ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΜEGAλος πανικός με τις συχνότητες

Το Mega κάθε βράδυ στο δελτίο ειδήσεων τείνει να καθιερώσει το ρεπορτάζ για τον καημό του...Καθώς φαίνεται δεν μπορούν να αντέξουν τις «ανατροπές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο τηλεοπτικό τοπίο». Μετά το ρεπορτάζ της Τετάρτης όπου η Ολγα Τρέμη με τρεμάμενη φωνή αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης για... "ανατροπές στο τηλεοπτικό τοπίο"και στα φτωχά κανάλια που σχεδιάζεται η αφαίμαξή τους, ήρθε και το νέο μήνυμα του Μεγάλου Καναλιού...
Αυτή τη φορά καταγγέλλει τη δημοπράτηση των συχνοτήτων. Η Ολγα Τρέμη αναφέρεται γενικώς και αορίστως σε επισημάνσεις παραγόντων της αγοράς, που φυσικά δεν κατονομάζει. Τονίζει μάλιστα ότι η κυβέρνηση ζητεί να διπλοπωλήσει το κράτος τις συχνότητες... Ξεχνώντας όμως να πει ότι κανείς.. δεν έχει...

Επιστρέφει το briefing

Την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επαναφέρει, κάνοντας πράξη την υπόσχεσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Η αίθουσα του briefing στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης επί της λεωφόρου Συγγρού, θα ξανανοίξει μετά από δυόμισι χρόνια, τη Δευτέρα, στις δωδεκάμιση το μεσημέρι, προκειμένου να υποδεχθεί τους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ.
Πρόθεση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και της κυβέρνησης ευρύτερα είναι να υπάρχει επίσημη όσο και ισότιμη ενημέρωση των συντακτών, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
Στις πρώτες σκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου, άλλωστε, είναι το briefing να γίνεται κάθε..

Αντίσταση με ματωμένα φιλέτα στη Χούντα της Αριστεράς

Στα χρόνια της Χούντας των Απριλιανών, οι άνθρωποι μαζεύονταν στα σπίτια και τραγούδαγαν αντάρτικα. Στα χρόνια της Αριστερής Χούντας- ναι, έχουμε Αριστερή Χούντα, το λένε κάθε πρωί ο Μπάμπης με τον Άρη- η αντίσταση γίνεται σε απομακρυσμένα κτήματα, με αστακούς, σαμπάνιες, φιλέτα και στο τέλος τραγουδάει ο Ρέμος. Μιλάμε για ακραίες καταστάσεις.
Κορυφαία πράξη αντίστασης ήταν ο γάμος γνωστού εφοπλιστή, το όνομα του οποίου δεν θα αποκαλύψουμε, για λόγους ασφαλείας. Αλιεύουμε την είδηση από έντυπα κοσμικά, που σε λίγο θα τα κρύβουμε μέσα στην ΑΥΓΗ, όπως κρύβαμε επί Απριλιανών την ΑΥΓΗ μέσα στα κοσμικά έντυπα (οι εντός παρενθέσεων σημειώσεις είναι δικές μας): «Τη σχέση του με τη ΧΔ, επισφράγισε ο εφοπλιστής ΓΛ, σε έναν γάμο χολιγουντιανής υπερπαραγωγής.
σοι παραβρέθηκαν στον γάμο, που έγινε στην Αγία Μαρίνα Εκάλης (σε μια από τις πλέον..

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ετοιμότητα για νέο πογκρόμ απολύσεων από εκδότες και καναλάρχες

Με την ευκαιρία του φετινού εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους των έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης και με αισθήματα αλληλεγγύης εκφράζει πλήρη στήριξη και συμπόρευση με όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της χώρας. 
Με δεδομένη τη δικαίωση των αγώνων της Ομοσπονδίας, των Ενώσεων Συντακτών και των άλλων Ομοσπονδιών και Ενώσεων του χώρου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να διατηρήσουμε ψηλά το αγωνιστικό φρόνημά μας και την ετοιμότητά μας, για τη δικαίωση και των άλλων βασικών και κύριων στόχων μας:
• Την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, τη μείωση της ανεργίας και ανακούφιση των ανέργων, την επέκταση του αγγελιοσήμου και στο διαδίκτυο, την αύξηση μισθών και συντάξεων, την επιστροφή στα Ταμεία μας των κλεμμένων αποθεματικών με το μνημονιακό PSI, τη διασφάλιση..

«Μακεδονία»: και δεν πληρώνουν και απολύουν

Ασυνεπής στην τήρηση των δεσμεύσεών της για ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας είναι η εργοδοσία της ΜΕΕ ΑΕ και οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Μακεδονία βλέπουν να αυξάνεται σταδιακά η καθυστέρηση στις πληρωμές τους.
Η ασυνέπεια αυτή, όπως και οι απειλές απολύσεων, κάθε άλλο παρά βοηθούν στη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ κήρυξε εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση στην εφημερίδα Μακεδονία, σε όλα τα περιοδικά ένθετα και την ιστοσελίδα της ΜΕΕ ΑΕ. από τις 09.00 της Παρασκευής 1 Μαΐου μέχρι τις 09.00 του Σαββάτου 2 Μαΐου 2015.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΜΕΕ ΑΕ, καλεί την εργοδοσία:
•Να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους.
•Να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.
 Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι της εφημερίδας Μακεδονία καταγγέλλουν:..

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τρέμη και Στραβελάκης είναι ενοχλημένοι με Παναγιωτόπουλο

Για τα όσα γράφει στην ιστοσελίδα του ο πρώην διευθυντής του καναλιού

Τόσο ο Νίκος Στραβελάκης όσο και η Ολγα Τρέμη σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους εκφράζουν την ενόχλησή τους γιατί ο πρώην διευθυντής του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας του αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα υπήρξε επικριτικός με το δελτίο του καναλιού της Μεσογείων.
Την ενόχλησή τους αυτή δεν την κρύβουν και μάλιστα έχει φτάσει μέχρι τα αυτιά του πρώην συνεργάτη τους, και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε..

Η ΕΤΗΠΤΑ, τα αποθεματικά και η «στοχοποίηση»

Ανακοίνωση του προεδρείου της ΕΤΗΠΤΑ σχετικά με την απόφαση της μεταφοράς διαθεσίμων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:

Το Προεδρείο του Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ οφείλει να γνωστοποιήσει στα μέλη της, μετά από διάφορες αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα εξής:
Πράττει και θα πράττει πάντα σύμφωνα με το εθνικό και κλαδικό συμφέρον.
Η απόφαση για μεταφορά διαθεσίμων του Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε. στην ΤτΕ αφορά το 20% των διαθεσίμων και μόνο, πράγμα που εσκεμμένα αποκρύφτηκε για δημιουργία εντυπώσεων. Τα δε αποθεματικά παραμένουν ως έχουν.
Η προσπάθεια στοχοποίησης μελών του Δ.Σ. αποτελεί φασιστική μέθοδο, που όταν..

