ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

«Nα τον προσέξουμε αυτόν, είναι δικός μας»...

Δημοσιογράφοι και «δημοσιογράφοι» 
 
Κάποιοι μεταξύ μας κάνουμε άλλο επάγγελμα. Άλλοι αποκαλύπτουν κι άλλοι καλύπτουν.
- Δημοσιογράφοι που κατεβαίνουν στην πολιτική, δεν εκλέγονται, οπότε κι επιστρέφουν στη δημοσιογραφία, ενίοτε και ως «Προσωπικό Ειδικών Θέσεων» στην... «αμαρτωλή» ΕΡΤ.
- Δημοσιογράφοι που αποτελούν εγγεγραμμένα μέλη σε κόμματα, ακόμα και σε Κεντρικές Επιτροπές κομμάτων.
- Δημοσιογράφοι που είναι σε pay roll είτε απευθείας είτε, με έμμεσο τρόπο (όπως γίνεται συνήθως), γράφοντας λόγου χάριν άρθρα σε ένα περιοδικό μίας εταιρίας ή ενός οργανισμού.
- Δημοσιογράφοι που παραδέχονται πως τους... έλεγαν να... λένε ψέμματα και να κρύβουν πράγματα.
- Δημοσιογράφοι που δουλεύουν ταυτόχρονα και σε γραφεία Τύπου, ενίοτε και σε γραφεία Τύπου.. 

Ποιον ακριβώς εκπροσωπεί η Αγγελική Γυπάκη;

Περί της συνέλευσης στον "Ελεύθερο Τύπο"

Έχουν ήδη συμπληρωθεί τρεισήμισι χρόνια από την ημέρα που ο εργολάβος Κ. Ι. Σαραντόπουλος αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία της «Απογευματινής» επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα που τον ξεπερνούσαν.
Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν αποφασίσει περί του αντιθέτου, καθώς δύο αιτήσεις πτώχευσης έχουν απορριφθεί. Ο Κ. Ι. Σαραντόπουλος δεν τόλμησε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις να ασκήσει έφεση καθώς το σκεπτικό των αποφάσεων ήταν -κυρίως στη δεύτερη περίπτωση- κόλαφος.  Με άλλα λόγια η  δικαιοσύνη έχει αποφασίσει τελεσίδικα ότι ο εργολάβος-εκδότης επιχείρησε με δόλιους τρόπους να απαλλαγεί από το «βάρος» των εργαζόμενων. Μέχρι σήμερα η δικαστική δικαίωση δεν έχει συνοδευτεί με την οικονομική δικαίωση, καθώς δεν έχουν ακόμη καταβληθεί αποζημιώσεις και δεδουλευμένα στους 130 ανθρώπους που επί χρόνια..

Γενική 24ωρη απεργία στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 8 Απριλίου έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 9 Απριλίου, σε όλη τη χώρα .
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στα νέα σαρωτικά αντεργατικά μέτρα σε μια συντονισμένη εκ μέρους της τρόικας, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας ισοπεδωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εναπομείναντος εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος και..

Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και Δημοκρατία

Εκδήλωση με θέμα “Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και Δημοκρατία” διοργανώνει η Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος, την ερχόμενη Παρασκευή 11 Απριλίου 2014.
Στη συζήτηση, που θα διεξαχθεί στις 19.30, στο 1ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, θα μιλήσουν οι:
- Νίκος Μιχαλίτσης -Τεχνικός διευθυντής στην ΕΡΤ
- Νίκος Τσιμπίδας -Εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στην ΕΡΑ
- Γιώργος Πλειός -Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών
- Χριστόφορος Βερναρδάκης -Δημοσκόπος και επίκουρος Καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
- Γιώργος Σαββίδης -Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ
Παρεμβάσεις θα γίνουν επίσης από εκπροσώπους των εργαζομένων στα δημοτικά ραδιόφωνα, μέλη κοινωνικών και..

Εν αναμονή επίσημης ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στον όμιλο Φιλιππάκη

Μια απάντηση για τα περί γκρίνιας και καθυστερήσεων στις πληρωμές

Από την εταιρεία Δημοκρατικός Τύπος του Γιάννη (κι όχι Γιώργου) Φιλιππάκη που εκδίδει τις εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Espresso» λάβαμε στο email μας διευκρινιστική απάντηση για την ανάρτησή μας υπό τον τίτλο Γκρίνια και καθυστέρηση πληρωμών στον όμιλο Φιλιππάκη. Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της απάντησης χωρίς σχόλια:
"Αγαπητοί κύριοι,
Θα θέλαμε να σας εφιστήσουμε την προσοχή στην ακρίβεια των δημοσιευμάτων σας, έστω και αν προέρχονται από αντιγραφή. Συγκεκριμένα :
1.Δεν υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές σε σχέση με την συνήθη πρακτική πληρωμών που ακολουθεί η εταιρεία μας.
2.Πράγματι υπήρξε εσωτερική συνάντηση ενημέρωσης από τον εκδότη (Γιάννη και όχι Γιώργο Φιλιππάκη) για τα τεκταινόμενα στον χώρο του Τύπου και ειδικά σε αυτά που αφορούν στον Όμιλο..

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Απαράδεκτες τακτικές χειραγώγησης από το MEGA

Την ποινή της «σύστασης» επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο Mega για παραβίαση «αντικειμενικής παρουσίασης πληροφοριών και ειδήσεων» που εντοπίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το οποίο συνέδεσε έμμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ με την επίθεση στη Marfin προ τριετίας.
Το δελτίο ειδήσεων προβλήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2013, λίγο καιρό μετά τη σύλληψη των μελών της Χ.Α., όταν η «θεωρία των δύο άκρων» που προωθούσε η κυβέρνηση βρισκόταν στο απόγειο της μιντιακής προπαγάνδας και ο ΣΥΡΙΖΑ καλούνταν να δηλώσει εάν... «καταδικάζει τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται». Το δελτίο του Mega παρουσίασε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και στελεχών της αντιπολίτευσης, με την εικόνα χωρισμένη στα δύο: Αριστερά βρίσκεται φωτογραφία από το στέλεχος που κάνει τις δηλώσεις και δεξιά βίντεο με εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Ενώ το μοτίβο αυτό ακολουθείται για.. 

