ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Οι κυβερνήσεις φεύγουνε αλλά τα εμπορικά κέντρα μένουν

Χθεσινή εισήγηση συμβούλου Επικρατείας η οποία δίνει το πράσινο φως στη συνέχιση της λειτουργίας του Golden Hall, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ντροπιαστική. Ένα εμπορικό κέντρο που λειτουργεί εδώ και 14 μήνες στο κτίριο το οποίο είχε κτιστεί “προσωρινά” για τους δημοσιογράφους των Ολυμπιακών. Ένα δεύτερο έγκλημα μετά το The Mall Athens από την ίδια εταιρεία, την Lamda Development του ομίλου Λάτση. Οι κυβερνήσεις φεύγουνε αλλά τα εμπορικά κέντρα μένουν ακόμη κι όταν είναι αυθαίρετα ή έχουν κτιστεί πάνω σε κτίρια που κανονικά έπρεπε να έχουν κατεδαφιστεί μετά το 2004.
Κι όμως, κάποιοι δικαστές κρίνουν ότι το Golden Hall του κ. Λάτση είναι νόμιμο έστω κι αν όλοι ξέρουν ότι στο πρώην Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης δεν θα έπρεπε να υπάρχει απολύτως τίποτε σήμερα.
Η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., παρά τις δεσμεύσεις για απομάκρυνση του κτιρίου μετά τους Αγώνες, προχώρησε σε διαγωνισμό στο οποίο πλειοδότησε η Lamda δίνοντας περί τα 7,2 εκατ. ευρώ ετήσιο ενοίκιο. Έτσι ξεκίνησε η μετασκευή του κτιρίου και η μετατροπή του σε Mall που φιλοξενεί 200 καταστήματα, πολλά εκ των οποίων πανάκριβα.
Οι δικαστικές αρχές έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις προσφυγές κατοίκων και καταστηματαρχών ότι υποβαθμίζεται το περιβάλλον και διαλύεται ο οικονομικός ιστός της περιοχής του Αμαρουσίου.
από www.antinews.gr

O Ψυχάρης μετά το χτύπημα κατά του Γ. Παπανδρέου επιτίθεται τώρα και κατά του υπουργού Δ. Δρούτσα

Επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα εξαπολύει ο Σταύρος Ψυχάρης μέσω της στήλης της Λώρης Κέζα στο Βήμα. Υπό τον τίτλο Αντ΄ αυτού Εξωτερικών το άρθρο λοιδορεί τον υπουργό αποκαλώντας τον διπλωματικό γκρουμ. Το άρθρο τον παρουσιάζει ως μαριονέτα του Γ. Παπανδρέου («τον ανέθρεψε ώστε να σκέφτεται με συγκεκριμένο τρόπο, τον καθοδηγεί στα τρέχοντα ζητήματα») και αναφέρεται σε… κακεντρεχείς που λένε ότι «ο πρόεδρος τον έπαιρνε κοντά του σε όλα τα ταξίδια του για να του κουβαλάει τις βαλίτσες». Το άρθρο κατά του Δρούτσα θυμίζει ένα παρόμοιο, στις 4 Μαίου του 2009, που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μέσα στο ΠαΣΟΚ. Τότε το άρθρο αναφερόταν στο αεροπορικό ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στο Λονδίνο και λοιδορούσε την επιλογή του προέδρου του ΠαΣοΚ να ταξιδέψει στην οικονομική θέση και είχε τον τίτλο «Πόσο ανεπιτήδευτος είναι ο Γιώργος;». Διαβάστε το άρθρο για τον Δρούτσα και θα καταλάβετε. Μεταξύ άλλων αναφέρονται:
«Σε κάποια συνάθροιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ ο κ. Γ. Παπανδρέου ζεστάθηκε και έβγαλε το σακάκι του. Ευτυχώς ήταν μαζί ο διπλωματικός σύμβουλος για να περιθάλψει το ρούχο, μη τυχόν και τσαλακωθεί. Ο κ. Δημήτρης Δρούτσας αντέδρασε με κεκτημένη ταχύτητα, έχοντας ξεχάσει την καινούργια του ιδιότητα, αυτήν του υπουργού- έστω αναπληρωτή. Κανονικά ένας υπουργός δεν ασχολείται με τα ιμάτια του Πρωθυπουργού, εξ ου και η χειρονομία σχολιάστηκε….
….Επαρκεί η εμπειρία του κ. Δρούτσα για να αφαιρεθεί από τον τίτλο του ο ενοχλητικός προσδιορισμός «αναπληρωτής»; Στην Αυστρία απασχολήθηκε για λίγο, το 1998, ως νομικός σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών. Από το 1999 βρίσκεται αδιάλειπτα στο πλευρό του κ. Παπανδρέου, ανεβαίνοντας ένα ένα τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας- από ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών, διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του προέδρου του κόμματος και πάει λέγοντας. Ο πρόεδρος τον έπαιρνε κοντά του σε όλα τα ταξίδια του. «Για να του κουβαλάει τις βαλίτσες» λένε οι κακεντρεχείς. Ολοι από κάπου ξεκινούν την καριέρα τους και η θέση του διπλωματικού γκρουμ απεδείχθη επίζηλη….
….Η τοποθέτηση του κ. Δρούτσα εξασφαλίζει την αρμονία ανάμεσα στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Μαξίμου. Ποιον να έβαζε εκεί ο Πρωθυπουργός, έναν ξένο ή έναν πολύπειρο, που θα σήκωνε το δικό του μπαϊράκι; Είναι πιο ασφαλής η επιλογή ενός ανθρώπου που γαλουχήθηκε στην παπανδρεϊκή αγκαλιά παρά ενός Πάγκαλου ή Λοβέρδου, που θα είχαν άποψη. Με τον κ. Δρούτσα θα έχει το κεφάλι του ήσυχο: τον ανέθρεψε ώστε να σκέφτεται με συγκεκριμένο τρόπο, τον καθοδηγεί στα τρέχοντα ζητήματα (που είναι ταυτόχρονα χρονίζοντα ζητήματα). Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δεν θα αυτονομηθεί ποτέ πραγματικά, όμως, αν πάρει την προαγωγή που φημολογείται, θα κυκλοφορεί με αναβαθμισμένη αξιοπρέπεια. Θα πάει ο άνθρωπος να συναντήσει κοτζάμ Χίλαρι, για να προγραμματίσουν από κοινού την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ…..
…..Μακάρι οι ευγενείς φιλοδοξίες του και τα μακρόπνοα σχέδια να αλλάξουν τα δεδομένα για τη χώρα. Να τον βλέπει ο Νταβούτογλου και να του κόβονται τα γόνατα. Προς το παρόν ο κ. Δρούτσας εκπροσωπεί ως αναπληρωτής την τελευταία τρύπα του διπλωματικού ζουρνά.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Μην τους αφήνετε να σας ψάξουν!..

