ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Νέα καταδίκη για τον Σαραντόπουλο της «Απογευματινής»

Nέα καταδίκη για τον αποτυχημένο εκδότη-εργολάβο Κ. Ι. Σαραντόπουλο. Ο εκδότης της Απογευματινής, που έβαλε λουκέτο στην ιστορική εφημερίδα τον Οκτώβριο του 2010, καταδικάστηκε και από το εφετείο για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων 2010 στους εργαζόμενους της Φειδίου. Ο K. Σαραντόπουλος καταδικάστηκε σε 24 μήνες εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 16.000.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά, παρά την προσπάθεια του συνηγόρου υπεράσπισης να πείσει ότι έχουν περάσει τρία χρόνια από το αδίκημα και πως για όλα έφταιγε η κρίση. Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του ήταν καταπέλτης κατά των επιχειρημάτων του κατηγορούμενου, που για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως και είχε ασκήσει έφεση.
Εκτός αυτού ο Κ. Ι . Σαραντόπουλος στις 18 Μαρτίου είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης..      56 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 29.000 ευρώ. Η καταδίκη Σαραντοπουλου αφορούσε σε μη καταβολή δεδουλευμένων έπειτα από μήνυση περισσότερων από 50 δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονταν στην ιστορική εφημερίδα.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Σαραντόπουλος επιχείρησε δύο φορές να πτωχεύσει την Απογευματινή, πλην όμως η ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε και τις δύο αιτήσεις ως δόλιες και προσχηματικές, κρίνοντας ότι ως μόνο στόχο είχαν τη στέρηση των εργαζομένων από τα νόμιμα δικαιώματα τους.