ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Συνέλαβαν τον Γ. Παπαχρήστο λές κι ήταν κοινός εγκληματίας!..

 Τι λέει η ΕΣΗΕΑ για τον υπερβάλοντα ζήλο των διωκτικών αρχών - Τι έγραψε ο δημοσιογράφος και εξόργισε τον Καμμένο

Σε εξέλιξη η άγρια διαμάχη  μεταξύ του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου και του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργου Παπαχρήστου.
Σήμερα το πρωί αστυνομικοί της ασφάλειας συνέλαβαν τον δημοσιογράφο στο ξενοδοχείο Du Lak  στα Ιωάννινα όπου είχε μεταβεί για το Σαββατοκύριακο. Ο αρθρογράφος επισκέφτηκε την πόλη επειδή διαθέτει σπίτι (υπό ανακαίνιση) στην περιοχή της Ανατολής.
Η σύλληψη ήρθε κατόπιν μηνύσεως, την οποία υπέβαλε εναντίον του ο Π. Καμμένος, για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου και αφορά κείμενο που υπογράφει ο Γ. Παπαχρήστος στα «Νέα Σαββατοκύριακο».
Μετά την ολιγόωρη παραμονή του στην Ασφάλεια οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων και..
αφέθηκε ελεύθερος ενώ η δικογραφία θα πάρει τον δρόμο της τακτικής Δικαιοσύνης..
«Θεωρώ τίτλο τιμής τη μήνυση του κ. Καμμένου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων» δήλωσε ο Γ. Παπαχρήστος αποχωρώντας από τογραφείο του εισαγγελέα.
Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Είναι συνήθης η πρακτική τα τελευταία χρόνια να ποινικοποιείται η δημοσιογραφική λειτουργία με σωρεία μηνύσεων και αγωγών προς δημοσιογράφους, πριν καν οι θιγόμενοι χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα: Επί παραδείγματι o κ. Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να δημοσιεύσει την άποψή του στη στήλη του δημοσιογράφου ή, αν θεωρεί ότι παραβιάζεται η δημοσιογραφική δεοντολογία, να προσφύγει στα πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΑ και να ζητήσει αποκατάσταση της αλήθειας. Ακόμη κι αν η υπόθεση φτάσει στην τακτική δικαιοσύνη, μας προξενεί εντύπωση ο «ζήλος» των διωκτικών Αρχών, που έσπευσαν να συλλάβουν στα Γιάννενα τον Γιώργο Παπαχρήστο, σε ξενοδοχείο όπου διέμενε, λες κι ήταν κοινός εγκληματίας».

Διαβάστε τι έγραψε ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα» και εξόργισε τον Π. Καμμένο:
"Με αφορμή το γεγονός ότι συναπαντήθηκα προχθές σε αίθουσα της Ευελπίδων με τον πρόεδρο του κόμματος “Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Έλληνες” (κατηγορούμενος σε ακόμη μία αγωγή εναντίον μου -πάλι για την υπόθεση των CDs του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στην οποία τον έχει καταδικάσει ήδη ο Αντρίκος Παπανδρέου), ανέσυρα από το αρχείο μία ξεχασμένη υπόθεση. Πρόκειται για κατάσταση “ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων από το ΣΔΟΕ”, στην οποία το όνομα του αγαπημένου προέδρου βρίσκεται στην έβδομη θέση.
Πρόκειται, όπως σημειώνεται, για έρευνα κατόπιν “εισαγγελικής παραγγελίας” και ζητείται από το “κεντρικό” ΣΔΟΕ (διότι το έγγραφο έχει σταλεί από το ΣΔΟΕ Στερεά Ελλάδος), να προχωρήσει στο “άνοιγμα λογαριασμών” του προέδρου μας. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 29 Αυγούστου 2012.

Πού θέλω να καταλήξω -πλην του αυτονόητου που είναι, “πού βρίσκεται τώρα η έρευνα και τι έχει προκύψει αν έχει ολοκληρωθεί”; Ότι πρόκειται για “εισαγγελική παραγγελία” την οποία είχε διατάξει ο οικονομικός εισαγγελέας. Ήτοι, ο γνωστός (του προέδρου Πάνου) και μη εξαιρετέος ημών και υμών εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης!
Σπεύδω να διευκρινίσω, για να μη δημιουργηθούν παρερμηνείες, ότι η έρευνα παραγγέλθηκε πριν οι δύο άνδρες έρθουν κοντά και πριν ο κ. Πεπόνης φλερτάρει με την ιδέα να ασχοληθεί με την πολιτική μέσω του κόμματος “Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Έλληνες”.
Έτσι είναι αυτά. Όλοι οι μεγάλοι έρωτες γεννιούνται από μία στιγμή σύγκρουσης..."