ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

«Τζίρος μηδέν» ή ένα καθ΄ όλα επιτυχημένο business story

Αναδημοσιεύουμε από το μπλογκ της Ανασυγκρότησης ένα «επιτυχημένο» business story όπως το αφηγείται ο -μέχρι πριν ένα χρόνο εργαζόμενος στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία- Μπάμπης Πολυχρονιάδης

Το σωτήριο έτος 2006 ιδρύεται στο συμβολαιογραφείο της κυρίας Αδριανής – Δήμητρας Ζαφειροπούλου - Οικονομοπούλου του Μιχαήλ η εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ειδικού Σκοπού 19 Αγοράς Ανάπτυξης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων».
Στο πρώτο δ.σ. αυτής μετέχουν οι κ.κ. Μίλτος Καμπουρίδης, επιχειρηματίας, γεννηθείς στην Λευκωσία, κάτοικος Αθηνών, Πιερ Χαραλαμπίδης, γεννηθείς στην Λεμεσό, κάτοικος Γλυφάδας και Χαρίλαος Οικονομόπουλος του Αθανασίου και της Αδριανής - Δήμητρας, δικηγόρος, γεννηθείς στα Ιεροσόλυμα, κάτοικος Αθηνών. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στα 60.000 ευρώ.
Στο τέλος του 2007 μηδέν ο τζίρος. Το ίδιο και το 2008. Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν πήγε καλά:..

Νέες προκλήσεις Αλαφούζου στο Φάληρο


Απαγόρευση συνελεύσεων των εργαζομένων από τους ιδιοκτήτες των ραδιοσταθμώνNova Sport Fm, Σκάι 100.3 και της εφημερίδας SportDay 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλαφούζος απαγορεύει συνελεύσεις εργαζομένων και την είσοδο εκπροσώπων των Ενώσεων στους χώρους εργασίας. Το θέμα είναι ότι την τακτική αυτή ακολουθούν και άλλοι εργοδότες...
Tην προκλητική στάση της ιδιοκτησίας Nova Sport Fm, Σκάι 100.3 και της εφημερίδας SportDay , καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ καθώς οι εργοδότες με εξώδικα και άλλες απαράδεκτες μεθοδεύσεις απαγόρευσαν τις προγραμματισμένες συνελεύσεις των δημοσιογράφων στους χώρους εργασίας και παράλληλα απέκλεισαν την είσοδο ακόμη και

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αϊ Βασίλης των media και ο θησαυρός της Βάρης


Γιατί συνελήφθη ο Λαυρέντης  Λαυρεντιάδης - Τι εντόπισε η ανακρίτρια και τι βρήκαν οι εισαγγελικές αρχές στο σπίτι του

Συνελήφθη τελικά ο Αϊ Βασίλης των media - κι όχι μόνο- επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.
Και τι δεν είχε αγοράσει και σε ποιόν δεν είχε δώσει χρήματα και με ποιούς δεν είχε φωτογραφηθεί...
Ακριβώς όπως ο Αι Βασίλης φέρνει τα δώρα στα παιδιά. έτσι κι ο Λαυρέντης μέχρι πρότινος μοίραζε «δωράκια» και επένδυε σε όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Ησουνα καναλάρχης, εκδότης, μιντιάρχης και ήξερες τον Λαυρεντιάδη; Είχες σωθεί!
Ολοι μιλούσαν για εκείνον και όλοι προσέτρεχαν σε αυτόν (ή τους έβρισκε ο ίδιος)... Ηταν ο προστάτης άγιος τους. Μέχρις ότου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και για αυτον και για τα media που στήριξε...
Ο 40χρονος επιχειρηματίας, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλιαγμένη έπειτα από..

