ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ηλεκτρονικοί εκδότες, φίρμες - κράχτες και στήλες της χολής


Δεν είναι ότι χάνονται οι δουλειές στα ΜΜΕ, χάνεται και η αξιοπρέπεια. Και αναγκάζεται ο καθένας που συντηρεί ένα site παριστάνοντας τον ηλεκτρονικό εκδότη να γλείφει μέχρι τήξεως το οποιοδήποτε «νέο ξεκίνημα» ελπίζοντας σε ένα ξεροκόμματο.
@ Ευτυχώς που δεν υπάρχουν πια τα «εκβιαστολόγια», που λέει κι ο κ. Σφακιανάκης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τώρα πια δεν είναι chic οι εκβιασμοί και οι απειλές. Αρκεί να διοχετεύσεις σε ένα site, ένα blog, ένα οτιδήποτε τελοσπάντων, ότι ο τάδε παρουσιαστής ξόφλησε. Ή ότι η ομάδα τραβάει και με τους αναπληρωματικούς. Και η δουλειά έχει γίνει.
 @ Σχολές δημοσιογραφίας. Η ιστορία της ζωής τους. Κάθε χρόνο τα ίδια. «Φίρμες» – κράχτες που δεν πατάνε ποτέ, βιβλία – φαντάσματα, σημειώσεις στο πόδι και ένας σκασμός λεφτά για ένα αβέβαιο – έως και ανύπαρκτο – επαγγελματικό μέλλον. Πόσο πια;
@ Ακόμη και αν ο αθώος αναγνώστης διαφωνήσει με τον εκδότη, η αλήθεια είναι ότι παρά τις..

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Απεργία στην Καθημερινή για τις απολύσεις


Tην άμεση επαναπρόσληψη των οκτώ εργαζομένων (έξι τεχνικών και δύο διοικητικών υπαλλήλων) που απολύθηκαν από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ζητούν η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ και η ΕΤΗΠΤΑ. Οι Ενώσεις προχώρησαν στην κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης έως τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών που εργάζονται στην εφημερίδα. Οι Ενώσεις δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία που με τρόπο εκδικητικό, αυταρχικό, παράνομο και καταχρηστικό στερεί η εργοδοσία της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ από εργαζόμενους με μακρόχρονη..

Ο Σαμαράς έκανε αγωγή σε πέντε δημοσιογράφους και ζητάει 1 εκατ. ευρώ!


Το εξωφρενικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ ζητεί το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ) από πέντε δημοσιογράφους της εφημερίδας «Το Χωνί». Το Ινστιτούτο, στο οποίο πρόεδρος είναι ο Αλέξανδρος Σαμαράς (αδερφός του Αντώνη) επέδωσε αγωγή ζητώντας αποζημίωση για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας σχετικά με επιχορηγήσεις που πήρε το ΜΦΙ 22 ημέρες μέρες αφότου έγινε πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς. Όπως αναφέρει η εκδοτική ομάδα της εφημερίδας «Το Χωνί», πριν από την αγωγή, είχαν υπάρξει παρεμβάσεις (τηλεφωνικά) από το γραφείο του πρωθυπουργού και επιστολές που απειλούσαν με μηνύσεις και αγωγές. Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική ομάδα «Το Χωνί» θα επιμείνει στο θέμα με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και θα απαντήσει..

Kύριε Πέτρο Κυριακίδη...


Επιστολή στον ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού FLASH, Πέτρο Κυριακίδη έστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αφού ενημερώθηκε για τη συζήτηση εργατικής διαφοράς στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Στην επιστολή αναφέρεται:
«Κύριε Πέτρο Κυριακίδη,
Ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο, για τις δεσμεύσεις που αναλάβατε, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων σας, στις 28.8.12 ενώπιον του ΣΕΠΕ, όσον αφορά στα δεδουλευμένα που οφείλετε στους δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού «FLASH».
Εκλαμβάνοντας τη δέσμευσή σας, ως ένδειξη καλής πίστεως και εργασιακής ειρήνης, σας καλούμε να ανταποκριθείτε πλήρως στις υποχρεώσεις σας έναντι των εργαζομένων (δεδουλευμένες αποδοχές), με πρώτη ένδειξη την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012, ώστε να μη χρειαστεί να προχωρήσουμε σε..

