ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ξίδι Τσιόδρα

Για όσους ενοχλήθηκαν από τον Ψαριανό... ξίδι! Αυτό ήταν το σχόλιο του Δημήτρη Τσιόδρα, του ανθρώπου που εκπροσωπεί σήμερα, όπως ίσως θα γνωρίζετε, το Ποτάμι. Του ίδιου που εκπροσωπούσε χθες, όπως ίσως θα θυμάστε, τον Παπαδήμο. Κι έτσι όσοι ενοχληθήκαμε, ή ακόμα χειρότερα εξοργιστήκαμε, με τη συμπεριφορά του Ψαριανού απέναντι στη Θεανώ Φωτίου, δηλαδή απέναντι σε μια γυναίκα πολιτικό -σας θυμίζει κάτι αυτό;- ψάχνουμε στα ράφια να βρούμε ξίδι Τσιόδρα.
Είπε κι αυτή η ευλογημένη η Φωτίου, βέβαια, ότι "εσείς είστε με τους δανειστές". Κι έτσι προσέβαλε τον Ψαριανό, τη λαμπρή ιστορία του και, όπως αποδεικνύεται, και τον Τσιόδρα. Πράγμα που οδήγησε, μετά το ευπρεπές "νεομνημονιακό σούργελο", συνοδευόμενο από βίαιες και απειλητικές κινήσεις, του πρώτου, στο ακόμα πιο ευπρεπές "ξίδι" του δεύτερου. Άγνωστο είναι αν θα υπάρξει και ευπρεπής ανακοίνωση του κόμματος που να επιβεβαιώνει τόσο το σούργελο όσο και το ξίδι.
Καλά, καλά, το έχουν δηλώσει πολλοί από σας ότι δεν ασχολούνται με τον Ψαριανό. Γιατί αυτός..

EΣΗΕΑ: ποιοι εκλέγονται στα Πειθαρχικά και στο Μεικτό


Η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των επαναληπτικών αρχαιρεσιών της 11ης και 12ης Ιουνίου 2015 για την εκλογή των μελών των Πειθαρχικών Συμβουλίων, καθώς και των εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο:
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Α. Για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο
ΨΗΦΙΣΑΝ: 1.243        ΕΓΚΥΡΑ: 1.222          ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ: 21
Έλαβαν:
1 ΓΥΠΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 317 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
2 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΠΟΠΗ (ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ) 299 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ..

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Τι κρύβει το ραντεβού Βρυώνη - Γιαννίκου

Τι συζήτησαν στο λόμπι του ξενοδοχείου Intercontinental 

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο λόμπι του ξενοδοχείου Intercontinental σε κοινή θέα, μεταξύ του ιδιοκτήτη του «ETV» Φίλιππου Βρυώνη και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ALTER Κώστα Γιαννίκου! Όπως ήταν φυσικό το ραντεβού των δυο ανδρών τράβηξε τα βλέμματα των θαμώνων του ξενοδοχείου και προκάλεσε σούσουρο στα διπλανά τραπέζια που αναγνώρισαν τα πρόσωπα!
Προφανώς υπήρχε σκοπιμότητα για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο, αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα και προφανέστατα ο λόγος ήταν για να διαρρεύσει,..

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ταμειακή στενότης...

ΔΟΛ και ρευστότητα σε χαμηλές πτήσεις ...

Φήμες, που κυκλοφορούν από όροφο σε όροφο στη Μιχαλακοπούλου 80, μιλάνε για μια πρωτοφανή ταμειακή στενότητα...
Οι ίδιες φήμες κάνουν λόγο και για διεύρυνση του μηνιαίου "δεν πληρώνω" σε - τουλάχιστον - δύο με δυόμιση μήνες...
Το μείζον όμως εντοπίζεται στην διαφαινόμενη απροθυμία τραπεζών και επενδυτών να συνδράμουν τον Οργανισμό για να ξεπεράσει τα τρέχοντα και διαχρονικά οικονομικά του προβλήματα...
Τούτων δοθέντων και της απροθυμίας της Διοίκησης του Οργανισμού να ενημερώσει τους εργαζόμενους που εγκαταβιούν στη Μιχαλακοπούλου, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί αντιλαμβάνεσθε ότι δεν είναι το καλύτερο δυνατό...
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων - ανά "φυλή", εξειδίκευση και όροφο - περί άλλων τυρβάζουν και προσβλέπουν στην κατανόηση και μεγαλοθυμία Του για ένα νεύμα, ένα βλέμμα, μια φράση, ένα..

Από το αεροδρόμιο κατ΄ ευθείαν στην ΕΡΤ

Τσίπρας: Αγωνιζόμαστε διαπραγματευόμενοι, ο ελληνικός λαός μας στηρίζει

Κατευθείαν από το αεροδρόμιο μετέβη στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Νίκο Παππά, το βράδυ της Πέμπτης όπου τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Βαρουφάκης με τη σύζυγό του Δανάη ΣτράτουΖωή Κωνσταντοπούλου, Ρένα Δούρου  Ραχήλ Μακρή) κ.α.
Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν επίσημα ο πρόεδρος της ΕΡΤ Δ. Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης που προέτρεψε τον Αλ. Τσίπρα να κάνει δηλώσεις σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.
«Ολοι εχουν αγωνία και ρωτούν. Τι εικόνα μας μεταφέρετε από τις Βρυξέλλες κύριε πρόεδρε;» ρώτησε ο Ταγματάρχης.
«Εικόνα δίνουμε μέρα με τη μέρα, ανοιχτά, δεν κρύβουμε τα χαρτιά μας. Αγωνιζόμαστε.. 

ΕΤΕΡ. Χαιρετίζουμε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Ανακοίνωση της ΕΤΕΡ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) χαιρετίζει την επαναλειτουργία της ΕΡΤ μέσα από τις παλιές της εγκαταστάσεις. Η Ε.Τ.Ε.Ρ αισθάνεται δικαιωμένη που δύο χρόνια τώρα στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους συναδέλφους της ΕΡΤ που είδαν ξαφνικά πριν δύο χρόνια το μαύρο στις οθόνες και τις συχνότητες της ΕΡΤ. Αυτό το μαύρο όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε. Έχει εμπνευστές και εκτελεστές. Τις μαύρες μνημονιακές κυβερνήσεις πασοκ, νδ, δημαρ. Κανείς από όλους εμάς δεν το ξεχνά. Δεν ξεχνάμε τους θιασώτες του μαύρου και αυτούς που τους βοήθησαν.
Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στους εργάτες της ενημέρωσης της ΕΡΤ και συνεχίζουμε να απαιτούμε πλήρη εργασιακή κάλυψη σε όλους τους εργαζομένους, χωρίς διακρίσεις σε..