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Το «όραμα» του Χ. Οικονομόπουλου για την Ελευθεροτυπία - To Good To Be True


Αποκαλυπτική μαρτυρία του Μπάμπη Πολυχρονιάδη (από το μπλογκ της Ανασυγκρότησης) για τα τεκταινόμενα σχετικά με την επανέκδοση της εφημερίδας Ελευθεροτυπία και τις επαφές εργαζομένων με το νέο μέτοχο της Χ.Κ.Τεγόπουλος

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί συντάκτες της «Ε» κληθήκαμε σε συσκέψεις – ενημερώσεις και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με το νέο μέτοχο της Χ.Κ.Τ. κ. Χάρη Οικονομόπουλο. Σε κάποιες από αυτές παρέστησαν και οι συνεργάτες του κ.κ. Ηλίας Θεοδώρου (σ.σ. τον οποίο ο Χ. Οικονομόπουλος μας παρουσίασε ως τον διευθύνοντα σύμβουλο της νέας εταιρείας που θα εκδώσει την «Ε» και ως εκ τούτου που θα μας προσλάβει με νέες συμβάσεις) και Χριστόφορος Στράτος.
Στις συναντήσεις αυτές ενημερωθήκαμε για το «όραμα» του κ. Οικονομόπουλου για μία..

Απεργιακό πρόγραμμα στο «Κανάλι 1» του Πειραιά και διάβημα στο ΑΣΕΠ

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η «απόλυση» των έξι τεχνικών, ηχοληπτών και ηλεκτρονικών στο «ΚΑΝΑΛΙ 1» (Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά).
Οι έξι εργαζόμενοι, απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες, απομακρύνθηκαν παράνομα κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης και χωρίς αποζημίωση για την «απόλυση» τους.
Οι ΕΣΗΕΑ και ΕΤΕΡ αφού καταγγέλλουν τις πρωτοφανείς και απαράδεκτες αυτές πρακτικές, πραγματοποιούν κοινό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ και όλους τους αρμόδιους φορείς για τις πρακτικές και τον απηνή διωγμό των εργαζομένων. Οι Ενώσεις δηλώνουν στη Διοίκηση του σταθμού ότι, μετατρέπουν το πρόγραμμα στο «ΚΑΝΑΛΙ 1» σε απεργιακό από..

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

O πατέρας μου διάβαζε Τα Νέα κι ο παπούς μου την Αυριανή...


Την εποχή που ο Γιώργος Βότσης, στην Ελευθεροτυπία, άνοιγε διάλογο («Άκου με ένοπλε σύντροφε») με τη 17Ν

Στα δώδεκά μου κάνω δύο μεγάλες ανακαλύψεις που είχαν μεγάλη επίδραση στην περαιτέρω ζωή μου: Τη μουσική και τις εφημερίδες. Τυχαία ένα απόγευμα σκαλίζοντας το νέο μας στερεοφωνικό έπεσα επάνω στην εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη. Και ένα μεσημέρι μην έχοντας τι να κάνω, μπήκα σιγά σιγά στο δωμάτιο του πατέρα μου που κοιμόταν, και πήρα μέσα από τα χέρια του την εφημερίδα που κρατούσε. Από τότε ξεκινούν δύο σχέσεις ζωής, όπως λένε.
Ο πατέρας μου διάβαζε «Τα Νέα». Τότε ήταν σε μεγάλο σχήμα, με την παλιά γραμματοσειρά στον τίτλο. Έκανες ολόκληρη αεροπλανική κίνηση να γυρίσεις τη σελίδα. Το ΠαΣοΚ σε λίγο θα ερχόταν θριαμβευτικά να σηματοδοτήσει την εποχή της μεταδικτατορικής Ντόλτσε Βίτα, αυθαίρετα χτισμένη νύχτα και νομιμοποιημένη με επέκταση και ευρωπαϊκή επιδότηση. Τότε όμως, ο Αντρέας ήταν μια δύναμη αισιοδοξίας, για μια κοινωνία γεμάτη από χουντικά κατάλοιπα.
Ο παππούς μου διάβαζε την «Αυριανή», την «εφημερίδα που γκρέμισε τον Καραμανλισμό», όπως διατεινόταν για χρόνια στον υπέρτιτλο. Τότε η «Αυριανή» έκανε μισά λεφτά από τις άλλες, πέντε δραχμές αντί για δέκα, και επειδή είχε εξαναγκασθεί να αυξήσει την τιμή της, ενώ δεν ήθελε, προκειμένου να «διαβάζει ο λαός βρε τα αίσχη της Δεξιάς», έβαζε ένα κουπονάκι, (αμέ, τότε πρωτοξεκίνησαν), και για κάθε ένα που τους πήγαινες σου έδιναν ένα..

