ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Γενική απεργία αύριο

* ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

* ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

* ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΑΜΕ


Για πέμπτη φορά φέτος ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ συντονίζουν τη δράση τους στην πλέον «καυτή» κοινωνικά χρονιά των τελευταίων δεκαετιών και προχωρούν αύριο, τη μέρα που ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, σε 24 γενική απεργία εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αυτό. Τα δύο συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μία ώρα αργότερα, το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Εγνατίας.

«Οι μικροδιορθώσεις στη Βουλή είναι άνευ ουσίας» διαμηνύουν.... τα συνδικάτα πόσο μάλιστα όταν η κατεύθυνση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου δεν αλλάζει, αυξάνουν τα όρια ηλικίας και μειώνονται οι συντάξεις, ενώ περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για το εργασιακό μέσω του οποίου γίνονται πιο φθηνές και εύκολες οι απολύσεις, ενώ περιορίζεται η δυνατότητα προσφυγής στη Διαιτησία.

Ταυτόχρονα η εργατική συνομοσπονδία έχει ανοίξει «μέτωπο» με τον ΣΕΒ με αφορμή τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την οχύρωση των εργοδοτών πίσω από τις προβλέψεις του Μνημονίου (πάγωμα των αυξήσεων και στον ιδιωτικό τομέα και αύξηση του ορίου των απολύσεων) και τις δηλώσεις του κυβερνητικού επιτρόπου μέσω των οποίων δεν αποκλείεται νομοθετική παρέμβαση για την καθήλωση των αμοιβών και στον ιδιωτικό τομέα.

Στην απεργία μετέχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τα οποία θα δέχονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών, των εφοριών, των Ταμείων, των δήμων, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τις οικοδομές και τη βιομηχανία.


Ακινησία σε ξηρά, αέρα και θάλασσα
Την καθολική συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και, εκτός απροόπτου, κανένα μέσο δεν πρόκειται να λειτουργήσει, ούτε καν για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να μετάσχουν στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης.
Πρακτικά, αύριο στο λεκανοπέδιο οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με ταξί, Ι.Χ., ποδήλατα και τα... πόδια.
Καθηλωμένα στα αμαξοστάσια θα παραμείνουν λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς και οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, του μετρό και το τραμ.
Ο προαστιακός δεν πρόκειται επίσης να λειτουργήσει, λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην απεργία.
Ιδια θα είναι η κατάσταση και στα λιμάνια, όπου έπειτα από σχετική απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας το σύνολο των ναυτεργατών συμμετέχει στην κινητοποίηση.
Στις αεροπορικές συγκοινωνίες
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι. Ωστόσο, λόγω της συμμετοχής της ομοσπονδίας των υπαλλήλων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επηρεάζονται αρκετά δρομολόγια προς τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Η Aegean (τηλ. 801 11 20000) άλλαξε ώρες αναχώρησης σε 22 πτήσεις και ματαίωσε άλλες 6, ενώ από την πλευρά της η Olympic Air (τηλ. 801 801 0101) ματαιώνει 28 πτήσεις και τροποποιεί τις ώρες πραγματοποίησης άλλων 23 πτήσεων.
Στην 24ωρη απεργία μετέχουν, ύστερα από αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων, οι ταχυδρόμοι και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.


Στον δρόμο και οι αστυνομικοί
Στον δρόμο κατεβαίνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων την Πέμπτη, καλώντας τα μέλη της να λάβουν μέρος στις κεντρικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα, αλλά και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε νομαρχιακό επίπεδο από τα κατά τόπους εργατικά κέντρα και τις δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Στάση στον ΟΑΣΘ

Περικοπές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων αύριο στη Θεσσαλονίκη.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στη γενική 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ώς τη λήξη της βάρδιας.

Πηγή: enet.gr