενοι στο Βήμα: να αποσαφηνίσει άμεσα ο Ψυχάρης τις προθέσεις του


Ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης
των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ:
Είμαστε ενωμένοι με τα σωματεία μας,
καμιά ατομική διαπραγμάτευση,
δέσμευση για κινητοποιήσεις


Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Βήματος που συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1) Ζητούμε να υπάρξει άμεση συνάντηση, τη Δευτέρα το πρωί, του εκδότη του Βήματος με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (παρουσία του εκπροσώπου των εργαζομένων του Βήματος) προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις του μετά την «διακοπή της έντυπης έκδοσης» του ημερησίου Βήματος (για το ιντερνέτ, τις εργασιακές συνθήκες, κλπ.).

2) Αποκλειστικός εκπρόσωπος στη διαβούλευση και στη διαπραγμάτευσή μας με την εργοδοσία είναι η ΕΣΗΕΑ και τα υπόλοιπα σωματεία του τύπου.

3) Αρνούμαστε και δεν αναγνωρίζουμε ατομικές διαπραγμάτευσεις οποιασδήποτε μορφής.

4) Ζητούμε την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας χωρίς καμία απόλυση στο ΔΟΛ καθώς και την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

5) Δεσμευόμαστε ότι θα υπερασπίσουμε αγωνιστικά όλα τα δικαιώματα και τις αποφάσεις μας.

6) Αποφασίζουμε εκ νέου Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Βήματος τη Δευτέρα το μεσημέρι στο....

Δεν αφορά εμάς;

Πέμπτη απόγευμα, σε ένα από τα δημοσιογραφικά γραφεία μεγάλου ομίλου…

«Ρε παιδιά, έκλεισε το Βήμα;»… Ησυχία… «Ρε, κλείνει το Βήμα το καθημερινό»

«Καλά, τώρα το πήρες χαμπάρι; Και τι θες να κάνουμε;» Ξανά ησυχία…

«Καλά, δεν σας κάνει καμία εντύπωση

«Ελα ρε συ, αφού θα γινόταν»

«Τους ζητάνε να… ζητήσουν από μόνοι τους μείωση μισθών για να μην απολυθούν»

«Ε το ίδιο θα γίνει παντού. Και τι να κάνουμε;»

«Ρε παιδιά, θα μείνει τόσος κόσμος στο δρόμο»

«Ε και τι να κάνουμε; Αφού δεν πουλάει, επιχειρηματίας είναι ο άνθρωπος, εννοείται πως θα κάνει απολύσεις»

«Κι εμείς τι θα κάνουμε ρε παιδιά;»

«Τι να κάνουμε; Τι να κάνουμε δηλαδή; Πάντως μην τρελαίνεσαι, ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ»

«Δεν αφορά εμάς;;;;;;»

«Οχι βέβαια, εμείς δεν είμαστε Ψυχάρης. Κι άλλωστε η ΕΣΗΕΑ πρέπει να κάνει κάτι, όχι εμείς»

«Κι αν η ΕΣΗΕΑ συνεχίσει να αδιαφορεί, εμείς δεν πρέπει να κάνουμε κάτι; Ρε παιδιά τόσοι συνάδελφοι στο δρόμο»

«Σιγά μωρέ πως κάνεις έτσι; Εμείς τα πάμε καλά με τα αφεντικά μας και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν θα φύγει κανένας. Κάτσε στο γραφείο σου και μην μιλάς και μην ξανοίγεσαι»

«Κι απ’ τον Γενάρη που θα αρχίσουμε να υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις; Πάλι δεν θα μας αφορά;»

«Τι σημαίνει αυτό; Τι ατομικές συμβάσεις;»!!!!

«Ατομικές συμβάσεις, επιχειρησιακές…»

«…….»

«Εμένα δεν με νοιάζει, ας μου κόψουν και το 10%, έχω και τα έξτρα»

«Αυτό είναι το θέμα; Και τα έξτρα θα σου κόψουν βλάκα. Γίνονται απολύσεις, καταργούνται οι συμβάσεις ρε -που οι παλαιότεροι πάλεψαν τόσο για να τις έχουμε»

«Αλλάζουν τα πράγματα… Μην πολυμιλάς, όσο ασχολείσαι τόσο χειρότερα»

«Ισως να πιέσουμε το σωματείο μας ρε παιδιά, είμαστε πολλοί, αν το πιέσουμε μπορεί κάτι να καταφέρουμε…»

«Σσσς….. Παίζει ο Ολυμπιακός»….

Eκλογές στην ΕΤΕΡ


Στις 4,5 και 6 Δεκέμβρη η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας πραγματοποιεί τις εκλογές της για νέο Διοοκητκό Συμβούλιο και αντιπροσώπους σε ΕΚΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ. Κατεβαίνουν οι ακόλουθοι συνδυασμοί:

Όνομα παράταξης:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΚΛΟΓΩΝ 2010
Κανάρης Βαγγέλης
Σκουρτόπουλος Βασίλης
Σταματοπούλου Φιλιώ
Σταυρόπουλος Τάσος

Όνομα παράταξης:
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Με εγγράφως ορισμένο νόμιμο εκπρόσωπο και υπεύθυνο για κάθε έννομη συνέπεια τον Δημήτρη Καμαρινόπουλο.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΚΛΟΓΩΝ 2010
Καμαρινόπουλος Δημήτρης του Καμαρινού
Καραπανάγος Δημήτριος του Γεωργίου
Χωριανόπουλος Γεώργιος του Ραφαήλ
Μαυράκης Παναγιώτης του Αποστόλου
Μητσόπουλος Εμμανουήλ του Ιωάννη
Κυριακού Τατιάνα Μαρία του Κωνσταντίνου
Γεωργέα Μαρία του Παναγιώτη
Μπίζος Δημήτριος του Παναγιώτη
Δεσύλλας Γεώργιος του Σπυρίδωνος
Κολλύβας Ιωάννης του Γεωργίου
Γουδάκης Σταύρος του Γεωργίου

Άννα η ευρωσκεπτίστρια…«Αγώνα δρόμου» κάνει η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα για να πείσει ότι η χώρα μας αδυνατεί να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα της εισβολής χιλιάδων μεταναστών.
Όπως γράφει στην ιστοσελίδα της annadalara.gr «το γεγονός ότι η Ε.Ε αποφάσισε να διαθέσει μόλις 30 εκατ. ευρώ για την απομάκρυνση όσων παράνομα έχουν βρεί καταφύγιο στην Ελλάδα, δείχνει ότι δεν έχουν γνώση του προβλήματος».
Για να μας αποδείξει η Νταλάρα ότι αυτά που λέει έχουν βάση, αναπαράγει και ένα σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» από 26ης Νοεμβρίου που όπως είναι προφανές αποθεώνει την υφυπουργό.
Άννα η ευρωσκεπτίστρια…

Y.Γ.
Εντύπωση προκαλεί η σεμνότητα της κυρίας Νταλάρα όπως αυτή διαφαίνεται μέσα από την ιστοσελίδα της. Οι αναφορές στην....