Φρένο στις αυθαιρεσίες ανδρών των σωμάτων ασφαλείας και στη δημόσια σωματική έρευνα πολιτών από τους αστυνομικούς. Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, καταδίκασε τη Βρετανία για παραβίαση του δικαιώματος σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή των ατόμων και αφορούσε το γεγονός ότι δύο πολίτες είχαν υποστεί, τον Σεπτέμβριο του 2003, από αστυνομικούς στο Λονδίνο ενδελεχή σωματική έρευνα, χωρίς καμία αιτιολόγηση. Οι ενάγοντες, Βρετανοί υπήκοοι και οι δύο, υποστήριξαν ότι από την πλευρά των αστυνομικών υπήρξε αυθαιρεσία και καταχρηστική συμπεριφορά, που συνιστούσε παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους. Και στους δύο επιδικάστηκε το ποσό των 33.850 ευρώ για ηθική βλάβη.
Το σκεπτικό του Δικαστηρίου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι:
**Η χρησιμοποίηση των αναγκαστικών εξουσιών που παρέχονται στις αστυνομικές αρχές από τη νομοθεσία κατά της τρομοκρατίας και με βάση τις οποίες μπορούν να απαιτήσουν από ένα άτομο να υποβληθεί σε λεπτομερή έρευνα του προσώπου του, των ενδυμάτων του και των προσωπικών του αντικειμένων, συνιστά σαφή παραβίαση στο δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής.
**Η σωματική έρευνα ατόμων σε δημόσιο χώρο, σε συνδυασμό με την έκθεση των προσωπικών τους δεδομένων σε δημόσια θέμα, προσδίδουν στους ερευνώμενους, τα στοιχεία της ταπείνωσης και της αμηχανίας.
**Η σωματική έρευνα ατόμων στο δρόμο δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με τις αντίστοιχες έρευνες που διεξάγονται στα αεροδρόμια πριν από την επιβίβαση των ταξιδιωτών, δεδομένου ότι οι τελευταίοι έχουν την ελευθερία επιλογής να αποφύγουν τη σωματική έρευνα, δίνοντας όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα προς εξέταση πριν από την είσοδό τους στο αεροσκάφος.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Τέλος τα παϊδάκια για τον Στρατή Λιαρέλη

Με ανακοίνωσή του ο ΑΝΤ1 καθιστά γνωστό οτι ο δημοσιογράφος Στρατής Λιαρέλης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, με άμεσους συνεργάτες τον Ανδρέα Παναγόπουλο ως Διευθυντή Ειδήσεων και τον Βασίλη Πελέκη ως Διευθυντή Σύνταξης.
Στρατή, ήρθε η ώρα να ξεχάσεις τις εξορμήσεις για παϊδάκια και καλό χύμα κρασί στα διάφορα γκουρμεδιάρικα ταβερνάκια του Λεκανοπεδίου. Μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς;

«Ε»4 - Δεν πουλάει η Μάνια Τεγοπούλου. Σε ρόλο κλειδί η Ελένη Μακρή

Αποφασισμένη να μην πουλήσει την Ελευθεροτυπία εμφανίζεται η Μάνια Τεγοπούλου αν και το έλλειμμα του συγκροτήματος για το 2009 αναμένεται να ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Το μισθολόγιο της εφημερίδας έχει μεγάλα ανοίγματα και η Μάνια είναι αποφασισμένη να το «μαζέψει». Η εκδότρια δηλώνει ευθέως ότι προτιμά να κλείσει την εφημερίδα, παρά να την πουλήσει. Ωστόσο το ερώτημα είναι τι προτίθεται να κάνει η αδελφή της Ελένη Μακρή (η γνωστή ηθοποιός που χρησιμοποιεί το επώνυμο της μητέρας της) με την οποία ελέγχουν από κοινού την πλειοψηφία των μετοχών της εφημερίδας.

«Ε»3 - Η αποχαιρετιστήρια επιστολή Φυντανίδη τον Μάη του 2007

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης μετά την απόλυση του από την Μάνια Τεγοπούλου, την Ανοιξη του 2007, αποχαιρέτησε τους συντάκτες της Ελευθεροτυπίας με μια επιστολή που άφησε στα γραφεία τους. Ιδού τι τους έγραφε:
«Αθήνα, 1η Μάη 2007 - Αγαπητοί συνάδελφοι,
Βρίσκω αυτό τον τρόπο να σας αποχαιρετίσω, αφού η νέα ιδιοκτησία – και όχι μόνο αυτή – επέλεξε το δικό της τρόπο, να μου πει το αντίο. Ειλικρινά, ποτέ δε θα καταλάβω τι τους έκανα και μου φέρθηκαν, όπως μου φέρθηκαν, από την ημέρα που μας άφησε ο Κίτσος Τεγόπουλος.
Πάντως, σας αποχαιρετώ, με τις καλύτερες αναμνήσεις, από μια συνεργασία, που ξεπέρασε, κατά 20 ημέρες, τα 31 χρόνια. Όχι μόνο στηρίξαμε τις δύο εφημερίδες μας, αλλά τις αναδείξαμε σε κορυφαίες, μέσα στον, εξοντωτικά ανταγωνιστικό, χώρο των ΜΜΕ. Και δημιουργήσαμε, κατά γενική ομολογία, το κάτι άλλο στον ελληνικό Τύπο. Και όχι μόνο αυτό. Είχαμε μακράν το καλύτερο κλίμα μέσα στο χώρο της δουλειάς μας. Ούτε ίντριγκες, ούτε συνωμοσίες, ούτε τρικλοποδιές ευδοκίμησαν. Ό, τι είχαμε να πούμε, το λέγαμε ανοιχτά. Ακόμα και τα καβγαδάκια μας ήταν δημιουργικά. Και, όπως γνωρίζετε, εγώ προσωπικά ουδέποτε έκλεισα την πόρτα του γραφείου μου. Και ποτέ δεν αλλοίωσα ενυπόγραφα χειρόγραφά σας, ποτέ δεν κατηγόρησα κανέναν για πράκτορα και χαφιέ, ποτέ δεν προσπάθησα να δείξω ότι είμαι κάτι άλλο, από αυτό που ήμουν, από τα 18 μου χρόνια.
Εύχομαι η νέα φάση στην ιστορία της ‘Ε’ και της ‘Κ.Ε.’ να αποβεί εξίσου δημιουργική. Διαφυλάξτε, όσο μπορείτε, το καλό κλίμα και την ελευθερία της γραφής σας, όπως συνέβαινε όσο υπήρχε ο αείμνηστος Κίτσος Τεγόπουλος.
Αντισταθείτε στους αμφισβητίες της επαγγελματικής ακεραιότητας και αξιοπρέπειάς σας. Υψώστε τη φωνή σας στους μαθητευόμενους μάγους, που διαχειρίζονται – κατά τον πιο ήπιο χαρακτηρισμό – ερασιτεχνικά το μέλλον των δύο εφημερίδων και το δικό σας. Αυτά προς το παρόν.
Με όλη μου την αγάπη, Σεραφείμ Φυντανίδης.

«Ε»2 - Ο εργατολόγος και οι απολυμένοι από τη Μάνια διευθυντές της Ελευθεροτυπίας

Ποιόν άλλο δικηγόρο εκτός του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου θα έβαζε ο Γιάννης Βλαστάρης για να διεκδικήσει τα… δεδουλευμένα; Ο απολυμένος διευθυντής της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ζητεί από την Μάνια Τεγοπούλου όλα τα χρήματα της αποζημίωσης που δικαιούται. Ο άλλος απολυμένος (την Ανοιξη του 2007) διευθυντής Σεραφείμ Φυντανίδης είχε μηνιαίες αποδοχές περίπου 45.000 ευρώ τον μήνα και είχε 31 χρόνια «προυπηρεσία». Υπολογίστε τώρα πόση αποζημίωση πήρε. Φαίνεται ότι ο Βλαστάρης θέλει κι αυτός να αποζημιωθεί αναλόγως.

«Ε»1 - Μάνια καλεί Γιώργο για τον ευτελισμό και την άλωση του Τύπου

Η οργή της Μάνιας Τεγοπούλου σχετικά με την αγορά του 10,14% των μετοχών της Ελευθεροτυπίας από την ΝΕΠ Εκδοτική (συμφερόντων Πέτρου Κυριακίδη) μέσω Χ.Α. από την τράπεζα UBS φάνηκε καθαρά από το σημείωμά της στα «Πολιτικά Παρασκήνια» της εφημερίδας που ανέφερε:
«Ο Τύπος ως όχημα
Για ποιο λόγο επιχειρηματίες επενδύουν στον χώρο του Τύπου, όταν έχει ήδη καταστεί σαφές -ίσως και από τους ίδιους- ότι δεν έχουν επιχειρηματικό μέλλον οι εφημερίδες; Μήπως θα μπορούσε να απαντήσει η κυβέρνηση ή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τον οποίο θα έπρεπε να αφορά ο ευτελισμός και η άλωση του Τύπου; Η ερώτηση δεν είναι ρητορική.
Λαυρεντιάδης - Κυριακίδης: 12,53% στην Πήγασος, 10,14% στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και ελέγχουν τα έντυπα: Athens news, Espresso, Espresso Κύπρου, Ισοτιμία, Σφήνα, City Press, Free Sunday.
Βίκτωρ Ρέστης: 18,15% του ΔΟΛ.
ΥΓ. Το θέμα είναι ζόρικο. Αφορά συντάκτες, Ενώσεις, κόμματα και δεν τελειώνει εκεί.
Μ.Τ.