Στα δουλεμπορικά και τις γαλέρες των media


Μικρές “γαλέρες” και “δουλεμπορικούλια” ναυπηγούνται στ’ “ανοιχτά” της κρίσης. Συμφωνίες στο ποδάρι, 16ωρα και απειλές για… ανυπαρξία αναντικατάστατων, γεμίζουν τα site και τις “κρεαταγορές” του Τύπου, αυτές που αμολάνε – μεταξύ άλλων, δυστυχισμένων – θρασείς αγράμματους στην αγορά για να διαιωνίσουν το είδος.
Κρίμα, γιατί ήταν μια χαρά ευκαιρία για νέα “σκαριά”. Αλλά και ένας χρόνος στη γαλέρα αρκεί για να αποκτήσεις ψυχολογία σκλαβιού. Πειρατής γεννιέσαι, καπετάνιος γίνεσαι και ποντίκια υπήρχαν πάντοτε πολλά.
**  Τόσος, μα τόσος νέος κόσμος δουλεύει στα site της σκλαβιάς που απαιτούν από τον συντάκτη να «ανεβάζει» είδηση ανά… δεκάλεπτο και τον αναγκάζει να κατακλέβει το διαδίκτυο για να «γεμίζει» τη βάρδια του και να διασώζει την πενιχρή δουλίτσα των..

Κλείνουν το μάτι στους διαπλεκόμενους καναλάρχες


Δήλωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη για τη λεηλασία και την απαξίωση της ΕΡΤ

Οι κινήσεις και οι προθέσεις της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά ως προς τη δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι κατά τη γνώμη μου σαφείς. Με λίγα λόγια προχωρούν συστηματικά και καθημερινά τις νεοφιλελεύθερες συνταγές αλά ελληνικά – δηλαδή, ακόμα πιο πελατειακά και άκομψα από τα ισχύοντα στη σχετική διεθνή καταστροφική παράδοση κατά των δημοσίων αγαθών και της δημοκρατίας: Θέλουν να αποσπάσουν πόρους και περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ, να βολέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα “δικά τους παιδιά” με πλούσιες αμοιβές, να διώξουν συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, να ενισχύσουν τις -κερδοφόρες για τους φίλους τους- εξωτερικές και μεικτές παραγωγές σε βάρος του δυναμικού της εταιρείας και πάνω απ’ όλα, να χειραγωγήσουν..

Εδιωξαν τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ, Κ. Σπυρόπουλο


** Την αντικατάσταση του Κώστα Σπυρόπουλου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, αποφάσισε το ΔΣ της ΕΡΤ. Τη θέση του προσωρινά καταλαμβάνει ο Τζόνι Καλημέρης.

** Ο πρώην νομάρχης Αργολίδας, Δημήτρης Σαραβάκoς προορίζεται για τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ΕΡΤ, εκ νέου. Από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, ζητήθηκε η παραίτησή του, δύο μήνες μετά την αρχική τοποθέτηση του!

** Μπαίνουν οι υπογραφές στο νέο δάνειο του Mega. Το δάνειο είναι ομολογιακό ύψους 10 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή 3 τραπεζών. Στα ταμεία του καναλιού θα εισρεύσουν 8,5 εκατ, ευρώ, το οποίο όταν εκταμιευτεί θα διοχετευτεί σε εταιρείες παραγωγής για την κάλυψη προηγούμενων οφειλών και..

Στην υπηρεσία Κουρή - Χατζηνικολάου, ο Σταύρος Λυγερός


Συνεργασία με τον όμιλο Κουρή - Χατζηνικολάου ξεκινάει ο Σταύρος Λυγερός, μετά την απομάκρυνσή του από την Καθημερινή του Αλαφούζου.
Οπως έγραψε στο twitter o Ανδρέας Κουρής, ο Λυγερός εντάσσεται στο Real Group από την 1η Ιανουαρίου.
Ειδικότερα ο δημοσιογράφος και συγγραφέας συμφώνησε με τον Νίκο Χατζηνικολάου να συνεργάζεται με την εφημερίδα Real News, υπογράφοντας κάθε Κυριακή πολιτικές αναλύσεις. Επίσης ο Λυγερός θα συμβάλει και στην πληροφόρηση των ακροατών τού ραδιοσταθμού Real fm 97,8 με πολιτικά σχόλια για..