Ρεκόρ τηλεθέασης η «Ελληνοφρένεια»

Γεννάνε και τα κοκόρια τους στον Alpha! Τους βγήκε η Τσιμτσιλή, τους πήγε ο Φερεντίνος και τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές άρχισε και η «Ελληνοφρένεια» να ζεσταίνει τις μηχανές της. Την ευνοεί και η ατμόσφαιρα βεβαίως, με όλες τις δροσερές αντεγκλήσεις των τελευταίων ημερών (εντός και εκτός Βουλής...) και δεν θέλω να φαντασθώ τι πάρτι θα κάνει με το βίντεο Κασιδιάρη-Μπαλτάκου!
Ως εκείνη τη στιγμή, που θα καεί το πελεκούδι, έχομεν την τελευταία θριαμβευτική επίδοση της «Ελληνοφρένειας» στα μηχανάκια της AGB/Nielsen. Την Πρωταπριλιά λοιπόν (ήταν και η μέρα...) έκανε ατομικό ρεκόρ που λένε και στο στίβο. Χτύπησε ένα περιποιημένο 25,2% στα.. 

Στο εδώλιο οι διευθυντές σύνταξης της «Αυγής»

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών πρόκειται να καθίσουν σήμερα Παρασκευή οι δύο διευθυντές σύνταξης της "Αυγής", Κ. Νικολακάκος της ημερήσιας έκδοσης και Στ. Καπάκος της κυριακάτικης, κατηγορούμενοι για προσβολή της τιμής και της υπόληψης του δικηγόρου Ιωάννη Ανδριόπουλου.
Τη μήνυση έχει καταθέσει ο γνωστός δικηγόρος, συνεργάτης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Ο ίδιος δικηγόρος, που έχει καταθέσει πλήθος μηνύσεων κατά εφημερίδων και κομμάτων της Αριστεράς, όπως αυτή που συνυπογράφει με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο και την..

Αστυνομική αθλιότητα κατά του φωτορεπόρτερ Γ. Νικολαΐδη

Aπρόκλητη επίθεση δέχτηκε το βράδυ της 1ης Απριλίου από αστυνομικούς των ΜΑΤ  ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Νικολαίδης (Phasma), που κάλυπτε την «απαγορευμένη» συγκέντρωση ενάντια της συνάντησης του Eurogroup στο Ζάππειο Μέγαρο. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και κατά την εκτέλεση της εργασίας του, του επιτέθηκαν άνδρες της αστυνομίας ρίχνοντάς του, στοχευμένα, χημικά στο πρόσωπο.
Είναι προφανές ότι οι συστηματικές και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ενάντια στους λειτουργούς του Τύπου, την ώρα της δουλειάς τους,  καταπατούν ακόμη και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, και ασκούνται  συνειδητά από διάφορα κέντρα για τη φίμωση της ελευθεροτυπίας, σε μια  συνειδητή προσπάθεια να τρομοκρατηθεί και να χειραγωγηθεί η Ενημέρωση. Μετά την..

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Γκρίνια και καθυστέρηση πληρωμών στον όμιλο Φιλιππάκη

Υπομονή και να σταματήσουν οι διαρροές ζήτησε σε σύσκεψη διευθυντικών στελεχών ο Γιώργος Φιλιππάκης. Ο εκδότης των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso» απέδωσε την έλλειψη ρευστού στον... Μπόμπολα.
Οπως είπε χαρακτηριστικά o Γ. Φιλιππάκης, η αύξηση των τυπογραφικών εξόδων έχει στεγνώσει το μαγαζί, με αποτέλεσμα  την καθυστέρηση των πληρωμών. Επίσης τους τόνισε ότι ψάχνει να τυπώσει αλλού και τους ζήτησε να σταματήσουν να τροφοδοτούν με πληροφορίες  τα μπλογκ.
Πάντως η γκρίνια στον όμιλο Φιλιππάκη δεν μπορεί να καταλαγιάσει με τα έναντι που δίνει ο εκδότης. «Κάντε απεργία» είπε χαρακτηριστικά αρχισυντάκτης σε δημοσιογράφους που..

ΝΕΡΙΤ: 2.600 ευρώ σε δημοσιογράφο για να διαβάζει μηνύματα!

Ετσι μένω κι εγώ Ελλάδα

 Ευτυχώς που έκλεισαν την «αμαρτωλή» ΕΡΤ για να νοικοκυρέψουν τη δημόσια τηλεόραση, όταν αυτή βγει ποτέ κανονικά στον αέρα. Με τη δημοσιοποίηση του κοστολογίου μιας και μόνο εκπομπής, που θα βγει στον αέρα για δύο μήνες, φαίνεται η πρόθεση των αρμοδίων που τρέχουν το νέο φορέα όχι μόνο να μην πατάξουν την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος (που κατήγγειλε ο Σίμος Κεδίκογλου στις 11 Ιουνίου, λίγες ώρες πριν πέσει το «μαύρο»), αλλά και να «χρυσώσουν» συνεργάτες που η μόνη τους δουλειά θα είναι να διαβάζουν SMS.
 Μάλιστα με την ανεργία στο δημοσιογραφικό κλάδο να ξεπερνάει πλέον το κόκκινο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας να αποτελούν το πιο σύντομο ανέκδοτο, θα υπάρχει..

Φάτε όπως οι πρόγονοί σας. Κοτόπουλο άνευ αντιβιοτικών!

Στην εποχή που τα αντιβιοτικά ήταν φάρμακα κι όχι συστατικά για τα τρόφιμα

Του Χρήστου Ξανθάκη

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίναμε όταν πιάναμε δουλειά σε περιοδικά ήταν το εξής: «Οι διαφημίσεις είναι ύλη»! Το οποίον μπορεί να φαντάζει παράδοξο και σουρέαλ, αλλά είναι αλήθεια πέρα ως πέρα. Πρώτον διότι μεγάλο μέρος της ύλης των εντύπων είναι ήδη μια διαφήμιση (ελαφρώς καλυμμένη...) και δεύτερον γιατί μπορείς ενίοτε να ενημερωθείς από τις ρεκλάμες. Δεν είναι ψέμα και σκοπεύω να σας το αποδείξω παρακάτω.
Ξεφύλλιζα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ένα αμερικάνικο περιοδικό, χάζευα τα σελέμπριτις, έριχνα μια ματιά στα στόρι, γενικά πολλή προσοχή δεν έδινα. Αλλά έπεσα κάποια στιγμή πάνω σε μια διαφήμιση κι έγιναν τα μάτια μου σαν πιατάκια του καφέ.
Τόσο εντύπωση μου προκάλεσε το θέαμα μιας μεσόκοπης κυρίας από άλλες εποχές, από τη..