Κερδίζω μέσα σε μια μέρα ό,τι έχασα σε μια στιγμή...»

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, σχεδόν δύο χρόνια μετά το πραξικοπηματικό μαύρο της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, ήρθε να κλείσει έναν κύκλο ανομίας, αδικίας και φυσικά ανεργίας. Είναι η στιγμή της δικαίωσης ενός ανυποχώρητου αγώνα μερικών εκατοντάδων ανθρώπων που δεν δελεάστηκαν από τις συμβάσεις της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ. Είναι μέρα νίκης για τους αγωνιστές της ERTopen, που δεν άφησαν ούτε στιγμή την απογοήτευση να υπερκεράσει την αξιοπρέπειά τους. Αντί ενός ακόμη έντυπου λογιδρίου για το νομοσχέδιο του Νίκου Παππά και της κυβέρνησης, θα προτιμήσω να μεταφέρω τα μηνύματα τεσσάρων καλών συναδέλφων που είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ. Ο λόγος δικός τους:..

Μην μας φορολογήσετε γιατί θα κάνουμε απολύσεις...

Ο Δ. Μάρης, η επιβολή φόρου 20% σε όλες τις online διαφημίσεις και οι διαδικτυακοί εκδότες

Μην μας φορολογήσετε γιατί θα μεταναστεύσουμε στο εξωτερικό. Χώρια που όσοι μείνουν  θα αναγκαστούν για να ισοσταθμίσουν τα έξοδα λειτουργίας, να προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων.... Αυτά (τα ολίγον εκβιαστικά) που αφορούν τα ελληνικά online media αναφέρονται, πάνω- κάτω, σε άρθρο της Huffington Post Greece του Δημήτρη Μάρη που τυγχάνει και πρόεδρος της Ενωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ). Ο Μάρης με επιστολή του ζητάει από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά την απόσυρση ρύθμισης για επιβολή φόρου 20% σε όλες τις online διαφημίσεις. Οι εκδότες διαδικτύου καλούν την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, αλλά να προηγηθεί διάλογος».
 Το άρθρο της HPG, υπό τον τίτλο «Η άγνοια της κυβέρνησης απορρυθμίζει τα ελληνικά on line media και δίνει φορολογική ασυλία στις πολυεθνικές», (σε κάποια πράγματα έχει δίκιο), αναφέρει..

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Καβγάδες, γκρίνιες και μιζέρια στο επιτελείο του Mega...

Ο Στραβελάκης επικρίνει διευθυντές και αρχισυντάκτες...  - Συμφωνία των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Βαρύ το κλίμα στο κανάλι της Μεσογείων με τους δημοσιογράφους να έχουν φτάσει τα όριά τους. Στην πίεση της δουλειάς στο Mega έρχεται να προστεθεί και η καθημερινή μιζέρια που απορρέει από τους καβγάδες και την ένταση στα ανώτερα κλιμάκια του καναλιού. Οι εργαζόμενοι είναι οι μόνιμοι αποδέκτες της γκρίνιας των προϊσταμένων τους. Κάτι η φημολογία για περικοπές, απολύσεις και η αδυναμία χρηματοδότησης, κάτι τα πολύ χαμηλά νούμερα συνολικά του καναλιού και ειδικότερα του δελτίου, και η γκρίνια έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.
Οι καυγάδες και η διαρκής ένταση είναι καθημερινό φαινόμενο και ξεκινούν από νωρίς το πρωί,..

«Είναι ωραία να πέφτεις- αν αντέχεις να πέφτεις ίσως μάθεις να πετάς τελικά»

Είναι λίγο εφιαλτικό. Πριν από 24 ώρες όσο ακόμα είσαι σε διαπραγματεύσεις στη Λετονία το Bloomberg μεταδίδει ότι οι ομόλογοί σου σε χαρακτήρισαν «ερασιτέχνη» και «τζογαδόρο».
Αποφεύγεις να πας στο δείπνο μαζί τους, αποφεύγοντας προφανώς και τα ξινά επιτραπέζια σχόλια σε αυτό το, επικοινωνιακό καταρχάς, παιχνίδι των «18 εναντίον του απολωλότος προβάτου». Επιστρέφεις και σε αναμένει το χρυσωμένο χάπι του υποβιβασμού σου - αν και έως τώρα είναι βέβαιο ότι δεν έκανες του κεφαλιού σου αλλά ό,τι συμφωνήθηκε κάθε φορά απ΄όλη την αρμόδια κυβερνητική ομάδα.
Ακολουθούν οι ταπεινωτικές θριαμβολογίες των Ευρωπαίων συνομιλητών σου (Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί: «Η αποχώρηση Βαρουφάκη είναι καλό μήνυμα για τις διαπραγματεύσεις». Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ: «Η υποβάθμιση Βαρουφάκη θα επιταχύνει τις διαδικασίες..».) Και το βελούδινο μεν, άδειασμα δε, εκείνου που..

«Μέσα, Επικοινωνιακό Σύστημα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» στο Πάντειο

Από τις 6 έως τις 8 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ) συνέδριο με θέμα «Μέσα, Επικοινωνιακό Σύστημα και Βιώσιμη Ανάπτυξη». Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 29 εισηγήσεις από ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο πεδίο της ενημέρωσης και επικοινωνίας, 7 ψηφιακές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί από φοιτητές, ενώ θα λάβουν χώρα 5 συμπόσια με συμμετοχή 23 ομιλητών.
Επιδίωξη του συνεδρίου είναι να εξετάσει τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στα Μέσα και στο επικοινωνιακό σύστημα και την επίδρασή τους σε μια στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης..

Στην ουρά για κανάλι Γιάννα, Μαρινάκης, Γιαννακόπουλος

Η αδειοδότηση τηλεοπτικών συχνοτήτων φέρνει νέους «παίχτες» στα κανάλια

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, αλλά και στη φορολόγηση των τηλεοπτικών διαφημίσεων, πράγμα που πυροδοτεί εντάσεις με τους ιδιοκτήτες των καναλιών.
Οι σχετικές ρυθμίσεις αναμένεται να περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα συζητηθεί αύριο Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.
Όπως λέγεται, από τους διαγωνισμούς για τις τηλεοπτικές άδειες η κυβέρνηση αναμένει έσοδα 350 εκατ ευρώ, και από τη φορολόγηση των διαφημίσεων έσοδα 50 εκατ ευρώ.
Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, που καταγγέλλει σχεδόν σε καθημερινή βάση..

