ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ολοι χρωστάμε μια συγγνώμη στην Τρέμη

 Η μύγα της Ολγας

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος να μην συμφωνεί: Ο Θεός να το κάνει ντιμπέιτ, ή τηλεμαχία, αυτό που παρακολουθήσαμε τη νύχτα της Τετάρτης. Αν κοιμηθείς στ' όνειρό σου, η υπόθεση. Και όχι διότι έφταιγαν οι αρχηγοί ή οι δημοσιογράφοι. Το στήσιμο ήταν ασφυκτικό. Διότι να ακούς εφτά μονολόγους, τον ένα μετά τον άλλο, και καπάκι εφτά μίνι μονολόγους, δεν αντέχεται εύκολα. Όσο ενδιαφέρον κι αν έχει ο τρόπος με τον οποίο απαντούν κάποιοι τηλε-μαχόμενοι.
Και πάνω στη γλυκιά σκοτούρα, έπεσε η ερώτηση για τα κανάλια. Και ωπ, άνοιξε το ένα μάτι. Άρχισε ο Τσίπρας να λέει τι θα γίνει, και ωπ-ωπ, άνοιξε και το άλλο. Γιατί δεν κρύβεται αυτό το χούι με τα megaλα. Μπορεί όταν τα ακούμε να αποβλακωνόμαστε, αλλά όταν αυτά τα ακούνε το ευχαριστιόμαστε. Κι έτσι ξεξυπνήσαμε..

Σάλος για την απόλυση Σπυρόπουλου από τον ΟΤΕ ΤV

Σάλος στους δημοσιογραφικούς κύκλους μετά την γνωστοποίηση της απόλυσης (και των λόγων αυτής) του Αλέξη Σπυρόπουλου από τον ΟΤΕ ΤV.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την αναίτια απόλυση του Σπυρόπουλου από το συνδρομητικό κανάλι και καλεί τη διοίκηση του ΟΤΕ ΤV αφενός να δώσει εξηγήσεις για την απόφαση του περί απομάκρυνσης ενός εκ των κεντρικών σχολιαστών του και αφετέρου να την ανακαλέσει άμεσα.
Ο ΠΣΑΤ καλεί και πάλι τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Συνδικαλιστικές Ενώσεις να παρέμβουν και συμπαρατάσσεται μαζί τους στον αγώνα κατά της κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων και της κατά συρροή απώλειας θέσεων εργασίας.
 Επιπλέον αυτού, η απόλυση του Σπυρόπουλου συνέβη σε ένα από τα ΜΜΕ που δεν μας είχε..

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Οριακή η κατάσταση στον ΔΟΛ - Άγνωσται αι βουλαί Ψυχάρη

Συνέλευση εργαζομένων έγινε την Πέμπτη το απόγευμα στα ΝΕΑ με αφορμή την αδυναμία του οργανισμού να καταβάλει τη μισθοδοσία. Ο ΔΟΛ χρωστάει στο προσωπικό τους μισθούς Ιουλίου και Αυγούστου και ενώ έχει περάσει και ο μισός Σεπτέμβρης οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν με νυχτερινό μάλιστα e-mail, ότι θα λάβουν κάποια έναντι την επόμενη εβδομάδα. Τις περασμένες μέρες είχε διαρρεύσει ανεπισήμως από μεσαία στελέχη του οργανισμού ότι θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο διαδικασία σταθεροποίησης πληρωμών και εξόφλησης των οφειλομένων.
Μάλιστα όπως μάθαμε οι εργαζόμενοι στα ΝΕΑ ήταν εκείνοι που είχαν λάβει τη σχετική άτυπη ενημέρωση, η οποία αποδείχτηκε τελικά… ευχολόγιο! Για αυτό προφανώς και τα ΝΕΑ ήταν..

Τι είπατε;

ΒΙΝΤΕΟ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρωταγωνιστεί στο τρίτο προεκλογικό σποτ της Λαϊκής Ενότητας, με την πρόεδρο της Βουλής να προτρέπει να μην πληρωθεί το χρέος την ίδια ώρα που... αλλάζει λάστιχο σε ένα παλιό Mini Cooper.   
H Kωνσταντοπούλου αυτοσαρκάζεται για την γνωστή ιστορία με το βουλκανιζατέρ στην Αιδηψό, τρολάρει τον εαυτό της για το περίφημο «τι είπατε;» στη Βουλή και επιμένει ότι το χρέος είναι «παράνομο, επονείδιστο, απεχθές και μη βιώσιμο».
Η απάντησή της στον νεαρό που την ρωτά διστακτικά «πρέπει να το πληρώσουμε;» είναι ένα ξερό..

Πέντε μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Kαθαρό προβάδισμα 5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pro Rata για την «καταγραφή των επιλογών για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου», που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών.Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% (από το 23% που συγκέντρωνε στην αντίστοιχη έρευνα της 25ης Αυγούστου), ενώ επεται η Ν.Δ. με ποσοστό 23,5% (από 19,5% στην προηγούμενη έρευνα). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ 4,5%, το Ποτάμι με 4% και η Ένωση Κεντρώων με 3,5%. Η Λαϊκή Ενότητα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο 2,5%, ποσοστό που δεν εξασφαλίζει την είσοδό τους στη Βουλή.
Υψηλό παραμένει το ποσοστό το αναποφάσιστων- στο 17,5%, ενώ το 7% εκτιμάται ότι θα απέχει από τις κάλπες. Υψηλό παραμένει το ποσοστό το αναποφάσιστων (17,5%) ενώ το 7% εκτιμάται ότι..

Νταπ - ντουπ οι εθνικές καρδιές

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Όλα καημός και η εθνική ενότητα ντέρτι. Με μια καλά δουλεμένη τακτική μάς δουλεύουν όλοι μαζί, εγχώριοι και αλλοδαποί. Τα ΜΜΕ που έκαναν σαράντα χρόνια την αυτοδυναμία είδωλο, η διαπλοκή που άνθισε με τις αυτοδυναμίες, τα πρώην μεγάλα κόμματα που κατασκεύαζαν κάθε είδους πονηρούς εκλογικούς νόμους για να εξασφαλίζεται αυτοδυναμία, τα νυν μικρά κόμματα που δηλώνουν έτοιμα να συμπράξουν με όποιον τους δέχεται. Νταπ - ντουπ πάλλεται εθνικώς και οικουμενικώς η καρδιά τους.
Έχει ποικιλία βέβαια το πράγμα. Και οικουμενική, και ολίγη από οικουμενική, και πολύ μεγάλο συνασπισμό, και σκέτο μεγάλο, και με ζάχαρη. Ό,τι κάτσει κι ό,τι πιάσει. Αρκεί να...