Φήμες και σενάρια για την Ελευθεροτυπία


Ξεπεράστηκε το ψυχολογικό όριο της 20ής Αυγούστου και φυσιολογικά οι φήμες παίρνουν και δίνουν για το μέλλον(;) της πολύπαθης «Ελευθεροτυπίας».
Φήμες, που παίζουν στο ταμπλό πολλών και ποικίλων δημοσιογραφικών, εκδοτικών αλλά και τραπεζικών συμφερόντων. Π.χ., η καθόλα αστήριχτη φήμη της πώλησης του τίτλου της "Ε" - που προσπαθεί να ξεπεράσει με το έτσι θέλω τις δεσμεύσεις που υφίστανται.
Τα σενάρια - παλιά και νέα - έχουν να κάνουν με το "συνεχιζόμενο" ενδιαφέρον του Φιλιππόπουλου.
Υπάρχει και χρηματικό ποσό (περίπου στα επτά εκ. ευρώ) απευθυνόμενο στην Alpha Bank (Κωστόπουλος). Σ' αυτό το σημείο το σενάριο "μιλάει" για μια τριγωνική συνεννόηση - Κωστόπουλος, Φιλιππόπουλος, Απλήρωτοι γενικά - αφήνοντας τελείως απέξω την Μάνια.
Και ενώ ακόμη μιλάμε για σχέδια επί χάρτου, έχει προκύψει και "πρόβλημα" για το πώς και με ποιούς θα στελεχωθεί..

Καλύτερα στη δημοσιογραφία παρά στην πολιτική


Αντίσταση από τον Γιάννη Μιχελάκη που τάσσεται στο πλευρό των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών του

Είδε κι αποείδε ο ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και νυν βουλευτής Επικρατείας, Γιάννης Μιχελάκης ότι δεν έχει καμιά τύχη στην κυβέρνηση κι αποφάσισε να κάνει «αντίσταση» υπερασπιζόμενος τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες του. Ο μέχρι πρότινος στενότατος συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης με την οποία χαρακτηρίζει «οφθαλμοφανή κοινωνική αδικία» και «απαράδεκτη πρόταση» το ενδεχόμενο επιβολής ειδικού τέλους στην περίπτωση κατάθεσης πινακίδων ΙΧ με τη δικαιολογία της προσωρινής ακινησίας.
Ο πρώην διευθυντής του (πετυχημένου) Ελεύθερου Τύπου στην ερώτησή του τονίζει  θα πρέπει να αναζητηθεί άλλος τρόπος για να καλυφθεί η υστέρηση των εσόδων, διότι όταν ένας πολίτης φτάνει στο σημείο να καταθέτει πινακίδες βρίσκεται σε αντικειμενική οικονομική αδυναμία.
Βέβαια το υπουργείο Οικονομικών «άδειασε» τον Μιχελάκη χαρακτηρίζοντας ως γελοίες και..

Οι «φιέστες» του Πέτρου Κυριακίδη και οι αντιδράσεις για τη Σοφία Βούλτεψη


Πολλοί αναγνώστες μας επισημαίνουν με email το «ατόπημα», όπως λένε, της πρώην αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ και νυν βουλευτού της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη, να φωτογραφηθεί με τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας Espresso Πέτρο Κυριακίδη σε εκδήλωση για την επίσκεψη Ρώσου Νομπελίστα στην Αθήνα. Κι αυτό διότι, όπως λένε «δεν ταιριάζει σε μια παλιά συνδικαλίστρια και νυν πολιτικό να συναγελάζεται και να παίρνει μέρος σε φιέστες ενός "αφερέγγυου" εκδότη που δεν πληρώνει τους εργαζόμενους του και επιπλέον έχει σοβαρές εκρεμμότητες με τη δικαιοσύνη».
Oι zoornalistas πιστευουν ότι οι αντιδράσεις είναι ολίγον υπερβολικές (σε εκδήλωση για νομπελίστα παραβρέθηκε) ωστόσο η πρωην αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ίσως θα έπρεπε να το σκεφτεί και δευτερη φορά προτού εκτεθεί στον φωτογραφικό φακό στο πλάι του Κυριακίδη (φωτογραφίες τους υπάρχουν και στην προχθεσινή Εspresso), τον οποίο..