Σε τρία λεπτά και 48 δευτερόλεπτα πήραν απόφαση...

...για μεταφορά διαθεσίμων εκατ. ευρώ στην ΤτΕ - Ευρωσύστημα

Στη βιασύνη τους δεν περίμεναν ούτε τον Μυλωνά!

 - από το μπλογκ της Aνασυγκρότησης

Τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δείχνουν την κατρακύλα που έχει πάρει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι πρόθυμοι που τον στηρίζουν...
Έκαναν διοικητικό συμβούλιο στις 15:00 - κι αυτό κατά παρέκκλιση της "συνηθισμένης" ώρας, περί τις 13:00 - για το λόγο ότι από νωρίς έξω από το κτίριο του ΕΤΑΠ υπήρχαν εργαζόμενοι - ασφαλισμένοι για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους για την αρπαγή των διαθεσίμων...
Στις 15:04 ακριβώς, περί τους τριάντα εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, ο πρόεδρος της ΠΕΛιθογράφων, συνδικαλιστές της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΠΗΕΑ μπήκαν στην αίθουσα των συμβουλίων για να καταθέσουν την διαφωνία τους και βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων...
Στα 3΄48΄΄ που μεσολάβησαν, οι παρευρισκόμενοι διορισμένοι σύμβουλοι, κατά δήλωση της..

Δικαιώθηκε ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ

«Το είπαμε και το κάναμε. Ανοίγουμε και πάλι την ΕΡΤ! Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τον υπέροχο αγώνα!», έγραψε στο facebook η Αννέτα Καββαδία μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και ανέβασε φωτογραφία (αριστερά) των εργαζομένων μαζί με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ψηφίστηκε χθες στη Βουλή υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ΑΕ και τροποποίηση του άρθρου 48 του κ.ν. 21901920 κ.α. διατάξεις».
«Ολοκληρώθηκε μια συζήτηση στην οποία έγινε πολύ πλούσια διαβούλευση» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος σημείωσε ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι να αποκατασταθεί σε όλα τα επίπεδα το αίσθημα δικαίου ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι ξεκινάει μια καινούργια μέρα και θα γίνει ένα βήμα στο τηλεοπτικό τοπίο από αυτά που γίνονταν μέχρι τώρα.
Προηγήθηκε ομιλία της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε από..

«Έφυγε» ο πρωτοπόρος του art design Γιάννης Ν. Κορωναίος

Από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 74 ετών, πέθανε ο σκιτσογράφος και art designer Γιάννης Ν. Κορωναίος.
Ο Γιάννης Κορωναίος γεννήθηκε το 1941 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνογραφία και γραφικές τέχνες στη Σχολή Δοξιάδη. Ασχολήθηκε με τη σκηνογραφία αρχικά ως μαθητής και στη συνέχεια ως βοηθός του Γιάννη Τσαρούχη για τρία χρόνια. Το αισθητικό του ταλέντο αναπτύχθηκε δίπλα στο ζωγράφο και εικαστικό Σπύρο Βασιλείου, καθώς και τον ζωγράφο και χαράκτη Τάσσο.
Τον κέρδισαν, όμως, οι γραφικές τέχνες και από το 1965 αρχίζει μία σπουδαία καριέρα σχεδόν πέντε δεκαετιών στο χώρο της γραφιστικής και της σχεδίασης εντύπων, κατά τη διάρκεια της οποίας άφησε έντονα το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα και άνοιξε δρόμους στο σχεδιασμό των εντύπων στον Ελληνικό Τύπο. Επιμελήθηκε πλήθος εξωφύλλων βιβλίων και αφισών και εργάστηκε ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος σε εφημερίδες και περιοδικά.
Το 1973 άρχισε η συνεργασία του με την εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ως σκιτσογράφος, ενώ το 1975 μεταπήδησε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», όπου παρέμεινε μέχρι το 2001, ως..

Mε τον Γιάνη στο πηγαδάκι της Βαλτετσίου...

Βαρουφάκης: Aν είχα απόψε αστυνομικούς μαζί μου θα είχαν καεί τα Εξάρχεια

Tη μαρτυρία της για το επεισόδιο ομάδας αντιεξουσιαστών σε βάρος του υπουργού Οικονομικών στο εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια το βράδυ της Τρίτης, κατέθεσε στο Facebook η Kατερίνα Ακριβοπούλου. Ακολουθεί η μαρτυρία της δημοσιογράφου:

AVANT – GARDE !
Συνέβη απόψε στα Εξάρχεια: Ο Βαρουφάκης με τη γυναίκα του και μια φίλη τους έτρωγαν στην ταβέρνα της Βαλτετσίου, όπου συχναζουν χρόνια. Κάποια στιγμή όρμησαν μέσα καμιά 10αρία εξαγριωμένοι νεαροί και άρχισαν τους προπηλακισμούς σε στύλ «τι δουλειά έχεις εσύ εδω ρε, εδώ είναι δική μας περιοχή» και τέτοια. Ψύχραιμος ο Βαρουφάκης, τους έπιασε την κουβέντα και οι νεαροί αποχώρησαν απο την ταβέρνα , περιμενοντάς τους όμως έξω , όπου είχαν συγκεντρωθεί ήδη καμια 60αριά ακόμη. Χωρις αστυνομική συνοδεία εννοείται, ο υπουργός και η γυναίκα του, κατευθύνθηκαν προς τη μηχανή τους, με..

Ο Εξαρχειώτης Γιάννης Βαρουφάκης

«Ερχομαι στα Εξάρχεια 30 χρόνια, πριν γεννηθείτε εσείς, και θα συνεχίσω να πηγαίνω»  - Πως έγινε το επεισόδιο με τους αντιεξουσιαστές 

«Αυτοί που μου επιτέθηκαν ήταν από 18 έως 30 ετών παιδιά θυμωμένα, που νιώθουν την περιοχή δική τους και δεν θέλουν εκεί πολιτικούς. Δεν υπάρχει όμως άβατο!».Αυτό είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σήμερα σε συνομιλητές του για  τον προπηλακισμό του από αντιεξουσιαστές στο εστιατόριο «Γιάντες» των Εξαρχείων. Ο υπουργός όπως είπε συζήτησε μαζί τους και τελικά έφυγε ευχαριστημένος παρά το επεισόδιο. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της συζήτησης οι νεαροί έβγαλαν τις κουκούλες τους  και όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης «δεν είναι σωστό να βγάζουμε μίσος απέναντί τους, χρειάζεται κατανόηση σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι να απαντάς βίαια στη βίαιη συμπεριφορά». Τόνισε δε πως έφυγε χωρίς ασφάλεια..

