ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Τους καλούν για «διορθώσεις», σε διαγωνισμό που τελείωσε!

Διαγωνισμοί μέ δόσεις για τη “Δ.Τ.”  Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, Γκίκας Μάναλης καλεί τους όσους έχουν κάνει λάθη στις αιτήσεις τους,  να τις υποβάλουν εκ νέου! Είναι πρώτη φορά όπου διενεργείται διαγωνισμός τους δημοσίου και πρώτα ανακοινώνονται οι “επιτυχόντες”, στη συνέχεια διενεργείται έλεγχος επί των αιτήσεων και τέλος μετά καλούνται οι “ενδιαφερόμενοι” να τις διορθώσουν. Το δε απίθανο είναι πως ο διαγωνισμός διεξάγεται από το Γκίκα Μάναλη, του οποίου οι αρμοδιότητες σπεριορίζονται στην εκκαθάριση της ΕΡΤ, σύμφωνα με  το νόμο, χωρίς να προβλέπεται καμία άλλη δυνατότητα, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη διαδικασία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση  για τη διόρθωση των αιτήσεων:
«Ο  Ειδικός Διαχειριστής των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της πρώην ΕΡΤ ΑΕ και των..

Oι «πνευματικοί άνθρωποι»

Είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις έναν «πνευματικό άνθρωπο» που να έχει ασκήσει κριτική στην ελληνική πολιτική και οικονομική ολιγαρχία, μετά από την χρεοκοπία της χώρας. Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω κανέναν.
Οι «πνευματικοί άνθρωποι» ασκούν έντονη κριτική στους πολίτες, στους συνδικαλιστές, στους δημοσίους υπαλλήλους, στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, στους διαδηλωτές, σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν εισιτήριο στο Μετρό αλλά την Μαφία της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, προφανώς, την θεωρούν αθώα.
Αλήθεια, γιατί είναι τζαμπατζής ένας άνεργος που δεν έχει να πληρώσει εισιτήριο στο Μετρό και..

Κραυγαλέες περιπτώσεις αναξιοκρατίας και αδιαφάνειας στη λίστα «επιτυχόντων» της ΔΤ

Άλλο ένα δείγμα για το πώς θεωρεί τη  διαφάνεια και την αξιοκρατία έδωσε η κυβέρνηση και ο Π. Καψής με την ανακοίνωση των  577 «επιτυχόντων» της πρώτης πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση του μορφώματος της Δ.Τ. Στη λίστα αυτή καταγράφονται κραυγαλέες περιπτώσεις αναξιοκρατίας και παραβίασης ακόμα και των κριτηρίων της ίδιας της προκήρυξης.
Παράδειγμα πρώτο: Τρεις οικονομικοί συντάκτες, ισάριθμοι παρουσιαστές και αρκετοί ρεπόρτερ εργάζονται ήδη σε άλλο μέσο.
Παράδειγμα δεύτερο: Συνεργάτης του υπουργού, Σίμου Κεδίκογλου επιλέχθηκε «αξιοκρατικά» για το πολιτικό ρεπορτάζ.
Παράδειγμα τρίτο: Εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρά την πριμοδότηση των 200 μορίων βρίσκονται..

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

H «επιστροφή» του Φίλαθλου κι ο απίθανος αγγελιοφόρος του Κουρή

Επειδή ήδη έχουν αρχίσει και. διαρρέουν σενάρια φήμες και παραφιλολογίες αριστερά και δεξιά στα ηλεκτρονικά Μέσα, αλλά και διότι ο «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» είναι όχι απλά μία ιστορική εφημερίδα που έπαψε να κυκλοφορεί, αλλά και ένα κλασσικό δείγμα του ότι πολλές επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας δεν χάθηκαν λόγω κρίσης, αλλά διότι ο εκάστοτε "επιχειρηματίας" έπαψε να βγάζει λεφτά από παράλληλες παράπλευρες δράσεις ή, δεν κέρδιζε τον πακτωλό χρημάτων του παρελθόντος, μα πολύ λιγότερα, θα αντιτείνουμε στα «ρεπορτάζ» που κυκλοφορούν το τι ισχύει στην πραγματικότητα με το «ΦΙΛΑΘΛΟ» και όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες.
Ένας από τους συντάκτες που παραμένουν άνεργοι τυπικά (ουσιαστικά ίσως όχι, αφού τα payroll των αρεστών δεν κόβονται παρά την "κρίση") μετά την αναστολή έκδοσης του "ΦΙΛΑΘΛΟΥ¨" το..

