ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Στα περίπτερα σήμερα το δεύτερο απεργιακό φύλλο των εργαζόμενων της Ελευθεροτυπίας


Με πρωτοσέλιδο τίτλο «ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΧΩΣ ΜΕΛΛΟΝ - Βουλιάζουν στη λιτότητα οι λαοί» κυκλοφορεί σήμερα σε όλα τα σημεία διανομής τύπου η απεργιακή εφημερίδα «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ / 66 μέρες απεργία στην Ελευθεροτυπία».
Είναι το δεύτερο απεργιακό φύλλο των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας, οι οποίοι συμπληρώνουν 66 ημέρες απεργίας. Η εφημερίδα θα παραμείνει στα περίπτερα μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Της έκδοσης του απεργιακού φύλλου είχε προηγηθεί απόφαση του δικαστηρίου που απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της Χ.Κ.Τεγόπουλος εναντίον της εταιρείας «Ενότητα» η οποία εκδίδει την εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» και βοηθάει στην έκδοση του απεργιακού φύλλου των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας.

«Πότε θα πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας, κύριε Γιαννίκο;»

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Η δημοσιογραφική πιάτσα βοά τις τελευταίες ημέρες για το deal που έκλεισε μεταξύ Γιαννίκου (ο οποίος και το ανακοίνωσε στα σωματεία) και Σκαναβή-Μπενέκου, όσον αφορά τη μεταβίβαση του τίτλου «Ο Κόσμος του Επενδυτή» (και των εργαζομένων σε αυτόν) στην εταιρεία που εκδίδει τον «Ελεύθερο Τύπο».
Στο Διαδίκτυο διακινούνται «πληροφορίες» σχετικά με λεπτομέρειες που αφορούν την εν λόγω συμφωνία, ενώ μάθαμε ότι ήδη ξεκίνησε η διαμόρφωση του χώρου στο κτίριο της νέας μας επαγγελματικής «στέγης» στο Νέο Ηράκλειο, προκειμένου να «μετακομίσει» η ομάδα που θα δουλεύει για την εφημερίδα.
Και ενώ συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι μας εύχονται «καλό ξεκίνημα» και τονίζουν πόσο τυχεροί είμαστε που σε μια τόσο δύσκολη περίοδο δεν θα μείνουμε τελικά άνεργοι, εμείς εξακολουθούμε να παραμένουμε απλήρωτοι.
Η νέα μέθοδος που ανακάλυψε η εργοδοσία, για να κερδίζει χρόνο και να αναβάλλει την..

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ο Γιάννης Αγγελάκας «απαντάει» με ένα τετράστιχο στον Πέτρο Κωστόπουλο

Πέτρος Κωστόπουλος:
Πάτησα σχεδόν τα 60 αλλά επιμένω:
Η ζωή είναι μικρή
για να είναι θλιβερή.
Θα τα ξαναπούμε…


Γιάννης Αγγελάκας:
Η ζωή είναι μεγάλη
κι αν την κάνεις καρναβάλι
Θα' ρθει η ώρα να χτυπήσεις
το ξερό σου (τ' αδειανό σου;) το κεφάλι…

«Κρίμα που 60 χρόνια ζωής δεν άφησαν ούτε ένα τόσο δα ίχνος γνώσης μέσα στην ύπαρξη του κυρίου Κωστόπουλου». Ο Γιάννης Αγγελάκας γράφει για την κατάθλιψη που τραγικά διαπερνά όλο το κείμενο-απολογισμό των πεπραγμένων του έκπτωτου βασιλιά toy life style:..

