ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η Μάνια θέλει να κρεμάσει ξανά την Ελευθεροτυπία στα περίπτερα!


 Εκδήλωση προθέσεων από την Τεγοπούλου

Στη χθεσινή συνάντηση των απλήρωτων της Χ.Κ.Τεγόπουλος φύσηξε ένα κάποιος άνεμος αισιοδοξίας, ύστερα από την ενημέρωση για τις προθέσεις της εργοδοσίας.
Εκφράστηκε η θέληση της Μάνιας να κρεμάσει και πάλι την "Ελευθεροτυπία" στα περίπτερα και να απασχολήσει ικανό αριθμό από τους εναπομείναντες στην εταιρεία.
Για το χρονοδιάγραμμα δεν υπήρξε προσδιορισμός - προφανώς λόγω των δεδομένων εκκρεμοτήτων που υφίστανται σ' όλα τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.
Ο σχεδιασμός, σ' αυτή τη φάση, προβλέπει τη συγχώνευση της καθημερινής με την κυριακάτικη έκδοση. Σε ό,τι αφορά στα επιμέρους του "νέου" εγχειρήματος υπήρξε μια κατ' αρχήν αριθμητική προσέγγιση για το έμψυχο δυναμικό - περίπου 200 με 300 δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί ...
Σε ότι αφορά στις αποχωρήσεις από τους εναπομείναντες, που..

Μειώθηκαν οι διαφημίσεις στο διαδίκτυο


Διαφημίσεις στο Internet; ΝΑΙ! Διότι το διαδίκτυο είναι το πλέον αναπτυσσόμενο μέσο προβολής και έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις από αυτές του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του περιοδικού τύπου. Έχει όπως λέμε το καλύτερο ROI (Return of Investment) ή αλλιώς απόδοση επενδυμένου κεφαλαίου. Διότι:
1.Απευθύνεται σε εξαιρετικά μεγάλο κοινό.
2.Οι διαφημίσεις του είναι στοχευμένες
3.Υπάρχουν εργαλεία όπου οι διαφημιζόμενοι μπορούν να ελέγξουν το πώς και το γιατί των διαφημίσεων που κάνουν.
Παρ΄όλα αυτά οι διαφημίσεις στο διαδίκτυο μειώθηκαν καθώς η ονομαστική display διαφημιστική δαπάνη στο ελληνικό διαδίκτυο για το α' εξάμηνο του 2012 ήταν μειωμένη κατά 3 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011 (40 εκατ. ευρώ). Αυτό δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε το IAB Hellas σε συνεργασία με 21 διαδικτυακούς εκδότες και..

Με προσφορές - έκπληξη κυκλοφορούν το άλλο Σάββατο τα Παραπολιτικά


Ποιοι δημοσιογράφοι πλαισιώνουν τον Γιάννη Κουρτάκη

Mε τρεις προσφορές-έκπληξη θα κυκλοφορήσει η νέα εφημερίδα του Γιάννη Κουρτάκη στις 22 Σεπτεμβρίου. Ο εκ Κρήτης ορμώμενος εκδότης-δημοσιογράφος υπόσχεται ότι η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» θα έχει αποκαλυπτικά θέματα και καυτό παρασκήνιο.
 Η έκδοση της εφημερίδας έχει μπει στην τελική ευθεία και τον Γιάννη Κουρτάκη πλαισιώνει μια ισχυρή ομάδα εμπειρων δημοσιογράφων που αποτελείται από τους Μενέλαο Τασιόπουλο, Γιάννη Αργυρό, Παναγιώτη Τζένο, Νίκο Σαμοϊλη, Ντέμη Καραγιάννη, Γιώργο Κατσίγιαννη και Μάρα Μπέκα.
Την συντακτική ομάδα συμπληρώνουν οι Σωτήρης Ξενάκης, Σωτήρης Σιδέρης, Γιάννης Χρηστάκος, Γιάννης Τρουπής, Πέτρος Κουσουλός, Χάρης Παυλίδης, Λίζα Δουκακάρου, Ισάακ Καρυπίδης, Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αμαλία Κάτζου, Γιώργος Παππούς, Μηνάς Τσαμόπουλος, Λεωνίδας Μπλαβέρης, Μακάριος Λαζαρίδης, Νίκος Νικητέας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Θανάσης..