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Της Βαλτιμόρης το μπλουζ

Όταν το αμερικάνικο όνειρο πάει περίπατο, παρέα με την εθνοφρουρά
Μια φορά κι έναν καιρό παραγγέλναμε απ’ το Amazon το “Wire”. Την αστυνομική σειρά του HBO, που μας γνώριζε μια άλλη, πιο ζοφερή και πιο σκοτεινή, πλευρά του αμερικάνικου ονείρου. Ένα σήριαλ που διαδραματιζόταν στην Βαλτιμόρη και είχε και ελληνικό ενδιαφέρον, μιας και το σενάριο σε κάποια επεισόδια τα υπέγραφε η γόνιμη πένα του Τζωρτζ Πελεκάνος. Άσε που σε έναν ολόκληρο κύκλο επεισοδίων, τον δεύτερο αν δεν κάνω λάθος, ο ήρωας είχε το προσωνύμιο «The Greek» και ακουγόταν στο background τραγούδι του Καζαντζίδη.
Αλλά ας αφήσουμε τις γραφικότητες. Το “Wire” χάλασε κόσμο σε όλη την υφήλιο όχι γιατί διέθετε ελληνική χροιά, αλλά διότι μίλαγε τη γλώσσα της αλήθειας. Εκεί που τα διάφορα CSI και NCIS τσιτώνουν το παραμύθι της αποχαύνωσης για τους τηλεοπτικούς καναπέδες, η σειρά του HBO δεν μάσαγε τα λόγια της. Τόλμησε να δείξει σε όλο της το τραγικό μεγαλείο την αποσύνθεση της.. 

Τι θέλεις για να ζήσεις;

Τελικά, τι θέλει ο άνθρωπος για να ζήσει; Λίγα και καλά είναι η απάντηση. Λίγα και ουσιαστικά, για να ακριβολογούμε, είναι αυτά που πραγματικά έχουμε ανάγκη. Και για να τα αποκτήσουμε, είμαστε πρόθυμοι να παλέψουμε, τα ματώσουμε και ενίοτε να συμβιβαστούμε. Να υποχωρήσουμε σε αυτά που θα δώσουμε, αλλά όχι σε αυτά που ζητάμε.
Κάπως έτσι κυλά η προσωπική διαπραγμάτευση της καθεμιάς και του καθενός ξεχωριστά στην καθημερινή μας πορεία. Όταν διαπραγματευόμαστε με φίλους, συγγενείς, συντρόφους, εργοδότες, ακόμα και με την ίδια μας τη συνείδηση. Και κάπου εκεί ανακαλύπτουμε τα προσωπικά μας όρια. Μέχρι πού είμαστε δηλαδή αποφασισμένοι να υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις των άλλων. Και είναι η αξιοπρέπεια το κοινό όριο όλων. Είναι η ύστατη γραμμή υποχώρησης που ξεπερνά τους ηθικούς και νομικούς κανόνες..

Αριστος ο Χατζηνικολάου

♦ Αριστος ο Χατζηνικολάου με τον Τσίπρα. Ούτε ο Σαμαράς να ήταν. Το έχει διαψεύσει όμως ότι πάει για αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
♦ Ρώτησε αν έχει κατατεθεί σοβαρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Πριν προλάβει να απαντήσει o Τσίπρας, απάντησε μόνος του ότι δεν έχει κατατεθεί.
♦ Καταπληκτικές ήταν οι ερωτήσεις του, που περιείχαν άλλες 17 υποερωτήσεις μέσα. «Μπερδεύτηκα» είπε ο Τσίπρας. Ο σκοπός επιτεύχθηκε.
♦ Πέσαμε από τα σύννεφα όταν διαπίστωσε ότι ο Τσίπρας ζούσε σε ροζ συννεφάκι. Ο πρωθυπουργός ήταν ευγενικός και δεν απάντησε.
♦ Εκανε και τον πρωθυπουργό μάλιστα. Πρότεινε να κάνει εκλογές για να γίνει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιο συμπαγής. Να πάει στον Σόιμπλε να το πει.
♦ Η εκπομπή μεταδιδόταν στο εξωτερικό με αγγλική μετάφραση. Ηθελαν να έχει ζωντανή..

Ξαναμοιράζεται η τράπουλα στον ΣΚΑΪ

Ενώπιον σημαντικών αλλαγών ο Γιάννης Αλαφούζος στον ΣΚΑΪ. Μετά την απόφαση για την απομάκρυνση της Εύης Κουτσαυτάκη από τη θέση της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου, αναζητείται το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία.
Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ προσανατολίζεται στον Κώστα Κιμπουρόπουλο, ο οποίος φαίνεται να έχει την αποδοχή όλων εντός του ομίλου και γνώση της λειτουργίας της εταιρείας και μπορεί να αναλάβει και πιο ενεργό ρόλο στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις ΕΙΤΗΣΕΕ – κυβέρνησης.
Ένα δεύτερο ενδεχόμενο είναι να μετακινηθεί ο Σταμάτης Μαλέλης σε θέση..

Μήνυμα από τους καναλάρχες το μαύρο της Digea;

Οι επιπτώσεις του ψηφιακού μονοπωλίου

Tις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικτύων, επιρρίπτοντας ευθέως ευθύνες για το “μαύρο” που έπεσε σήμερα το πρωί στις τηλεοπτικές οθόνες, στη Digea ως εποπτεύουσα αρχή.
Ο Χρ. Σπίρτζης καταλογίζει ευθύνες στην ΕΕΤΤ την οποία χαρακτηρίζει “κατ’ όνομα ανεξάρτητη αρχή”, ενώ κάνει λόγο για έλεγχο που δεν έγινε στις συμβατικές υποχρεώσεις της Digea.
H Digea είναι ο πάροχος δικτύου που πλήρωσε τα 18,6 εκατ. ευρώ και πήρε από το ελληνικό κράτος τον Φεβρουάριου του 2014, επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το σύνολο των ψηφιακών συχνοτήτων για τα επόμενα 15 χρόνια. Το σήμα της Digea έπεσε για “τεχνικούς λόγους”, πρόβλημα στην τροφοδοσία και την ψηφιοποίηση σήματος, ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία στη σελίδα της στο fb.
Όπως μαθαίνουμε στην κυβέρνηση ανησύχησαν αρκετά, σκεπτόμενοι ότι ίσως η Digea που έχει..