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Απεργιακός πόλεμος και επιστράτευση

από financialcrimesnews

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο Βήμα, στο Αλτερ και στον ΣΚΑΙ , ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη 30 Noεμβρίου ο χώρος των ΜΜΕ πάει σε 24ωρη απεργία, με την ΕΣΗΕΑ να έχει λάβει τέτοια απόφαση και να περιμένει και τα υπόλοιπα κλαδικά. Όντας η ΕΣΗΕΑ το μεγαλύτερο κλαδικό σωματείο στα ΜΜΕ, οι απεργιακές της αποφάσεις επηρεάζουν σημαντικά την κίνηση και των υπολοίπων.
Μόλις χτες έξω από την πύλη του Σκάι και πριν υπάρξουν οι ανακοινώσεις για το ΒΗΜΑ, αρκετοί εργαζόμενοι ζητούσαν 48ωρη απεργία, όπως άλλωστε είχαν ανακοινώσει στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ, αλλά και σε συνεδρίαση του μικτού συμβουλίου τα μέλη του ΔΣ.
Τις υποσχέσεις για κλιμάκωση με 48ωρη τις ακούμε από το 2008, που πέρασε το....

Το λουκέτο στο Βήμα και η πρόκληση


Aλλοθι στις χαμηλές κυλοφορίες του ημερήσιου Βήματος βρίσκουν οι διοικούντες του ΔΟΛ για το λουκέτο που έβαλαν στην εφημερίδα.
Επικαλούνται - εντελώς υποκριτικά - τα αιτήματα των καιρών και το ότι όλο και περισσότεροι πολίτες εγκαταλείπουν τις καθημερινές εφημερίδες και ενημερώνονται από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης μέσω του Ιnternet.
Όπως γράφουν στο σημείωμα για την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου «χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 διάβασαν Το Βήμα περίπου 90.000 αναγνώστες. Εξ αυτών μόνον 8.000 διάβασαν την έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Οι συντριπτικώς περισσότεροι, πλέον των 82.000, αναγνώστες προτίμησαν την ηλεκτρονική έκδοση. Το Βήμα αποδέχεται την απόφαση των αναγνωστών του οι οποίοι προτιμούν την ηλεκτρονική ενημέρωση».
Δεν ξεκαθαρίζουν όμως πόσοι θα προσέτρεχαν για την ενημέρωσή τους στην ηλεκτρονική έκδοση ΕΑΝ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΩΡΕΑΝ…
Κι όπως είπε κάποιος από τους γνωρίζοντες, ας δοκιμάσουν να βάλουν αντίτιμο στην ενημέρωση μέσω του Ιντερνετ και τότε θα δούμε αν θα προτιμήσουν να ενημερωθούν από την ηλεκτρονική έκδοση 82.000 αναγνώστες…
Κι ενώ αποθεώνουν την ηλεκτρονική εφημερίδα, από την....

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ο Καψής ανακοίνωσε οτι κλείνει το ημερήσιο Βήμα...


Από επίσημα χείλη αυτά του διευθυντή της εφημερίδας πληροφορήθηκαν οι εργαζόμενοι στο Βήμα την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου. Όπως ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ο Παντελής Καψής, την Παρασκευή 26 Noεμβρίου θα κυκλοφορήσει το τελευταίο αποχαιρετιστήριο φύλλο όπου και θα εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους η διοίκηση του ΔΟΛ αποφάσισε να κλείσει την εφημερίδα.
Ο Καψής δεν αρνήθηκε ότι θα υπάρξουν και απολύσεις ενώ στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τους εργαζόμενους επεσήμανε ότι κατέθεσε πρόταση στην διοίκηση για περικοπές μισθών σε όλους τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ (ναι και στα ΝΕΑ) προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις. Όπως είπε η πρότασή του περιλαμβάνει μείωση 10% σε μισθούς από 1000 έως 3000 ευρώ και 15% από 3000 ευρώ και άνω.
Ο διευθυντής του Βήματος διαβεβαίωσε ότι οι....

Θύελλα στο χώρο της ενημέρωσης – Εκατοντάδες εργαζόμενοι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας

Μετά την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τίτλοι τέλους και για άλλη μια ιστορική εφημερίδα το ημερήσιο ΒΗΜΑ του ΔΟΛ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχει αρχίσει ήδη να ανακοινώνεται στα στελέχη του ΔΟΛ και φυσικά έχει διαρρεύσει στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου ότι η καθημερινή έκδοση του Βήματος αναστέλλεται. Οι σχεδιασμοί της διοίκησης προβλέπουν ότι το κυριακάτικο θα συνεχίσει κανονικά, ενώ το προσωπικό (που εργάζεται ως επί το πλείστον και για τις δύο εκδόσεις) δεν θα επηρεαστεί, ενώ οι τυχόν υπεράριθμοι θα αποσπαστούν στην ηλεκτρονική καθημερινή έκδοση που θα συνεχίσει.
Ανακοινώσεις για το εργασιακό μέλλον τους επρόκειτο να κάνει στους εργαζόμενους της εφημερίδας ο διευθυντής Παντελής Καψής.

Την ίδια ώρα συνεδρίαζε εκτάκτως το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά τις εξελίξεις στην εφημερίδα ΒΗΜΑ, στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση ΣΚΑΙ του Αλαφούζου. Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί ο Σταύρος Ψυχάρης (ΔΟΛ), ο Χρήστος Παναγόπουλος και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου (ΣΚΑΙ) για να παρουσιάσουν τις απόψεις τους επί του σχεδίου περικοπών των αμοιβών και του κλεισίματος της εφημερίδας ΒΗΜΑ. .

Λίγες ώρες νωρίτερα στο κανάλι Alter πραγματοποιήθηκε, παρουσία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, συνέλευση των εργαζομένων που εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν απο την ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς θεωρούν οτι η εργοδοσία τους κοροιδεύει με συνεχόμενες υποσχέσεις για πληρωμή των δεδουλευμένων. Απο το κανάλι λένε ότι έχει αποχωρήσει οριστικά ο Κουρής ο οποίος...