Φάε καμιά σαλάτα κυρ Λεωνίδα…

Του έπεσε βαρύ του Λεωνίδα Κύρκου το πικάντικο ριζότο που έφαγε στην Αίγλη εξ ου και η αδιαθεσία που τον έστειλε στο Ιπποκράτειο. Και αυτοί οι χριστιανοί εκεί δεν του έδιναν κάτι ελαφρύ να φάει του Λεωνίδα; Κόντεψαν να τον στείλουν 85 χρονών άνθρωπο… Οι πληροφορίες ότι ο σεφ της Αίγλης είναι φίλος με τον Αλέξη Τσίπρα και την Αλέκα Παπαρήγα ελέγχονται ως ανακριβείς!

«Μα δεν θέλω γιατρέ μου καμιά νοσοκόμα, θέλω μόνο αποδείξεις να μου κόβεις ακόμα»

Μεγαλύτερη έκπτωση φόρου θα έχουν οι φορολογούμενοι από δαπάνες για γιατρούς, δικηγόρους και τεχνίτες (υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κ.α.). Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι ομάδες αυτές είναι που φοροδιαφεύγουν συστηματικά. Στόχος του υπουργείου είναι να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της μη έκδοσης αποδείξεων αλλά και της διαπραγμάτευσης «250 ευρώ με απόδειξη, 180 ευρώ χωρίς απόδειξη». Αυτό βέβαια θα έχει επίπτωση ξανά στους φορολογούμενους καθώς είναι σίγουρο ότι οι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι κλπ.) θα αυξήσουν υπέρογκα τις αμοιβές τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και απέναντι στην Εφορία αλλά και να διασφαλίσουν τα εισοδήματά τους.
Υ.Γ. Οι «Αποδείξεις» του κορυφαίου δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου έφυγαν, οι αποδείξεις του κορυφαίου οικονομολόγου Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου καιτης παρέας του έρχονται…

Ο Παπανδρέου θέλει να παραμείνει ο Ταμπακόπουλος στο ΑΠΕ

Στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 - όπου έκανε εκπομπές πριν από είκοσι χρόνια – φέρεται ότι επιστρέφει ο γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Γιώργος Ταμπακόπουλος. Ο Ταμπακόπουλος που, όπως λέγεται, έχει υποβάλει την παραίτησή του περιμένει να βρεθεί ο αντικαταστάτης του στο ΑΠΕ και μετά να αναλάβει την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού στο Μαρούσι. Η θητεία του Ταμπακόπουλου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη και από τους Πασόκους, γι΄ αυτό και λέγεται ότι αναζητείται φόρμουλα να παραμείνει στη θέση του. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ζητήσει από Πεταλωτή, Παμπούκη και Ραγκούση να βρεθεί λύση ώστε να παραμείνει ο Γ.Τ. χωρίς όμως να υπάρξουν γκρίνιες και δυσαρέσκειες από όλους όσοι περιμένουν να αναλάβουν διευθυντικές θέσεις στο Πρακτορείο.

Επιτέλους αποφάσισαν εκλογές στην ΕΣΗΕΑ!

Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να πάει σε εκλογές! Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ενωσης αναφέρει: «Το Δ.Σ. αποφάσισε να οδηγήσει τον Κλάδο σε εκλογές για να δώσει διέξοδο στην κρίση, που τους τελευταίους μήνες μαστίζει την Ενωση. Η πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση ορίζεται στο 1ο 10ήμερο του Μαρτίου, όπου το Δ.Σ. θα προτείνει ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών. Στο μεταξύ διάστημα, το Δ.Σ. θα εξαντλήσει τις προσπάθειες για να ανταποκριθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλάδος».

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Φεύγουν αλλά.... μένουν στο VETO

Διαψεύδονται μέσα από το VETO οι πληροφορίες των zoornalistas για αποχώρηση και έτερου διευθυντή από την εφημερίδα. Οι Ζαγοριανίτης και Μουλίνος φαίνεται να στηρίζουν, προς το παρόν, την προσπάθεια για ανάκαμψη του φύλλου. Αναμένουν μήπως οι περικοπές στις σελίδες (και στους μισθούς), η κατάργηση των ενθέτων και οι λοιπές διορθωτικές κινήσεις φέρουν κάποια αποτελέσματα. Μόνο που, όπως γνωρίζουν πολύ καλά, οι όποιου είδους περικοπές μόνο καλό δεν κάνουν σε μια εφημερίδα. Και οι δυό τους φέρεται να έχουν ζητήσει τη στήριξη και συνεργασία των εργαζόμενων, λέγοντάς τους να αγνοήσουν τους παραλογισμούς του Μάκη. Ο Τριανταφυλλόπουλος βέβαια είναι αυτός που βάζει τα χρήματα και όπως ακούγεται έχει «μπει μέσα» τουλάχιστον τρία εκατομμύρια ευρώ.
Στο επιτελείο της εφημερίδας θεωρούν ότι η πολύ χαμηλή κυκλοφορία του VETO την τελευταία Κυριακή (γύρω στις 30.000 φύλλα) οφείλεται σε «καραμπόλα» και στον ανταγωνισμό αφού όλα τα κυριακάτικα είχαν πολύ δυνατές προσφορές.

Οι Γερμανοί δεν θέλουν άλλο την Κορομηλά στον ΑLPHA

Αβέβαιο είναι το μέλλον της Ρούλας Κορομηλά στον ΑLPHA καθώς όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι για συνέχιση της συνεργασίας της με τους Γερμανούς. Το νέο αφεντικό της Κάντζας, ο Κρίστοφ Μάϊνους όπως έχει εξομολογηθεί σε στενούς συνεργάτες του δεν θέλει άλλο τη Ρούλα στο κανάλι. Xαρακτηριστικά σε μία από τις κλειστές συσκέψεις του σταθμού είχε ακουστεί: «Δεν χρειαζόμαστε πια την Κορομηλά, είναι πολύ μεγάλη». Οι γνωρίζοντες λένε ότι το συμβόλαιό της λήγει σε μερικές εβδομάδες και δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τους διοικούντες για ανανέωσή του. Η ίδια η Κορομηλά που γνωρίζει τις προθέσεις των Γερμανών έχει βολιδοσκοπήσει άλλα κανάλια για συνεργασίες. Προς το παρόν δεν έχει αποδώσει καμία προσπάθεια εκτός ίσως από αυτή με το STAR.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Πάει Alpha η Πάνια

Ένα βήμα πριν κλείσει συμφωνία με το τηλεοπτικό σταθμό Alpha είναι η Αννίτα Πάνια. Συνομιλεί με τη διοίκηση του Alpha για να φύγει “πακέτο” με τις εκπομπές της “Ζαμανφού” και “Παρατράγουδα”.
πηγή: kouselia.blogspot.com

Ο Μαλέλης βρήκε δημοσιογράφους που δεν θα πληρώνει, αλλά θα τον πληρώνουν για να δουλεύουν στο STAR!

