ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Το fax του Σόμπολου και η «αντίσταση» της ΕΣΗΕΑ

Eνα ενδιαφέρον (και διαφωτιστικό!) παρασκήνιο για την εκπροσώπηση των δημοσιογράφων στη συζήτηση για το Ασφαλιστικό μας μεταφέρει ο Χρήστος Ξανθάκης μέσω της στήλης του Μέσα & media στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:

Την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, δέχθηκε τηλεφώνημα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, για να περάσει την επομένη το πρωί από το υπουργείο Εργασίας και να συζητήσει το άρθρο 67 του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Πήγε λοιπόν και, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, πέσανε να τον φάνε οι παρόντες στην κουβέντα επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιχειρηματιών των media. Οπότε, όταν δέχθηκε νέο τηλεφώνημα από τη Βουλή την Τρίτη για να συμμετάσχει στην συνάντηση περί ασφαλιστικού της Τετάρτης, συνεκάλεσε Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και το Δ.Σ. αποφάσισε να... στείλει καταγγελτικό fax και να μην παραστεί κανείς στον της τελευταίας στιγμής διάλογο. Τι λέει η κυβερνητική πλευρά; Λέει ότι ο κανονισμός του Κοινοβουλίου προβλέπει συμμετοχή στη διαβούλευση 6 εκπροσώπων εργατικών ενώσεων, ότι εις ένδειξιν καλής θελήσεως εκλήθησαν 15 εκπρόσωποι και ότι μόνο η ΕΣΗΕΑ δεν πήγε. Ποιος έχασε και ποιος κέρδισε απ' αυτή την ιστορία, υποθέτω ότι μπορείτε να το φαντασθείτε.