ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης ενδιαφέρεται για τον ΔΟΛ!

Tι άλλο θ' ακούσουμε... 
- Οι φήμες και η σχέση με Μελισσανίδη
 και Βαρδινογιάννη

Ενδιαφέρον για τον ΔΟΛ φέρεται να επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα ο Ηλίας Λιβάνης, γνωστός εκδότης, γιος του Αντώνη Λιβάνη και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015.
Σύμφωνα με το Secret, της εφημερίδας Παραπολιτικά, ο προβληματισμός που υπάρχει σε σχέση με αυτό το ενδιαφέρον έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι εκδοτικές επιχειρήσεις Λιβάνη, όπως και οι περισσότερες αυτού του χώρου, αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι για σημαντικό χρονικό διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι ο ίδιος ο Λιβάνης είναι εξαιρετικά απίθανο να μπορεί..

Τρούπωσε...

*** Μεγαλεία! Ο πρώην διευθυντής ειδήσεων του MEGA Μανώλης Καψής ανέλαβε διευθυντική θέση στο ελληνικό CNN του επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλου ,
Βέβαια εκεί τώρα, όπως γράφει το enimerosi24, θα συναντήσει αρκετούς συναδέλφους του από το μεγάλο κανάλι με τους οποίους μάλιστα ο Μανώλης Καψής είχε και συγκρουσιακές σχέσεις. Xαρακτηριστική είναι η περίπτωση με τηn ρεπόρτερ που επίσης έχει αναλάβει επιτελικά καθήκοντα στο ελεύθερο ρεπορτάζ του ελληνικού CNN...

***Ο,τι νάναι! Ο μέχρι τώρα παρουσιαστής της εκπομπής "Αίθουσα Σύνταξης" της ΕΡΤ,..

Οταν ο Π. Καψής δεν έσωσε «Ελευθεροτυπία» και ΑΛΤΕΡ

(...) Ο Βασίλης Μουλόπουλος, άσχετα με το αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με την εμπλοκή του στον ΔΟΛ, μέσα στη Βουλή το 2011 έδειξε ανάλογο ενδιαφέρον για την «Ελευθεροτυπία» και τους απλήρωτους εργαζομένους της, όπως και για το ΑΛΤΕΡ.
Με επίκαιρη ερώτηση προς τον τότε υπουργό Επικρατείας, στέλεχος του ΔΟΛ και επικεφαλής του υβριδίου Σαμαρά (ΝΕΡΙΤ) Παντελή Καψή, είχε διατυπώσει την αγωνία του για το σκοτεινό μέλλον της «Ελευθεροτυπίας»: «Η ιδιοκτησία της “Ελευθεροτυπίας” έχει κάνει μεθοδευμένα αίτηση να υπαχθεί η επιχείρηση στο περιβόητο άρθρο 99, ένα βασικό όπλο που έχουν δώσει οι κυβερνήσεις του δικομματισμού στους εργοδότες που στερεί από τους εργαζόμενους δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πέντε μήνες και δεν μπορούν καν να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας». Και κατέληξε:..

Η εφημερίδα ποτέ δεν πεθαίνει

Γράφει ο Διονύσης Βραϊμάκης* 

Είχα διαβάσει σε ένα μυθιστόρημα του Ερνεστ Χεμινγουέι (δεν υπάρχει εύκαιρο στη μνήμη μου, αλλά σε ναυάγιο αναφερόταν) για έναν παλιό ναυτικό που μπορούσε να καταλάβει σε ποιας χώρας θάλασσα ταξιδεύει από το πώς κουνάει το καράβι. Δηλαδή από τον κυματισμό και μόνο.
Ένας παλιός δημοσιογράφος, με τον οποίο συζητούσα μερικά χρόνια πριν από την κρίση, μου έλεγε ότι από τα χτυπήματα που κάνει το σκάφος τού Τύπου νιώθει, το αισθάνεται, ότι είμαστε πολύ κοντά στα βράχια. Το κλείσιμο της Ελευθεροτυπίας, η αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ (του μοναδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα που, πέρα από τα όποια άσχημά του, παράγει Πολιτισμό) και τώρα η περιπέτεια ζωής τού ΔΟΛ,..

«Πειρατές» και «κανίβαλοι» της δημοσιογραφίας

Διαστάσεις κανιβαλισμού της πνευματικής ιδιοκτησίας εκδοτών και δημοσιογράφων έχουν προσλάβει οι υπηρεσίες αποδελτίωσης. Εταιρίες που παρέχουν καθημερινή ενημέρωση σε επιχειρήσεις, πολιτικούς, δημόσιους φορείς, εταιρίες δημοσίων σχέσεων και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων. Ετσι, ο πελάτης των επιχειρήσεων αποδελτίωσης, αντί να αγοράζει καθημερινά τις εφημερίδες που θα μπορούσαν να έχουν αναφορές σε θέματα ενδιαφέροντός του, καταβάλλει μία διόλου ευκαταφρόνητη μηνιαία συνδρομή, ανάλογα με το εύρος των θεμάτων που..

Παράνομοι ιστότοποι με bitcoins στη “Blacklist” της Ε.Ε.Ε.Π.

Παράνομους ιστοτόπους που λειτουργούσαν με την τεχνολογία των ψηφιακών νομισμάτων bitcoins και παρείχαν ευρεία γκάμα τυχερών παιχνιδιών (στοίχημα, slots κ.λπ.), εντόπισε και έθεσε για πρώτη φορά υπό απαγόρευση η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.). Η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς εντοπίζει ένα ιδιαίτερο και σημαντικό τμήμα της παράνομης δραστηριότητας τυχερών παιγνίων στο διαδίκτυο που, πέραν των άλλων, λειτουργεί σε συνθήκες αδιαφάνειας. Τα bitcoins ευνοούν από τη φύση τους τις μη νόμιμες συναλλαγές καθώς αποτελούν ψηφιακό χρήμα που δεν ελέγχεται από καμία τράπεζα ή κυβέρνηση, ενώ η παραγωγή και διακίνησή τους γίνονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή και διαδικτυακά. Το γεγονός αυτό ευνοεί τη χρήση τους σε παράνομα on line τυχερά παίγνια.
Οι μη αδειοδοτημένοι ιστότοποι που λειτουργούσαν με bitcoins περιλαμβάνονται στα..

Προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις διεθνείς ενώσεις δημοσιογράφων

Τι αναφέρουν σε ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι στο Πρώτο Θέμα, το protothema.gr και το newmoney.gr

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το protothema.gr και το newmoney.gr το απόγευμα της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου, παρουσία αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΑ. Αφορμή οι επιθέσεις της κυβερνησης κατά της εφημερίδας καθώς και οι αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπο του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το αγροτικό και τις εξελίξεις στον ΔΟΛ με την εμπλοκή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου στη διοίκηση του Οργανισμού.
Κατά την γενική συνέλευση εγκρίθηκε το κάτωθι ψήφισμα:..