Γράφει το troktiko:
«Σύσκεψη στο STAR ο Μαλέλης απειλεί με απολύσεις τους… τεμπέληδες
Ποιος είδε τον Σταμάτη Μαλέλη και δεν τον φοβήθηκε. Ο γνωστός διευθυντής ειδήσεων έκανε σύσκεψη στο star και είπε ότι τρίζει η καρέκλα όλων των δημοσιογράφων καθώς δεν αποδίδουν την δουλειά που πρέπει.
Ο Μαλέλης απείλησε με απολύσεις όχι όμως για οικονομικούς λόγους όπως είπε αλλά επειδή κάποιοι δεν δουλεύουν σε βάρος του συνόλου. Και έχει δίκιο γιατί η ιστορία με τους δημόσιους υπαλλήλους-δημοσιογράφους που κάθονται και αράζουν με την βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα παρέμβει η ΕΣΗΕΑ σε απολύσεις πρέπει να τελειώνει. Όπως είπε ο Μαλέλης: "Υπάρχουν πολλά παιδιά έξω που θέλουν δουλειά και έχουν ανάγκη".»

Μπράβο παιδιά του troktikou! Να φύγουν οι «τεμπέληδες» από το κανάλι και να πάρει ο Μαλέλης τα «παιδιά που θέλουν δουλειά και έχουν ανάγκη» δηλαδή όσους έχει και τον πληρώνουν για την σχολή τηλεοπτικής δημοσιογραφίας που έχει. Ωραίο σέρβις στον Μαλέλη κάνετε!..

Σπάει ταμεία το «ΑVATAR»

Εσπασε το εισπρακτικό φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων η τρισδιάστατη ταινία επιστημονικής φαντασίας «ΑVATAR» του Τζέιμς Κάμερον και βρίσκεται μια θέση κάτω από τον «Τιτανικό (πάλι του Κάμερον). Τα στούντιο του Χόλιγουντ σχεδιάζουν την επαναπροβολή κάποιων ταινιών, όπως οι τριλογίες «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «Ο Πόλεμος των Αστρων», σε τρισδιάστατη μορφή. Οι ειδήμονες επισημαίνουν ότι η μορφή αυτή έχει και το πλεονέκτημα ότι, τουλάχιστον εως τώρα, μπορεί να αντιμετωπίσει την πειρατεία στο Ιντερνετ καθώς το downloading υφίσταται αλλά μόνο σε δισδιάστατη μορφή.

Ευτυχώς που υπάρχει και η Κιμ…

Πόσο βαρετό θέαμα μπορεί να είναι ένας Δημοσιογράφος που χαζεύει και περιδιαβαίνει ανάμεσα στα βράχια και στα βραχάκια στα Τέμπη. Όλα είναι «απίστευτα και ασύλληπτα» και όλα είναι «ό,τι έχει απομείνει… τα κλαριά από τα δένδρα, ρίζες» κλπ κλπ… Πραγματικά κουραστικό το οδοιπορικό του Μάκη στα κλειστα από τις κατολισθήσεις Τέμπη. Η μόνη που έσωσε την παρτίδα χθες στον Κίτρινο τύπο ήταν η καταγγελτική Κιμ με τις παρεμβάσεις της. Μπράβο της!

Μετά το Λάλα φεύγει κι άλλος διευθυντής από το VETO

Σας το είχαμε γράψει ότι οι 4 διευθυντές στο VETO δεν λένε ούτε καλημέρα μεταξύ τους… Χθες ήρθε η ώρα που ένας από αυτούς, ο πιο ευτραφής, αποχώρησε. Ηταν σίγουρο (για τους γνωρίζοντες τον Θανάση) ότι ο Λάλας θα ήταν ο πρώτος που θα εγκατέλειπε το «καράβι» της Κάτω Κηφισιάς. Τώρα έχουν φουντώσει οι φήμες για αποχώρηση και έτερου διευθυντή. Ποιος θα είναι αυτός; Σίγουρα πάντως όχι ο Μάκης…
Στην εφημερίδα το κλίμα είναι πολύ βαρύ και οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι καθώς υπάρχει έντονη φημολογία ακόμη και για κλείσιμο του φύλλου. Οι γνωρίζοντες πάντως διαψεύδουν τις φήμες και λένε ότι ο Μάκης θα κρατήσει το VETO έστω κι αν τo βγάζει μόνος του, με την Κιμ και τον γιό του Κωνσταντίνο...

Η Μελέτη έδιωξε τον «βρυκόλακα» της Αντζελας Δημητρίου

H Ελεονώρα Μελέτη έδιωξε από το πάνελ της τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα. Ο Γκούμας είναι πολλά χρόνια στο Star Channel και πλαισιώνει ως επί το πλείστον τις πρωινές εκπομπές του καναλιού. Οι λόγοι της απομάκρυνσής του δεν έγιναν γνωστοί αλλά οι πληροφορίες λένε ότι έφυγε εξαιτίας της συνεχούς αντιπαράθεσής του με την Μελέτη. Αφορμή υπήρξε το ότι ο Γκούμας άρχισε να λοιδορεί την τηλεπαρουσιάστρια όταν αυτή απαρηγόρητη έψαχνε να βρει τον γάτο που έχασε… Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Βαγγέλης Γκούμας απομακρύνθηκε μετά από εντολή του διευθυντή Σταμάτη Μαλέλη που δεν άντεξε άλλο τις γκρίνιες και των δύο τους. Ο Γκούμας (η Αντζελα Δημητρίου τον αποκαλούσε - άγνωστο γιατί - «βρυκόλακα») θα παραμείνει στο κανάλι και θα εμφανίζεται στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Στο νοσοκομείο ο Κύρκος – Επιφυλακτικοί οι γιατροί

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Λεωνίδας Κύρκος μετά το δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Δευτέρας σε 45 προσωπικότητες της πολιτικής, του πολιτισμού και των γραμμάτων(ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός και η Ολγα Τρέμη) στην Αίγλη του Ζαππείου. Ο Κύρκος ένιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο . Οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί για την κατάσταση της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του.
Νωρίτερα η πρωτοβουλία Κύρκου είχε προκάλεσει αντιδράσεις καθώς τάχθηκε υπέρ μίας συνεργασίας των κομμάτων της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων του κέντρου. Αίσθηση προκάλεσε το ότι κατηγόρησε για ανευθυνότητα όσους αμφισβητούν το σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε", ενώ ανέφερε ως καλό δείγμα εναλλακτικής πάλης την τελευταία απεργία του ΠΑΜΕ! Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κάποιους "τάχα επαναστάτες που αντιμάχονται την έννοια του συμβιβασμού και πυροδοτούν επικίνδυνες εκρήξεις όπως τα Δεκεμβριανά". Ακόμη, τάχθηκε με σαφήνεια υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού άσυλου!
Είχε πολλές συγκινήσεις η βραδιά…

Αντε και πρωθυπουργός κ. Χατζηνικολάου!

Ανανεωμένος επέστρεψε ο Νίκος Χατζηνικολάου (και μεις που είχαμε ανησυχήσει…) και στο ραδιόφωνο και στο δελτίο ειδήσεων του Αlter. Οσοι τον είδαν δεν μπόρεσαν να μην προσέξουν το χαμόγελο που κρεμόταν στα χείλη του. Γιατί όμως να μην χαμογελάει; Όλα του πηγαίνουν δεξιά… Η εφημερίδα του (Real news) πάει καλά, τo VETO (η εφημερίδα του Μάκη) δεν πάει καθόλου καλά και μέσα σε όλα αυτά καλείται να παίξει ρόλο και στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Μετά τη δημαρχία άντε και πρωθυπουργός κ. Χατζηνικολάου…

Δολοφονία καναλάρχη στη Λευκωσία

Αγνωστοι έστησαν ενέδρα και σκότωσαν τον κύπριο εκδότη - καναλάρχη Αντυ Χατζηκωστή, έξω από το σπίτι του, στην Έγκωμη Λευκωσίας.. Οι άγνωστοι τον πυροβόλησαν τη στιγμή που έβγαινε από το αυτοκίνητό του και τόσκασαν με μοτοσυκλέτα.
Ο Άντυ Χατζηκωστής ήταν γιος του εκδότη Κωστή Χατζηκωστή και μαζί με τον πατέρα του «έτρεχε» τον τηλεοπτικό σταθμό "Sigma" (έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Κύπρο), την εφημερίδα "Σημερινή" και πολλά άλλα κυπριακά έντυπα...

