ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Εκτός Ελευθεροτυπίας 250 - 400 εργαζόμενοι μέχρι τον Δεκέμβριο!

ΤΟ ΠΛΑΝΟ «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ» ΚΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΟΚ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σε 15 με 20 ημέρες ξεκινάει το πρόγραμμα των «συναινετικών αποχωρήσεων» - ομαδικών απολύσεων στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Το πλάνο «εξυγίανσης» και μείωσης του κόστους κατά 50 % συνεπάγεται 250 έως 400 απολύσεις εργαζόμενων που θα γίνουν μέχρι τον Δεκέμβριο! Το εκβιαστικό δίλημμα που θέτει η διοίκηση μέσω του γενικού διευθυντή της Χ.Κ Τεγόπουλος, Αντώνη Πολυκανδριώτη είναι «ή θα φύγει ο κόσμος ή η εφημερίδα δεν βγαίνει»...
Την ώρα που οι εργαζόμενοι είναι τρεις μήνες απλήρωτοι (σήμερα θα έπαιρναν κάτι έναντι), ο Πολυκανδριώτης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του διασωματειακού (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, λιθογράφοι) υποστήριξε ότι «δεν θα γίνουν ομαδικές απολύσεις(;) δεν θέλουμε τη λογική της κόντρας(;)» συμπλήρωσε όμως ότι «αν δεν πετύχει το σενάριο..

Απαράδεκτη και αντεργατική η στάση του Γ. Κουρή


Οι δημοσιογράφοι, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, γιατί η εργοδοσία του ΦΙΛΑΘΛΟΥ τους χρωστάει τις αποδοχές έως και δέκα μηνών.
Ταυτόχρονα ο εργοδότης κ. Γ. Κουρής αρνείται να συναντηθεί και να συζητήσει με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις (ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ) για τον τρόπο εξόφλησης των οφειλομένων, ενώ απειλεί με δήθεν κλείσιμο της εφημερίδας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντεργατική αυτή τακτική της ιδιοκτησίας της εφημερίδας. Στέκεται στο πλευρό των δημοσιογράφων, που αγωνίζονται, και δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε αγωνιστικό, δικαστικό και εξωδικαστικό μέσο για την..

Ανέκδοτο: ημερίδα στην έδρα των ΜΑΤ με θέμα «Αστυνομία και Ανθρώπινα Δικαιώματα»

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Η κυβέρνηση του μνημονίου βαδίζει χέρι-χέρι με τη βαρβαρότητα των εκτελεστικών της οργάνων, έτσι όπως εκδηλώνεται εναντίον των εργαζομένων, που διαδηλώνουν για τα δίκαια αιτήματά τους.
Στη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Σύνταγμα, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν ειρηνικά για το ψωμί και τη δουλειά τους, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, που κάλυπταν το γεγονός, δέχθηκαν την άγρια επίθεση από τους άνδρες των δυνάμεων καταστολής.
Τα ΜΑΤ εκτελώντας προφανώς τις οδηγίες, που τους είχαν δοθεί από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, τον υπουργό του κατευφημισμόν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, να μην επιτρέψουν την οποιαδήποτε αποτύπωση των αυθαιρεσιών τους εναντίον των πολιτών, ξυλοκόπησαν αγρίως επτά δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι «τόλμησαν» να καταγράψουν τις αστυνομικές αυθαιρεσίες και ακρότητες σε βάρος διαδηλωτών, περαστικών, ακόμη και..

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Εμφύλιος εργαζομένων στον ΔΟΛ - Τρίβει τα χέρια του ο Ψυχάρης