«Κινητικότητα» στο Ραδιομέγαρο - Είναι η ώρα που διαλέγεις με ποιον θα πας και ποιον θα αφήσεις

Οι μέρες και οι ώρες είναι πονηρές εκεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και η ΠΟΣΠΕΡΤ κάλεσε σε επιφυλακή τους εργαζόμενους.
Υπάρχουν πληροφορίες για επιχείρηση απομάκρυνσης των εργαζομένων και εκκένωση της ΕΡΤ με επέμβαση εισαγγελέα. Ήδη, όπως γράφουν οι Τυπολογίες, έχουν πάει στο Ραδιομέγαρο συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών περιμένοντας την επέμβαση του εισαγγελέα για την παράδοση του κτιρίου.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους, καλούν σε λαϊκό παραδοσιακό γλέντι ανήμερα της Παναγίας και καταγγέλλουν:
«Καταλύουν τη δημοκρατία, τρομοκρατούν, απειλούν, ισοπεδώνουν όλοι την κοινωνία! Στερούν..

Ο θάνατος του 19χρονου και οι «κυνηγοί κεφαλών» στις αστικές συγκοινωνίες

Σάλος για το σχόλιο της Λένας Διβάνη στο διαδίκτυο περί «τζαμπατζή»

Λίγα λεπτά μετά  το σάλτο μορτάλε του 19χρονου από το τρόλεϊ, το όχημα έχει σταματήσει και στο σημείο έχουν καταφθάσει πέντε περιπολικά. Η κατάσταση είναι ηλεκτρισμένη, με τους επιβάτες και τους περαστικούς να τα έχουν βάλει τόσο τον ελεγκτή, όσο και τον οδηγό. Όπως αναφέρει μάλιστα το eurospy.gr, που δημοσιοποίησε και σχετικό βίντεο, μία κοπέλα σε κατάσταση αλλοφροσύνης, μη μπορώντας να πιστέψει τι συνέβη, σηκώνεται και εκσφενδονίζει ένα μπουκάλι νερό προς τον ελεγκτή λέγοντάς του: «Σε ακούω τόση ώρα πάνω από το κεφάλι μου. Πήρες τη ζωή του παιδιού το καταλαβαίνεις;». Αμέσως τα αίματα ανάβουν και πάλι. Ο ελεγκτής ζητά να πάει αυτόφωρο η κοπέλα ενώ κάποιοι επιβάτες απευθυνόμενοι στον οδηγό και τον ελεγκτή λένε: «Να δούμε πως θα κοιμάστε τα βράδια»...
Την ίδια ώρα η «συγγραφέας» Λένα Διβάνη ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων με ένα άθλιο σχόλιο..

Το κόλπο των τραπεζών για να βάζουν χέρι στην τσέπη μας για πάντα

Τη στιγμή που ο λαός δυστυχεί, πακτωλοί χρημάτων πηγαίνουν στις συστημικές τράπεζες για τη "διάσωση" τους. Κι αυτές δε σταματάνε να βρίσκουν κόλπα για να βάζουν το χέρι στις τσέπες μας (με τις ευλογίες κυβερνήσεων και αρχών, βεβαίως-βεβαίως).
    Τι κόλπο ανακάλυψαν αυτή τη φορά οι αθεόφοβοι; Προσφέροντας δήθεν υψηλότερο επιτόκιο, πουλούσαν σε αποταμιευτές και ασφαλιστικά Ταμεία ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης, χωρίς ημερομηνία λήξης! Εκρυβαν τον μυστηριώδη όρο «perpetual (=εις το διηνεκές)» σε τόμους από ψιλά γράμματα στα αγγλικά, για να μην καταλαβαίνει ο κόσμος την αλήθεια: ότι η τράπεζα δεν ήταν υποχρεωμένη να επαναγοράσει τα ομόλογα στην ίδια αξία, αλλά τα αγοράζει ΑΜΑ θέλει, ΟΠΟΤΕ θέλει και σε ΟΠΟΙΑ τιμή θέλει!
    Για να το καταλάβουμε καλύτερα: αγόραζε ο πελάτης ένα ομόλογο 100 ευρώ. Εύλογα, περίμενε..

