ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Θύελλα στη Νορβηγία για το στημένο σόου του ταξιτζή πρωθυπουργού

Οι επιβάτες πέρασαν από... κάστινγκ και πληρώθηκαν με 500 κορώνες (65 ευρώ) έκαστος!
Μετά την αποκάλυψη από νορβηγική εφημερίδα ότι οι επιβάτες όχι μόνο είχαν περάσει από κάστινγκ, αλλά και είχαν πληρωθεί, ο Νορβηγός πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να παραδεχθεί την πράξη, ρίχνοντας, όμως, την ευθύνη στην εταιρία παραγωγής.
Η αποκάλυψη ακολούθησε τον αντίκτυπο που δημιούργησε το βίντεο στο Διαδίκτυο με τον Γενς Στόλτενμπεργκ στο ρόλο του ταξιτζή.
Η υπόθεση όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις με τον εκπρόσωπο του..
τομέα Μεταφορών του Προοδευτικού Κόμματος να δηλώνει ότι το κοινό «εξαπατήθηκε».
Ο ίδιος ο Στόλτενμπεργκ είχε πει αρχικά ότι ήθελε κατ' αυτόν τον τρόπο να έρθει πιο κοντά στους απλούς ανθρώπους και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Η εφημερίδα Verdens Gang ωστόσο κατέρριψε τον ισχυρισμό αυτό, αποκαλύπτοντας ότι πέντε από τους 14 επιβάτες που εμφανίζονται στο βίντεο στην πραγματικότητα είχαν επιλεγεί έπειτα από κάστινγκ στο δρόμο.
Ο καθένας τους έλαβε το ποσό των 500 κορώνων (περίπου 65 ευρώ) και κανείς δεν πλήρωσε για την κούρσα, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει άδεια ταξί.
Το βίντεο έγινε δεκτό με ευνοϊκά σχόλια στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αν και πολλοί ήταν αυτοί που επισήμαναν ότι επικεντρώνεται κυρίως στο ξάφνιασμα των επιβατών, παρά στα θέματα ουσίας που υποτίθεται ότι ήθελε να θίξει ο πρωθυπουργός.
Άλλοι σημείωναν ότι μάλλον δεν θα βοηθήσει πολύ τον Στόλτενμπεργκ να καλύψει τη διαφορά του από τη δεξιά αντιπολίτευση η οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, διατηρεί μεγάλο προβάδισμα εν όψει των εκλογών της 9ης Σεπτεμβρίου.
- πηγή: protothema