Από την Αριστερά της θυσίας στη θυσία της Αριστεράς;

 Κώστας Σπετσέρης
 Σκέψεις λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές (Λίγο πριν την κατάρρευση της ψευδαίσθησης  για αριστερές ριζοσπαστικές πολιτικές  μέσα στην Ε.Ε.- ΕΥΡΩΖΩΝΗ-ΝΑΤΟ)

Όσα γράφονται συνοδεύονται με ένα μπουκάλι κρασί. Με βοήθησε να χαλαρώσω, να διώξω το θυμό και την οργή. Κατάλαβα ότι μου έμεινε η μελαγχολία μπερδεμένη με την απόφαση να πω αυτά που έχω στο μυαλό και την ψυχή μου. Απέναντί μου το διανυκτερεύον φαρμακείο. Αρνούμαι την πρόκληση των αντικαταθλιπτικών και των αγχολυτικών. Καλύτερο φάρμακο η απόφαση να αγωνίζεσαι για την αλήθεια των ιδεών σου στην σκληρή..

«Κασιδιαρέοι» τραμπούκοι...

BINTEO
Σκληρή γλώσσα κατά του Γρηγόρη Ψαριανού χρησιμοποίησε ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος καταγγέλοντας (μέσω facebook)  την απίστευτη συμπεριφορά του «ποταμίσιου» βουλευτή σε βάρος της αν. υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου στο πλατό του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Ο Β. Διαμαντόπουλος έγραψε χαρακτηριστικά στο fb:
«Το ακραίο κέντρο δεν υπολείπεται σε "κασιδιαρέους"... Το ερώτημα είναι ο δήθεν φορέας του καινούργιου το Ποτάμι, που δήθεν "καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται" θα πάρει θέση, όχι μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά την εν γένει συμπεριφορά του τραμπούκου (θαμώνα τουαλετών σε κρίσιμες ψηφοφορίες) εντός της ολομέλειας της Βουλής;». Θυμίζουμε ότι ο Ψαριανός επιτέθηκε κατά της Θεανώς Φωτίου με υβριστικές εκφράσεις, κουνώντας το δάχτυλο και σκουντώντας την άγρια, στο πλατό του Mega. Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά της Φωτίου ότι ο βουλευτής του «Ποταμιού»..

ΕΡΤ: νέοι αρχισυντάκτες δελτίων ειδήσεων

Η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. ανέθεσε προσωρινώς καθήκοντα Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών στη Δέσποινα Φακλή.
Επίσης, τοποθετήθηκαν προσωρινώς ο Σωτήρης Μαργιωρής ως συντονιστής του ενημερωτικού καναλιού της ΕΡΤ, η Δέσποινα Βρεττού ως συντονίστρια του ψυχαγωγικού – πολιτιστικού καναλιού, καθώς και οι δημοσιογράφοι Ανδρομάχη Νικολάρα, Κωνσταντίνος Καρίκης, Νικόλαος Ιωαννίδης και Γιώργος Δαράκης ως αρχισυντάκτες δελτίων Ειδήσεων τηλεόρασης.
Οι ανωτέρω αναφερόμενοι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους έως τις οριστικές τοποθετήσεις..

«Καλημέρα ΕΡΤ»

Aπό τις 6 το πρωί με μουσική υπόκρουση τον εθνικό ύμνο και φόντο την Ελληνική σημαία ξεκίνησε να εκπέμπει ξανά η ΕΡΤ με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα Μέσων Ενημέρωσης, Νίκο Παππά να γράφει στο twitter «Καλημέρα ΕΡΤ».Μετά τον εθνικό ύμνο ακολούθησε βίντεο με πλάνα από όλα τα κανάλια της ελληνικής ραδιοφωνίας - τηλεόρασης προτού πέσει το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου του 2013.
Την αυλαία άνοιξε η εκπομπή «ΕΡΤ ενημέρωση» με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά, που ήταν εμφανώς τρακαρισμένοι για την «πρεμιέρα».
Πρώτη καλεσμένη η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντόπουλου που σημείωσε ότι «σήμερα αποδεικνύεται ότι το μαύρο ήταν μια σύντομη παρένθεση χάρη σε όλους εσάς και όλους αυτούς..

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι για τις εκλογές της ΕΣΠΗΤ

Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιου­νίου 2015 και από ώρα 09.00 έως ώρα 20.30 θα διε­ξα­χθούν αρχαι­ρε­σίες για την εκλογή νέου Διοι­κη­τι­κού Συμβουλίου, λοι­πών οργά­νων και εκπρο­σώ­πων της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), στα γρα­φεία της Ένω­σης, Βαλα­ω­ρί­του 9, Αθήνα (6ος όροφος).
Η Εφο­ρευ­τική Επι­τροπή της ΕΣΠΗΤ, απο­τε­λού­μενη από τους: Αλέ­ξαν­δρο Μοζ (Πρόεδρος), Ελένη Ζωγρά­φου (τακτικό μέλος), και Βασίλη Λούκα (τακτικό μέλος) ανακήρυξε τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους ως κάτωθι:..

Τι σχέση έχουν οι Κουρής - Κουμπιάς με την «Ελευθερία»;

Από τον Χρήστο Πριτσαπίδουλα - Γιαννακόπουλο, υποψήφιο για το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, λάβαμε και δημοσιεύουμε:
«Διάβασα ένα κείμενο που αναφέρεται στην επανέκδοση της ιστορικής εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η κυκλοφορία της διακόπηκε την ημέρα που ο κρατικός σταθμός έπαιζε εμβατήρια... την 21η Απριλίου 1967 -τη Χούντα που μας διέλυσε τη ζωή και κυριολεκτώ.
Η "Ελευθερία", η οποία εκδόθηκε στο τέλος της Κατοχής από τον Πάνο Κόκκα -δημοσιογράφο μεγάλου βεληνεκούς, αντιστασιακή κι ως κεντρώας πολιτικής κατεύθυνσης (και πάντα φιλοαγγλική, όπως διαδιδόταν τότε) έμεινε στην ιστορία για τα μεγάλα ρεπορτάζ, τους σημαντικούς δημοσιογράφους, τα καινούργια μηχανήματα, τη μοντέρνα εμφάνιση και την αγάπη του εκδότη-διευθυντή στον ...Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Πολλά λέγονται και γράφονται για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην Αποστασία!
Υπήρξε η κύρια αντίπαλος του Συγκροτήματος (και τροφοδότης του σε στελέχη), εκεί έκανε..