Ο κύριος Σταύρος

Η εμφάνιση του αρχηγού του Ποταμιού στο debate δεν πρέπει να ικανοποίησε τους οπαδούς και κυρίως κάποια από τα επώνυμα μέλη του κόμματος, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στην εκλογική λίστα του. Οσο λοιπόν κι αν οι απαντήσεις του τις περισσότερες φορές είχαν ολοκληρωθεί πριν τελειώσει το όριο, είτε επειδή έχει την αίσθηση του τηλεοπτικού χρόνου είτε επειδή δεν είχε τι άλλο να πει, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα πιο αντιδραστικά στερεότυπα της μεγάλης μιντιακής οικογένειας. Μας πληροφόρησε ότι το Δημόσιο πρέπει λειτουργεί για να υπηρετεί τον ιδιωτικό τομέα. Περιέγραψε τα γραφεία των κομμάτων ανά την Ελλάδα ως γραφεία ρουσφετιού.
Ζήτησε να καταργηθούν οι κομματικές Νεολαίες στα ΑΕΙ, προφανώς σε συνέχεια προηγούμενης δήλωσής του το 2014, ότι «αν το 1973 υπήρχαν κομματικές Νεολαίες, θα είχαν αποτρέψει τα γεγονότα του Πολυτεχνείου».
Εκεί όμως που τα έδωσε όλα ο πρόεδρος ήταν στον κίτρινο σεξιστικό, ξενοφοβικό και ψευδή επίλογο, όταν αναρωτήθηκε για το πώς θα κυβερνήσει η Ν.Δ. (εδώ δεν κατονόμασε πρόσωπα) ή..

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Παράτησε τον Αλαφούζο για Κουρή - Χατζηνικολάου

Παραιτήθηκε ο Νίκος Νικολακόπουλος από τον Μελωδία 99.2

Δυσαρεστημένος προφανώς από την κατάσταση στο Φάληρο, ο Νίκος Νικολακόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη διεύθυνση του Μελωδία 99.2.
Και ήταν αυτός που αναμόρφωσε τον Μελωδία 99.2, τον έκανε πρώτο μουσικό σταθμό στα ερτζιανά. Θεωρείται άλλωστε από τους πιο επιτυχημένους διευθυντές των αθηναϊκών FM, εκτός από την επιτυχία του με τον Μελωδία, ήταν εκείνος που έστησε τόσο τον Derti 98.6 όσο -κυρίως- και τον Freedom 88.9! Δικές του ιδέες και τα δύο ραδιόφωνα, από την αρχή μέχρι το τέλος, άκρως επιτυχημένα.
Αν θα πάει στο Ελληνικός 93.2, τον καινούργιο ραδιοσταθμό του Ανδρέα Κουρή και του Νίκου Χατζηνικολάου; Υπομονή μέχρι αύριο. Καλύτερη επιλογή δεν θα μπορούσαν να κάνουν εκεί..

Κατρούγκαλος: Κυρία Τρέμη είστε σε διατεταγμένη αποστολή!

 ΒΙΝΤΕΟ

«Τι το θέλει αυτή η κοπέλλα και καρφώνεται συνέχεια; Θέλει να επιβεβαιώνει συνεχώς τον ρόλο της;»
Αυτό έλεγαν όσοι είδαν το χθεσινό ντιμπέιτ με τη «μύγα» της Ολγας Τρέμη για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και το επεισόδιο της παρουσιαστριας με τον Κατρούγκαλο στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, έφτασε στο σημείο να πεί ότι η Τρέμη βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή. Σχετικά γράφει το μπλογκ nonews:
Για εσκεμμένα ψεύδη, όσον αφορά την μείωση των συντάξεων, κατηγόρησε την παρουσιάστρια του MEGA, Ολγα Τρέμη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Εφτασε μάλιστα στο σημείο να της πει: «Είστε σε διατεταγμένη αποστολή. Ας το κάνετε πιο διακριτικά».
Η Τρέμη, σε κατάσταση σύγχυσης, δεν τον άφηνε στη συνέχεια να τελειώνει τις.. 

Ο Τσίπρας 20 χρόνια πριν… καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή

 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Είκοσι χρόνια πριν…. Ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλεσμένος στην εκπομπή «ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ» (της Μαρίας Νικόλτσου και τον Δ. Αυγερου) στον τότε ΣΚΑΙ, με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές, αναπτύσσει τις θέσεις του για την πολιτική, ως ηγετικό στέλεχος των αυτόνομων φοιτητικών σχημάτων…
Δίπλα στον μουσάτο Αλέξη Τσίπρα καλεσμένη και η Αγγελική Παπάζογλου, συζυγος σήμερα του Νίκου Βούτση
Ένα σπάνιο βίντεο του 1995 που αποκαλύπτει πολλά για το προφίλ του πρώτου πρωθυπουργού..

Ο Ν. Ξυδάκης απαντάει στο πρωτοσέλιδο της Μιχαλακοπούλου

"Ας αναζητηθούν αλλού, στο Παλαιό Καθεστώς, η αναξιοκρατία, οι πελάτες και το κράτος-φέουδο"
 
«Ο Ξυδάκης τακτοποιεί ημετέρους δέκα μέρες πριν από τις εκλογές» έγραφαν στην πρώτη σελίδα τα σημερινά «Νέα» του ΔΟΛ και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις...
Θυμίζουμε ότι Νίκος Ξυδάκης είχε «κατηγορηθεί» για το ποσό των 600.000 ευρώ που εισέπραξε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με υπουργική απόφαση που υπογράφηκε στις 20 Αυγούστου. Είχε προηγηθεί σχετική δήλωση από την βουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Ραχήλ Μακρή, η οποία  σημείωνε σε ανάρτησή της στο Facebook: «Φαίνεται "λεφτά υπάρχουν" για τους ιδιοκτήτες των καναλιών και τους ιδιοκτήτες των εκδοτικών αυτών συγκροτημάτων, από μια κυβέρνηση που έχει παραιτηθεί, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνικές παροχές». Τότε ο Ξυδάκης είχε απαντήσει μέσω fb: «Τα 600 χιλιάδες ευρώ προς..