-από το agitatoras

Πως τα έχει καταφέρει ο Ψυχάρης και έχει διασπάσει με τόση επιτυχία τους εργαζόμενους στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη μόνο ο ίδιος το γνωρίζει. Ετσι έχουμε από τη μία τον εργασιακό εκπρόσωπο των ΝΕΩΝ που δεν αναγνωρίζει την Εργασιακή Επιτροπή στον ΔΟΛ και από την άλλη τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ που προβαίνει σε διευκρινίσεις και κριτική. Ο μεν Κώστας Ντελέζος (των ΝΕΩΝ) χαρακτηρίζει λαθρόβια την Εργασιακή Επιτροπή, υπενθυμίζει ότι «από ΤΑ ΝΕΑ στη διετία 2010-2011 έχουν αποχωρήσει πάνω από 45 συντάκτες, ενώ οι μισθοί έχουν ήδη περικοπεί κατά 15% από τις αρχές του χρόνου, με την αφαίρεση δυο Κυριακών κάθε μήνα» και κάνει λόγο για «επιλήψιμες» πρακτικές...
Ο δε Τάσος Αναστασιάδης του Βήματος αφήνει υπονοούμενα για ευνοούμενους στον ΔΟΛ και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το να διαφωνούν οι συνάδελφοι των Νέων με τον μεταξύ μας συντονισμό είναι ίσως κακό (κατά τη γνώμη μου), αλλά θεμιτό, όποιο λόγο και να επικαλεστούν (ότι είναι οι ίδιοι πιο σπουδαίοι, ότι..

Ο Σπινθουράκης παραδέχεται το σπάσιμο του «εμπάργκο»...

...ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ H ΕΝΔΕΙΞΗ ΣTΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επιστολή του Μανώλη Σπινθουράκη προς την ΕΣΗΕΑ

Υπόψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και τoυ Συμβουλίου Δεοντολογίας.
Αγαπητοί συνάδελφοι.

Χθες Τρίτη 4 Οκτωβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με κατηγόρησε δημοσίως, έστω και χωρίς να με κατονομάσει, ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο δεν σεβάστηκα το «εμπάργκο» και μετέδωσα από το ΜΕΓΚΑ σημεία της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει η Α. Μέρκελ στον συνάδελφο Γιώργο Παππά, πριν η συνέντευξη αυτή προβληθεί από την ΝΕΤ.
Επειδή η κατηγορία είναι βαρύτατη, αλλά και επειδή στα ζητήματα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας σημασία έχει για έναν δημοσιογράφο πρωτίστως η γνώμη των συναδέλφων του (και ασφαλώς όχι των κυβερνητικών εκπροσώπων), θέλω να θέσω υπόψη της Ενωσης Συντακτών τα πραγματικά γεγονότα:..

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Στην κορυφή και πάλι το Πρώτο Θέμα

Ο ΠΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ

Σε σχετικά υψηλά επίπεδα οι κυκλοφορίες των Κυριακάτικων εφημερίδων και αυτή την εβδομάδα. Ετσι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πρακτορείων το «Πρώτο Θέμα» παραμένει στην κορυφή καθώς την Κυριακή που μας πέρασε έγινε ανάρπαστο και πούλησε πανελλαδικά 158.280 φύλλα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το «Βήμα» με 132.3700 φύλλα ενώ ακολουθεί η «Real news» με 113.300 εκτοπίζοντας αυτή την εβδομάδα εκτός «τριάδας» την «Καθημερινή» που βρέθηκε στην τέταρτη θέση με 112.050 φύλλα. Ακολουθούν η «Ελευθεροτυπία» με 86.100, το «Εθνος» με 83.450, ο «Ελ. Τύπος» με 29.350 και ο «Ριζοσπάστης» με 21.240 φύλλα.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση και δείτε τις κυκλοφορίες
Υ.Γ.: Και αυτή την εβδομάδα ο Πάριος κράτησε σχετικά ψηλά την Real news. Αληθεύει όμως ότι για όλο το..

Όταν ο «Καλόγερας» συνάντησε τον Λογαρίδη και τον Μπόνιο


Ο Νίκος Καλογερόπουλος, ο άνθρωπος που έγραψε τον Έθνικό Ύμνο της αντίστασης στην Τρόικα και στην ξιπασμένη εξουσία, τον περίφημο "Καραισκάκη" από τους "Ιππείς της Πύλου" ήταν καλεσμένος στο "Ράδιο 9" στους 98.9 το περασμένο Σάββατο 4-6 το απόγευμα στην εκπομπή "Αιχμηρά Αντικείμενα" με τον Χρίστο Λογαρίδη και τον Βασίλη Μπόνιο.
http://www.youtube.com/watch?v=Unz0qaJbX0E&feature=player_embedded