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Μένουν ή φεύγουν Παπαχρήστος, Πρετεντέρης, Καρακούσης;

Τι θα κάνουν οι τρεις δημοσιογράφοι μετά την εγκατάσταση Μουλόπουλου στον ΔΟΛ
Πολλοί στη δημοσιογραφική «πιάτσα» – σχεδόν, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του ΔΟΛ με την πρόσκληση Ψυχάρη σε Μουλόπουλο… προεξοφλούσαν ότι ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο διευθυντής του «ΒΗΜΑτος» Αντώνης Καρακούσης θα εγκαταλείψουν το «μαγαζί».
Ωστόσο, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι από τους τρεις δημοσιογράφους, μόνο ο Γιώργος Παπαχρήστος έχει εξασφαλισμένη θέση στον ΣΚΑΙ. Και άρα μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Φαλήρου.
Οι άλλοι δύο, Πρετεντέρης και Καρακούσης, δεν έχουν προς το παρόν κάποια πρόταση αν..

Το αντάρτικο της Τατιάνας

Όταν η Χρυσή Αυγή την πατάει από εκεί που δεν το περίμενε

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Ποιος να το περίμενε κυρίες και κύριοι! Ποιος να περίμενε αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες ότι θα βρεθεί η Τατιάνα στην πρώτη γραμμή του αντιφασιστικού αγώνα. Και ότι θα ζητάει η Χρυσή Αυγή τη σύλληψή της. Κι όμως, στην Ελλάδα όλα γίνονται!
Επί τη ευκαιρία, ο ρεπόρτερ Ξανθάκης βρέθηκε στα παρασκήνια του Tatiana Live (αναγκάστηκα να βάλω περούκα…) και υπέκλεψε τη σκαλέτα της εκπομπής. Εδώ, όλα όσα θα δείτε:
* Έναρξη εκπομπής με το παιδικό άσμα:
«Αχ Λαγουδάκι, λαγουδάκι
ξύλο που θα το φας»
* Αποκλειστικό ρεπορτάζ:
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αποτυχημένες δίαιτες του Νίκου Μιχαλολιάκου!..

Γιαουρτομάχοι!

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός*
Οι εφημερίδες δεν είναι γιαούρτια! Αυτό είναι το συμπέρασμα, πολιτικά, πλουραλιστικά, αλλά και διατροφικά χρήσιμο, στο οποίο καταλήγει το κύριο άρθρο των χθεσινών «Νέων». Διότι, κατά τον αρθρογράφο, οι εφημερίδες είναι οι άνθρωποι, οι δημοσιογράφοι, οι αρχές τους, οι θέσεις τους, η ιστορία τους. Στο ίδιο πνεύμα, αν και χωρίς γιαούρτια, κινείται και η αρθρογραφία κάποιων επωνύμων του ΔΟΛ. Οι οποίοι εμφανίζονται άκρως επιθετικοί, προσβλητικοί, και απειλητικοί ακόμα, για τον «κομισάριο» -τον Μουλόπουλο εννοούν-, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και τους συνοδοιπόρους τους. Επειδή οι τελευταίο θέλουν να κάνουν τις εφημερίδες του ΔΟΛ γιαούρτι. Ίσως και το Συγκρότημα στάνη.
Καλώς. Αμύνονται του πατρίου εδάφους -και πιο πολύ του... υπεδάφους- τα μεγάλα ονόματα του ΔΟΛ. Παίρνουν τις αποστάσεις τους από τον πολυχρονεμένο μέχρι χθες Σταύρο -δρυός..

Ερώτηση για τη διαδικασία αυτοφώρου κατά δημοσιογράφων

Με αφορμή τη μήνυση  για συκοφαντική δυσφήμηση από τον χρυσαυγίτη Λαγό εναντίον της τηλεπαρουσιάστριας Τατιάνας Στεφανίδου (την αναζήτησε η αστυνομία στα πλαίσια του αυτοφώρου) αλλά και τη σύλληψη των δημοσιογράφων Κουρτάκη- Τζένου, μετά από μήνυση του Π. Καμμένου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή.
 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκανε ερωτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, σχετικά με την διαδικασία του αυτόφωρου σε υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης για τον Τύπο και τη..

Βέλτσος για ΔΟΛ: Να αποφύγουμε τον εμφύλιο

Με άρθρο του ο Γιώργος Βελτσος παρεμβαίνει νηφάλια στις εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη προτρέποντας τους άλλους αρθρογράφους του ΔΟΛ να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αποφύγουν τον εμφύλιο, ώστε να μην γίνουν οι εφημερίδες του Οργανισμού «θέαμα» της κοινωνίας του θεάματος...
Αναλυτικά το άρθρο του Γιώργου Βέλτσου:
Πρέπει να αποφύγουμε τον εμφύλιο εμείς που γράφουμε στον Οργανισμό.
Πρέπει οι εφημερίδες του να μην γίνουν «θέαμα» της κοινωνίας του θεάματος, ούτε πρώτο θέμα.
Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική. 
Η εμπορευματοποίηση (της εξουσίας) μας θέλει εξαγριωμένους.
Ο δημοσιογραφικός ναρκισσισμός, απόλυτους. Η υπογραφή, επηρμένους. Η κρίση..

Σαββίδης, Μπόμπολας, Φιλιππόπουλος για τον ΔΟΛ

«Kαζάνι» που βράζει είναι πλέον ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη εξαιτίας της έλευσης του Βασίλη Μουλόπουλου. Την ίδια ώρα το τηλεφωνικό κέντρο του ΔΟΛ έχει πάρει φωτιά από αναγνώστες του που διαμαρτύρονται θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. επιχειρεί να ελέγξει τις δύο ιστορικές εφημερίδες «Νέα» και «Βήμα».
Το σημαντικό για την επόμενη μέρα στον ΔΟΛ είναι να βρεθεί επενδυτής που θα βάλει 25 με 30 εκατ. ευρώ ώστε σε επόμενη φάση με τις τράπεζες να έχουν βάλει ειδικό εκκαθαριστή (ίσως την Grand Thorton) που θα κάνει τα απαραίτητα σχέδια..

