ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

«Εθελοντική» εργασία στον Alpha για την Σαλαγκούδη

Είμαστε από εκείνους που είχαν κατηγορήσει για εμπάθεια απέναντι στην Ανθή Σαλαγκούδη την εποχή που (μας) δούλευε στην ΕΡΤ.
Γράφαμε συνεχώς για το υψηλό κόστος και της εκπομπής όπου συμμετείχε  (δεν μπορούσε να πει ούτε το «καλημέρα»), για τον τρόπο που βρέθηκε στην ΕΡΤ (ας είναι καλά ο μπαμπάς) αλλά και τις παχυλότατες απολαβές της (3.500 ευρώ το μήνα)...
Και σε όλα αυτά (φυσικά) είχαμε δίκιο.
Tώρα όμως ήρθε η ώρα να δούμε τα πράγματα από την αρχή και με άλλο μάτι. Γιατί η Ανθή Σαλαγκούδη βρήκε, λέει, δουλειά σε ιδιωτικό κανάλι όπου δεν θα την πληρώνουμε εμείς αλλά κάποιος επιχειρηματίας. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Κοντομηνάς του Alpha.
Φυσικά η Σαλαγκούδη, που οι κακές γλώσσες λένε ότι προσφέρθηκε να δουλέψει σχεδόν..

Σε απόγνωση ο Μάναλης με το χάος της Δ.Τ.

Παρελθόν τα χαμόγελα για Μάναλη - Κεδίκογλου
Ολα γίνονται στο «πόδι» - Αδιαφάνεια, παρανομίες και σπατάλες

Ψάχνοντας στη Διαύγεια ανακαλύπτεις συνεχώς ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την λειτουργία- σκάνδαλο της "Δημόσιας Τηλεόρασης" των Σίμου Κεδίκογλου, Παντελή Καψή και Γκίκα Μάναλη. Αδιαφάνεια στις προσλήψεις, παρανομίες, σπατάλες και απόλυτη προχειρότητα συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στη Δ.Τ. Συγκεκριμένα:
Το γεγονός ότι όλα στη Δ.Τ. γίνονται στο "πόδι" φαίνεται και από την απόφαση του Γκίκα Μάναλη βάσει της οποίας διενεργείται πρόχειρος(!) διαγωνισμός για την εγκατάσταση αυτοματοποιημένης ροής και μηνιαία ενοικίαση αυτοματοποιημένου συστήματος ροής για το πρόγραμμα της ΔΤ. Μάλιστα στην απόφαση που..

Υπηρέτρια πολλών αφεντάδων...

ΚΟΥΪΖ: Δεν είναι απλώς μια δημοσιογράφος. Είναι η «ιέρεια» του δικαστικού ρεπορτάζ, μια μισθοφόρος του Τύπου, επιχειρηματίας με εταιρεία λόμπινγκ για περισσότερα από δέκα χρόνια και διακριτή, μόνιμη πρόσβαση στους δικαστές.
Ζει στον πιο ακριβό δρόμο της Αθήνας, στην οδό Στησιχόρου, ακριβώς πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο.
Ντύνεται με σινιέ ταγέρ, είναι πασίγνωστη για τις πανάκριβες γόβες της και νιώθει ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο, αφού είναι μέρος της πραγματικής εξουσίας. Αυτής που δεν εκλέγεται, αλλά επιλέγεται από τα μεγάλα συμφέροντα και τους «capi» της ελληνικής ολιγαρχίας.
Νιώθει καλυμμένη από το «σύστημα» αφού ποτέ δεν σκέφτηκε να ανατρέψει τα δεδικασμένα των..

Νέο ρουσφέτι στον Μπόμπολα

Τελειωμό δεν έχουν οι ευεργετικές αναθέσεις έργων και οι φωτογραφικές διατάξεις προς τις εταιρείες της οικογένειας του «εθνικού εργολάβου» Γιώργου Μπόμπολα, παρά τις διαρκείς αποκαλύψεις και τις δικαστικές προσφυγές για τη δραστηριότητά του.
Τελευταίο δείγμα μια τροπολογία που εισήχθη σε άσχετο νομοσχέδιο και απαλλάσσει τους αναδόχους συγχρηματοδοτούμενων έργων από την υποχρέωση καταβολής εγγύησης με αποτέλεσμα να προεισπράτουν κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να προσκομίζουν στο δημόσιο την παραμικρή εξασφάλιση καλής εκτέλεσης των έργων. Συγκεκριμένα στις 26/62013 η τεχνική εταιρεία Ακτωρ του Φώτη Μπόμπολα υπογράφει με την Αττικό Μετρό ΑΕ σύμβαση επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά.
Πέραν των όσων γράφτηκαν εκτενώς για τις συνθήκες υπό τις οποίες η εταιρεία επικράτησε στη..

Aναζητώ τον άνθρωπο!

To πρώτο dvd του Διογένη Δασκάλου στην εφημερίδα Το Χωνί έκανε θραύση! Αυτήν την Κυριακή έρχεται και το δεύτερο ακυκλοφόρητο dvd του Διογένη του Κυνικού με τίτλο "Αναζητώ τον Άνθρωπο". Η τριλογία με το "Best Of" της 20χρονης πορείας του μοναδικού Διογένη Δασκάλου και των Monie Monie Conniente στη stand up comedy και την πολιτική σάτιρα, ολοκληρώνεται με το τρίτο dvd την Κυριακή 27 Οκτωβρίου!
Το δεύτερο dvd θα το βρείτε αυτή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου Στο ΧΩΝΙ σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας.
ΑΚΟΜΑ: Αυτή την Κυριακή, πάρτε Το ΧΩΝΙ, κόψτε το κουπόνι και πηγαίνετε στο θέατρο με τα παιδιά σας. Με το κουπόνι που θα βρείτε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, βλέπετε την παιδική..