Οι «αβρότητες» των ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ

Στο δελτίο ειδήσεων του Mega και στην Ολγα Tρέμη βγήκε η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη και αφηγήθηκε το τι υπέστη από τους άνδρες των ΜΑΤ στο Σύνταγμα κατά τις χθεσινές πορείες. Όπως είπε η Μπόλαρη τα ΜΑΤ είχαν εντολή να διώξουν τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ από το Σύνταγμα (προφανώς για να μπορούν να δέρνουν ανενόχλητα). Εξιστορώντας την περιπέτειά της είπε ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να απομακρύνουν με τις ασπίδες τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ όταν άρχισαν να καταγράφουν την κακοποίηση διαδηλωτών. Οταν η Μπόλαρη διαμαρτυρήθηκε, αστυνομικός αφού την εξύβρισε σκαιότατα χειροδίκησε εναντίον της με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.
Από την αστυνομική βία τραυματίστηκε και Ελληνίδα φωτορεπόρτερ που εργάζεται για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι επρόκειτο να καταθέσουν μήνυση στην εισαγγελία σε βάρος των αστυνομικών που τους χτύπησαν.
Η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε πως θα γίνει Ενορκη Διοικητική Εξέταση…

Δείτε άλλες δύο φωτογραφίες με τις αστυνομικές βιαιοπραγίες κατά της Τατιάνας Μπόλαρη και

Ογκώδη απεργιακά συλλαλητήρια οργής και χημικός πόλεμος
Με τρεις ογκωδέστατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες προς τη Βουλή, απάντησαν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, σπουδαστές, μαθητές και απλοί πολίτες στα αβάσταχτα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης. Για περισσότερο από μία ώρα η Σταδίου και η Πανεπιστημίου είχαν ξεχειλίσει από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, δημιουργώντας την μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων μηνών. Αστυνομικοί και χημικά έφτασαν μέχρι το μετρό όπου η κατάσταση ήταν αποπνικτική και βίαιη, αφήνοντας πίσω της δύο τραυματίες.

M. Σπινθουράκης: Mπλέχτηκα με τα πίτουρα και τώρα με τρώνε οι κότες

«Είμαι 27 χρόνια δημοσιογράφος, δεν έχω σπάσει ποτέ εμπάργκο, δεν το έκανα ούτε τώρα και δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ». Αυτό δήλωσε ο ανταποκριτής του Mega στις Βρυξέλλες Μανώλης Σπινθουράκης στον συντάκτη της Ελευθεροτυπίας Σ. Μανιάτη με αφορμή την ανακοίνωση Μόσιαλου που τον φωτογράφιζε ως τον δημοσιογράφο που δεν σεβάστηκε το «εμπάργκο» και παραβίασε τη δεοντολογία με τη μετάδοση αποσπασμάτων της συνέντευξης Μέρκελ, που είχε αποκλειστικά η ΝΕΤ.
«Στο έγγραφο της πρεσβείας δεν υπήρχε κανένα εμπάργκο, όπως συμβαίνει πάντα, και δεν αντιλήφθηκα κανένας να λέει κάτι τέτοιο. Ετσι κι αλλιώς, πάντως, αν ήθελαν να υπάρχει εμπάργκο, έπρεπε να είναι τυπωμένο στο έγγραφο που μοίρασαν και δεν θα..

ΚΟΥΙΖ (εύκολο)


Αυτός γνωστός τηλεπαρουσιαστής σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας.
Εκείνη τραγουδίστρια νέας κοπής, πολλά υποσχόμενη.
Αυτός ετών 38.
Εκείνη ετών 28.
Τους χωρίζουν δέκα ολόκληρα χρόνια αλλά τους ενώνει(;) ο έρωτας!
Και ζούνε αυτοί καλά (διασκεδάζοντας στο Μαζωνάκη) και κάποιοι άλλοι χειρότερα…

Oι υποτακτικοί του Μπόμπολα προπηλάκισαν τους Επιθεωρητές Εργασίας στο «Εθνος»


ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!


Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ της Πόπης Χριστοδουλίδου για το βαρύ κλίμα και τα όσα συμβαίνουν στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου με αφορμή την έφοδο υπαλλήλων της Επιθεώρησης Εργασίας και την απαράδεκτη επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον τους οι υποτακτικοί του Μπόμπολα. Διαβάστε τι γράφει η Χριστοδουλίδου:

Εκτίθεστε κύριοι και κυρίες. Όπως πάντα, φυσικά, για αυτό και δεν μας προκαλεί καμιά εντύπωση πλέον ο προκλητικότατος τρόπος υποταγής στους Μπομπολαίους.
Τον οποίο σκανδαλώδη τρόπο υποταγής δεν εγκαταλείπετε, ούτε και τώρα, μετά από τόσους συναδέλφους σας, που έχουν χάσει πολύ, μα πολύ άδικα, την δουλειά τους...
Χτες το απόγευμα, υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας επισκέφτηκαν το γκρίζο κτίριο του "Πήγασου" στην Μεταμόρφωση Χαλανδρίου. Απορίας άξιον είναι βέβαια πώς..