Πόπη Χριστοδουλίδου: Με απέλυσε ο διευθυντής από το «Εθνος» γιατί ενοχλούσα τα αφεντικά

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ επικύρωσε ομόφωνα την πρωτόδικη ποινή της διαγραφής 1 έτους για τον διευθυντή του Μπόμπολα

(...) «H σφαγή στο Εθνος έγινε με διευθυντή τον Θανάση Τσεκούρα, τον οποίο στην δημοσιογραφική πιάτσα αποκαλούμε "killer", δηλαδή "δολοφόνο" δημοσιογράφων.
…Δεν είχε και δεν έχει το ανάστημα να παραδεχτεί πως με απέλυσε, γιατί ως συνδικαλίστρια..

Διασκεδάζοντας με τον Μουρούτη...


Ο Γιώργος Μουρούτης είναι ένας άγνωστος σύμβουλος του Σαμαρά. Έγινε γνωστός βριζόμενος με χρήστες των social media.Έχει έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να εκθέτει τον Σαμαρά.
Αντιλαμβάνεται το Μέγαρο Μαξίμου ως Πολεμικό Ναυτικό και τον εαυτό του ως Αλίκη στο Ναυτικό. Δεν παύει να δείχνει τον έρωτά του προς τον Αντώνη Παπαμιχαήλ Σαμαρά, είτε καθυβρίζοντας όποιον εκφράσει άλλη άποψη γι αυτόν, είτε (στο εσωτερικό του Μεγάρου) προσπαθώντας να δείξει πόσο καλύτερος σύμβουλος είναι από τους άλλους συμβούλους.
Οι τοποθετήσεις του στο τουίτερ είναι παροιμιώδεις και όποιος δεν έχει τι να κάνει μπορεί κάλλιστα να περάσει λίγο ευχάριστο χρόνο προκαλώντας τον στο προσωπικό του account (@gmourout).
Τον δικό του ελεύθερο χρόνο (έχει πολύ) τον καταναλώνει οργανώνοντας επιθέσεις στα θερινά..

Ποιος εκδότης άφησε υπουργό να περιμένει ώρες έξω από το γραφείο του;..

...και ποιος υπουργός ήταν αυτός;

του Βασίλη Νέδου

Ενα «κελαρυστό» κείμενο του Χρήστου Ξανθάκη που δημοσιεύθηκε προ ολίγων ημερών για τα περασμένα μεγαλεία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί αφορμή για το σημερινό σημείωμα. Πράγματι, η συμπεριφορά πολλών μέσα και πέριξ του ΠΑΣΟΚ θυμίζει κακομαθημένο μωρό που του πήραν το παιχνίδι. Η κατάσταση στη δημοσιογραφική ομήγυρη του ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη χειρότερη, αν όχι θλιβερή. Αυτή είναι μια πραγματικότητα ορατή σε όποιον ασχολείται με το πολιτικό ρεπορτάζ και θέλει να τη δει. Είναι επίσης ορατή σε όποιον διαθέτει μια εποπτεία του χώρου τα τελευταία 10-15 χρόνια, μια περίοδο που συμπίπτει με τη «Χρυσή Εποχή» της ψευτογκλαμουριάς.
Η αρρωστημένη σχέση μεταξύ στελεχών του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος και των «μεγαλοδημοσιογράφων» έχει και κάποιες άλλες πτυχές – λιγότερο ορατές, αλλά τόσο θλιβερές που σχεδόν προκαλούν την ευθυμία. Ανακαλώ ένα περιστατικό το οποίο εκτυλίχθηκε..

