ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η Αυγή «τιμά και σέβεται τον Γ. Παπαχρήστο»!..

Πως μια αγωγή οδήγησε την εφημερίδα να ζητήσει συγγνώμη από τον δημοσιογράφο του ΔΟΛ

Aίσιο τέλος είχε η δικαστική διαμάχη της εφημερίδας «Αυγή» με τον δημοσιογράφο του ΔΟΛ Γιώργο Παπαχρήστο. Η διαμάχη αφορά σε αγωγή που είχε καταθέσει ο αρθρογράφος-σχολιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» κατά της «Αυγής» και του διευθυντή της Νίκου Φίλη, για δημοσίευμά της τον Αύγουστο του 2012 στο οποίο τον παρουσίαζε ως αργόμισθο και διαπλεκόμενο.
Παρόλο που η υπόθεση δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει, η εφημερίδα σε συνεννόηση με τους αντίδικους αποφάσισε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον δημοσιογράφο, αναρτώντας το ακόλουθο κείμενο:
«Η ΑΥΓΗ" αισθάνεται την ανάγκη να δηλώσει ότι ουδέποτε είχε την πρόθεση να πλήξει την τιμή, την υπόληψη, την κοινωνική και πολιτική δράση, και κυρίως την επαγγελματική λειτουργία, υπόσταση και επάρκεια του συναδέλφου δημοσιογράφου της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου και κινήθηκε η εφημερίδα από εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
Μια σειρά ατυχών δημοσιευμάτων, τα οποία βασίστηκαν σε προδήλως ψευδείς..
πληροφορίες έδωσαν την εντύπωση ότι ο συνάδελφος κ. Παπαχρήστου είναι ένας αργόμισθος του δημοσίου, διαπλεκόμενος δημοσιογράφος και εν πολλοίς στοιχείο που δεν έχει σχέση με την έντιμη και καλώς ευννοούμενη δημοσιογραφία.
Είναι προφανές ότι από μεταγενέστερη δημοσιογραφική έρευνα που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι η ΑΥΓΗ είχε πέσει θύμα ψευδών και γι' αυτό αβασίμων πληροφοριών. Υπό την έννοια αυτή αισθάνεται ότι έχει την υποχρέωση να ανασκευάσει πλήρως τα όσα δημοσίευσε κατά καιρούς, και με πλήθος επιθετικών απαξιωτικών προσδιορισμών σε βάρος του κυρίου Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου. Επιπροσθέτως επιθυμεί να τονίσει ότι τιμά και σέβεται ως συνάδελφο τον κ. Παπαχρήστο.
Ο δε κ. Γιώργος Παπαχρήστος δηλώνει ότι ουδεμία αξίωση κατόπιν αυτών έχει ή διατηρεί αστικής, ποινικής και πειθαρχικής φύσεως κατά της ΑΥΓΗΣ Α.Ε. και του κ. Νίκου Φίλη».
Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ Γ. Χρ. Παπαχρήστος κοινοποίησε το κείμενο της «Αυγής» στο twitter κάνοντας δεκτή τη συγγώμη προς το πρόσωπό του: «Η οφειλόμενη έστω και μετα τριετία συγνώμη της ΑΥΓΗΣ. Δεκτή..