Ποιός δημοσιογράφος πουλάει το παλατάκι του για 1,5 εκατ. ευρώ;Ποιος πολύ γνωστός δημοσιογράφος που αγόρασε πέρυσι παλατάκι στα βόρεια προάστια προς 1,5 εκ. ευρώ φέτος το... πουλάει; Και αιτία δεν είναι τόσο το τέλος ακινήτων που θα του έρθει με τον λογαριασμό της ΔΕΗ όσο ότι ο μισθός του από τις 18.000 ευρώ, με τις περικοπές έπεσε στις 7.000 ευρώ!

Η συζήτηση δημοσιογράφων-εκδοτών έληξε πριν καν αρχίσει

Το non paper αποσύρθηκε από την ΕΙΗΕΑ. Γιατί προφανώς οι απολύσεις θα συνεχιστούν. Και η επιτροπή που θα δημιουργηθεί (σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αγγέλας Νταρζάνου στην Αυγή) για να συζητήσει τους όρους της κλαδικής σύμβασης, μας θυμίζει τις επιτροπές που έφτιαχναν τα παλιά τα χρόνια εκδότες και ΕΣΗΕΑ και ποτέ, μα ποτέ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε οτιδήποτε.
Σύμβαση λοιπόν τέλος. Το απομένει από το πάρει ο κλάδος συνολικά θέση; Οι εκδότες είναι σαφείς. Θα συνεχιστεί η σφαγή, χωρίς ορατό τέλος.

ΕΣΗΕΑ: Σε βαρύ κλίμα οι συνομιλίες
και υπό την απειλή κατάργησης της ΕΣΣΕ


Σε κλίμα δυσμενές -καθώς η τρόικα καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει ακόμα και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας- πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση μεταξύ δημοσιογράφων και εκδοτών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ.
Οι συζητήσεις είχαν διακοπεί στις αρχές του έτους, μετά την απόλυτη διαφωνία της ΕΣΗΕΑ με τις προτάσεις του non paper των εκδοτών τότε, ενώ ακολούθησαν οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ. Επιμένει στη συνέχιση των απολύσεων η ΕΙΗΕΑ Με τη νέα του σύνθεση το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν άκουσε από τους εκδότες πολύ..

Don't cry for us Argentina...Την εποχή του μεγάλου Κράχ, ο Κώνστας -άκου ρε τι μαθαίνεις, άμα βλέπεις Χαρδαβέλα- βρισκόταν στην Αργεντινή.
Και 'κει τα είδε όλα. "Δεν πρόκειται εμείς να γίνουμε Αργεντινή", είπε στην ομήγυρη του "Αθέατου Κόσμου", όπου παρευρίσκονταν και οι εξέχουσες προσωπικότητες, Μπουμπούκος και κάποιος ανεκδιήγητος τύπος Μαριάς, που περιφέρεται στα πρωινάδικα και συστήνεται ως καθηγητής.
"Εμείς δεν είμαστε Αργεντινή. Είμαστε Ευρώπη. Το καταλαβαίνετε; ", τους ξανάπε, ξαναμμένος ο Κώνστας.
Το καταλάβαμε...

Ο δημοσιογράφος του Mega που παραβίασε τη δεοντολογία

Aνακοίνωση έβγαλε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος σχετικά με το περιστατικό της δημοσιοποίησης σημείων της συνέντευξης της Μέρκελ (στο Mega) πριν τη μετάδοση της στη ΝΕΤ στην οποία είχε δοθεί αποκλειστικά, με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Γερμανία. Η ανακοίνωση, που χωρίς να τον κατονομάζει δείχνει τον ανταποκριτή του Mega, αναφέρει:
«Μετά από διερεύνηση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, διαπιστώθηκαν τα εξής:
Το Γραφείο Τύπου Βερολίνου ενημέρωσε, καλή τη πίστη και ως όφειλε, τους απεσταλμένους των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης που συνόδευαν την πρωθυπουργική αποστολή στη γερμανική πρωτεύουσα, για τα βασικά σημεία της συνέντευξης της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ στη ΝΕΤ. Ταυτοχρόνως, ζήτησε από όλους τους παριστάμενους να σεβαστούν το embargo μέχρι τη μετάδοση της συνέντευξης από το κανάλι της ΝΕΤ. Όλοι οι δημοσιογράφοι σεβάστηκαν το embargo, εκτός, δυστυχώς, από έναν που..

