ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Ολο το παρασκήνιο για την τοποθέτηση του Ηλία Μάτσικα στο ΑΠΕ


Επιτέλους! Εδέησαν οι κυβερνητικοί και όρισαν νέο γενικό διευθυντή στο ακέφαλο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ, όπως είχαν αποκαλύψει στις 19 Ιουνίου πρώτοι οι zoornalistas , αναλαμβάνει ο γερμανοτραφής, με σπουδές αρχιτέκτονα - μηχανικού, Ηλίας Μάτσικας που αποχωρεί από ΤΑ ΝΕΑ μετά από 25 ολόκληρα χρόνια.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος πέρασε από όλες τις θέσεις της εφημερίδας όπου πολλοί τον θεωρούσαν ως τον πλέον έμπιστο του αείμνηστου διευθυντή Λέοντα Καραπαναγιώτη.
Μετά και τον θάνατο του Λαμπράκη, όταν τις τύχεςτου ΔΟΛ ανέλαβε ο Σταύρος Ψυχάρης, ο Μάτσικας παροπλίστηκε και σε αυτό συνετέλεσε και η αλλαγή διευθυντών σε Βήμα και ΝΕΑ. Καθώς οι σχέσεις του με τον νέο διευθυντή Χρήστο Μεμή δεν ήταν από τις καλύτερες, του προτάθηκε να αποχωρήσει από τη θέση του διευθυντή σύνταξης των ΝΕΩΝ ενώ όπως του είπαν υπήρχε και η λύση της εθελουσίας εξόδου. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο παροπλισμός του στη θέση του συμβούλου έκδοσης της εφημερίδας με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών του…
Ο Ηλίας Μάτσικας επελέγη μεταξύ πολλών άλλων υποψηφίων (όλοι τους δυνατά ονόματα) και σε αυτό είπαν κάποιοι ότι συνετέλεσε η...

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Τα ζόμπι και ο Παπανδρέου ανέστησαν την ΕλευθεροτυπίαΠολύ κακή ήταν η Κυριακή που μας πέρασε για τις πανελλαδικές κυκλοφορίες των εφημερίδων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πρακτορείων.
Η μόνη που διασώθηκε είναι η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία η οποία αύξησε την κυκλοφορία κατά 28.000 και πούλησε 120.350 φύλλα. Κάποιοι είπαν ότι η Κ.Ε. ανέβηκε λόγω της συνέντευξης του Γ. Παπανδρέου και του αισιόδοξου μηνύματος περί εξόδου από την κρίση.
Κάποιοι άλλοι επέμεναν ότι όλο το «πακέτο» ήταν ελκυστικό για τον αναγνώστη καθώς περιείχε: τον χρηστικό «Οδηγό επιβίωσης» για το Ασφαλιστικό, τον Φάουστ» του Γκαίτε, το dvd του Ρομέρο «Η νύχτα των Ζωντανών Νεκρών» και το Gourmet με τις συνταγές του Λαζάρου.
Η Ελευθεροτυπία έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το...

Αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης στις εφημερίδες

Ανέλπιστα θετικά, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία γενικότερα, κινήθηκε η διαφημιστική δαπάνη στις εφημερίδες, το μήνα Ιούνιο, συμπαρασύροντας και τα στοιχεία του 6μήνου, που αφορούν στο Μέσο.
Ειδικότερα και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία Media Services, η διαφημιστική δαπάνη στις εφημερίδες παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009, κατά 18,94%, ανερχόμενη στα 48,72 εκατ. ευρώ, την ίδια ώρα που ο μέσος όρος στα τέσσερα ΜΜΕ που εξετάζονται (τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνο) δείχνει σημαντική κάμψη της τάξης του 7,74%, κυρίως λόγω των απωλειών που εμφανίζονται στο ραδιόφωνο και τα περιοδικά.
Τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική αγορά ωθούν διαφημιστές και διαφημιζόμενους, στην αναθεώρηση των επιλογών τους όσον αφορά το επικοινωνιακό όχημα για την προβολή προϊόντων και υπηρεσιών. Οι ανταγωνιστικές τιμές των ημερήσιων και εβδομαδιαίων φύλλων, έναντι των άλλων μέσων και η διείσδυση που αυτά παρέχουν όσον αφορά το διαφημιστικό μήνυμα, βρίσκονται σε μια «πρώτη ανάγνωση» πίσω από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Το συνολικό ποσό της διαφημιστικής δαπάνης στα ΜΜΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2010, διαμορφώθηκε στο 1,01 δισεκατομμύρια ευρώ, μειωμένο κατά 8,03% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009.
Από πλευράς Μέσων, μόνο οι εφημερίδες, κατάφεραν να εμφανίσουν θετικό πρόσημο στην...

Σε αργία ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλο


Υπεγράφη χθες από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η απόφαση που θέτει σε αργία τον Δήμαρχο Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο Χρονόπουλος σύμφωνα με την ανακοίνωση τέθηκε σε αργία "για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στο Δήμο.
Όπως είχε γράψει η "Ελευθεροτυπία", το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, είχε αποφασίσει τον Ιούνιο να τεθεί σε αργία ο Δήμαρχος και σήμερα επικυρώθηκε η απόφαση.
Λίγες μέρες νωρίτερα ο Εισαγγελέας Πλημμελιοδικών Πυργου με εντολή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είχε ζητήσει την αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας από τον δήμαρχο της Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο. Όπως διαπίστωσε ο Εισαγγελέας, ο δήμαρχος κατείχε το όπλο παράνομα από το 2008. Από την Αστυνομική Διεύθυνση της Ηλείας δήλωναν πως η χορήγηση άδειας είχε γίνει...

Τ’ αγαπημένο μου του 984


Όλα τα ‘χε ο ΑΘΗΝΑ 984 τα διαφημιστικά μπλουζάκια του ‘λειπαν.

Γι αυτό και ο καταχρεωμένος δημοτικός ραδιοσταθμός, που απέχει από τις ακροματικότητες -γιατί άραγε- παρότι φιλοξενεί στο πρόγραμμα του εκατοντάδες δημοσιογράφους πρώτης γραμμής προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια ειδικού ρουχισμού για το σύνολο των εργατών του Δ. Αθηναίων με σκοπό την προβολή της Επιχείρησης, με την εμφανή αναγραφή του λογότυπου αυτής «Αθήνα 9,84 FM STEREO»!

Θα είχε υπερκέρδη φαίνεται το τελευταίο διάστημα...