Κανένα άλλοθι για τις δημοσιογραφικές «εκκωφαντικές σιωπές»

Η παρέλαση συνεχίστηκε και χθες στην Ευελπίδων. Παρέλαση χωρίς σημαιοφόρο. Κομπότης, Κουρίδης, Σταθόπουλος και εκπρόσωπος του Μαρινάκη προσήλθαν με συντονισμένο βήμα, ο πρώτος για να απολογηθεί και οι άλλοι για να παραλάβουν τα κατηγορητήρια. Ναι, τώρα υπάρχουν κατηγορητήρια και τα ονόματα λέγονται… με το όνομά τους! Κανένα άλλοθι για τις δημοσιογραφικές «εκκωφαντικές σιωπές». Πλέον όποιος θέλει – όποιος υπηρετεί την Ενημέρωση – γράφει, μιλάει, μεταδίδει αλλά οπωσδήποτε ΔΕΝ δικάζει, ΔΕΝ καταδικάζει και ΔΕΝ αθωώνει.
Το αν η Δικαιοσύνη βρει την άκρη του νήματος και το μετατρέψει σε φιτίλι που θα ανατινάξει στεγανά (όπου υπάρχουν φυσικά) είναι μια άλλη ιστορία. Θα το δείξει ο χρόνος. Προσωπικά – το έχω..

Ποια είναι τα 37 νέα μέλη της ΕΣΗΕΑ

Μετά την ολοκλήρωση των καταστατικών διαδικασιών (προφορικές και γραπτές εξετάσεις κλπ), με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) εγγράφονται ως τακτικά μέλη οι εξής:
  1. LOZANO-FATIRAS MANUEL ALEJANDRO-JOSE GOAL NEWS, SENTRA FM
  2. ΑΚΤΎΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ NOVA ΣΠΟΡ FM
  3. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΕΝΝΑ TV
  4. ΒΑΖΟΎΡΑ ΘΕΟΔΩΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  5. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..

Η ντουντούκα....

Tην έντονη αντίδραση της Σoφίας Βούλτεψη προκάλεσε η αναφορά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά σε «ντουντούκες των δανειστών» κατά την χθεσινή πρώτη μερα συζήτησης του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ.
Στην ομιλία του ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς αναφέρθηκε στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για «σκόπιμη υπονόμευση», ενώ αναφερόμενος και στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ επιτέθηκε σε εκείνους που έσπευσαν να πουν ότι το παρόν νομοσχέδιο «θα το κόψουν οι δανειστές, λες κι εκείνοι είναι οι ντουντούκες τους».
Στα λεγόμενα του υπουργού αντέδρασε η πρώην υπουργός Σοφία Βούλτεψη που κάλεσε τον Νίκο..

Ανετος ο Τσίπρας, εκνευριστικός ο Χατζηνικολάου

«Βρισκόμαστε σε μια σκληρή αντιπαράθεση, μια σκληρή διαπραγμάτευση. Ολοι είχαν προεξοφλήσει ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία στις 20 Φλεβάρη, όμως μετά τις 20 του Φλεβάρη διεξάγεται μεγάλη μάχη να παρθούν πίσω σημεία της συμφωνίας που ήταν επιτυχία για την Ελλάδα. Δεν σκίσαμε το μνημόνιο σε μία νύχτα, δεν ξεφύγαμε από την επιτήρηση μεμιάς, όμως πήραμε συμφωνία που δίνει δυνατότητες στην Ελλάδα να ξεφύγει από το μέιλ Χαρδούβελη και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης». Αυτά είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην μεταμεσονυχτια συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR και στο Νίκο Χατζηνικολάου προσθέτοντας: «Η Καγκελάριος έχει πρόθεση για λύση. Μια χρεοκοπία θα ήταν αποτυχία για εμάς και την κυρία Μέρκελ, η οποία όμως βρίσκεται εγκλωβισμένη στην πολιτική της αδυναμία να παραδεχθεί ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε επί πέντε χρόνια στην Ελλάδα ήταν αποτυχημένο».
(Παρένθεση: παρεμπιπτόντως ο Νίκος Χατζηνικολάου αρκετές φορές ήταν άκρως..

Φήμες για απολύσεις και μειώσεις στον ΔΟΛ

Αλλεπάλληλες συσκέψεις των στελεχών του Οργανισμού - Αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις

Νέα αναστάτωση στα γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου καθώς η διοίκηση του Οργανισμού φαίνεται να μελετά ένα ακόμη πρόγραμμα συρρίκνωσης του προσωπικού, αλλά και περαιτέρω μείωσης των μισθών.
Οπως γράφει το enimerosi24 (που έχει πάντα καλή πληροφόρηση από τη Μιχαλακοπούλου) αν και δεν είναι σαφές ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις, εντούτοις τις τελευταίες ώρες έχουν φουντώσει οι φήμες που μιλούν για συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων, καθώς και για συγκεκριμένο ποσοστό μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων.
Με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ υπέγραψαν πέρυσι πενταετή σύμβαση, πολλοί πιστεύουν ότι θα υπάρξει έντονη αντίδραση σε πολλά επίπεδα, τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό. Σε.. 

Κουρής όπως Μπόμπολας...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από Madwalk (Πειραιώς 260) - Τετάρτη 29 Απριλίου στις 7:30 μ.μ.
Σα να μην χρωστάει τίποτα και πουθενά, σα να μην έχει φεσώσει το Δημόσιο και τους πιστωτές και σα να έχει εξοφλήσει τους οφειλόμενους μισθούς και τις αποζημιώσεις των απολυμένων των καταστημάτων Metropolis, ύψους μεγαλύτερου των 600 χιλιάδων ευρώ , o επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής συνεχίζει τις μπίζνες του και εξακολουθεί να γεμίζει τις τσέπες του.
Απτόητος και θρασύς, έχοντας τις ίδιες πλάτες που εξασφαλίζουν την ασυλία της πλουτοκρατίας και έχοντας πλήρη επίγνωση για τους βραδείς ρυθμούς που κινείται η απονομή της Δικαιοσύνης απέναντι στις  τακτικές πλουτισμού που στηρίζονται στο φέσωμα, ο Ανδρέας Κουρής εξακολουθεί όχι μόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά και να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες για τη διοργάνωση των οποίων βάζει το.. 

