ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

«Πάρτα για αυτά που γράφεις»...

Την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε από τραμπούκους ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Σωτήρης Βετάκης μπροστά στα μάτια του γιου του καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους η ΕΣΗΕΑ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, τονίζοντας ότι οι πράξεις αυτού του τύπου στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας και της ίδιας της Δημοκρατίας.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Κάθε όριο ξεπέρασαν οι τραμπούκοι, οι οποίοι θέλουν να κάμψουν τις ελεύθερες φωνές της ενημέρωσης. Δρώντας προφανώς στις εντολές των αφεντικών τους, δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν απρόκλητη και ωμή βία κατά του συναδέλφου Σωτήρη Βετάκη, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο του με συνεπιβάτη τον εννιάχρονο γιό του.
Δύο άγνωστοι "φουσκωτοί" επιτέθηκαν και χτύπησαν με σιδηρογροθιές τον συνάδελφο της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και χρειάστηκε να.. μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Ο συνάδελφος αναγκάστηκε να δώσει μάχη με τους δύο "φουσκωτούς" για να αποφύγει τα χειρότερα. Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιού του, ο οποίος έχει υποστεί μεγάλο σοκ. Κατά την απομάκρυνση τους, μάλιστα, οι "περήφανοι για το έργο τους" και σίγουροι ότι έπιασε τόπο απείλησαν τον συνάδελφο με τη φράση "πάρτα για αυτά που γράφεις".
Τα Διοικητικά Συμβούλια του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καταδικάζουν την επίθεση που δέχθηκε ο Σωτήρης Βετάκης και τονίζουν ότι οι πράξεις αυτού του τύπου στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας και της ίδιας της Δημοκρατίας. Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στη θλιβερή αλυσίδα παρόμοιων περιστατικών, που έχουν σημειωθεί κατά αθλητικών συντακτών με… δυστυχώς αυξανόμενο ρυθμό την τελευταία τριετία.
Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ στέκονται στο πλευρό του συναδέλφου απαιτώντας, την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να δοθεί οριστικό τέλος σε τέτοιου είδους πρακτικές και ενέργειες κατά αθλητικών συντακτών».