Mε εντολή Μπαλτάκου

Κανονικά σήμερα δεν ήθελα να γράψω για την υπόθεση Μπαλτάκου - όπως έχω ξαναγράψει δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τα προφανή. Άκουσα όμως και διάβασα πολλά από χθες το μεσημέρι, προερχόμενα όχι μόνο από κυβερνητικά παπαγαλάκια αλλά ακόμα κι από το χώρο της αντιπολίτευσης, ώστε νομίζω πως κάποια πράγματα αξίζει να μπουν στη θέση τους.
Ήταν μεμονωμένη στην κυβέρνηση η περίπτωση του Παναγιώτη Μπαλτάκου; Προφανώς όχι. Υπάρχει στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, και στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, ένας ισχυρός ακροδεξιός πυρήνας ο οποίος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη στροφή προς την άκρα Δεξιά. Κι επειδή σε ορισμένες εκπομπές άκουσα να ζητούνται -αφελώς δήθεν- ονόματα χωρίς να δοθούν, πάρε στυλό και γράφε:..

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραλής

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και δημοσιογράφος  -πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων- Γιάννης Καραλής.
Ο Γιάννης Καραλής γεννήθηκε το 1921 στο Σαραβάλι της Πάτρας, αποφοίτησε από τη Μέση Σχολή Πατρών και έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Όταν ήταν τελειόφοιτος στην Πάντειο, επιστρατεύτηκε ως στρατιώτης και στάλθηκε στη Μακρόνησο.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στις αρχές της δεκαετίας του ΄50. Ασχολήθηκε επαγγελματικά, τόσο στο ραδιόφωνο, όσο και στον πατραϊκό και αθηναϊκό τύπο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην ημερήσια εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος», ως συντάκτης, χρονογράφος, αλλά και ως αρχισυντάκτης.
Επίσης υπήρξε ανταποκριτής και συνεργάτης των αθηναϊκών εφημερίδων «Καθημερινή», «Μεσημβρινή», «Ναυτεμπορική», του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας και της ΕΡΤ, ενώ..

Να επαναλειτουργήσει εδώ και τώρα η ΕΡΤ

Οι αποκαλύψεις ότι ο ΓΓ του Υπουργικού Συμβουλίου, Τάκης Μπαλτάκος, ήταν ο εμπνευστής και συντάκτης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που υιοθέτησαν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και επέβαλαν το «μαύρο» της ΕΡΤ, αποδεικνύουν περίτρανα την ορθότητα των θέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ότι εκτός από αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική, η «μαύρη» ΠΝΠ ήταν μια ξεκάθαρη ακροδεξιά φιμωτική απάνθρωπη παρέμβαση.
Μετά την αποπομπή Μπαλτάκου και την παταγώδη αποτυχία των διαφόρων «μορφωμάτων» για τη..

Θύελλα στον "Ελεύθερο Τύπο" για προκλητική παρέμβαση συνδικαλιστή υπέρ της εργοδοσίας!

Mπόμπολας - Σκαναβής σε παλαιότερη συνεργασία τους
Πείσθηκε λέει η συνδικαλιστική ένωση δημοσιογράφων πως ο εκδότης Αλέξης Σκαναβής έχει πράγματι προβλήματα και "μάλωσε" τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους! Δικαίως αντέδρασαν οι εργαζόμενοι που χαρακτηρίζουν πλέον την παρέμβαση συγκεκριμένων μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στα τεκταινόμενα στον "Ε.Τ" ως "δεκανίκι της εργοδοσίας"!
Διαβάζουμε και (δεν) απορούμε....
Μετά μυρίων βασάνων και κόπων, οι εργαζόμενοι στην χαρακτηριζόμενη ως “ναυαρχίδα της Δεξιάς”, τον Ελεύθερο Τύπο, κατάφεραν να φέρουν την Ενωση Συντακτών στην εφημερίδα τους, προκειμένου να πιέσει τον έναν εκ των ιδιοκτητών της, Αλ. Σκαναβή (ο έτερος, Δημ. Μπενέκος, είναι άφαντος εδώ και μήνες) να δεσμευτεί για να καταβάλει μισθούς και δεδουλευμένα στο προσωπικό. Και, αντί να ακούσουν έστω τα τυπικά λόγια συμπαράστασης που σε αυτές τις περιπτώσεις λέγουν οι συνδικαλιστές στους εργαζόμενους, άκουσαν, με από καθ' έδρας ύφος, “νουθεσίες” και “μαθήματα” για το πόσο δύσκολα τα βγάζει πέρα ο ιδιοκτήτης του Ε.Τ., πόσο άσχημα είναι τα πράγματα στον Τύπο, καθώς και ότι δεν πρέπει να κάνουν απεργίες. Ποιός τα είπε όλα αυτά; Το μέλος του Δ.Σ..

Αδωνις για Μπαλτάκο: Είναι ανόητος αλλά τον αγαπώ!

Τον συγκίνησε το ξύλο και το βρισίδι στη Βουλή από τον υιό Μπαλτάκο

«Ο Τάκης Μπαλτάκος είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος, με αξιοσημείωτη διαδρομή και ήταν συνεπής γγ της κυβέρνησης. Τον αγαπώ. Ασχετο αν έκανε μια ανοησία και εξετέθη». Αυτό δήλωνε από το πρωί στα καναλια ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης μη κρύβοντας την αγάπη του και την συμπάθεια του για τον αποπεμφθέντα γεν. γραμματέα της κυβέρνησης και στενό συνεργάτη του Σαμαρά.
Μάλιστα ο Γεωργιάδης δήλωσε συγκινημένος για το... ξύλο που έπαιξε ο υιός, Δημήτρης Μπαλτάκος μέσα στους διαδρόμους της Βουλής με τους χρυσαυγίτες. «Ως πατέρας συγκινήθηκα από την πράξη..

«Παράθυρο» για επανέκδοση του Επενδυτή

Παραθυράκι για την επανέκδοση του «Επενδυτή» άφησαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας σε συνέλευσή τους την περασμένη Πέμπτη. Εκεί αποφάσισαν (με πλειοψηφία 23-11) να αποδεχθούν τις προτάσεις της πλευράς Σκαναβή για «κούρεμα» αποδοχών και δεδουλευμένων, προκειμένου να ξανασυναντηθεί το φύλλο με τα περίπτερα.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα κάνουν εντελώς τα στραβά μάτια ή ότι παραιτούνται από αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα. Απλώς επιδεικνύουν για την ώρα καλή θέληση, κι αν η απέναντι πλευρά τηρήσει τις υποσχέσεις της ο «Επενδυτής» θα επανέλθει στη ζωή γύρω στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου. Αρκετοί πάντως από τους δημοσιογράφους της..

Δραματικές εξελίξεις στον αθλητικό Τύπο

Περικοπές μισθών κατά 60% στον «Πρωταθλητή»!