Ασφαλιστικά μέτρα της Μάνιας για το απεργιακό φύλλο


Νέες τρικλοποδιές από την ιδιοκτησία της Ελευθεροτυπίας στην έκδοση απεργιακού φύλλου από τους εργαζόμενους. Η Μάνια Τεγοπούλου προσφεύγει στα δικαστήρια προκειμένου να εμποδίσει, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, την έκδοση του δεύτερου φύλλου των απλήρωτων -επί 6,5 μήνες- εργαζομένων της εφημερίδας. Οι δικηγόροι της Χ. Κ. Τεγόπουλος κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα σχετικά με το ΑΦΜ που χρησιμοποιείται για την έκδοση και διακίνηση του απεργιακού φύλλου. Θυμίζουμε ότι την έκδοση της εφημερίδας «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ / 56 μέρες απεργία στην Ελευθεροτυπία» (πρώτο απεργιακό φύλλο) ανέλαβε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ενότητα που εκδίδει τον «Δρόμο της Αριστεράς».
Πολλά είναι τα ερωτήματα σχετικά με την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (του οποίου τα μέλη απεργούν), να δώσει άδεια στους δικηγόρους της Χ.Κ. Τεγόπουλος ώστε να εκδικαστεί αύριο το πρωί η υπόθεση… Σχετικά με το απεργιακό φύλλο οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας έχουν ξεκαθαρίσει ρητά και κατηγορηματικά ότι:

Γιατί ο Χατζηνικολάου δεν συμπαθεί τα τρολ και τον Αρη Δημοκίδη

Απόλυτος διασυρμός για τους διαχειριστές του προσωπικού μπλογκ του Νίκου Χατζηνικολάου. Αιτία το απολαυστικό τρολλάρισμα που τους έγινε από τον Αρη Δημοκίδη της LiFΟ. Ο Δημοκίδης επειδή το enikos έκανε συστηματικά copy-paste στα ζώδια που έγραφε (και υπέγραφε) η Τζούλη Αγοράκη για τη LiFO, την έστησε στο μπλογκ του δημοσιογράφου και, θέλοντας να του στείλει ένα μήνυμα, πρόσθεσε στο ζώδιο (ΖΥΓΟΣ) του Χατζηνικολάου το εξής (μπολνταρισμένα):
ΖΥΓΟΣ
Σήμερα έχεις ανάγκη από στοργή, κανάκεμα και ξεκούραση απ’ τα εμπόδια της καθημερινότητας.
Επίσης καλό θα ήταν να σταματήσεις επιτέλους αυτό που κάνεις εδώ κι ένα μήνα, να παίρνεις δηλαδή τα ζώδια και να τα βάζεις στον eνικό σου. Είπαμε, μια φορά εντάξει, δύο, δέκα, είκοσι. Είναι όμως ώρα να σταματήσεις και να αφήσεις τα ζώδιά μας στη θέση τους, αρκούν εδώ. Μπορεί η δουλεία να συνεχίσει να σφίγγει σαν σάρκινη μέγγενη, αλλά τις ανάσες σου μπορείς και πρέπει να τις πάρεις. Στο φωνάζουν όλες σου οι νευρώσεις σου. (Μην περιμένεις να πάθεις νευρικό κλονισμό και να καταλήξεις στα εφημερεύοντα για να το καταλάβεις!)
Κι ενώ ο Δημοκίδης της LiFO περίμενε ότι θα το έπαιρναν χαμπάρι και θα σταματούσαν να κλέβουν το STARFAX της Αγοράκη, ανακάλυψε πως τα σαΐνια του enikos το είχαν...

Κυκλοφόρησε το τρίτο τεύχος του UNFOLLOW

Οι τελευταίες δεκαετίες σήμαναν για το Συγκρότημα Λαμπράκη τεράστια επέκταση και δυσθεώρητα κέρδη στο Χρηματιστήριο. Αλλά ορισμένα πράγματα δεν άλλαξαν. Τα ΜΜΕ της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης συνέχισαν τον στενό εναγκαλισμό τους με την πολιτική και την οικονομική εξουσία, δίχως ωστόσο αυτό να τα σώσει από την φθορά: οι κυκλοφορίες τους καταποντίζονται, η απαξίωση του κοινού τους αυξάνει, και οι άλλοτε κραταιοί άρχοντές τους πασχίζουν να διασώσουν ό,τι κέρδισαν, θυσιάζοντας τους εργαζομένους τους και αδιαφορώντας για τους αναγνώστες τους.
- Η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου και ο Αυγουστίνος Ζενάκος ολοκληρώνουν, με το Μέρος Β’, την Παντοδυναμία και παρακμή του ΔΟΛ, στο τεύχος #3 του UNFOLLOW.

Διαβάστε ακόμη:..