Περήφανοι για τους συντρόφους μας και τους συναδέλφους

-financialcrimesnews

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα όσων θα στελεχώσουν τη ΔΤ (ΔΝΤ TV) και σε επίπεδο Αθήνας - ΕΣΗΕΑ, βλέπουμε από τα ονόματα των δημοσιογράφων ότι συμμετέχουν υποψήφιοι (αναφερόμαστε στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΗΕΑ) από όλα τα ψηφοδέλτια (μνημονιακά και αντιμνημονιακά που είχαν καταδικάσει το λουκέτο και τις δίμηνες συμβάσεις της ντροπής, ανάμεσά τους και οι εκδοχές της αριστεράς του ρεζιλικιού) εκτός από το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή (ΑΡΜΜΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Ανένταχτοι, Financial Crimes), όπου ούτε ένας από τους εντός, αλλά και τους εκτός ΕΡΤ δεν έκανε "δήλωση".
Περήφανοι για τους συντρόφους μας, περήφανοι για όλο τον υπόλοιπο κόσμο των συναδέλφων μας..

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Τι κρύβει η εσπευσμένη επιστροφή Ψυχάρη (με ελικόπτερο) στην Αθήνα

Σύννεφα μαζεύονται πάνω από τον ΔΟΛ.Οι ψίθυροι στους  διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου δυναμώνουν καθώς οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει. Η εξόφληση του Ιουλίου δεν έχει ακόμη καταβληθεί και όπως έχει γνωστοποιηθεί μέσω των ανακοινώσεων του... WC, οι εργαζόμενοι θα την λάβουν περί τα τέλη  του μήνα (23 Αυγούστου). Από κει και πέρα πληθαίνουν οι διαρροές ότι η επόμενη πληρωμή στον ΔΟΛ θα γίνει Οκτώβριο και βάλε!
Την ίδια ώρα το αφεντικό του συγκροτήματος, ο Σταύρος Ψυχάρης διέκοψε τις διακοπές του στο Πόρτο Χέλι και επέστρεψε εσπευσμένα με ελικόπτερο(!) στην έδρα του, προκειμένου «να διευθετήσει κάποιες επείγουσες εκκρεμότητες». Mάλιστα συγκάλεσε σύσκεψη με τους διευθυντές Μεμή και..

Ολα τα ονόματα των «διμηνιτών» δημοσιογράφων της ΔΤ

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και τον ειδικό διαχειριστή του παθητικού και ενεργητικού της πρώην ΕΡΤ ΑΕ, Γκίκα Μάναλη, τα ονόματα των 577 που έχουν υποβάλει αίτηση για να εργαστούν με δίμηνες συμβάσεις στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης και έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια.
Τα ονόματα των «διμηνιτών» της ΔΤ αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (http://www.minpress.gr/minpress/index.htm ) ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα και τα μόρια  όσων υπέβαλαν αίτηση  με τη δεύτερη προκήρυξη. Οι αιτήσεις όσων δεν περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση, θα εξεταστούν στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν συνιστά πρόσληψη των επιτυχόντων, καθώς απαιτείται η..

Νάτος πάλι ο (καναλάρχης) Βρυώνης!