Στο κελί 33

Επειδή μας αρέσει ο Μαργαρίτης

Για ακόμα ένα Σάββατο τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ εξασφάλισαν μοναδικές προσφορές για όλους τους αναγνώστες
Μη χάσετε το  Σάββατο 19 Οκτωβρίου την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και μαζί:
Οι μεγάλες ερμηνείες του Γιώργου Μαργαρίτη σε μία μοναδική συλλογή με 15 επιτυχίες
Περιέχει:

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Έντιμε άνθρωπε κυρ Παντελή

Υπουργέ μου, σ’ ευχαριστούμε πολύ που μας διαβάζεις

 Γράφει ο Χριστόφορος Κάσδαγλης
Ειλικρινά λυπάμαι που την πολιτική ανάλυσή μου τη βρήκες εμπαθή. Ενώ το δικό σου σχόλιο δεν έχει ίχνος εμπάθειας. Μου διαφεύγει πάντως ο λόγος της σφοδρότητας της απάντησής σου για ένα κείμενο που δεν υπογράφεις καν. Για να αφήνεις τα σπουδαία καθήκοντά σου προκειμένου να μου απαντήσεις, ο λόγος αυτός θα είναι ασφαλώς σοβαρός.
Ας περάσουμε όμως στα ουσιαστικά. Συμφωνώ ότι το κείμενο των 58 δεν είναι πρόγραμμα αλλά..

Τα δάνεια «πνίγουν» τον Αλαφούζο

Υπό πίεση τελεί ο ΣΚΑΪ, αφού χρειάζεται επειγόντως ρευστό για να αντιµετωπίσει τις ανάγκες λειτουργίας του. Η τριετία του Χρήστου Παναγόπουλου, παρά τις σαρωτικές απολύσεις και περικοπές, δεν απέφερε τα αναµενόµενα οικονοµικά αποτελέσµατα και η ταυτόχρονη επέκταση στον Παναθηναϊκό περιόρισε σε σηµαντικό βαθµό την οικονοµική ευχέρεια του ιδιοκτήτη του.
Τώρα τα δάνεια χτυπούν την πόρτα του ΣΚΑΪ καθώς ο όµιλος Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις, που ελέγχει το 90% της Ειδήσεις Ντοτ Κοµ, ιδιοκτήτριας εταιρείας του ΣΚΑΪ, είχε συνολικές υποχρεώσεις ύψους 87 εκατ. ευρώ το 2012. Οι βραχυπρόθεσµες δανειακές υποχρεώσεις του φτάνουν τα 22 εκατ. ευρώ και οι µακροπρόθεσµες τα 31 εκατ. ευρώ. Οι λοιπές βραχυπρόθεσµες υποχρεώσεις είναι ύψους 14 εκατ. ευρώ και οι µακροπρόθεσµες ύψους 19 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι ζηµίες του οµίλου..

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Εφυγε κι ο Κ. Ξηρόκωστας από τη Μίνωος

Aποχωρήσεων συνέχεια από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» της Τρίτης Οψης του Χάρη Οικονομόπουλου, Ανάμεσά στις αποχωρήσεις  και μία που έχει προκαλέσει συζητήσεις στη Μίνωος.
Προ ημερών ανήγγειλε την αποχώρησή του ένας από τους παλιότερους εργαζόμενους στην “Ε”, (επί σειράν ετών συντάκτης ύλης, αργότερα διευθυντής στο Enet, την εποχή που κατέγραφε ρεκόρ επισκεψιμότητας και πρόσφατα εκτελών χρέη διευθυντή σύνταξης στην “Κυριακάτικη”). Πρόκειται για τον Κώστα Ξηροκώστα που ως φαίνεται η αποχώρησή του δεν θα είναι ήρεμη, καθώς τα αφεντικά της Μίνωος αρνούνται να του καταβάλουν τα δεδουλευμένα!
Mια άλλη φημολογούμενη αποχώρηση αποδείχθηκε σκέτη φήμη. Ο οικονομικός διευθυντής..

Ελάτε οι 32 στο ραδιομέγαρο αντί να καταφεύγετε στα άκρα

Η ακρότητα, για κάθε εκπρόσωπο δημοκρατικού κοινοβουλίου, όπως των 32 βουλευτών της ΝΔ, για βίαιη εκκένωση του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, είναι αναντίστοιχη με τη μέχρι τώρα στάση τους, όταν από την 11η Ιουνίου αντικοινοβουλευτικά, αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά η κυβέρνηση επέβαλε με το «μαύρο», τον ξαφνικό θάνατο στην ΕΡΤ:
• Σίγησαν όταν το ΣτΕ διέταξε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την επιστροφή των εργαζομένων στις θέσεις τους.
• Σίγησαν όταν σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας και της διεθνούς δημοσιογραφικής κοινότητας εκφράζανε την εναντίωσή τους στο «μαύρο».
• Σίγησαν όταν η πλειοψηφία του λαού μας με ογκώδεις και μαχητικές καθημερινές συγκεντρώσεις..

O frontman του Ψυχάρη

Μαραθώνια σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στον ΔΟΛ που ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα. Στην σύσκεψη συμμετείχαν όλα τα στελέχη και οι διευθυντές των ψηφιακών Μέσων και των περιοδικών. Σκοπός της συνάντησης ήταν να καταλήξουν σε μία κοινή πρόταση προς τον νέο σύμβουλο του Σταύρου Ψυχάρη, για το τι πρέπει να συμβεί από δω και πέρα.
Στην ουσία τα στελέχη του οργανισμού θέλησαν να καταλήξουν σε ένα κοινό πλαίσιο προτάσεων προς τον  Π. Kουβουτσάκη , γνωρίζοντας τα προβλήματα και τις

O Πάγκαλος ζητάει από νεαρό μπλόγκερ 2 εκατ. ευρώ!

Επειδή θεωρεί ότι «εθίγη η τιμή και υπόληψη» της κυρίας Παγκάλου...

Εκδικάζονται σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι δύο αγωγές του πρώην αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου και της συζύγου του, δημοτικής συμβούλου στον Δήμο Σαρωνικού Χριστίνας Χριστοφάκη, εις βάρος του 28άχρονου Βαγγέλη Μυτιληναίου, για δημοσίευμα στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν από 3 χρόνια. Διεκδικούν συνολικά δύο εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση από τον μερικώς απασχολούμενο ιδιωτικό υπάλληλο για «ηθική βλάβη», θεωρώντας ότι η δημοσίευση «θίγει την τιμή και την υπόληψή τους». Οι επίμαχες φράσεις που αναρτήθηκαν στο μπλογκ «ecclesiademo.blogspot.gr» την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2010 αναφέρονται στην κ. Χριστοφάκη ως «η Γυναίκα του Πάγκαλου που θέλει να γίνει Δημαρχίνα μας», αλλά και στο ζήτημα της σκανδαλώδους παραχώρησης παραλιών σε ιδιώτες, επί των ημερών του Ακη Τσοχατζόπουλου στο υπ. Ανάπτυξης.
Ο 25άχρονος τότε μπλόγκερ ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του τωρινού..