Νέο Μνημόνιο περικοπών από την Χ.Κ. Τεγόπουλος...

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ(;)ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΒΗΜΑ
Σίγουρα είναι κουραστικό και ψυχοφθόρο να γράφεις και να διαβάζεις συνεχώς για λουκέτα, απολύσεις και περιστολή των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά σίγουρα δεν μπορείς να τα αγνοείς.
Μετά τη διαρροή της είδησης οτι το ημερήσιο Βήμα αναστέλει την έκδοσή του και οτι θα κυκλοφορήσει το τελευταίο του φύλλο το Σάββατο, τα άσχημα νέα έρχονται από το μέτωπο της Ελευθεροτυπίας. Σήμερα το απόγευμα η διευθύντρια της εφημερίδας Κύρα Αδάμ καλεί τους εργαζομένους στην επιχείρηση για να τους ανακοινώσει νέα μέτρα περικοπών. Όπως σημειώνει και....

O Καρακούσης, το Βήμα και ο κύκλος των χαμένων αναγνωστώνΣχεδόν συγκινητικός ο Αντώνης Καρακούσης στο άρθρο του στο Βήμα όπου κάνει λόγο για την κρίση που λαμβάνει πρωτοφανείς διαστάσεις και στον χώρο του Τύπου. Όπως γράφει ο Καρακούσης τα διαφημιστικά έσοδα στον ημερήσιο Τύπο έχουν εκμηδενισθεί και μαζί οι κυκλοφορίες βαίνουν φθίνουσες, επηρεαζόμενες βαθύτατα και από την υπερανάπτυξη των ιντερνετικών μέσων ενημέρωσης.
Το κοινό των ημερήσιων εφημερίδων, αναφέρει ο Καρακούσης, είναι σήμερα γηρασμένο, η ηλικιακή του σύνθεση αρχίζει από την τέταρτη δεκαετία και από εκεί και κάτω ψάχνει κανείς με τα κιάλια να βρει αναγνώστη χάρτινης εφημερίδας.
Οι επισημάνσεις του Καρακούση είναι απολύτως σωστές και το άρθρο του πράγματι είναι πολύ καλό και άκρως διαφωτιστικό. Υπάρχει όμως η ένσταση ότι ο ίδιος είναι ένας εκ των υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΟΛ – διευθυντής στην εφημερίδα το Βήμα της οποίας η ημερήσια έκδοση οδεύει προς αναστολή… Και ο νοών νοείτω...

Διαβάστε ολόκληρο το....

Η Citibank κλείνει 31 από τα καταστήματά της στην Ελλάδα

Βόμβα για τον τραπεζικό κλάδο και την ελληνική οικονομία αποτελεί η είδηση ότι η Citibank κλείνει 31 από τα 73 καταστήματά της στην Ελλάδα. Μέσα στις επόμενες ημέρες τα καταστήματα με το σήμα της Citi θα είναι “φαντάσματα” ενώ οι εργαζόμενοι είτε θα πρέπει να αποδεχθούν πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου είτε θα απορροφηθούν σε άλλα τμήματα. Βασική αιτία που προβάλλει η διοίκηση για το “λουκέτο” στα καταστήματα είναι η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και η δραματική μείωση των δανείων. Η αμερικανική τράπεζα δηλώνει ότι θα επικεντρωθεί στις πιστωτικές κάρτες, κυρίως στη Diners όπου έχει κυρίαρχο ρόλο στην Ελλάδα.
Οπως πολύ σωστά επισημαίνει κάποιος δεν πρόκειται για σχέδιο εξόδου της τράπεζας από τη χώρα. Περικοπές κάνουν. Την Citibank δεν την ενδιέφερε το retail banking δηλαδή η μαρίδα, αλλά το private banking δηλαδή οι λεφτάδες. Τους λεφτάδες μπορούν να τους διαχειριστούν και τα μισά υποκαταστήματα...

Πηγή: antinews

Ο Καμίνης «σκαλίζει» τον Αθήνα 9,84


Με τρόπο κι όχι με κόπο προσπαθούν (για την ώρα;) οι άνθρωποι του νέου δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, να αντιμετωπίσουν το ζήτημα του Αθήνα 9,84.
Οπως προκύπτει από τις πρώτες συζητήσεις, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και δελτία παροχής υπηρεσιών απασχολούνται (περιλαμβάνεται και ο ξενόγλωσσος Air 104,4) γύρω στα 140 άτομα. Εξ αυτών, δεν είναι λίγοι όσοι έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις τους πέμπτη και έκτη φορά, αλλά αν κρίνουμε από τα μηνύματα που στέλνουν τελευταία οι αίθουσες των δικαστηρίων κάτι τέτοιο δεν συνιστά ικανή συνθήκη μονιμότητας.
Παρεμπιπτόντως, τα τζιμάνια του Καμίνη θα μπορούσαν να ρίξουν μια ματιά στη διασύνδεση ανάμεσα στον Αθήνα 9,84, στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Αθηναίων και στον Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης...

Προβλήματα στην εφημερίδα Αποκαλύψεις – Απλήρωτοι οι εργαζόμενοιΣτασίδι στην ΝΕΤ και στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» είχε πιάσει πρωί πρωί ο Σεραφείμ Κοτρώτσος αναλύοντας τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις καθώς γνωρίζει τα πράγματα από πρώτο χέρι αφού όπως είπε συνομιλεί με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα όπως αποκαλύπτει το μπλογκ katalipsiesiea στις Αποκαλύψεις, την εφημερίδα των Κοτρώτσου – Κατσώνη, η κατάσταση είναι δραματική καθώς οι εργαζόμενοι έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος περισσότερο από δύο μήνες. Και αυτό στην καλύτερη περίπτωση όσων είναι στο μισθολόγιο, γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων που πληρώνεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών έχει να πληρωθεί, σε κάποιες περιπτώσεις, από τον Ιούλιο!
Άμεση συνέπεια είναι τον τελευταίο μήνα να υπάρχει κύμα μαζικών αποχωρήσεων εργαζομένων. Οι δήθεν φοβέρες από τον εκδότη Κοτρώτσο σχετικά με το ζοφερό σκηνικό που διαμορφώνεται στον κλάδο των ΜΜΕ («και πού αλλού θα πάτε;», «παντού έτσι είναι τα πράγματα») δεν φαίνεται να πιάνουν τόπο καθώς - όπως γράφει το katalipsiesiea - περισσότεροι από 10 εργαζόμενους προτίμησαν την ανασφάλεια της ανεργίας παρά την....