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Νέα τρικ στο «Κέρδος» για περαιτέρω περικοπές μισθών


Κατάργηση όλων των επιδομάτων -εκτός αυτού των τέκνων- στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ, που σημαίνει μείωση μισθών κατά 10-25% κατά μέσο όρο. Οπως αναφέρεται σε mail που μας εστάλη, οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν το «κούρεμα» των αποδοχών τους βλέποντας τον κατά πολύ μειωμένο μισθό τους, το εκκαθαριστικό και μαζί μία επιστολή από την εταιρεία όπου αναφέρεται ότι η οικονομική κρίση την ωθεί σε περικοπές κλπ. κλπ.
Οι Ενώσεις των εργαζομένων κατήγγειλαν προς το ΣΕΠΕ την μονομερή και αυθαίρετη μεταβολή στις αποδοχές των εργαζομένων της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ. Η εργοδότρια εταιρεία, η οποία σημειωτέον οφείλει στους εργαζόμενους την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών του μηνός Ιουλίου καθώς και επιδόματα πολυετίας και διαφορές κλιμακίων, εντελώς παράνομα και καταχρηστικά μείωσε μονομερώς τις αποδοχές των εργαζομένων  όπως αυτές προκύπτουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και..

Τσαγκαρουσιάνος λάβρος κατά της «μαραζωμένης αυτοκρατορίας» του Σταύρου Ψυχάρη


 Με αφορμή το «θλιβερό αρθρίδιο» της Μαρίας Θερμού για τον Γ. Λούκο

Πόλεμο άνοιξε ο εκδότης της LiFO, Στάθης Τσαγκαρουσιάνος με την «μαραζωμένη αυτοκρατορία» του ΔΟΛ και κατ΄επέκταση με το αφεντικό της Μιχαλακοπούλου, Σταύρο Ψυχάρη. Αφορμή ένα άρθρο της δημοσιογράφου Μαρίας Θερμού στο ΒΗΜΑ για την παραμονή ή μη του Γιώργου Λούκου στο τιμόνι του Ελληνικού Φεστιβάλ.
Ο Τσαγκαρουσιάνος (θερμός υποστηρικτής του Λούκου) με δηκτικό σχόλιο του στη LiFO υπό τον τίτλο «Οι χηρευμένες ντομινατρίξ», ξεσπαθώνει κατά της συντάκτριας για το «θλιβερό, στρεψόδικο, συκοφαντικό και τελικά ξεφτιλισμένο αρθρίδιο» της. Ο εκδότης κάνει λόγο για «οίστρο κατινιάς και σουσουδίστικες κακιούλες που ούτε τα σάψαλα του Ζόναρς δεν θα την σκαρφίζονταν!»
Επίσης επιτίθεται κατά του κριτικού Κώστα Γεωργουσόπουλου «που έτρωγε την μερίδα του λέοντος στην..

Ποιους απειλεί με ακονισμένες ξιφολόγχες ο χρυσαυγίτης Μιχαλολιάκος;


Κοιτούσα το βίντεο από τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες, ένα συμπύκνωμα kitsch, με την πολιτική έννοια που δίνει στο kitsch του ολοκληρωτισμού o Μίλαν Κούντερα. Ενα ψέμα διεσταλμένο τόσο πολύ, ώστε να περνάει για αλήθεια: βάρβαρη οικειοποίηση των μύθων και των ιστορικών συμβολισμών, λατρεία της ωμής δύναμης, καυχησιές ηρωισμού, χρήση του αρχέγονου και του απόκρυφου, μέλανες χιτώνες και φωτιές δαυλών, ρούνοι και αίμα. Μια απομίμηση του ναζιστικού Θρίαμβου της Θέλησης στη Νυρεμβέργη. Μεταφερμένη, φευ, στις οικουμενικές Θερμοπύλες.
Στα γεγονότα: Μια καλτ ομάδα, κινούμενη μεταξύ αποκρυφισμού και απροκάλυπτου θαυμασμού για τον Χίτλερ, σταθερά αρνούμενη το Ολοκαύτωμα, κινούμενη επί δεκαετίες στο ημίφως, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, φθάνει στο σημείο να αποσπά το διόλου ευκαταφρόνητο 7% των ψήφων, και να επιχειρεί να μονοπωλήσει την ελληνική σημαία και την εθνική συνείδηση υπό όρους μίσους και αίματος.
Στις Θερμοπύλες ο επικεφαλής της ΧΑ, υπό το φως των δαυλών, επετέθη στο Κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας: αισθάνονται «σιχασιά» και «αηδία» που βρίσκονται εκεί, διαβεβαίωσε, και..