Ο Νίκος, η Ολγα και ο Νίκος

Την προσοχή μου τώρα τελευταία στην τηλεόραση έχει τραβήξει ένας συμπαθητικός τύπος με γυαλιά και μαλλιά καρφάκια που εμφανίζεται σε μεσημεριανές εκπομπές με Φαίη Σκορδά, Σταματίνα Τσιμτσιλή κλπ σχολιάζοντας τα τηλεοπτικά δρώμενα. Σε κάποια από τις αναφορές των τηλεπαρουσιαστριών άκουσα ότι πρόκειται για τον Νίκο Νικητέα που υπογράφει τη στήλη media market του ΘΕΜΑΤΟΣ - το γνώριζα γιατί είμαι αναγνώστης της εφημερίδας καθώς ότι και έχει εκπομπη στο ρ/σ Flash - κι αυτό το γνώριζα γιατί είμαι ακροατής του σταθμού (από τις παλιές καλές εποχές). Εκείνο που δεν γνώριζα ήταν ότι ο Νικητέας έχει το www.enimerosi24.gr. Ένα καλό ενημερωτικό site με ενδιαφέρουσες ειδήσεις και εύστοχα σχόλια. Επειδή το παλικάρι και έξυπνο φαίνεται και ευφράδεια έχει και «γράφει» μπροστά στο φακό, σύντομα τον βλέπω με δική του τηλεοπτική εκπομπή. Αυτό βέβαια με την απαραίτητη προϋπόθεση να σταματήσει να μασάει τσίχλα όταν μιλάει και μάλιστα ζωντανά στην τηλεόραση.
Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Νίκος Νικητέας (όχι ο περι ου ο λόγος αλλά ο ξάδερφός του ο γιατρός) έχει νυμφευθεί την Ολγα Τρέμη.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Μυστικές επαφές Ευαγγελάτου-Παπαδρόσου με στόχο τον Σρόιτερ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο (άνεργος) Νίκος Ευαγγελάτος και το μόνο μέλημα του είναι πως θα γίνει... Ευαγγελάτος στη θέση του Σρόιτερ στον ALPHA. Ο τέως τηλεπαρουσιαστής γνωρίζει ότι το κανάλι της Κάντζας αποτελεί τη μόνη του διέξοδο καθώς θεωρεί και διαδίδει στην πιάτσα ότι είναι «πολύ καλύτερος και σαφέστατα πιο έμπειρος» από τον βασικό του αντίπαλο Αντώνη Σρόιτερ. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν κολλητός με τον νυν διευθυντή ειδήσεων του ALPHA Βασίλη Παπαδρόσο από την εποχή του ΣΚΑΪ. Τότε ήταν που με διευθυντή το Σταμάτη Μαλέλη και βοηθό τον Παπαδρόσο ο Ευαγγελάτος έγραψε την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της (τηλεοπτικής) δημοσιογραφίας με την υπόθεση του Σορίν Ματέι.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευαγγελάτος - που συνομιλεί τηλεφωνικά σχεδόν κάθε μέρα με τον Παπαδρόσο - συναντήθηκε δύο φορές με το διευθυντή ειδήσεων του ALPHA και η μία ήταν στο σπίτι κοινού φίλου τους.
Αυτό που μένει να δούμε είναι το πώς θα αντιδράσει ο Αντώνης Σρόιτερ. Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο τηλεπαρουσιαστής τα έχει πάρει άσχημα με τον Παπαδρόσο και πολύ περισσότερο με τον Ευαγγελάτο. Πληροφορίες οτι έχει προταθεί στον Ευαγγελάτο συνεργασία με το ΘΕΜΑ radio ελέγχονται ως ανακριβείς...

Θέμος μαινόμενος κατά Χάρη και Ψυχάρη


Ο «ασκούμενος
υπουργός –
μεγαλοδικηγοράκος»
ΧΑΡΟΥΛΗΣ
και «ο αλτσχάιμερ
νεοκληρονόμος» ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ


Δριμεία επίθεση εξαπολύει ο Θέμος Αναστασιαδης μέσα από τη στήλη του PHD στο ΘΕΜΑ κατά του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη που τον χαρακτηρίζει «ασκούμενο υπουργό και μεγαλοδικηγοράκο» και κατά του Σταύρου Ψυχάρη τον οποίον αποκαλεί «αλτσχάιμερ νεο-κληρονόμο του συγκρότηματος της αρπαχτής».
Κατηγορεί ευθέως τον Παμπούκη ότι είναι «ο αρχιτέκτονας της επιχείρησης συκοφαντίας κατά του «Πρώτου Θέματος», και τον καταγγέλει ευθέως για συνεργασία με το συγκρότημα Λαμπράκη (νυν Ψυχάρη) γράφοντας συγκεκριμένα:
….« ο Γιώργος έχει στο μυαλό του την εξωτερική πολιτική, τη διεθνή κρίση και τα μεγάλα θέματα τύπου πράσινη ανάπτυξη κ.λπ. κι άφησε τον μεγαλοδικηγόρο συμβουλάτορά του να κάνει τον κουμανταδόρο της κυβέρνησης. ✖✖✖ Κι εκείνος, συνηθισμένος στα γκράντε κόλπα και κατά δήλωσή του εξειδικευμένος να πουλάει σέρβις σε μεγαλοεκδότες και τα σχετικά, βρήκε το γνωστό ενοικιαζόμενο συγκρότημα, στήριγμα κάθε διεφθαρμένου, κι έβαλαν στον στόχο το «Πρώτο Θέμα»…. Η απορία μου, Χάρη, αρχικά ήταν γιατί έπεσες τόσο χαμηλά πολιτικά, τόσο γρήγορα... Επειδή μου έλεγαν πως είσαι έξυπνος άνθρωπος, σκέφτηκα μήπως ήταν από απειρία... και περίμενα. ✖✖✖ Ε, όταν είδα το πώς οργάνωσες τις γελοίες «προκάτ» δηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον μας, με αφορμή την υπόθεση των laptop, τότε κατάλαβα ότι εκτελείς αποστολή που δεν ξέρεις, χαρά μου. ✖✖✖ Καλά θα ήταν να τη μάθεις πριν πας αδιάβαστος, ασκούμενε....είναι γνωστό ότι ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ και δη από ψευτοπασόκους λιμοκοντόρους μπιούτιφουλ πιπλ, που νομίζουν ότι βρήκαν τη ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ της ζωής τους. ✖✖✖Ποιος έκανε τις δηλώσεις ενάντια στο «Πρώτο Θέμα» σε όλα τα πηγαδάκια στη συγκέντρωση δημοσιογράφων του Γιώργου; ΕΣΥ, ΧΑΡΟΥΛΗ! ✖✖✖Ποιος έκανε την επόμενη μέρα διαρροή –σε ποιον άλλον- στο «Βήμα» του οργανισμού ΣΤΑΥΡΑΚΑ; ΕΣΥ, ΧΑΡΟΥΛΗ! ✖✖✖Ποιος συνέχισε και την Κυριακή ακόμη και στον «Ελεύθερο Τύπο» τα μεθοδευμένα δημοσιεύματα εναντίον μας; Λες και μίλαγες αυτοπροσώπως ΕΣΥ, ΧΑΡΟΥΛΗ! Κάνε, λοιπόν, τα γνωστά σου: διώξεις, δίκες, ειδικά δικαστήρια, όλες αυτές τις βλακείες που σου λέει ο άλλος ο αλτσχάιμερ... ο νεο-κληρονόμος, ο οποίος τα ίδια ακριβώς έλεγε και στον Ρουσόπουλο και τον έβαλε και έφαγε το κεφάλι του για… ΠΑΡΤΗ του!✖✖✖ Kαθότι με τον Ριρή δεν ήμασταν πάντα εχθροί και μάλιστα ακόμη και στην αρχή της κυβέρνησης Καραμανλή τον πηγαίναμε με ανθρωπιστική προδιάθεση, καθότι πρώην δημοσιογράφος.✖✖✖ Μετά τον παρέλαβε από κοντά ο γνωστός «πελάτης» που είχε καημό γιατί του διαλύσαμε το συγκρότημα της αρπαχτής και τον επιστράτευσε εναντίον μας, όπως επιστράτευσε τώρα και σένα, μεγαλο-δικηγοράκο μου.✖✖✖….Οταν ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ στηρίζαμε τον Γιώργο για ΑΡΧΗΓΟ του ΠΑΣΟΚ, όταν ο ομοτράπεζός σου ΣΤΑYΛΑΡΧΗΣ, Χαρούλη, του έλεγε να παραιτηθεί, εσύ τι ρόλο έπαιζες; Και τώρα τι ΠΑΡΤΙΔΕΣ έχεις ανοίξει μαζί του; Χαρά μου... ✖✖✖ Πιστεύεις ότι σε σώζουν τα παραπολιτικά εναντίον συναδέλφων σου, που γύρευε ποιος δίνει στις εφημερίδες του Σταυράκη; Ετσι νόμιζαν κι άλλοι, χαρά μου.) Μη με παρεξηγείς για το «χαρά μου», δεν έχει κανένα κακό υπονοούμενο πέρα απ’ το όπως σε βλέπω και με βλέπεις θα γίνεις η ΧΑΡΑ του κάθε αληθινού δημοσιογράφου.»