Στην Ελλάδα το μαύρο δεν ταίριαξε ποτέ…

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας της βουλευτού Αγλαΐας Κυρίτση (και εργαζόμενης στην ΕΡΤ πριν το μαύρο της 11ης Ιουνίου του 2013) κατά τη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου για το δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης  στην ολομέλεια της Βουλής

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δυο χρόνια από το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Συμπληρώνονται δυο χρόνια από την 11η Ιουνίου του 2013, όταν το πραξικοπηματικό μαύρο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ήρθε να σφραγίσει με τον πιο κυνικό τρόπο την υπόκλιση στις απαιτήσεις της τρόικας. Ένα μαύρο που πιστοποίησε όσα ετούτος ο τόπος βιώνει τα δύσκολα χρόνια του μνημονίου.
Ένα μαύρο που επικύρωσε απροκάλυπτα την απαξίωση της δημοκρατίας και του κοινοβουλίου. Που επικύρωσε την αντίληψη η οποία λέει ότι η κοινωνία και οι άνθρωποι αντικαθίστανται από αριθμούς και οικονομικούς στόχους που πρέπει πάση θυσία να υπηρετηθούν.
Ένα μαύρο που επικύρωσε την υποτέλεια και άνοιξε ένα βαθύ τραύμα στην ίδια τη δημοκρατία. Καμιά κυβέρνηση στην παγκόσμια ιστορία δεν τόλμησε να κάνει αυτό που έκανε η τότε..

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Θεραπαινίδες των Ψυχάρη, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη...

Βούτσης: Στα κανάλια έπιαναν το μαγουλάκι (κι όχι μόνο) των πολιτικών!

Στην διαπλοκή του πολιτικού συστήματος με τους ολιγάρχες των media αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο σχετικά με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Ο Νίκος Βούτσης είπε ότι «το πολιτικό σύστημα δεν έδωσε δείγματα και αξίες και σεβασμό ως πρόσωπα και ως κόμματα προς τα ιδιωτικά κανάλια. Αντίθετα με νομοθετικές ρυθμίσεις επαναλαμβανόμενα φερόντουσαν ως θεραπαινίδες  στο σύστημα των μιντιαρχών». Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μία τομή στο χώρο των μέσων ενημέρωσης τονίζοντας πως υπάρχει ασυμβίβαστο στο θέμα της DIGEA, ενώ αναφέρθηκε και στον βασικό μέτοχο λέγοντας πως «είναι ανοιχτό θέμα δεν μπορούμε να το βάζουμε κάτω από το τραπέζι».
«Διαπλοκή πατεντάτη του πολιτικού συστήματος και κλασσικό ασυμβίβαστο των καναλαρχών,..

Πάρτε μου αμέσως τον Παππά στο τηλέφωνο!..

Γιατί ο Στραβελάκης του Mega επικοινώνησε θορυβημένος με τον υπουργό Επικρατείας

Ενα περιστατικό που συνέβη πριν από μερικές ημέρες δείχνει και το επίπεδο των σχέσεων της κυβέρνησης με το Mega.
Στη Βουλή σημειώθηκε ένα σοβαρό φραστικό επεισόδιο μεταξύ Νίκου Βούτση και Αδωνη Γεωργιάδη. Ο υπουργός Εσωτερικών, απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., του είπε επί λέξει: «Πληροφορήθηκα ότι τα εκλεκτά μνημονιακά Μέσα φιλοξενούσαν μέχρι πριν από λίγο την ομιλία του κ. Γεωργιάδη, που με περιλούζει. Περί αυτού δεν έχει ευθύνη ο κ. Γεωργιάδης. Αλλά, για να συνεννοούμαστε, γιατί η σύγκρουση θα είναι σκληρή και σε αυτό το επίπεδο και το μήνυμα πρέπει να το πάρετε: Το μακρύ σας χέρι στην επικοινωνία και στην κατασυκοφάντηση που γίνεται και του ελληνικού λαού και των μαζικών κινημάτων και των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς, θα κοπεί από τη ρίζα του».
Η τελευταία αυτή φράση έφτασε μέχρι τη Μεσογείων και θορύβησε ιδιαίτερα τα ηγετικά..

Οταν ο Γ. Κουρής έγινε πολυεκατομμυριούχος

«Το iTag σας καλεί να καλύψετε μεγάλα θέματα της επικαιρότητας ή να ανεβάσετε το δικό σας θέμα». Αυτό διαφημίζει το Mega μέσω της  Όλγας Τρέμη σε μια προσπάθεια να την βγάλει στο τζάμπα μη πληρώνοντας ρεπόρτερ, συντάκτες κλπ . Μάλιστα στο site βλέπει κανείς πως υπάρχουν και  προτεινόμενες θεματικές ενότητες όπως μετανάστευση, φυσικά φαινόμενα, προσωπικές ιστορίες, μαρτυρίες, αθλητισμός, παράξενα.
Κάτι παρόμοιο είχε κάνει κι ο Γιώργος Κουρής  «KONTRA News» το φθινόπωρο του 2013 όταν  προσπαθούσε να βρει τζάμπα κόσμο για να του γράφει  «KONTRA News» στην νεοεκδιδόμενη τότε εφημερίδα του. Μάλιστα είχε αποφασίσει να χορηγήσει σε 5.000 (μελλοντικούς) αναγνώστες, δημοσιογραφικές ταυτότητες συνεργάτη-ανταποκριτή!
Αυτά είναι πάνω-κάτω γνωστά, τα έγραψαν πρόσφατα οι zoornalistas. Αυτό που δεν γνωστό -και μας το θύμισε κάποιος «παλιός» του χώρου-  είναι ότι το συγκεκριμένο που επιχειρεί το MEGA, και το έχει εφαρμόσει ο Γιώργος Κουρής στην KONTRA , είναι παλαιά ιστορία: τότε που εκδόθηκε η Αυριανή, από τρεις νέους κι ένανc συνταξιούχο αιγυπτιώτη /αστέρι της δημοσιογραφίας..

Η Αυγή «τιμά και σέβεται τον Γ. Παπαχρήστο»!..