Φήμες για οικονομικά προβλήματα του Λ. ΛαυρεντιάδηΠολλές φήμες και διαρροές για οικονομικά προβλήματα του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με αφορμή τη μη συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ολυμπιακού. Αναδημοσιεύουμε από το parapolitika.gr :
Ετοιμάζεται να βαρέσει κανόνι ο Λ. Λαυρεντιάδης
Εδώ και αρκετό καιρό σας γράφουμε ότι ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Η πιάτσα βοά ότι αντιμετωπίζει (πλέον) σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Κάποιοι, μάλιστα, έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα θα εγκαταλείψει τις θέσεις που κατέχει στην επιχειρηματική σκηνή. Ο Λαυρεντιάδης, έχει αρχίσει να φοβάται. Νιώθει αδύναμος απέναντι στο σύστημα. Καταλαβαίνει ότι η αντίστροφη μέτρηση δεν αργεί. Την ίδια ώρα που το αφεντικό της Alapis βρίσκεται σε άσχημη οικονομικά θέση, ο στενός συνεργάτης του, Πέτρος Κυριακίδης, έχει αρχίσει να εγκαταλείπει τις θέσεις που είχε καταλάβει στα media. Κλείνει περιοδικά, διώχνει κόσμο από τα κανάλια και προσπαθεί να ξεφορτωθεί την City Press, τον Flash και την Espresso.

Η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο όμιλος Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη, ήρθε να επιβεβαιωθεί από την αποκάλυψη-κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των Κόκκαλη - Μαρινάκη- ότι ο επιχειρηματίας δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ολυμπιακού.
Ο Λαυρεντιάδης αιφνιδίασε. Ενημέρωσε τον Μαρινάκη την,,,

Μια καλημέρα είναι αυτή...

...πες την κι ας πέσει χάμω. Δοκίμασέ το κι εσύ και θα δεις τον κόσμο σου για λίγο να φωτίζει. Κι έτσι όπως έχουν έρθει τα πάνω-κάτω τους τελευταίους μήνες, το χρειαζόμαστε αυτό το φως επειγόντως. Έστω κι αν είναι μόνο μια δειλή αχτίδα από μια χαραμάδα. Έστω κι αυτό είναι σωτήριο. Χαμογέλασε στον άλλο που περνάει δίπλα σου. Κι ας είναι σκυφτός, σκυθρωπός ή σε σκουντάει αγενέστατα. Αιφνιδίασέ τον με το πλατύτερο χαμόγελο που έχεις και να είσαι σίγουρος ότι ακόμα κι αν δεν σου ανταποδώσει το χαμόγελο, θα τον προβληματίσεις. Μα γιατί χαμογελάει; Μήπως είμαι εγώ ο μαλάκας που έχω καρφώσει το χειλάκι μου με ταβανόπροκα και δεν λέει να σκάσει λίγο μπας και σκιστεί;

Τις προάλλες που γύρναγα από την δουλειά ξημερώματα, έπεσα μούρη με μούρη με έναν κυριούλη μιας κάποιας ηλικίας. Ξινισμένος, τα χέρια πίσω σταυρωτά, το κεφάλι κάτω και πήγαινε. Ήταν από αυτούς που στοιχηματίζεις ότι η παραξενιά κι η γκρίνια είναι τα δύο παπαγαλάκια στους ώμους του και τον ακολουθούν παντού. Φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής, μου έριξε ένα βλέμμα που μ' έκανε να νιώσω ότι πρέπει να βαρέσω προσοχή. Ναι...

Ζητείται (στοιχειώδης) αξιοπρέπεια...

Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΙΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑ - "ΔΕΝ ΣΕ ΦΕΡΝΩ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ"!..

Αν στοιχειωδώς έχει αξιοπρέπεια ο Κώνστας, θα πρέπει να του πετάξει την παραίτησή του στα μούτρα. Του απαγόρευσε να έχει προσωπική γνώμη. Τον αποκάλεσε "Τροϊκανό" , ενώ το εξαπτέρυγό του, ο Τράγκας, συμπλήρωνε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς τον άνθρωπο της...
Σοφοκλέους.
"Άσε το παραμυθάκι Χρήστο μου, ότι είμαστε όλοι εξίσου υπεύθυνοι. Μην είσαι τόσο ένθερμος υπέρ της Τρόικας. Η δουλειά μας είναι να 'μαστε με τον κοσμάκη και όχι με την Τρόικα" .
Ο Κώνστας τόλμησε να ψελλίσει "καλά, εγώ δεν έχω μάνα και πατέρα, δεν ενδιαφέρομαι γι' αυτούς; " . Ανελέητος ο Χατζηνικολάου, συνέχισε το ράπισμα. "Δεν το βλέπω. Πολύ Τροϊκανός είσαι" .
Λίγο πριν του είχε απαγορεύσει να λέει την...

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

-“Ναι” ψήφισαν Μπακογιάννη και Κιλτίδης
-”Όχι” από ακοράφα
-“Παρών” από Δημαρά και Οικονόμου


Με 159 «ναι», τα 157 των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και δύο από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Κιλτίδη, πέρασε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο από τη Βουλή. Το νομοσχέδιο καταψήφισε η ανεξάρτητη βουλευτής, Σοφία Σακοράφα, ενώ “παρόντες" δήλωσαν οι επίσης ανεξάρτητοι Γιάννης Δημαράς και Β. Οικονόμου. Για την Πέμπτη ημέρα της πανελλαδικής απεργίας προγραμματίζεται η ψήφιση του νομοσχεδίου κατ' άρθρο.
Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα που ανακοίνωσε στο Σώμα, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος:
Υπερψήφισαν 159 βουλευτές.
Πρόκειται για τους 157 βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, την ανεξάρτητη Ντόρα Μπακογιάννη και τον επίσης ανεξάρτητο Κώστα Κιλτίδη.
“Καταψήφισαν 137 βουλευτές.
Στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ, προστέθηκε και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα. Από τον χώρο της αντιπολίτευσης προέρχονται και....

Ολλανδία - Ισπανία στον τελικό της Κυριακής

Η Ισπανία κέρδισε τους (κουρασμένους) Γερμανούς με κεφαλιά του Πουγιόλ και πέρασε στον τελικό του Μουντιάλ! Επιβεβαιώνοντας τα προ του Μουντιάλ προγνωστικά οι Ισπανοί κατάφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να περάσουν στον τελικό της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, νικώντας στον ημιτελικό τη Γερμανία με 1-0. Ετσι την Κυριακή 11 Ιουλίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους Ολλανδούς στο "Σόκερ Σίτι" του Γιοχάνεσμπουργκ.

H ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί: Απεργία και στα «portals»


ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ;

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας, συμμετέχοντας στην αυριανή Πανελλαδική-Εργατική συγκέντρωση, θα διατρανώσει την αντίθεσή του κατά του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που πλήττει εργαζόμενους και συνταξιούχους, καταργώντας ασφαλιστικά τους δικαιώματα που κατακτήθηκαν με θυσίες και αγώνες ετών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη της Ενώσεως, που εργάζονται στο Διαδίκτυο να μετάσχουν μαζικά στην σημερινή προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί, στη συμβολή των οδών Κοραή και Σταδίου.

Ταυτόχρονα, προειδοποιεί την ιδιοκτησία όλων των «Portals» να μην εμποδίσει τους εργαζόμενους εκεί να μετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Διότι, σε αντίθετη περίπτωση το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είναι αποφασισμένο να...

Ατυχείς και επικίνδυνες οι δηλώσεις Βγενόπουλου

Ατυχείς και επικίνδυνες θεωρεί η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών τις δηλώσεις του αθλητικοοικονομικού παράγοντα Ανδρέα Βγενόπουλου, που ζήτησε να κλείσουν δύο αθλητικές εφημερίδες!
Είναι απαράδεκτο με οποιαδήποτε πρόφαση να προσβάλλεται βάναυσα η ελευθεροτυπία και να δέχεται επιθέσεις με στόχο να τρομοκρατούνται οι δημοσιογράφοι καταγγέλει η ΕΣΗΕΑ που θεωρεί ότι παρόμοιες τοποθετήσεις, που πέραν όλων των άλλων, θέτουν σε κίνδυνο...

Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου στο «Κέρδος»ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ


Τελεσίγραφο έστειλε το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ προς την ιδιοκτησία και τη διεύθυνση της εφημερίδας «ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ» ζητώντας να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του Τζώρτζη Ρούσσου, συνδικαλιστικού εκπροσώπου της ΕΣΗΕΑ στην εν λόγω εφημερίδα. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση η Ενωση δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις απολύσεις, την απόπειρα εμπέδωσης κλίματος λογοκρισίας και περισσότερο την κατάργηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος στις εφημερίδες.
Η ΕΣΗΕΑ κηρύσσει στην εφημερίδα «ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ» 24ωρη απεργία την Παρασκευή 9 Ιουλίου. Επίσης κηρύσσει 48ωρη απεργία στην ίδια εφημερίδα την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010 με αίτημα την άμεση ανάκληση της παράνομης και προκλητικής απόλυσης. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν την αρχή ενός...

Τα μυστικά της επιτυχίας των Οικονομέα – ΚαμπουράκηΔιαβάζουμε ότι η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ωρα MEGA» κατέγραψε την καλύτερη σεζόν από πλευράς τηλεθέασης. Η εκπομπή του Γιώργου Οικονομέα και του Δημήτρη Καμπουράκη σημείωσε πολύ καλές επιδόσεις στον πίνακα της AGB για το διάστημα από 31 Αυγούστου 2009 μέχρι και 30 Ιουνίου 2010.
Η επιτυχία της εκπομπής δεν είναι τυχαία καθώς όσοι έχουν παρακολουθήσει τους Οικονομέα - Καμπουράκη ομολογούν ότι η χημεία μεταξύ τους είναι καταπληκτική. Το μυστικό της επιτυχίας του πλέον επιτυχημένου δίδυμου της τηλεόρασης είναι απλό και βασιζεται κατά κύριο λόγο στο ότι καταφέρνουν και συνδυάζουν τον άψογο επαγγελματισμό με τον αυθορμητισμό τους. Και οι δύο συντελεστές της «Κοινωνία Ωρα MEGA» μπορούν και συνδυάζουν με επιτυχία το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό με την εποικοδομητική κριτική και την αξιόπιστη (όσο γίνεται στην Τι-Βι) ενημέρωση.
Αναλυτικά και σύμφωνα με τα στοιχεία τηλεθέασης η...

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Η Αλεξάνδρα Τσόλκα ταξιδεύει στις ζωές των άλλων με το πλοίο "Λα Λορελάι"

Aν η Αλεξάνδρα Τσόλκα ήταν Αγγλίδα συγγραφέας και ονομάζονταν Βικτόρια Μίλιμπαντ, θα συζητούσαμε όλοι σήμερα ενθουσιαμένοι για το τελευταίο της συναρπαστικό βιβλίο "Με ένα πλοίο που το έλεγαν Λα Λορελάι".
Η Αλεξάνδρα, δυστυχώς για κείνη είναι Ελληνίδα, δουλεύει σε ιδιωτικό κανάλι και εβδομαδιαία lifestyle περιοδικά και είναι καταδικασμένη ν' αποδείξει οτι κρύβει μέσα της έναν άλλο εαυτό που είναι απο ατόφιο συγγραφικό χρυσάφι.
Στο βιβλίο της που διαβάζεται χωρίς ν αφήνει περιθώρια για αναπνοές και λοξοκοιτάγματα -ακόμη κι αν είσα ξάπλα στη παραλία του "Αστέρα"- αφηγείται την συναρπαστική ζωή ενός παντοδύναμου μεγαλοαστού του κυρίου Οδυσσέα, το άλλοτε...

Μικροπολιτικές αγιογραφίες

Εξακολουθώ να διαβάζω την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ παρά το γεγονός ότι ο Παντελής Καψής, του οποίου είμαι «φαν», μετακόμισε στο Βήμα. Οι πρώτες σελίδες στις οποίες ανατρέχω πάντα είναι οι 4-5 όπου και ο Mικροπολιτικός. Η συγκεκριμένη στήλη έχει πάντα αποκαλυπτικές - διαφωτιστικές ειδήσεις σχολιασμένες με ελκυστικό τρόπο. Σήμερα ανοίγοντας στον Μικροπολιτικό και βλέποντας τον τίτλο «Παύλος καλεί Ζαν Λικ» κάτι μου έκανε (ανάποδο) κλικ. Και αναφέρομαι στο ρεπορτάζ με την δημοσιοποίηση της επιστολής του υπουργού Πολιτισμού με την οποία ο Παύλος Γερουλάνος ευχαριστεί τον γάλλο σκηνοθέτη Ζαν Λικ Γκοντάρ «για το δημόσιο ξέσπασμά του υπέρ της Ελλάδας» στο φεστιβάλ Καννών τον περασμένο Μάιο. Ήταν ιδέα μου ή πράγματι όλο το «κομμάτι» μπήκε για να...