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Αναστάτωση στον Ομιλο Αλαφούζου μετά τις έξι απολύσεις στην Καθημερινή


Και νέες απεργιακές κινητοποιήσεις των (απλήρωτων) εργαζομένων στην Espresso

Αναστάτωση στον Ομιλο Αλαφούζου μετά τις έξι απολύσεις στις οποίες προχώρησε η διοίκηση της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, παρά τη συμφωνία εργαζομένων-εργοδοσίας προ μηνών για μειώσεις στους μισθούς κατά 10% και την παράλληλη δέσμευση της εργοδοσίας να μην γίνουν απολύσεις μέσα στο 2012.
Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν είναι δύο τεχνικοί από το μοντάζ της εφημερίδας και τέσσερις απασχολούμενοι στα πιεστήρια. Στην εφημερίδα πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων όπου κατ΄αρχάς υιοθετήθηκε πρόταση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ για 24ωρη προειδοποιητική απεργία.
Ως ανησυχητικό καταγράφεται το γεγονός ότι οι απολυθέντες εργαζόμενοι στο..

Στο Θριάσιο νοσηλεύεται(;) φρουρούμενος ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης

Ο πρώην εκδότης «πουλάει» τρέλα και παρότι τον Ιούλιο καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια ακόμη δεν έχει μπει φυλακή

Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης για τον οποίο υπήρχε ένταλμα σύλληψης πέρασε χρόνια χωρίς να συλλαμβάνεται αφού το Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού δεν μπορούσε να τον εντοπίσει παρόλο που η οικία του βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό. Ο Ανδρουλιδάκης συνέχιζε να κάνει δημόσιες εμφανίσεις και να συχνάζει στα πιο γνωστά εστιατόρια.
Όταν στις 30 Ιουλίου ο πρώην εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης καταδικάστηκε τελεσίδικα σε κάθειρξη πέντε χρόνων για υπεξαίρεση 4.200.000 ευρώ, ξεκίνησε ένα νέο σήριαλ. Έκτοτε νοσηλεύεται με διάφορες προφάσεις σε διαφορετικά νοσοκομεία χωρίς να μπαίνει φυλακή δείχνοντας πως κάποιοι έχουν τον τρόπο τους.
Τη μέρα που το δικαστήριο εκδίδει την απόφαση του ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης αποχωρεί από την αίθουσα για να συλληφθεί αργότερα την ίδια μέρα από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού και οδηγείται στο Λαϊκό Νοσοκομείο επικαλούμενος καρδιολογικά προβλήματα. Δύο μέρες αργότερα και..

Κεδίκογλου: Να αποφύγουμε τους αχυρανθρώπους στον Τύπο. Δεν μπορεί λαθρόβια έντυπα να εμφανίζονται ως τιμητές


Τα 8 θέματα που έθεσε η ΕΣΗΕΑ στην κυβέρνηση - Καμία αλλαγή στους ισολογισμούς 

Παρεμβάσεις στους μεσάζοντες στη διαφήμιση, διατήρηση του καθεστώτος των ισολογισμών και του ανταποδοτικού τέλους ως έχει, διανομή της κρατικής διαφήμισης με ίσους όρους και επέκταση του αγγελιοσήμου στο Internet είναι οι δεσμεύσεις του κυβερνητικού κλιμακίου για τα ΜΜΕ, όπως τις αποτύπωσε η ΕΣΗΕΑ σε εσωτερικό της σημείωμα μετά τη συνάντηση της 30ής Ιουλίου.
Σε αυτή συμμετείχαν από την πλευρά του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι Δημήτρης Τρίμης, Νανά Νταουντάκη, Μαρία Αντωνιάδου, Μάκης Διόγος, Χρήστος Κυρίτσης, Σταμάτης Νικολόπουλος και από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου και οι γενικοί γραμματείς Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Γιάννης Παναγιωτόπουλος και Ανδρέας Κατσανιώτης.
Στο ενημερωτικό σημείωμα που συντάχθηκε, η ΕΣΗΕΑ εστιάζει σε 8 σημεία.
Σύμφωνα με τα δικά της συμπεράσματα από τη συνάντηση, στο σκέλος των αιτιών της κρίσης στον δημοσιογραφικό κλάδο, εκτός από τη γενική οικονομική κατάσταση, «επιπλέον αίτια» ήταν «η αδιαφάνεια στον..