Oταν η εργοδοσία στον ΔΟΛ δεσμευόταν για «μη απολύσεις»

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στον ΔΟΛ με ψήφισμά της καταγγέλλει τη μονομερή αθέτηση της συμφωνίας μεταξύ ΔΟΛ και εργαζομένων, όπως αυτή είχε κωδικοποιηθεί -με αίτημα της εργοδοσίας- στη συνέλευση του Βήματος της 14/4/2011, δηλαδή ως “δέσμευση για μη απολύσεις” με ταυτόχρονες “μηδενικές αυξήσεις”.
Η αθέτηση αυτή είναι ακόμα πιο επικίνδυνη καθώς περιλαμβάνει και απολύσεις εκπροσώπων μας συνδικαλιστών, και δή προέδρου σωματείου του τύπου (Πρωτολάτης). Η εταιρεία οφείλει να ανακαλέσει τις απολύσεις αυτές και να επανέλθει στο δρόμο της διαβούλευσης ουσίας με τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ επιβεβαιώνουν την εξουσιοδότησή τους προς τα σωματεία για να..

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Νέες εκδικητικές απολύσεις στην Sportday

Οι εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων στην αθλητική εφημερίδα SPORTDAY έχουν και συνέχεια. Η εργοδοσία απέλυσε τους δημοσιογράφους Κώστα Κουτσογιάννη και Μάνο Ιωάννου γιατί δεν είχαν δεχθεί να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Αυτές οι δύο απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες, που και εκείνες αναφέρονταν σε εργαζόμενους, οι οποίοι υπερασπίζονταν τις ΣΣΕ, μεγαλώνουν δε το κύμα των απολύσεων, που έχει ξεσπάσει σε όλα τα ΜΜΕ.
Όπως καταγγέλλει και η ΕΣΗΕΑ οι εργοδότες με το πρόσχημα των δήθεν οικονομικοτεχνικών λόγων, προσπαθούν να ενσπείρουν κλίμα φόβου και ανασφάλειας ανάμεσα στους εργαζόμενους, ώστε να γίνει πιο εύκολα δυνατή η επιβολή ενός εργασιακού μεσαίωνα, με την κατάργηση των ΣΣΕ, τη συρρίκνωση στο ελάχιστο του προσωπικού και..

Ενας Φαντομάς στο Kontra Channel


O Bασίλης Ταλαμάγκας , γνωστός και ως Φαντομάς, είναι το πρόσωπο – έκπληξη που αναλαμβάνει τη Γενική Διεύθυνση του Kontra Channel μετά την εκδίωξη του Τ. Παπαδόπουλου. Η επίσημη ανακοίνωση της «μεταγραφής» του Ταλαμάγκα θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα αύριο από την διεύθυνση του καναλιού.
Ο Ταλαμάγκας που προέρχεται από τον δημοσιογραφικό χώρο και τα τελευταία χρόνια κινείται στον χώρο της επικοινωνίας σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, λέγεται ότι έχει το «πράσινο φως» από επενδυτές για δραστικές αλλαγές στο Kontra Channel . Ο δημοσιογράφος συνδέεται πολύ στενά με τον Τέρενς Κουίκ με τον οποίο γνωρίζεται από την περίοδο του Αθήνα 98,4 και επόμενο είναι ότι η συνεργασία τους θα είναι δημιουργική.
Ο Κουίκ που επέστρεψε στο δελτίο του Kontra Channel (μετά και τη δήλωση μετανοίας του καναλιού) θα παραμείνει στη θέση του ως διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης.
Ο Βασίλης Ταλαμάγκας μέχρι πέρυσι εξέδιδε το..