Η συμμετοχή όλων απαραίτητη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Συνάδελφοι,
Αύριο 11 και μεθαύριο 12 Ιουνίου ψηφίζουμε ξανά στην ΕΣΗΕΑ, στις επαναληπτικές εκλογές, για την ανάδειξη των μελών του Πρωτοβάθμιου και του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ενωσης. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι ο θεματοφύλακας της σωστής συναδελφικής συμπεριφοράς, της τήρησης των κανόνων δεοντολογίας και της αληθινής δημοσιογραφίας, που υπηρετεί τον πολίτη, αναδεικνύει τα προβλήματά του και έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και την αλήθεια. Η συμμετοχή..

Μαύρη εργασία στα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα

Για κεκαλυμμένη μαύρη εργασία σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο της χώρας κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, ενώ καταγγέλλει και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι δεν πραγματοποιούν κανέναν ουσιαστικό έλεγχο των σχολείων.
Υστερα από έφοδο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, διαπιστώθηκαν μεγάλος αριθμός αδιόριστων εκπαιδευτικών, αδήλωτα τμήματα νηπιαγωγείου και ξένων γλωσσών, παραβίαση του δηλωθέντος ωραρίου και απλήρωτες υπερωρίες, σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία της ΟΙΕΛΕ.
«Είναι πολύ σύνηθες στα ιδιωτικά σχολεία να παρουσιάζουν διαφορετικό πρόγραμμα στο υπουργείο..

Σε ελληνικό Σεβέζο μετατρέπεται ο Ασπρόπυργος

Η Αττική γίνεται μάρτυρας της ελληνικής εκδοχής του Σεβέζο. Και μπροστά σε αυτές τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης, τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ενεργοποιούνται μόλις τη χθεσινή, τέταρτη ημέρα της πυρκαγιάς, συγκαλώντας την αναγκαία ευρεία σύσκεψη. Μαζί με τις φλόγες στον Ασπρόπυργο, διατηρείται και το τοξικό νέφος στην ατμόσφαιρα της Αττικής.
Ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου, η οσμή καμένου πλαστικού και οι επικίνδυνες διοξίνες μετακινούνται σε γειτονιές του Λεκανοπεδίου. Παρ’ ότι η φωτιά σιγοκαίει, το νέφος περιγράφεται το ίδιο πυκνό. Αναμφισβήτητες οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.
Επειτα από την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, χθες, από την Περιφέρεια Αττικής (κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού, άμεσου ή απλού συνεργού για παράνομες και..

ΕΣΗΕΑ (επαναληπτικές): οι υποψήφιοι για τα Πειθαρχικά

Η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει ότι την Πέμπτη, 11 και την Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015, από τις 8 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου (20:47-20:48), στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές αρχαιρεσίες για την εκλογή των μελών των Πειθαρχικών Συμβουλίων και των εκπροσώπων των συνταξιούχων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Μετά την παρέλευση της προθεσμίας για την υποβολή παραιτήσεων και δεδομένου ότι ουδείς απέσυρε την υποψηφιότητά του, οι υποψηφιότητες έχουν ως εξής:..

Τα μυστικά ραντεβού του Ψυχάρη με τους ισχυρούς...

Ενα ευρύ κύκλων επαφών με επιχειρηματίες και παράγοντες της αγοράς έχει ξεκινήσει ο Σταύρος Ψυχάρης προς την κατεύθυνση αναζήτησης χρηματοδότη. Οπως αναφέρει άτομο από το στενό περιβάλλον του, το αφεντικό του ΔΟΛ έχει κάνει -εν κρυπτώ- το τελευταίο διάστημα πέντε πολύ σοβαρά ραντεβού με ανθρώπους ισχυρούς που έχουν προσβάσεις στην «αγορά», επιχειρηματίες και παράγοντες με επιρροή, παρέμβαση και οικονομική ισχύ...
 Σε όλους αυτούς ο Σταύρος Ψυχάρης πέραν του ότι αιτείται την οικονομική συνδρομή τους, αναλύει και το σχέδιο εξαγοράς του εκδοτικού..

Kontra παράλειψη

Tέλος η τηλεοπτική εκπομπή για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο

Το βιογραφικό του νέου προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, στάλθηκε -με αφορμή την εκλογή του- στους πολιτικούς συντάκτες.
Αν και δεν είναι απαραίτητο σε ένα βιογραφικό να αναφέρονται όλα τα επαγγελματικά βήματα του κατόχου του, ίσως έχει τη σημασία της μια παράλειψη. Στο βιογραφικό δεν αναφέρεται ότι εδώ και περίπου δύο μήνες ο Θ. Θεοχαρόπουλος παρουσιάζει πολιτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel...
Στο μεταξύ, συγχαρητήρια επιστολή εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος έστειλε στον Θ. Θεοχαρόπουλο για την εκλογή του ο..

Εκλεβαν ρεύμα στο Mega!

Ποινική δίωξη για «πειραγμένο» ρολόι της ΔΕΗ που κατέγραφε μικρότερη κατανάλωση

Ποινική δίωξη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος κατ΄εξακολούθηση άσκησε η αρμόδια Εισαγγελία, μετά από τη διαπίστωση ότι είχε παραβιαστεί η παροχή της Τηλέτυπος MEGA AE, και «έγραφε» μικρότερη κατανάλωση.
Τα σχετικά στοιχεία έδωσε, μέσω εγγράφου στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Ραχήλ Μακρή.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνει τους δύο βουλευτές ότι τον περασμένο Ιούλιο (4.7.2014) είχε κατατεθεί ερώτηση από την βουλευτή Ραχήλ Μακρή με θέμα αν υφίσταται ρευματοκλοπή μειωμένης καταγραφής μετρητή της εταιρείας Τηλέτυπος MEGA AE. Η συγκεκριμένη ερώτηση..