Γιάννης Πρετεντέρης: από το mainstream στην εξέγερση

Το ό,τι κάθε εξουσία θέλει και προσπαθεί να ελέγξει με κάθε τρόπο τον Τύπο και την ενημέρωση εν γένει, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας. Όταν, όμως, «ανακαλύπτεις» αυτή την αλήθεια μετά από μια καριέρα δεκαετιών στη δημοσιογραφία, δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν: ή έζησες ανυποψίαστος ή η σημερινή κατάσταση των πραγμάτων απλώς δεν είναι της αρεσκείας σου. Ή - πολύ χειρότερα - αυτή διαταράσσει μια παγιωμένη ισορροπία δυνάμεων, με την οποία είχες ταυτίσει την ύπαρξή σου.
Πάρτε για παράδειγμα τον αρθρογράφο των ΝΕΩΝ και πρώην εκπομπάρχη, σχολιαστή, αναλυτή κλπ. του MEGAλου καναλιού, Γιάννη Πρετεντέρη, μια -επιτρέψτε μου- αρχετυπική φιγούρα συστημικής δημοσιογραφίας και..

Η αστυνομία έψαχνε την Στεφανίδου μετά από μήνυση Λαγού

Οι χρυσαυγίτες ζητάνε και τα ρέστα

Φτάσαμε ακόμη και σε αυτό το σημείο...
Την σύλληψη της Τατιάνας Στεφανίδου ζητά ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός, με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε σήμερα εις βάρος της με αποτέλεσμα η  αστυνομία να αναζητά την τηλεπαρουσιάστρια για να την συλλάβει με τη διαδικασία του αυτόφωρου!..
Η μήνυση αφορά στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου την Τετάρτη για την εισβολή και τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών στο σχολείο του Περάματος, με τον Λαγό να υποστηρίζει πως η παρουσιάστρια τον κατηγόρησε ότι έριχνε γροθιές ενώ, όπως ισχυρίζεται, στο βίντεο φαίνεται μόνο να εισβάλλει στο σχολείο.
Μετά την μήνυση Λαγού αστυνομικοί μετέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης έξω από τις..

Ο χιλιοστός πρώτος λόγος για να εκπέμπει ο Bήμα FM

Αν υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να εξακολουθήσει να εκπέμπει ο ΒΗΜΑ FM (και για να μην καταρρεύσει ο ΔΟΛ), εγώ θα προσθέσω τον χιλιοστό πρώτο. Για να συνεχιστεί η υπέροχη απογευματινή εκπομπή τού Γιάννη Πετρίδη. Πρόκειται για ραδιοφωνικά μαθήματα μουσικής ιστορίας. Για σεμινάρια πολιτισμού από έναν διαχρονικό μουσικό παραγωγό, από τη δεκαετία του ΄70 ακόμα.
Παλιός, αλλά ανανεώνεται, ενημερώνεται, θυμίζει τα περασμένα και παρακολουθεί από πολύ κοντά τα καινούργια. Πριν από 2-3 μέρες, σε ένα αφιέρωμα για τον Αντριάνο Τσελεντάνο και την τελευταία δουλειά του, αναρωτιόταν πώς είναι..

Λέξη υπέρ των εργαζομένων στον ΔΟΛ ο Κυριάκος…

Μία επαναλαμβανόμενη παράλειψη από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προκαλέσει απορία, δυσφορία και ανησυχία στους εργαζόμενους του ΔΟΛ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ακόμη και στη χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή απέφυγε να στηρίξει τους εργαζόμενους, έστω και στην καταβολή των δεδουλευμένων.
Οι πληροφορίες λένε ότι αυτή η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στους εργαζομένους, αλλά και γενικότερα απέναντι στον ΔΟΛ, έχει αρχίσει από το προηγούμενο δίμηνο, όταν στη Νουδούλα άρχισαν να διαπιστώνουν ότι ο Οργανισμός είναι χαμένη υπόθεση και ότι δεν έπρεπε να αναλάβουν καμία δέσμευση, είτε απέναντι στην εταιρεία είτε απέναντι στους εργαζομένους.
 Οι σχέσεις αυτές εντάθηκαν όταν την ίδια περίοδο, και ενώ σε ένθετο περιοδικό είχαν ετοιμάσει ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στον Κυριάκο και την οικογένειά του, με τη σχετική φωτογράφηση..

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ο ΔΟΛ στον ιστό της αράχνης

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός*

Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ: Κατ’ αρχάς, respect στον Βασίλη Μουλόπουλο. Και όσοι τον γνώρισαν ξέρουν πόσο ανοησίες είναι οι ανοησίες ότι θα το κάνει το Συγκρότημα, ξέρω γω, Πράβντα. Και πόσο Φαρισαίοι είναι οι Φαρισαίοι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να θεωρούν αντικειμενικούς δημοσιογράφους -ευλόγησον, δέσποτα- πρώην υπουργούς του Σαμαρά, παπαγαλάκια κομματικών γραφείων, πρώην βουλευτές της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ, με στασίδι στο πρυτανείο των κρατικών εταιρειών και των Siemens. Όλα μέλι-γάλα αν στη θέση του Μουλόπουλου ήταν ένας από αυτούς. Δικός τους. Μύτη δεν θα άνοιγε στο σεπτό πρόσωπο της πολυφωνίας.
Ξαφνικά ήρθαν τα πάνω κάτω όμως. Μύγα... βάσκανος τσίμπησε την εθνοσωτήριο πολυφωνία (τους). Την επιβουλεύεται τώρα ο Μουλόπουλος, που θέλει να κρατήσει ανοιχτό το «μαγαζί», και όχι ο..

Δελτίο στις 8 και από τον ΣΚΑΪ και αλλαγές στο πρόγραμμα

Αφήνουν τον... ανταγωνισμό με την ΕΡΤ και επιλέγουν να βρεθούν εκεί που για την ώρα παίζει ουσιαστικά μόνο του το STAR, καθώς στο ενημερωτικό κομμάτι το MEGA παραμένει με κατεβασμένα «ρολά», αφού οι μέτοχοί του δεν έχουν αποφασίσει να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να ξαναθέσουν σε κανονική λειτουργία το κανάλι της Μεσογείων.
Ο λόγος, βέβαια, για τα στελέχη του ΣΚΑΪ, που από τις 13 Φεβρουαρίου αποφάσισαν να μεταφέρουν το κεντρικό τους δελτίο ειδήσεων από τις 21.00 στις 20.00 και να αναμετριούνται πλέον με εκείνο του STAR, με τη Μάρα Ζαχαρέα, αφού προηγούνται (στις 19.00) τα κεντρικά δελτία του ΑΝΤ-1, στο οποίο θα έχει ήδη αναλάβει πλέον ο Νίκος Χατζηνικολάου, αλλά και του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ, ενώ στις 18.45 κάνει το δικό του δίωρο σόου... ενημέρωσης «Live News» ο Νίκος Ευαγγελάτος στο E TV.
Στον ΣΚΑΪ, βέβαια, σταθερή αξία παραμένει η ανκοργούμαν του κεντρικού δελτίου ειδήσεων,..

Βγήκαν τα φυσεκλίκια στη Μιχαλακοπούλου!