Οι επαφές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τον 902 και τα ρεπορτάζ από το Συγκρότημα

Η κυπριακή off shore εταιρεία που αγόρασε τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «902» έχει την ίδια ακριβώς έδρα και εκπροσωπείται από το ίδιο δικηγορικό γραφείο με την off shore που φέρεται να αγόρασε, τον Σεπτέμβριο του 2012, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Zoom», του οποίου ιδιοκτήτης φέρεται ο γνωστός επιχειρηματίας Φίλιππος Βρυώνης.
Ο ίδιος ο επιχειρηματίας πριν από λίγες ημέρες διέψευδε την πληροφορία, περί εξαγοράς του 902 δηλώνοντας χαρακτηριστικά  ότι «δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ιδιοκτησίας, στην αγοράστρια εταιρεία του Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902». Επιπλέον όταν ο Φ. Βρυώνης όταν είχε ρωτηθεί για ενδεχόμενη εμπλοκή του στην αγορά του «902»..

Τεστ για να δείτε αν έχετε πρώιμη εκδήλωση Αλτσχάιμερ

Μπορείτε να ονομάσετε τα διάσημα πρόσωπα που εικονίζονται στις φωτογραφίες; Αν όχι, ίσως έχετε πρώιμη εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ 

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες. Πείτε γρήγορα τα ονόματα των προσώπων που εικονίζονται. Αν δεν το καταφέρετε, ενδέχεται να αποτύχατε στο τεστ που επινοήθηκε για να εντοπίζονται τα πρώτα σημάδια της νόσου Αλτσχάιμερ σε μεσήλικες (εμείς πάντως δεν το καταφέραμε με τη μία!)
Μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι τα άτομα ηλικίας μεταξύ 40 και 65 ετών που αγωνίζονται να θυμηθούν τα ονόματα διάσημων προσώπων, μπορεί να εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Η έρευνα δείχνει ότι αυτό το απλό τεστ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους γιατρούς να εντοπίσουν πρόωρη έναρξη άνοιας. Για τη διεξαγωγή της μελέτης, οι ερευνητές..

Θύελλα στη Νορβηγία για το στημένο σόου του ταξιτζή πρωθυπουργού

Οι επιβάτες πέρασαν από... κάστινγκ και πληρώθηκαν με 500 κορώνες (65 ευρώ) έκαστος!
Μετά την αποκάλυψη από νορβηγική εφημερίδα ότι οι επιβάτες όχι μόνο είχαν περάσει από κάστινγκ, αλλά και είχαν πληρωθεί, ο Νορβηγός πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να παραδεχθεί την πράξη, ρίχνοντας, όμως, την ευθύνη στην εταιρία παραγωγής.
Η αποκάλυψη ακολούθησε τον αντίκτυπο που δημιούργησε το βίντεο στο Διαδίκτυο με τον Γενς Στόλτενμπεργκ στο ρόλο του ταξιτζή.
Η υπόθεση όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις με τον εκπρόσωπο του..

Οφσόρ με έδρα τις Παρθένους Νήσους αγόρασε τον 902

Συμπληρώνεται το παζλ των στοιχείων για την εταιρεία στην οποία το ΚΚΕ μεταβίβασε την ιδιοκτησία της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτική», δηλαδή του τηλεοπτικού σταθμού «902». Μοναδικός μέτοχος της «Α-ORIZON Media LTD» εμφανίζεται ότι είναι η εταιρεία «NALOTIA VENTURES LTD» με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.
Το ΚΚΕ είχε ανακοινώσει , μέσωτου www.902.gr, ότι η εταιρεία που αγόρασε τον σταθμό είναι η «Α-ORIZON MEDIΑ LTD», η οποία είναι κυπριακή εταιρεία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία».Ωστόσο το ΚΚΕ δεν διευκρίνισε ούτε ποιο είναι το τίμημα της πώλησης ούτε ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού σταθμού που ταυτίστηκε με το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Οπως όμως προέκυψε έπειτα από έρευνα, η αγοράστρια εταιρεία «Α-ORIZON MEDIΑ LTD» ανήκει..