Η ΕΡΤ, η Αννα Παναγιωταρέα και η αξιοκρατία


Λάβαμε και δημοσιεύουμε mail από έναν Αγανακτισμένο ΕΡΤικό (όπως υπογράφει ο ίδιος) και το οποίο αναφέρεται σε άρθρο της Αννας Παναγιωταρέα στον Ελεύθερο Τύπο σχετικά με την ΕΡΤ. Ακολουθεί το mail του αναγνώστη μας:

«
Αντε γεια κυρία Παναγιωταρέα!
Χολή βγάζει κατά της ΕΡΤ η κυρία Άννα Παναγιωταρέα, με άρθρο της στον Ε.Τ. «Η ΕΡΤ στα τάρταρα» είναι ο τίτλος του πονήματος και νομίζει η κυρία ότι ίσως ξεχνάμε πόσο μα πόσο συνέβαλε η ίδια στην αναξιοπιστία της δημόσιας τηλεόρασης και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Νομίζει δηλαδή πως ξεχνιούνται οι εποχές που πληρωνόταν πλουσιοπάροχα για εκπομπές που δεν βλεπόντουσαν. Εξηγείται η «πίκρα» της γιατί ήθελε και τώρα να αναλάβει παρόμοιες εκπομπές ανύπαρκτης τηλεθέασης στην ΕΡΤ αλλά δεν... της πέρασε…
Το ανήθικο της υπόθεσης όμως είναι ότι αναφέρει η κυρία στο «πόνημα» της πως τα δελτία ειδήσεων εξελίχθηκαν μέσα σε ένα χρόνο σε μεγάφωνα της κυβερνητικής προπαγάνδας! «Τόση ανυποληψία δεν υπήρχε ούτε επί Μαρούδα» ισχυρίζεται. Κυρία μου που ζούσατε τα τελευταία χρόνια; Σε άλλο πλανήτη;
Η εποχή Καραμανλή – παίρνοντας τη σκυτάλη από την εποχή Σημίτη- θα μείνει στην ιστορία για την πλήρη έλλειψη σεβασμού στον πολίτη και το δημόσιο αγαθό που λέγεται ενημέρωση.
Εσείς δεν βλέπατε τότε ότι η αντίθετη άποψη δεν υπήρχε στα δελτία ειδήσεων; Ότι η κυβερνητική προπαγάνδα ήταν απροκάλυπτη και η απουσία της αντιπολίτευσης προκλητική;
Οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ «πληρώνουν» σήμερα τους απίστευτους μισθούς που μοίραζε ως το 2009 σε φίλους και προσκειμένους η «προηγούμενη» κατάσταση. Και παλεύουν όχι μόνο για να πληρωθούν όσο τους αξίζει αλλά κυρίως για να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά. Γιατί η αναξιοπιστία που κληρονομήσατε κυρία μου εσείς και κάποιοι άλλοι στο μαγαζί είναι σαν τη «ρετσινιά».
Και τέλος κυρία μου την λέξη αξιοκρατία τώρα την ανακαλύψατε; Πόσοι ικανοί αλλά όχι προσκυνημένοι, παραμερίστηκαν απαξιώθηκαν την τρομερή αυτή πενταετία για να βολευτούν ημέτεροι του καθεστώτος με παχυλούς μισθούς, αυτό δεν το έχετε ακούσει; Δεν ξέρατε τότε, δεν είδατε τη διαφορά σήμερα. Γιατί τώρα δεν θα κάνετε εκπομπή… στην ΕΡΤ. Άντε γεια κυρά μου άντε γεια!


Ένας Αγανακτισμένος Ερτικός»

Συμβουλάτορας και επιχειρηματίας ο Νίκος Παπανδρέου!

Ως τώρα, γνωρίζαμε ότι παρέχει συμβουλές στον μεγάλο αδελφό, τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον βλέπαμε και σε πολλά ταξίδια στο εξωτερικό που είχαν να κάνουν με επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ο Νίκος Παπανδρέου, αποφάσισε να ανοίξει τα επαγγελματικά του φτερά και συνέστησε εταιρεία συμβούλων. Το όνομα αυτής "Top cultural and financial firm". Πρόκειται για μια μονοπρόσωπη ΕΠΕ με κεφάλαιο 6.000 ευρώ.
Η εταιρεία θα δραστηριοποιείται στον τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων, των ΜΜΕ, των βιβλιοθηκών, των εταιρειών παραγωγής, θα παρέχει υπηρεσίες για οικονομικές δραστηριότητες και θα μπορεί να συνεργάζεται με...

Μεθοδεύσεις στο ΔΟΛ για μείωση μισθώνΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΕΣ ΓIA TON Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM


Με μείωση μισθών εκβιάζει η διοίκηση του ΔΟΛ. Ο Σταύρος Ψυχάρης απειλεί οτι αν δεν γίνει αποδεκτό το να μειωθούν οι μισθοί των δημοσιογράφων κατά - τουλάχιστον - 10%, τότε θα βάλει λουκέτο στο ημερήσιο Βήμα.
Από την άλλη πλευρά η εργοδοσία διαβεβαιώνει (προφανώς για να μην υπάρξουν αντιδράσεις) οτι και να κλείσει η πρωινή του ΔΟΛ δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς από τους εργαζόμενους και οτι όλοι θα απορροφηθούν από το Βήμα της Κυριακής, το site και το newsroom του Οργανισμού.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ FM με ψήφισμα της συνέλευσής τους εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους απολυμένους διοικητικούς του ΔΟΛ και ζητούν από την ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους. Επίσης καταγγέλλουν την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπροσώπων των εργαζομένων και απαιτούν την αφαίρεση της κάμερας παρακολούθησης (!) από το studio και το production.
Σχετικά με τα λειτουργικά προβλήματα του ραδιοσταθμού οι....