Φαβορί ο Μεμής - Ποιός εισηγείται να κλείσει το ημερήσιο Βήμα

Ο «δουλευταράς» Χρήστος Μεμής φαίνεται να κερδίζει μέχρι τώρα την κούρσα για το ποιός θα έχει το πάνω χέρι στον ΔΟΛ. Ο Σταύρος Ψυχάρης έχει τάξει διευθυντική θέση στον βορειοελλαδίτη δημοσιογράφο αρκετό καιρό πριν «φύγει» ο Χρήστος Λαμπράκης. Ο Γιάννης Πρετεντέρης που γνωρίζει τις προθέσεις του μεγάλου αφεντικού προσπαθεί τώρα να τον μεταπείσει βάζοντας ταυτόχρονα όλο το «βυζάντιο» να συνομωτεί εναντίον του… ανταγωνιστή του. Οι περισσότεροι στον Οργανισμό θεωρούν ότι ο Μεμής είναι από τους ελάχιστους που μπορεί να «εποπτεύει» ΟΛΑ τα έντυπα του ΔΟΛ (δεδομένων και των καλών σχέσεων του με τον Παντελή Καψή) και ίσως ο μοναδικός που γνωρίζει τη δουλειά. Ο Ψυχάρης τον εμπιστεύεται απόλυτα.
Ο Πρετεντέρης εισηγείται εδώ και πολύ καιρό στον Ψυχάρη να κλείσει το ημερήσιο Βήμα (έχει πανελλαδικές κυκλοφορίας 4.000 φύλλα) και ο Μεμής θεωρείται η τελευταία αντίσταση για τη σωτηρία του φύλλου.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Ο Μάκης στη χώρα των Θαυμάτων – Καταποντίστηκε το VETO

Αλήθεια τι απέγινε η αφίσα του VETO με Μάκη, Μουλίνο, Λάλα και Ζαγοριανίτη και το μότο «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» που έπαιζε για πολύ καιρό στο portal της Zουγκλας; Ποιος την εξαφάνισε και για ποιο λόγο; Οι κακές γλώσσες λένε (και δεν έχουμε λόγο να μην τις πιστέψουμε) ότι την εξαφάνισε o ιδιος ο Μάκης καθώς στην εφημερίδα της Κάτω Κηφισιάς οι τέσσερις διευθυντές μετά βίας ανταλλάσσουν μια καλημέρα. Η εφημερίδα (ο Μάκης δηλαδή) προχώρησε στην απόλυση δύο δημοσιογράφων ( του Γ. Μανουσακάκη και της Τένης Κούτρα), έκοψε όλες (;) τις συνεργασίες με μπλοκάκια και αποφάσισε τη μείωση αποδοχών των υψηλά αμειβόμενων μέχρι και 30%. Η εκπρόσωπος των εργαζομένων Ιουλία Σταματέλου συγκάλεσε την περασμένη Τρίτη συνέλευση για την κατάσταση και το κακό κλίμα που επικρατεί στην εφημερίδα. Εκ μέρους των διευθυντών μίλησε ο Π. Ζαγοριανίτης που άφησε ανοιχτό το θέμα κι άλλων απολύσεων.
Πάντως αυτή την Κυριακή ο Μάκης τα έδωσε όλα με δύο DVD που στόχευαν το νεανικό κοινό. Οσοι αγόρασαν την εφημερίδα βρήκαν μέσα τον «Σκαθαροζούμη» και την ταινία κινουμένων σχεδίων « Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» ενώ . υπήρχε ανταλλάξιμο κουπόν αξίας 12 ευρώ για το «Allou Fun Park».
Παρ΄όλα αυτά το VETO καταποντίστηκε κυκλοφοριακά και πούλησε λίγο πάνω από τις 30.000 φύλλα!..

Ανησυχία για Χατζηνικολάου

Ολοι έχουν ανησυχήσει. Που είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου; Γιατί δεν βγαίνει στο δελτίο; Εφυγε; Τον έδιωξαν από το ALTER; Τι συμβαίνει και έχει εξαφανιστεί; Μήπως τον «έφαγε» η υπόγεια κόντρα με τον Μάκη; Τίποτε από όλα αυτά δεν συμβαίνει καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του fimotro.blogspot.com την Δευτέρα επιστρέφει σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ο Χατζηνικολάου βρισκόταν στην Αμερική με τη σύζυγό του γιατί είχε ανάγκη από ξεκούραση αφού πέρασε και κάποια προβλήματα υγείας και το τελευταίο διαστημα ήταν καταπονημένος σωματικά και ψυχολογικά.

Θύελλα (2) για τους ανεγκέφαλους στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ! Στον ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης) πήραν απόφαση (και μάλιστα εν κρυπτώ) να περικόψουν το επίδομα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 40.000 το χρόνο και να το καταργήσουν εντελώς για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πάνω από 50..000 ευρώ; Δηλαδή ένα αντρόγυνο με αποδοχές 1.500 ευρώ έκαστος χάνει το δικαίωμα να επιδοτείται. Ποιοι φωστήρες το σκέφτηκαν και με ποιο δικαίωμα πάρθηκε τέτοια απόφαση χωρίς να ανακοινωθεί τίποτε σχετικό πριν και χωρίς να ερωτηθεί κανένας από τους εργαζόμενους ασφαλισμένους; Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι οι εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ είναι ανάλογες με τον μισθό: Υψηλός μισθός - υψηλές εισφορές, που κολλάει λοιπόν το πλαφόν των 50.000 και καταργείται η χορήγηση του επιδόματος; ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ συνάμα!

Διαβάστε την απόφαση – πρόκληση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ:

Επίδομα Βρεφονηπιακού Σταθμού: Θα χορηγείται με κριτήριο το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ως εξής: για εισόδημα έως 40.000 ευρώ θα καταβάλλεται επίδομα 250 ευρώ μηνιαίως και για το τρίτο παιδί θα καταβάλλεται ποσό 270 ευρώ. Για εισόδημα από 40.001 έως 50.000 θα καταβάλλεται επίδομα 200 ευρώ μηνιαίως και για τρίτο παιδί θα καταβάλλεται ποσό 200 ευρώ. Για εισόδημα από 50.001 καταργείται η χορήγηση του επιδόματος.