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ερευνα για τα «μαύρα ταμεία» του Σαραντόπουλου


Καταγγελία στο ΣΔΟΕ και στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη: Πως τα έσοδα της Απογευματινής κατέληγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς της οικογένειας Σαραντόπουλου 
- Νέα αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ο εργολάβος-εκδότης!

Τρίτη κατά σειρά, αίτηση πτώχευσης της Απογευματινής κατέθεσε η πλευρά του Κ.Ι.Σαραντόπουλου εκ μέρους της εταιρείας "Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε.", σε μία ακόμη απόπειρα εξόντωσης των εργαζομένων, αλλά και σε μία πρωτοφανή κίνηση εμπαιγμού της Δικαιοσύνης.
Ο εργολάβος και εκδότης ζητά εκ νέου και με περισσό θράσος να πτωχεύσει την εφημερίδα παρόλο που το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε απορρίψει κατηγορηματικά τη δήλωση παύσης πληρωμών και αίτηση πτώχευσης της ιστορικής εφημερίδας, με την υπ’ αριθμ στις 810/2011 απόφαση του. Μία απόφαση, η οποία υπενθυμίζεται ότι είναι πλέον τελεσίδικη, καθώς ο κ.Σαραντόπουλος δεν τόλμησε να ασκήσει ούτε έφεση ούτε αναίρεση.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι είχε στη συνέχεια καταθέσει και δεύτερη αίτηση πτώχευσης, την οποία μόνος του απέσυρε, αντιλαμβανόμενος προφανώς την αστειότητα των ισχυρισμών του. Στην τρίτη..

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησε η καμπάνια για την εφημερίδα του Γιάννη Κουρτάκη


Γράφει ο zooρλός

** Στην τελική ευθεία η εφημερίδα του Γιάννη Κουρτάκη που θα κυκλοφορήσει –εκτός απροόπτου – στις 22 Σεπτεμβρίου. Η διαφημιστική καμπάνια για τα parapolitika έχει ξεκινήσει και τα σποτ για το λανσάρισμα της νέας εφημερίδας τα έχει αναλάβει η Newtons Labratories γνωστή από τον «αγαπούλα πρόεδρο» με τον Σπυριδάκη.

**Εξακολουθεί ο Γιώργος Κουρής να μην πληρώνει τους εργαζόμενους στην Αυριανή έχοντας οδηγήσει πολλούς από αυτούς σε οικονομικό αδιέξοδο. Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε 48ωρη απεργία και ο Κουρής αναζητά συμμάχους και επενδυτές για ραδιόφωνα ενισχύοντας το K. M. G (Κouris Media Group). Τρομάρα του…

** «…Χθες το μεσημέρι στις 14:10 δέχθηκα επίθεση από δύο μισοφουσκωμένους στον παράδρομο της Συγγρού στο ύψος της Νέας Σμύρνης. Μπροστά στον κίνδυνο ο ΠΣΑΤ και η ΕΣΗΕΑ να βγάλουν ανακοίνωση συμπαράστασης, το θέμα ας θεωρηθεί λήξαν». Αυτό έγραψε ο..

Το ΕΣΡ, ο Μπόμπολας και η «γνωστή αθλητική συμμορία»


Παρενέβη τελικά το ΕΣΡ για τη δωρεάν εργασία στον Sentra FM και με χθεσινή επιστολή του ζητεί από τον Μπόμπολα να καταθέσει «πίνακα με τα στοιχεία του προσωπικού και την ιδιότητα εκάστου προσώπου το οποίο συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν». Η «γνωστή αθλητική συμμορία που ανεβάζει την ενημέρωση κατηγορία» τι λέει για το θέμα;

Οταν ο Μανώλης παρεκτρέπεται...