Ο υπερδιογκωμένος αθλητικός Τύπος αν δεν πνέει τα λοίσθια (υπερβολικό να το πεις ακόμα), τουλάχιστον αναπνέει με καλάμι – δεν έχει καν δυνατότητα ώστε να ανασάνει με αναπνευστήρα και οξυγόνο δανείων. Κάποιες από τις εφημερίδες-ναυαρχίδες έχουν συμπιέσει τα έξοδα (κυρίως σε μισθούς), στον ορίζονται διακρίνονται και άλλες μειώσεις και ο κλάδος των αθλητικών συντακτών (όπως των δημοσιογράφων γενικότερα) κλονίζεται.
Στον «Πρωταθλητή» η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει μετά από την εξωφρενική απόφαση της εργοδοσίας: να περικοπούν οι μισθοί όλων σε ποσοστό… 60%. (Επανάληψη του αριθμού για να.. 

Πορωμένοι δημοσιογράφοι, αδίστακτοι παράγοντες, οπαδοί σε παραλήρημα.

Πικραμένος κι αηδιασμένος ο παοκτσής Κώστας Γιαννακίδης έχει κάθε λόγο να νιώθει έτσι και να παραπονιέται για τη διαιτησία στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (2-1) . Εμείς -αν και Ολυμπιακοί- τον κατανοούμε και τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν χρειάζεται ψυχίατρο (εσύ γιατρέ μου τι λες;). Διαβάστε τι έγραψε στο citi-zen.gr


Τόση αηδία και δεν ξερνάμε
Στη «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» η ταινία ανοίγει με την απόβαση στη Νορμανδία. Οι σφαίρες τρυπούν τα κράνη πριν καν κατέβει ο καταπέλτης των αποβατικών σκαφών. Θυμήθηκα τη σκηνή όταν τελείωσε το παιχνίδι κυπέλλου στο Καραϊσκάκη. Δεν χρειάζομαι ψυχολόγο για να μου πει ότι έκανα τον συνειρμό με την υποδοχή που υποθέτω ότι θα έχει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα. Πιθανότατα, όμως, να χρειάζομαι ψυχίατρο. Και όχι μόνο εγώ.
Το είδε όλη η χώρα, πλην του διαιτητή Καλογερόπουλου. Σπρώχνει ο Φουστέρ, του Ολυμπιακού, σπρώχνει και ο Στοχ, του ΠΑΟΚ. Κίτρινη κάρτα στον Φουστέρ, κόκκινη στον Στοχ. Πριν από λίγα δευτερόλεπτα ο ΠΑΟΚ είχε μειώσει σε 2-1. Είναι σε όλους γνωστό ότι ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα στη χώρα, κάτι που αποτυπώνεται και στην άνεση με την οποία κατέκτησε το..

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Σε διαθεσιμότητα ο υιός Μπαλτάκος για το ξύλο στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε διαθεσιμότητα τεθηκε ο διορισμένος -παρακάμπτοντας 15 άλλους υποψηφίους με καλύτερο βαθμό- στο Λιμενικό (ΟΥΚ) υιός Μπαλτάκου για το άγριο ξύλο με χρυσαυγίτες βουλευτές στους διαδρόμους της Βουλής, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διέταξε ΕΔΕ για το περιστατικό.
 Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα και σχετικές καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, Σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος φέρεται εμπλεκόμενος σε επεισόδιο σε βάρος Βουλευτών πολιτικού κόμματος, με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία ανατέθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Παράλληλα ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε στη διάθεση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής».
Δείτε και το βίντεο:

Οι συμπτωματικές και τυχαίες επαφές του Τάκη Μπαλτάκου με τους χρυσαυγίτες...

Tα αδικαιολόγητα προσπαθεί να δικαιολογήσει ο «αντικομμουνιστής» σύμβουλος  του Σαμαρά και γενικός γραμματέας της κυβέρνησης σχετικά με το ξεμπρόστιασμα που του επεφύλαξε η Χρυσή Αυγή.
Μετά το άδειασμά του από όλους, ο Τάκης Μπαλτάκος σε δήλωσή του αναφέρει:
«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής: Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους Βουλευτές του κόμματος αυτού.
Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως. Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς..

Εξαλλος ο γιος του Μπαλτάκου έπαιξε ξύλο με τους χρυσαυγίτες στη Βουλή!..

Και επιστολή παραίτησης από τον σύμβουλο του Σαμαρά


Την ώρα που ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος έγραφε την επιστολή παραίτησής του, ο γιος του πήγε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και αφού είχε έντονη λογομαχία με τους χρυσαυγίτες βουλευτές  στη συνέχεια άρχισε να χτυπά όποιον από αυτούς έβλεπε μπροστά του.
Ο Δημήτρης Γεώργιος Μπαλτάκος , όπως γράφει το iefimerida, ανέβηκε στα γραφεία της ΧΑ για να ζητήσει το λόγο για το βίντεο με τη συνομιλία του πατέρα του με τον Ηλία Κασιδιάρη, και σε κατάσταση εκτός εαυτού έβρισε τους βουλευτές που ήταν παρόντες λέγοντας «μουν@@@@α, τι κάνατε». Στη συνέχεια κλώτσησε τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, στον Μιχάλη Αρβανίτη έδωσε μπουνιά και στον Νίκο Κούζηλο σφαλιάρα. Άμεσα απάντησαν με γροθιές, κλωτσιές οι  Παναγιώταρος, Κουκούτσης, ενώ στο επεισόδιο..

Πόλεμος Αλέξη - Μπάμπη για τα email της τρόικας

Όλα ξεκίνησαν με την αναφορά του διευθυντή της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» Αλέξη Παπαχελά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ την περασμένη Παρασκευή, για τα email που είχε στείλει η τρόικα στην ελληνική πλευρά εν όψει της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή. Από τη μία, η επιμονή της παρουσιάστριας Σίας Κοσιώνη να ρωτά διαρκώς τον διευθυντή της πρωινής εφημερίδας για τα email και από την άλλη, η απάντηση του για «Τρία email της τρόικας που υπενθύμιζαν στην ελληνική πλευρά τις κόκκινες γραμμές (με την έννοια ότι δεν θα δεχθούν αν προχωρήσουν σε αλλαγές)», εξόργισαν τον Μπάμπη Παπαδημητρίου. Ο τελευταίος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ωρυόταν εναντίον του Αλέξη Παπαχελά, λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η τρόικα στέλνει..