Δεν περισσεύει κανένας συμβασιούχος στην ΕΡΤ


Στάση εργασίας σήμερα και συγκεντρώσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ στην ΕΡΤ ! Αυτό πρέπει να το καταλάβει η εξουσία που έχει βαλθεί να «αποψιλώσει» τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ/ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ της ΕΡΤ από ανθρώπους και υλικοτεχνική υποδομή. Σε λίγες ημέρες λήγουν οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, δεκάδων ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ συναδέλφων της ΕΡΤ, και φυσικά και της ΕΡΤ3. Κάποιοι αναίσθητοι συγκυβερνώντες, τους επιφυλάσσουν μια θέση στην ατέλειωτη λίστα των ανέργων της χώρας από την 1η του μηνός του νέου έτους.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τους συμβασιούχους της ΕΡΤ.
Είναι χαρακτηριστική η «φιλοσοφία» που διέπει την εξουσία σχετικά με το μέλλον της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ/ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ που την θέλει ΚΡΑΤΙΚΗ, ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ και ΠΕΙΘΗΝΙΑ. Παραχωρεί το πολύτιμο για τις παραγωγές και άλλες σημαντικότατες δραστηριότητες, κτίριο της Κατεχάκη, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης! Η σημειολογία και μόνο, είναι..

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Το θράσος και η υποκρισία ενός υπαλλήλου των τραπεζιτών

Τελικά σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν όρια στο θράσος, στην υποκρισία και στην δημοσιογραφική δημαγωγία. Αυτό φαίνεται περίτρανα από το άρθρο του δημοσιογράφου (και τέως τραπεζικού υπαλλήλου) Μπάμπη Παπαδημητρίου στην «Καθημερινή» των Αλαφούζων.
Το άρθρο, που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ψευδεπίγραφος αφελληνισμός», επιχειρεί να καταδείξει γιατί το σύστημα (προφανώς το εκδοτικό) στηρίζει το υφιστάμενο τραπεζικό σύστημα. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου εμφανίζεται (όψιμα) ως τιμητής – επικριτής απέναντι στο σύστημα που με πάθος υπηρέτησε επί πολλά χρόνια. Διότι για τις παθογένειες στο υπάρχον τραπεζικό σύστημα-, σημαντικό μερίδιο έχει και ο οικονομικός αναλυτής του Φαλήρου. Και έχει γιατί θα όφειλε να κάνει τις ίδιες επισημάνσεις, όταν απολάμβανε παχυλούς μισθούς, ως..

Aπλήρωτοι επί μήνες οι εργαζόμενοι στο «ΠΑΤΡΑ TV»


Οι ιδιοκτήτες μετατρέπουν το κανάλι σε μουσικό –Εν αναμονή παρέμβασης του ΕΣΡ

Μια απαράδεκτη κατάσταση βιώνουν εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού «ΠΑΤΡΑ TV», που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες (σε κάποιους οφείλονται μισθοί 12 μηνών!). Η ιδιοκτησία δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για την συνέχιση της πορείας του σταθμού, υποβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητα του προγράμματός του, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για αναβάθμισή του.
Κάτω από άθλιες εργασιακές συνθήκες οι εναπομείναντες δημοσιογράφοι και τεχνικοί συνέχιζαν μέχρι προ δύο εβδομάδων να προσφέρουν αόκνως τις υπηρεσίες τους, θέλοντας να στηρίξουν το ΜΜΕ που συνέβαλε στην πλουραλιστική ενημέρωση των τηλεθεατών. Ωστόσο οι παλινωδίες της ιδιοκτησίας και οι χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις για την καταβολή δεδουλευμένων τους ανάγκασαν να προβούν σε επίσχεση εργασίας προσφεύγοντας..

Νέο περιοδικό από τον Ελεύθερο Τύπο


Πολύ καλή δουλειά έγινε με το περιοδικό που κυκλοφορεί μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Ο λόγος για το Glam που πλέον έγινε TV-Glam αλλάζοντας σχήμα, φιλοσοφία και lay out.
Η νέα μοντέρνα σχεδίαση (του Διονύση Θεοδόση) σε κερδίζει αμέσως ενώ ενδιαφέρουσα είναι η θεματολογία του περιοδικού κι ο τρόπος παρουσίασης του τηλεοπτικού προγράμματος κι όχι μόνο. Το TV Glam θα μπορούσε να σταθεί εξίσου καλά και στα περίπτερα μόνο του.
Την Κυριακή που μας πέρασε το ανανεωμένο TV-Glam κυκλοφόρησε με εξώφυλλο τον Αντώνη Κανάκη και..