Γράφει ο zooρλός

**Διπλά εκτεθειμένος ο Μανώλης Καψής (της γνωστής οικογενείας) που μετά τις ύβρεις κατά της Χαρούλας Αλεξίου στο Twitter, τα πήρε πίσω στο aixmi.gr, αφού πρώτα του τράβηξε το αυτί ο Χρήστος Παναγιωτοπουλος.

** Είπαμε το κελάϊδισμα στο Twitter είναι δύσκολο και πολλάκις επικίνδυνο σπορ. Δεν ενδείκνυται για τύπους που, όπως λένε, υπερασπίζονται με πάθος τις απόψεις τους και ορισμένες φορές- μεσ’ στα νεύρα τους-παρεκτρέπονται…Ούτε για κάποιους άλλους που μπορεί να έχουν ευαίσθητο στομάχι.

** Είδε κι αποείδε ο Στράτος Μπαλής μετά το «άδειασμά» του στην ΕΡΤ και άρχισε να ψάχνεται προς Φάληρο μεριά. Το να συναγωνιστείς τον Βασίλη Θωμόπουλο σε ένα «άθλημα» που ο..

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Οριζοντίως και καθέτως


Τελικά όλες αυτές οι αλλαγές και οι ανακατατάξεις στο συντακτικό προσωπικό των εφημερίδων και όλο αυτό το «πήγαινε- έλα» των διακεκριμένων αρθρογράφων, μας έχει μπερδέψει. Την αρχή έκανε ο Γιάννης Πρετεντέρης και τη συνέχισε ο Παντελής Καψής στο Εθνος.
Ξεφυλλίζεις τα ΝΕΑ νομίζεις ότι διαβάζεις το Βήμα, ρίχνεις μια ματιά στο Εθνος νομίζεις ότι διαβάζεις τα Νέα. Και πάει λέγοντας.
Πάντως ο Καψής στο Εθνος διαβάζεται και οριζοντίως και καθέτως. Τουλάχιστον στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, γιατί την τελευταία την έχει όλη δική του για να εκθέτει..

Τραβάνε τα μαλλιά τους στην Αγία Παρασκευή με την Ανθή Σαλαγκούδη


Καλού κακού κάνουν και δοκιμαστικά με την Τάνια Μαντουβάλου σε περίπτωση που η «μαθητεία» της δημοτικής συμβούλου πάρει περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι αναμενόταν

«Το κορίτσι είναι ανεπίδεκτο μαθήσεως. Αν συνεχίσουμε έτσι την πατήσαμε». Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις μετά τα δοκιμαστικά και τους «πιλότους», για το πρωινό της ΕΡΤ, της πολλά υποσχόμενης Ανθής Σαλαγκούδη (φωτό).
Κι όλα αυτά παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες καθοδήγησης και “εγκλιματισμού” της νεαρής δημοσιογράφου, όπως γράφει το mediablog που συμπληρώνει χαρακτηριστικά: Όλως τυχαίως δε και κυρίως όλως ησύχως, από δοκιμαστικό χθες (ξανα)πέρασε και η Τάνια Μαντουβάλου, η οποία κατά το παρελθόν έχει υπηρετήσει τα δελτία ειδήσεων της Κρατικής Τηλεόρασης. Ωστόσο, και για την ώρα, δεν επιβεβαιώνεται καμία από τις φαρμακερές γλώσσες ότι το εν λόγω δοκιμαστικό έγινε υπό τον φόβο της έλλειψης… back up και σε περίπτωση που η «μαθητεία» της κας Σαλαγκούδη, πάρει περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι αναμενόταν. Κατά τις ίδιες πηγές, το δεύτερο αυτό δοκιμαστικό απέσπασε τουλάχιστον επιφωνήματα ανακούφισης..