Η V+Ο, ο Βαρβιτσιώτης και οι μνηστήρες για το Ινστιτούτο Δημοκρατίας


Πράγματι το σκηνικό (τύπου Ομπάμα) του συνεδρίου της ΝΔ και η κυκλική πλατφόρμα απ΄όπου μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς εντυπωσίασαν όλους όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο την περασμένη εβδομάδα.
Η εταιρεία V+Ο που είχε την ευθύνη της οργάνωσης κατόρθωσε να αξιοποιήσει αποτελεσματικά - από πλευράς σκηνικών τουλάχιστον- την εμπειρία από το «μοντέλο ΠΑΣΟΚ». Ολοι στη Ρηγίλλης - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – συμφώνησαν ότι έπιασαν τόπο και άξιζαν μεχρι τελευταίου ευρώ τα 250 χιλιάρικα που δόθηκαν ως αμοιβή στην εταιρεία του Θωμά Βαρβιτσιώτη.
Το γεγονός ότι επελέγη η V+Ο λέγεται ότι οδήγησε τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στην απόφαση να θέσει στη διάθεση του Αντώνη Σαμαρά την παραίτησή του (όπως του είχε ζητηθεί) από το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας». Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης θα παραμείνει πρόεδρος στο Ινστιτούτο μέχρι να επιλεγεί ο αντικαταστάτης του. Το πρόβλημα είναι ότι η επιλογή είναι δύσκολη καθώς υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι που επιθυμούν τη θέση και ο Σαμαράς δεν έχει διάθεση να δημιουργήσει νέες δυσαρέσκειες και έριδες μέσα στο κόμμα.
Πολλά ονόματα ακούγονται και...

Η Αγγελική και ο Μαρίνος περιμένουν

της Λίνας Παπαδάκη / protagon.gr

Ξαναπήγα στο «Μητέρα» μετά από ένα τηλεφώνημα της Αντιγόνης Κοντοπούλου. Είναι παιδίατρος και η επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου. Αυτές τις ημέρες βγάζουν ανακοινώσεις στον Tύπο για παιδιά που περιμένουν οικογένεια. Η Αγγελική και ο Μαρίνος «αναζητούν γονείς μέσω της μακρόχρονης αναδοχής ή υιοθεσίας».

Την Αγγελική την είχα γνωρίσει πριν ένα χρόνο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε γράψει γι’ αυτήν στα Νέα: «Αυτό το κορίτσι το αρνήθηκαν δύο φορές. Η φυσική της μητέρα ήταν ανύπαντρη και 55 ημερών την έδωσε σε μια άλλη γυναίκα για να τη φροντίσει με σκοπό κάποια στιγμή να την υιοθετήσει. Η Αγγελική όμως παρουσίασε συμπτώματα αυτισμού και η υποψήφια θετή της μάνα την παραμελούσε. Δυόμιση χρονών τη φέρανε με εισαγγελική εντολή στο Μητέρα. Ήταν βρώμικη, αχτένιστη και δεν δεχόταν να την ακουμπήσει κανείς. Η φροντίδα των βρεφοκόμων γκρέμισε σιγά - σιγά τα τείχη».

Η Αγγελική ακόμη περιμένει. Είναι το μεγαλύτερο απ’ τα 84 παιδιά του Κέντρου. Έχει ψηλώσει, φτιάχνει μόνη της τα μαλλιά της κοτσίδια και δεν βγάζει από πάνω της τα χρωματιστά παπούτσια. Αυτή είναι η τελευταία της ευκαιρία να...

«Η Αυγή έχει βασικό μέτοχο...»ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στην «Αυγή», με τη διάσπαση του Συνασπισμού. Μπορεί η εφημερίδα να είναι τυπικά όργανο του κόμματος, αλλά έχει πλούσια παράδοση πλουραλισμού και «μεικτό» πληθυσμό. Οσοι άλλωστε πέρασαν από τον «Ρήγα Φεραίο» (ωραίες εποχές!), θυμούνται ότι η πλευρά Κύρκου διατηρούσε πάντοτε προνομιακές σχέσεις με την Αγίου Κωνσταντίνου και τροφοδοτούσε επί σειρά ετών το φύλλο με υποψήφιους συντάκτες. Τέλος πάντων, το θέμα είναι τώρα τι λες, που έγραφε και ο ποιητής. Τώρα λοιπόν, οι άνθρωποι της «Αυγής» διευκρινίζουν ότι «δεν πρόκειται να γίνει εφημερίδα δύο κομμάτων», υπογραμμίζοντας ότι το φύλλο «έχει βασικό μέτοχο». Από εκεί και πέρα, συμπληρώνουν ότι «θα διατηρήσει τη δημοσιογραφική της ανεξαρτησία, θα είναι ένα φύλλο ευρύχωρο, χωρίς να χάσει την πολιτική του αναφορά». Και καταλήγουν με νόημα: «Μην ξεχνάτε ότι η "Αυγή" είναι μια ιστορική εφημερίδα της αριστεράς, που προϋπήρξε και...

Το fax του Σόμπολου και η «αντίσταση» της ΕΣΗΕΑ

Eνα ενδιαφέρον (και διαφωτιστικό!) παρασκήνιο για την εκπροσώπηση των δημοσιογράφων στη συζήτηση για το Ασφαλιστικό μας μεταφέρει ο Χρήστος Ξανθάκης μέσω της στήλης του Μέσα & media στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:

Την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, δέχθηκε τηλεφώνημα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, για να περάσει την επομένη το πρωί από το υπουργείο Εργασίας και να συζητήσει το άρθρο 67 του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Πήγε λοιπόν και, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, πέσανε να τον φάνε οι παρόντες στην κουβέντα επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιχειρηματιών των media. Οπότε, όταν δέχθηκε νέο τηλεφώνημα από τη Βουλή την Τρίτη για να συμμετάσχει στην συνάντηση περί ασφαλιστικού της Τετάρτης, συνεκάλεσε Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και το Δ.Σ. αποφάσισε να...

Η επιρροή των blogs και οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι


Περί της επιρροής των blogs και τον ρόλο των επαγγελματιών δημοσιογράφων ξανά ο λόγος από τον Τάκη Αθανασόπουλο στους enet διαλόγους της Ελευθεροτυπίας. Ο Αθανασόπουλος γράφει μεταξύ (πολλών) άλλων:
Οι περισσότεροι bloggers, άνθρωποι που συνήθως διαθέτουν γνώσεις, άποψη και τόλμη, δεν έχουν εκπαιδευτεί ποτέ ως επαγγελματίες δημοσιογράφοι και εδώ ακριβώς βρίσκεται το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους: Τους διαβάζεις και αισθάνεσαι οικειότητα, σαν στο σπίτι σου, καθώς λένε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Διαβάζεις, αντίθετα, επαγγελματίες δημοσιογράφους και συχνά αγανακτείς, όταν δεν χασμουριέσαι…

Αυτοί οι bloggers, εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, τη χρησιμοποιούν για να πουν την άποψή τους και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πετυχαίνει ένα blog, δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους να εκφράσουν την άποψή τους, η οποία, σχεδόν πάντα, είναι διαφορετική από αυτή των εφημερίδων, δίνει την ευκαιρία να ακουστούν και άλλες, διαφορετικές φωνές. Αυτές οι φωνές δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν περιθωριακές αφού τα δημοφιλέστερα blogs έχουν -άνετα- μερικές χιλιάδες αναγνώστες την ημέρα.
Υπάρχουν όμως και bloggers που έχουν εκπαιδευτεί ως επαγγελματίες δημοσιογράφοι, αλλά...