Ο «Κινέζος» σύμβουλος του Φώτη και το ένθετο... Ημερησία

Ο ΦΩΤΗΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 70 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Συσκέψεις επί συσκέψεων στον Πήγασο μεταξύ των επιτελείων του ημερήσιου και Κυριακάτικου ΕΘΝΟΥΣ, με θέμα τον σχεδιασμό μιας εφημερίδας που θα μπορεί να βρίσκεται στα περίπτερα για δυο μέρες.
Οι συζητήσεις επικεντρώνονται σε ένα φύλλο που θα κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο και θα περιλαμβάνει ένα ισχυρό οικονομικό ένθετο, που θα είναι η οικονομική εφημερίδα του Ομίλου, η Ημερησία, με λιγότερες φυσικά σελίδες.
Οπως λένε στον Πήγασο, η κυκλοφορία της Ημερησίας, σε συνδυασμό με την οικονομική συγκυρία, δεν αποφέρει κέρδη. Η διατήρησή της όμως έστω και ως ενθέτου θα δώσει τη δυνατότητα να απορροφώνται οι ισολογισμοί, που αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων.
Οι περικοπές δεν θα σταματήσουν- δυστυχώς, στο χαρτί και τα ένθετα. Θα προχωρήσουν και στο ανθρώπινο δυναμικό. Και λογικά, περισσότερο χαμένοι θα είναι όσοι εμπλέκονται στα..

Ελευθεροτυπία: Μέσα στην εβδομάδα η εξόφληση του... Ιουλίου

Την εξόφληση των υπόλοιπων οφειλών του μηνός Ιουλίου θα καταβάλει η Χ.Κ Τεγόπουλος την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή, όπως δεσμεύθηκε χθες (3-10) στους εκπροσώπους των εργαζομένων ο γενικός διευθυντής A. Πολυκανδριώτης. Το ποσό το οποίο θα διατεθεί είναι 500.000 ευρώ -προκαταβολή του δανείου των 8 εκατ ευρώ, από τα οποίο θα πληρωθεί και μέρος των οφειλών στους εργαζόμενους που αμείβονται με ΔΠΥ. Εντός του Οκτωβρίου θα καταβληθεί στην μισθοδοσία ένα ακόμα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ενημέρωση η έγκριση του δανείου έχει δοθεί και απομένει πλέον η υπογραφή.

Οταν η Φαίη υπολόγισε χωρίς τα μπλογκς και τον ΜόσιαλοΥπερβολική θεωρήθηκε από κάποιους η στοχοποίηση της δημοσιογράφου Φαίης Καραβίτη όταν αυτή επελέγη για τη θέση της ανταποκρίτριας του ΑΠΕ στο Βερολίνο αναλαμβάνοντας την κάλυψη όλων των γερμανόφωνων χωρών (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία). Και ίσως να έχουν δίκιο αφού όπως ανακοινώθηκε το ΑΠΕ θα γλίτωνε έτσι 16.800 ευρώ το χρόνο...
Κάποιοι είπαν ότι τα μπλογκς τα παραφούσκωσαν γράφοντας ότι αποτελεί σκάνδαλο η επιλογή της και ότι δεν μπορεί η σύζυγος του πρώην Υπ.Εξ. και νυν ευρωβουλευτή Δημήτρη Δρούτσα, να μετατεθεί στο Βερολίνο, στη θέση του Γιώργου Παππά.
Κατόπιν του θορύβου που προκλήθηκε στο διαδίκτυο και κατόπιν αποφάσεως του Υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου, αργά χθες το βράδυ, η μετάθεση της Φαίης Καραβίτη στο Βερολίνο ακυρώθηκε. Σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθυντή του ΑΠΕ Ηλία Μάτσικα, η κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης θα γίνει με..

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ταπεινωμένος φεύγει ο Καψής από τον ΔΟΛ...