Για την ιστορία το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αποτελείται από τους: Ελένη Σπανοπούλου (πρόεδρος), Παναγιώτης Νεστορίδης(αντιπρόεδρος), Παναγιώτης Τσούτσιας (γενικός γραμματέας) Δημήτρης Μυλωνάς(ταμίας), Αργύρης Δεμερτζής (πρόεδρος ΤΥΠ), Τζώρτζια Κοντράρου, Αγαμέμνων Φαράκος, Αγαθή Κυρίτση, Σίμος Καταϊφτσής (μέλη)
Από enimerosi24

Πάει για κανόνι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Σοβαρό θέμα έχει δημιουργηθεί με τα αποθεματικά του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, αφού όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, πρακτικά έχει επέλθει «κραχ» στο Ταμείο με το έλλειμμα να φτάνει τα 230 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα τα 10 εκατ. ευρώ! Η παραπάνω οικονομική κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταβληθούν τα μερίσματα στους δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε μία προσπάθεια να αποτραπούν τα χειρότερα και κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, έδωσε εντολή να καταβληθούν άμεσα 24 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθεί η τριμηνία Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, αλλά διεμήνυσε ότι είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό.Το «κραχ» του ΜΤΣ είναι απόρροια κυρίως της πώλησης της Γενικής Τράπεζας στην γαλλική SOCIETE GENERAL από την κυβέρνηση Σημίτη το 2004, όπου το ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ διέθετε μεγάλο αριθμό μετοχών και αναγκάστηκε να τις πουλήσει στον γαλλικό τραπεζικό όμιλο, πολύ χαμηλότερα από την πραγματική τους αξία…
Από apokleistiko.wordpress.com

Θύελλα για τους ανεγκέφαλους στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα 7/1/2010 ότι έχει ληφθεί απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού σε άγνωστη έως τώρα ημερομηνία καθώς η εν λόγω απόφαση παραμένει ακόμα…κρυφή (!) , με την οποία επιβάλλεται εισοδηματικό όριο στην καταβολή επιδομάτων βρεφονηπιακών σταθμών, κατασκηνωτικού επιδόματος κα., τα οποία περιορίζονται για οικογενειακά εισοδήματα ανω των 40.000 ευρώ ενώ περικόπτονται εντελώς για οικογενειακά εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ ετησίως.
Κατ αρχήν εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την μυστικότητα αυτής της απόφασης, η οποία δεν κοινοποιήθηκε εγκαίρως στα μέλη και για τον αιφνιδιασμό που δημιουργεί, δεδομένου ότι οι συμφωνίες με τους παιδικούς σταθμούς έχουν ήδη γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο και οι οικογενειακοί προγραμματισμοί ανατρέπονται τώρα, με τρόπο ανεπίτρεπτο και κυρίως, παράνομο για πολλούς λόγους, όπως ότι οδήγησε σε παγίδευση τους ασφαλισμένους.
Τα 50.000 ευρώ οικογενειακού εισοδήματος εξάλλου, ισοδυναμούν με το αντίστοιχο του μηνιαίου μισθού 1785 ευρώ καθενός εκ των συζύγων, δηλαδή στο όριο η και χαμηλότερα της συλλογικής σύμβασης, για περιπτώσεις δύο εργαζόμενων δημοσιογράφων με παιδιά και πολυετίες, όπως είμαστε οι περισσότεροι.
Πάνω από το όριο αυτό, θεωρούμαστε για τον ΕΔΟΕΑΠ υψηλόμισθοι και στερούμαστε μια από τις βασικότερες κοινωνικές παροχές του οργανισμού. Επίσης το γεγονός ότι μέχρι εισοδήματος 49.999 ευρώ καταβάλλεται έστω μειωμένο επίδομα, ενώ από 50.001 ευρώ δεν καταβάλλεται, δημιουργεί ανεπίτρεπτη ανισότητα.
Οι γονείς δυό ή περισσότερων παιδιών μάλιστα, καλούνται ξαφνικά να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να αφαιρούν τουλάχιστον 500 ευρώ το μήνα, στην παρούσα οικονομική συγκυρία και δυσμενών εξελίξεων στο χώρο του τύπου. Με τον τρόπο αυτόν όμως, ο Οργανισμός αντί να ενισχύει τα μέλη του στην πολύ δύσκολη περιπέτεια της ανατροφής των παιδιών, ουσιαστικά τους αφαιρεί, εντελώς απροειδοποίητα μάλιστα, ένα από τα βασικότερα προνοιακά επιδόματα.
Ειδικά στον δημοσιογραφικό χώρο δε, όπως γνωρίζετε, τα ωράρια είναι τέτοια που ο παιδικός σταθμός όχι απλά δεν μπορεί να θεωρηθεί πολυτέλεια, αλλά είναι το ελάχιστο που χρειάζεται καθώς οι περισσότεροι, πέραν των παιδικών σταθμών, απασχολούμε και γυναίκες για να κρατάνε τα παιδιά όταν δουλεύουμε μέχρι το βράδυ. Ειδικά σε ζευγάρια δημοσιογράφων το φαινόμενο είναι συχνό.
Η απάντηση που λάβαμε ότι πρόκειται για περικοπές λόγω της δεινής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός και του μεγάλου ελλείμματός του μας συγκινούν σίγουρα και προκαλούν εύλογα ερωτηματικά, αλλά όμως δεν αντιλαμβανόμαστε την έννοια της επικούρησης, που αποτελεί και συνθετικό του τίτλου Οργανισμού, όταν η επιλογή των περικοπών στρέφεται κατά ανηλίκων παιδιών, δυναμιτίζει την ανατροφή τους, προκαλεί αιφνιδιασμό και ανατρέπει τους οικογενειακούς μας προγραμματισμούς. Ειδικά όταν για τα όποια οικονομικά χάλια του Οργανισμού δεν ευθυνόμαστε.
Με την παράκληση της άμεσης ανάκλησης αυτής της απαράδεκτης απόφασης και την προειδοποίηση ότι σε διαφορετική περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να προσφύγουμε –όσοι άμεσα θιγόμενοι επιθυμούν εξ όσων συνυπογράφουν για συμπαράσταση- στην Δικαιοσύνη.
Υπογραφές
(Η συλλογή συνεχίζεται μέχρι Κυριακή προκειμένου να κοινοποιηθεί η επιστολή στο ΔΣ ενόψει συνεδρίασης της ερχόμενης Δευτέρας)
Νίκος Μάστορας ΝΕΑ
Ελένη Κατσαμπέκη ΑΝΤΕΝΝΑ
Ελενα Φυντανίδου ΒΗΜΑ
Μάρνι Παπαματθαίου ΒΗΜΑ
Δήμητρα Σκούφου ΝΕΑ
Μαρία Βασιλείου ΝΕΑ
Μαρία Νταλιάνη ΝΕΑ
Χαρά Καλημέρη Ημερησία
Νικολίτσα Τρίγκα ΕΘΝΟΣ
Περικλής Δημητρολόπουλος ΝΕΑ
Δουλγερίδης Δημητρης ΝΕΑ
Ματούλα Κουστένη Ελευθεροτυπία
Ελένη Πετροπούλου Ημερησία
Μαρία Γιουρουκέλη Ημερησία
Βασίλης Κανέλης Ημερησία
Ρούλα Γεωργακοπούλου ΝΕΑ
Κατερίνα Ατση ΝΕΑ
Κίττυ Ξενάκη ΝΕΑ
Νατάσα Μπαστέα ΝΕΑ
Γιώργος Αγγελόπουλος ΝΕΑ
Αφροδίτη Γραμμέλη ΒΗΜΑ
Στέλιος Βραδέλης ΝΕΑ
Ματίνα Ηρειώτου ΝΕΑ
Χρήστος Μανωλάς ΝΕΑ
Ρένα Δημητρίου ΝΕΑ
Γιώργος Κανελλόπουλος ΝΕΑ
Ειρήνη Χρυσολωρά ΝΕΑ
Γιώργος Φιντικάκης ΝΕΑ
Σεραφείμ Πολίτης ΝΕΑ
Γιώργος Παυλόπουλος Ημερησία
Βούλα Κεχαγιά ΝΕΑ
Αγγελος Μόσχοβας Κέρδος
Διονύσης Νασόπουλος ΝΕΑ
Νικολεττα Μουτούση ΝΕΑ
Γεωργία Κανδρή ΝΕΑ
Μάρθα Καιτανίδη ΝΕΑ
Μάνος Χαραλαμπάκης ΝΕΑ
Χρηστος Λάλιος ΝΕΑ
Αντώνης Λαγός ΝΕΑ
Ρούλα Τσουλέα ΝΕΑ
Στέφανος Κρίκκης ΝΕΑ
Βούλα Κεχαγιά ΝΕΑ
Στέφανος Τζανάκης ΝΕΑ
Κωνσταντίνος Δαυλός Σκαι Τηλεόραση
Δημήτρης Λάππας Σκαι Τηλεόραση
Σίλια Σκουτελάκου Σκαι Τηλεόραση
Εφη Παπούλια Σκαι Τηλεόραση
Γιώτα Γκοβόστη Σκαι Τηλεόραση
Ναντίν Χαρβαλιά Σκαι Τηλεόραση
Κυριακή Πετρίτη Σκαι Τηλεόραση
Κέλλυ Γιάνναρη Σκαι Τηλεόραση
Ιουλία Βελισσαράτου Σκαι Τηλεόραση
Γιώργος Φελίδης Σκαι Τηλεόραση
Μελίνα Τσέλιου Σκαι Τηλεόραση
Γιάννης Ντσούνος Σκαι Τηλεόραση
Θύμιος Μπαμπανάτσας Σκαι Τηλεόραση
Ανδρέας Μπούσιος Σκαι Τηλεόραση
Μαρία Φαρμακιώτη Σκάι Τηλεόραση
Γιάννης Παλιούρας Σκάι Τηλεόραση
Χρυσόστομος Τσιούφης Σκάι Τηλεόραση