Σάλος από τον πρωτοφανή διάλογο Μπαλτάκου - Κασιδιάρη

Yπό παραίτηση ο γεν. γραμματέας - Εξαλλος ο Σαμαράς

Αναστάτωση από την βιντεοσκοπημένη συνομιλία του με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής, από το βήμα της Βουλής, ισχυρίστηκε πως έχει στη διάθεσή του οπτικοακουστικό υλικό, που καταγράφει συνομιλία του με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο.
Όπως υποστήριξε, λίγες ημέρες μετά την απόφαση των ανακριτριών να μην προφυλακίσουν τον ίδιο και τους  Παναγιώταρο και Μίχο, συνομίλησε με τον Π. Μπαλτάκο. Ο Κασιδιάρης ισχυρίστηκε ότι η συνομιλία τους είναι μαγνητοσκοπημένη και περιέχεται στη μήνυση που έχει καταθέσει η ΧΑ εναντίον της κυβέρνησης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μάλιστα ανέγνωσε τη συνομιλία και έδωσε στη δημοσιότητα απομαγνητοφωνημένο αντίγραφο του διαλόγου που είχε με τον Μπαλτάκο.
Στη συνομιλία που ανέβηκε από τους χρυσαυγίτες στο διαδίκτυο εμφανίζονται να συνομιλούν οι Μπαλτάκος και Κασιδιάρης ενώ διαφαίνεται μία φιλική σχέση μεταξύ των δύο ανδρών, οι οποίοι..

Άδικη καταδίκη του Δημήτρη Μελισσανίδη

Μετά από μια δίκη που αναβλήθηκε πάρα πολλές φορές, το Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Ιωάννη Καρρά σε πέντε έτη φυλάκισης, για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο σχετικά με λαθρεμπόριο πετρελαίου. Φυσικά, η είδηση απουσιάζει από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και δεν θα την πει ο Νίκος Χατζηνικολάου γιατί οι φόροι που δεν πλήρωνε ο Μελισσανίδης είναι μεν ένα τεράστιο ποσό αλλά οπωσδήποτε δεν αποτελούν σκάνδαλο όπως τα 28 ευρώ που έπαιρνε ως επίδομα η Λίνα Αλεξίου.
Νομίζω πως είναι απαράδεκτη η καταδίκη του κ. Μελισσανίδη. Δεν είναι δυνατόν να καταδικάζεται φίλος του ακέραιου πρωθυπουργού μας, Αντώνη Σαμαρά. Ευτυχώς που του έδωσε τον ΟΠΑΠ. Να του δώσει και το Ελληνικό. Να του τα δώσει όλα. Τα αξίζει.
Επίσης, πολύ γρήγορα εκδικάστηκε η υπόθεση Μελισσανίδη. Μόνο 22 χρόνια έχουν περάσει από το..

10ημερη απεργία στον «Επικοινωνία 94 FM»

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας καταγγέλλει την απουσία της εργοδοτικής πλευράς του δημοτικού ραδιοσταθμού Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94 FM» κατά την διαδικασία δημοσίου διαλόγου στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ.) με θέμα την αποπληρωμή δεδουλευμένων δώδεκα μηνών στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού.
Μετά από αυτή την απαράδεκτη και προκλητική στάση των διοικούντων τον ραδιοσταθμό, προχωράμε στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας δεκαήμερης απεργιακής κινητοποίησης από..

Aπεργία σε όλα τα ΜΜΕ την Τρίτη 8 Απριλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμμετέχοντας στη μεγάλη πανελλαδική γενική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Απριλίου, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας την ερχόμενη Τρίτη 8 Απριλίου, σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Mέσα της χώρας.
  Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ και ΕΣΗΕΠΗΝ) να συμβάλλουν με όλους τους τρόπους και όλες τις δυνάμεις τους στην επιτυχία της απεργίας.
  Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας, από τις 06.00 της Τρίτης 8 Απριλίου έως τις 06.00 της Τετάρτης 9 Απριλίου, δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές από τους..

Εθισμένοι στην πληροφόρηση

Του Σωτήρη Μανιάτη

Αλλη μια έρευνα δείχνει πόσο εθισμένο είναι το κοινό που ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο με την πληροφόρηση, την ενημέρωση, τις ειδήσεις. Πρόκειται ουσιαστικά για μια καταγραφή του τρόπου με τον οποίο «καταναλώνουμε» ειδήσεις. Και σε αυτήν, περισσότεροι από τους μισούς που συμμετείχαν, το 52%, απαντούν ότι καταναλώνουν πληροφορίες σε «μπουκιές», σε καθημερινή βάση.
Η έρευνα-δημοσκόπηση έγινε διαδικτυακά από την ICM Research (http://www.icmresearch.com/) και συμμετείχαν 10.000 καταναλωτές, με 1.000 συμμετέχοντες από 10 χώρες: Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ρωσία, Σιγκαπούρη και Ταϊβάν. Και έγινε για λογαριασμό της.. 

Οι εργολάβοι της ενημέρωσης και οι κανόνες της συκοφαντίας

ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ κατά τον Γκαίμπελς οι κανόνες της συκοφαντίας: 1) «Λέγε, λέγε, όλο και κάτι θα μείνει». 2) «Όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα, τόσο πιό εύκολα το πιστεύουν». Κάπως έτσι στοχοποιούνται στον δύσμοιρο αυτό τόπο – που βαδίζει και σε εκλογές – θεσμοί και πρόσωπα που ενοχλούν κάποια συμφέροντα.
Εκδότης εφημερίδας, που διαθέτει και ραδιοσταθμό, ιστοσελίδες και άμβωνα σχολιαστή σε κανάλι, εξαπέλυσε αυτές τις μέρες επίθεση στη Λίνα Αλεξίου, αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Για την ακρίβεια, ξεκίνησε από τον πρόεδρο του ΕΣΡ. Σε δύο ολόκληρες σελίδες (16/3/14) τον εγκαλεί για τις μετατροπές που έκανε, ο ασεβέστατος, στο σπίτι του παρ’ όλο που κάποτε έζησε εκεί ο άγιος Νικόδημος.
Κατόπιν (23/3/14) παρέλαβε την Αλεξίου: Εισέπραττε λέει επίδομα για τις κόρες της ενώ είχαν.. 

Αυτόπτες μάρτυρες της διαπλοκής

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση - καταγγελία των απολυμένων στα καταστήματα Metropolis:


Έχουν περάσει μόλις είκοσι μέρες από τη δυναμική διαδήλωσή μας έξω από τη Eurovision, -το τελευταίο σόου που διοργάνωσε το MAD του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή, έπειτα από απευθείας ανάθεση  και υπό αδιαφανείς διαδικασίες από τη Δημόσια Τηλεόραση- και οι εξελίξεις έρχονται να επιβεβαιώσουν με προκλητικό τρόπο τις πρόσφατες καταγγελίες μας.
Έτσι, όπως έγινε γνωστό, το σύνολο του προγράμματος του ιστορικού κρατικού «Τρίτου Προγράμματος»,  το οποίο έχει ήδη βγει στον αέρα, ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΑΝΚ ΕΠΕ» με απευθείας.. 