Γιατί «ωρύεται» το συγκρότημα για τον 902;

Tα «ΝΕΑ» συνεχίζουν να αναμασούν ψευτιές και συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ, με αφορμή την πώληση του «902» και σε κατ' αποκοπή συνεργασία με τον Δ. Παπαδημούλη, επαληθεύοντας ότι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει εργολαβικά την αντιΚΚΕ επίθεση. Ο οχετός από την εφημερίδα του ΔΟΛ δεν προκαλεί έκπληξη.
Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί που γράφουν για το ΚΚΕ; Τα κείμενα στο σημερινό φύλλο είναι ανώνυμα. Να υποθέσουμε ότι οι αντιΚΚΕ γραφίδες της εφημερίδας εξάντλησαν τις ικανότητές τους και ανέλαβε κατευθείαν η διεύθυνση; Το πρωτοσέλιδο κάθε εφημερίδας είναι επιλογή της διεύθυνσης. Αλλά αποκλείεται να μην είχε την έγκριση του εκδότη, που στα «ΝΕΑ» είναι ο Σταύρος Ψυχάρης. Αρα, για να μιλάμε καθαρά, ένας..

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Η κυπριακή «Orizon Media» ιδρύθηκε για να αγοράσει τον 902!

Παραμένει το μυστήριο γύρω από την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902, παρά την ανακοίνωση του ΚΚΕ ότι αγοραστής είναι η κυπριακή εταιρεία «A-ORIZON MEDIA LTD».
Αν και στην ανακοίνωση του Περισσού σημειώνεται ξεκάθαρα ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έχει λάβει τα έγγραφα, στα οποία αναφέρεται ποιοι είναι «οι εταίροι και οι εκπρόσωποι της αγοράστριας εταιρείας», έως σήμερα η αρμόδια εποπτική αρχή δεν έχει λάβει γνώση για τα φυσικά πρόσωπα της κυπριακής εταιρείας με έδρα τη Λεμεσσό.
Στο πλαίσιο αυτό, η συμβολαιογραφική πράξη της μεταβίβασης του 902 κατατέθηκε στο ΕΣΡ την περασμένη Παρασκευή λίγο πριν τη λήξη του ωραρίου. Στο συμβόλαιο αυτό περιέχονται στοιχεία..

Το δάνειο του Χάρη και η εξόρμηση του φθινοπώρου

Την εξόφληση Μαΐου πήραν την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία». Οπως είχε διαρρεύσει, ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος πήρε δάνειο από την Attica Bank για να εξοφλήσει τουλάχιστον τις άμεσες υποχρεώσεις της εφημερίδας.
Στις αρχές Αυγούστου οι εργαζόμενοι της Μίνωος που ήταν απλήρωτοι τρεις μήνες, απαίτησαν επιτακτικά τα δεδουλευμένα Μαίου, Ιουνίου και Ιουλίου και προχώρησαν σε γενική συνέλευση, παρουσία της (νέας) διεύθυνσης της εφημερίδας.
Η συνέλευση των εργαζομένων προειδοποίησε με απεργιακές κινητοποιήσεις απαιτώντας την καταβολή τουλάχιστον ενός..

Η «επιλογή» των τυχερών... συνταξιούχων

Τελικά η περιγραφή της μετάδοσης του στίβου από τη ΔΤ έγινε από το συνταξιούχο δημοσιογράφο Νίκο Τσώνη (πρώην της ΕΡΤ), υποψήφιο στις τελευταίες εκλογές με τη ΔΗΜΑΡ, ενώ στις τελευταίες εκλογές για την ΠΟΕΣΥ το 2011, ήταν στο πασοκικής προέλευσης ψηφοδέλτιο «Δημοσιογραφική Ενότητα».
Άρα πήρατε "μυρωδιά" για το προφίλ όσων θα στελεχώσουν τη νέα ΥΕΝΕΔ. Α, ναι και ο κυρ Φώτης δεν στηρίζει την κυβέρνηση, μετά το..