Γιατί ο Αλαφούζος θέλει να «κουρέψει» τους Λυριτζή-Οικονόμου;

Ετοιμοπόλεμος ο Γιώργος Αυτιάς που περιμένει αλλαγές στο ΣΚΑΪ

Το ότι οι σχέσεις των δύο παρουσιαστών της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ Λυριτζή - Οικονόμου με τον Γιάννη Αλαφούζο δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές τα τελευταία χρόνια είναι γνωστό σε όλους. Μάλιστα, κάποιες φορές έγιναν σκέψεις για αντικατάστασή τους από τον Γιώργο Αυτιά, αλλά δεν προχώρησαν.
Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν συγχωρεί στον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου ότι δεν κρύβουν τα φιλο - Ολυμπιακά τους αισθήματα.
Μάλιστα, στο παρελθόν είχε πει δημοσίως σε φιλάθλους του Παναθηναϊκού που του είχαν παραπονεθεί ότι θα προτιμούσε να έχει δύο Παναθηναϊκούς στο συγκεκριμένο πόστο. Φαίνεται, λοιπόν, ότι την επόμενη σεζόν θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει την επιθυμία του διά της..

Αυγή: οι εργαζόμενοι εξέλεξαν τον διευθυντή τους

Mετά την εκλογή και την είσοδο του Νίκου Φίλη στη Βουλή η εφημερίδα Αυγή παρέμενε χωρίς διευθυντή και την «έτρεχαν» οι διευθυντές σύνταξης Σταύρος Καπάκος και Κώστας Νικολακάκος (φωτο).
Κατόπιν ήρθε η πρόσληψη Καπάκου στην ΕΡΤ
 με σύμβαση μετακλητού υπαλλήλου με στόχο την κάλυψη των αναγκών του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου και με αντικείμενο την επιμέλεια του τηλεοπτικού προγράμματος και ειδικότερα των ενημερωτικών εκπομπών.
Ετσι φτάσαμε στον Κωστή Νικολακάκο που εκλέχτηκε νέος διευθυντής της «Αυγής» καθώς οι..

Γιατί κυριαρχεί το εργοδοτικό μπλοκ στην ΕΣΗΕΑ

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή για το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ:

Nα σπάσουμε την κυριαρχία
του εργοδοτικού-μνημονιακού μπλοκ στην ΕΣΗΕΑ

Την ανησυχητική κυριαρχία του αντιδραστικού-μνημονιακού-εργοδοτικού μπλοκ στο χώρο των ΜΜΕ αποτύπωσαν τα αποτελέσματα των εκλογών για το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Παράλληλα, όμως, φάνηκε ότι το ρεύμα της αντίστασης και του αγώνα παραμένει ζωντανό και υπολογίσιμο – παρά την προφανή δυσαρέσκεια που υπάρχει για τις παρατάξεις της κυβερνητικής και παραδοσιακής Αριστεράς (Συσπείρωση και Δημοσιογραφική Συνεργασία-ΠΑΜΕ), που είδαν τις δυνάμεις τους να υποχωρούν σημαντικά.
Η εκλογική επιρροή της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή αυξήθηκε σημαντικά, με 353 ψήφους, 11,6% και μία έδρα στο νέο ΔΣ – έναντι 250 ψήφων, 7,9% και καμίας έδρας το 2013. Ωστόσο, είναι φανερό ότι δεν υφίσταται λόγος θριαμβολογίας. Οι συσχετισμοί, εντός και εκτός ΔΣ, είναι εξαιρετικά δυσμενείς και τα περιθώρια ανατροπής τους στενά, καθώς το νέο κατεστημένο είναι πολύ ισχυρό..

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ένα (τρελο)dream μιας (τρελο)team!

Η ιδέα ξεκίνησε από την τσατίλα του Νίκου. Του γύρισε (για πολλοστή φορά) το μάτι με κάτι που διάβασε στο διαδίκτυο, σήκωσε το τηλέφωνο και πήρε τον Βέργη: «Ρε Βασίλη γιατί δεν μαζευόμαστε να βγάλουμε ένα site των συντακτών;»
Να μαζευτούμε Νίκο μου πέντε έξι άτομα, να βγάλουμε ένα site των… είκοσι, όπως θα έλεγε και ο Βαμβακούλας. Όμως ευκολότερα συγκεντρώνεις τσιπούρες για διαμαρτυρία στην ακτή παρά δημοσιογράφους που έχουν κλείσει τα –άντα και τα –ήντα! Δουλειά που δεν «πληρώνεται», πόσο μάλλον να πληρώνεις! Φανταστείτε ότι ένας από αυτούς που δεν «συγκεντρώθηκαν» τελικά ήταν ο Νικόλας ο οποίος είχε την ιδέα για τη δημιουργία του εγχειρήματος. Ποτέ δεν είναι αργά, όμως. Μακάρι να έρθει κάποια στιγμή στην παρέα.
Τέλος πάντων. Ο Βασίλης το σκέφτηκε (ο θεός να την κάνει σκέψη), άρχισε τα τηλέφωνα, η Όλγα έβαλε την παροιμιώδη ευγένεια και το σπίτι, ο Στέφανος την τέχνη στους καφέδες, ο «Κόγκα» την όρεξη για τα γλυκά που εμφανίστηκαν, ο Λάκης την δημιουργική γκρίνια, ο «Ασημακο» την..

Τι τρέχει με τον «Πήγασο»;

Οι διαρροές και τα σενάρια για το εκδοτικό συγκρότημα του Μπόμπολα

Δεν είναι μόνο η απροθυμία της οικογένειας Μπόμπολα να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο MEGA που αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της 25ης Μαΐου… Είναι και οι εκκρεμείς αποφάσεις της οικογένειας για την τύχη του ΠΗΓΑΣΟΥ. Εδώ οι απόψεις στο εσωτερικό της φαίνεται να είναι αντικρουόμενες
Οι συνομιλητές του Φώτη Μπόμπολα εσχάτως αναφέρουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τον επιχειρηματία σε σχέση με το αύριο της εκδοτικής εταιρίας, χωρίς να αποκλείουν ακόμη και τα πιο δυσοίωνα σενάρια: «Σκέφτεται ακόμη και το άρθρο 99 για τον ΠΗΓΑΣΟ» λένε χαρακτηριστικά όσοι έχουν γνώση των συζητήσεων και την..