Ο Μπόμπολας τα δίνει όλα στον Παντελή Καψή - Τι αλλάζει στο «Εθνος»


Νέο πεδίο δόξης λαμπρό για τον Παντελή Καψή. Μετά την επιτυχημένη(;) καριέρα του στο Συγκρότημα, το πέρασμά του από την κυβέρνηση Παπαδήμου και με 500.000 χιλιάρικα στην τσέπη (αποζημίωση από τον ΔΟΛ), κατέληξε στις εκδοτικές επιχειρήσεις του Μπόμπολα.
Ο Παντελής Καψής ξεκίνησε την νέα του καριέρα στη Μεταμόρφωση με ολοσέλιδο άρθρο του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. Ο Μπόμπολας του έδωσε μία ολόκληρη σελίδα προκειμένου o δημοσιογράφος να εκθέσει τις απόψεις και τους προβληματισμούς του για τα «38 χρόνια του ΠΑΣΟΚ». Ο Καψής στο κυριακάτικο άρθρο του προχώρησε σε νουθεσίες προς τον αρχηγό του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο και του έδωσε συμβουλές για το πως θα μπορέσει να αναστήσει το ΠΑΣΟΚ...
Ετσι όπως ξεκίνησε φαίνεται πως τελικά ο Καψής θα τους «καπελώσει» όλους στο ΕΘΝΟΣ καθώς και στο φύλλο της Δευτέρας το άρθρο του καταλαμβάνει όλη την τελευταία(!) σελίδα της εφημερίδας (στα ΝΕΑ ο Πρετεντέρης μοιράζεται την σελίδα με τον Μητρόπουλο). Ο Καψής εισβάλει «Με πάθος» ως Νούμερο ΕΝΑ αρθρογράφος στα του Εθνους, όπου σημειωτέον στην πρώτη σελίδα..

Στον Ψυχάρη αρέσουν τα κακά κορίτσια...


 -Αυτές είναι καλές. Πρέπει να τις πάρουμε εδώ.
-Μα το μπάτζετ είναι χαμηλό και ξέρεις πόσοι καλοί ραδιοφωνατζήδες κυκλοφορούν άνεργοι στην πιάτσα...
-Ναι αλλά αυτές είχαν ψηλές ακροαματικότητες. Μην κοιτάς που ο Κυριακού τις έδιωξε.
Με τούτα και μ΄ εκείνα τα «Κακά Κορίτσια» βρήκαν τελικά φιλόξενη στέγη στο ραδιόφωνο του Σταύρου Ψυχάρη. Η Μαρία Λεμονιά και η Ελενα Καραμίχαλου μπορεί να κόπηκαν από το ραδιόφωνο του Κυριακού αλλά ο Βασίλης Χιώτης φαίνεται πως ήταν φανατικός ακροατής της συγκεκριμένης εκπομπής του ΑΝΤ1 και έτσι έκλεισε το ντιλ. Χώρια που ο Σταύρος Ψυχάρης ανέκαθεν συμπαθούσε..

Κ. Βαξεβάνης: Φοβάμαι, αλλά δεν θα ζητήσω ούτε φρουρές, ούτε όπλα


«Γράφω αυτές τις γραμμές γιατί δεν είμαι φρουρούμενος και ούτε θα είμαι ποτέ. Δεν φοβάμαι το παρακράτος γιατί θα το κάνω ισχυρό. Γιατί η δύναμη του δημοσιογράφου πρέπει να είναι η εντιμότητα και η δουλειά του και προστασία του οι πολίτες. "Ο καθείς και τα όπλα του" που λέει και ο Ελύτης».
Aυτά έγραφε ο Κώστας Βαξεβάνης στις 25 Μαίου για να έρθει η «Ενέδρα» τρεις μήνες μετά και ο δημοσιογράφος να δημοσιοποιήσει πως αν την Κυριακή (για καλή του τύχη) δεν έμενε από λάστιχο με τη μηχανή του και δεν είχε ένα σκυλί που τον αγαπούσε πολύ, ίσως τώρα να μην ζούσε.
«Οπως όλοι οι άνθρωποι φοβάμαι, αλλά δεν θα ζητήσω ούτε φρουρές, ούτε όπλα. Συνεχίζω να πιστεύω πως χρειαζόμαστε απλώς αλήθειες» γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης αναφερόμενος στην ενέδρα που του είχαν στήσει πέντε άτομα έξω από το σπίτι του στην Ανοιξη. Διαβάστε πως περιγράφει τα γεγονότα ο ίδιος ο Κώστας Βαξεβάνης:..