Νέο ένταλμα σύλληψης για τον Αν. Πάλλη

Νέο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος τού ήδη καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστασίου Πάλλη μετά την κακουργηματική δίωξη, που ασκήθηκε την Τετάρτη σε βάρος του για διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού με τον επιστάτη του, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.
Εξάλλου, ελέγχεται λεπτομερώς κάθε υπόθεση που αφορά τον επιχειρηματία, ώστε να εξακριβωθεί αν υπάρχει διασύνδεση του με τη Χρυσή Αυγή και τη χρηματοδότησή της.
Τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι τού Αν. Πάλλη αξιολογούνται από τις διωκτικές Αρχές που αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για να καταλήξουν σε ασφαλή..

45άρι του Ψυχάρη, ο Παπαχρήστος!..

Αμόκ Καμμένου. Επίθεση και κατά Δελλατόλα...

Αφήνιασε. Απαγόρευσε τις ερωτήσεις.Εκτός εαυτού ο Καμμένος χαρακτήρισε το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο 45άρι του Ψυχάρη.
Εις μάτην,ο Δελλατόλας,για 2-3 λεπτά προσπαθούσε να του κάνει μια ερώτηση.Ο Καμμένος τα'βαλε και μαζί του."Τι είστε εσείς;" του είπε κι όταν ο Δελλατόλας κατόρθωσε να πει μια λέξη,"δημοσιογράφος",τον πήραν κι αυτόν τα σκάγια.
"Και εσένα σε συνέλαβαν αλλά επέστρεψες τα λεφτά πίσω και γλίτωσες". Βέβαια, τον Δελλατόλα..

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Θύμωσε ο Μπίστης από τις αλήθειες του Μπουκάλα...

Τι έγραψε ο αρθρογράφος κι εξόργισε τον... αεικίνητο πολιτικό

Σκληρή -και ανοίκεια- επίθεση στον δημοσιογράφο Παντελή Μπουκάλα εξαπέλυσε ο Νίκος Μπίστης, με αφορμή τα σχόλια του πρώτου για τη συμμετοχή του δεύτερου στην «Πρωτοβουλία των 59».
Ο Μπουκάλας είχε γράψει στην στήλη του στην «Καθημερινή» τις εξής διαπιστώσεις:
 «Ανώφελη (αν όχι επιβλαβής) είναι και η πρωταγωνιστική παρουσία (σ.σ. στη Διακήρυξη) πολιτικών παλιρροϊκού τύπου, όπως ο κ. Μπίστης, που Κύριος οίδε σε πόσες “ανασυγκροτήσεις” πόσων χώρων έχει συμμετάσχει ως τώρα. Θα μπορούσε, μάλιστα, να στοιχηματίσει κανείς ότι εφεξής, την κίνηση θα εκπροσωπεί σχεδόν μονοπωλιακά ο εν λόγω αεικίνητος πολιτικός, επειδή αυτός είναι ο τηλεοπτικά αναγνωρισιμότερος. Και επειδή “έτσι δουλεύει το σύστημα”».
Ο Νίκος Μπίστης πρέπει να ενοχλήθηκε πολύ από τα γραφόμενα, αφού τού απάντησε μέσω facebook:

Φτιάχνουν κλίμα για βίαιη εκκένωση του Ραδιομεγάρου

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, επειδή ειλικρινά δεν αντέχουμε άλλες δηλώσεις αρμοδιών ότι η ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να λειτουργήσει γιατί το ραδιομέγαρο είναι σε ...κατάληψη.
Γιατί 32 βουλευτές της Ν.Δ δεν ντράπηκαν και έβαλαν την υπογραφή τους ζητώντας ουσιαστικά να ανέβουν τα ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή και να εκκενώσουν το κτήριο από εργαζόμενους. Χωρίς φυσικά να ενδιαφέρονται για τις καταστροφές που θα προκληθούν. Οι ίδιοι βουλευτές ούτε που νοιάστηκαν που χάνει το ελληνικό δημόσιο εκατοντάδες εκατ. ευρώ για τη λειτουργία του παράνομου μορφώματος της Δ.Τ. Λοιπόν:..

Οταν (δεν) έκλαψε ο Κωστόπουλος

Ετοιμος να κλάψει ήταν ο Πέτρος Κωστόπουλος σήμερα στο πρωινό του Mega. Εχοντας απέναντι του καλεσμένη μια ψυχολόγο συζητούσαν για το πως πρέπει να αντιμετωπιστούν τα παιδιά μέσα στην κρίση, όταν οι γονείς έχουν χάσει τη δουλειά τους, έχουν πέσει έξω οι επιχειρήσεις τους κλπ.
Ο Κωστόπουλος ταυτίστηκε γρήγορα με όλα αυτά και αυτό φάνηκε εξ αρχής καθώς έδειξε να στριμώχνεται και να απολογείται. Τα μάτια του έγιναν υγρά κι άρχισαν να γυαλίζουν ενώ φάνηκε να γεμίζουν δάκρυα που όμως τα συγκράτησε. Η όψη του θύμισε για λίγο το σκιαγμένο κουνέλι που περιέγραφε ο ίδιος (εδώ) όταν είχε πάθει κλινική κατάθλιψη.
Η σύζυγός του Τζένη Μπαλατσινού, πιο ψύχραιμη, παρενέβη στη συζήτηση περί παιδιών βοηθώντας την κατάσταση κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα: δηλαδή κάποιο ξέσπασμα του..