Ο «βασιλοκομμουνιστής», ο Λαμπράκης και οι γαλαζοαίματοι

Πολλά γράφτηκαν στον Τύπο για τον Γιάννη Βούλτεψη που «έφυγε» στα 87 του χρόνια πριν λίγες ημέρες. Ξεχώρισα το άρθρο του Βίκτωρα Νέτα στην Ελευθεροτυπία:
«Λίγες μέρες μετά την κατάρρευση της δικτατορίας, αρχές Αυγούστου του 1974, συνάντησα τον Γιάννη Βούλτεψη έξω από τα γραφεία της Ενωσης Συντακτών. Μόλις είχε επιστρέψει από το εξωτερικό, όπου έμεινε αυτοεξόριστος στα 7 χρόνια της δικτατορίας. Αγκαλιαστήκαμε και γελώντας μού είπε: «Μη με ρωτήσεις και εσύ γιατί έγινα βασιλοκομμουνιστής;». Του απάντησα τελείως αυθόρμητα: «Δεν θα σε ρωτήσω, γιατί εγώ γνωρίζω ότι είσαι τρελός Κεφαλονίτης». Θυμηθήκαμε τα παλιά. Τις μέρες μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη το 1963 και τις μέρες της δίκης το 1966. Από τον κόσμο των δημοσιογράφων που ερευνούσαν την πολύκροτη υπόθεση, ο Γιάννης Βούλτεψης ήταν ο πρωταγωνιστής των αποκαλύψεων….
....Ολο το υλικό που συγκέντρωσε, το επεξεργάστηκε και το δημοσίευσε στο βιβλίο του «Υπόθεση Λαμπράκη», το οποίο κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 1966, λίγο πριν αρχίσει η δίκη για τη δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς….Αυτό το βιβλίο ήταν ο «μπούσουλας» για να γράψει ο Βασίλης Βασιλικός το «Ζ», που έγινε και κινηματογραφική ταινία από τον Κώστα Γαβρά....
....Ηταν φαρμακερό το κεφαλονίτικο χιούμορ του. Εδωσε ρέστα με το εκπληκτικό ρεπορτάζ του από τους γάμους του Κωνσταντίνου με την Αννα Μαρία, που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή» στις 19 Σεπτεμβρίου 1964. Είχαν προσκληθεί να παραστούν στην τελετή στη Μητρόπολη εκπρόσωποι από όλες τις εφημερίδες. Η «Αυγή» είχε επιλέξει τον Γιάννη Βούλτεψη. Κατά το πρωτόκολλο έπρεπε να φορέσει φράκο, το οποίο και δανείστηκε από φίλο του, που είχε γραφείο κηδειών. Επίσης και ο σοφέρ που θα οδηγούσε το αυτοκίνητο της «Αυγής» και θα μετέφερε τον καλεσμένο φόρεσε λιβρέα και καπέλο, που είχαν μοιραστεί από τα ανάκτορα. Την καθορισμένη ώρα, ντυμένος επίσημα βγήκε ο Βούλτεψης στο πεζοδρόμιο να περιμένει το αυτοκίνητο. Η μαρίδα της γειτονιάς τον υποδέχθηκε με ξεφωνητά: «Ο κυρ Γιάννης ντύθηκε πιγκουίνος!». Οταν το αυτοκίνητο της «Αυγής» έφτασε στη Μητρόπολη, ο σοφέρ τού είπε: «Κύριε Γιάννη, εδώ μπορείς να βγεις». Ο Βούλτεψης του απάντησε κοφτά: «Ξέχασέ τα αυτά τα κομμουνιστικά. Κατέβα και άνοιξέ μου με υπόκλιση την πόρτα!». Ανέβαινε καμαρωτός μέσα στο φράκο ο Βούλτεψης και χαιρετούσε, κρατώντας στο χέρι το ημίψηλο και τα άσπρα γάντια, τους παρατεταγμένους αξιωματικούς, οι οποίοι ανταπέδιδαν. Εκπληκτος τον αντίκρισε ο αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος τον γνώριζε ως «επικίνδυνο κομμουνιστή», ανέβασε προς το πηλήκιο το χέρι για να χαιρετήσει και το ανεβοκατέβασε αμήχανα. Ο Βούλτεψης με ένα σαρδόνιο γέλιο του είπε: «Χαιρέτα, χαιρέτα κανονικά». Μπήκε στην Εκκλησία και ανακατεύθηκε με το πλήθος των ξεπεσμένων πριγκίπων της Ευρώπης, που είχαν προσκληθεί. Επιασε κουβέντα με τα άψογα αγγλικά του (ο Βούλτεψης μεγάλωσε με Αγγλίδα νταντά στην Κεφαλονιά) και μάζεψε ένα πλήθος από πριγκιπικά κουτσομπολιά, με τα οποία στόλισε ένα σπαρταριστό ρεπορτάζ, που δημοσίευσε την επόμενη μέρα στην «Αυγή»….

Στάθης εναντίον Βλαστάρη

Σκληρό το σχόλιο του Στάθη στον Ναυτίλο για την επιστολή Βλαστάρη μετά την απόλυση του κ. Γιάννη από την Ελευθεροτυπία. Δείχνει ποιά είναι η αλήθεια. Διαβάστε το:
«Ενας διευθυντής έπεσε. Δεν είναι ασυνήθιστο. Αλλά και καθόλου γενναίο να κατηγορεί για την πτώση του συντάκτες - μάλιστα να τους συκοφαντεί.

Ο κ. Βλαστάρης, διευθυντής έως πρότινος της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», απεπέμφθη από την ιδιοκτησία της εφημερίδας κι όχι από τους συντάκτες. Και είναι μικρότητα όταν μια δρυς πέφτει, να κατηγορεί για αυτό τις πεύκες γύρω της ή τα κυπαρίσσια.

Πολύ δε περισσότερο δείχνει έλλειψη ήθους το να κατηγορεί -τώρα- ως «εφημερίδα των κοριών» την εφημερίδα που έως χθες διηύθυνε, προσβάλλοντας έτσι όλους εμάς τους εργαζόμενους σε αυτήν, υπονομεύοντας το κύρος μας και το όνομά μας. Κλαζομένια πράγματα, άδικα και απρεπή...»