Κατηγορώ κατά Μπόμπολα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών


Υποχρεώνει τους εργαζόμενους να δουλεύουν στον Sentra FM χωρίς να πληρώνονται

Τον Μπόμπολα καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του σχετικά με το εργασιακό καθεστώς των δημοσιογράφων που υποχρεώνονται να εργάζονται χωρίς να αμείβονται.
Ο «Sentra FM», ιδιοκτησίας του Ομίλου Μπόμπολα, επαναλειτουργεί με τους δημοσιογράφους της αθλητικής εφημερίδας «Goal News» που ανήκει στον ίδιο Όμιλο, να υποχρεώνονται υπό τη απειλή της απόλυσης να προσφέρουν δωρεάν εργασία στο ραδιόφωνο. Είναι προφανές ότι όλα αυτά πέραν του ότι συνιστούν σοβαρή παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και στερούν έσοδα από τα Ταμεία, ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για την καθιέρωση της απλήρωτης εργασίας και από άλλους εργοδότες.
Ο ΠΣΑΤ καλεί τα μέλη του να μη συμμετέχουν στο νέο καθεστώς απλήρωτης εργασίας του «Sentra FM»,» και..

Η κρίση απειλεί πλέον τον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης


του Μωυσή Λίτση
 Η πρόσφατη αυστηρή προειδοποίηση του οίκου αξιολόγησης Moody’s για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των χωρών με την υψηλότερη αξιολόγηση ΑΑΑ, δηλαδή της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ολλανδίας, του 45% των χωρών που είναι οι βασικοί χρηματοδότες του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, αποτελεί ένα δραματικό «SOS»: Η κρίση χρέους αγγίζει πλέον τον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης και της ΕΕ.
Στη Γαλλία η πολυαναμενόμενη στροφή Ολάντ, τείνει να γίνει μία από τα ίδια καθώς η γαλλική κυβέρνηση πιέζεται να τηρήσει απαρέγκλιτα την δημοσιονομική ορθοδοξία με την ανεργία να καλπάζει.
Στην Γερμανία, η αυξανόμενη αγορά εργασίας των «temps»-των εργαζόμενων των 400 ευρώ-δεν αρκεί για να καλύψει τα σημάδια κόπωσης και της γερμανικής οικονομίας που αρχίζει να είναι όλο και πιο έκθετη στα κύματα της κρίσης, ενώ στην Ολλανδία η πολιτική λιτότητας φέρνει στο προσκήνιο τον Ολλανδό «Τσίπρα», τον..

Απογοήτευσαν Φάνης και Εμμανουέλα στην ΕΡΤ - Τι κρύβει ο εκνευρισμός της Στάη


Σφαγή γίνεται στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής πριν καλά – καλά πιάσει δουλειά η νέα διοίκηση. Οι επικεφαλής προεδρεύοντες Σίμος και Τέλιος εχουν βγάλει μαχαίρια με αφορμή την επιλογή διευθυντών σε διάφορες θέσεις και συγκεκριμένα του τέως νομάρχη Δημήτρη Σαραβάκου, και του, βρισκόμενου σε καθεστώς εφεδρείας, Πέτρου Μάη.
Χώρια που οι εκπομπές, ειδικά οι πρωινές, ούτε ακούγονται ούτε βλέπονται. Απογοήτευση ο Φάνης Παπαθανασίου και η Εμμανουέλα Αργείτη - ευτυχώς που έρχεται η Μάριον... Στα δε δελτία ειδήσεων εμφανής είναι ο εκνευρισμός της Ελλης Στάη που ακόμη κι ο πιό «μικρός» ρεπόρτερ μπορεί πλέον και της αντιμιλάει ενώ ουδείς φαίνεται να την παίρνει στα σοβαρά... Ειδικά μάλιστα τώρα που «καπέλωσαν» και την αγαπημένη της αρχισυντάκτρια...
Από την άλλη, στην Αγία Παρασκευή βρήκαν καταφύγιο όσοι προσέγγισαν τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για να βολευτούν κι αυτοί που έμειναν «ορφανοί». Ο Αιμίλιος Λιάτσος έγινε διευθυντής και από τα ρεπορτάζ..