Αποχωρήσεις και αλλαγές στον όμιλο του Χρήστου Μεμή

Aρχισαν οι αλλαγές και οι αποχωρήσεις από τον διαδικτυακό ενημερωτικό όμιλο του Χρήστου Μεμή και συγκεκριμένα στα σάιτ protagon και το «ομόσταβλο» bostanistas, μετά την αλλαγή στη μετοχική του σύνθεση και την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου από το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ.
Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και αναδιάρθρωσης της εταιρείας εντάσσεται και η αποχώρηση της δημοσιογράφου και διαχειρίστριας των εκδόσεων Ποταμός,  Αναστασίας Λαμπρία - λέγεται ότι ήταν αυτή που ενέπνευσε τον (πρώην ιδιοκτήτη του protagon) Σταύρο Θεοδωράκη να ονομάσει το κόμμα του «Ποτάμι», ενώ είχε συμπεριληφθεί και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού.
Την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τα δύο σάιτ («ας κλείσουμε την πόρτα σφυρίζοντας...») την ανακοίνωσε η ίδια η κυρία Λαμπρία  με χθεσινή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook (την είδαμε στο enimerosi24), όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σήμερα ήταν η τελευταία μου μέρα διεύθυνσης και συνεργασίας με..

Η Ζαμπέτογλου ξαναβγάζει το Down Town του Κωστόπουλου

Ξανά στα περίπτερα το lifestyle περιοδικό Down Town, η κυκλοφορία του οποίου σταμάτησε προ τριετίας με την χρεοκοπία της ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου.
Το Down Town αναμένεται να επανακυκλοφορήσει από ομάδα πρώην εργαζομένων (Ζαμπέτογλου, Αναγνωστόπουλος κ.α.) στο περιοδικό, που απέκτησαν το σήμα του καθώς συμμετείχαν στη διαδικασία δημόσιου πλειστηριασμού.
Την είδηση περί επανέκδοσης του περιοδικού δημοσιοποίησε η δημοσιογράφος και πρώην στέλεχος του Down Town, Νάνσυ Ζαμπέτογλου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. συγκεκριμένα η Ζαμπέτογλου έγραψε χθες στο fb:
«Δεν ξέρω πώς να το ανακοινώσω... Γιατί για μας δεν υπάρχουν λόγια... Πρακτικά σήμερα αποκτήσαμε μέσω δημόσιου πλειστηριασμού το σήμα του περιοδικού Downtown για να το βγάλουμε ξανά στα περίπτερα. Ουσιαστικά αποκτήσαμε ξανά ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Αυτό..

ΕΡΤ: με Πάνο Χαρίτο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Από την Πέμπτη στον «αέρα» με νέο πρόγραμμα

«Η ΕΡΤ επιστρέφει με αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση, με δελτία ειδήσεων που εστιάζουν στην αντικειμενική παρουσίαση της επικαιρότητας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, αλλά με τρόπο που τιμά και υπολογίζει τον πολίτη». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΡΤ που βγαίνει κανονικά πλέον στον «αέρα» την ερχόμενη Πέμπτη με τα σήματα ΕΡΤ-1, ΕΡΤ-2 και ΕΡΤ-3 με τον Πάνο Χαρίτο στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στις 9 το βράδυ.
Πιο αναλυτικά από πλευρά προγράμματος, η «Πρωινή ενημέρωση» της ΕΡΤ ξεκινά με τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά να ανοίγουν από τις 06.00 το πρωί (μέχρι και τις 08.00) το..

Ο Εξοχώτατος κύριος Γ. Α. Παπανδρέου έβγαλε τη μάσκα του... Ελενόπουλου

- «Πόλεμος» ΓΑΠ - Ιγνατίου με αφορμή το βιβλίο «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή»
- Ελενόπουλος: Ωραίες οι ιστοριούλες του Ιγνατίου

Το Νοέμβριο του 2009, σε μυστική σύσκεψη στο Λουξεμβούργο, οι Ευρωπαίοι παρέδωσαν στον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κείμενο 5 σελίδων για αντιμετώπιση της κρίσης το οποίο απέκλειε το ΔΝΤ προτείνοντας τη σύναψη ενός μίνι μνημονίου χωρίς την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Την πρόταση αυτή, φέρεται ότι απέρριψε ο τότε πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου...
Αυτό αποκαλύπτει μεταξύ πολλών άλλων ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στο βιβλίο του με τίτλο «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή» (Εκδόσεις Λιβάνη), όπου συνθέτει τα εφιαλτικά γεγονότα και το άγνωστο παρασκήνιο που οδήγησαν την Ελλάδα στην μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των ευρωπαίων δανειστών.
Ο Μ. Ιγνατίου με τις αναφορές του στις άγνωστες πτυχές των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, προκάλεσε (σε πρώτη φάση γιατί μάλλον έχει και συνέχεια) την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου και του εκπροσώπου του Γ. Ελενόπουλου...

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Nέες εφημερίδες από Τράγκα και Φιλιππάκη!

«Ανεξαρτησία» και «Ελευθερία» (αντίστοιχα) τα ονόματα αυτών

Εντονη κινητικότητα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στον χώρο των media, κυρίως σε παρασκηνιακό επίπεδο, όπως προκύπτει από στοιχεία του τμήματος κατοχύρωσης σημάτων του υπουργείου Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης («Espresso», «Δημοκρατία» και «Εστία») και Γιώργος Τράγκας («Crash»), πέραν των εντύπων που ήδη διαθέτουν, φαίνεται ότι κάνουν σχέδια και για τη μεταμνημονιακή εποχή. Μόνο, έτσι, μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ήδη έχουν κατοχυρώσει τίτλους που παραπέμπουν στη μετα-Μνημόνιο εποχή.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Φιλιππάκης έχει κατοχυρώσει τον τίτλο «Ελευθερία», ο οποίος έχει ευθεία αναφορά στην ιστορική εφημερίδα που εκδιδόταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Τράγκας, που επίσης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την έκδοση ημερήσιας..

