ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ο Εξαρχειώτης Γιάννης Βαρουφάκης

«Ερχομαι στα Εξάρχεια 30 χρόνια, πριν γεννηθείτε εσείς, και θα συνεχίσω να πηγαίνω»  - Πως έγινε το επεισόδιο με τους αντιεξουσιαστές 

«Αυτοί που μου επιτέθηκαν ήταν από 18 έως 30 ετών παιδιά θυμωμένα, που νιώθουν την περιοχή δική τους και δεν θέλουν εκεί πολιτικούς. Δεν υπάρχει όμως άβατο!».Αυτό είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σήμερα σε συνομιλητές του για  τον προπηλακισμό του από αντιεξουσιαστές στο εστιατόριο «Γιάντες» των Εξαρχείων. Ο υπουργός όπως είπε συζήτησε μαζί τους και τελικά έφυγε ευχαριστημένος παρά το επεισόδιο. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της συζήτησης οι νεαροί έβγαλαν τις κουκούλες τους  και όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης «δεν είναι σωστό να βγάζουμε μίσος απέναντί τους, χρειάζεται κατανόηση σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι να απαντάς βίαια στη βίαιη συμπεριφορά». Τόνισε δε πως έφυγε χωρίς ασφάλεια..
και πως θα ξαναπάει στα Εξάρχεια. Μάλιστα το είπε και στην ομάδα των νεαρών: «Ερχομαι στα Εξάρχεια 30 χρόνια, πριν γεννηθείτε εσείς, και θα συνεχίσω να πηγαίνω, είμαι Εξαρχειώτης».
  
Πως έγινε το επεισόδιο στα Εξάρχεια
Για το επεισόδιο σε βάρος του  υπουργού Oικονομικών, Γιανη Βαρουφακη, μίλησε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Γιάντες» στα Εξαρχεια, Θανάσης Καρυάμης. Όπως είπε, «πρώτα ήρθε η γυναίκα του με μια φίλη της. Γύρω στις δέκα έφτασε και ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη μηχανή του και...
χωρίς ασφάλεια. Γύρω στις 12 ομάδα αντιεξουσιαστών αποτελούμενη από περίπου 40 άτομα, με καλυμμένα πρόσωπα, μπήκε στο μαγαζί. Πέταξαν ένα μπουκάλι νερού στον τοίχο κι έσπασαν ένα ποτήρι στο διάδρομο του μαγαζιού.
«Τα 2-3 πρώτα λεπτά ήταν άγρια και σοκαρίστηκα, μέχρι να καταλάβουμε τι ήθελαν. Η γυναίκα του κ. Βαρουφακη ήταν σοκαρισμένη και η πρώτη της κίνηση ήταν να τον πάρει αγκαλιά για να τον προστατεύσει», συνέχισε.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, «του φώναζαν «σήκω φύγε από τα Εξάρχεια» και «τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;». Ο υπουργός Οικονομικών ήταν ψύχραιμος και σηκώθηκε να τους μιλήσει. Κάποιοι είχαν «παγώσει» και κάποιοι κατευθύνθηκαν στο τραπέζι του υπουργού για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
«Αυτό κράτησε περίπου δέκα λεπτά. Δεν ήθελαν να τον χτυπήσουν ούτε τον προπηλάκισαν. Ήρθε χωρίς φρουρά, θα μπορούσαν να τον χτυπήσουν αν ήθελαν» περιγράφει ο κ. Καρυάμης  στο protothema.gr.
Και συνεχίζει: «Στη συνέχεια βγήκαν έξω από το μαγαζί και αρκετοί από αυτούς περίμεναν έξω στον πεζόδρομο. Μετά από 15 λεπτά αποχώρησε κι ο κ. Βαρουφάκης. Ανέβηκε στη μηχανή μαζί με τη γυναίκα του. Την ώρα που πήγε να φύγει κάποιοι του επιτέθηκαν φραστικά. Έσβησε τη μηχανή και κατέβηκε, λέγοντας τους «θέλετε να συζητήσουμε ή να με χτυπήσετε;». Άρχισε να συζητά μαζί τους για περίπου 20 λεπτά και λίγο πριν τη μία αποχώρησε».
«Ο Βαρουφάκης έφυγε περισσότερο γιατί υπήρχε κόσμος που έλεγε «αφήστε τον να φύγει δεν τον θέλουμε εδώ»», σημείωσε, τέλος ο ιδιοκτήτης, λέγοντας πως ο κ. Βαρουφάκης όσο είναι υπουργός έχει επισκεφθεί το μαγαζί του δυο-τρεις φορές, ενώ ήταν θαμώνας από παλιά.

Φίλης: Η ευγένεια και η δημοκρατική αντίληψη δεν διδάσκεται με ΜΑΤ
«Με δημοκρατική αντίληψη και ευγένεια» αντιμετώπισε τον προπηλακισμό που επεφύλαξε ομάδα αντεξουσιαστών, χθες το βράδυ στα Εξάρχεια στον υπουργός Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Aυτό δήλωσε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και σημείωσε: «Φυσικά η ευγένεια και η δημοκρατική αντίληψη δεν διδάσκεται με ΜΑΤ».
«Δυστυχώς όμως μια μεμονωμένη ομάδα μικρής μειοψηφίας αντεξουσιαστών -σύμφωνα με μανιφέστο της- θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει "αναρχική προβοκάτσια" για να αποκαλυφθεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για λανθασμένες πολιτικές απόψεις που δυστυχώς συμπίπτουν με τους ακραίους δανειστές» τόνισε ο Νίκος Φίλης στο ΣΚΑΙ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπαίνει σε σενάρια πρακτορολογίας και ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο του αναρχικού χώρου, αλλά μια μικρή μειοψηφία του.
Ενδεικτικό μάλιστα είναι ότι για το θέμα αυτό στο Indymedia υπάρχει μόνο μία ανάρτηση και αυτή επικρίνει με δριμύτητα την επιλογή αυτή της συγκεκριμένης ομάδας κατά του υπουργού Οικονομικών αναφέροντας συγκεκριμένα ότι πρόκειται περί "πολιτικής αστοχίας" και "τραμπούκικης συμπεριφοράς".