Μην με καρφώσετε στην Σία Κοσιώνη, αλλά οι δημοσιογράφοι ήταν κότες!

Οι ραδιοφωνικές αποτιμήσεις αμέσως μετά το ντιμπέιτ 

«Μην με καρφώσετε στη Σία Κοσιώνη, αλλά διαφωνώ με αυτό που είπε, ότι οι δημοσιογράφοι που ήταν στο ντιμπέιτ ένιωθαν σαν θηρίο στο κλουβί. Κότες στο κοτέτσι ήταν». Αυτό ακούστηκε κατά τη συζήτηση στο ραδιόφωνο του Σκάι μετά την άνοστη και άοσμη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. Δεν είμαι βέβαιος (επειδή εκείνη την ώρα έκανα συνεχώς ραδιοφωνικό «ζάπινγκ») ποιος το είπε, νομίζω όμως – το πιθανότερο δηλαδή – ότι ήταν ο Αντώνης Παπαγιαννίδης που με τα λόγια του ήθελε να υπογραμμίσει τις ευθύνες των δημοσιογράφων επειδή δέχτηκαν τους ασφυκτικούς όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ, όπως τους όρισαν τα κόμματα.
Κατά τα άλλα, στη ραδιοφωνική αποτίμηση του ντιμπέιτ γρήγορα αντανακλαστικά έδειξε ο Βήμα FM, που με συντονιστή τον Βασίλη Χιώτη και ένα σχετικά μεγάλο πάνελ συνεργατών του σταθμού..

Η μύγα της Τρέμη τσίμπησε και τον Χατζηνικολάου!

Να γιατί βγήκε «σούπα» το debate

Μέχρι και ο Νίκος Χατζηνικολάου εξανέστη από την έντονη αντίδραση της Όλγας Τρέμη στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδυνού debate.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσω Twitter έριξε το καρφί του κατα της συναδέλφου του και πήρε θέση αναφέροντας: «Αν η έκρηξη της δημοσιογράφου δεν αφορούσε τα κανάλια, αλλά την απουσία προτάσεων για την ανεργία, θα είχε σώσει την τιμή της δημοσιογραφίας!».
 Ο δημοσιογράφος σε άλλα tweet  χαρακτήρισε «σούπα» το debate και όπως είπε, περίμενε τόσο από τους πολιτικούς, όσο και από τους δημοσιογράφους καλύτερη οργάνωση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο δελεαστικό (για ποιόν άραγε;)...
ΥΓ Σίγουρα αν μετείχε ο Χατζηνικολάου, το debate θα είχε πολύ πιο ενδιαφέρον και δεν θα..

Το debate της ΕΡΤ έσπασε κάθε ρεκόρ διαδραστικότητας

Άνευ προηγουμένου είναι τα διαδραστικά δεδομένα του debate των 7 πολιτικών αρχηγών, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ αναφορών στο σύνολο της μπλογκόσφαιρας και ιδιαιτέρως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς περισσότερες από 125.000 αναφορές καταγράφηκαν από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης ως τη 1:30 το πρωί, μετά την ολοκλήρωση του debate.
Το 90% των αναφορών αφορούσε το επίσημο hashtag της ΕΡΤ, #ERTdebate2015.
106.000 χρήστες παρακολουθούσαν το twitter της ΕΡΤ (@ertsocial), ενώ περισσότεροι από 132.000 άνθρωποι χρησιμοποίησαν της σελίδα facebook της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του debate, καθώς σε..

Πέθανε ο Λάμπρος Κανελλόπουλος

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της Unicef Λάμπρος Κανελλόπουλος.
Διετέλεσε Πρόεδρος από το 2000. Μια θέση εθελοντική και άμισθη που τίμησε στο μέγιστο βαθμό με το ήθος και την εντιμότητα αλλά και την διορατικότητα και αποτελεσματικότητα της δράσης του.
Προώθησε όσο λίγοι την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ελλάδα και τον κόσμο και την υπόθεση του μητρικού θηλασμού, ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού με την καθιέρωση στη χώρα μας των τριών πρώτων Φιλικών προς τα Βρέφη νοσοκομείων.
Υπήρξε μέλος πολλών σημαντικών φορέων και συλλόγων όπως του Ελληνικού τμήματος..

Οι μύγες της δημοσιογραφίας

ΒΙΝΤΕΟ

Hταν ένα από τα λίγα που προκάλεσαν αίσθηση στο χθεσινοβραδυνο ντιμπέιτ που πολλοί το αποκάλεσαν «σούπα». Ο λόγος για την αντίδραση της δημοσιογράφου του Mega, Όλγας Τρέμη, που πετάχτηκε, ως μη όφειλε, με έντονο τρόπο και ιδιαίτερη επιμονή, όταν ο Αλέξης Τσίπρας απαντούσε σε ερώτηση του Μάκη Γιομπαζολιά για την αδειοδότηση των καναλιών.
Στο κλείσιμο της απάντησής του ο Τσίπρας τόνιζε ότι "ζητήσαμε να πληρώσουν τα χρωστούμενα, τους φόρους για τις διαφημίσεις και να πάμε σε μια ανοικτή δημοπράτηση ούτως ώστε να υπάρχουν άδειες".
"Με ποια διαδικασία" τον διέκοψε η Όλγα Τρέμη, παραβαίνοντας τους όρους του ντιμπέιτ, που και η ίδια είχε συμφωνήσει, όπως της επεσήμανε ο Πάνος Χαρίτος.
Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που ακολούθησε με την δημοσιογράφο του Μega:..

