ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η συζήτηση δημοσιογράφων-εκδοτών έληξε πριν καν αρχίσει

Το non paper αποσύρθηκε από την ΕΙΗΕΑ. Γιατί προφανώς οι απολύσεις θα συνεχιστούν. Και η επιτροπή που θα δημιουργηθεί (σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αγγέλας Νταρζάνου στην Αυγή) για να συζητήσει τους όρους της κλαδικής σύμβασης, μας θυμίζει τις επιτροπές που έφτιαχναν τα παλιά τα χρόνια εκδότες και ΕΣΗΕΑ και ποτέ, μα ποτέ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε οτιδήποτε.
Σύμβαση λοιπόν τέλος. Το απομένει από το πάρει ο κλάδος συνολικά θέση; Οι εκδότες είναι σαφείς. Θα συνεχιστεί η σφαγή, χωρίς ορατό τέλος.

ΕΣΗΕΑ: Σε βαρύ κλίμα οι συνομιλίες
και υπό την απειλή κατάργησης της ΕΣΣΕ


Σε κλίμα δυσμενές -καθώς η τρόικα καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει ακόμα και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας- πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση μεταξύ δημοσιογράφων και εκδοτών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ.
Οι συζητήσεις είχαν διακοπεί στις αρχές του έτους, μετά την απόλυτη διαφωνία της ΕΣΗΕΑ με τις προτάσεις του non paper των εκδοτών τότε, ενώ ακολούθησαν οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ. Επιμένει στη συνέχιση των απολύσεων η ΕΙΗΕΑ Με τη νέα του σύνθεση το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν άκουσε από τους εκδότες πολύ..διαφορετικά πράγματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι προτάσεις του non paper αποσύρονται -προφανώς για να γίνουν ακόμα σκληρότερες-, εκφράστηκε ανοικτά η πρόθεση να συνεχιστούν οι απολύσεις δημοσιογράφων.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκδότες, όπως είπαν, αναζητούν σε αυτή τη φάση όσους είναι "πολυθεσίτες', προκειμένου να συνεχίσουν με αυτούς. Η ΕΣΗΕΑ αποδέχθηκε πρόταση του προέδρου της ΕΙΗΕΑ Σταύρου Ψυχάρη να δημιουργηθεί Επιτροπή τεσάρων απόμων, δύο από κάθε πλευρά, η οποία θα συζητήσει για το περιεχόμενο της νέας σύμβασης.
Να σημειωθεί ότι η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο, που συνεδρίασε την προηγουμένη, αποφάσισε να προχωρήσει σε πανελλαδική απεργία στην περίπτωση που συνεχιστεί η εργοδοτική αδιαλλαξία, αλλά και κινητοποιήσεις σε επιμέρους επιχειρήσεις όπου χρονίζουν ή εκδηλώνονται παρόμοια φαινόμενα.
Αποφάσισε επίσης τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 19ης Οκτωβρίου - με τρόπο που να διασφαλίζεται η προβολή των εργατικών εκδηλώσεων, η δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης των Ενώσεων για την ενίσχυση της συνδικαλιστικής παρουσίας και των αγωνιστικών διεκδικήσεων κ.ά.
Α.Νταρζάνου / avgi.gr

-αναδημοσίευση από το greektv-com