Νέα καταδίκη για τον Σαραντόπουλο της «Απογευματινής»

Nέα καταδίκη για τον αποτυχημένο εκδότη-εργολάβο Κ. Ι. Σαραντόπουλο. Ο εκδότης της Απογευματινής, που έβαλε λουκέτο στην ιστορική εφημερίδα τον Οκτώβριο του 2010, καταδικάστηκε και από το εφετείο για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων 2010 στους εργαζόμενους της Φειδίου. Ο K. Σαραντόπουλος καταδικάστηκε σε 24 μήνες εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 16.000.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά, παρά την προσπάθεια του συνηγόρου υπεράσπισης να πείσει ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από το αδίκημα και πως για όλα έφταιγε η κρίση. Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του ήταν καταπέλτης κατά των επιχειρημάτων του κατηγορούμενου, που για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως και είχε ασκήσει έφεση.
Εκτός αυτού ο Κ. Ι . Σαραντόπουλος στις 18 Μαρτίου είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης.. 

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ποια εφημερίδα διαβάζουν οι τραπεζίτες;

«Το ΛΑΘΟΣ. Στο κενό η διπλή πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή», είχε κεντρικό τίτλο το "Έθνος" της Δευτέρας. «Ασκήσεις πόλωσης στον δρόμο προς τις κάλπες. Σκηνικό έντασης έστησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κυβέρνηση πέρασε το τεστ του πολυνομοσχεδίου», έγραψαν τα "Νέα", τα οποία είχαν ακριβώς από κάτω ένα σκίτσο του Δ. Χαντζόπουλου που έδειχνε τη Βουλή να έχει γίνει τραμπάλα, έχοντας από τη μία μεριά τον Τσίπρα και από την άλλη τον Βενιζέλο.
Μια κόντρα που την κέρδισε η κυβέρνηση. Αυτό κατάλαβαν οι εφημερίδες της διαπλοκής από την κοινοβουλευτική διαδικασία της Κυριακής. Δεν διάβασαν το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου που διαλύει την αγορά εργασίας, τα ασφαλιστικά ταμεία, τον παραγωγικό ιστό. Δεν παρατήρησαν ότι σε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση δεν πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός, δεν είδαν τον πρόεδρο της Βουλής να καταπατά τον κανονισμό και το..

Ο Γιάννης που έφυγε νωρίς...

Το πρωτοσέλιδο της «Αθλητικής Ηχούς» που έφτιαχνα την 1η Απριλίου 2004 για το φύλλο της επομένης, ήταν ένα από τα δυσκολότερα στη δημοσιογραφική μου πορεία. Από εκείνα που τα σχεδιάζει, τα γράφει και τα ολοκληρώνει περισσότερο το συναίσθημα και λιγότερο το μυαλό. +/- Δείτε τη συνέχεια
Σαν σήμερα πριν από δέκα ακριβώς χρόνια ο Γιάννης Κυράστας άφησε τα επίγεια νωρίς. Όπως νωρίς και πικραμένος άφησε τους προπονητικούς πάγκους και τον Παναθηναϊκό με το ειρωνικό κατευόδιο ενός δηλητηριώδους πρωτοσέλιδου τίτλου: «Καλό ψάρεμα κυρ Γιάννη»!
Ο Κυράστας ξεκίνησε ταπεινά την προπονητική του καριέρα στον Εθνικό Ελληνορώσων και την απογείωσε στον Παναθηναϊκό κτίζοντας μια ομάδα-μοντέλο, που πρόσφερε θέαμα με πολλά γκολ,..

Μετά τη Σπυράκη, υποψήφιος κι ο Κωνσταντάτος του Mega

Αναμενόμενο η υποψηφιότητα της Μαρίας Σπυράκη να μονοπωλήσει τα σχόλια, αλλά δεν είναι η μόνη δημοσιογράφος του MEGA που δέχθηκε πρόταση να είναι υποψήφια στις επικείμενες εκλογές. Ο λόγος για τον αρχισυντάκτη του καναλιού, Ανδρέα Κωνσταντάτο που όπως όλα δείχνουν θα αποδεχθεί την πρόταση της Άντζελας Γκερέκου να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων! Ο δημοσιογράφος συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την υποψήφια Περιφερειάρχη και βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου και φέρεται να συμφώνησαν προκειμένου να συμμετάσχει στις προσεχείς τοπικές εκλογές.
Την ίδια ώρα η διεύθυνση ειδήσεων του MEGA θα καλύψει το κενό της Σπυράκη στο κυβερνητικό ρεπορτάζ, μέσω εσωτερικής μετακίνησης. Έτσι εκτός απροόπτου τις ανάγκες του ρεπορτάζ από το..

Παραχάραξη του επίσημου site της Ελευθεροτυπίας

Από νωρίς το πρωί σήμερα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα άρθρο που κάνει λόγο για σύλληψη Έλληνα χάκερ στην Ταϊλάνδη, ο οποίος φέρεται να έκλεψε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μέσω bitcoins. Το άρθρο αυτό που αναδημοσιεύεται σε πολλά site υποτίθεται έχει γραφτεί στο site της Ελευθεροτυπίας, το enet.gr. Στην πραγματικότητα έχει δημοσιευτεί σε κάποιο site με διεύθυνση eleutherotypia.gr το οποίο και εντελώς παράνομα υποδύεται το επίσημο site της Ελευθεροτυπίας τροποποιώντας τόσο το περιεχόμενο όσο και το λογότυπο της εφημερίδας. 
Η κατοχύρωση του eleutherotypia.gr, έγινε με αίτηση κάποιας Papaki ΕΠΕ στις 30 Μαρτίου, δηλαδή προχθές. Το enet.gr ενημερώνει τους αναγνώστες του ότι δεν πρόκειται για το πραγματικό..