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς με κόβετε για ζιγκολό γηραιών και πλούσιων κυριών;

Η τρισκατάρατη Μύκονος και το περίεργο καλοκαίρι του Πέτρου Κωστόπουλου

Πολλά τα παράπονα του Πέτρου Κωστόπουλου σχετικά με τις φετινές του διακοπές. Οπως λέει πέρασε ένα περίεργο καλοκαίρι  που ξεκίνησε καλά και χαρούμενα αλλά χαλάστηκε σύντομα εξ αιτίας κάποιων χοντρών αναποδιών στη δουλειά. Περασαν, λέει, οι μέρες χωρίς να τις καταλάβει και δεν γέμισε μπαταρίες (παρόλο που όπως είναι γνωστό λιαζόταν περί τους δύο μήνες στις πλαζ της Μυκόνου και της Πάτμου).
Στα σχέδια του Πέτρου Κωστόπουλου, που προφανώς ψάχνει για δουλειά, συμπεριλαμβάνεται και το να βρει μια άσχημη, χοντρή και ζάμπλουτη Αμερικάνα να ξαναπαντρευτεί και να λύσει όλα του τα προβλήματα!
Σε άρθρο του υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πώς με κόβετε για ζιγκολό γηραιών και πλούσιων..

«Είδα με τα μάτια μου τον Κεφαλογιάννη να τραμπουκίζει τον εργαζόμενο»

Τον είδα με τα μάτια μου. Είδα τον Μανώλη Κεφαλογιάννη να τραμπουκίζει έναν εργαζόμενο της δημόσιας ράδιοτηλεόρασης. Είδα όλο τον κουτσαβακισμό και την γαλάζια σαπίλα των τελευταίων 40 χρόνων…
Τη νοοτροπία του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» από αυτούς ακριβώς που κατέστρεψαν την πατρίδα μας και νομίζουν ότι είναι και κάποιοι. Ότι τους ανήκουμε, ότι τους ανήκει το Δημόσιο ολόκληρο, ότι τους χρωστάμε κι από πάνω.
Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 10 το βράδυ στο studio 4 της ΕΡΤ. Είμαι καλεσμένος, ως υποψήφιος βουλευτής της Α’ Πειραιά με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, στην πολιτική εκπομπή για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, με παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο.
Στον αέρα, ο γαλάζιος Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε μια πρωτοφανή επίδειξη κουτσαβακισμού, έφτασε -μεταξύ άλλων- να μας πει: «Έχω τελειώσει το London School of Economics, δεν ξέρω τι σκατά έχετε κάνει εσείς», προκαλώντας την αποχώρηση του Πάνου Σκουρλέτη.
Αλλά αυτό δεν ήταν το χυδαιότερο που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Δευτέρας. Εκτός αέρα.. 

Δικαίωση για δύο τεχνικούς που δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση

Νέα δικαστική απόφαση για τις απολύσεις στο ραδιοσταθμό MUSIC 89,2

Με την απόφαση 1909/2015 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δικαιώνονται οι δύο  τεχνικοί, αμφότεροι μέλη της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας ν(ΕΤΕΡ), που απελύθησαν από την διοίκηση του ραδιοσταθμού Music 89,2 επειδή δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση με όρους δυσμενέστερους της ΣΣΕ.
Συγκεκριμένα με την απόφαση το δικαστήριο «δέχεται» «την αγωγή» των τεχνικών «αναγνωρίζει ότι οι από 16-6-2014 και 6-6-2014 καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας του πρώτου ενάγοντος και της δεύτερης ενάγουσας (τεχνικοί μέλη της ΕΤΕΡ) αντίστοιχα είναι άκυρες.»
«Υποχρεώνει την εναγομένη (ραδιοσταθμός MUSIC 89,2) να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εναγόντων (τεχνικοί-μέλη της ΕΤΕΡ), με τους όρους που ίσχυαν πριν από τις καταγγελίες..

Ποιοι δημοσιογράφοι «κοουτσάρουν» τους αρχηγούς...

...εν όψει του αποψινού ντιμπέιτ

Eντατικά «φροντιστήρια» έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου να εμφανιστούν πανέτοιμοι στην αποψινή τηλεοπτική τους αναμέτρηση ενώ τα  επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων έχουν πάρει φωτιά.
Με την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας αρχισε την προετοιμασία με μια «σφιχτή» ομάδα συνεργατών του, επικεφαλής της οποίας είναι ο εξ απορρήτων συνεργάτης του Νίκος Παππάς. Στο «φροντιστήριο» συμμετέχουν ακόμα ο Νίκος Φίλης και ο Άγγελος Τσέκερης.
Στη Συγγρού και στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας ρόλο «εκπαιδευτικών» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει αναλάβει η Πηνελόπη Γαβρά, ο Γιώργος Φλέσσας, ο Νίκος Καραχάλιος και ο Γιάννης Χατζής.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δέχεται τις συμβουλές του Κώστα Ήσυχου και του δημοσιογράφου..

Το πρωτότυπο πρωτοσέλιδο της ημέρας

Η διαδραστικότητα ανάμεσα σε δημοσιογράφο και αναγνώστη ή ακροατή έχει παγιωθεί στα Μέσα.
Άρχισε δειλά από το ραδιόφωνο, όταν η ελεύθερη ραδιοφωνία της 10ετίας του ’80 έβγαλε το μικρόφωνο από τα στούντιο, το έβαλε ακόμα και στα τηλέφωνα των περιπτέρων για μετάδοση άμεσου ρεπορτάζ, ας πούμε από τη διαδήλωση, τότε που δεν υπήρχαν κινητά.
Κατόπιν ήρθε η ενημέρωση του ίντερνετ. Μαζί και η βαλλόμενη αρθρογραφία. Σχόλια στα σχόλια του σχολιαστή. Καρφί και αντίκαρφο. Πολλές φορές καυτά σχόλια, υποτιμητικά που σε στήνουν στον τοίχο ή σε αδικούν.
Η διαδραστική δημοσιογραφία ελάχιστα ευδοκίμησε ουσιαστικά στην τηλεόραση – πέρα από κάτι «Χρυσά κουφέτα» και «Ερωτοδικεία»...