«Ελλάδα αύριο» μόνο το Σαββατοκύριακο

Αναστέλλει τελικά την έκδοση του ημερήσιου φύλλου η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο». Ο επικεφαλής του εκδοτικού εγχειρήματος Σπύρος Τρίψας, πρώην διευθυντής στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ «υπερέβαλε εαυτόν» και έβγαλε πριν από 13 μήνες, ένα «έντιμο φύλλο» κεντροδεξιάς απόχρωσης.
Η προσπάθεια σκόνταψε (που αλλού) σε οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα την αναστολή της ημερήσιας έκδοσης του φύλλου. Η «Ελλάδα αύριο», θα γίνει εβδομαδιαία και θα περιοριστεί στην έκδοση του Σαββατοκύριακου.
Ο εκδότης υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει προσπάθειες για να επανακυκλοφορήσει το φύλλο σε..

Δελλατόλας - Κοραή στο κανάλι του Παναγιωτάκη

Ολο και περισσότεροι δημοσιογράφοι μαζεύονται στο κανάλι του Διονύση Παναγιωτάκη του εξ απορρήτων του προέδρου του ΠαΣοΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και συζύγου της ηθοποιοπύ και πρωην βουλευτού, Ελένης Κούρκουλα.
Μετά τον πολυπράγμονα δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή που εδώ και δύο μήνες έχει τη δική του εκπομπή στο ΑCTION 24, άλλοι δύο γνωστοί δημοσιογράφοι βρίσκουν τηλεοπτική στέγη στο κανάλι. Πρόκειται για τον εκδότη της εφημερίδας “Το Ποντίκι” Αντώνη Δελλατόλα (με..

Σκάει βόμβα με Γουμενίδη!

Tα πιάσαμε τα λεφτά μας. Ο Νάσος Γουμενίδης, λέει, έχει αναλάβει να τρέξει την έντυπη έκδοση του πόρταλ newsbomb.
Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος (γιός του Παύλου) θα βγάλει λέει εφημερίδα και θα αναθέσει την διεύθυνσή της  στον Γουμενίδη που μάλιστα, όπως γράφει το enimerosi24, έχει ήδη αρχίσει και βλέπει κόσμο για να στελεχώσει το νέο φύλλο. Στις περγαμηνές του Γουμενίδη συγκαταλέγονται το ότι έχει συνεργαστεί με την Ελένη Μενεγάκη ενώ ήταν για χρόνια στο πάνελ του «Κους – Κους»! Μάλιστα πρόσφατα είχε αναλάβει και καθήκοντα γενικού διευθυντή στο MTV Greece, Nickelodeon και Music 89.2 που ανήκουν στον Όμιλο Ρέστη. Στη θέση αυτη ο Γουμενίδης δεν έμεινε παρά μόνο..

Γνωστός δημοσιογράφος καταγγέλεται ως υπεύθυνος για τη δολοφονία Γκιόλια

Ξημέρωμα Δευτέρας, 19 Ιουλίου 2010. Ο Σωκράτης Γκιόλιας πέφτει νεκρός από τις σφαίρες κάποιων που υπογράφουν ως ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ. Ο δημοσιογράφος και δημιουργός του φαινομένου troktiko, εκτελείται με επαγγελματικό τρόπο, στην είσοδο της πολυκατοικίας του στην Ηλιούπολη κι ενώ ο ίδιος έχει ανοίξει στους δολοφόνους του. Γιατί ένας άνθρωπος ανοίγει σε δυο αγνώστους στις 5:20 το πρωί; Τι έχει προηγηθεί της εκτέλεσης; Ποιο πρόσωπο της εμπιστοσύνης του τον έχει καλέσει στο τηλέφωνο και τον έχει ενημερώσει για την επικείμενη επίσκεψη;
Από την αρχή της υπόθεσης Γκιόλια η έρευνα για τον εντοπισμό των δολοφόνων μοιάζει αδύναμη. Η Αστυνομία διατηρεί περίεργη στάση και αρνείται να ερευνήσει όσα έχουν καταθέσει οι μάρτυρες. Γιατί δεν παίρνει δεύτερη κατάθεση από τη σύζυγο του Γκιόλια; Και κυρίως. Γιατί αρνείται να..