Και ξαφνικά τα ΝΕΑ θυμήθηκαν το «Kosmos FM»

«Χωρίς κόσμο ο Kosmos» έγραψε ο Μικροπολιτικός (η πιο δημοφιλής στήλη της εφημερίδας «Τα Νέα») αναφερόμενος επιπλέον στον «σουρεαλισμό στο ραδιομέγαρο».
Και όλα αυτά επειδή στις 31 Μαΐου έληξαν οι συμβάσεις των παραγωγών που έκαναν εκπομπή στο σταθμό (και στο Τρίτο Πρόγραμμα) και δεν ανανεώθηκαν. «Η νέα διοίκηση της ΕΡΑ», γράφει η εφημερίδα, «ήταν ενήμερη για την άφωνη επόμενη ημέρα στους εν λόγω σταθμούς. Δηλαδή, από την 1η Ιουνίου πέντε από τους εννέα παραγωγούς στο καθημερινό πρόγραμμα του Kosmos σταμάτησαν διότι δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με την εταιρία από την οποία η κρατική ραδιοφωνία τους μίσθωνε».
Δείτε ποια πράγματα τον ενοχλούν τον Μικροπολιτικό που, φυσικά, δεν κάνει... μικροπολιτική: Όχι το γεγονός πως η κρατική ραδιοφωνία μισθώνει εργαζόμενους αλλά που δεν ανανεώνει τη..

O Στ. Καπάκος κρατάει τα «μπόσικα» στην ΕΡΤ

«Απελευθερωτές» κατά «προσκυνημένων» 

Την ώρα που οι εργαζόμενοι αποκαθήλωναν τη «ΝΕΡΙΤ» από τις πινακίδες στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, κάποιοι συμπεριφέρονται ως «απελευθερωτές» της ΕΡΤ οδηγώντας σε απελπισία τους διοικούντες.
Οπως γράφει το aixmi σε καθημερινή βάση πλέον παρελαύνουν στο γραφείο του προσωρινού γενικού διευθυντή Ενημέρωσης Κώστα Χαλβατζάκη, διεκδικώντας θέσεις και ρόλους στη νέα τάξη πραγμάτων, ενώ ταυτόχρονα θέτουν βέτο για άλλους εργαζόμενους που δούλεψαν για τη ΝΕΡΙΤ.
Ο επικεφαλής της προσπάθειας Σταύρος Καπάκος, σοβαρός δημοσιογράφος και νηφάλιος άνθρωπος, προσπαθεί να κρατήσει τα «μπόσικα» μέσα στη θύελλα και να εμποδίσει τη σημερινή..

Το πλοίο έφυγε σε ώρα Μενεγάκη...

...για να μην το χάσει η εθνική μας παρουσιάστρια

Eκατοντάδες συμπολίτες μας, ταλαιπωρήθηκαν την Κυριακή το πρωί στο λιμάνι της Ραφήνας, με αδιευκρίνιστη καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου ακτοπλοϊκής εταιρείας.
Η προγραμματισμένη αναχώρηση ήταν για τις 7.50πμ, αλλά το πλοίο “έλυσε”, τουλάχιστον 40 λεπτά μετά.
Στις 8.30πμ περίπου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα μαύρο jeep με φιμέ τζάμια, μπήκε με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα στο πλοίο και αμέσως το καράβι, ανέβασε την μπουκαπόρτα και αναχώρησε.
Στο jeep επέβαινε η Ελένη Μενεγάκη, η οποία φέρεται πως τηλεφώνησε και έδωσε “εντολή” να την περιμένουν να έρθει. Δεκάδες ήταν οι ενοχλημένοι επιβάτες του πλοίου που αμέσως έσπευσαν..

Σαμπράκος και Τσώχος στη Live Sport

Ο Βασίλης Σαμπράκος (αριστερά στη φωτογραφία) και ο Μιχάλης Τσώχος είναι τα δυο νέα ονόματα στη δυνατή δημοσιογραφική ομάδα της Live Sport, της πιο σταθερής κυκλοφοριακά αθλητικής (και όχι μόνο) εφημερίδας που αντέχει στις μεγάλες κατολισθήσεις του ημερήσιου Τύπου. Σαμπράκος και Τσώχος διέκοψαν πρόσφατα τη συνεργασία τους με την SportDay, της οποίας υπήρξαν τακτικοί αρθρογράφοι και παλιότερα κορυφαία διευθυντικά στελέχη.
Η παρουσία τους στη Live Sport αναμένεται ενισχύσει την προσπάθεια της σχετικά νέας εφημερίδες (τριών μόλις χρόνων) για την παγίωσή της στις κορυφαίες κυκλοφοριακά θέσεις. Ήδη η Live συναγωνίζεται καθημερινά με αξιώσεις – και συχνά προηγείται – τα άλλα δυο αθλητικά μη συλλογικά έντυπα (Goal News, SportDay), με.. 

«Έβγα έξω ρε! Δεν θέλω ανάπηρους στο ταξί μου»!

Toυ Αντώνη Σκορδίλη

“Έβγα έξω ρε από εδώ. Δεν θέλω ανάπηρους στον χώρο μου, στο ταξί μου”.
Ήταν δυο μετά τα μεσάνυχτα, 25/5, περιοχή Νέας Σμύρνης. Ούρλιαζε οδηγός ταξί, απευθυνόμενος σε επιβάτη με κινητική αναπηρία που μόλις είχε επιβιβαστεί στο πίσω κάθισμα για να επιστρέψει σπίτι του ύστερα από μια πολύ κοπιαστική βραδιά.
“Θα αστειεύεσαι άνθρωπέ μου, άντε μπράβο ξεκίνα”.
Ποιος αστειεύεται ρε. Θα δεις τι θα πάθεις” : Η άγρια ανταπάντηση του οδηγού ταξί συνοδευόμενη από την απειλή προσφοράς ενισχύσεων από ετοιμοπόλεμους συναδέλφους – “σε ένα λεπτό θα είναι δέκα εδώ” – απευθυνόταν τόσο στον επιβάτη όσο και στους τέσσερις άναυδους φίλους του που ήταν εκεί για να μη περιμένει το ταξί χωρίς παρέα. “Κατέβα ρε, δεν θέλω ανάπηρους στο ταξί μου. Γιατί ρε αλήτες δεν μου είπατε ότι θα παραλάβω ανάπηρο;”.
Ο επιβάτης που ενώπιον της απειλής ακόμα και ξυλοδαρμού υποχρεώθηκε εσπευσμένα να..