Ακροδεξιοί για όλες τις δουλειές

ΒΙΝΤΕΟ

Το γύρο του κόσμου έκανε το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται η ουγγαρέζα οπερατέρ Πέτρα Λάζλο του διαδικτυακού καναλιού N1TV - το οποίο πρόσκειται στο ακροδεξιό κόμμα της Ουγγαρίας- να βάζει τρικλοποδιά σε έναν πρόσφυγα που κρατάει στην αγκαλιά του ένα παιδί και τρέχει να ξεφύγει από τους αστυνομικούς. Σε ένα δεύτερο βίντεο η ίδια εικονολήπτρια εμφανίζεται να κλωτσά στα πόδια ένα μικρό κορίτσι την ώρα που επιχειρεί να ξεφύγει από την αστυνομία.
Τα συγκεκριμένα περιστατικά έλαβαν χώρα στην Ουγγαρία και η διεθνής κατακραυγή ήταν τόσο μεγάλη που οι άλλοι ακροδεξιοί του καναλιού αναγκάστηκαν να την απολύσουν. «Το συμβόλαιο συνεργασίας της εικονολήπτριας λύθηκε, με άμεση ισχύ, και θεωρούμε το συμβάν λήξαν»,..

Οι δημοσιογράφοι σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΕΚ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στις εκλογές  της 20ης Σεπτέμβρη μέσα από τα ψηφοδέλτια της εκλογικής συνεργασίας με το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ) και ανένταχτους-ανένταχτες αγωνιστές-αγωνίστριες της Αριστεράς. Στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΕΚσυμπεριλαμβάνονται και πολλοί δημοσιογράφοι. Μεταξύ άλλων και οι κάτωθι:

Επικρατείας
  • ΠΑΝΟΣ ΓΚΑΡΓΚΑΝΑΣ του Χρίστου, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διευθυντής σύνταξης Εργατική Αλληλεγγύη (στο Επικρατείας)
  • ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ του Γεωργίου, δημοσιογράφος συνδικαλίστρια, μέλος ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ (στο Επικρατείας)
Α' Αθήνας
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ του Γεωργίου,  δημοσιογράφος
  • ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗ του Σιδέρη, δημοσιογράφος
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ..

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτόνομο και ενιαίο ταμείο για τους εργαζόμενους στον Τύπο

Την αυτονομία των Ταμείων των ΜΜΕ, τη διασφάλιση του πόρου και την ένταξη όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση στο ενιαίο αυτόνομο ταμείο αποφάσισαν να διεκδικήσουν όλοι όσοι συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τρίτη (08/9) στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.
Η σύσκεψη συνεκλήθη με αφορμή τη συγκρότηση της 12μελούς «επιτροπής σοφών», με εντολή να εκπονήσει έκθεση για το ασφαλιστικό και τις αλλαγές του, την οποία θα επιδώσει στην επόμενη κυβέρνηση το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου.
Στόχος της σύσκεψης ήταν να διαμορφωθούν προτάσεις οι οποίες θα υποβληθούν, ενόψει..

Ποια είναι η Αννούλα που σαμποτάρει τον Βασίλη Λεβέντη;

Ενα ΒΙΝΤΕΟ για γέλια και για κλάματα (γιατί αυτός ο άνθρωπος πιθανότατα θα μπει στη Βουλή)...

Oι εκπομπές του Βασίλη Λεβέντη, είναι μια… περιπέτεια. Δεν είναι λίγα τα ευτράπελα που έχουν συμβεί on air, αλλά ο πρόεδρος απτόητος συνεχίζει. Το τελευταίο βίντεο που τα «σπάει» στα social media, είναι η περιπέτεια του Βασίλη Λεβέντη με την σαμποτέρ… Αννούλα.
Η εκπομπή «Πολιτικός μαραθώνιος», είναι σε εξέλιξη. Ο Λεβέντης έχει καλεσμένο τον Γιάννη Βερώνη και αναλύουν το μεταναστευτικό. Κάποια στιγμή και ενώ οι δυο άνδρες συζητούν, ακούγεται στον αέρα μουσική. Και όχι μια οποιαδήποτε μουσική, αλλά σκληρή ρέιβ μουσική.
Ο καλεσμένος δείχνει να μην έχει καταλάβει κάτι και συνεχίζει. Το ίδιο και ο Λεβέντης, μέχρι..

Ο Σκαναβής του Ελ. Τύπου πλήρωσε όσους δεν θα απολυθούν!

Αντεργατικές παρανομίες κατά συρροήν από την ιδιοκτησία της εφημερίδας

Τη μια παρανομία κατόπιν της άλλης διαπράττει η ιδιοκτησία του Ελεύθερου Τύπου σε βάρος των εργαζομένων της εφημερίδας. Αυτή τη φορά, ενώ κατέβαλε ένα μικρό έναντι στους 5 έως 7 μισθούς που χρωστάει την τελευταία διετία, πλήρωσε μόνον τους μισούς εργαζόμενους, ενώ στους υπόλοιπους, οι οποίοι έχουν προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα για να διασφαλίσουν τα μη καταβεβλημένα δεδουλευμένα τους, δεν πλήρωσε τίποτα. Ακόμα κι ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι αυτό αποτελεί κατάφωρη παρανομία, αφού θεωρείται εκδικητική και καταχρηστική μεταχείριση εκ μέρους των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων. Εκτός των άλλων, εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ήδη κάποιοι από αυτούς που έχουν υποβάλλει αίτηση..

Τα σποτάκια της οργής!

Λαφαζάνης, Καμμένος και Λεβέντης οι πρώιμοι νικητές των σποτ

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης (newpost)

Παιδιά αλήθειες να λέμε, τα σποτάκια τα καλά για τις εκλογές τα φτιάξανε οι ΑΝΕΛ, η ΛΑΕ και η Ενωση Κεντρώων. Ο Πάνος Καμμένος δηλαδή, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κι ο Βασίλης Λεβέντης, αν προτιμάτε να αναφερθούμε σε αρχηγικά ονόματα. Ως την ώρα βεβαίως που τα γράφω αυτά, γιατί δεν ξέρουμε αν αύριο ξυπνήσουν με καμιά ιδέα φαεινή τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί όσα είδαμε ως τώρα απ’ τα χεράκια τους…
Να τα βάλουμε όμως στη σειρά. Ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να κινηθεί στη λογική την ποδοσφαιρική που λέει ότι «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Καλοπροαίρετη πλακίτσα στον..

O Λαφαζάνης τρολάρει τον κυρ Παναγιώτη...