Μέχρι τον Νοέμβριο (το αργότερο) θα έχει φύγει από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ο Παντελής Καψής.
Ο Καψής είχε πέσει στη δυσμένεια του Σταύρου Ψυχάρη εδώ και παρά πολύ καιρό καθώς ήταν ο μόνος που ο νυν εκδότης δεν μπορούσε να πειράξει καθώς ο Παντελής είχε πάντα την εμπιστοσύνη και την προστασία των Καραπαναγιώτη και Λαμπράκη.
Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Καψής «καπέλωνε» τον Ψυχάρη σε πολλές σημαντικές αποφάσεις που αφορούσαν το μέλλον του ΔΟΛ. Οταν «έφυγαν» Καραπαναγιώτης και Λαμπράκης (και ιδίως ο δεύτερος) άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Καψή. Πρώτα ο Ψυχάρης τον «μετέθεσε» στο άχαρο Βήμα -σε ένα εχθρικό για τον Καψή περιβάλλον- και του φόρτωσε το λουκέτο στο ημερήσιο φύλλο και τις δεκάδες απολύσεις που ακολούθησαν. Και τώρα στο τέλος, αφού τον εξώθησε να παραιτηθεί από διευθυντής του Βήματος, τον «αναβάθμισε» σε διευθύντα σύμβουλο του ΔΟΛ και αμέσως μετά τον «παραίτησε» μετατρέποντάς τον σε αρθρογράφο με μπλοκάκι!..
Κάποιοι είπαν πως ο Παντελής Καψής φεύγει ταπεινωμένος από τον ΔΟΛ και ίσως το μόνο που μπορεί να τον «αναβαπτίσει» είναι το να..

Δύσκολοι καιροί για σκιτσογράφους - απολύθηκε κι ο Κουντούρης από τον Ελ. Τύπο


Βαρύ κλίμα στον Ελεύθερο Τύπο. Στις τελευταίες απολύσεις τριών εργαζομένων, ήρθαν να προστεθούν αυτές του σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη και του πολιτιστικού συντάκτη Πάνου Παναγιωτάκου.
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι μιλούσαν για απολύσεις που έρχονται ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης (με πολλές διεθνείς διακρίσεις) θα έβλεπε την πόρτα της εξόδου.
Η επίσημη δικαιολογία των διοικούντων, όπως γράφει και το newpost, ήταν ότι «εμείς χρειαζόμαστε άλλου είδους πολιτική γελοιογραφία». O Κουντούρης έχει περάσει από πολλές μεγάλες εφημερίδες πολλές από τις οποίες έκλεισαν («Απογευματινή, «Ελεύθερος Τύπος» της Γιάννας). Ο σκιτσογράφος είχε επιλεγεί από..

Απογοητευτική η πορεία της εφημερίδας του Μέρντοκ στο iPadΗ εφημερίδα The Daily που κυκλοφορεί αποκλειστικά στο iPad και ανήκει στον όμιλο Μέρντοκ, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει επαρκή αριθμό συνδρομητών ώστε να θεωρείται βιώσιμη.
Μέχρι στιγμής οι αναγνώστες της εφημερίδας δεν ξεπερνούν τις 120.000, ενώ λίγο μετά το λανσάρισμα της εφημερίδας τον περασμένο Φεβρουάριο ο Ρούπερτ Μέρντοκ δήλωνε ότι για να βγάλει τα έξοδά της οι συνδρομητές θα έπρεπε να φτάνουν τις 500.000 χιλιάδες.
Tο πείραμα του Μέρντοκ το παρακολουθούν με ενδιαφέρον οι μεγαλύτεροι δημοσιογραφικοί οργανισμοί στον κόσμο που αναζητούν εναγωνίως πηγές εσόδων στο Διαδίκτυο και τις..

Στάχτη και μπούρμπερη στον μικρόκοσμο των ελληνικών media

του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ / ksanthakis@enet.gr / Μέσα & Media / Κ.Ε.

Στάχτη και μπούρμπερη στον μικρόκοσμο των ελληνικών media, με απολύσεις στον ΔΟΛ και στον Πήγασο και αδιέξοδο στο Alter.
Η αρχή έγινε στη Μεταμόρφωση με επιλεκτικές απομακρύνσεις στο συγκρότημα του «Εθνους» και συνεχίστηκε με καθυστέρηση στη μισθοδοσία για λόγους οι οποίοι δεν διευκρινίστηκαν. Ακολούθως πήρε σειρά η Μιχαλακοπούλου, όπου, ώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, γινόταν λόγος για 25 απομακρύνσεις από διάφορα τμήματα. Τώρα βέβαια που έχει αλλάξει ο μήνας, κανείς δεν ξέρει αν θα σταματήσει εκεί το ζήτημα ή θα διπλασιασθεί εν τέλει ο αριθμός. Ούτως ή άλλως, κάποια ονόματα θα «παίζουν» ώς την τελευταία στιγμή, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση ή το βύσμα του καθενός. Πρόσφατο το έχω το..