Ψυχάρης και Μεμής στηρίζουν απόλυτα τον Βετάκη

Τι απαντά «Η Πράσινη» (μέσω εργαζομένων) για τη... «στοχοποίησή» της! - Εξώδικο στα «Νέα» και από τον Γιαννακόπουλο

“O αθλητικογράφος Σωτήρης Βετάκης είχε στοχοποιηθεί με σειρά δημοσιευμάτων -που δεν κατονόμαζαν αλλά τον φωτογράφιζαν – μέσα από τις σελίδες της αθλητικής εφημερίδας « Η Πράσινη» που ανήκει στις Παναθηναϊκές Εκδόσεις, συμφερόντων του προέδρου της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.”
Αυτό έγραφαν «Τα Νέα» για την επίθεση τραμπούκων εναντίον του συντάκτη τους που καλύπτει το μπάσκετ, αφιερώνοντας μία ολόκληρη σελίδα εκτός αθλητικών και παραθέτοντας χαρακτηριστικά δημοσιεύματα της «Πράσινης» που στοχοποιούσαν τον Βετάκη. Για τα παραπάνω και για πολλά άλλα που δημοσιοποιήθηκαν στο..

Ο άνθρωπος πίσω από τη Μάσκα

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και ο ΙΑΝΟΣ παρουσιάζουν τον σεναριογράφο, συγγραφέα και σκηνοθέτη Τζίµµυ Κορίνη – τον άνθρωπο πίσω από το θρυλικό περιοδικό “Μάσκα” - προκειµένου να µιλήσει για το έργο του και για το ανεπανάληπτο ελληνικό pulp magazine που γαλούχησε γενιές και γενιές.
Για πρώτη φορά σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση, ο Τζίμμυ Κορίνης θα μιλήσει για όλους και για όλα - έξω από τα δόντια!
Τον συντονισμό θα κάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ζουμπουλάκης.
Τετάρτη 09.04.2014 / Ώρα 18:00
IΑΝΟΣ ΑΘΗΝΑ (ΣΤΑ∆ΙΟΥ 24)
Ο Kορίνης είδε την πρώτη του αστυνομική ιστορία δημοσιευμένη (και πληρωμένη) σε ηλικία 14 ετών κι έγινε συγγραφέας αστυνομικών..

Σκάει βόμβα για Κύρτσο;

To διαβάσαμε στο σάιτ των Παραπολιτικών: 
Για να ξέρετε κυκλοφορεί εντόνως στην πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα ότι σύντομα θα "σκάσει" μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και ο φερόμενος ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος. Πρόκειται για μια ιστορία που έχει να κάνει με τον επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη και κάτι καταθέσεις σε τράπεζα της Κύπρου...

Απεργία την ερχόμενη Τρίτη στα ΜΜΕ

Ακούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά μάλλον δεν είναι. Χθες το Διασωματειακό και σήμερα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισαν να απεργήσουν όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο και στα ΜΜΕ την Τρίτη, 8/4/14, μια μέρα πριν τη μεγάλη πανελλαδική γενική απεργία όλων των Συνδικάτων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κ.ά). Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του Διασωματειακού (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ ΕΠΗΕΘ ΕΤΗΠΤΑ, Λιθογράφοι, ΕΤΙΤΑ ΕΤΕΡ, ΕΦΕ, ΕΠΠΗΤ).
Την ημέρα της 24ωρης απεργίας θα..

Με ποιον εκδότη συναντήθηκε πρόσφατα ο Καραμανλής;

Ποιος γνωστός εκδότης κεντροδεξιάς εφημερίδας που δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο των σχέσεων του με το Μέγαρο Μαξίμου, πέρασε το κατώφλι του γραφείου του πρώην της ΝΔ Κώστα Καραμανλή; Οπως ακούστηκε η επίσκεψη ήταν μια καθαρά τυπική κοινωνική κίνηση. Κι όποιος θέλει το πιστεύει...
O συγκεκριμένος εκδότης λέγεται ότι έκανε και τα παράπονά του στον Καραμανλή ενώ διαψεύδεται ότι του ζήτησε να παρέμβει στα τεκταινόμενα με δήλωσή του για..

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Ο ΣΚΑΪ έχασε την αξία του

Τι κατέθεσε σε δίκη για την απόλυση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου

Θολή είναι η οικονομική πραγματικότητα του ΣΚΑΪ 100.3, γεγονός που παραδέχονται ακόμη και οι στενοί συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου. Τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου, απολύσεων και περικοπών δεν απέδωσαν και στις σκέψεις των υπευθύνων επανέρχεται η ιδέα για... δραστικές λύσεις, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά για τον άλλοτε κραταιό ραδιοφωνικό σταθμό.
 Η συζήτηση για τα οικονομικά του ΣΚΑΪ 100,3 δεν γίνεται μόνο εντός των θυρών του 6ου ορόφου του γυάλινου κτιρίου στο Νέο Φάληρο. Συγκεκριμένα, προ ημερών ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου, σε δίκη στο Πρωτοδικείο Πειραιά, φέρεται να δήλωσε πως «έγινε απομείωση της αξίας του σταθμού». Αν είναι αληθής η τοποθέτηση αυτή, το ενδεχόμενο..

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Νέο περιοδικό για το Στοίχημα στα περίπτερα

Από αύριο, Τρίτη 1η Απριλίου και κάθε Τρίτη και Παρασκευή κυκλοφορεί ένα νέο στοιχηματικό περιοδικό!
Ο τίτλος του νέου, πολυτελούς περιοδικού είναι «Super Στοίχημα» και θα κυκλοφορεί με τη... super τιμή του 0,90 ευρώ!
Το «Super Στοίχημα» με την ύλη του έρχεται να καλύψει και τον πιο απαιτητικό παίκτη που ασχολείται με το «Πάμε Στοίχημα», με προβλέψεις και αναλύσεις για όλους τους αγώνες, πλούσια στατιστικά και προτάσεις από καταξιωμένους δημοσιογράφους του χώρου.
Το διαφημιστικό spot:..

ΠΟΕΣΥ: Όλοι στην Κλαυθμώνος μαζί με τα συνδικάτα

Η χαριστική βολή δόθηκε την Κυριακή τα μεσάνυχτα σε ό,τι έχει απομείνει σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μετά και την οριακή υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με διαδικασία "εξπρές". Η νέα σφαγή σε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία και εργασιακά δικαιώματα, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση τριετιών και την επέκταση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων – μέτρα που μοιάζουν να μην έχουν τέλος – μας γυρίζουν πίσω σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.
Απέναντι στην επιβολή της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας από κυβέρνηση και τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) που λειτουργεί ως οδοστρωτήρας ισοπεδώνοντας τα πάντα, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα “εργασιακό Ελντοράντο”, όλοι οι εργαζόμενοι και μαζί με αυτούς και οι δημοσιογράφοι ενώνουμε..