Κέρδισαν την πρώτη δικαστική μάχη οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή

Την πρώτη δικαστική μάχη κέρδισαν οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή καθώς η Δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα της εταιρείας “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” για έκδοση Προσωρινής Διαταγής που δεν θα επέτρεπε πλέον καν την προσπάθεια είσπραξης των χρεωστούμενων στους εργαζομένους, με κατασχέσεις ή άλλους νόμιμους τρόπους.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ”, ενόψει της εκδίκασης στις 2 Φεβρουαρίου 2011 της αίτησης πτώχευσης που έχει καταθέσει, έχει ζητήσει τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων ώστε να μην επιτρέπεται στους πιστωτές της (δηλαδή στους εργαζόμενους) η διεκδίκηση των χρημάτων τους με όλους τους νόμιμους τρόπους. Το δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα έχει ορισθεί για τις 17 Δεκεμβρίου και προχθες Τρίτη 23 Νοεμβρίου συζητήθηκε το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής.
Οπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο μπλογκ freeapog, διά των δικηγόρων τους, άσκησαν Κύρια Παρέμβαση ζητώντας από το δικαστήριο να μην εκδώσει προσωρινή διαταγή υπέρ της επιχείρησης, προσκομίζοντας στοιχεία, που προέκυψαν από νομική και δημοσιογραφική έρευνα και τα οποία αποδεικνύουν ότι η εταιρεία “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ”, παρόλο που έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης, εξακολουθεί να...

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Τα ΝΕΑ, ο Τόμσεν και τα σεμινάρια του ΔΝΤ

Πολλοί που διάβασαν σήμερα το κύριο άρθρο των ΝΕΩΝ, δαγκώθηκαν καθώς απροκάλυπτα η εφημερίδα του ΔΟΛ τάσσεται κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Όπως γράφουν χαρακτηριστικά ΤΑ ΝΕΑ στην 3η σελίδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις κόντρα στις απολύσεις και στις περικοπές μισθών «θα εµποδίσουν τις αλλαγές που επιχειρούνται και οι πρώτοι που θα χάσουν θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόµενοι ενώ οι εντυπώσεις αναστάτωσης που δηµιουργούν (οι κινητοποιήσεις) αρκούν για να βλάψουν τη γενικότερη προσπάθεια ανάκαµψης»!..
Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρόκειται για άρθρο του «προχωρημένου» Πρετεντέρη ή κάποιου άλλου αρθρογράφου της εφημερίδας, αλλά για την επίσημη θέση ενός υποτίθεται κεντροαριστερού φύλλου… Αυτά όμως γράφουν και χάνουν σιγά σιγά τους αναγνώστες τους που κι αυτοί είναι μέρος του κοινωνικού συνόλου που χειμάζεται από τις επιταγές του μνημονίου και της τρόϊκας…

Υ.Γ
Εντύπωση προκάλεσε η ευφράδεια του εκπροσώπου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν που αν και με δυσκολίες στην εκφορά του λόγου, έδωσε ουκ ολίγες συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους ελληνικών ΜΜΕ όπου απαρίθμησε το τι περιμένει τον ελληνικό λαό. Κι όλα αυτά χωρίς να έχει απέναντί του όχι μόνο σοβαρό αντίλογο αλλά ούτε καν αντίλογο…

Υ.Γ.1 Φαίνεται πως έπιασαν τόπο τα σεμινάρια και τα...

Στο κίνημα της Ντόρας κι ο Γ. Κοντογιάννης


Μετά τη διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, ήταν η σειρά του βουλευτή Ηλείας Γιώργου Κοντογιάννη να αποχωρήσει από τη ΝΔ και να ανεξαρτητοποιηθεί.
Ο Κοντογιάννης μιλώντας στη Βουλή είπε οτι διαφωνεί με τη στάση του κόμματός του και του Αντώνη Σαμαρά σε ό,τι αφορά στην παροχή συναίνεσης για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Παράλληλα επεσήμανε ότι το κομματικό περιβάλλον της ΝΔ του στερεί το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης: "Από το να είμαι πιστός στην κομματική γραμμή προτιμώ να μείνω πιστός στο δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση"- είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η πολιτική του διαδρομή δεν του επιτρέπει να παραμείνει στην "αυτοαποκαλούμενη" ΝΔ.
Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης ανήκει στο στενό πολιτικό περιβάλλον της Ντόρας...

Ποιός είναι ο νεαρός;..

Ποιος είναι ο νεαρός κύριος που φωτογραφίζεται δίπλα στη Ζωή Λάσκαρη και κοιτάζει το φακό με αυταρέσκεια;..

Πρόταση στον Θέμο από το Mega μέσω Μανωλίδου


Πρόταση από το Mega δέχθηκε, αλλά προφανώς δεν την αποδέχθηκε ή μήπως συνέβη κάτι άλλο; Ο λόγος για τον Θέμο Αναστασιάδη όπου προχθές το βράδυ φιλοξενώντας μεταξύ άλλων στην εκπομπή του την Αθηναίς Νέγκα, αποκάλυψε ότι δέχθηκε πρόταση από το μεγάλο κανάλι, χωρίς όμως να πει περισσότερα, προφανώς σεβόμενος την καλεσμένη του που εκείνη την ώρα περιέγραφε πώς βρέθηκε στην κριτική επιτροπή του «Just the two of us».
Αυτά γράφει το enimerosi24 αλλά εμείς σας αποκαλύπτουμε το παρασκήνιο:
Η Ευγενία Μανωλίδου ήταν αυτή που μετέφερε την προκαταρκτική πρόταση από τον Πέτρο Μπούτο (το ενημερωτικό του MEGA, ούτε να ακούει το όνομα Θέμος) και αμέσως μετά είδαμε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ μεγάλη συνέντευξη του επικεφαλής του ψυχαγωγικού .
Τώρα αν ΟΛΑ αυτά αληθεύουν ή είναι σενάρια και πιέσεις προς τον ΑΝΤ1 μόνο ο Θεός και ο Θέμος ξέρουν...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Αφιδνών την ΚυριακήΣυγκέντρωση πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή 28/11 και ώρα 11.30, στα διόδια Αφιδνών η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Διαμαρτυρόμαστε κατά των διοδίων που έχουν -στην κυριολεξία-περικυκλώσει την περιοχή μας και για την αλλαγή τακτικής της εταιρείας Νέα Οδός Α.Ε. που καθυστερεί τους οδηγούς που αρνούνται την πληρωμή διοδίων, αναγκάζοντάς τους πρακτικά να ανοίγουν μόνοι τους τις μπάρες για να περνούν ελεύθερα.
Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής»

Περισσότερα στο...

Απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των Ενώσεων στα ΜΜΕ


H Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων* στα ΜΜΕ που συνεδρίασε εκτάκτως μετά την απαράδεκτη προσπάθεια επιβολής μείωσης μισθών και κατάργησης των ΣΣΕ στον όμιλο ΣΚΑΪ και τις μαζικές απολύσεις στο ραδιόφωνο του «ΑNTΕΝΝΑ» και του «FREEDOM», καλεί τα Δ.Σ. των Ενώσεων όλου του κλάδου να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καλεί τους εργαζόμενους ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ:

-Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 , στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση στην είσοδο του «ΣΚΑΪ» (Εθνάρχου Μακαρίου & Φαληρέως 2).

-Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 , στις 11 το πρωί, σε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών) στην οδό Ακαδημίας 20 (γραφεία ΕΣΗΕΑ) και πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

-Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010, μαζί με όλο τον κλάδο στην 24ωρη γενική απεργία.

Η Συντονιστική Επιτροπή θα παραστεί στην...

Θύελλα από τις μαζικές απολύσεις στον ΑΝΤ1


Εκρηκτική κατάσταση επικρατεί στον όμιλο του ΑΝΤ1 μετά από τις μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων στο ραδιοφωνικό σταθμό.
Μετά τις απομακρύνσεις της Φαίης Χρυσοχόου και της Φωτεινής Γεωργίου συνεχίστηκαν και χθες οι απολύσεις με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καν προσωπικό για την εκφώνηση των δελτίων ειδήσεων.
Στο σταθμό επικρατεί αναστάτωση και η κατάσταση είναι δραματική καθώς ήδη έχουν απολυθεί 8 άτομα από το ρεπορτάζ, την παραγωγή και την αίθουσα σύνταξης. Ανάμεσα τους ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Αδαμόπουλος, η Χριστίνα Γαλανοπούλου (παραγωγός), ο Χρήστος Χωμενίδης (συγγραφέας - παραγωγός), ο Στέλιος Ιωάννου (δημοσιογράφος), Θεοδόσης Πάνου (αστυνομικό) η Ιωάννα Κατσέλη και ο Μανώλης Τσουμάκης (σύνταξη και εκφώνηση δελτίων ειδήσεων) και η Μάρα Βαφειάδου (παραγωγός ειδήσεων).
Οι υπεύθυνοι του ομίλου ΑΝΤ1 κρύβονταν και στις συνεχείς οχλήσεις της ΕΣΗΕΑ δεν υπήρχε υπεύθυνος για να δώσει εξηγήσεις.
Αναστάτωση επικρατεί και στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 μετά την έντονη φημολογία ότι θα υπάρξουν και εκεί μαζικές....

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

«Οχι στις μειώσεις μισθών και στις ατομικές συμβάσεις»
«Δεν δεχόμαστε μειώσεις μισθών, δεν υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις». Αυτό αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του Σκάι που δεσμεύτηκαν κατά την έκτακτη γενική συνέλευση τους, ότι δεν θα υπογράψουν τις «ατομικές συμβάσεις» εργασίας που η διεύθυνση του σταθμού απαιτεί, προκειμένου να κατοχυρώσει τη μείωση της μισθοδοσίας τους κατά 10%.
Στην ανακοίνωση που υπογράφει η εκπρόσωπος Δήμητρα Κουντή και την συνυπογράφει η κοινή συνέλευση όλων των εργαζομένων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Αλαφούζου τονίζεται ότι οι μόνες αρμόδιες για την διαπραγμάτευση των συμβάσεών τους είναι οι συνδικαλιστικές ενώσεις τους.
Οι εργαζόμενοι καλούν την...

Ο Λαυρεντιάδης είναι εδώ!
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είναι εδώ! Όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα Espresso o επιχειρηματίας βραβεύτηκε - ως μέγας χορηγός - από την χορωδία της Νίκαιας «Τροβαδούροι». Η εφημερίδα αφιερώνει μία ολόκληρη σελίδα (χορηγός γαρ και της Espresso ο Λαυρεντιάδης) με φωτορεπορτάζ από τη βράβευση του επιχειρηματία στη Νίκαια.
Επίσης ο Λαυρεντιάδης (όπως και ο Πέτρος Κυριακίδης) τιμήθηκε από την Αρχιεπισκοπή με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου για τις δωρεές προς την ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αποστολή» της οποίας γενικός διευθυντής είναι ο δημοσιογράφος Κωστής Δήμτσας.
Πληροφορίες, οι οποίες ελέγχονται, αναφέρουν ότι ο Λαυρεντιάδης θα βραβευτεί και από τις διοικήσεις συγκροτημάτων Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τις κατά καιρούς «γενναίες» χορηγίες του.
Η βράβευση Λαυρεντιάδη σύμφωνα με πληροφορίες, που και πάλι ελέγχονται, θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτή εκδήλωση στο...

Νέες απολύσεις στο ενημερωτικό(;) ραδιόφωνο του ΑΝΤ1Νέες απολύσεις και απομακρύνσεις εργαζομένων στον ΑΝΤΕΝΝΑ Radio. Η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού του ραδιοσταθμού Ευ. Περπινια – και σύμφωνα με ενημέρωση της εκπροσώπου των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό Λίντας Γιαννοπούλου - ανακοίνωσε στις δημοσιογράφους Φαίη Χρυσοχόου και Φωτεινή Γεωργίου (και οι δύο εργάζονται στο σταθμό περισσότερα από 17 χρόνια) ότι διακόπτεται η συνεργασία τους με τον ρ/σ ΑΝΤ1. Την ίδια ώρα ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης Βασίλης Αδαμόπουλος δεν είχε γνώση των εξελίξεων ενώ υπάρχει και κενό… εξουσίας καθώς εδώ και μήνες μετα την αποχώρηση του Γ. Ταμπακόπουλου από τη θεση του Γενικου Διευθυντη του ραδιοσταθμού του ΑΝΤΕΝΝΑ η θέση χηρεύει. Οι διαρροές ότι «χρέη» Διευθυντή των Ραδιοφώνων του Ομιλου εκτελεί ο Διευθυντής του μουσικου σταθμου ΡΥΘΜΟΣ και Διευθυντής της δισκογραφικης εταιρειας ΗΕΑVEN Μακης Πουνέντης κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν τους εργαζόμενους.
Όπως ενημερώνει την....