Τι σχέση έχουν το λουκέτο στη Μίνωος και η έκδοση του νέου απεργιακού φύλλου της «Ελευθεροτυπίας»;Τι προσπαθεί να πετύχει η εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» με το κλείδωμα του κτιρίου της εφημερίδας στη Μίνωος επιτρέποντας, από προχθές το βράδυ, την είσοδο με συνοδεία security σε όποιον θέλει να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα; Άγνωστες οι βουλές της Μάνιας, αλλά δεδομένου ότι αναμένεται η κυκλοφορία του δεύτερου απεργιακού φύλλου της “Ελευθεροτυπίας” το ερχόμενο Σάββατο δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε τι έχει κάνει από τότε που ξεκίνησε η έκδοση του πρώτου απεργιακού φύλλου μέχρι σήμερα, σχεδόν με χρονολογική σειρά.
λείδωσε τον πρώτο όροφο (ατελιέ φωτοσύνθεση)
-Εκοψε την πρόσβαση στο εντιτόριαλ (ηλεκτρονικό αρχείο εφημερίδας / πρόσβαση σε ό,τι είχαν γράψει οι δημοσιογράφοι)
-Εκοψε τα τηλέφωνα, τα μέιλ και το Ιντερνετ
-Μετέφερε υπολογιστές και φωτοτυπικά εκτός εφημερίδας με βαν.
Επιπλέον:..

Όταν οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις «επενδύσεις» των «μπίζνεσμεν»

από το greektv-com
(ρεπορτάζ "ειδικού συνεργάτη" για την "εξαγορά" του Κόσμου του Επενδυτή από τον Ελεύθερο Τύπο)

Η εξαγορά(;) της εφημερίδας, «Ο Κόσμος του Επενδυτή», έχει μεγάλο ενδιαφέρον, και αποδεικνύει περίτρανα, αφενός μεν ποιος πληρώνει το μάρμαρο της κρίσης, αφετέρου πως οι εμφανιζόμενοι ως «νέα τζάκια» επιχειρηματιών στα ΜΜΕ, καταφέρνουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Τη στιγμή λοιπόν, που οι ιδιοκτήτες του Ελεύθερου Τύπου, κ.κ. Μπενέκος και Σκαναβής, προχωρούν σε μείωση των μισθών των 200 εργαζομένων στην εφημερίδα κατά 10% (έχει προηγηθεί το 2010-2011, άλλο ένα 10%-15%), αγοράζουν, ως λέγεται, τον «Κόσμο του Επενδυτή» του Γιαννίκου.
Κατά τα λοιπά, έχουν πρόβλημα, τους έχει πλήξει η κρίση, και γι’αυτό πρέπει να γονατίσουν τους εργαζόμενους. Ο βίος και η πολιτεία του κ. Γιαννίκου βέβαια, είναι γνωστός τόσο στο..

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Λουκέτο στη Μίνωος έβαλε η Μάνια - «Λοκ άουτ» ή κάτι άλλο;Έκλεισε το κτίριο της Ελευθεροτυπίας της Μίνωος, ύστερα από απόφαση της εργοδοσίας...
Όποιος θέλει να πάρει τα προσωπικά του πράγματα από τα γραφεία μπορεί να το κάνει με τη συνοδεία ανθρώπων της φύλαξης του κτιρίου...
Οι εργαζόμενοι αντιδρώντας σ' αυτή τη μεθόδευση, σε πρώτη φάση, στέλνουν εξώδικο στην εργοδοσία...

Πέτρος Κωστόπουλος: Πάτησα τα 60 αλλά επιμένω. Θα τα ξαναπούμε...

- Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της ΙΜΑΚΟ ζει «σε καθεστώς κλινικής κατάθλιψης επί 12 μήνες» και η μόνη δουλειά που έχει πλέον «είναι αυτή της τηλεόρασης»…

- «Εγώ φαλήρισα προσωπικά. Δεν μου ανήκει τίποτα από αυτά που έχτισα έπειτα από 32 χρόνια δουλειάς. Ούτε σπίτια (ναι, μου τα παίρνουν), ούτε χρήματα» εξομολογείται σε επιστολή του


«Πάτησα σχεδόν τα 60 αλλά επιμένω: Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Θα τα ξαναπούμε...». Με αυτό το υστερόγραφο τελειώνει η επιστολή-εξομολόγηση των 2.000 και πλέον λέξεων, του χαλκέντερου Πέτρου Κωστόπουλου όπου κάνει απολογισμό των πεπραγμένων του στην ΙΜΑΚΟ με έντονη διάθεση αυτοκριτικής («είμαι μαλάκας» κλπ.), πράγμα σύνηθες το τελευταίο διάστημα για τον πρώην ισχυρό άνδρα του χώρου των περιοδικών εκδόσεων. Είχε προηγηθεί η εξομολόγηση της Τζένης Μπαλατσινού (μέσα από ένα βαθύ αυτοαναφορικό ποστ).
Σταχυολογούμε από το κείμενο απολογισμού και αυτοκριτικής του Κωστόπουλου σχετικά με την αποτυχία του να κρατήσει ζωντανή την ΙΜΑΚΟ (τα συμπεράσματα δικά σας):

(…) Επί τέσσερα συναπτά έτη προσπάθησα με όλους τους τρόπους να κρατήσω ζωντανό το μαγαζί. Στην προσπάθεια μου αυτή επένδυσα ό,τι είχα και δεν είχα σε κινητό ή ρευστό στην εταιρεία. Τη γέννησα και ο θάνατός της σήμερα ισοδυναμεί με το θάνατο ενός παιδιού μου. Με..

Εγώ κι ο Πέτρος συνεχίζουμε με ήσυχη την συνείδησή μας

Η εξομολόγηση της Τζένης Μπαλατσινού μέσα από ένα βαθύ αυτοαναφορικό ποστ (από αυτά που μας έχει συνηθίσει)

Μέσα από ένα βαθύ αυτοαναφορικό ποστ, από αυτά που έχει συνηθίσει τους αναγνώστες της, η Τζένη Μπαλατσινού εξομολογείται πως μήνες τώρα παλεύει με την συνείδηση της και τις φήμες. Η σύζυγος του Πέτρου Κωστόπουλου αποκαλύπτει (στο jenny.gr) πως κάτω από τη χαμογελαστή μάσκα κάθε Κυριακής (εννοεί μάλλον την παγωμένη τηλεοπτική της παρουσία στον ΑΝΤ1) κρύφτηκαν πολλά. Το βλέμμα της λέει μπορεί να ήταν στραμμένο στο cue, η συγκέντρωσή της στο live, αλλά η καρδιά της ήταν πάντα στον Πέτρο. Γιατί ήξερε, λέει, την προσπάθειά του να βγάλει από μια ασφυκτική δίνη αυτό που τόσο αγάπησε (μάλλον εννοεί την ΙΜΑΚΟ). Τώρα έχουν, λέει, να υποστούν τις συνέπειες αλλά θα συνεχίσουν (με τον Πέτρο), με ήσυχη τη συνείδησή τους ότι πολέμησαν μέχρι τέλους όπως μπορούσαν...
Υ.Γ: Μετά από αυτό το βαθύ αυτοαναφορικό ποστ το ζεύγος Μπαλατσινού -Κωστόπουλου έφυγε εσπευσμένα για..

«Ζητούμε την άμεση απόσυρση των φωτογραφιών από την ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Μετά την ανακοίνωση της Ένωσής μας (ΕΦΕ) στις 16/2/2012 σχετικά με την ανάρτηση φωτογραφιών στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) που συνοδεύουν φωτογραφίες ταυτότητας πέντε κατηγορουμένων για αδικήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει στα γεγονότα της 12-2-2012, διαπιστώνουμε ότι μέχρι και σήμερα και παρά τις επίσημες καταγγελίες που έχουν προβεί προς την ΕΛΑΣ μέλη μας για την εν λόγω και άνευ σχετικής αδείας χρήση των φωτογραφιών αυτών καθώς και την αντίστοιχη κοινοποίηση των καταγγελιών προς την Ένωσή μας, οι εν λόγω φωτογραφίες δεν έχουν ακόμη αποσυρθεί από την ιστοσελίδα.
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως τα μέλη της Ε.Φ.Ε. υπακούουν μόνο στους..