Ουρές έξω από το γραφείο του Θωμόπουλου

Ποιοι λιβανίζουν τον «κυρίαρχο της ΝΕΡΙΤ»

Άνευ προηγουμένου είναι οι ουρές που σχηματίζουν δημοσιογράφοι έξω από το γραφείο του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης, Βασίλη Θωμόπουλου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και τους ίδιους τους υποψήφιους για μια θέση στη ΝΕΡΙΤ, μπορούν να συγκριθούν μόνο με αντίστοιχες ουρές στο ΙΚΑ ή την Εφορία, τις ημέρες παραλαβής των σημάτων τελών κυκλοφορίας!
Το στέλεχος που θα αναλάβει καθήκοντα γενικού διευθυντή περιεχομένου στον νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, θεωρείται στους διαδρόμους του κτιρίου της Αγίας Παρασκευής, ο απόλυτος κυρίαρχος. «Είναι το πρόσωπο που μπορεί να κάνει προσλήψεις» λένε όλοι με ένα στόμα! Όποιος δημοσιογράφος κρίνει ότι είναι..

Κλείνουν περιοδικά, κόβουν προσφορές...

Οι κινήσεις των εκδοτών για να μειώσουν τα έξοδα - Γιατί αντιδρά ο Χατζηνικολάου

Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σε επίπεδο εκδοτών σχετικά με τις προσφορές των εφημερίδων. Σε αυτή διερευνάται το ενδεχόμενο της σταδιακής κατάργησης των δώρων που προσφέρουν κυρίως τα κυριακάτικα φύλλα. Η ιδέα έπεσε αρχικά από τον Σταύρο Ψυχάρη του ΔΟΛ, ο οποίος θεωρεί ότι τα τελευταία χρόνια ο Τύπος υπέστη ζημιά εξαιτίας και της πολιτικής των προσφορών που ακολούθησαν οι εκδότες.
Κατά καιρούς ο ίδιος έχει προσπαθήσει, ακόμη και μεμονωμένα, να «κόψει» τις ακριβές προσφορές. Εσχάτως το επιχείρησε στα «Νέα του Σαββατοκύριακου», όμως το φύλλο κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ πωλήσεων, αφού οι υπόλοιπες εκδόσεις κυκλοφόρησαν κανονικά (και) με προσφορές. Το.. 

Η αξιοπιστία της Σπυράκη (και της κάθε Σπυράκη)...

του Γιάννη Παντελάκη

Εντυπωσιάσθηκαν διάφοροι «αριστεροί» (χρειάζονται πολλά εισαγωγικά στον προσδιορισμό, αλλά θα μου τα κόψουν -και δικαίως- οι διορθωτές μας!), επειδή η δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη, έως πρότινος εργαζόμενη στο MEGA, θα μετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Ένα site έγραψε πως «η Μαρία Σπυράκη υποτίθεται πως μέχρι και πριν από λίγες ημέρες μας ενημέρωνε αντικειμενικώς από το «ανεξάρτητο» MEGA για το τι συνέβαινε στα άδυτα του Μεγάρου Μαξίμου και της Συγγρού. Και, «ξαφνικά», πληροφορούμαστε πως θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ.». Και πρόσθετε με έμφαση: «Ποιος φταίει μετά για την πλήρη απαξίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, που έφτασε να θεωρείται λιγότερο αξιόπιστο κι από αυτό του πολιτικού;».
Το τελευταίο, είναι ένα πολύ καλό ερώτημα. Ανεξάρτητα από το ποιος το θέτει. Το «δια ταύτα» έχει σημασία. Η δημοσιογραφία στη χώρα μας θεωρείται και είναι αναξιόπιστη και ένας κυρίαρχος..

Τέλος το αγγελιόσημο για τον ΕΔΟΕΑΠ!

Παράταση χάριτος έναντι αγνώστων ανταλλαγμάτων, πήρε το αγγελιόσημο υπέρ του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ως το 2015, ενώ αντίθετα το αγγελιόσημο για τον ΕΔΟΕΑΠ οδεύει προς κατάργηση ήδη από φέτος! Παρά τα όσα υποσχόταν ο υπουργός Γ. Βρούτσης στα συνδικαλιστικά στελέχη της ΕΣΗΕΑ, το αγγελιόσημο περιλαμβάνεται στη μεγάλη λίστα των «φόρων υπέρ τρίτων», ανάμεσα στους 93 «φόρους» υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων.
Η κατάργηση του αγγελιόσημου περιλαμβάνεται στη συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με την τρόϊκα, την οποία αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα η «Εφημερίδα των Συντακτών» και αρνείται να σχολιάσει ή να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση. Η συμφωνία που θα υλοποιηθεί αμέσως..

Ο Κοντομηνάς θέλει την Στάη στον Alpha – Τι εισηγούνται για τον Παπαδρόσο

Τη μεγάλη έκπληξη ετοιμάζει ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha για τις εκλογές του Μαϊου. Οπως ακούγεται μετ΄ επιτάσεως το κανάλι του Κοντομηνά βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ελλη Στάη για την παρουσίαση των δύο εκλογικών βραδυών, που περιλαμβάνουν τη μια Κυριακή τον πρώτο γύρο των περιφερειακων – τοπικών εκλογών και την άλλη τον δεύτερο γύρο και τις ευρωεκλογές.
Οι σχετικές συζητήσεις, όπως γράφουν οι Τυπολογίες (Παρόν) ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμη τελική συμφωνία. Ο Δ. Κοντομηνάς θέλει να ενδυναμώσει την παρουσία του Aplha στον ενημερωτικό τομέα και η Ελλη Στάη έχει στο βιογραφικό της μια δυνατή πρωτιά: στις εκλογές του 2012 η τότε ΝΕΤ, με την Στάη στην παρουσίαση, είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και με τη σύνδρομή όλου του προσωπικού της ΕΡΤ.
Το σχέδιο Στάη επανέρχεται τώρα στον Alpha και ίσως να αποτελεί προάγγελο και άλλων..

Γκρίνια στη ΔΗΜΑΡ για τον Χρήστο Μαχαίρα

Οι πρώτες μουρμούρες άρχισαν στη ΔΗΜΑΡ για τον νέο εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Χρήστο Μαχαίρα, πρώην αρχισυντάκτη στο Εθνος του Μπόμπολα.
Οι πολύ χαμηλοί τόνοι και η αναιμική παρουσία του Μαχαίρα στις μέχρι στιγμής δημόσιες εμφανίσεις του, δεν δείχνουν να δικαιώνουν την επιλογή του Φώτη Κουβέλη. Κάποιοι μάλιστα κάνουν συγκρίσεις με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και... μελαγχολούν, παρόλο..