Η Ελλη, ο Λάμπης και οι δημοσιογράφοι της Πάρου

Αργά το βράδυ για ψώνια στο Angel’s, νωρίς το μεσημέρι φαγητό στον «Μάριο», η Έλλη Στάη «αναρρώνει» στην Πάρο από τις εξελίξεις ενός βάρβαρου τηλεοπτικού χειμώνα, χωρίς κλαπατσίμπαλα και σούρτα φέρτα. Στην παρέα της η επιστήθια φίλη της Ελένη Κόκκαλη και πρώην σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης. Βέβαια, τις χαρές του νησιού απολαμβάνουν – κάπως πιο… ώπα – ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος και η Μάρα Ζαχαρέα με λοιπή δημοσιογραφική συντροφιά...

Oι «αγωνιστές» της ΝΕΡΙΤ και το στουρνάρι της ΕΡΤΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: Εχω και φωτογραφίες από τους «αγωνιστές» που συμμετείχαν ενεργά και επαναστατικά στις συνελεύσεις των δημοσιογράφων της ΕΡΤ κι ύστερα πήγαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη ΝΕΡΙΤ. Μη βγούνε τώρα και λένε «δεν ήξερα» και «με παρέσυραν τον δόλιο»...

Kαι πρόταση για επανέκδοση του «Φίλαθλου»

Κι ενώ ψήνεται η... ανάσταση του Alter, έσκασε μύτη και πρόταση για επανέκδοση του «Φίλαθλου», της ιστορικής αθλητικής εφημερίδας που ασκούσε επιρροή δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με τις μάλλον πενιχρές πωλήσεις της.
Η πρόταση διατυπώθηκε προφορικώς από τον πρώην εκπρόσωπο των εργαζομένων Ντίνο Κούλη και διακρινόταν για το ομιχλώδες του χαρακτήρος της. Κάτι σαν «γυρίστε στη δουλειά με 6 κατοστάρικα μηνιαίως και θα ξαναβγεί το φύλλο στα περίπτερα».
Οταν ζητήθηκαν εξηγήσεις από την παρούσα σύμβουλο της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη για το ποιος θα αναλάβει την εφημερίδα, πότε θα πληρωθούν τα ουκ ολίγα οφειλόμενα και πόσους από τους πρώην συντάκτες..

Τι τρόμαξε τον Γ. Κουρή και επείγεται να επαναλειτουργήσει το Alter

Ανακοίνωση εργαζομένων αιτούντων πτώχευσης του ALTER, για τα δημοσιεύματα περί «επαναλειτουργίας του σταθμού»

Τη δική τους θέση αποσαφηνίζουν οι περίπου 170 εργαζόμενοι του ALTER, που έχουν αιτηθεί την πτώχευση του σταθμού. Με το ενημερωτικό κείμενο που λάβαμε και δημοσιεύουμε, απαντούν στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επικείμενη επαναλειτουργία του Τ/Σ ALTER, μετά την προβολή... κάρτας στην αναλογική συχνότητα (κανάλι 62), η οποία αναγράφει: ALTER - "Σύντομα ξανά κοντά σας". Αναλυτικά:
«Προς επαγγελματίες και μη τηλεοπτικούς συντάκτες:
Το ότι στην αναλογική (άρα και μη... υπαρκτή πλέον) τηλεόραση "ανέβηκε" μια κάρτα που γράφει "ALTER Σύντομα ξανά κοντά σας", δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Εκφράζει απλώς τους ευσεβείς..

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Nέοι ορίζοντες για τον 902...

Ποιοι είναι οι κύπριοι αγοραστές και τι λέει το ΚΚΕ

Επειδή πολύ λόγος έγινε τελευταία για την πώληση της «Ραδιοτηλεοπτικής» και ιδιαίτερα από ορισμένους, που άλλα έχουν κατά νου - δεν λυπούνται δηλαδή για την πώληση - θέλουμε να τονίσουμε τα εξής:
Το ΚΚΕ, ήδη πριν ένα χρόνο, είχε ενημερώσει επίσημα για τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, του «902», μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη. Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου εξηγούνται αναλυτικά οι λόγοι της πώλησης, όπως επίσης ότι αυτό..