Η πρόταση της Μάνιας και τι αντιπροτείνουν οι εργαζόμενoι της Ελευθεροτυπίας

ΨΗΦΙΣΜΑ της συνέλευσης των εργαζομένων στην Χ.Κ. Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική

Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική στην συνέλευσή τους στις 21 Φεβρουαρίου ενημερώθηκαμε για την "πρόταση εξόφλησης των απαιτήσεων από δεδουλευμένα των εργαζομένων...." που έδωσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Χ.Κ Τεγόπουλος και της Φωτοεκδοτικής στους νομικούς εκπροσώπους μας.
Μετά από αναλυτική συζήτηση η συνέλευση με ψήφους 193 κατέληξε στην εξής αντιπρόταση με την οποία ζητά:
-Να καταβληθεί εκ μέρους της Χ.Κ Τεγόπουλος ενας μισθός σε όλους τους εργαζόμενους μέχρι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Αν απαιτηθεί άρση των κατασχέσεων των εργαζομένων στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Χ. Κ Τεγόπουλος, θα γίνει εντός του καταστήματος της Τράπεζας από την οποία θα λάβει χρηματοδότηση η Χ. Κ Τεγόπουλος με ταυτόχρονη καταβολή ενός μισθού, στους εκπροσωπους των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα η συνέλευση των εργαζομένων επαναφέρει..

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Το κακό φενγκ σούι, η κατάσχεση στην ΙΜΑΚΟ και η απλήρωτη παραδουλεύτρα

Kάτι ήξερε η Τζένη Μπαλατσίνου που την «έψαχνε» με το φενγκ σούι στη Μαρίνου Αντύπα. Προσπάθησε να το εφαρμόσει προληπτικά στα γραφεία της ΙΜΑΚΟ ώστε να προλάβει ανεπιθύμητα γεγονότα και δυσάρεστες εξελίξεις. Η σύζυγος του Πέτρου Κωστόπουλου ήξερε ότι το κακό φενγκ σούι δρα ύπουλα και αργά. Και ότι έχει μία δυναμική να προκαλέσει κάποια δυσάρεστα αποτελέσματα. Αυτή τη δυναμική η Τζένη προσπάθησε να την ανιχνεύσει και την προλάβει πριν αρχίσει να ενεργεί. Εβαψε τοίχους, άλλαξε διακόσμηση, προσπάθησε… Φαίνεται όμως πως αναζήτησε λύση στα προβλήματα αφού αυτά είχαν ήδη δημιουργηθεί!.. Κάποιοι είπαν ότι το κακό φενγκ σούι υπήρχε όχι μόνο στη δουλειά αλλά και στο σπίτι καθώς σύμφωνα με τις κακές γλώσσες το ζεύγος Κωστόπουλου-Μπαλατσινού είχε αφήσει απλήρωτη για μήνες ακόμη και την γυναίκα που βοηθούσε στο νοικοκυριό...
Ετσι φτάσαμε στο δυσάρεστο (για όλους) γεγονός της κατάσχεσης στα γραφεία της ΙΜΑΚΟ μετά από δικαστική απόφαση για οφειλές σε εταιρείες που συνεργάζονταν με τον Κωστόπουλο. Ο εκδότης δεν βρισκόταν μέσα στο κτίριο την ώρα που δικαστικός επιμελητής -συνοδεία αστυνομικών- μπήκε στο γραφείο του στο δεύτερο όροφο. Εκείνη την ώρα ο..

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία

- Εκτακτη συνέλευση στη Μίνωος
- Τι προτείνουν οι δικηγόροι της Μάνιας Τεγοπούλου
- Στις 25 Φεβρουαρίου στα περίπτερα το δεύτερο απεργιακό φύλλο


Eξελίξεις στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία με τους εργαζόμενους της Χ.Κ.Τεγόπουλος και της Φωτοεκδοτικής να καλούνται στη Μίνωος σε έκτακτη γενική συνέλευση σήμερα Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου στις 2.30 το μεσημέρι. Η έκτακτη συνέλευση συγκαλείται προκειμένου να συζητηθεί πρόταση που κατέθεσαν χθες το βράδυ οι δικηγόροι της Μάνιας Τεγοπούλου στους δικηγόρους των εργαζομένων σχετικά με τη διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων. H εκδότρια είχε θεωρήσει ως εχθρική ενέργεια (εκτός από την έκδοση απεργιακού φύλλου) και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους με την "κατάσχεση εις χείρας τρίτων", προς εκτέλεση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων.
Θυμίζουμε ότι υπάρχει δικαστική απόφαση για..