Πρωτοφανής απόπειρα εκφοβισμού αθλητικών συντακτών της ΕΡΤ

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλει ως απαράδεκτο το εξώδικο της Forthnet  

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της FORTHNET, έστειλε η ΕΣΗΕΑ έπειτα από την εξώδικη διαμαρτυρία την οποία η εταιρεία επέδωσε προς τους εργαζόμενους που επιμελούνται και παρουσιάζουν από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ την εκπομπή «Αθλητική Κυριακή». Το εξώδικο της Forthnet όπως αναφέρει η Ενωση είναι επιεικώς απαράδεκτο και αποτελεί απόπειρα εκφοβισμού, η οποία στρέφεται κατά των αθλητικών συντακτών Μαρίας Γκίκα (μέλους κατά την 11 η Ιουνίου στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ), Νίκου Κορόβηλα, μέλους επί σειρά ετών του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και Νίκου Παγιωτέλη που είναι ταυτόχρονα και μέλη του ΠΣΑΤ (Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου). Aναλυτικά στην επιστολή της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται:..

Η μετάλλαξη του Ψυχάρη, ο real estate σύμβουλος και η νέα «εκκαθάριση» εργαζομένων

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι σχεδιασμοί του Σταύρου Ψυχάρη για την μετάλλαξη-συρρίκνωση του ΔΟΛ που στοχεύουν σε ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας από αυτό που «έχτισε» η οικογένεια Λαμπράκη. Οι αλλαγές μετά και τις περικοπές σε όλα τα επίπεδα θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων και προτάσεων του νέου συμβούλου Παναγιώτη Κουβουτσάκη που οι θυρωροί της Μιχαλακοπούλου βλέπουν να µπαίνει πρώτος στο κτίριο και να φεύγει τελευταίος (πολλοί είναι βέβαια αυτοί που προβλέπουν ότι θα φύγει νύχτα)...
Φιλοδοξία του γνωστού και για τις ικανότητές του στο real estate Π. Κουβουτσάκη είναι, λέει, το..

Σκάνδαλο σε «εξέλιξη» - Από κοντά κι ο Κουρής με «κόντρα» επανεκδόσεις

** ΑΠΤΟΗΤΟΣ ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης προχωράει στο εκδοτικό του εγχείρημα και ετοιμάζεται να κρεμάσει στα περίπτερα την εφημερίδα «Εξέλιξη». Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα αναίρεσης που είχε υποβάλλει κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία είχε καταδικαστεί τελεσίδικα σε 5 χρόνια φυλακή για υπεξαίρεση 2,7 εκατ. ευρώ.
** Ο ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ καθησυχάζει τους συνεργάτες του στην εφημερίδα - ανάμεσά τους και πολλοί απολυμένοι του ΔΟΛ-  ότι δεν πρόκειται να πάει φυλακή, ενώ επικαλείται και το όνομα κορυφαίου οικονομικού παράγοντα, ο οποίος φέρεται να τον έχει διαβεβαιώσει, ότι θα «καθαρίσει» την δικαστική του εκκρεμότητα!..
** ΚΑΙ ΣΑΝ να μην έφταναν οι «πομπές» του Ανδρουλιδάκη, έρχεται κι ο Γιώργος Κουρής με μια..

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«ΘΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» με Πάσχο και Δένδια!

Με τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα «Βία, πολίτες και θεσμοί» προχωράει η εκστρατεία της ΝΔ, καταδικάζοντας τη βία από όπου και αν προέρχεται...
Μετά την ευφάνταστη «περικύκλωση» του Λευκού Πύργου και τα φυλλάδια με το επικό «μολοτοφομάχαιρο», η εκστρατεία της ΝΔ κατά της βίας «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» συνεχίζεται με τη διοργάνωση εκδήλωσης στην Παλαιά Βουλή με εκλεκτούς καλεσμένους.
Στην εκδήλωση με θέμα: «Βία, πολίτες και θεσμοί» πρόκειται να μιλήσουν η Βασιλική Γεωργιάδου από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Πάσχος Μανδραβέλης, ο Γιάννης Πανούσης της ΔΗΜΑΡ και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.
Guest stars οι Νίκος Δένδιας και Χαράλαμπος Αθανασίου.
Η σελίδα της εκδήλωσης στο facebook έχει ήδη γεμίσει μηνύματα ενθουσιασμού, με δεκάδες..

Καταιγιστικές εξελίξεις στον «Βήμα fm»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΔΟΛ με το ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ fm. O Σταύρος Ψυχάρης μετέφερε μέσω του (συγκινημένου) Βασίλη Χιώτη μήνυμα στους εργαζόμενους πως όλα, όσα, ακούγονται περι απολύσεων, περικοπών κλπ δεν αποτελούν ειλημμένες αποφάσεις της διοίκησης, αλλά μόνο σχέδια επί χάρτου.
Βέβαια, όπως εξήγησε ο Χιώτης, ο ραδιοσταθμός παρουσιάζει οικονομικό άνοιγμα κι αυτό πρέπει απαραιτήτως να καλυφθεί. Με μείωση του μισθολογικού κόστους, με αύξηση των εσόδων, με οποιοδήποτε τρόπο. Πάντως για το ερχόμενο διάστημα θα υπάρχει εργασιακή ειρήνη με τους εργαζόμενους να παίρνουν βαθιές ανάσες. Ο Β. Χιώτης ανακάλεσε (προς το παρόν) την παραίτησή του μετά και την απόφαση της ιδιοκτησίας να..

Οι δύο χαμένες ευκαιρίες να κηρυχτεί παράνομη η Χρυσή Αυγή

Στο Λονδίνο ταξιδεύει η εκπομπή «360ο» με τη Σοφία Παπαϊωάννου και αποκαλύπτει τις διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής, το ρόλο των «αδελφών» οργανώσεων στην Ευρώπη και τους άγνωστους υποστηρικτές του.
Η Σοφία Παπαϊωάννου, απόψε στις 23.45 στον ALPHA, μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις, ρίχνει φως στις οικονομικές σχέσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης με δίκτυα, εντός και εκτός Ελλάδος, που την υποστηρίζουν. Επίσης, ερευνά τις πιο σκοτεινές πτυχές της διαδρομής της οργάνωσης και των μελών της από τις πρώτες στιγμές που έκαναν την εμφάνισή τους, τη δεκαετία του '70, μέχρι σήμερα. Καταγράφει πώς ένα ναζιστικό περιοδικό κατέληξε να γίνει κόμμα και να μπει στο Κοινοβούλιο, αλλά και πώς..

Ανακούφιση για Κωστόπουλο, εκνευρισμός για Μαλέλη

Με ανακούφιση υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί στο MEGA τα νούμερα των πρωινών ψυχαγωγικών εκπομπών που έκαναν πρεμιέρα εχθές. Το 30.1% του Πέτρου Κωστόπουλου στον γενικό μέσο όρο και το 34.5% στα νεανικά κοινά, έναντι 36.1% των Λιάγκα – Σκορδά και 34.6% στα νεανικά, μπορεί να μην έδωσε την πρώτη θέση στο μεγάλο κανάλι, αλλά έδειξε ότι η μάχη μόλις ξεκίνησε ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα.
Την ίδια ώρα στο Φάληρο επικρατεί γκρίνια και εκνευρισμός καθώς όσο αυξάνεται ο ανταγωνισμός από τα άλλα κανάλια, τόσο μειώνονται οι επιδόσεις του προγράμματος του ΣΚΑΙ.
Αποδέκτης της γκρίνιας και του προβληματισμού είναι ο νέος διευθυντής Σταμάτης Μαλέλης, που..

Διευθυντής σε μουσικό ραδιόφωνο ο Β. Χιώτης;

Μουσικός ο ΒΗΜΑ FM

Ολα τούμπα έχουν έρθει σε αυτόν τον τόπο. Μια φορά κι έναν καιρό ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ήταν ένας δεινόσαυρος που δεν κουνιόταν με τίποτε. Πρώτα έπρεπε να βγάλει ο ήλιος κέρατα και ύστερα κάτι ν' αλλάξει στο «συγκρότημα».
Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, κάθε μέρα στη Μιχαλακοπούλου κρύβει και μια έκπληξη. Σαν τα γνωστά αβγουλάκια της Kinder, μόνο που δεν χαρίζει πάντοτε χαμόγελα...
Εμπνευστής της αναταραχής δεν είναι άλλος από τον φρέσκο σύμβουλο (;) του ΔΟΛ, Παναγιώτη Κουβουτσάκη. Ο οποίος φρέσκος σύμβουλος (;), αφού εξόντωσε την ηλεκτρονική εξόρμηση του «συγκροτήματος» και μπήκε μπροστά στον ορυμαγδό απολύσεων, αποφάσισε να μεταμορφώσει και το ΒΗΜΑ FM.
Η εισήγησή του; Να γίνει μουσικός από ενημερωτικός, μιας και δεν προσφέρει τα αναμενόμενα. Οσα

Οι «σκανδαλοθήρες» που τα έβαλαν με τον Β. Βαρδινογιάννη

Εξαιρετικό το νέο περιοδικό έρευνας που κυκλοφορεί ένθετο μαζί με την εφημερίδα «Το Χωνί». Την εβδομάδα που μας πέρασε το περιοδικό «Σκάνδαλο» στο πρώτο του τεύχος είχε την αποκάλυψη για το πως η χούντα έδωσε τη μισή Σιθωνία για ένα κομμάτι ψωμί στον Βαρδή Βαρδινογιάννη. Οι «σκανδαλοθήρες» Μάνος Κακλαμάνος και Γιώργος Χριστοφορίδης ασχολήθηκαν εμπεριστατωμένα με ένα θέμα και ειδικά ένα πρόσωπο που είναι ταμπού για το σύνολο-σχεδόν- των ελληνικών media.
Το «Σκάνδαλο» αποκάλυψε με στοιχεία ότι εδώ και 40 χρόνια το δημόσιο δεν έχει ακυρώσει τους τίτλους ιδιοκτησίας του Βαρδινογιάννη, που βγήκαν βάσει μιας σκανδαλώδους απόφασης της χούντας. Τόσο οι ελληνικές κυβερνήσεις όσο και η ελληνική δικαιοσύνη αρνούνται να ακουμπήσουν..

ΕΡΤ: Θεσμικών εκτροπών συνέχεια, από την κυβέρνηση

Με αδιαφανείς διαδικασίες και θεσμικές εκτροπές επιχειρεί η κυβέρνηση να καλύψει το χάος που δημιούργησε η παράνομη απόφασή της για το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Με μια τροπολογία, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, παρακάμπτει τις συνταγματικά κατοχυρωμένες διαδικασίες για την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ οι ρυθμίσεις για τη λειτουργία του μορφώματος της Δ.Τ, αλλά και της ΝΕΡΙΤ, αποτελούν πρόκληση για μια ευνομούμενη κοινωνία. Σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο για την τεράστια ζημιά που προκάλεσε η παράνομη απόφαση να αποδίδεται το 25% του ανταποδοτικού τέλους για την ενίσχυση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Με μια τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις Ανανεώσιμες Πηγές..

Πλήρης έργων και προσφοράς

Ο δικός μας Φίλιππος...

Βασανισμένος τα τελευταία δύο χρόνια από την καταραμένη αρρώστια, αλλά ενεργός και στις επάλξεις ώς τις τελευταίες του ημέρες, ο Φίλιππος Συρίγος έφυγε από κοντά μας το βράδυ του Σαββάτου, πολύ νωρίς, στα 65 του χρόνια.
Αφησε πίσω του βαριά κι ασήκωτη κληρονομιά, όχι μόνο για το μπάσκετ, που ήταν το πρώτο κερδισμένο στοίχημα της καριέρας, αλλά και για την ίδια τη δημοσιογραφία, την οποία τίμησε όσο ελάχιστοι.
Τον αποχαιρέτησαν χθες το πρωί στον Πειραιά η αγαπημένη του οικογένεια και οι στενοί του φίλοι - σε στενό κύκλο και μακριά από τους προβολείς, όπως και ο ίδιος θα ήθελε. Η «Ε» προτίμησε χθες να ακολουθήσει τις επιθυμίες της συζύγου του, Ντίνας, και των παιδιών του, Γιώργου και Βασιλικής, που θέλησαν να κρατήσουν το τελευταίο κατευόδιο αμόλυντο από τα φώτα της δημοσιότητας. Σήμερα, δημοσιεύουμε το αφιέρωμα που αξίζει στον εκλιπόντα, ως ελαχιστότατο φόρο τιμής. Θα μείνει για πάντα ο δικός μας Φίλιππος,

Φούλαρέ το!

