ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Νάτος πάλι ο (καναλάρχης) Βρυώνης!

Οι επαφές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τον 902 και τα ρεπορτάζ από το Συγκρότημα

Η κυπριακή off shore εταιρεία που αγόρασε τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «902» έχει την ίδια ακριβώς έδρα και εκπροσωπείται από το ίδιο δικηγορικό γραφείο με την off shore που φέρεται να αγόρασε, τον Σεπτέμβριο του 2012, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Zoom», του οποίου ιδιοκτήτης φέρεται ο γνωστός επιχειρηματίας Φίλιππος Βρυώνης.
Ο ίδιος ο επιχειρηματίας πριν από λίγες ημέρες διέψευδε την πληροφορία, περί εξαγοράς του 902 δηλώνοντας χαρακτηριστικά  ότι «δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ιδιοκτησίας, στην αγοράστρια εταιρεία του Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902». Επιπλέον όταν ο Φ. Βρυώνης όταν είχε ρωτηθεί για ενδεχόμενη εμπλοκή του στην αγορά του «902»..
είχε δηλώσει ότι «ούτε έχει λήξει κάποια διαδικασία πώλησης του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού, ούτε έχει ολοκληρωθεί κάποια ανάλογη συζήτηση»... Σημειώνεται ότι ο Φ. Βρυώνης σχετίζεται και με την ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού «EXTRA 3».
Οι zoornalistas είχαν γράψει τον Φεβρουάριο για τις επαφές στελεχών του ΚΚΕ με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για την εξαγορά του 902. Τότε όπως γράφαμε, το «πορτοφόλι» ήταν του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη, (ένας από την ομάδα των επιχειρηματιών που συνόδευσαν τον Αντ. Σαμαρά στο Κατάρ), κληρονόμος της Alma Atermon που δραστηριοποιείται στην υπαίθρια διαφήμιση, αφανής βασικός μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Extra 3, και όπως λέγεται, με «άνοιγμα» στο δημόσιο ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ.
Τώρα, σχετικά με τη σχέση Βρυώνη με την κυπριακή off shore εταιρεία που αγόρασε τον 902, ο Β. Λαμπρόπουλος γράφει στο site του Βήματος: Απόσπασμα του συμβολαίου στο οποίο φαίνεται ότι η κυπριακή εταιρεία «KIOPRA COMMERCIAL LTD» (φέρεται ότι αγόρασε τον «Zoom»), έχει έδρα το διαμέρισμα 101 στο κτίριο CHRISTINA CENTER, στην συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Ανδρέα Ζάκου στην Λεμεσό. Το ίδιο διαμέρισμα είναι και η έδρα της «Α - ORIZON MEDIA LTD» που εμφανίζεται ως η αγοράστρια του «902»
Ως αγοράστρια του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Zoom» από την εταιρεία «Τηλεμάρκετινγκ» έναντι τιμήματος 1.620.000 ευρώ φέρεται, στο συμβόλαιο της 21ης Σεπτεμβρίου 2012, να ήταν η κυπριακή εταιρεία «KIOPRA COMMERCIAL LTD» που εμφανίζεται με έδρα το διαμέρισμα 101 στο κτίριο CHRISTINA CENTER, στην συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Ανδρέα Ζάκου στην Λεμεσό που είναι και η έδρα της «Α - ORIZON MEDIA LTD» που εμφανίζεται ως η αγοράστρια του «902». Στο συγκεκριμένο γραφείο στη Λεμεσό βρίσκεται η έδρα της δικηγορικής φίρμας «Πανίκος Α. Λεωνίδου και ΣΙΑ» που φέρεται η δημιουργός και των δύο off shore εταιρειών που αγόρασαν πέρσι το «ΖΟΟΜ» και τώρα τον «902».
 Όπως εξήγησαν νομικοί «αυτό μπορεί να αποτελεί μία σύμπτωση αφού ένα δικηγορικό γραφείο στην Κύπρο μπορεί να προχωρεί στην δημιουργία εκατοντάδων off shore εταιρειών. Όμως πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι τέτοιου είδους σημαντικά γραφεία στην Κύπρο με παρόμοια δραστηριότητα είναι τουλάχιστον 60. Επιπλέον πρέπει να συνεκτιμηθεί και το ότι ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις αγορών μέσω κυπριακών off shore, ελληνικών ΜΜΕ».