ΒΙΝΤΕΟ

Μέσα από το προεκλογικό βίντεο της Λαικής Ενότητας επέλεξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης να απαντήσει στα περί μυστικού σχεδίου εισβολής στο Νομισματοκοπείο τρολάροντας αυτούς που τα έλεγαν και τα έγραφαν.
Στο τηλεοπτικό σποτ, απεικονίζεται ο επικεφαλής της ΛΑΕ να σταματάει επιτακτικά ένα ταξί και να ζητά με σοβαρό ύφος (δεν τόχει με την υποκριτική) από τον οδηγό να τον μεταφέρει στο Νομισματοκοπείο.
Τότε, ο (τρομοκρατημένος) ταξιτζής γυρίζει και κοιτάζει με απορία τον Λαφαζάνη που μισοχαμογελάει με νόημα.
Λίγο αργότερα κι έχοντας φτάσει στον προορισμό του, ο κυρ Παναγιώτης ξανά με σοβαρό ύφος..

Μαγειρεύοντας κυβερνήσεις

H εγχώρια διαπλοκή σε αγαστή συνεργασία με κέντρα του εξωτερικού απεργάζεται μετεκλογικά σενάρια

Κατασκευάζοντας συνειδήσεις προετοιμάζουν μετεκλογικές κυβερνήσεις ευρείας συνεργασίας. Η έως χθες αντιπολίτευση από κοινού με εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ προωθούν σενάρια με πρότυπο την παρούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση. Υμνούν το έργο της και παροτρύνουν με κάθε τρόπο -βάσει και των δημοσκοπήσεων που αποκλείουν αυτοδυναμία- για ευρύ συνασπισμό, με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.
Τα παραπάνω αναφέρονται στο πρωτο θέμα της Εφημερίδας των Συντακτών που στο κύριο άρθρο της αναφέρει:
Τα σενάρια για διάφορες κυβερνήσεις τα οποία ανακυκλώνονται εδώ και χρόνια, αλλά επανέρχονται με μεγαλύτερη ένταση τελευταία, είναι ιδανικά για όσους τα προωθούν, όμως μοιάζουν ..

Οι υποψήφιοι της ΟΚΔΕ σε όλη τη χώρα

Οι υποψήφιοι της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ) σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι:

Α΄ ΑΘΗΝΩΝ
  1. ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ   (δικηγόρος)
  2. ΚΙΤΣΩΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ   (άνεργη, απόφοιτος Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ)
 B΄ ΑΘΗΝΩΝ
  1. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΟΦΡΟΝΙΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ   (στέλεχος της Ο.Κ.Δ.Ε.)
  2. ΣΚΕΥΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ   (ηλεκτρολόγος μηχανικός στη WIND,..

Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -EEK ανά εκλογική περιφέρεια

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη μέσα από τα ψηφοδέλτια της εκλογικής συνεργασίας με το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ – Τροτσκιστές) και ανένταχτους-ανένταχτες αγωνιστές-αγωνίστριες της Αριστεράς. Οι υποψήφιοι ανά εκλογική περιφέρεια είναι:
ΠΕ Α' ΑΘΗΝΑΣ
ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΕΛΠΙΣ - ΕΛΠΙΔΑ του Βασιλείου    μέλος των κινημάτων πόλης, ενάντια σε χαράτσια, πλειστηριασμούς
ΑΡΓΥΡΗ ΝΙΚΗ του Ευαγγέλου   συντονιστικό ΚΕΕΡΦΑ
ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΠΑΡΘΕΝΑ (ΘΕΝΙΑ) του Παύλου    γιατρός..

Ο διαφημιστής Φλέσσας και το ταμείο της Siemens

Κατά κοινή παραδοχή η διαφημιστική καμπάνια της Ν.Δ., έχει συμβάλει αρκετά στην δυναμική που καταγράφει η γαλάζια Παράταξη στις δημοσκοπήσεις. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από την ημέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές, φρόντισε ν’ ανοίξει διάπλατα τις πόρτες, στους φίλα προσκείμενους επικοινωνιολόγος. Υπό την καθοδήγηση του Νίκου Καραχάλιου, η ομάδα παράγει σημαντικό αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά, σε μια ομάδα υπάρχουν και οι αδύναμες πλευρές.
Στην περίπτωσή μας, εκεί που «μπάζει» η ομάδα, είναι στο πρόσωπο του αφεντικού της Civitas Γιώργου Φλέσσα. Για όσους δεν τον θυμούνται, πρόκειται για τον διαφημιστή, που είχε αναλάβει μπόλικες δουλειές, για λογαριασμό της..

Κ.Αρβανίτης: Δεν απείλησα, δεν είμαι στην επικοινωνιακή ομάδα

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το ρεπορτάζ του mediatvnews για το κλίμα έντασης στο ραδιοφωνικό σταθμό στο “Κόκκινο” και στα όσα είπε ο διευθυντής του σταθμού K. Aρβανίτης. Ο ίδιος μιλώντας με δημοσιογράφους διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες, λέγοντας πως δεν “απείλησε” κανέναν ενόψει των εκλογών.
Η κουβέντα φέρεται να έχει γίνει αλλά ως “ανησυχία” μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και τον προβληματισμό για το τι θα απογίνει ο σταθμός μετά τις εκλογές. Ο διευθυντής του σταθμού δηλώνει επίσης πως δεν ανήκει στην επικοινωνιακή ομάδα του Αλέξη Τσίπρα και δεν έκανε διακοπές μαζί του.
Η συμμετοχή του σε επικοινωνιακή σύσκεψη ενόψει των εκλογών, δεν σημαίνει ότι αποφασίζει,..

Πολιτική χυδαιότητα Κεφαλογιάννη- Αποχώρησε ο Σκουρλέτης

Τραμπουκισμοί στην ΕΡΤ, από τον άνθρωπο του Μεϊμαράκη (VIDEO)...

από το μπλογκ nonews-news

Το πρωτοπαλίκαρο του Μεϊμαράκη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, εγινε το βράδυ της Δευτέρας πρωταγωνιστής πρωτοφανούς τραμπουκικης συμπεριφοράς στο στούντιο της ΕΡΤ.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αποχώρησε από την εκπομπή μετά από προκλητική και χυδαία συμπεριφορά του εκπροσώπου της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Τη στιγμή μάλιστα που ο Σκουρλέτης σηκώθηκε από την καρέκλα του, ο Κεφαλογιάννης απαξιωτικά του κουνούσε το χέρι, λέγοντας "άντε φύγε".
Ο παρουσιαστής Πάνος Χαρίτος αναγκάστηκε να πάει σε διάλειμμα, αλλά..

