ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

«Oυδείς από τους δημοσιογράφους διαφωνεί ότι πρέπει να ελέγχεται...»



Διαβάσαμε στο protothema.gr τις θέσεις του Μάκη Πολλάτου σχετικά με την χθεσινή αποχώρηση των δημοσιογράφων από τη συνέντευξη Βενιζέλου στο υπ. Αμυνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «καψώνι» των πολλαπλών ελέγχων στους οποίους υπεβλήθησαν...
O Πολλάτος φαίνεται να ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα σχετικά με το καθεστώς εισόδου και ελέγχων στο Πεντάγωνο και τη στάση των διαπιστευμένων στο υπουργείο Αμυνας δημοσιογράφων. Γράφει συγκεκριμένα:

«…Επισημαίνεται ότι οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι δεν εισέρχονταν ποτέ στο υπουργείο με βάση μια τυπική διαδικασία αναγνώρισης σε στυλ «σε ξέρω, με ξέρεις».
Όλοι οι διαπιστευμένοι στο υπουργείο Άμυνας δημοσιογράφοι εισέρχονται στο... στρατόπεδο Παπάγου επιδεικνύοντας το ατομικό δελτίο εισόδου και το δελτίο αυτοκινήτου, εάν έχουν άδεια για να σταθμεύουν μέσα στο κτίριο του Πενταγώνου.
Είναι προφανές ότι οι ρεπόρτερ που καλύπτουν θέματα του υπουργείου Άμυνας δεν διεκδίκησαν διακριτική μεταχείριση ούτε και αξίωσαν ιδιαίτερα προνόμια.
Απλώς, οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν διαμαρτυρόμενοι επειδή θεώρησαν ότι υφίστανται καψώνι όταν οι άνδρες της ασφάλειας του υπουργείου τους ζητούσαν να επιδείξουν σε διαδοχικά σημεία ανά δέκα μέτρα (σε μια ευθεία γραμμή-άρα ο κάθε αστυνομικός μπορούσε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι ο δημοσιογράφος είχε περάσει από τον προηγούμενο έλεγχο) το δελτίο εισόδου και να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους!
Άλλωστε ουδείς από τους δημοσιογράφους διαφωνεί ότι πρέπει να ελέγχεται και να επιβεβαιώνει την ταυτότητά του όπως οφείλει….»