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αποχώρησαν οι Ράπτης και Κουρτάκης από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»


«Mε απολύτως φιλικό και συναινετικό τρόπο» χώρισαν οι δρόμοι του δημοσιογράφου Χρήστου Ράπτη με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Οι λόγοι, όπως τους αναφέρει o ίδιος σε άρθρο του, δεν έχουν να κάνουν με προστριβές ή αντιπαραθέσεις. Αλλά με το γεγονός, όπως λέει, ότι η ενασχόληση του με το σάιτ iefimerida.gr, το οποίο διαγράφει εδώ και ενάμιση χρόνο μια σημαντική πορεία στο χώρο του διαδικτύου, δεν του επιτρέπει πλέον να ανταποκριθεί χρονικά στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει. Ο Ράπτης ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του Πρώτου Θέματος και, όπως αναφέρει, για αυτόν «τέλειωσε ένα συναρπαστικό ταξίδι οκτώ ετών που συνόδευσε την γέννηση της πιο πετυχημένης εφημερίδας της τελευταίας εικοσαετίας στην Ελλάδα και την πορεία της ως την κορυφή όπου παραμένει μέχρι σήμερα».
Από την εφημερίδα της Αποστόλου Παύλου, στο Μαρούσι, αποχώρησε και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης προκειμένου να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις νέες εκδοτικές του δραστηριότητες. Θυμίζουμε ότι ο Κουρτάκης..

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Διακοπές στην Ικαρία για την κόρη της Ντόρας και το πουλέν του κυρ Φώτη
- «Μα καλά αυτή δεν είναι παντρεμένη με τον Βάρσο, τον χρηματιστή;»
- «Τώωρα! Πάει, τον χώρισε κι αυτόν!»
- «Μα πότε πρόλαβε να τον παντρευτεί, πότε πρόλαβε να γεννήσει και πότε να τον χωρίσει;»
Οι μονότονες διακοπές στην Ικαρία θαρρείς και είχαν αποκτήσει ξαφνικά νόημα για τις δύο ώριμες κυρίες. Δεν ήταν δα και τόσο συνηθισμένο να βλέπουν δίπλα τους την κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη να χαριεντίζεται με τον όμορφο νεαρό που είχαν παρατηρήσει στην τηλεόραση να συνοδεύει διακριτικά τον Φώτη Κουβέλη...

Οι αυταπάτες(;) του Νίκου Χατζηνικολάου

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι ένας πανέξυπνος δημοσιογράφος και η όλη πορεία του στον χώρο των ΜΜΕ το αποδεικνύει. Απ’ αυτή την σκοπιά, μάλλον την αγωνία του εκφράζει στο σημερινό του άρθρο, στην βδομαδιάτικη εφημερίδα που διευθύνει, γιατί δεν λειτουργούν οι μηχανισμοί αυτοκάθαρσης του πολιτικού συστήματος λες και είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης να «αποκαθαρθεί», όπως γράφει, η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό...

Εισαγγελική έρευνα για το Μπενάκειο Ινστιτούτο του αδερφού του πρωθυπουργού

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, µε πρόεδρο τον πρωθυπουργικό αδελφό (αυτό που πήρε επιδότηση 12 εκατ. € για να κάνει κτίρια, 22 µέρες µετά την ορκωµοσία του Αντώνη Σαµαρά), τελεί υπό εισαγγελική έρευνα µαζί µε τους άλλους φορείς που εµπλέκονται µε το κόκκινο σκαθάρι. Το σκαθάρι που κινδύνεψε να αφανίσει το φοινικόδασος του Βάι στην Κρήτη. Επί µήνες, δασολόγοι προειδοποιούσαν την πολιτεία και τους φορείς της, µεταξύ των οποίων το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), όπου προεδρεύει ο πρωθυπουργικός αδελφός, Αλέξανδρος Σαµαράς. Οπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, πολιτεία, φορείς και ΜΦΙ ολιγώρησαν επικίνδυνα.
Αλλά και όταν αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, η λύση στην οποία κατέληξαν ήταν να κόβουν και να καίνε κάθε φοίνικα που προσβαλλόταν από το κόκκινο σκαθάρι! Λεπτοµέρεια: οι φοίνικες δεν καίγονται. Οι ίδιοι δασολόγοι-καταγγέλοντες υποστηρίζουν ότι το κόκκινο σκαθάρι αντιµετωπίζεται µε ευρέως διαδεδοµένα εντοµοκτόνα και κόστος 0,3 ευρώ ανά φοίνικα (η µέθοδος του ΜΦΙ που εφαρµόζεται σήµερα µας κοστίζει 500 ευρώ ανά φοίνικα)...