Ανακατατάξεις στο συγκρότημα Φιλιππάκη

Τι κρύβει η έλευση Μιχελάκη και ποιος είναι ο (νέος) ρόλος Μουλίνου με την έκδοση της «Ελευθερίας»

Aνακατατάξεις στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του Γιάννη Φιλιππάκη (Δημοκρατία, Espresso, Εστία κλπ) μετά και την ένταξη στο στελεχιακό δυναμικό του Γιάννη Μιχελάκη.
Ο πρώην υπουργός επέστρεψε στη δημοσιογραφία (τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;) καθώς ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης του ανέθεσε επιτελικό ρολο στην εφημερίδα «Δημοκρατία».
Η έλευση Μιχελάκη στην Ερατοσθένους προκάλεσε μια μικρή αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζόμενους και δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το ποιος θα κάνει κουμάντο στην «Δημοκρατία». Κι αυτό γιατί ο Χρίστος Μουλίνος δεν φαίνεται διατεθειμένος (και δικαίως) να απεμπολήσει κανένα από τα (διευθυντικά) δικαιώματά του, καθώς είναι αυτός που τρέχει (και μάλιστα με επιτυχία) εδώ και πολλά χρόνια το δημοσιογραφικό συγκρότημα Φιλιππάκη.
Τα ερωτήματα πολλαπλασιάστηκαν καθώς στον Γιάννη Μιχελάκη - παρά τη στενότητα χώρου..

Αντισυνταγματική η προνομιακή μεταχείριση των φοροφυγάδων

του Κώστα Χρυσόγονου

Το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ισότητα στα δημόσια βάρη ορίζει ότι : «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Η συνταγματική αυτή διάταξη, στο πεδίο εφαρμογής της οποίας εμπίπτουν προεχόντως τα φορολογικά βάρη, επιβάλλει την ίση μεταχείριση των όμοιων και άνιση μεταχείριση των ανόμοιων περιπτώσεων, και κριτήριο γι’ αυτό αποτελεί η φοροδοτική ικανότητα, δηλαδή οι οικονομικές δυνατότητες του κάθε πολίτη. Άλλες διατάξεις του Συντάγματος, όπως επί παραδείγματι η προστασία της οικογένειας, των αναπήρων, των πασχόντων ή η προαγωγή της οικονομίας ορεινών και νησιωτικών περιοχών, θα μπορούσαν επίσης να δικαιολογήσουν τυχόν διαφοροποιημένη μεταχείριση. Πέραν αυτών όμως, άλλα κριτήρια δεν μπορούν να αποτελέσουν θεμιτό λόγο..

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ο Αγγελόπουλος... φτωχαίνει κι ο Ψυχάρης το γλεντάει!

Τι απαντάει ο επιχειρηματίας στις αποκαλύψεις του «Βήματος» για τα δυο Drill ships

Nέο επεισόδιο στο μέτωπο που έχει ανοίξει ο Σταύρος Ψυχάρης με τον επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο και τη σύζυγό του Γιάννα. Η εφημερίδα «Το Βήμα» μετά τα πρωτοσέλιδά της για τον περίφημο «Ξαφνικό έρωτα της πλουτοκρατίας με τον κ. Τσίπρα» και το «Πόσο πλούσια είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου;», επανήλθε και στο θέμα των (αποτυχημένων) επιχειρηματικών κινήσεων του συζύγου της.
Συγκεκριμένα το «Βήμα» σε σημερινό του πρωτοσέλιδο αναφέρεται στο «πως ο Θ. Αγγελόπουλος έχασε τα πλοία-γεωτρύπανα». Το ρεπορτάζ του Βασίλη Κώτση αποκαλύπτει ότι ο επιχειρηματίας έχασε δύο πλωτά γεωτρύπανα (χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη πετρελαίου) καθώς δεν κατάφερε να αποπληρώσει εγκαίρως τόκους ομολόγου μερικών δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα η γενική συνέλευση του Metro Exploration Holding Corporation, που ελέγχει τα δύο Drill ships, να αποφασίσει με συντριπτική πλειοψηφία τη μεταβίβαση σε αυτούς των μετοχών της εταιρείας!..
Ο Θ. Αγγελόπουλος έσπευσε να απαντήσει στην αποκάλυψη του Ψυχάρη  με μια λιτή..

Όσο φοβόμαστε το πατατράκ...

Του Θανάση Καρτερού

Κι αν δεν; Κι αν δεν προσχωρήσουν στον ρεαλισμό οι δανειστές; Κι αν αγνοήσουν την προειδοποίηση Τσίπρα, ότι ούτε ένας βουλευτής δεν θα ψήφιζε όσα προτείνουν; Κι αν δεν υπάρξει τελικώς συμφωνία, με όλα τα παρεπόμενα για την Ελλάδα και την Ευρώπη; Κι αν δεν επικρατήσει πνεύμα συμβιβασμού ή, ακόμα χειρότερα, αν αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει κανένα πνεύμα συμβιβασμού από κάποιες ισχυρές φράξιες των δανειστών; Και υπάρχει μόνο πνεύμα και πολιτική ταπείνωσης της κυβέρνησης και συνέχισης του εξανδραποδισμού; Τόσο απίθανο το έχετε;
Όλα παίζουν. Και τούτα και κείνα. Γιατί μπορεί να είναι πολύ κοντά μια συμφωνία. Αλλά δεν μπορεί κανείς και να αποκλείσει ένα "ατύχημα". Ή μια σκόπιμη μετωπική από κύκλους και συμφέροντα, που έχουν εμμονή με την τιμωρία της Ελλάδας. Και θεωρούν ότι το πιο αποτελεσματικό μάθημα για όλους τους ανυπάκουους της Ευρώπης θα είναι, πολιτικά μιλώντας, μια φωτογραφία του Τσίπρα να φιλάει το χέρι, ή άλλο.. 