Πως μια αγωγή οδήγησε την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη από τον δημοσιογράφο του ΔΟΛ

Aίσιο τέλος είχε η δικαστική διαμάχη της εφημερίδας «Αυγή» με τον δημοσιογράφο του ΔΟΛ Γιώργο Παπαχρήστο. Η διαμάχη αφορά σε αγωγή που είχε καταθέσει ο αρθρογράφος-σχολιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» κατά της «Αυγής» και του διευθυντή της Νίκου Φίλη, για δημοσίευμά της τον Αύγουστο του 2012 στο οποίο τον παρουσίαζε ως αργόμισθο και διαπλεκόμενο.
Παρόλο που η υπόθεση δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει, η εφημερίδα σε συνεννόηση με τους αντίδικους αποφάσισε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον δημοσιογράφο, αναρτώντας το ακόλουθο κείμενο:
«Η ΑΥΓΗ" αισθάνεται την ανάγκη να δηλώσει ότι ουδέποτε είχε την πρόθεση να πλήξει την τιμή, την υπόληψη, την κοινωνική και πολιτική δράση, και κυρίως την επαγγελματική λειτουργία, υπόσταση και επάρκεια του συναδέλφου δημοσιογράφου της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου και κινήθηκε η εφημερίδα από εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
Μια σειρά ατυχών δημοσιευμάτων, τα οποία βασίστηκαν σε προδήλως ψευδείς..

Γνωστός μεγαλοεργολάβος στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ

Aπό την αντιπαραβολή φορολογικών δηλώσεων και τραπεζικών λογαριασμών προέκυψε απόκρυψη τουλάχιστον 65 εκατ. ευρώ!

Για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ ελέγχονται από το ΣΔΟΕ μεγαλοεργολάβοι - ανάμεσά τους κι ένας γνωστός εργολάβος που έχει βγάλει εκατομμύρια και από ανάληψη δημοσίων έργων.
Πρόσφατα μάλιστα δόθηκαν εντολές για δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων εργολάβων με μεγάλες εταιρείες ενώ τους καταλογίζοντια πρόστιμα μαμούθ.
Ανάμεσα στους εργολάβους που ελέγχονται είναι κι ένα γνωστό όνομα που από την αντιπαραβολή των φορολογικών του δηλώσεων και των τραπεζικών του λογαριασμών προέκυψε απόκρυψη..

Νέες βολές Παππά στους καναλάρχες από τη Βουλή

Η ΕΡΤ και οι «ντουντούκες» των δανειστών μας
Σαφές μήνυμα κατά των ιδιοκτητών των ΜΜΕ απέστειλε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Νίκος Παππάς κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.
Με αφορμή το άνοιγμα της νέας δημόσιας τηλεόρασης, το κυβερνητικό στέλεχος απηύθυνε προειδοποίηση σε εκείνους που αντιδρούν στις προσπάθειες της κυβέρνηση να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και δεν μας απασχολούν οι αντιδράσεις όσων θεωρούν ότι μπορούν να έχουν θεσμική, φορολογική και οικονομική ασυλία στο διηνεκές» δήλωσε xχαρακτηριστικά ο N. Παππάς.
Επανέλαβε -χωρίς πάντως να προσδιορίσει χρονικά πότε- ότι θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς οι εμπλεκόμενοι δεν «τήρησαν τις..

ETAΠ MME: να μπει τέλος στο «κρυφτό» και στις ιδιοτέλειες

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της παράταξης «Δημοσιογραφική Ανανέωση - Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων» σχετικά με την διάθεση ή μη των  χρηματικών διαθεσίμων του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να καλυφθούν επείγουσες ταμειακές ανάγκες της χώρας:

"Η κυβέρνηση, την προηγούμενη εβδομάδα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, υποχρέωσε τα ΝΠΔΔ – φορείς της γενικής κυβέρνησης, να καταθέσουν τα χρηματικά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να καλυφθούν επείγουσες ταμειακές ανάγκες της χώρας, σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.
Από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξαίρεσε τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, καλώντας όμως τις διοικήσεις τους να πράξουν το ίδιο, προσφέροντας ως κίνητρο υψηλότερα επιτόκια από αυτά που προσφέρουν οι εμπορικές τράπεζες.
Παρότι το θέμα ήταν γνωστό εδώ και πολλές μέρες, οι διοικήσεις των Ενώσεών μας αλλά και..

Και εσύ Λάμπης

Πριν λίγες ώρες διάβασα ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο αναλαμβάνω θέση ΔΣ στην ΕΡΤ ή αν όχι ΔΣ τουλάχιστον «θέση κλειδί». Είναι φοβερό νέο και μπράβο μου που μου το κράτησα κρυφό μέχρι σήμερα γιατί με εξέπληξα ευχάριστα. Δυστυχώς όμως η χαρά μου κράτησε λίγο γιατί απ΄ ότι διάβασα στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα βρεθεί ο Λάμπης Ταγματάρχης. Ο Χριστός και η Παναγία δηλαδή....
Θα ήθελα να πω μόνο ότι είναι κρίμα να με βάζουν στο ΔΣ της ΕΡΤ και όχι στη θέση του Πρέδρου ή ίσως -και γιατί όχι- στη θέση του υπουργού επικρατείας απευθείας... έχει δηλαδή ομορφότερο μουσάκι από εμένα ο Νίκος Παππάς
Άσχετα όμως από αυτό δύο είναι τα ανησυχητικά τμήματα του «ρεπορτάζ» που απ' ότι γράφει επιβεβαιώθηκε από δύο πηγές (ρώτα και μια τρίτη βρε παιδί μου).
Το πρώτο είναι το απόσπασμα που προηγείται της ονοματολογίας. Σε αυτό διαβάζουμε:..

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ο «τυχοδιώκτης» Βαρουφάκης και το «ανέντιμο Plan B» των πιστωτών

Μ’ ένα «ανέντιμο Plan B», όπως θα έλεγε ίσως κι ο «τυχοδιώκτης» Γιάνης Βαρουφάκης, οι πιστωτές σπέρνουν με νάρκες κάθε πολιτική δίοδο προς το new deal που επιδιώκει η κυβέρνηση με την Ευρώπη.
Το εν λόγω σχέδιο δεν είναι ούτε το Grexit, ούτε το Graccident με το οποίο απείλησε ευθέως στο Eurogroup της Παρασκευήςο - γνωστός «λαγός» του Σόιμπλε - υπουργός Οικονομικών της Σλοβενίας, προκαλώντας τον Γιάνη Βαρουφάκη να μιλήσει για «ανέντιμα» και «αντιευρωπαϊκά» σενάρια. Δεν είναι επίσης ούτε τα προειδοποιητικά πυρά περί capitals controls, ούτε η πλήρης πιστωτική ασφυξία την οποία υπαινίχθηκε επίσης την Παρασκευή ο Μάριο Ντράγκι.
Το «ανέντιμο Plan B» του σκληρού κλαμπ των πιστωτών είναι απλά ο σταθερός και κλιμακούμενος τορπιλισμός κάθε δυνατότητας για έναν πραγματικά «έντιμο συμβιβασμό».
Με το Grexit να έχει αποκλειστεί οριστικά και αμετάκλητα στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο από τον άξονα Μέρκελ - Γιούνκερ, η «φράξια των γερακιών» πυροβολεί κατά ριπάς το πολιτικό κεφάλαιο..