Όταν ο τρίτος γύρος του αντάρτικου ξεκινάει απ’ τον ΔΟΛ

Γράφει ο (ρεπόρτερ) Χρήστος Ξανθάκης*

Είναι μια απ’ αυτές τις μέρες. Είναι μια από τις μέρες όπου σημαντική είδηση θεωρείται να παίρνει τη Δράση ο Σκυλακάκης και να την αφήνει στο κατώφλι της Νέας Δημοκρατίας, ως άλλο μωρό στη βρεφοδόχο των μαιευτηρίων. Να το πείτε και στα μέλη του κόμματος αυτό κύριε Θόδωρε, εκείνα που δεν σας ψήφισαν ιδίως. Είναι μια μέρα που διαβάζεις ότι στο «Οικονομικό Φόρουμ» των Δελφών, με θέμα τι διάολο θα γίνει στην Ελλάδα από το 2020 ως το 2030, ο βασικός και κύριος και τιμώμενος ομιλητής θα είναι ο Κώστας Σημίτης. Ναι, ο Σημίτης. Το επαναλαμβάνω, ο Σημίτης θα προσφέρει τις συμβουλές του για ένα νέο,..

Πρωταθλητισμό έταξε στον ΑΝΤ1 ο Χατζηνικολάου

Η πρώτη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του σταθμού – Τι είπε για τη Μαρία Χούκλη

Την πρώτη του επίσκεψη στα Σπάτα που φιλοξενούνται οι εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1 πραγματοποίησε εχθές ο Νίκος Χατζηνικολάου… συνοδευόμενος από τον Στρατή Λιαρέλλη και τον Γιάννη Μιχελάκη. Ο Χατζηνικολάου ξεναγήθηκε στους χώρους του καναλιού, στο πλατό, γνωρίστηκε με τους εργαζόμενους και βρέθηκε στην αίθουσα σύνταξης των δημοσιογράφων με τους οποίους συζήτησε και αντάλλαξαν απόψεις για το νέο δελτίο ειδήσεων που θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Ιανουαρίου.
Με την ευκαιρία της συνάντησής τους ο Νίκος Χατζηνικολάου τόνισε ότι στόχος του είναι να αναδείξει τη δουλειά τους, επανέλαβε την προσήλωση του στην ενημέρωση και δήλωσε την πρόθεσή του..

Δ. Μάρης: Δεν ενδιαφερόμαστε για τον ΔΟΛ

Πάει ο ένας επενδυτής...

«Το πρόβλημα του ΔΟΛ δεν είναι πρόβλημα εσόδων, είναι πρόβλημα δανεισμού. Ο ΔΟΛ δεν έχει ελλείμματα και, εάν έχει, είναι μικρά και με μικρό ‘συμμάζεμα’ μπορεί να έχει και κέρδη. Το θέμα είναι ότι το κέρδος, τα έσοδα δεν φτάνουν για να χρηματοδοτήσουν τα χρέη. Έχουν ακουστεί πολλά για το θέμα επενδυτή, δεν ξέρω τι ισχύει. Ο Μπόμπολας μπορεί να βρει τη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί, ο Σαββίδης ακόμη περισσότερο, Δ. Μάρης, που ακούγεται, έχει επίσης οικονομική επιφάνεια». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Μουλόπουλος μιλώντας στην «Αυγή» (δείτε ΕΔΩ) για την εμπλοκή του στη διοίκηση του ΔΟΛ  και το αφεντικό του ομίλου 24Μedia, ο Δ. Μάρης, έσπευσε να τοποθετηθεί με μια λιτή ανακοίνωση:..

Ο Ψυχάρης αλλάζει… σεφ και ομελέτα!

Του Γ. Λακόπουλου*

Ο παλιός είναι αλλιώς. Όσοι έλεγαν ότι ο Σταύρος Ψυχάρης δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη δικαιώθηκαν.  Η «γάτα Ιμαλαΐων» έκανε την εμφάνισή της και ορισμένοι έβαλαν τα κλάματα. Δεν κατάλαβαν κάν τι τους συνέβη.   Όσο ο ΔΟΛ ακύρωνε τον εαυτό του υπερασπιζόμενος  τις ηγεσίες και τις πολιτικές της Δεξιάς, στρεφόμενος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εντάξει. Το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον παραδοσιακό  ρόλο του του στυλοβάτη της  δημοκρατικής παράταξης ενσπείρει πανικό.
Για τη ακρίβεια ήλθε καινούργιος σερίφης στην πόλη και αυτό  χαλάει σχέδια. Και τα παλιά που τα είδαμε να ξεδιπλώνονται τα τελευταία χρόνια, στην ουσία στις πλάτες του Ψυχάρη, και τα καινούργια για την αναζήτηση «επενδυτή» που θα χρησιμοποιούσε τις εφημερίδες του ΔΟΛ υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη ως τις εκλογές και μετά θα τις εγκατέλειπε. Με το προσωπικό τους..

«Δεν είμαι εκεί»

Γράφει ο Μιχάλης Μητσός*

«Μην έρχεσαι στον τάφο μου και κλαις. Αρκεί.
Δεν πέθανα. Δεν είμαι εκεί.»

Μέρι Ελίζαμπεθ Φράι
Κάποιες φήμες κυκλοφόρησαν χθες  στα σόσιαλ μίντια και τα μπλογκς. Ώρες ώρες, μάλιστα, ήταν έντονες, γινόντουσαν σχεδόν πιστευτές. Χρειάζονται λοιπόν ορισμένες διευκρινίσεις. Εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, φυσικά.
1) Δεν έχουμε πεθάνει. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Είναι άτοπο λοιπόν να παρατηρούν διάφοροι ότι ο ΔΟΛ άξιζε καλύτερο τέλος και να κλαίνε, ειλικρινά ή ψεύτικα, στον τάφο μας. Δεν είμαστε εκεί, αλλά εδώ; κρεμασμένοι στα περίπτερα, όχι από τις γραβάτες μας. Απλήρωτοι, αλλά απτόητοι. Αντικειμενικοί; Όχι, σοβαροί. Ανεξάρτητοι; Όχι, ειλικρινείς. Δεν θα γράφαμε έναν λίβελο εναντίον του..

Κόκκινος συναγερμός στο MEGA

Επίκειται συνάντηση των δυο βασικών μετόχων Τζίγγερ και Μπόμπολα - Υποχρεώσεις στην εφορία και λειτουργικά έξοδα απειλούν με ασφυξία το κανάλι

Εξαιρετικά οριακή χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο MEGA αφού όλα κρέμονται από μια κλωστή, με ορατό το «ατύχημα», περισσότερο από κάθε άλλη φορά!
Οι μέτοχοι – συνειδητά ή όχι, κωλυσιεργούν απίστευτα και οι ρυθμοί που κινούνται οι διαδικασίες είναι τρομακτικά αργές με αποτέλεσμα όλοι και όλα στη Μεσογείων να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό!
Παρά την ολοκλήρωση των ελέγχων που πραγματοποίησαν όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο η πλευρά Μπόμπολα όσο και η πλευρά Βαρδινογιάννη και παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά – σύμφωνα με την κρίση των συνεργατών των μετόχων που πραγματοποίησαν τους ελέγχους..