Το «Αϊβαλί» κινδυνεύει

Δικάζεται το βραβευμένο βιβλίο του Soloùp

Κανένα έργο τέχνης δεν αποτελεί προϊόν παρθενογένεσης. Κάθε καλλιτέχνης ζει σε αυτόν τον κόσμο και με βάση τις προσλαμβάνουσές του, την παιδεία του, τα αισθητικά του κριτήρια, δημιουργεί τα δικά του έργα έχοντας προηγουμένως «διδαχθεί» από παλαιότερα. Ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, η τροποποίηση και η προσαρμογή έργων του παρελθόντος από νέους καλλιτέχνες γίνεται μαζικά. Αυτό έκανε και ο Soloùp (Αντώνης Νικολόπουλος). Και τώρα κινδυνεύει με βαριές ποινές.
Η ιστορία της τέχνης και, μέσα σ’ αυτήν, η ιστορία των κόμικς είναι γεμάτες από παραδείγματα καλλιτεχνών που βασίστηκαν σε προγενέστερα έργα για να δημιουργήσουν νέα έργα, πολλές φορές ισάξια ή και σπουδαιότερα των «πρωτοτύπων».
Η απόδοση των ευσήμων και η απότιση φόρου τιμής, η τροποποίηση, η προσαρμογή και η..

Μετακλητός στην ΕΡΤ ο Σταύρος Καπάκος

 Οι νέοι συντονιστές στην ΕΡΑ

Tην πρόσληψη με σύμβαση μετακλητού υπαλλήλου του δημοσιογράφου Σταύρου Καπάκου (νυν διευθυντή συνταξης της Αυγής), αποφάσισε η διοίκηση της ΕΡΤ με στόχο την κάλυψη των αναγκών του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου και με αντικείμενο την επιμέλεια του τηλεοπτικού προγράμματος και ειδικότερα των ενημερωτικών εκπομπών.
Επίσης, τοποθετήθηκαν προσωρινώς ως συντονιστές οι:
- Νικόλαος Τσιμπίδας, ως συντονιστής του Α΄ Προγράμματος Ραδιοφωνίας.
- Πανταζής Τσάρας, ως συντονιστής του Β΄ Προγράμματος Ραδιοφωνίας.
- Παναγιώτης Χρυσοστόμου, ως συντονιστής του Γ΄ Προγράμματος Ραδιοφωνίας και..

Και τηλεοπτική εκπομπή στον ευαίσθητο Βερύκιο

** Μετά το on air κλάμα του ευαίσθητου και συναισθηματικού δημοσιογράφου Δήμου Bερύκιου επ΄ ευκαιρία των γενεθλίων του αφεντικού Δημήτρη Κοντομηνά, του ανατέθηκε (για την επόμενη σεζόν) και η παρουσίαση εβδομαδιαίας εκπομπής σην τηλεόραση του Alpha. Το πιθανότερο είναι πως θα αντικαταστήσει την εκπομπή του Νίκου Μάνεση «60 λεπτά Ελλάδα».
 ** Γιγαντώνεται ο όμιλος του gazzeta καθώς ο Ροντόλφος Οντόνι (όπως γράφoυν τα Παραπολιτικά) προχώρησε στην εξαγορά τριών sites που ανήκαν σε παραδοσιακό εκδοτικό συγκρότημα. Θυμίζουμε οτι ο Oντόνι έχει εντάξει στον όμιλό του και τα sites του Πέτρου Κωστόπουλου, το ειδησεογραφικό koolnews και το λαιφσταϊλίστικο toratora.
** Ταυτόχρονα ο ιδιοκτήτης του gazzeta δείχνει εντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση..

Και χάρισμά τους τα βραβεία

«Πριν από λίγο μάθαμε πως μας βραβεύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ετήσιο βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη. Η βράβευση θα γίνει τον Οκτώβριο. Το θετικό ( το μόνο ) είναι πως θα μας δοθεί η δυνατότητα να ακουστεί η φωνή μας με ηχηρό τρόπο μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, με όλα εκείνα τα ατράνταχτα επιχειρήματα που αποδεικνύουν την βαρβαρότητα των πολιτικών της λιτότητας που εφήρμοσαν τόσο ωμά στην χώρα μας». Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε ο γιατρός Γιώργος Βήχας (φωτο), την αναγγελία της βράβευσης του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση όπως αυτή δημοσιεύθηκε από το Στρασβούργο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τίμησε φέτος με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 47 πολίτες και οργανώσεις από τα κράτη μέλη της ΕΕ, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές τους για τις κοινές..

Eρχονται και απολύσεις δημοσιογράφων στον ΑΝΤ1

O Κυριακού έδιωξε και τους τηλεφωνητές - Σε ιδιωτική εταιρία το τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού

Με τις απολύσεις όσων εργάζονταν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΑΝΤ1 και την κατάργηση του (ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρία η λειτουργία του απο τις αρχές της περασμένης εβδομάδας), ολοκληρώθηκε ο πρώτος μεγάλος κύκλος περικοπών και απολύσεων στον όμιλο της οικογένειας Κυριακού.
Η επόμενη φάση είναι η συρρίκνωση του ειδησεογραφικού τμήματος με απολύσεις δημοσιογράφων και ενδεχομένως στη συνέχεια με μείωση της διαρκείας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων κατά 30 λεπτά, απο τη νέα τηλεοπτική σεζόν!
Ωστόσο η πολιτική ρευστότητα και κυρίως η αδειοδότηση των καναλιών που επίκειται, ενδέχεται..

«Δυνατά» ονόματα στο πρώτο αθλητικό συνεταιριστικό σάιτ

Στον αέρα το Idreamteam.gr

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης ανέβηκε στο διαδίκτυο το πρώτο αθλητικό σάιτ που λειτουργεί σε συνεταιριστική βάση. Μια σημαντική σε αριθμό – και, κυρίως, σε κύρος – ομάδα αθλητικών συντακτών προχώρησε στο διαδικτυακό τόλμημα στοχεύοντας στην υπεύθυνη αθλητική ενημέρωση και στα άρθρα Γνώμης. Ο χρόνος προετοιμασίας του σάιτ ήταν σχετικά μικρός, η αρχική εντύπωση από πλευράς παρουσίασης και ανάδειξης των θεμάτων καλή και οι όποιες ατέλειες σε ένα εγχείρημα που γίνεται με τη διαδικασία του επείγοντος, αναπόφευκτες – αλλά σίγουρα αναστρέψιμες.
Η ονομασία του νέου σάιτ είναι i-dreamteam (idreamteam.gr, η διεύθυνσή του) και συνειρμικά δεν απέχει από την πραγματικότητα. Γιατί πρόκειται για μια δυνατή ομάδα, τον συντονισμό τής οποίας έχει αναλάβει ο Βασίλης Βέργης και την αποτελούν:..