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Στοίχημα η Ενέργεια για την Psycharis Media Company


Από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη στην Psycharis Media Company. Ο Σταύρος Ψυχάρης, παίρνει όλο το ΔΟΛ και μαζί και το όνομα του το οποίο και αλλάζει βάζοντας στην ταμπέλα το δικό του, σε ένα δημοσιογραφικό συγκρότημα που ξεκίνησε το 1922, από το Δημήτρη Λαμπράκη όταν και κυκλοφόρησε το «Ελεύθερον Βήμα».
Ο Σταύρος Ψυχάρης ετοιμάζεται για την επόμενη κίνηση που θα τον φέρει πιο κοντά στο στόχο του, τη μετατροπή του ΔΟΛ στη Psycharis Media Company.
Η απόκτηση των μετοχών από το χρηματιστήριο με δημόσια προσφορά ολοκληρώνεται και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 7,5 εκατ. ευρώ και η έξοδος του από το χρηματιστήριο.
Το επόμενο βήμα θα είναι η σύναψη της συμφωνίας με τους δύο επενδυτές, παράλληλα όμως με την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων. Τομείς όπως η Ενέργεια, το Στοίχημα και το Πετρέλαιο θα παίξουν καθοριστικό ρόλο το επόμενο διάστημα...

Η κατάθλιψη του Κωστόπουλου, οι κρίσεις πανικού του Μαλέλη και η θεραπευτική συνεργασία με τον Γ. Κουρή


Ποιος άλλος μεγάλος και τρανός δημοσιογράφος μετά τον Πέτρο Κωστόπουλο, έπασχε από κατάθλιψη; Ποιος άλλος κρυβόταν κι έκλαιγε σαν σκιαγμένο κουνέλι; Ποιος άρχισε από τα 25 του χρόνια να παθαίνει κρίσεις πανικού;
Την ώρα, λέει, που ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος δημοσιογράφος κι όταν όλοι τον αποκαλούσαν «παντοδύναμο διευθυντή ειδήσεων», αυτός κλεινόταν μόνος, ένα αδύναμο ανθρωπάκι, σε ένα δωμάτιο και έκλαιγε! Ποιος; Ο Σταμάτης Μαλέλης!
Αθλια δουλειά, άθλια ζωή... Το λέει ο ίδιος σε αυτοβιογραφικό βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο «Το τέρας κι εγώ»

Υ.Γ: Ο Σταμάτης Μαλέλης προφανώς για να ξεπεράσει μια και καλή την κατάθλιψη μαθαίνουμε ότι αποφάσισε να συνεργαστεί με τον γνωστό καλοπληρωτή και μπεσαλή μιντιάρχη Γιώργο Κουρή. Θα ανοίξουν λέει..

Υποσχέσεις στον Flash, εκβιασμοί στον Sentra


Διέκοψαν οι εργαζόμενοι την απεργία στον ραδιοσταθμό «Flash 96» καθώς έλαβαν διαβεβαίωση από την ιδιοκτησία πως σήμερα θα εξοφληθούν το υπόλοιπο του Ιουνίου και μέχρι τέλη Νοεμβρίου θα πληρωθούν και τους δύο καθυστερούμενους μισθούς για Ιούλιο και Αύγουστο. Ελπίζω βέβαια ταυτόχρονα να λαμβάνουν και τους μισθούς του φθινοπώρου -Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο- και όχι μόνο εκείνους του καλοκαιριού. Η αλήθεια είναι πως δεν τους το διευκρίνισαν αυτό. Θεωρητικά κάτι τέτοιο θα ήταν αυτονόητο, αλλά εδώ που φτάσαμε τίποτε δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείται πια... αυτονόητο.
Σκεφτείτε πως ο όμιλος Μπόμπολα επαναλειτουργεί από σήμερα ξανά τον «Sentra 103.3» και τον ανοίγει τζάμπα! Εκβιαστικά για..