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης θα καλύψει το κόστος για τα καύσιμα των τανκς και των αεροσκαφών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Προφανώς, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το πρόστιμο 240 εκατομμυρίων ευρώ στην Motor Oil που ακυρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο αλλά και για την δωρεάν παραχώρηση της ψηφιακής άδειας για το Star και το Mega.
Στους Ιταλούς μπορεί να πεις «ΟΧΙ», στον Βαρδινογιάννη αποκλείεται.
Υποθέτω πως τα καύσιμα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα τα καλύψει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Είχε κι αυτός τα «τυχερά» του την χρονιά που πέρασε.
Ο κ. Βαρδινογιάννης σκοπεύει να καλύψει και τα καύσιμα για την θέρμανση και την κίνηση όλων..

Τι τρέχει στον ΔΟΛ με τον Βασίλη Χιώτη;

Τα πράγματα στον ΔΟΛ πρέπει να είναι πολύ σοβαρά, αλλιώς δεν εξηγείται η πληροφορία ότι παραιτήθηκε ο Βασίλης Χιώτης από την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα fm». Μάλιστα οι σχετικές διαρροές λένε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο δημοσιογράφος να αποχωρήσει οριστικά από τον ΔΟΛ.
Ο Βασίλης Χιώτης θεωρείται -και είναι- ένας από τους ανθρώπους που εμπιστεύεται ο Σταύρος Ψυχάρης για αυτό και πολλοί εξεπλάγησαν από τα περί αποχώρησής του. Μάλιστα λέγεται πως το αφεντικό του ΔΟΛ τον προόριζε για θέση «κλειδί» μέσα στον Οργανισμό.
Κάποιοι ειπαν ότι δημοσιογράφος ήρθε σε άγρια κόντρα με τον γκαλερίστα σύμβουλο του Ψυχάρη, ο οποίος απαίτησε επιτακτικά να γίνουν απολύσεις και στον ραδιοσταθμό «Βήμα fm» που..

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Βιλαέτια με διευθυντάδες και μπόλικη καμαρίλα στο «Κόκκινο»

Ο Αρβανίτης μας έχει κουράσει με την αυτοαναφορικότητά του γα τη ΝΕΤ ενώ ο Βαξεβάνης διαφημίζει τα περιοδικά του και περιαυτολογεί ακατάπαυστα...

Ο Βαξεβάνης το μόνο που κάνει στο «Κόκκινο 105.5 FM» από την ημέρα που έχει πάει, είναι να διαφημίζει τα περιοδικά του και να περιαυτολογεί ακατάπαυστα! Αντίστοιχα όμως συμπεριφέρεται και ο επικεφαλής του ραδιοφώνου Κώστας Αρβανίτης, έχει κουραστεί το κοινό να ακούει καθημερινά για την εκπομπή του στη ΝΕΤ...
Τα παραπάνω αναφέρονται σε άρθρο, στο σάιτ RedNotebook, που υπογράφει η Μαρία Μπαλάφα με τίτλο «Σιγά ρε κύριος, μας έπνιξες από αηδία» και δείχνει το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα σε πολλά  μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους.
 Αφορμή για να γραφτεί το κομμάτι της Μαρίας Μπαλάφα ήταν το άθλιο ηχητικό με βιασμό που μεταδόθηκε στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη την περασμένη Παρασκευή και προκάλεσε..

O μέγας Φίλιππος Συρίγος και η Τριανδρία

Δημοσιεύουμε δύο κείμενα για τον Φίλιππο Συρίγο. Το ένα είναι του Διονύση Βραϊμάκη (από το harddog) και το άλλο του Δημήτρη Κανελλόπουλου (από το e-tetradio):

Ο Φίλιππος και η Τριανδρία…
Με τον Φίλιππο Συρίγο συνυπήρξαμε για μικρό διάστημα παλιά στην Αθλητική Ηχώ, στο ιστορικό κτίριο της Βούλγαρη όπου στεγάζονταν όλα μαζί: γραφεία, τυπογραφεία, πιεστήριο και το δημοσιογραφικό μεράκι μιας εποχής που επαγγελματικά ήταν ηρωική. Καταλυτικά δυνατός, χειμαρρώδης, μαχητικός και ακραιφνής μπασκετικός σε εποχές που ακόμα ο Έλληνας τηλεθεατής (κυρίως αυτός) αναρωτιόταν πώς στο μπάσκετ δεν σφυριζόταν οφσάιντ με τόσους αιφνιδιασμούς, να φεύγει δηλαδή ένας μόνος «στην πλάτη της άμυνας» και να σκοράρει.
Άριστος γνώστης του μπάσκετ κι ένας από την Τριανδρία που το επέβαλε και το προώθησε σε..

Οι χαμηλές κυκλοφορίες φέρνουν ριζικές αλλαγές στην «Αυγή»

Στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ,  την «Αυγή», έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις, που θα γίνουν προς το τέλος του μήνα, με στόχο ριζικές αλλαγές στον σχεδιασμό αλλά κυρίως στην ύλη, με εντολές για την άσκηση πιο αιχμηρής δημοσιογραφίας.
Στόχος όλων αυτών είναι η αύξηση της κυκλοφορίας που σήμερα είναι πολύ πεσμένη, σε σημείο να πουλάει το καθημερινό φύλλο λιγότερο από την «Εστία». Κι αυτό την στιγμή που είναι η εφημερίδα ενός κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ψηφιστεί από 1,5 εκατ. πολίτες... Η κυκλοφορία πανελλαδικά του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής» κυμαίνεται από 5.000 μέχρι 6.000 φύλλα και του κυριακάτικου περί τις 6.000 φύλλα...

** Αναστάτωση στον «Επενδυτή»
Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Επενδυτής» καθώς παραμένουν απλήρωτοι,..