Εμείς δεν θα γίνουμε «Πράβντα»!

Το «κίνημα» των αρθρογράφων του ΔΟΛ που έφαγαν... πόρτα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους

Η ένταση στα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ξεκίνησε από την Τρίτη το βράδυ, γύρω στις 8, την ώρα δηλαδή που ανέβηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» η ανακοίνωση πως ο Βασίλης Μουλόπουλος θα «συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ». Ενας τοποτηρητής του ΣΥΡΙΖΑ στα «Νέα» και στο «Βήμα» με άλλα λόγια, ένας «απεσταλμένος» τρόπον τινά της κυβέρνησης, ο οποίος όμως γνωρίζει πολύ καλά το μαγαζί.
Κάποιοι αρθρογράφοι των «Νέων» σήκωσαν παντιέρα αντίστασης. «Κάτω η χούντα του ΣΥΡΙΖΑ», έλεγαν στους διαδρόμους και πως «εμείς δεν θα γίνουμε “Πράβντα”». Απειλούσαν θεούς και..

Παπαχρήστος: Τι μου είπε ο Ψυχάρης στο Da Capo

(...) Σε μια συζήτηση που είχαμε με τον Σταύρο Ψυχάρη προ καιρού στο Da Capo, στη σκιά της «ιερής κολόνας», μου είχε υπενθυμίσει το γεγονός της μεταπήδησης του κορυφαίου χρονογράφου των «ΝΕΩΝ» Δημήτρη Ψαθά από τα «ΝΕΑ» στην «Ελευθεροτυπία» του Κίτσου Τεγόπουλου, εκεί περί το 1977. Τον σάλο που είχε προκαλέσει και τον φόβο για την επίπτωση που θα είχε στην κυκλοφορία των «ΝΕΩΝ». Αποδείχθηκε ότι δεν είχε παρά την ελάχιστη. Και έμεινε στην ιστορία του Τύπου ως κορυφαίο παράδειγμα ότι τελικά το «μοναστήρι να 'ναι καλά, κι από καλόγερους...».
Αλλά όπως προανέφερα, το 1977 δεν είνα το 2017. Τότε μπορεί να έφυγε ο Ψαθάς και να μην άνοιξε μύτη, επειδή τη θέση του χρονογράφου της εφημερίδας την κατέλαβε ο ..

Η επιστροφή που έφερε τη θύελλα

Ολα ξεκίνησαν από μια λακωνική ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στον ιστότοπο του «Βήματος». Ο Βασίλης Μουλόπουλος, πρώην διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, έλεγε η ανακοίνωση, αποδέχτηκε πρόταση της διοίκησης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων» που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός.
Η ανακοίνωση έγινε αμέσως θρυαλλίδα μιας σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ σύσσωμης της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης και σχεδόν μονοπώλησε τη χθεσινή συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή.
Η επιστροφή Μουλόπουλου στον ΔΟΛ ερμηνεύτηκε από πολλές πλευρές ως

Πιάσε μου «Τα Νέα» κι ένα γιαουρτάκι...

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Αλήθειες και Κραυγές» και κύριο άρθρο υπό τον τίτλο «Τι (δεν) είναι οι εφημερίδες» κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, αντιδρώντας και σχολιάζοντας τις εξελίξεις που αφορούν τον ΔΟΛ και συγκεκριμένα την ανάληψη της διοίκησης από το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρόεδρο του Δ.Σ της "Αυγής" Βασίλη Μουλόπουλο - χωρίς όμως αναφορές σε ονόματα και καταστάσεις.
Συγκεκριμένα γράφουν Τα Νέα:
«Αν μια γαλακτοβιομηχανία αλλάξει χέρια, ο καταναλωτής θα βρει την επόμενη μέρα στα ράφια το ίδιο γιαούρτι. Δεν ισχύει το ίδιο και για τις εφημερίδες. τα συστατικά των προϊόντων της ενημέρωσης –η υπεραξία που τα συνδέει με το κοινό τους για γενιές ολόκληρες– είναι άυλα. Είναι ένα κεφάλαιο αξιακό που το εκφράζουν και το μεταλαμπαδεύουν οι άνθρωποι. Οι δημοσιογράφοι. Ετσι και αυτή η εφημερίδα. Είναι επί δεκαετίες πυλώνας της δημόσιας σφαίρας, επειδή ενσωματώνει και καλλιεργεί..

Ποιοι αντιδρούν στον ΔΟΛ για τον Μουλόπουλο

- «Τους ξέρω και με ξέρουνε» λέει ο παλαίμαχος δημοσιογράφος 
- Ποιοι πουλάνε τον Οργανισμό «τη μια στον Αλαφούζο και την άλλη στον Μαρινάκη»

Συνέντευξη στην Αυγή και στην Αγγελα Νταρζάνου έδωσε ο Βασίλης Μουλόπουλος, λίγες ώρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του στον ΔΟΛ, από σήμερα το πρωί, και λίγες μέρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της «Αυγής». Ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος έδωσε απαντήσεις για όλα όσα του καταμαρτυρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και για τις ελπίδες που διαμορφώνονται για τη διάσωση του ιστορικού συγκροτήματος.
Σταχυολογούμε:
- «Για τον ΔΟΛ πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία, συμφωνία όλων των κομμάτων. Ο ΔΟΛ δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Το επόμενο διάστημα αναμένεται ισχυρή κρίση..

Οι «πορτιέρηδες» της εργοδοσίας…

Για τα όσα έγιναν και -κυρίως- δεν έγιναν από τη διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ στην εφημερίδα «Μακεδονία»
 
Τα όσα διαδραματίστηκαν τον Δεκέμβριο στην εφημερίδα Μακεδονία, με αδήριτο το γεγονός των 11 οφειλόμενων μηνιάτικων, των 5 απολύσεων (2 που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και 3 που πραγματοποιούσαν επίσχεση εργασίας) και του εξωδίκου της διοίκησης-διεύθυνσης σε εκλεγμένο στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ εργαζόμενο στην εφημερίδα, χωρίς τη στοιχειώδη αντίδραση του συνδικαλιστικού σωματείου, δείχνει εύγλωττα τη συνέχιση της ίδιας αντιδραστικής, εργοδοτικής και μνημονιακής πολιτικής των διοικήσεών του όλων των προηγούμενων χρόνων.
Ο συνδικαλιστικός κατήφορος τελειωμό δεν έχει για κάποιους..

Αίτημα εξοστρακισμού μου από το χωριό εν έτει 2017!