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Galopistas

Γράφει ο Δημήτρης Σούλτας

Τι θα ήταν η προεκλογική περίοδος χωρίς τα γκάλοπ; Θα ‘ταν σαν τηλεοπτικό πρωϊνό χωρίς το πάνελ του. Σαν υποψήφιος χωρίς χαμόγελο. Σαν χρυσαυγίτης χωρίς μίσος. Σαν παστίτσιο χωρίς τη μπεσαμέλ του.
Οι δημοσκοπήσεις βέβαια, τα τελευταία χρονια δεν είναι το πιο αξιόπιστο πράγμα στον πλανήτη, αλλά αυτό δεν επηρεάζει καθόλου το είδος που ζει μέσα απ’ αυτές.
Υπάρχουν εξαρτημένοι από τις δημοσκοπήσεις . Άνθρωποι που αν δεν καταναλώσουν δύο ημερησίως μπορεί να παρουσιάσουν φαινόμενα στέρησης και ως εκ τούτου αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Και δεν μιλάμε για πολιτικούς ή πολιτικούς συντάκτες που είναι μέρος του καθημερινού τους μενού. Μιλάμε για τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι γκαλοπίστας. Έχουν ενημερωθεί για όλες τις δημοσκοπήσεις,..

"Όταν βαριέται ο Σπανούλης, βαριέται κι ο Θεός ο ίδιος

Ο Χρήστος Ξανθάκης γράφει  (στο provocateur) για τα 10+1 πράγματα που του έμαθαν οι πρώτοι αγώνες της Εθνικής

1) Ο Σλούκας δεν έχει ωριμάσει ακόμη. Αλλά τα γρήγορα πόδια του μας είναι υπεραπαραίτητα.
2) Όταν βαριέται ο Σπανούλης, βαριέται κι ο Θεός ο ίδιος
3) Άμα ξυπνήσει ο Παπανικολάου, θα πάμε τελικό.
4) Άμα δεν ξυπνήσει ο Περπέρογλου, θα μας παίζουν όλοι ζώνη μέχρι τελικής πτώσεως.
5) Ο Καλάθης κέρδισε σε όγκο, έχασε όμως κάτι από την ταχύτητά του.  Και ζορίζεται. 
6) Όταν δεν παίζουμε με τρεις κοντούς (ή έστω με δύο κοντούς και έναν ημίψηλο), η περιφερειακή μας άμυνα είναι για τα χωριά.
7) Ο Αντετοκούμπο κι ο Πρίντεζης δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια πεντάδα. Όσο κι αν..

Πρεμιέρα απόψε με Κ. Αργυρό για το δίκτυο Hellasnet

Με τη νέα πολιτική ενημερωτική εκπομπή «Εκλογές 2015 – Η Ελλάδα ψηφίζει», με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Κώστα Αργυρό, κάνει πρεμιέρα απόψε το τηλεοπτικό δίκτυο Hellasnet.
Ολόκληρο το πρόγραμμα του Hellasnet θα μεταδίδεται ταυτόχρονα σε ζωντανή σύνδεση σε εννέα επιλεγμένα μεγάλα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια σε όλη την Ελλάδα έχοντας ως κεντρικό κανάλι το “attica Tv”. Την οργάνωση του ενημερωτικού τομέα του τηλεοπτικού δικτύου έχει αναλάβει ο Κώστας Βαξεβάνης.
Η εκπομπή «Εκλογές 2015 – Η Ελλάδα ψηφίζει» θα έχει τρίωρη διάρκεια και θα μεταδίδεται καθημερινά ζωντανά στις 22:30 το βράδυ. Την πρώτη ημέρα καλεσμένοι στο studio της Hellasnet..

Κανονίστε! Κλείνουμε αν δεν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ...

Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» για τον διευθυντή K. Αρβανίτη - Διαψεύδει ο ίδιος ότι είπε κάτι τέτοιο

Η προεκλογική περίοδος πάντα έχει τις εντάσεις της, ειδικά στα ΜΜΕ τα οποία έχουν καθαρό στόχο, τη χειραγώγηση των πολιτών. Στο παιχνίδι αυτό μπήκε εδώ και πολύ καιρό ο ραδιοφωνικός σταθμός “Στο Κόκκινο”. Φαίνεται όμως πως ο προβιβασμός του διευθυντή του σταθμού Κώστα Αρβανίτη στην επικοινωνιακή ομάδα του Αλέξη Τσίπρα, έχει οξύνει την κατάσταση…
Σύμφωνα με πληροφορίες του mediatvnews, ξεκαθαρίστηκε με απόλυτο τρόπο από τον διευθυντή του σταθμού στους εργαζόμενους πως αν δεν βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, ο σταθμός θα κλείσει! “Κανονίστε”, φέρεται να είπε στους έκπληκτους εργαζόμενους του σταθμού.
Σε άλλες περιπτώσεις, αν αυτή η ατάκα για παράδειγμα λεγόταν σε ιδιωτικό σταθμό, τα..

Δίχτυα του ΣΔΟΕ σε γνωστό εκδότη

Εβαλε σε προσωπικό λογαριασμό χρήματα που δανείστηκε για επιχείρηση ΜΜΕ

Στον εντοπισμό χρημάτων που προέρχονταν από δανεισμό και είχαν τοποθετηθεί σε τράπεζα εκτός Ελλάδος προχώρησε προ ημερών το ΣΔΟΕ.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία είχε ενημερωθεί -εκτός των άλλων- ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πρωταγωνιστεί γνωστός εκδότης των Αθηνών. Ο εντοπισμός της διαδρομής του χρήματος έγινε με αφορμή τον έλεγχο που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και συνδέεται με τα δάνεια που είχαν συνάψει με τράπεζες οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκε κατάθεση σε τράπεζα του εξωτερικού η οποία προέρχεται από δάνειο που είχε εξασφαλίσει εκδότης από συστημική τράπεζα. Αντί λοιπόν τα χρήματα να εισρεύσουν..

