ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Φήμες για οικονομικά προβλήματα του Λ. Λαυρεντιάδη







Πολλές φήμες και διαρροές για οικονομικά προβλήματα του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με αφορμή τη μη συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ολυμπιακού. Αναδημοσιεύουμε από το parapolitika.gr :
Ετοιμάζεται να βαρέσει κανόνι ο Λ. Λαυρεντιάδης
Εδώ και αρκετό καιρό σας γράφουμε ότι ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Η πιάτσα βοά ότι αντιμετωπίζει (πλέον) σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Κάποιοι, μάλιστα, έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα θα εγκαταλείψει τις θέσεις που κατέχει στην επιχειρηματική σκηνή. Ο Λαυρεντιάδης, έχει αρχίσει να φοβάται. Νιώθει αδύναμος απέναντι στο σύστημα. Καταλαβαίνει ότι η αντίστροφη μέτρηση δεν αργεί. Την ίδια ώρα που το αφεντικό της Alapis βρίσκεται σε άσχημη οικονομικά θέση, ο στενός συνεργάτης του, Πέτρος Κυριακίδης, έχει αρχίσει να εγκαταλείπει τις θέσεις που είχε καταλάβει στα media. Κλείνει περιοδικά, διώχνει κόσμο από τα κανάλια και προσπαθεί να ξεφορτωθεί την City Press, τον Flash και την Espresso.

Η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο όμιλος Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη, ήρθε να επιβεβαιωθεί από την αποκάλυψη-κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των Κόκκαλη - Μαρινάκη- ότι ο επιχειρηματίας δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ολυμπιακού.
Ο Λαυρεντιάδης αιφνιδίασε. Ενημέρωσε τον Μαρινάκη την,,, τελευταία στιγμή. Η απόφασή του, λέγεται ότι υπαγορεύεται από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Ο επιχειρηματίας δεν είχε τα 2,5 εκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα πρέπει να περιμένουμε το κανόνι.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να δούμε τα καρφιά που έριξαν οι Κόκκαλης - Μαρινάκης προς τον Λαυρεντιάδη. «Τα λεφτά τα βάζω μόνος μου. Ο κ. Λαυρεντιάδης αποφάσισε χθες βράδυ να μη συμμετάσχει στην αύξηση, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος θα διαθέσει για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου το ποσό των 50.000.000 ευρώ. "Ο κ. Μαρινάκης είναι Ολυμπιακός και δεν θα λειτουργήσει με κριτήρια όπως κάποιοι άλλοι που θεώρησαν το Καραϊσκάκη οικόπεδο", τόνισε από την πλευρά του ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος άδειασε επίσης τον κ. Λαυρεντιάδη.

Πρόκειται πάντως για μία εξέλιξη, η οποία δεν ήταν αναμενόμενη από την στιγμή που είχε διαφανεί από τις πρώτες μέρες ότι οι Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και Ευάγγελος Μαρινάκης έχουν όλη την καλή διάθεση για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να δώσουμε κάποια εξήγηση για τους λόγους που επέλεξε ο κ. Λαυρεντιάδης την αποχή από την ΑΜΚ, καθώς θα πρέπει να έχουμε την επίσημη τοποθέτηση του επί του ζητήματος.

Πάντως, η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Λαυρεντιάδη δεν επηρεάζει όπως δήλωσε και ο κ. Μαρινάκης την όλη διαδικασία, καθώς τα χρήματα θα διατεθούν από τον 43χρονο Πειραιώτη εφοπλιστή.


Περισσότερα στο http://parapolitika.gr/el/media