Με αγωγή απαντά η Creta Farm στις καταγγελίες του «Αρχιπελάγους»

Επιχείρηση φίμωσης επιστημονικών φορέων και δημοσιογράφων
για το περιβαλλοντικό έγκλημα
στην περιοχή Λατζιμά του Ρεθύμνου


Ζητάει και τα ρέστα η αλλαντοβιομηχανία Creta Farm που προχωρά σε αγωγή εναντίον του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπελάγους", του Θ. Τσιμπίδη Διευθυντή του Ινστιτούτου καθώς και κατά του επικεφαλής του εργαστηρίου Ανόργανης & Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Στ. Λιοδάκη. Μέσα από την αγωγή η βιομηχανία αλλαντικών της Κρήτης ζητά αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για τις έρευνες που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο για τον εντοπισμό και το μέγεθος της περιβαλλοντικής ρύπανσης στην περιοχή Λατζιμά του Ρεθύμνου, δίπλα στις χοιροτροφικές μονάδες της γνωστής βιομηχανίας αλλαντικών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου, «μέχρι σήμερα ελάχιστα έχουν γίνει για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’70 και έχει υποβαθμίσει σε τεράστιο βαθμό τη συγκεκριμένη περιοχή». «Το εξελισσόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα διογκώνεται καθημερινά καθώς πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων για πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις εις βάρος της Creta Farm μένουν ανεφάρμοστες και τα πρόστιμα που έχουν επιδικαστεί στη βιομηχανία είτε δεν εισπράττονται είτε διαγράφονται. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στους....

Συνέλευση στο ΕΘΝΟΣ για απολύσεις - περικοπέςΤην ενεργοποίηση της ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις, τις συγχωνεύσεις και τις περικοπές στο συγκρότημα του Πήγασου ζητάει η εκπρόσωπος των συντακτών του ΕΘΝΟΥΣ και ΕΘΝΟΥΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Η Ιωάννα Ηλιάδη, που καταγγέλλει νέες απολύσεις στο Εθνος, καλεί σε συνέλευση όλους τους δημοσιογράφους την προσεχή Πέμπτη 25/11 στις 16:00 στον πρώτο όροφο της εφημερίδας. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Παρά τις υποσχέσεις της διεύθυνσης ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας δημοσιογράφων, ήδη μετράμε απώλειες θέσεων εργασίας μας στην επιχείρηση. Η διόρθωση σαρώνεται από κύμα απολύσεων ενώ χάθηκε και μια θέση εργασίας φωτογράφου. Παράλληλα συνενώθηκαν τα αθλητικά τμήματα της επιχείρησης, γεγονός που θεωρείται βέβαιο ότι θα δημιουργήσει νέους "υπεράριθμους" που θα βρεθούν πιο κοντά στην έξοδο.
Η εργοδοσία λέει ανοιχτά ότι....

Κινητοποιήσεις για τις μεθοδεύσεις Αλαφούζου


Να αποσύρει τις προτάσεις του ο Ομιλος Αλαφούζου για ατομικές συμβάσεις εργασίας ζητάει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ που ομόφωνα:

1. Απαιτεί από την ιδιοκτησία του Ομίλου Αλαφούζου να αποσύρει αμέσως την πρότασή του προς τους εργαζόμενους στον ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και ΣΚΑΪ TV να αποδεχθούν μείωση μισθών και ιδιαίτερα την πίεση για υπογραφή «ατομικών», τάχα, Συμβάσεων Εργασίας. Η τυχόν επιμονή σε αυτήν την πολιτική που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και υπονομεύει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα, θα θεωρηθεί από την ΕΣΗΕΑ ως κήρυξη πολέμου και θα απαντηθεί ανάλογα.

2. Καλεί όλους τους συναδέλφους του ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και τηλεόραση να μην υπογράψουν καμία τέτοια «συμφωνία», που απεμπολεί βασικά δικαιώματα. Ο μόνος αρμόδιος για διαπραγμάτευση ΣΣΕ είναι η ΕΣΗΕΑ.

3. Το Δ.Σ. καλεί ιδιαιτέρως τα διευθυντικά στελέχη στα συγκεκριμένα ΜΜΕ να απέχουν από κάθε πίεση σε συναδέλφους σχετικά με τις διαβόητες....

Διαψεύδει και για τον Αθήνα 9,84 ο Β. Θωμόπουλος


Σε δεύτερη διάψευση προβαίνει μέσα σε λίγες ημέρες ο δημοσιογράφος Βασίλης Θωμόπουλος στα περί μεταγραφής του και συζητήσεων για ανάληψη διευθυντικών θέσεων σε κρατικά, δημόσια ή δημοτικά μέσα ενημέρωσης.
Την πρώτη φορά είχε διαψεύσει πληροφορίες των zoornalistas σχετικά με προτάσεις που του έγιναν από την ΕΡΤ για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων καθώς και τα περί διαφωνιών του με τη διοίκηση της Real News.
Tώρα ο διευθυντής σύνταξης της Real News διαψεύδει τις πληροφορίες του newpost.gr που τον ήθελαν να χτυπάει την πόρτα του Αθήνα 9,84 επιδιώκοντας να καταλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή.
Πολλοί αναρωτιούνται σε τι οφείλονται όλος αυτός ο θόρυβος και οι διαρροές περί....

Τα «60 λεπτά» του CBS στο Αγιον Ορος και στο Βατοπέδι

Στο Αγιον Ορος βρίσκονται εδώ και τέσσερις ημέρες οι συντελεστές και τα συνεργεία της εκπομπής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό συνεργείο επισκέφτηκε τις Ιερές Μονές Σταυρονικήτα, Σίμωνος Πέτρα, Παντοκράτορος και Βατοπεδίου. Το ενδιαφέρον των αμερικανών δημοσιογράφων επικεντρώθηκε στο Βατοπέδι αλλά όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές δεν εξάντλησε τον προγραμματισμένο χρόνο του μόνο στη γνωστή υπόθεση.
Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι έγιναν αρκετές αναφορές στην «υπόθεση Βατοπεδίου» αλλά η εκπομπή εστίασε και στην ιστορία τόσο της Μονής Βατοπεδίου όσο και των υπολοίπων τριών των Μονών ερευνώντας τον Βυζαντινό πολιτισμό μέσω των κειμηλίων που βρίσκονται στα μοναστήρια του Αγίου Όρους.
Συνεντεύξεις παρεχώρησαν ο ηγούμενος της μονής Σίμωνος Πέτρα, Ελισαίος και Βατοπεδίου γέροντας Εφραίμ.
Υπενθυμίζεται ότι η εκπομπή «60 λεπτά» ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1968 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με πολύ μεγάλη επιτυχία...