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα

Στην δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τις λίστες με τα ονόματα των υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι υποψήφιος στην Λάρισα και το Ηράκλειο, ο Γιώργος Κατρούγκαλος πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας, ο Νίκος Παρασκευόπουλος στην πρώτη θέση της λίστας στην Α΄Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Βίτσας στην Β΄ Πειραιά, ο Θεόδωρος Δρίτσας στην Α΄ Πειραιά και ο Αριστείδης Μπαλτάς στην περιφέρεια Αττικής.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι στην λίστα της Β΄Αθηνών και ο Αλέκος Φλαμπουράρης στην Α΄Αθηνών.
Μερικά από τα νέα ονόματα στις λίστες είναι: Μάρκος Μπόλαρης στην Α΄Θεσσαλονίκης, Κώστας Δουζίνας στην Α΄ Πειραιά, Δημήτρης Μάρδας στην Β΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Θεωνάς, Δημήτρης  Στούμπος, Ταμίλα Κουλίεβα, Ραλία Χρηστίδου και Χρήστος Σπίρτζης στην Β΄ Αθηνών. Ακολουθούν όλα τα ονόματα (στην Α' και Β' Αθήνας είναι αλφαβητικά και όχι με σειρά κατάταξης):..

Οι καναλάρχες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Χάνουν τις προσφυγές για τα τέλη χρήσης συχνοτήτων και καλούνται να πληρώσουν 24 εκατ. ευρώ

της Αγγέλας Νταρζάνου (Αυγή)

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα αναγκαστούν να βάλουν οι μέτοχοι των τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να εξοφλήσουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο, που προκύπτουν από τέλη για τη χρήση των συχνοτήτων τους την περίοδο από το 2011 έως το 2014. Τα τέλη χρήσης συχνοτήτων (ή ετήσιο "αντάλλαγμα" υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, όπως ονομάζεται) φτάνουν τα 24 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια, για οκτώ τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, ποσό που οι τηλεοπτικοί σταθμοί αρνούνται να καταβάλουν.
Μετά την απόφαση του υπ. Επικρατείας Νίκου Παππά, από τις αρχές Απριλίου, με τις οποίες καταλόγιζε τα οφειλόμενα ποσά ενημερώνοντας τις αρμόδιες ΔΟΥ - ΦΑΕ Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, οι σταθμοί προσέφυγαν στα δικαστήρια προκειμένου να αποφύγουν την..

Μουρατίδης: Όλες οι βίζιτες έχουν πάρει εκπομπές και κάνουν τώρα τις μανούλες…

Για την καριέρα του, τη συνεργασία του με επώνυμες κυρίες αλλά και την σημερινή κατάσταση στην τηλεόραση μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν, ο Νίκος Μουρατίδης.
Περιμένατε τέτοια πορεία στη ζωή σας, τέτοια καριέρα;
Όχι. Η αλήθεια είναι ότι τα έχω μπερδέψει λίγο. Όσο ήμουν πιτσιρικάς και δούλευα, κακόμαθα, με την έννοια ότι δούλευα με χαρισματικούς ανθρώπους. Όλο αυτό που έζησα μετά μου έκανε πολύ φθηνό. ¨Έχοντας δουλέψει με τη Μελίνα Μερκούρη, την Ειρήνη Παπά, με μεγαθήρια της ελληνικής μουσικής, μετά αισθανόμουν ότι όσο πήγαινα έπεφτα. Αργότερα ανακάλυψα ότι έχει πέσει γενικά το γούστο, κάνουμε πολλές εκπτώσεις.
Δώστε μου ένα παράδειγμα.
Έκανα δημόσιες σχέσεις σε γραφείο Τύπου στη Μαρινέλλα, έστελνα ένα δελτίο Τύπου και δεν μου το έβαζε καμία εφημερίδα. «Έλα μωρέ, την μπουζουξού», μου λέγανε. Τώρα κατεβάζουν τα..

Η κάθαρση ταξιδεύει...

(και εμείς συνηθίσαμε το δηλητήριο: άτρωτοι...)

Εξοικείωση! Μια λέξη για όσα λέγονται, γράφονται, ακούγονται, εκτοξεύονται, κραυγάζονται για τον βούρκο που περιβάλλει, χρόνια τώρα, το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εξοικείωση γιατί μας τα 'παν κι άλλοι. Αντιπροχθές ο πρώην διαιτητής Ποντίκης (με εκείνη τη συνέντευξη-κεραυνό στον Θάνο Μπλούνα που ξεχάστηκε), προχθές ο Ντέμης, χθες ο Βελλής, ο Καπό, ο Σίλντενφελντ, ο Καλαϊτζίδης, ο Κωστούλας, σήμερα ο Κατσουράνης. Μικρή σημασία έχει ποιος και τι θα αποκαλύψει αύριο. Καμιά εντύπωση, καμιά αίσθηση. Συνηθίσαμε να ακούμε, συνηθίσαμε στην απάθεια, πάψαμε να εκπλησσόμαστε. Εξοικείωση!
Ο Κώστας Κατσουράνης έχει ζήσει πολλά χρόνια από μέσα το θηρίο γι' αυτό γνωρίζει τη μυρωδιά των σπλάχνων του και ξέρει τι λέει. Αυτό που δήλωσε στο Contra.gr είναι εντυπωσιακό, αλλά όχι περισσότερο από όσο ήταν εκείνο που είπε το 2011 ο Ντέμης Νικολαΐδης χωρίς να συμβεί τίποτα.

Αστυνομική βία στο λιμάνι της Μυτιλήνης

               ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη της «Εφ.Συν.» στη Μυτιλήνη, Ντίνα Δασκαλοπούλου, δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με γκλομπ, εντελώς αναίτια, σε μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται επί μέρες εγκλωβισμένοι στο νησί.
Στο λιμάνι βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες παιδιά (ακόμα και βρέφη ημερών) που περιμένουν να ταυτοποιηθούν και να φύγουν από το νησί.
Από τα χτυπήματα της εξουσίας δεν εξαιρέθηκε ο φωτορεπόρτερ της «Εφ.Συν.», Βασίλης Μαθιουδάκης, που δέχτηκε μπουνιά στο πρόσωπο την ώρα που φωτογράφιζε γυναίκα που είχε ματωμένο στόμα από τα γκλομπ. 
Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που δεν έχουν καταγραφεί ξεπερνά..