Του Γιάννη Μακριδάκη*

Χθες εμφανίστηκε στη μηνιαία συνέλευση του πολιτιστικού συλλόγου Βολισσού ένα μέλος του ΔΣ και έθεσε προς συζήτηση το εξής αίτημα: Να μαζέψουν υπογραφές για να με διώξουν από το χωριό. Δικαιολόγησε δε το αίτημά του αυτό λέγοντας ότι δεν είμαι Βολισσιανός και ότι δημιουργώ κλίμα υπέρ των προσφύγων στο χωριό και στην κοινή γνώμη, αφού γράφω ότι οι Βολισσιανοί έχουν δεχτεί θερμά και βοηθάνε τους πρόσφυγες, γεγονός που κατά την άποψή του δεν ισχύει. Φυσικά έλαβε τις κατάλληλες απαντήσεις από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ και το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό από τον Σύλλογο.
Η ιστορία αυτή έχει διάφορες παραμέτρους. Η πρώτη είναι η αστεία. Κι εγώ όταν μου το γνωστοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου, γέλασα με την τραγική πνευματική και ψυχολογική..

Η σωτηρία του ΔΟΛ που έγινε ΔΟΨ

Δυστυχώς, ο θάνατος ενός εκ των κορυφαίων συστημάτων διαπλοκής της χώρας δεν ολοκληρώθηκε. Διεκόπη βίαια από μια… αριστερή παρέμβαση… 

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής

Ο ΔΟΛ έπρεπε να έχει αλλάξει προ πολλού τα αρχικά του, να ονομάζεται ΔΟΨ∙ από τότε που απεβίωσε ο Χρήστος Λαμπράκης και απέμεινε ο Σταύρος Ψυχάρης να διαφεντεύει απολύτως το «συγκρότημα»... Αυτά δεν τα λέω εγώ, τα λένε οι περισσότεροι απόμαχοι των εντύπων του «συγκροτήματος», επιφανείς δημοσιογράφοι που διέπρεψαν στις δεκαετίες ’70, ’80, ’90, διαμορφώνοντας την μεταπολιτευτική δημοσιογραφική φυσιογνωμία του Βήματος, των Νέων, του Ταχυδρόμου, του Οικονομικού Ταχυδρόμου: «η φυσιογνωμία των εφημερίδων επαφίεται στη  φυσιογνωμία των συντακτών της», έλεγε ένας σοφός εκλιπών δημοσιογράφος, διευθυντής ιστορικής εφημερίδας.
Ευτυχώς δεν έζησε την εποχή της δημοσιογραφικής παρακμής, όταν το κριτήριο επιλογής των διευθυντών μετατέθηκε από την προεξέχουσα δημοσιογραφική επάρκεια στην..

Ποιoι (δημοσιογράφοι) και πόσα πήραν από τις Τράπεζες

Τηρείται η Εργατική, Ασφαλιστική και Φορολογική Νομοθεσία στα ΜΜΕ τα οποία στηρίζονται από τις Τράπεζες;

Δίνουμε στη δημοσιότητα (όπως κάνουμε συστηματικά από τις αρχές Ιουνίου του 2016, αξιοποιώντας το άρθρο 6 του Ν. 4374/2016), τα στοιχεία για τη διαφημιστική δαπάνη των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών και της Τράπεζας Αττικής, εμπλουτισμένα με το γ’ τρίμηνο του 2016, (δειτε πιο κάτω πίνακες με ονόματα, εταιρείες και ποσά) επιμένοντας να ρωτάμε τη συνδικαλιστική ηγεσία του Κλάδου των ΜΜΕ, που «φλέγεται» για τη «νέα συμφωνία εργαζομένων – εργοδοτών», με μείζον ζητούμενο την «ανακεφαλαιοποίηση» και διεύρυνση των ασφαλιστικών ΝΠΙΔ του κλάδου:
 **  Θα ζητήσει ελέγχους από το Υπουργείο Οικονομικών, για ενδεχόμενη διαφυγούσα φορολογητέα ύλη (π.χ. αγγελιόσημο), μέσω τριγωνικών συναλλαγών, καθώς όπως φαίνεται σε μία τουλάχιστον περίπτωση στον πίνακα που παραθέτουμε, η ανακεφαλαιοποιημένη με τα λεφτά του..

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Γ. Παπαχρήστος: Παραμένω στα Νέα μέχρι νεοτέρας...

«O ιστορικός Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη γυρίζει σελίδα κάτω από τις πιο σκοτεινές διαδικασίες». Αυτό διαπίστωσε ο αρθρογράφος - σχολιογράφος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Γιώργος Παπαχρήστος, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ακραίως» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ μετά τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και την ανάληψη της διοίκησης (και) από τον Β. Μουλόπουλο.
Ο Γ. Παπαχρήστο,ς μέσα από τη στήλη του "Στίγμα"στα ΝΕΑ, απάντησε και στο αν θα παραμείνει στην εφημερίδα συνεχίζοντας τα σχόλια του:
«Ευκαιρίας δοθείσης, να καθησυχάσω συνάδελφό μου της «Αυγής» που ανησυχεί για την..

Ο ΔΟΛ σήμερα όπως η Ελλάδα το 2010

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Έμπλεος οργής ο Ευ. Βενιζέλος με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ. Καλεί τους αναγνώστες και τους δημοσιογράφους να προστατεύσουν μια παράδοση ετών. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Οι αναγνώστες να σταματήσουν να διαβάζουν τα έντυπα του οργανισμού; Θα κλείσει.
Οι δημοσιογράφοι-ο κλάδος γενικώς- να κατεβούν σε απεργία; Δεν το έπραξαν όταν έκλειναν ιστορικά μαγαζιά (Ελευθεροτυπία, Απογευματινή) ή μεγάλα μέσα ενημέρωσης (Άλτερ) διεκδικώντας τι ακριβώς; Να μην αναλάβει ο Μουλόπουλος; Ποιος να αναλάβει; Υπάρχει άλλος πρόθυμος για αυτοχειριασμό; Οι δημοσιογράφοι του ομίλου τι οφείλουν να κάνουν; Να αντιδράσουν; Πως; Με κινητοποιήσεις; Με ποιο στόχο; Να δοκιμάσουν κάτι μόνοι τους;
Μακάρι. Δεν βλέπω όμως κινητικότητα τέτοιου τύπου από τους συναδέλφους ούτε προτροπές..

Τσίπρας, Μουλόπουλος και στη μέση Θέμος!