Τι δεν λέει η Αστυνομία για τη σύλληψη του δημοσιογράφου του ΑΝΤ1

του Χάρη Μπόλκα / peiratikoreportaz

Διαβάζοντας το σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομίας για τη σύλληψη του συναδέλφου Χρήστου Μαζανίτη, εκτός από οργή για το συμβάν στο οποίο ήμουν παρών και θα μπορούσα κι εγώ να είχα συλληφθεί άδικα την ώρα της δουλειάς μου, μου προκαλούν προβληματισμό τα ψέματα που αναφέρονται σ'αυτό από πλευράς της αστυνομίας.
ΟΧΙ, ο λόγος της σύλληψης του συναδέλφου δεν ήταν η μη επίδειξη της δημοσιογραφικής του ταυτότητας όπως επικαλείται η αστυνομία. Άλλωστε "παρέα" με τρεις καμεραμάν και 5 δημοσιογράφους, που φώναζαμε να τον αφήσουν ελεύθερο, τι άλλο θα μπορούσε να είναι;
Κινούμασταν μαζί με τον Χρήστο και άλλους δημοσιογράφους τηλεοπτικών σταθμών, ραδιοφώνων και ιστοσελίδων, επί της οδού Πανεπιστημίου καταγράφοντας την βίαιη διάλυση..

Το Μνημόνιο 2 σαρώνει τα media

της Ματίνας Παπαχριστούδη

Ακραίες, σημαντικές αλλαγές που αλλάζουν το στάτους κβο στο καθεστώς λειτουργίας και δραστηριοποίησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, θέτουν οι ρυθμίσεις του δεύτερου μνημονίου. Ρυθμίσεις που αναμένεται να αποσαφηνιστούν στα επιμέρους νομοθετήματα της κυβέρνησης.
Για το χώρο των media τέσσερα είναι τα επίμαχα μέτωπα, που έχουν ήδη οδηγήσει σε αναβρασμό εκδότες και εργαζόμενους. Στην κορυφή βρίσκεται το αγγελιόσημο, για το οποίο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οδεύει προς συνολική ρύθμιση από τα αρμόδια Υπουργεία.
Το αγγελιόσημο που είχε χαρακτηριστεί από τις διαφημιστικές εταιρείες (οι οποίες επιμένουν στην κατάργησή του) ως «πόρος -φόρος υπέρ τρίτων» δεν αναφέρεται ονομαστικά στο μνημόνιο. Για τους «πόρους υπέρ τρίτων» ωστόσο προβλέπεται η απορρόφησή τους από τον..

Απάντηση του Σεραφείμ Κοτρώτσου για την «αήθη επίθεση» που δέχτηκε από τον Αδωνι Γεωργιάδη


Ακρως διαφωτιστική όσο πλήρης και εμπεριστατωμένη είναι η απάντηση του δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου στους zoornalistas σχετικά με ανάρτησή μας για τα όσα έγιναν στο ΕXtra 3 και την «αήθη επίθεση» που δέχθηκε «από το… νεοφώτιστο Νεοδημοκράτη Αδωνι Γεωργιάδη». Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της απάντησης του Σεραφείμ Κοτρώτσου που αποκαλύπτει τι έγινε μπροστά στις κάμερες αλλά κυρίως πίσω από αυτές και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος του Αποκαλυπτικού Δελτίου:
Αγαπητοί Zoornalistas
Με αφορμή ανάρτησή σας περί "άγριου καβγά" μεταξύ εμού και του κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Άκη Παυλόπουλου στο Extra3, σας ενημερώνω σχετικά:
*
Κανένας "άγριος καβγάς" δεν σημειώθηκε. Αυτό που συνέβη είναι ότι δέχθηκα αήθη επίθεση από το...νεοφώτιστο Νεοδημοκράτη κ. Γεωργιάδη, σε μία προφανή προσπάθεια εκ μέρους του να αποπροσανατολίσει..