Ο Δ. Ρίζος δεν ξεχνά…
Αναφανδόν στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας τάχθηκε ο Αδέσμευτος του Δημήτρη Ρίζου. Η στήριξη είναι εμφανέστατη ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Ρίζος πνέει μένεα κατά της Ρηγίλλης εξ αιτίας και της εξαίρεσής του από το διαφημιστικό πακέτο των υποψηφίων της ΝΔ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Από την άλλη πλευρά ο Ελεύθερος Τύπος αντιμετωπίζει την Ντόρα και το νέο της κόμμα με ουδετερότητα και κριτική διάθεση καθώς ο Γιώργος Κουβαράς επεσήμανε και κατέγραψε τις «πέντε αντιφάσεις της κυρίας Μπακογιάννη»…
Υ.Γ. Ο Δ. Ρίζος βέβαια (και μετά από αντιδράσεις) σήμερα σε πρωτοσέλιδο σημείωμά του ξεκαθαρίζει(;) ότι η εφημερίδα του ούτε Ντορική είναι ούτε Σαμαρική, αλλά ούτε και στενά κομματική! Επισημαίνει οτι...

Ακάλυπτοι όσοι δεν εκπροσωπούνται από σωματεία

Κανόνας οι επιχειρησιακές
συμβάσεις αντί των κλαδικών


ΜΕ παυσίπονα, για να γίνει πολιτικά ανεκτή η κατάλυση των κλαδικών συμβάσεων, ολοκληρώθηκε χθες η 2η αναθεώρηση του Μνημονίου έπειτα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας. Ετσι, δόθηκε «παράθυρο» για μια κατ' αρχήν κάλυψη εργαζομένων από «απεχθείς» επιχειρησιακές συμβάσεις, αλλά ώς... εκεί. Η τελική διατύπωση απομονώνει όσους εργαζόμενους δεν εκπροσωπούνται συλλογικά. Ενστάσεις εκφράστηκαν από την τρόικα για την επιτυχία του προϋπολογισμού, για τα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα τύπου περαίωσης, αλλά και για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να περικόψει τις δαπάνες σε ΔΕΚΟ...

Γ. Κουρής: Βγάλτε τον Φίλαθλο μόνοι σας!

Σταχυολογούμε από τη στήλη Μέσα & Media του Χρήστου Ξανθάκη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟΝ «ΦΙΛΑΘΛΟ»
, ένα από τα ιστορικότερα και πλέον επιδραστικά αθλητικά φύλλα. Το χρώμα του χρήματος δεν έχει εμφανισθεί εδώ και αρκετό καιρό στα γραφεία της εφημερίδας και οι συντάκτες κόντεψαν να λιποθυμήσουν από τις φημολογίες περί καταστροφής και κλεισίματος. Προς τούτο συναντήθηκαν την περασμένη Πέμπτη με τον εκδότη Γιώργο Κουρή κι αυτός τους είπε ότι εντός των ημερών θα λάβουν ένα μισθό, ότι αν προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας θα κλείσει την εφημερίδα την άλλη μέρα και ότι αν τέλος πάντων τον θέλουν τον «Φίλαθλο» να τον βγάλουν μόνοι τους, κανένα πρόβλημα είναι στη διάθεσή τους και θα τους στηρίξει κιόλας. Από την πλευρά τους οι συντάκτες (γύρω στους 40 τον αριθμό) εκτιμώντας τη στάση της ιδιοκτησίας, απέκλεισαν για την ώρα την επίσχεση και αποφάσισαν να συνεννοηθούν με δικηγόρους για να δουν τα «πώς» και τα «διά ταύτα» μιας δικής τους διαχειριστικής προσπάθειας.

ΔΙΨΗΦΙΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΠΕ. Κυκλοφορεί ως σενάριο από κεντροδεξιούς κύκλους, εδώ και μερικές ημέρες: Τόσο στην ΕΡΤ όσο και στο ΑΠΕ και στις υπόλοιπες υπηρεσίες πληροφόρησης του Δημοσίου θα....

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ανάρπαστη η Απογευματινή των Εργαζομένων παρά τις τρικλοποδιές Σαραντόπουλου


Ανάρπαστη έγινε η Απογευματινή των Εργαζομένων που κυκλοφόρησε σήμερα ως free press. Ο αποτυχημένος εργολάβος - εκδότης Κώστας Σαραντόπουλος είχε προσπαθήσει την περασμένη Παρασκευή να εμποδίσει τους 130 απλήρωτους εργαζόμενους να εκδώσουν την “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ” καθώς με εξώδικο στο πρακτορείο ΑΡΓΟΣ, ζήτησε από αυτό να μην διανείμει την εφημερίδα στα περίπτερα. Η εφημερίδα όμως κυκλοφόρησε σήμερα κανονικά ως free press έντυπο.
Οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή σε σημείωμα τους στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αναφέρουν:
«Αντιστεκόμαστε...
...γιατί έτσι οφείλουμε στην επαγγελματική και προσωπική μας αξιοπρέπεια.
Γιατί μάθαμε να μη λυγίζουμε στις δυσκολίες.
Αντιστεκόμαστε γιατί μια ιστορική εφημερίδα, μια επιχείρηση με 130 εργαζομένους, μπορεί να σωθεί. Ακόμη και τώρα, την ύστατη στιγμή.
Προσπάθησαν να μας εμποδίσουν. Τίποτε, όμως, δεν πρόκειται να μας σταματήσει.
Με την έκδοση της “Απογευματινής των Εργαζομένων” σήμερα στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα.
Και ενώνουμε τη φωνή μας, με τις φωνές όλων των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν – με πρόσχημα την κρίση – μια πρωτοφανή προσπάθεια καταπάτησης ακόμη και στοιχειωδών δικαιωμάτων
».

Οι συντάκτες, διοικητικοί και τεχνικοί που εργάστηκαν εθελοντικά για την....

Πρωτοσέλιδα µόνο για iPad


-Apple και Μέρντοχ στήνουν την πρώτη «εφηµερίδα» αποκλειστικά για κοµπιούτερ - ταµπλέτες

- Η «DAILY» θα συνδυάζει «τα πιο λαϊκά θέµατα µιας ταµπλόιντ µε τις αναλύσεις παραδοσιακών εφηµερίδων»Επιμέλεια: Νατάσα Μπαστέα / ΤΑ ΝΕΑ

Τη δηµιουργία νέας «ψηφιακής εφηµερίδας» αποκλειστικά για κοµπιούτερ - ταµπλέτες όπως το iPad ετοιµάζονται να ανακοινώσουν σε λίγες ηµέρες ο µεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ και ο επικεφαλής της Apple Στιβ Τζοµπς.

Υστερα από µήνες µυστικών διαπραγµατεύσεων έγινε χθες γνωστή η συνεργασία των δύο κολοσσών, δηλαδή της Apple και της εκδοτικής αυτοκρατορίας του Μέρντοχ για τη νέα ψηφιακή εφηµερίδα µε τίτλο «Daily», την πρώτη εφηµερίδα σχεδιασµένη αποκλειστικά για....