Tην αντίδραση του Θέμου Αναστασιάδη προκάλεσαν οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό του κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το αγροτικό και με αφορμή τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και την εμπλοκή του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου στη διοίκηση του Οργανισμού.
«Θα είναι αρνητική εξέλιξη αν κλείσουν τα Νέα και το Βήμα, όπως και το Έθνος και ο Ελεύθερος Τύπος και παλαιότερα η Ελευθεροτυπία για την οποία δεν άνοιξε μύτη» είπε συγκεκριμένα ο Αλ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Με εγκαλείτε για τον ΔΟΛ. Για τι ακριβώς μιλάτε; Θέλετε να λογαριαστούμε; Ποιο είναι το αίτημά σας; Επί 1,5 χρόνο ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει να είναι στα όρια του κίτρινου τύπου και με έχει στοχοποιήσει στην πρώτη σελίδα – από αυτές που έρχεστε εδώ κύριε Μητσοτάκη και τις επιδεικνύετε. Με τα σκίτσα του Αρκά, τους στίχους του Καβάφη και τα πρωτοσέλιδα των Νέων ερχόσαστε εδώ», είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι Νέα και Βήμα..

Μουλόπουλος: Διοίκηση θα προσφέρω, δεν είμαι επενδυτής

«Δεν πρόκειται το συγκρότημα και οι εφημερίδες να είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό υποστήριξε το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ και  πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος μιλώντας στον Alpha 989, δίνοντας απάντηση στις επικρίσεις σχετικά με την εμπλοκή του στον Οργανισμό.
«Όπως ξέρετε στον Οργανισμό είχα 35 συναπτά έτη σε διάφορες θέσεις. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Δεν έχω κανένα παράπονο ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από τον Σταύρο Ψυχάρη. Είχα δηλώσει και παλαιότερα ότι αν μου ζητούσαν βοήθεια θα την έδινα». είπε χαρακτηριστικά ο Μουλόπουλος ξεκαθαρίζοντας:
«Διοίκηση θα προσφέρω. Δεν είμαι επενδυτής. Πρέπει να μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και θα προσπαθήσω να το κάνω σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση». Ο τέως πρόεδρος..

ΔΟΛ: αίτηση των τραπεζών για εκκαθάριση εν λειτουργία

Aίτηση για την υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες ώρες οι πιστώτριες τράπεζες. Μάλιστα, τα τραπεζικά ιδρύματα που έχουν δανειοδοτήσει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, προτείνουν να αναλάβει την εκκαθάριση ως ειδικός διαχειριστής η εταιρεία Grant Thornton.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υπαγωγής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη που μεταξύ άλλων εκδίδει τις εφημερίδες «το Βήμα» και «τα Νέα» σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, μπορεί να απαιτηθεί ένα δίμηνο, σε ακραία περίπτωση ακόμη και τρεις μήνες. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ερωτήματα για το τι μπορεί να γίνει στο μεσοδιάστημα καθώς δεν υπάρχει ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας..
Πηγές των πιστωτριών τραπεζών ανέφεραν ότι προτίθενται να ακολουθήσουν..

Μαρία Χούκλη: Ούτε στην πολιτική ούτε σε άλλο κανάλι πάω

Εμφανώς συγκινημένη αποχαιρέτησε σήμερα τους συναδέλφους της στον Αντέννα η Μαρία Χούκλη. Πήγε στα γραφεία  των δημοσιογράφων, τους φίλησε έναν προς έναν και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στη δουλειά τους.
Σε ερωτήσεις για τα επόμενα σχέδιά της, δεν υπήρξε ιδιαίτερα διαφωτιστική. Φρόντισε, όμως, να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την πολιτική, όπως ανέφεραν ευφάνταστα δημοσιεύματα (μιλούσαν για επικείμενη ένταξή της στη ΝΔ, μετά από συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη).
Το επίσης ενδιαφέρον είναι ότι απέκλεισε το ενδεχόμενο να εργαστεί τώρα για κάποιο άλλο κανάλι. «Δεν πρόκειται να κάνω τηλεόραση», είπε, διαψεύδοντας έτσι και τα σενάρια που την έφεραν να συζητά ήδη για την ανάληψη του..

Η δολιότης του ΔΟΛ

Όταν το φάντασμα της ανεργίας συγκρούεται με το φάντασμα του κομμουνισμού

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)
 
Τώρα με την εξέλιξη Μουλόπουλου στον ΔΟΛ, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν κάτι που είχε πει ένας σπουδαίος δημοσιογράφος, ο Δημήτρης Χαλιβελάκης: «Δουλειά να υπάρχει παιδιά και όλα τα άλλα θα τα βρούμε!» Στον 902 Αριστερά στα FM ήμασταν και οι δύο όταν τον άκουσα να το λέει και δεν είχα δώσει τότε πολλή σημασία. Αφενός γιατί ήμουνα πιτσιρικάς και όταν είσαι πιτσιρικάς το μυαλό σου είναι κλούβιο κι αφετέρου γιατί στο τέλος της δεκαετίας του ογδόντα βρώμαγε ο τόπος από δημοσιογραφικές δουλειές. Άνοιγε η αγορά…
Τριάντα χρόνια αργότερα, η αγορά κλείνει. Και μαζί της κλείσανε κι ένα σωρό δημοσιογραφικά μαγαζιά. Από «Ελευθεροτυπία» ως «Απογευματινή» κι από «ΙΜΑΚΟ» ως «Alter». Ποτάμι..

Τι Καψής, τι Μουλόπουλος

«Η κρίση στον Τύπο είναι ένα μεγάλο καμπανάκι κι ένα μεγάλο πλήγμα για την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τονίζοντας ότι ο Τύπος και τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν τρία προβλήματα, την οικονομική κρίση που αφαιρεί διαφήμιση, τη μετάβαση της ενημέρωσης σε μεγάλο βαθμό στις ιστοσελίδες και την απίστευτα κακή διαχείριση - οικονομική διαπλοκή των εκδοτών.
Αφορμή για τα παραπάνω αποτέλεσε η συνάντηση που είχε ο Ν. Βούτσης με εργαζόμενους του ΔΟΛ και με την ΕΣΗΕΑ. «Κατέθεσαν την αγωνία τους, κατέθεσα κι εγώ την δική μου συνολικά για τον Τύπο και για τις μέχρι τώρα εξελίξεις και για τις ευθύνες που υπάρχουν και άρα την εργώδη προσπάθεια που πρέπει να γίνει από όλες τις πλευρές στο πλαίσιο του νόμου και με διαφάνεια. Να υπάρξουν λύσεις στα προβλήματα» είπε ο Ν. Βούτσης αναφερόμενος στη συνάντηση.
Ερωτηθείς για τις σκληρές ανακοινώσεις και την κριτική της αντιπολίτευσης μετά..