Μήπως τελικά ο Γιώργος Αυτιάς είναι κατσικοπόδαρος;


H «μαύρη» καλημέρα στον ΣΚΑΪ και η «διαβασμένη» Μάγδα Τσέγκου

«Μαύρη» κι άραχνη ήταν η Καλημέρα που μας είπε ο Γιώργος Αυτιάς στον ΣΚΑΪ καθώς η πρώτη εκπομπή της νέας χειμερινής σεζόν συνέπεσε με την καταστροφική φωτιά στις Αφίδνες που έκαψε μεγάλη δασική περιοχή και σπίτια στον Άγιο Στέφανο.
Ο Γιώργος Αυτιάς, συνεπικουρούμενος από την «διαβασμένη» Μάγδα Τσέγκου -που επιχειρούσε πολλές φορές να τον υποκαταστήσει και να τον «καπελώσει»- τα έβαλε για άλλη μια φορά με όλους και με όλα διαμαρτυρόμενος συν τοις άλλοις για τη στάση του υπουργού Δένδια, που δεν (του) έβγαινε να κάνει ανακοίνωση για τη μεγάλη πυρκαγιά. Μάλιστα ο παρουσιαστής έδινε τα τηλέφωνα του σταθμού στο αέρα και ζητούσε από τον Δένδια να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις.
Στο μεταξύ οι Αθηναίοι ξυπνούσαν βλέποντας το τεράστιο σύννεφο καπνού να σκεπάζει τα βόρεια προάστια και να αναρωτιούνται αν ο Γιώργος Αυτιάς είναι τελικά κατσικοπόδαρος...
Υ.Γ: Πολλοί ήταν αυτοί που είπαν ότι η  Μάγδα Τσέγκου μπορεί κάλλιστα να..

Η Μύκονος ταιριάζει στον Γιάννη Τραγάκη


O πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης, αφού διόρισε στη Βουλή κόρη, νύφη και αδελφή του γαμπρού του, είπε να ξεσκάσει κάνοντας δωρεάν διακοπές σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Μύκονο που αν μη τι άλλο ταιριάζει και με την ιδιοσυγκρασία του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο βουλευτής της ΝΔ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, αναχώρησε λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο για τη Μύκονο όπου κατέλυσε στο ξενοδοχείο Semeli  -το φθηνότερο δίκλινο ξεκινά από 400 σχεδόν ευρώ τη βραδιά και οι σουίτες κοστίζουν 1200 ευρώ). Ο Γ. Τραγάκης φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο εντελώς δωρεάν καθώς δεν πλήρωσε τη διαμονή του μετά απ εντολή του ιδιοκτήτη του.
Το Semeli, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ανήκει στον επιχειρηματία Γιώργο Ζησιμόπουλο και τη σύζυγό του και έχει υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο 3299/04, προκειμένου να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις του, με την επένδυση να φτάνει στα 2,9 εκατ. ευρώ.

«Θεατροφρένεια» στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Δίστομο


Το Ερασιτεχνικό Θέατρο πάει και πάλι Δίστομο με την αξιόλογη προσπάθεια της ομάδας «Θεατροφρένεια» να συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά. Από την περασμένη Πέμπτη 23 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 31 Αυγούστου το υπαίθριο θέατρο στο λόφο του Μαυσωλείου της Μαρτυρικής κωμόπολης του Διστόμου Βοιωτίας φιλοξενεί το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχικού Θεάτρου που τείνει να γίνει μια εξαιρετική «σκηνή» ανάδειξης της καλλιτεχνικής προσπάθειας θιάσων από όλη την Ελλάδα.
Ο θεσμός, που ξεκίνησε και συνεχίζει να οργανώνει η «Θεατροφρένεια» Διστόμου (http://theatrofreneia.blogspot.gr/ ), είχε πέρυσι μια καταπληκτική «πρεμιέρα» με πάνω από 500 ενεργούς θεατές από όλη την περιοχή, καθε μέρα.
Και φέτος αρωγός της προσπάθειας των ερασιτεχνικών ομάδων είναι ο Δήμος Διστόμου -Αραχωβας-Αντίκυρας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (τ.Νομαρχία).
Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι: Χρήστος Καλαβρούζος, Θόδωρος Μαραγκός, Αγγελική Μαραγκού, Λένα Σύρου και Ελένη Ληξουργιώτη
Το πρόγραμμα που έχει ήδη ξεκίνησε περιλαμβάνει:
-Η Κυριακή Των Παπουτσιών - Λάκη Λαζόπουλου Θεατρική ομάδα "ΒΟΡΕΙΩΣ" - ΤΖΟΥΜΈΡΚΑ ΙΩΑΝΝΊΝΩΝ ( ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)
-Του Κουτρούλη Ο Γάμος - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΙΖΟΥ-ΡΑΓΚΑΒΉ -Θεατρικό Εργαστήρι...