Η αβάσταχτη νευρικότητα του Κωστόπουλου

«Θα σας κρατήσουμε καλή παρέα, θα σας μεταφέρουμε ψυχαγωγία, ενημέρωση, χαρά και κυρίως αισιοδοξία. Θα μαγειρέψουμε, θα πούμε χαζομάρες, κουτσομπολιά και θα τα κανιβαλίσουμε όσο μπορούμε γιατί αυτά αξίζουν κανιβαλισμό, θα ακούσουμε ζώδια, θα μιλήσουμε για ομορφιά, μόδα, ωραίους ανθρώπους θα φέρουμε. Όμως, κάθε μέρα θέλουμε να ξέρουμε σε ποια χώρα είμαστε, που ζούμε, δεν είμαστε UFO». Αυτά είπε ο (εντελώς έξω από τα νερά του) Πέτρος Κωστόπουλος στην πρεμιέρα του στο πρωινό του Μega...
Ε. λοιπόν:

Ο Καμμένος ήθελε να με δει με «βραχιολάκια»...

Τι λέει ο Γ. Παπαχρήστος για τη σύλληψή του - Δεύτερος γύρος στη διαμάχη με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ

«Ενημερώνω τον κ. Καμμένο ότι δεν μου πέρασαν χειροπέδες. Το ήθελε αυτό το σόου, να με δει με "βραχιολάκια"»... Αυτό σχολίασε ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ», Γιώργος Παπαχρήστος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ΩΡΑ ΜEGA» για την εμπειρία της σύλληψής του την Κυριακή στα Γιάννενα ύστερα από τη μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου.
 «Είχα ενημερωθεί για τη μήνυση, και μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα, θα πήγαινα ο ίδιος τη Δευτέρα στις αρχές. Τελικά, άνοιξα την Κυριακή την πόρτα του δωματίου στο ξενοδοχείο για να πάω να πάρω έναν καφέ, και είδα να με περιμένουν οι..

Πέθανε ο Φίλιππος Συρίγος

Πέθανε το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 65 ετών ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.
Η μπασκετική χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, καθώς, μετά το χαμό του Γιώργου Αμερικάνου , το άθλημα θρηνεί τον πρώτο και έναν από τους σημαντικότερους αθλητικογράφους που ασχολήθηκαν με τον χώρο.
O Φίλιππος Συρίγος θα μείνει στην Ιστορία ως η «φωνή» του ελληνικού θριάμβου στο Ευρωμπάσκετ του 1987 όταν, περιγράφοντας τα παιχνίδια και κυρίως τον θρυλικό τελικό απέναντι στη Σοβιετική Ενωση έγινε και ο ίδιος μέρος της πιο χρυσής σελίδας στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας.
Επί σειρά ετών αρθρογράφος της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ", διευθυντής του πρώτου αμιγώς μπασκετικού περιοδικού ("Το τρίποντο") και

Είπαν «όχι» στον Πρετεντέρη

«Η πρόσκληση για συμμετοχή στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη τη Δευτέρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από μέρους της ΚΕΕΡΦΑ. Το πάνελ με την συνολική του σύνθεση επαναφέρει στο προσκήνιο τον Καρατζαφέρη, στη θέση μάλιστα του συνομιλητή στην αναζήτηση ευθυνών για την άνοδο των φασιστών της Χρυσής Αυγής λες και το ΛΑ.Ο.Σ δεν ανήκει στη ίδια πτέρυγα της φασιστικής ακροδεξιάς».
Αυτό σημειώνει ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) που προσθέτει:
«Η επανανομιμοποίηση συνομιλητών της ακροδεξιάς μαζί με την επαναφορά της «θεωρίας των δύο..

Το «Βατερλώ» των ΜΜΕ

Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών το Σάββατο 12/10/2013 (Ασύνταχτος Τύπος)

Οι συνδικαλιστικοί  εκπρόσωποι μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ,  ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΕ, αλλά και των ταμείων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ, που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, εκλήθησαν να συζητήσουν μαζί τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου και να χαραχθεί κοινή πορεία υπεράσπισης των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, που τόσο πλήττονται τις μέρες της  μνημονιακής διακυβέρνσης.
- Έντονος ήταν ο προβληματισμός για την κατάσταση «Βατερλώ» που βιώνουμε (όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά) και την ανάγκη να την υπερβούμε πριν..

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ποιος «θάβει» την Πόπη;..

Ποιος τηλεοπτικός ανήρ, με θέση υψηλή σε κανάλι, μου έκανε την εξής πρόβλεψη: H Άννα Μπουσδούκου στον ΣΚΑΙ θα είναι η φετινή έκπληξη, στην ώρα που παίζεται η εκπομπή της έναντι των άλλων…
Το quiz από την Ντέπυ Γκολεμά («Mέχρι κεραίας» – RealNews). Αποφεύγει βεβαίως να πει το όνομα της («έναντι των άλλων») Πόπης Τσαπανίδου. Αλλά κυρίως αφήνει μετέωρο το όνομα του τηλεοπτικού ανδρός, με «υψηλή θέση» σε κανάλι...

Aπλήρωτοι και τρομοκρατημένοι...

@ Απλήρωτοι στον «Ελεύθερο Τύπο», στον «Επενδυτή», στην «Ελευθεροτυπία», στο «Κόκκινο», τρομοκρατημένοι στον ΔΟΛ. Να ένα έργο που δεν θα βαρεθεί να βλέπει η Ένωση Συντακτών, περιμένοντας ότι το τέλος θα είναι διαφορετικό. Και να δεις τι ορισμό είχε δώσει ο Αϊνστάιν για τους ανθρώπους που κάνουν ακριβώς το ίδιο (ανόητο) πράγμα, αλλά περιμένουν διαφορετικό αποτέλεσμα..!

@ Παράρτημα του JackDaniels η υπόθεση της ΕΡΤ – ΔΤ – ΝΕΡΙΤ. Η αξιολόγηση άργησε (όχι, μια μέρα),  ο καιρός χάνεται με εκπομπές του 0,9%, χάνονται και ζωές, χάνονται και καμιά 20αριά εκατομμύρια ευρώ (λάθος;) τον μήνα για να συντηρηθεί όλο αυτό το αλλοσούσουμο πανηγύρι που..