Γενική απεργία αύριο

* ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

* ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

* ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΑΜΕ


Για πέμπτη φορά φέτος ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ συντονίζουν τη δράση τους στην πλέον «καυτή» κοινωνικά χρονιά των τελευταίων δεκαετιών και προχωρούν αύριο, τη μέρα που ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, σε 24 γενική απεργία εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αυτό. Τα δύο συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μία ώρα αργότερα, το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Εγνατίας.

«Οι μικροδιορθώσεις στη Βουλή είναι άνευ ουσίας» διαμηνύουν....

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Αλλο Βήμα, άλλο ΝέαΟι δύο ξένοι… Ρέππας – Παπακωνσταντινου.
Από τους πιο πετυχημένους τίτλους των σημερινών εφημερίδων αυτός στο πρωτοσέλιδο του (πολύ καλού) Βήματος. Παραπέμπει στην πετυχημένη τηλεοπτική σειρα «Δύο ξένοι» των Ρέππα - Παπαθανασίου αφήνοντας τον αναγνώστη να κάνει τους δικούς του συνειρμούς. Η εφημερίδα φυσικά αναφέρεται στην σύγκρουση των δύο υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου και στις νέες επιφυλάξεις που διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που είπε χαρακτηριστικά ότι «αν συνεχίσουμε να κουνάμε το δάχτυλό μας στους εργαζόμενους, αυτοί θα μας κουνήσουν και τα πέντε δάχτυλα»… Από την πλευρά του ο ....

Μουντιάλ: Κόντρα Ολλανδίας - Ουρουγουάης με φόντο τον τελικό

Απόψε στις 21:30 (ΝΕΤ) κρίνεται το πρώτο εισιτήριο του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου


Στο «Γκριν Πόιντ» του Κέιπ Τάουν, η Ολλανδία αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη με έπαθλο μια θέση στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο πρώτος ημιτελικός αρχίζει στις 21:30 (ΝΕΤ). Αύριο, στο δεύτερο ημιτελικό παίζουν Ισπανία και Γερμανία. Ο τελικός της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 11 Ιουλίου.
Στο αγωνιστικό μέρος, από την Ολλανδία θα λείψουν ο αμυντικός Φαν Ντερ Βιέλ και ο μέσος Ντε Γιονγκ ενώ η συμμετοχή του επίσης αμυντικού Ματάϊσεν αναμένεται να κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Από την άλλη, οι Λατινοαμερικάνοι δεν θα έχουν στη σύνθεσή τους τους τιμωρημένους Φουτσίλε και Σουάρες...

Χατζηγάκης: Ετυχε να προσληφθούν και κάποιοι συγγενείς....


«Υπήρξε απόλυτη διαφάνεια στις διαδικασίες πρόσληψης, αλλά έτυχε να θέσουν υποψηφιότητα και να προσληφθούν κάποιοι συγγενείς πολιτικών προσώπων που δεν θα έπρεπε με ‘‘φασιστικό τρόπο να αποκλειστούν’’». Αυτό είπε σήμερα το πρωί ο Σωτήρης Χατζηγάκης στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 9.89, και γέλασε κάθε πικραμένος (μη διορισμένος) Πασόκος…
Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραδέχτηκε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή των Μάκη Πολλάτου και Σπύρου Γκουτζάνη, ότι μπορεί να έγιναν κομματικές προσλήψεις στην Αγρογή ο ίδιος όμως υποστήριξε ότι δεν έχει διορίσει ποτέ κανέναν δικό του… Σε αυτό το σημείο ήταν που γέλασε κάθε πικραμένος (μη διορισμένος) Νεοδημοκράτης…
Ο Χατζηγάκης βέβαια δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά του Θόδωρου Πάγκαλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν να μιλάει για προσλήψεις, την ώρα που διόρισε την κόρη του, μουσικό, ως μετακλητή υπάλληλο στη Βουλή και στη συνέχεια τη μονιμοποίησε;». Και εδώ ήταν που...

Ανακλήθηκε η άδεια οπλοφορίας του δημάρχου ΖαχάρωςΜε απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ανακλήθηκε χθες η άδεια κατοχής και οπλοφορίας πυροβόλου όπλου (πιστόλι) που είχε χορηγηθεί στον δήμαρχο Ζαχάρως. Το όπλο παραδόθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα...

Όπως διαπιστώθηκε, η άδεια οπλοφορίας του δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου θεωρήθηκε στο τέλος του 2008, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Ο εισαγγελέας διέταξε επίσης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος των αστυνομικών που ευθύνονται...

Χωρίς Τρακουσέλλη τα πρωινά του Galaxy 92Αποχώρησε από τον Galaxy 92 ο Τάκης Τρακουσέλλης, ενώ παράλληλα διακόπτεται μία από τις παλαιότερες πρωινές εκπομπές του μουσικού ραδιοφώνου (7.00-10.00).
Μετα από εννέα χρόνια, το δίδυμο Τρακουσέλλης-Λούκα δε θα ξυπνάει τους ακροατές του G92. Σημειώνουμε οτι το πρωινό ντουέτο από το 2001 που έχει ξεκινήσει στον Galaxy απογείωσε τα νούμερα ακροαματικότητας κατά 3,5 μονάδες και σήμερα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα ακροαματικότητας των μουσικών ραδιοφώνων, και...

«Oυδείς από τους δημοσιογράφους διαφωνεί ότι πρέπει να ελέγχεται...»Διαβάσαμε στο protothema.gr τις θέσεις του Μάκη Πολλάτου σχετικά με την χθεσινή αποχώρηση των δημοσιογράφων από τη συνέντευξη Βενιζέλου στο υπ. Αμυνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «καψώνι» των πολλαπλών ελέγχων στους οποίους υπεβλήθησαν...
O Πολλάτος φαίνεται να ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα σχετικά με το καθεστώς εισόδου και ελέγχων στο Πεντάγωνο και τη στάση των διαπιστευμένων στο υπουργείο Αμυνας δημοσιογράφων. Γράφει συγκεκριμένα:

«…Επισημαίνεται ότι οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι δεν εισέρχονταν ποτέ στο υπουργείο με βάση μια τυπική διαδικασία αναγνώρισης σε στυλ «σε ξέρω, με ξέρεις».
Όλοι οι διαπιστευμένοι στο υπουργείο Άμυνας δημοσιογράφοι εισέρχονται στο...

ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Τι παίζουν οι bookmakers για τους ημιτελικούς

Φαβορί η Ολλανδία, even Γερμανία - Ισπανία


του Δημήτρη Παφίλα

Απόλυτο φαβορί θεωρούνται οι «Ιπτάμενοι» Ολλανδοί από τους Boοkmakers για τον πρώτο ημιτελικό μεταξύ Ουρουγουάης- Ολλανδίας στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.
Αντίθετα, στο ζευγάρι Γερμανίας – Ισπανίας οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, με την εγχώρια εταιρεία της ΟΠΑΠ να μειώνει την απόδοση της Γερμανίας στο 2,60.
Συγκεκριμένα, τέσσερις στις τέσσερις εταιρείες τους δίνουν την αρμάδα του Ρομπέν ως φαβορί ενώ και πανευρωπαϊκά αποτελούν το πιο δημοφιλές στοίχημα στο ανταλλακτήριο Eurobet με απόδοση 1,667.
Ο τοπικός ΟΠΑΠ δίνει 1,55 για την νίκη της Ολλανδίας, 3,40 για την Ισοπαλία και 6 για τη νίκη της Ουρουγουάης.

Στον δεύτερο ημιτελικό Γερμανίας – Ισπανίας οι αποδόσεις είναι μοιρασμένες, παρά τις καλές εμφανίσεις των Γερμανών, αφού για τη νίκη των Γερμανών η διορθωμένη απόδοση της ΟΠΑΠ είναι 2,60, η ισοπαλία στο 3,10 και η νίκη της Ισπανίας 2,50.

Συνήθως όταν οι εταιρείες δίνουν κοντινές αποδόσεις, τότε στατιστικά έρχεται κατά 80% η ισοπαλία....

Ερανος από τους συντάκτες του ΕΤ της Γιάννας για το Alfa NeroΕδώ φαίνεται ο καλός «μιντιάς». Ο Χρήστος Ξανθάκης ανακάλυψε πάλι την είδηση την καλή και τη συνδύασε έτσι όπως μόνο εκείνος μπορεί και το κάνει. Διαβάστε το φαρμακερό σχόλιο που δημοσίευσε στις σελίδες των media στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:
Μόνο για κροίσους
Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση ή σατανική ειρωνεία, αλλά το περασμένο Σαββατοκύριακο, πάνω ακριβώς στη συμπλήρωση ενός έτους από το κλείσιμο του «Ελεύθερου Τύπου», δημοσιεύθηκε μια πολύ ερεθιστική διαφήμιση.
Φορέας το περιοδικό των «Financial Times» (βλέπε «FT Weekend Magazine»), όπου και φιγουράρισε η καταχώριση της εταιρείας «Edmiston». Του παγκόσμιου κολοσσού δηλαδή στις αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις σκαφών, που δεν έχει κανένα πρόβλημα να δηλώνει: «Αμα κάνετε κάτι στο γιότινγκ, καν' τε το με την Edmiston».
Και τι είναι πια τόσο εντυπωσιακό με τη συγκεκριμένη καταχώριση; Μα το σκάφος το ίδιο, που εικονίζεται σε πρώτο πλάνο. Το...

Υπ' ατμόν ανώτατο στέλεχος του ομίλου ΚυριακίδηΕντονες είναι οι φήμες που θέλουν ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του ομίλου Κυριακίδη να βρίσκεται υπ΄ατμόν. Το συγκεκριμένο στέλεχος προσελήφθη με υπέρογκη αμοιβή γεγονός που δημιούργησε τριβές και προβλήματα στο εσωτερικό της εκδοτικής επιχείρησης. Η πρόσληψη του συγκεκριμένου προσώπου έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά πολύ λίγο βοήθησε στο να αναστραφεί η αρνητική πορεία της ΝΕΠ και παρά το γεγονός οτι εμφανίστηκε από τους...

«Αλλα θέλω κι άλλα κάνω» στο ρ/σ Θέμα 989


Σχεδόν καθημερινά ακούμε τον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 989. Αιτία για αυτή την επιλογή αποτελεί κατά κύριο λόγο ο μέγας Τζιμάκος (Πανούσης) που είναι απόλαυση να τον ακούει κανείς στο Δούρειο Ηχο του, έστω κι αυτό το κουτσουρεμένο μισάωρο 12.00 με 12.30.
Χθες το απόγευμα γύρω στις τρεις ανοίγοντας το ραδιόφωνο και περιμένοντας να ακούσουμε την Ελενα Αρσένη και τον Αντώνη Σρόιτερ βρεθήκαμε προ μιας ευχάριστης εκπλήξεως: Ο Σωκράτης Μάλαμας τραγουδούσε το «Αλλα θέλω κι άλλα κάνω…». Την ίδια στιγμή ο (ήρεμος!) Μάνος Κακλαμάνος σχολίαζε εύστοχα και χωρίς πολλά λόγια την επικαιρότητα, συνδυάζοντας τους στίχους των τραγουδιών με τις ανακόλουθες δηλώσεις-υποσχέσεις του Γ. Παπανδρέου. Λίγο αργότερα νάσου και η «Γυριστρούλα» του Λάκη Παπαδόπουλου καθώς και μουσική του διεθνούς ρεπερτορίου…
Ροκάς μας βγήκε ο Κακλαμάνος. Δεν του τόχαμε…

Υ.Γ. Εχουμε διαπιστώσει οτι το πρόγραμμα του σταθμού έχει υποστεί πολλές αλλαγές, προφανώς λόγω των αδειών του καλοκαιριού. Το πρόβλημα είναι οτι...

Με την ιδέα του Νόμπελ Ειρήνης «φλερτάρει» τώρα ο Γ. Παπανδρέου


Κυκλοφορεί εντόνως οτι ο επόμενος προσωπικός στόχος του Γιώργου Παπανδρέου είναι το να προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και μεθοδεύσεις και όπως λέγεται ολόκληρο επιτελείο αλλά και η οικογένεια Παπανδρέου δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα είναι τα αδέλφια του πρωθυπουργού Νίκος και Αντρίκος Παπανδρέου που έχουν επιστρατεύσει όλες τις γνωριμίες τους - κυρίως αυτές με την ομογένεια της Αμερικής - αλλά και τις διεθνείς διασυνδέσεις τους με στόχο να προταθεί ο Γιώργος για το Νόμπελ Ειρήνης. Μία από τις αιτιολογίες είναι ότι ο πρωθυπουργός και «ως πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς είχε τεράστια συνεισφορά στην αδελφοποίηση των εθνών και στην προώθηση ειρηνευτικών διαδικασιών ανά τον κόσμο».
Κάποιοι λένε ότι προς τον σκοπό αυτό εργάζεται και ο αν. υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας ο οποίος κατά την...

