ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ο Καμμένος ήθελε να με δει με «βραχιολάκια»...

Τι λέει ο Γ. Παπαχρήστος για τη σύλληψή του - Δεύτερος γύρος στη διαμάχη με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ

«Ενημερώνω τον κ. Καμμένο ότι δεν μου πέρασαν χειροπέδες. Το ήθελε αυτό το σόου, να με δει με "βραχιολάκια"»... Αυτό σχολίασε ο δημοσιογράφος των «ΝΕΩΝ», Γιώργος Παπαχρήστος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ΩΡΑ ΜEGA» για την εμπειρία της σύλληψής του την Κυριακή στα Γιάννενα ύστερα από τη μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου.
 «Είχα ενημερωθεί για τη μήνυση, και μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα, θα πήγαινα ο ίδιος τη Δευτέρα στις αρχές. Τελικά, άνοιξα την Κυριακή την πόρτα του δωματίου στο ξενοδοχείο για να πάω να πάρω έναν καφέ, και είδα να με περιμένουν οι..
αστυνομικοί. Με μετέφεραν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, και σύμφωνα με τη νομοθεσία θα μπορούσα να δικαστώ εκεί και όχι στην Αθήνα. Επειδή δεν υπήρχε προγραμματισμένη μεταγωγή για την Αθήνα πριν από την Τετάρτη, υπήρχε περίπτωση να παραμείνω στο κρατητήριο αυτές τις μέρες, και την Τετάρτη να με μετέφεραν με κλούβα στην Αθήνα», είπε μεταξύ άλλων στους Οικονομέα και Καμπουράκη, ο Γιώργος Παπαχρήστος.
Ο Γιώργος Παπαχρήστος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του το Σάββατο ο Πάνος Καμμένος, για δημοσίευμα στα Νέα Σαββατοκύριακο στο οποίο έκανε λόγο για έρευνα του ΣΔΟΕ στα οικονομικά του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Η εφημερίδα τα ΝΕΑ μετά τη σύλληψη Παπαχρήστου καταγγέλλει σήμερα τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο για «κτροπή και εκτροχιασμό» και τον κατηγορεί ότι αντέδρασε ακραία, «πανικόβλητος από το δημοσίευμα των Νέων». Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, δήλωσε ότι είναι τιμή για εκείνον να τον μηνύει ο Πάνος Καμμένος.«Το έγγραφο του ΣΔΟΕ που προκάλεσε τον πανικό», όπως γράφουν τα Νέα, ήταν φωτοτυπία εγγράφου που αποδείκνυε ότι το ΣΔΟΕ είχε παραγγελία να ελέγξει πολιτικά πρόσωπα και να κάνει άνοιγμα λογαριασμών. Ενα από τα πρόσωπα αυτά ήταν ο Πάνος Καμμένος και το έγγραφο έχει ημερομηνία 29 Αυγούστου 2012.
Η αποκάλυψη των Νέων ήταν ότι αυτός ο έλεγχος του ΣΔΟΕ δεν έγινε ποτέ για τον Καμμένο και άφηνε υπονοούμενα ότι ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης δεν προχώρησε το θέμα.
«Πού βρίσκεται τώρα αυτή η παραγγελία και έχει ολοκληρωθεί;» έθετε το ερώτημα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος.
Με βάση αυτό το δημοσίευμα έγινε η μήνυση Καμμένου και η σύλληψη του δημοσιογράφου.