Πόρισμα - φωτιά για Κολλέγιο, Ζηρίδη και Μωραΐτη

Πως το σκάνδαλο διαρροής θεμάτων πλήττει το κύρος του International Baccalaureate

Σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα κατά τη διενέργεια των εξετάσεων International Baccalaureate διαπιστώνει πόρισμα του υπουργείου Παιδείας σε τρία πασίγνωστα ιδιωτικά σχολεία (το Κολλέγιο Ψυχικού, τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη και τη Σχολή Μωραΐτη), που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο της διαρροής θεμάτων.
Οπως αποκαλύπτει το πόρισμα, στις ενδοσχολικές εξετάσεις του ΙΒ το 2010, στο Κολλέγιο Ψυχικού, βελτιώθηκαν βαθμολογίες μαθητών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εισαγωγή τους σε συγκεκριμένα δημοφιλή πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το πόρισμα πλήττει το κύρος του δημοφιλούς απολυτηρίου ΙΒ που παρέχεται στην..

Δημόσια γη 25 στρεμμάτων στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο με 758 ευρώ το χρόνο

Σε «σκανδαλώδη παραχώρηση γης στον "πράσινο" μεγαλοδημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο» αναφέρεται σε πρωτοσέλιδο της  η Newsbomb του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Η εφημερίδα χαρακτηρίζει την υπόθεση ως «μέγα σκάνδαλο» και κάνει λόγο για «νέο Βατοπέδι στην Ξάνθη» καθώς όπως γράφει στον Χασαπόπουλο παραχωρήθηκε φιλέτο δημόσιας γης 25 στρεμμάτων μόνο με 758 ευρώ το χρόνο!
Στην υπόθεση η εφημερίδα εμπλέκει τον επιστήθιο φίλο του Χασαπόπουλου και κυβερνητικό εκπρόσωπο των κυβερνήσεων Παπανδρέου, τον Γιώργο Πεταλωτή. Σχετικά με την..

Συνέλαβαν τον Γ. Παπαχρήστο λές κι ήταν κοινός εγκληματίας!..

 Τι λέει η ΕΣΗΕΑ για τον υπερβάλοντα ζήλο των διωκτικών αρχών - Τι έγραψε ο δημοσιογράφος και εξόργισε τον Καμμένο

Σε εξέλιξη η άγρια διαμάχη  μεταξύ του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου και του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργου Παπαχρήστου.
Σήμερα το πρωί αστυνομικοί της ασφάλειας συνέλαβαν τον δημοσιογράφο στο ξενοδοχείο Du Lak  στα Ιωάννινα όπου είχε μεταβεί για το Σαββατοκύριακο. Ο αρθρογράφος επισκέφτηκε την πόλη επειδή διαθέτει σπίτι (υπό ανακαίνιση) στην περιοχή της Ανατολής.
Η σύλληψη ήρθε κατόπιν μηνύσεως, την οποία υπέβαλε εναντίον του ο Π. Καμμένος, για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου και αφορά κείμενο που υπογράφει ο Γ. Παπαχρήστος στα «Νέα Σαββατοκύριακο».
Μετά την ολιγόωρη παραμονή του στην Ασφάλεια οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων και..

Τα μυστικά του Bristol...

...και ο διορισμένος υπάλληλος της Χ.Α. στη Βουλή

Για τους περαστικούς είναι άλλο ένα καφέ της περιοχής. Οι «μυημένοι» ωστόσο ξέρουν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια χρυσαυγιτών, τα τραπεζοκαθίσματα του οποίου τιμούν τακτικά στελέχη και βουλευτές της ΧΑ.
Τα «μυστικά του Bristol» αποκάλυψε στην κατάθεσή του στις ανακριτικές Αρχές και ο «μάρτυρας Γ’», ο οποίος όχι μόνο το κατονόμασε ως στέκι μελών και πρωτοκλασάτων της Χρυσής Αυγής, αλλά και σημείωσε στην κατάθεσή του ότι «ο ιδιοκτήτης του καφέ είναι διορισμένος..

Αγριεύει η κατάσταση στον «Ελεύθερο Τύπο»

Στάση εργασίας είχαν στον "Ελεύθερο Τύπο" όπου ετέθη ανοιχτά το θέμα της κήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεων.
Και στον "Ελεύθερο Τύπο" σταμάτησαν να πληρώνονται, παρά το γεγονός ότι η εφημερίδα μέχρι πρότινος τα πήγαινε, κι έτσι έλεγαν οι δυο εκδότες της, περίφημα. Για αυτό εξάλλου "αγόρασαν" τον "Επενδυτή" από τον Κώστα Γιαννίκο, έφεραν πλειάδα νέων στελεχών και τον... Δημήτρη Ρίζο.
Όμως οι πληρωμές σταμάτησαν παρά τις μειώσεις μισθών, παρά τις απολύσεις-αποχωρήσεις από τον "Επενδυτή". Οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν 2,5 μήνες και δεν έλαβαν ακόμη το επίδομα άδειας. Και ακούνε πως θα έρθει χρηματοδότηση μέσω δανεισμού ή επιδότησης από το ΕΣΠΑ. Αυτά στη μια πλευρά. Γιατί στην άλλη πλευρά ακούγεται έντονα πως ένας εκ των εκδοτών,..

Νίκο σε πιστεύω!..

Ο Παπαχρήστος ειρωνεύεται τον Χατζηνικολάου: Βέβαια δεν εχεις σχέση εσυ με τους ellines.com.
Το γεγονός οτι "αφεντικό" παρουσιάζεται, το δεξί σου χερι, ο εξ απορρήτων σου Χρήστος Μπάρλας, μάλλον συμπτωματικό θα είναι...


Σας τα παμε περιφραστικά. Η ιστορία άρχισε από χθες. Ο Γ. Παπαχρήστος άφησε διάφορους υπαινιγμούς   για ενα συνέδριο στο χλιδάτο Costa Navarino που  οπως γραφει "υλοποιείται από μια ΜΚΟ να την ονομάσω, επιχείρηση, μαγαζάκι, κάτι τελοσπάντων,  με ... τιτλο ellines.com" .
Και προσθέτει πως "συμφωνα με το πρόγραμμα οι εργασίες του συνεδρίου ανοίγουν με τοποθέτηση του γνωστού τηλεοπτικού αστερα Ν. Χατζηνικολαου  και κλεινουν με τοποθέτηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη".
Κάνει αναφορά στον ιδρυτή του ellines.com και παρουσιάζει εναν άκρως υπαινικτικό διάλογο που είχε