Αφεντικά στο διαδίκτυο

Τελικά όλοι όσοι πέρασαν από τον ΔΟΛ και είχαν επιτελικές θέσεις, πλέον αυτονομούνται και γίνονται οι ίδιοι αφεντικά σε Mέσα ενημέρωσης, εκμεταλλευόμενοι τη διαδραστικότητα αλλά και τις ευκολίες του διαδικτύου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χρήστος Ράπτης (επιτελικό στέλεχος στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και στο ΒΗΜΑ) που με την ηλεκτρονική εφημερίδα άποψης, το iefimerida.gr, γρήγορα εκτοξεύτηκε στις πρώτες θέσεις επισκεψιμότητας κάνοντας πολλά ενημερωτικά σάιτ να τον μιμηθούν.
Με τη σειρά του ο τέως γενικός διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης του ΔΟΛ, Χρήστος Μεμής, μετά την αποχώρησή του από τη Μιχαλακοπούλου, επένδυσε - στην κυριολεξία- στο διαδίκτυο. Το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ που έφαγε όλη του τη ζωή στις εφημερίδες, επιχείρησε την υπέρβαση και..

Ερχεται η συντέλεια!..

Ο κόσμος είναι ζαλισμένος. Εδώ και πέντε χρόνια τον παραπληροφορούν, τον τρελαίνουν με «πληροφορίες» περί Grexit,  χρεωκοπίας, πτώχευσης, κινδύνου επιστροφής στη δραχμή. Ξέρετε, τοτε που θα έρθει η συντέλεια του κόσμου που δεν θα έχουμε να φάμε, δεν θα έχουμε φάρμακα, θα πεθαίνουμε στους δρόμους κλπ κλπ.
 Εδώ και πέντε χρόνια υπό την απειλή της δόσης και με τη συνδρομή των συστημικών ΜΜΕ τον τρομοκρατούν για να περάσουν τα δεκάδες μνημονιακά μέτρα κατά των εργαζόμενων των συνταξιούχων, του λαού... Τον μπερδεύουν με κάθε λογής άχρηστη τεχνοκρατική πληροφορία επιτείνοντας την σύγχυση και την ανασφάλειά του...
Ο κόσμος είναι ζαλισμένος... Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύεται και μάλιστα σκληρά (δεν εξηγείται αλλιώς όλη αυτή η πίεση των δανειστών-εταίρων). H κυβέρνηση προσπαθεί... Οι περισσότεροι το βλέπουν και πολλοί το αναγνωρίζουν. Εαν όμως... Τι;
Και η ανασφάλεια εντείνεται. Πληροφόρηση σωστή από πουθενά. Μόνιμο θέμα συζήτησης: Τι γινεται; Θα βγούμε από το ευρώ; Κι αν βγούμε τι; Υπάρχει σωτηρία; Η αγορά πεθαίνει, ρευστότητα μηδέν, δεν πρέπει να γίνει κάτι; Τι όμως;  Ποια είναι η αλήθεια; Μήπως οι δανειστές κλείνουν εκβιαστικά κάθε ροή ρευστότητας για να γονατίσουν τους ανυπότακτους αριστερούς της Ελλάδας στέλνοντας έτσι το μήνυμα και στην υπόλοιπη Ευρώπη;
Ο κόμος είναι ζαλισμένος και ρωτάει: Ποιον και τι να πιστεψουμε; Από που θα πάρουμε πληροφόρηση σοβαρή, αντικειμενική, ψύχραιμη; Τι κάνουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ δημοσιογράφοι και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ μέσα ενημέρωσης;
Δυστυχώς το μόνο που ξέρουν είναι να προβάλουν τις «ειδήσεις» που θέλουν τα αφεντικά τους και να υιοθετούν τα κατευθυνόμενα ανθελληνικά δημοσιεύματα και τις αθλιότητες συγκεκριμένων..

Επάγγελμα δημοσιογράφος

Του Βασίλη Μουλόπουλου

Το βραβείο Πούλιτζερ (το σημαντικότερο βραβείο δημοσιογραφίας των ΗΠΑ που απονέμεται από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια) για την καλύτερη "δημόσια έρευνα", δηλαδή για δημοσιογραφία κοινωνικά χρήσιμη, δόθηκε φέτος στην "Post and Courier", εφημερίδα του Τσάρλεστον, μιας μικρής πόλης (για τα μέτρα των ΗΠΑ) της Νότιας Καρολίνας.
Το βραβείο δόθηκε για μια μεγάλη έρευνα που η εφημερίδα δημοσίευσε σε συνέχειες με θέμα τη βία κατά των γυναικών.
Η έρευνα, χρησιμοποιώντας εκατοντάδες συνεντεύξεις, αναλύσεις, μαρτυρίες και γραφήματα, αποκάλυψε ότι η Πολιτεία της Νότιας Καρολίνας είναι εκείνη με τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών - θύματα βίας, αναγκάζοντας τους κυβερνητικούς οργανισμούς να πάρουν μέτρα.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με την τεχνική "Long form journalism", χρησιμοποιώντας βίντεο..

Πίσω γορίλες!..

Κάτω τα χέρια από ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία
Τα αποθεματικά είναι για συντάξεις και υγεία και όχι για το ΔΝΤ και την ΕΚΤ!

Την Παρασκευή, 24 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε εσπευσμένα έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Μοναδικό αντικείμενο ήταν η μεταφορά των διαθεσίμων του Ταμείου σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του δημοσίου στην εξυπηρέτηση των δόσεων του ΔΝΤ και των άλλων δανειστών, όπως απαιτεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ευτυχώς, ορισμένα μέλη του συμβουλίου απέτρεψαν το μοιραίο, καθώς ζήτησαν χρόνο για να «ενημερωθούν». Ωστόσο, η απόφαση θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση.
 Ο κίνδυνος για τα χρήματα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (περί τα 60 – 70 εκατομμύρια ευρώ σε εμπορικές τράπεζες και άλλα 650 εκατ. στο κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ) είναι άμεσος.
Αυτά τα χρήματα, όμως, αποτελούν τη μοναδική εγγύηση για την καταβολή συντάξεων και τις..