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Θύελλα αντιδράσεων για τη σύλληψη του δημοσιογράφου του ΑΝΤ1

Η Αστυνομία δεν ήθελε ντοκουμέντα της αναίτιας επίθεσης κατά διαδηλωτών στο Σύνταγμα

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο απρόκλητος προπηλακισμός και η σύλληψη του δημοσιογράφου Χρήστου Μαζανίτη από αστυνομικούς την Κυριακή στο Σύνταγμα. Ο Χρ. Μαζανίτης κάλυπτε, με το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤΕΝΝΑ», τις χθεσινές συγκεντρώσεις στην πλατεία, όταν ομάδα αστυνομικών προσπάθησε να παρεμποδίσει αυτόν κι άλλους δημοσιογράφους φωτορεπόρτερ, καμεραμαν να καλύψουν την αναίτια και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ κατά νεαρών διαδηλωτών.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να σπρώχνουν βίαια τους ανθρώπους των ΜΜΕ ενώ συνέλαβαν τον Χρ. Μαζανίτη όταν αυτός διαμαρτυρήθηκε λέγοντας τους «είμαι δημοσιογράφος, δεν φεύγω, θα μείνω εδώ να κάνω τη δουλειά μου»… Ο δημοσιογράφος μετά την σύλληψή του παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο και..

Κατάθλιψη, άγχος, πανικός: την κρίση πληρώνει πάλι ο λαός

Δραματική αύξηση της ψυχικής νοσηρότητας μέσα στο 2012

Καμπανάκι από τους ειδικούς: Η αύξηση της ψυχικής νοσηρότητας στην Ελλάδα μέσα στο 2012 θα είναι δραματική! Την ίδια στιγμή ο αριθμός των Ελλήνων με κατάθλιψη έχει διπλασιαστεί μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, ενώ έχει παρατηρηθεί, σε ποσοστό 35%, αύξηση της χρήσης αντικαταθλιπτικών χαπιών, γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την οικονομική κρίση!
Στις ομάδες υψηλού κινδύνου εμφάνισης ψυχικών νοσημάτων ανήκουν όχι μόνο οι (ιδιαίτερα ευάλωτοι) άνεργοι, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της επαπειλούμενης ανεργίας, όσοι έχουν δάνεια και χρέη και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι πλήττονται ιδιαίτερα από τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών. «Το 23% των ατόμων με ψυχικό νόσημα έχουν δάνεια. Tο χαμηλό εισόδημα και τα χρέη συνδέονται με την εμφάνιση ψυχικών νοσημάτων» επεσήμανε..

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Καταραμένα χρέη…

Ο Φυντανίδης στην υπηρεσία του Κοντομηνά

Στον Alpha και στην υπηρεσία του Δημήτρη Κοντομηνά τίθεται ο Σεραφείμ Φυντανίδης. Πρίν από λίγες ημέρες ο Κοντομηνάς απέπεμψε από το Ραδιο9 9.89 τον διευθυντή του σταθμού Μάνο Κακλαμάνο όταν ο αυτός αρνήθηκε να συμμορφωθεί προς τη μνημονιακή γραμμή και στις υποδείξεις του επιχειρηματία σύμφωνα με τις οποίες «επ' ουδενί δεν πρέπει να τεθεί στο στόχαστρο το νέο μνημόνιο, η τρόικα, το ευρώ και η ΕΕ».
Ο επιχειρηματίας (αν δεν πουλήσει το κανάλι) και σύμφωνα με το enimerosi24 ξεκαθάρισε στον Φυντανίδη το νέο του δόγμα το οποίο περικλείεται στη φράση, «πάνω από όλα η Ελλάδα» (εστω και αν αυτό σημαίνει απόλυτη παράδοση στους δανειστές μας) και ότι με αυτό σκοπεύει να πορευτεί ο νέος Alpha.
Το ραντεβού με τον Φυντανίδη έγινε με πρωτοβουλία του Κοντομηνά καθώς όπως λέγεται, ο επιχειρηματίας ποντάρει στην..