Century: 1969


Δεν πρόλαβε καλά καλά να κυκλοφορήσει το «1969» και οι ύβρεις άρχισαν να συσσωρεύονται. «Τέρμα πια με τα mind games του Αλαν Μουρ», «βαρεθήκαμε να ψάχνουμε για εξυπνακίστικες αναφορές», «φέρτε πίσω τις περιπέτειες της Βικτωριανής εποχής» ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Και μη λησμονήσω τις κατηγορίες περί πορνογραφίας. Αν πιστέψω όσα διαβάζω στο Διαδίκτυο, θα αρκούσε να αφαιρέσω τα δύο πρώτα ψηφία από τον τίτλο του βιβλίου για να αποκαλυφθεί το πραγματικό περιεχόμενό του...
Ολα αυτά βέβαια είναι αστειότητες. Είναι δικαιολογίες σεμνότυφων κακομοίρηδων, που παλαβώνουν βλέποντας ότι η τελευταία συνέχεια στο έπος των «Εξαίρετων Κυρίων» περιλαμβάνει πολυάριθμες σκηνές σεξ. Και μάλιστα σεξ όλων των ειδών και όλων των αποχρώσεων, προεξάρχοντος του ομοφυλοφιλικού. Πράγμα το οποίο μπορεί να μην πολυκολλάει με τη μυθολογία των υπερηρώων όπως την έχουμε συνηθίσει δεκαετίες τώρα, αλλά στη φαντασία του Αλαν Μουρ όλα επιτρέπονται.
Και γιατί όχι δηλαδή; Μόνος του οικοδόμησε το εναλλακτικό σύμπαν των..

«Eφυγε» ο σκηνοθέτης της Παραγγελιάς

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο του Νίκου Κοεμτζή, την ιστορία του οποίου εξιστόρησε στην «Παραγγελία» άφησε την τελευταία του πνοή ο σκηνοθέτης της ταινίας Παύλος Τάσσιος.
Ο Παύλος Τάσσιος γεννήθηκε την 1η Απριλίου του 1942 στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής. Σκηνοθέτησε 16 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 1980 με την ταινία "Παραγγελιά". Δύο χρόνια αργότερα σκηνοθέτησε την ταινία "Το στίγμα" με τους Αντ. Καφετζόπουλο και Ολια Λαζαρίδου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ το 1986 σκηνοθέτησε την ταινία "Νοκ άουτ".

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΔΟΛ: Τα σύκα, σύκα και τα σκάφη, σκάφη!

Πανηγυρική ατμόσφαιρα επικρατεί από την Παρασκευή στον ΔΟΛ, μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων σωτηρίας του οργανισμού. Ο ενθουσιασμός δεν κρύβεται σε όλους τους ορόφους της Μιχαλακοπούλου όπου συντάκτες, τεχνικοί και διοικητικοί αγκαλιασμένοι και ψέλνοντας -σε ζωντανή μετάδοση από το ΒΗΜΑ FM- ύμνους στη σοφή εργοδοσία, αποχαιρετούσαμε τους απολυμένους συναδέλφους μας, καθώς αυτοί έσπευδαν στο λογιστήριο για να μας (ξανα)σώσουν.
Περιχαρείς, συγκινημένοι από τις επευφημίες, 22 ακόμη εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων έσπευσαν στον δεύτερο όροφο για να πάρουν τις αποζημιώσεις τους και να συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην διάσωση των υπολοίπων, και ιδιαίτερα των ηγετικών στελεχών, που τους αποχαιρετούσαν κλαίγοντας από ενθουσιασμό με φράσεις όπως «Αντίο και να μην μας γράφετε».
Ακόμα μεγαλύτερος ενθουσιασμός κυριάρχησε όταν έγινε γνωστό ότι το λογιστήριο βιαζόταν, λέει, να κλείσει αυθημερόν με τις απολύσεις του Σεπτέμβρη, ώστε να μπορεί από Δευτέρα απρόσκοπτα να μας πει καλό μήνα, περάστε κι'άλλοι από εδώ. Στην «ενημέρωση» από τους διευθυντές, όταν και όπου έγινε, λίγοι συγκράτησαν τα..