Ομιλος Αλαφούζου: Η εθελουσία, η παραίτηση Δημάδη και η συντέλεια της Συντέλειας


** Περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων  του Ομίλου της «Καθημερινής» κατέθεσαν αίτηση για εθελούσια έξοδο. Στον ΣΚΑΪ η κατάσταση είναι θολή. Η στοχευμένη εθελούσια, όπως γράφει το Ποντίκι, αφορά κυρίως τεχνικούς, εργαζόμενους 15 ή 20 και πλέον χρόνων στον σταθμό, από τους οποίους η εταιρεία θέλει να απαλλαγεί. Στο Φάληρο στοχεύουν  στην οριστική κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των τεχνικών αφού ο σταθμός καλύπτει ήδη τις ανάγκες του, ειδικά στην τηλεόραση, με... ενοικιαζόμενους ή με απευθείας συνδέσεις μέσω Skype…

**  Την ίδια ώρα στον ΣΚΑΪ έχει αποφασιστεί, όπως όλα δείχνουν, να μπουν τίτλοι τέλους στη σατιρική εκπομπή «Συντέλεια» που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό. Αιτία τα νούμερα..

Τέσσερις μήνες απλήρωτοι στον Αδέσμευτο


** Νέα απεργία στην εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος καθώς ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος εξακολουθεί να εμπαίζει τους εργαζόμενους με υποσχέσεις ότι θα τους ξοφλήσει κάποια από τα χρεωστούμενα που έχουν φτάσει τα τέσσερα μηνιάτικα. Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών στους εργαζόμενους και προχώρησαν σε 24ωρη απεργία από τις 17.00 σήμερα Τρίτη, έως τις 17.00 αύριο, Τετάρτη, για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην έκδοση της εφημερίδας του Δ. Ρίζου.

**  Την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας στην ΕΡΤ την Τετάρτη 12-12-2012 από 10.00-15.00 αποφάσισε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Η στάση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επικείμενες..

5.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στα ΜΜΕ μέσα σε 3 χρόνια


Σαν να έπεσε βόμβα στα media. Μέσα σε τρία χρόνια χάθηκαν 2.441 θέσεις εργασίας στις εταιρείες που συνεχίζουν να λειτουργούν.
Στις άλλες τέσσερις εταιρείες που έκλεισαν, Alter, Χ.Κ. Τεγόπουλος, Λυμπέρης και ΙΜΑΚΟ, το προσωπικό που έχασε τη δουλειά του υπολογίζεται σε περίπου 3.000 άτομα.
Πρόκειται περί πραγματικής σφαγής, καθώς περίπου 5.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν μέσα σε 3 χρόνια -από τότε που άρχισε το Μνημόνιο (Μάιος 2010). Τα στοιχεία που συγκρίνουμε είναι από τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012. Το προσωπικό στους ομίλους των εισηγμένων ΜΜΕ μειώθηκε σε 3.468 θέσεις εργασίας από 5.909 το εννιάμηνο του 2009, ενώ υπάρχουν και..

«Απειλεί» με επιστροφή στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης


Λάβαμε email από τον star warrior και δημοσιεύουμε:

Ο Δολοφόνος της ελπίδας… Άκης ο Μεγαλοπρεπής επιστρέφει στον τόπο του Εγκλήματος…
Με την πικρία εντυπωμένη στην ψυχή τους οι πρώην εργαζόμενοι του ομίλου δεν πληρώνει (αστέρι fm , καρδιά fm και κιτρινόμαυρος fm ) που πρώτοι βίωσαν την ενοχλητική μπόχα της απληρωσιάς, πολύ πριν τους συναδέλφους τους των ομίλων Κωστόπουλου και Λυμπέρη, βλέπουν τον πρώτο διδάξαντα του ξεφούσκωτου πλέον Τσάμπα Μάγκα μεγαλο-ομιλούχο να απειλεί με επιστροφή στα ερτζιανά.
Για να μην αδικούμε τον γίγαντα των επιχειρηματικών ομίλων της ραδιοφωνικής επικοινωνίας, Άκη τον Μεγαλοπρεπή, ίσως επιστρέφει με σκοπό να ξεπληρώσει τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χρωστά σε δεδουλευμένα εργαζομένων που παραμύθιαζε μήνες και μήνες μέχρι να εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση και να..