Είδες η Τατιάνα;

Αφιερωμένο εξαιρετικά

Μόλις πληροφορήθηκε από το efsyn.gr το θέμα της εισβολής χρυσαυγιτών στο σχολείο του Περάματος, κι επειδή ακόμη αυτό δεν είχε πάρει διαστάσεις, η Τατιάνα Στεφανίδου, αν και είπε πως πρόκειται για έγκυρη ιστοσελίδα και δεν χωρεί αμφιβολία, εν τούτοις δημοσιογραφικά ενεργώντας ζήτησε από τηλεθεατές να επιβεβαιώσουν το γεγονός.
Πρώτη βγήκε μία μάνα διαμαρτυρόμενη για την επικείμενη φοίτηση προσφυγόπουλων στο εν λόγω σχολείο και η Τατιάνα τη στόλισε καταλλήλως λέγοντας πως είναι ντροπή να μπαίνει θέμα..

Ασταμάτητος ο Βερύκιος

Μάλιστα! Ο ηρωικός Βερύκιος βρίσκεται αντιμέτωπος ΚΑΙ με τους Εβραίους. Οι οποίοι τον έβαλαν στο στόχαστρό τους, όπως έγραψε πρωτοσέλιδα η έγκυρη Ελεύθερη Ώρα (δείτε αριστερά), επειδή «τόλμησε να αναφερθεί σε εκπομπή στο ρόλο των εβραϊκών κεφαλαίων και των μασόνων». Αυτό «θα το πληρώσει!» συμπληρώνει η εφημερίδα των αποκαλύψεων. Η οποία αναφέρεται στο ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο) και αποδίδει στους Εβραίους (με εισαγωγικά και γράμματα-κάγκελο) τη φράση «Βερύκιε είσαι ρατσιστής και ακροδεξιός».
Α λα της και πρώτο θέμα, ο Δήμος! Ο Δήμος ο τολμηρός που τα βάζει με το ΚΙΣ. Σιγά το πράγμα, θα πείτε! Εδώ τα έβαλε με την Σταματίνα και..

ΔΟΛ: τι εγγυήσεις (και από ποιον;) ζήτησε ο Μουλόπουλος

«Θαμμένο» έχει η σημερινή Αυγή το θέμα του Β. Μουλόπουλου που «απεδέχθη προθύμως» την πρόταση Ψυχάρη, «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ» (δείτε ΕΔΩ). Ο ίδιος ο Βασίλης Μουλόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».
Η Αυγή σχετικά με τον Μουλόπουλο, και τις προυποθέσεις (εγγυήσεις) με τις οποίες δέχτηκε ο παλάιμαχος δημοσιογράφος να αναλάβει ρολο στον ΔΟΛ, γράφει μεταξύ αλλων:
«Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Β. Μουλόπουλος πριν αναλάβει ζήτησε εγγυήσεις. Η μία

Υποκρισία και θράσος

Ήταν θρυλική σε όλον τον πλανήτη η ανεξαρτησία του ελληνικού Τύπου, μακριά από συναλλαγές και διαπλοκές.
Κανένας εκδότης δεν "στήριξε", δεν "πίεσε", δεν "διαμόρφωσε", δεν "έθαψε" ποτέ.
Κανείς εκδότης δεν δανείστηκε, με εγγύηση τον φρέσκο, καθαρό "αέρα". Ποτέ όμως. Κανείς εκδότης δεν διορίστηκε ποτέ πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους. Κανενός εκδότη ο υιός δεν έγινε βουλευτές κόμματος.
Αν γεννήθηκες και έζησες σ' αυτή τη χώρα, το γνωρίζεις. Όπως γνωρίζεις..

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Ψυχάρη

Στον ανακριτή εμφανίστηκε σήμερα για να απολογηθεί ο εμφανιζόμενος ως εκδότης του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του για φοροδιαφυγή ύψους 45 εκατ. ευρώ, που του έχει καταλογίσει με πόρισμά του το ΚΕΦΟΜΕΠ.
Τα αδικήματα που είχαν απαγγελθεί εναντίον του Σταύρου Ψυχάρη αφορούν τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα) και συνίστανται στο γεγονός ότι οι φορολογικές αρχές εντόπισαν «τρύπα» περίπου 45 εκατ. ευρώ στα εισοδήματα του εκδότη, από το 2000 και μετά..

Το κόκκινο ΒΗΜΑ

 Τα τελευταία έξι χρόνια, φτωχοποιήθηκε η χώρα, καταστράφηκαν άνθρωποι, αυτοκτόνησαν κιόλας, αλλά ο Βενιζέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης τα βρήκαν όλα αναγκαία και απαραίτητα. Σοκαρίστηκαν μόνο όταν έχασαν το ΔΟΛ. Όταν ο Σταύρος Ψυχάρης, ανακοίνωσε πως παραδίδει το ΔΟΛ στο Βασίλη Μουλόπουλο, έναν άνθρωπο της Αριστεράς.
Τότε και μόνο τότε, πλημμύρισαν από πόνο. Ο Βενιζέλος μίλησε για εκμετάλλευση της πρόδηλης αδυναμίας του Ψυχάρη, η ΝΔ για απειλή της πολυφωνίας και ο Σταύρος για πλάκα.
Προφανώς πρόκειται για ένα είδος πλάκας που σπάει η ιστορία και για ένα διαφορετικό ΒΗΜΑ που κάνουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Δεν ξέρω αν θα είναι κόκκινο ΒΗΜΑ ή βήμα διάσωσης, αλλά για την αντιπολίτευση υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση σύμφωνα με την οποία αν και μήνες τώρα..

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Η γάτα Ιμαλαίων παρακολουθεί το δεύτερο μέρος του σήριαλ

Οι εξελίξεις με τον Βασίλη Μουλόπουλο στον ΔΟΛ και τα social media

Πολλές οι αντιδράσεις μετά την ανακοινωση του ΔΟΛ ότι ο Βασίλης Μουλόπουλος «απεδέχθη προθύμως» την πρόταση Ψυχάρη, «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του Οργανισμού».
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Βασίλης Μουλόπουλος έκανε την εξής δήλωση:
«Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».
Σταχυολογούμε από το facebook και το twitter:
***
Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό..

Ροντέο με Περρή και Νέγκα στον ΣΚΑΪ

Όπως είναι γνωστό, η προγονός μας Ευρώπη, η κόρη του Φοίνικα και της Τηλέφασσας, καβάλησε ένα ταύρο και άρχισε να πετάει πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο, στην οποία και δώρισε το όνομά της. Η υπέρτατη υπερηχητική τεχνολογία του ταύρου βρίσκεται στη κατοχή της ομάδας ΡΟΝΤΕΟ γι' αυτό
και κοσμεί τον θυρεό της.
Με σεβασμό στην Ιστορία μας και με βαθιά συναίσθηση του πατριωτικού μας καθήκοντος αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την υπέρτατη τεχνολογία προς όφελος του Ελληνικού Λαού.
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι με το τεράστιο μπάτζετ των 3 τρισεκατομμυρίων που προκύπτει από τα δικαιώματα που πουλήσαμε σε πηγή που δεν..