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Απογευματινή: Ψηφίζουν για εκπρόσωπο περιμένοντας τους Λίβυους...
Την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η ψηφοφορία για την εκλογή εκπροσώπου στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των συντακτών – μελών της Ένωσης, που εργάζονται στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.
Ο μοναδικός υποψηφιος για τη θέση του εκπροσώπου, μετά και την παρέλευση της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων και ενστάσεων, θα είναι η Βασιλική Σαμαρά.
Θυμίζουμε οτι οι εκλογές γίνονται μετά την παραίτηση της μέχρι τώρα εκπροσώπου Χριστιάνας Διβόλη που έγινε γιαπροσωπικούς λόγους. Οπως λένε οι εργαζόμενοι στη Φειδίου οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι - και ειδικά στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ - για να μην έχεις εκπρόσωπο στο Μικτό της ΕΣΗΕΑ...

Υ.Γ. Τελικά με εκείνα τα χρεωστούμενα τι έγινε; Εδέησε να πληρώσει ο εργολάβος - εκδότης ή ακόμη περιμένει τους Λίβυους επενδυτές για να...

24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για το Ασφαλιστικό


Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ την Πέμπτη, 8 Ιουλίου από τις 6.00 π.μ. έως τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής, 9 Ιουλίου 2010. Αυτό αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητώντας:

-Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα» , που πλήττει βάναυσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τα κεκτημένα όλων των εργαζομένων.
-Την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων, που ψηφίστηκαν για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
-Την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
-Το πάγωμα των απολύσεων και την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας (συμβάσεις αορίστου χρόνου-συμβασιούχοι).
-Την ασφάλιση και ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο διαδίκτυο .
-Τη διακοπή κάθε συζήτησης για περικοπή αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης και...

Το «καψώνι» του Βενιζέλου στους δημοσιογράφους και τα αυτονόητα

Θύμωσαν λέει οι συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Αμυνας και αποχώρησαν από τη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου για το ασφαλιστικό των στρατιωτικών. Δεν τους άρεσε λέει το καψώνι στο οποίο υπεβλήθησαν με τους απανωτούς και περιττούς, όπως είπαν, ελέγχους στο Πεντάγωνο.
«Δεν είμαστε χθεσινοί στο υπουργείο. Και φαντάροι να είμαστε δεν θα μας έκαναν τέτοια καψώνια» έλεγαν πνέοντας μένεα κατά του υπουργού και των επιτελών του…
Μάλιστα ακούσαμε τον Μάκη Πολλάτο (δημοσιογράφο που καλύπτει το Αμυνας) στον ραδιοσταθμό Θέμα 9,89 να μιλάει στον Μπάμπη Κούτρα και τη Ρίτσα Μπιζόγλη για πρωτοφανείς μεθόδους ελέγχου, τόσο κατά την είσοδο στο Πεντάγωνο όσο και στους εσωτερικούς χώρους.
Ο Πολλάτος είπε ότι οι έλεγχοι προσέβαλαν την επαγγελματική αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων ενώ επεσήμανε ότι το ποτήρι ξεχείλισε όταν τους ζητήθηκε να έχουν σε εμφανή θέση τα... καρτελάκια με το όνομά τους.
Καλά ήταν όσα είπε ο Πολλάτος στον 9,89 αλλά μήπως όλοι αυτοί που καλύπτουν το ρεπορτάζ στο υπουργείο (και δεν εννοούμε τον συγκεκριμένο συντάκτη) έχουν καλομάθει και θεωρούν «μαγαζάκι» τους το Αμυνας θεωρώντας ότι μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν όποτε θέλουν;..
Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το...

Μάνια, Παππάς και Σώκος οι «εκλεκτοί» του Γ. Παπανδρέου

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ «ΜΠΛΕ-ΤΙΠΟΤΕ» Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«Οι θυσίες ήδη πιάνουν τόπο, οι πολίτες θα δουν φως στο τούνελ στο τέλος της τετραετίας, οπότε και θα κριθούμε». Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε την (Κυριακάτικη) Ελευθεροτυπία της Μάνιας και τους δημοσιογράφους Τάσο Παππά και Πάνο Σώκο για να απαντήσει πρώτη φορά στο στο πιεστικό ερώτημα της κοινωνίας αλλά και του κόμματός του για τη στιγμή της εξόδου από την κρίση.
Πολλοί είπαν ότι δεν είναι τυχαίο που διάλεξε τον Παππά και τον Σώκο για να δώσει συνέντευξη, καθώς ο Παπανδρέου - αν και έχει δεχτεί πολλές φορές την κριτική τους - τους θεωρεί σοβαρούς και αξιόπιστους δημοσιογράφους. Κάποιοι άλλοι πάλι δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε την Κυριακάτικη για τη συνέντευξή του, γυρίζοντας την πλάτη στα ισχυρά συγκροτήματα του Μπόμπολα και του Ψυχάρη, παρά το...

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ! Δυό ξανθιές και μια μελαχρινή στη συνομωσία της Κάντζας
Όταν η Μαρία Ηλιάκη κάθεται δίπλα στη Δήμητρα Αιγινίτη οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και αυτές ακριβώς τις συγκρίσεις θέλησαν να αποφύγουν οι «αρμόδιοι/ες» εκεί στον ΑLPHA και εξεδίωξαν την μελαχρινή παρουσιάστρια από το ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ…
Πολλοί είπαν ότι ήταν απαίτηση της Ρούλας Κορομηλά να φύγει η Αιγινήτη από το πάνελ της εκπομπής και οι κακές γλώσσες είπαν ότι αυτό έγινε επειδή την ζηλεύει θανάσιμα.
Όπως είναι τοις πάσι γνωστό στο κανάλι της Κάντζας, η Κορομηλά και η Ηλιάκη ζηλεύουν την Αιγινήτη τόσο για το ότι «γράφει» στο γυαλί, όσο και για το ότι δημοσιογραφεί σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ελλάδας. Και όπως λένε κάποιοι άλλοι ένας πρόσθετος λόγος για τη ζήλεια των δύο ξανθιών είναι το ότι η μελαχρινή Αιγινήτη είναι η σύντροφος του γνωστού δημοσιογράφου και άνκορμαν του ΑLPHA Αντώνη Σρόιτερ.
Δικαίως λοιπόν, συμπεραίνουν κάποιοι, ο...