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Στις 10 Γενάρη η «Ελευθεροτυπία» - Μπλόκο στον τίτλο από δύο τραπεζίτες


Συνεχείς επαφές στη Μίνωος με εργαζόμενους της εφημερίδας Ελευθεροτυπία έχει ο «κύριος 25%», δικηγόρος Χαρίλαος Οικονομόπουλος.
Στόχος να βγεί το φύλλο στα περίπτερα αμέσως μετά τα Θεοφάνεια και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Ο νέος μέτοχος θέλει να κρατήσει το μπάτζετ σε χαμηλά επίπεδα, με μισθούς που δεν θα ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ μικτά.
Στην καινούργια εφημερίδα εκτός από παλιούς εργαζόμενους θα προσληφθούν και κάποιοι εκτός Ελευθεροτυπίας, στην πλειονότητά τους άνεργοι...
Την ίδια ώρα, όμως, εμπλοκή παρουσιάστηκε με το θέμα του τίτλου της «Ελευθεροτυπίας καθώς οι τράπεζες στις οποίες χρωστάει η Μάνια Τεγοπούλου (Πειραιώς, Alpha Bank) αντέδρασαν. Κι αυτό γιατί ο τίτλος που ανήκε στην Χ.Κ. Τεγόπουλος και αποτελεί το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της, είχε παραχωρηθεί..

Κανέλλης - Μανδραβέλης: δύο άγρια κυνηγημένοι και βασανισμένοι δημοσιογράφοι


Disclaimer: Ακολουθεί “σοβαροφανής” πρόλογος. Μην ψαρώσετε, δεν είναι αγόρευση της Βουλής των Εφήβων, θα αποζημιωθείτε πολύ σύντομα.
(πίνει νερό, καθαρίζει λαιμό, μικροφωνισμός, ξεκινάει):
Το μεγαλύτερο παράσημο για ένα Δημοσιογράφο, είναι να ενοχλεί την εξουσία. Επάγγελμα υψηλής αδρεναλίνης, προσελκύει στις τάξεις του ρομαντικούς και τυχοδιώκτες. Η αφρόκρεμα αυτών είναι όσοι κράτησαν τη σημαία της Αλήθειας γράφοντας ενάντια στα πιό καταπιεστικά απ’ τα καθεστώτα, πληρώνοντας το αντίτιμο με πολυετείς φυλακίσεις σε hellhole φυλακές, βασανιστήρια, ή και τη φυσική τους δολοφονία, όπως η Πολιτόβσκαγια.”
(φέρνει το χέρι στην καρδιά, κατεβάζει ελαφρώς το κεφάλι, δίνοντας το αόρατο σύνθημα για το θερμό χειροκρότημα του κοινού).
“Mια τέτοια περίπτωση ήρθαμε σήμερα να τιμήσουμε”
Εδώ, ο καθένας που είναι σ’ αυτό το επάγγελμα, φαντασιώνεται κρυφά ή φανερά ότι..

Εκδόσεις Λυμπέρη - Πριν και Μετά (βρες τις διαφορές)


Οι Λυμπέρηδες αδειάζουν το «παλάτι» του Κορωπίου έγραφαν οι zoornalistas στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη.
Ο εκδότης Αντώνης Λυμπέρης  (που πρόλαβε με τη σύζυγό του και άδειασε και τα meeting rooms) καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους ότι:
α) Αποφεύγει συστηματικά να δεσμευτεί για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και επιδιώκει ουσιαστικά να τους «ξεφορτωθεί» με κάποια ψίχουλα από υποχρεώσεις τρίτων προς την εταιρεία, που είναι εντελώς αμφίβολο κατά πόσον θα εισπραχθούν.
β) Συκοφαντεί τους εργαζόμενους σε επιστολές του ως «αχάριστους» και «προνομιούχους», προβάλλοντας επιλεκτικά περιπτώσεις δήθεν υψηλόμισθων υπαλλήλων, ενώ είναι τοις πάσι γνωστό ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν..