Πέγκυ Ζήνα και σύζυγος απέκρυψαν εισοδήματα 4,2 εκατ.


Εννέα πολυτελή αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και δύο Porsche Cayman αξίας 220.000 ευρώ, πολυτελή σκάφη και ακριβά ακίνητα απέκτησαν την τελευταία δεκαετία η γνωστή τραγουδίστρια Πέγκυ Ζήνα και ο σύζυγός της Γιώργος Λύρας.
Ομως, σύμφωνα με ελέγχους που πραγματοποίησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία εμφανίζονται να αποκτήθηκαν με χρήματα τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ στις φορολογικές δηλώσεις του διάσημου ζευγαριού της showbiz. Συνολικά, η κυρία Ζήνα και ο κ. Λύρας, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, απέκρυψαν εισοδήματα 4.200.000 ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο «ΑΝΤ1 97.2» αλλάζει όνομα και ίσως και ιδιοκτήτη


Ελάχιστα είναι τα εναπομείναντα άτομα στο ανθρώπινο δυναμικό του ραδιοφωνικού σταθμού «ΑΝΤ1 97.2», γύρω στα είκοσι περίπου. Λογικά αυτά δεν κινδυνεύουν να απολυθούν και εκτός απροόπτου δεν θα υπάρξουν άλλες καρατομήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με το σχεδιασμό του Αλέξη Καρακατσάνη, του νέου διευθυντή προγράμματος του σταθμού (από τη Θεσσαλονίκη προέρχεται, διευθυντής προγράμματος ήταν του Star 97.1 και του Heart 93.1) δρομολογούνται ήδη αλλαγές. Άμεσα. Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.
Ο ραδιοσταθμός του Αμαρουσίου θα αλλάξει κατά πάσα πιθανότητα όνομα (το ΑΝΤ1 97.2 θα αποτελεί σύντομα... ιστορία), θα παραμείνει βέβαια ενημερωτικός αλλά σε πιο...

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Το Star Radio, το BAD και πως τη φέραμε στη σύστημα


του Χρήστου Ξανθάκη

Εκεί που σερφάριζα ανέμελος στο ίντερνετ, ήρθε μια είδηση και μ' άναψε φωτιές. Την υπέγραφε ο καλός συνάδελφος Βασίλης Λούκας, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα epikaira.gr κι έλεγε πάνω κάτω τα εξής: «Ο πρωτοποριακός και ιστορικός δίσκος "BAD", έγραψε ιστορία και συνδυάστηκε με μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους του βασιλιά της ποπ. Το άλμπουμ "BAD25" του Michael Jackson, θα είναι διαθέσιμο στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 με αφορμή τον εορτασμό του θρυλικού άλμπουμ και την πολύ επιτυχημένη περιοδεία BAD.» Τα διάβασα όλα τα ανωτέρω και θυμήθηκα μια μίνι περιπέτεια με αφορμή τον εν λόγω δίσκο. Πάμε πίσω στο 1987 και θα σας την πω.
Την εποχή εκείνη, ο υπογράφων μαζί με ολίγους ακόμη εικοσάχρονους (και την Γωγώ ως μοναδικό κορίτσι) απαρτίζαμε το δυναμικό του "Star Radio". Ραδιοφώνου ερασιτεχνικού (παρανόμου, φυσικά, για τις αρχές...), με απήχηση ιδιαίτερα σημαντική στην πιτσιρικαρία και όχι μόνο...