Δυστυχώς χάσαμε τη Λαρίσα...
«Αν η Παραγουάη κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο θα τρέξω γυμνή στους δρόμους της Ασουνσιόν, βαμμένη με τα χρώματα της σημαίας μας» είχε υποσχεθεί η παραγουανή μοντέλα και φανατική οπαδός, η οποία για προφανείς λόγους ειδικεύεται στις φωτογραφήσεις εσωρούχων και που χάρη στο Μουντιάλ και το Ιντερνετ έγινε... λεζάντα σε όλον τον κόσμο. Δυστυχώς η Παραγουάη αποκλείστηκε από την Ισπανία και η Λαρίσα επέστρεψε στην πατρίδα της. Ευτυχώς όμως αποκλείστηκε και η Αργεντινή διότι...

Ο Γιόχαν και οι κακοί Βραζιλιάνοι
Τελικά, ο Γιόχαν Κρόιφ είχε δίκιο. Ο Ολλανδός άσος της δεκαετίας του '70 και του total football της καλύτερης Ολλανδίας όλων των εποχών που δεν κατάφερε, όμως, να γευτεί έναν μεγάλο τίτλο, είπε πριν τον προημιτελικό του Μουντιάλ ότι δεν θα πλήρωνε καν εισιτήριο για να δει αυτή τη Βραζιλία. Θα κληθεί, όμως, να... πληρώσει για να δει την ομάδα του, η οποία έκανε τη μεγαλύτερη ως τώρα έκπληξη στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής όταν νίκησε με...

Ηθική και πειρασμοίτου Κώστα Γιαννακίδη

Ο δημόσιος υπάλληλος, συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ στο υπουργείο Πολιτισμού, βρέθηκε με 9 εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη ή, για την ακρίβεια, σε 13 διαφορετικούς λογαριασμούς. Ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα τοποθετήθηκαν εκεί από φίλους του που έκαναν επενδύσεις στο χρηματιστήριο, αλλά δεν είχαν λογαριασμούς για την κατάθεση των χρημάτων. Ασφαλώς η δικαιολογία είναι γελοία, όπως και η συγκρότηση ενός κράτους που τώρα υποτίθεται ότι βρίσκεται υπό καθεστώς σοκ.

Θα μου πείτε ότι τέτοιο ποσό στην κατοχή δημοσίου υπαλλήλου δείχνει και την απληστία του ανδρός: ήθελε να μαζέψει όσα περισσότερα μπορούσε. Αλλά τι να κάνει όταν ένα ολόκληρο σύστημα έρχεται και του βάζει το κουτάλι στο στόμα;

Σχεδόν μία στις τέσσερις περιπτώσεις από αυτές που πέρασαν έλεγχο, αποδείχθηκε ότι είχε σκιές. Λογικό. Διότι δεν...

ΚΕΡΔΟΣ: Λογοκρισία, απόλυση του εκπροσώπου και «πρόγραμμα περικοπών»


Η χαρά για τις “φούσκες” των χρηματιστηρίων και για τα μέτρα Δ.Ν.Τ κατά των εργαζομένων στην Ελλάδα, οδηγούν στη λογοκρισία και τις απολύσεις των “απείθαρχων” δημοσιογράφων.
Απολύθηκε ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ Τζώρτζης Ρούσος μετά από κόντρα με την διεύθυνση για τον τρόπο που κάλυψε το ρεπορτάζ του για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
Η διεύθυνση πετσόκοψε τα κομμάτια του συντάκτη και τα δημοσίευσε χωρίς να αφαιρέσει το όνομα του, επειδή δεν συμβάδιζαν με την πολιτική της εφημερίδας που είναι υπέρ των μέτρων Λοβέρδου.
Ο συντάκτης διαμαρτυρήθηκε με εξώδικο, κάτι που η εργοδοσία θεώρησε βαρύτατη προσβολή και ο εκπρόσωπος οδηγήθηκε στην έξοδο.
Την Δευτέρα, 5/7, θα γίνει συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα με την παρουσία του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ.
Πρόκειται για μια κραυγαλέα περίπτωση καταπάτησης της ελευθεροτυπίας και των στοιχειωδών αρχών της ενημέρωσης....

Προκλήσεων συνέχεια με τους υπαλλήλους-ρουσφέτια της Βουλής

Προκλήσεων συνέχεια με τη «συντεχνία» των υπαλλήλων της Βουλής. Οι προνομιούχοι εξαιρέθηκαν για μία ακόμη φορά από τις επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που επιφέρουν οι επιταγές του ΔΝΤ. Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει μη υπολογίζοντας όμως τις αλχημείες με τον κανονισμό της Βουλής...
Μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και να ενταχθούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι της Βουλής στο ΙΚΑ από 1-1-2011, καθώς αυτό απαιτεί αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και διατήρησε σε ισχύ όλα τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής.
Οι συγγενείς, φίλοι και τα ρουσφέτια των πολιτικών (στη Βουλή όταν ακούνε τη λέξη αξιοκρατία βάζουν τα γέλια) συνταξιοδοτούνται αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Δηλαδή συνταξιοδοτούνται σχεδόν επτά χρόνια νωρίτερα από τους ασφαλισμένους οι οποίοι ίσα ίσα προλαβαίνουν εφέτος να συμπληρώσουν την 35ετία και 12 έτη νωρίτερα από τους μελλοντικούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 40 έτη ασφάλισης!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά...

Όχι άλλες Θοδώρες!..

«Όχι άλλες Θοδώρες!.. Δεν θέλω άλλες Θοδώρες...» φώναξε η ξανθιά σγουρομάλλα και γύρισε πλευρό αποκαμωμένη…

Την ίδια ώρα ο μελαχροινός ημίθεος έτρεξε να αγοράσει δύο 12άρια «τζόνι» και μια σακούλα παγάκια από το περίπτερο για να κεράσει τους φίλους στην αγορά…

«Να μας ζήσει η μπέμπα!» φώναξε ο μπατζανάκης και παρήγγειλε στην γκαρσόνα δύο μπολ με φιστίκια. Ο Τούλης δεν άντεχε το ξεροσφύρι με τίποτε…

Λίγο αργότερα αδέλφια, ανιψιές και μπατζανάκια κατέφθαναν στο μαιευτήριο κρατώντας τεράστιες σακούλες με τη φωτογραφία του μουστάκια.

«Αυτή τη φορά δεν θα θα την βγάλω καθαρή...» είπε χαμηλόφωνα κατεβάζοντας το τρίτο διπλό ουίσκι…