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΤ: σε ποιούς συμβασιούχους έχουν υποσχεθεί κάτι που να τους καθησυχάζει;


Η Κατεχάκη  βάζει λουκέτο , οι μικτές παραγωγές κάνουν πάρτι, οι συμβασιούχοι  εκδιώκονται , τα «μπλοκάκια» με ΤΕΒΕ  επανέρχονται.  Ακούει κανείς;

Η αντίστροφη  μέτρηση  άρχισε. Και οι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ , είναι σαν τα ανθρωπάκια του Γαϊτη, πανομοιότυπα. Οσοι  κινείστε με το μετρό, τα έχετε δει... Ετσι είμαστε και αισθανόμαστε στην πλειοψηφία μας. Πανομοιότυποι. Με ίδιες  αγωνίες, ίδιους εφιάλτες, ίδια καθημερινότητα, με τα ίδια αδιέξοδα. Μια ζωή  προβλέψιμη . Στο τέλειωμα κάθε χρόνου την τελευταία πενταετία  επαναλαμβάνεται  η ίδια σκηνή… Θα ανανεωθεί η σύμβαση; Ολων ή μερικών; Θα έχουμε μεροκάματο τον φετεινό χειμώνα; Θα συνεχίσουμε στην ΕΡΤ ή κλείνει  ένας πολυετής κύκλος ζωής στο ραδιομέγαρο της  Αγίας Παρασκευής;  
Όμως, όπως σε όλους τους κανόνες έτσι και στους συμβασιούχους υπάρχουν και εξαιρέσεις. Μεταξύ μας υπάρχουν και αυτοί..

Κανάλι 1: φουσκωτοί, απεργοσπάστες, συλλήψεις και απολύσεις!


Το ακραία μνημονιακό αντεργατικό της πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά η διοίκηση του Πειραϊκού Δημοτικού ραδιοσταθμού « Κανάλι 1»

Άλλες μέρες θύμισε η κατάσταση στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά. Φουσκωτοί στην είσοδο, σύλληψη απεργών που εκτελούσαν βάρδια ασφαλείας σε νόμιμη απεργία της Ενώσεώς μας, και πάλι το γνωστό σενάριο: απεργοσπάστες που δεν έχουν καμιά εργασιακή σχέση με το «Κανάλι 1» προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αναλάβουν δράση στη θέση του συλληφθέντος συναδέλφου μας.
Για άλλη μια φορά η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού συναγωνίστηκε σε αισθητική και αντεργατικό μένος παλιές αλήστου μνήμης διοικήσεις στον ίδιο ραδιοσταθμό.
Πάλι γνωστός απεργοσπάστης κατ’ επάγγελμα, που είχε εμφανισθεί και σε παλιότερη απεργία του Flash, προσπάθησε να υποκαταστήσει τον συλληφθέντα συνάδελφό μας μαζί με ομάδα αγνώστων σε

Εφημερίδα των Συντακτών: Δεχόμαστε πόλεμο

Επιστολή προς αναγνώστες:
Εσείς είστε η μοναδική μας δύναμη. Από σας εξαρτάται η ύπαρξη και η λειτουργία αυτής της εφημερίδας

Πέντε εβδομάδες κυκλοφορίας συμπλήρωσε η «Εφημερίδα των Συντακτών». Η συντακτική ομάδα και όλοι οι εργαζόμενοι με επιστολή  προς τους αναγνώστες, τούς ευχαριστούν για την προτίμηση που δείχνουν καθημερινά στην εφημερίδα και τους καλούν να συνεχίσουν να στηρίζουν με πείσμα και σε καθημερινή βάση το φύλλο.
Επίσης ζητούν τη στήριξη των αναγνωστών για να γίνει ευρύτερα γνωστή η «Εφημερίδα των Συντακτών», τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο όπου αναφέρεται ότι ενώ στην Ευρώπη και διεθνώς το όλο εγχείρημα προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον, στην Ελλάδα η εφημερίδα δέχεται πόλεμο.
 Στην επιστολή προς τους αναγνώστες (οι υπογραμμίσεις δικές μας)..

Χαμηλές κυκλοφοριακές πτήσεις
 Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκαν οι κυκλοφορίες των εφημερίδων αυτή την Κυριακή (09/12) βοηθούντος και του κακού μας του καιρού. Σύμφωνα με τα πρώτα (ανεπίσημα) στοιχεία των πρακτορείων τα κυριακάτικα φύλλα πανελλαδικά πούλησαν: