ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Είκοσι δημοσιογράφοι πλαισιώνουν την επιτελική ομάδα της Ηuffington Post Greece

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας της Ηuffington Post Greece, η 24ΜEDIA, media partner της ελληνικής έκδοσης, ανακοίνωσε -και επίσημα- τους επικεφαλής του δημοσιογραφικού της τμήματος.
- Η Σοφία Παπαϊωάννου αναλαμβάνει καθήκοντα Εditorial Director της Huffington Post Greece . Δημοσιογράφος με ξεχωριστή διαδρομή στην ελληνική τηλεόραση, η Σοφία Παπαϊωάννου αυτή την περίοδο παρουσιάζει στην τηλεόραση του ALPHA την εβδομαδιαία εκπομπή «360 μοίρες». Η Σοφία Παπαϊωάννου, με μεταπτυχιακές σπουδές στη δημοσιογραφία στο NYU, υπήρξε για 13 χρόνια αρχισυντάκτρια και συμπαρουσιάστρια δημοφιλών εκπομπών ερευνητικής δημοσιογραφίας. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κρυμμένο στο Αιγαίο», που εκδόθηκε το 2011. 
- Ο Νίκος Άγουρος, με θητεία στη Διεύθυνση Σύνταξης του μηνιαίου περιοδικού  VIMAMEN αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διευθυντή Σύνταξης.
- Ο Παύλος Τσίμας καταξιωμένος δημοσιογράφος με 35ετή πορεία στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα αναλαμβάνει Σύμβουλος Έκδοσης.
 Η επιτελική αυτή ομάδα, δίνοντας έμφαση στη δημοσιογραφική έρευνα, θα πλαισιώνεται από..

Πειθαρχικός έλεγχος σε δικηγόρους που μετέρχονται πρακτικές «εισπρακτικών εταιριών»

Απόφαση του Δ.Σ.Α για τις πρακτικές των δικηγορικών-«εισπρακτικών» εταιριών

Με την βαρύτατη πειθαρχική διαδικασία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα βρίσκονται αντιμέτωποι δικηγόροι ή δικηγορικές εταιρίες εφόσον διαπιστωθεί ότι στο πλαίσιο της δικηγορικής τους εντολής μετέρχονται συμπεριφορές εισπρακτικών εταιρειών, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες αντιδεοντολογικές τηλεφωνικές οχλήσεις προς τους οφειλέτες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Α αποδοκιμάζει και καταδικάζει τις πρακτικές αυτές και επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση πως παρόμοιες συμπεριφορές προσβάλουν το σύνολο του δικηγορικού σώματος και δεν θα είναι ανεκτές.
Για το λόγο αυτό, αποφάσισε την προσθήκη διάταξης στα πειθαρχικά παραπτώματα του Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων σύμφωνα με την οποία ο δικηγόρος ή η δικηγορική εταιρία,..

Ένα νέο περιοδικό γεννιέται και θα έχει πολλούς εκδότες

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα βγει στα περίπτερα ένα περιοδικό από τους... αναγνώστες του. Το ThePressProject θα προχωρήσει στη δημοσίευση του φακέλου LUXLEAKS με την έκδοση του περιοδικού «ειδικού σκοπού» TMP (TheMagazineProject) αλλά οι εκδότες θα είναι πολλοί και απαιτητικοί.
Μετά το επιτυχημένο εγχείρημα του Debtocracy και την στήριξη του σήματος της ΕΡΤ αυτή τη φορά το ThePressProject κάνει ένα βήμα ακόμα παραπέρα και προχωράει στην έκδοση ενός περιοδικού για όσα δεν λένε τα άλλα ΜΜΕ. Και επειδή για να μιλήσεις για όλα πρέπει να μην έχεις καμία εξάρτηση το TPP ζητάει από τους πολίτες να γίνουν αυτοί οι εκδότες και άρα οι εγγυητές.. 

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Πράσινης»

Χωρίς το όνομα του από καταβολής τής έκδοσης διευθυντή της, του Βαγγέλη Ζορμπά, κυκλοφόρησε την Παρασκευή «Η Πράσινη». Ο Ζορμπάς είχε υποβάλει την παραίτησή του την περασμένη εβδομάδα, αλλά μόλις προχθες αφαιρέθηκε το όνομά του από την ταυτότητα.
Πιθανότατα η εφημερίδα θα συνεχίσει με το δίδυμο των αρχισυντακτών της, του Πανορμίτη..

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Σαμπάνιες άνοιξαν Χατζηνικολάου και Κουρτάκης αλλά...

...αγωνιούν για το που θα «κάτσουν» Αγορά και Επένδυση 
- Δείτε τους επίσημους πίνακες με τις κυκλοφορίες

Εντυπωσιακή ήταν η κυκλοφοριακή άνοδος για την εβδομαδιαία εφημερίδα «Παραπολιτικά» που το περασμένο Σάββατο πούλησε 43.560 φύλλα (11.710 περισσότερα απο την προηγούμενη εβδομάδα). Η προσφορά με την εξαιρετική σειρά «Ελληνική Μυθολογία» του Κακριδή, εκτόξευσε την κυκλοφορία της εφημερίδας του Γιάννη Κουρτάκη, που πούλησε 11.710 περισσότερα φύλλα απο την προηγούμενη εβδομάδα (άνοδος 37%).
Ο ανταγωνισμός στην αγορά του Σαββατοκύριακου έχει φουντώσει με την κυκλοφορία των δύο νέων εφημερίδων, δηλαδή την «Επένδυση» του ομίλου Κουρτάκη και την «Αγορά» του Real Group του Χατζηνικολάου.
Παραδόξως πώς και τα δύο φύλλα πήγαν καλά κυκλοφοριακά με το πρώτο φύλλο της «Αγοράς» του Νίκου Χατζηνικολάου να πουλάει..

Δραματικές εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία

Νέα τριήμερη απεργία - Ερήμωσε η Μίνωος

Mάταια περίμεναν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Ελευθεροτυπία να τους καταβληθεί σήμερα ένας μισθός από τα δεδουλευμένα τους, όπως τους είχε υποσχεθεί η διοίκηση της Μίνωος. Η εργοδοσία και ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος με άθλια επιχειρήματα επικαλέστηκαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις  και εκβιάζοντας ξανά τους εργαζόμενους ανέφεραν πως αν δεν βγαίνει η εφημερίδα δεν υπάρχουν και έσοδα οπότε δεν θα πληρωθεί κανείς.
Κατόπιν τούτου τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα «enet.gr» από τις 5 μ.μ. της Παρασκευής, 14 Νοεμβρίου 2014 έως τις 5 μ.μ. της Δευτέρας, 17 Νοεμβρίου 2014.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας εξαντλήσει..

Τι κρύβει η παραίτηση του Ανδρέα Ψυχάρη

Ο τελευταίος ρομαντικός και το συγκρότημα της Μιχαλακοπούλου

H οικογένεια Ψυχάρη δεν παύει να μας εκπλήσσει. Μετά τις ακροβασίες του Σταύρου Ψυχάρη σχετικά με τα σενάρια συγχώνευσης με τον Πήγασο που εξελίχθηκε τελικά σε πόλεμο με τον Μπόμπολα για τον ηλεκτρονικό τζόγο – ήρθε η ξαφνική παραίτηση του υιού Ανδρέα Ψυχάρη που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.
Πολλοί είπαν ότι ο βουλευτής της ΝΔ βλέπει ότι η επανεκλογή του είναι σχεδόν αδύνατη για αυτό επιχειρεί ηρωική έξοδο ενώ κάποιοι άλλοι σημείωναν ότι πρόκειται να αναλάβει ρόλο στο δημοσιογραφικό συγκρότημα της Μιχαλακοπούλου.
To μόνο σίγουρο είναι ότι της παραίτησης Ψυχάρη προηγήθηκε οικογενειακό συμβούλιο όπου ενημερώθηκε κι ο πατέρας Σταύρος ο οποιος έδωσε και το ok για την αποχώρηση του υιού Ανδρέα από το «θολό κι αβέβαιο πλέον πολιτικό σκηνικό». Μάλιστα στη μάζωξη ο πρώην διπλωμάτης και τέως βουλευτής, εξέφρασε για άλλη μια φορά τα παράπονά του για τη μη υπουργοποίησή του μετά.. 

Κυβέρνηση, Φορτσάκης και ΕΛ.ΑΣ. έδειξαν το νέο μοντέλο διακυβέρνησης

Άγριος ξυλοδαρμός φοιτητών στο Πολυτεχνείο

Έχοντας λάβει εντολή «να μην εισέλθει κανείς στα πανεπιστημιακά κτίρια» αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν ολημερίς και ολονυχτίς τις εισόδους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, καταστέλλοντας με τη βία οποιαδήποτε φωνή αντιτίθεται στην εφαρμοζόμενη πολιτική.
Η εικόνα με τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητών τόσο το πρωί της Πέμπτης στη Νομική όσο και το βράδυ της ίδιας μέρας στο Πολυτεχνείο, όταν άνδρες των ΜΑΤ χτυπούσαν στα τυφλά όποιον έβρισκαν μπροστά τους, καθιστά το μήνυμα της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου πιο επίκαιρο από ποτέ.
Το «πραξικοπηματικό λοκ άουτ» που επέβαλε η Πρυτανεία στα Πανεπιστήμια έβγαλε τους φοιτητές στους δρόμους και δημιούργησε έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Ωστόσο η κυβέρνηση, έρμαιο των αδιεξόδων της και μόλις μία μέρα μετά το «άδειασμα» της τρόικας και στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, έκανε..

ΜΑΤατζής χτύπησε φωτορεπόρτερ με γκλομπ στο κεφάλι

Τέσσερις μόλις ώρες μετά τον καταχρηστικό έλεγχο στοιχείων σε φωτορεπόρτερ και μετά τη ρητή δέσμευση του ΓΑΔΑρχη ότι οι φωρορεπόρτερ θα μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια, άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στον φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκο. «Έλέγχει άραγε η ηγεσία τους αστυνομικούς ή όχι;» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΕΦΕ, Μάριος Λώλος.
«Επισκεφθήκαμε σήμερα το μεσημέρι τον ΓΑΔΑρχη για να διαμαρτυρηθούμε για τον καταχρηστικό έλεγχο στοιχείων που διενέργησαν άντρες των ΜΑΤ σε συνάδελφο», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μ. Λώλος.
«Εκείνος επικοινώνησε μπροστά μας με τον διοικητή των ΜΑΤ, έκανε αυστηρές συστάσεις και μας έδωσε το λόγο της τιμής του ότι κανείς δεν θα μας αγγίξει όταν εργαζόμαστε - όπως άλλωστε..

Μειώσεις μισθών στο σάιτ της Ελλης Στάη

** ΕΡΧΕΤΑΙ η Huffington Post Greece και αντί να φουντώνει ο ανταγωνισμός και να πέφτει και κάνα φράγκο στην ιντερνετική πιάτσα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μαθαίνουμε ότι στο σάιτ της Ελλης Στάη έγιναν μειώσεις μισθών (και βαρδιών).

** ΤΗΝ ΙΔΙΑ ώρα η πρόεδρος και διευθύντρια σύνταξης της Huffington Post Αριάννα Χάφινγκτον και η 24MEDIA προσκαλούν τους zoornalistas (και πολλούς άλλους φανταζόμαστε) να συμμετάσχουν σε Ανοιχτή  Συζήτηση με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της Huffington Post Greece. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20/11/2014 στις 12.15 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

** ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ, αν μη τι άλλο: Αυτό το Σάββατο η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ δίνει - εκτός..

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Οταν δουλεύεις στην εφημερίδα του αφεντικού

SportDay: Η δυσκολία να αξιολογείς την επικαιρότητα

Η κορυφαία αθλητική είδηση της περασμένης Τρίτης ήταν η αποπομπή του Νίκου Νταμπίζα από τον Παναθηναϊκό: έργο του συγκρουσιακού Γιάννη Αλαφούζου! Εκείνος πήγε τον Νταμπίζα στο Τριφύλλι, κοντράροντας τους οργανωμένους οπαδούς που δεν τον ήθελαν λόγω ερυθρόλευκου παρελθόντος, εκείνος τον στήριξε και εκείνος τον έπαψε.
Πρώτο θέμα λοιπόν στον μη συλλογικό αθλητικό Τύπο της Τετάρτης – τι άλλο; – αυτό. Πλην SportDay. Η οποία βόλεψε την απομάκρυνση του τεχνικού διευθυντή σε μια βάση της πρώτης σελίδας και ανέδειξε ως βασικό τη συνέντευξη..

Μοναδική προσφορά στο Χωνί της Κυριακής

Με μία μοναδική προσφορά κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή η εφημερίδα Το Χωνί.
3 ΒΙΒΛΙΑ + 2 CD + 3 DVD ΜΟΝΟ ΜΕ 15 ΕΥΡΩ!
Ένα πακέτο αρχικής αξίας (σε τιμές προσφοράς) 35 ευρώ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Στο ΧΩΝΙ. Βρείτε το κουπόνι και κερδίστε 20 ευρώ!
ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ που πρέπει να έχει κάθε ΕΛΛΗΝΑΣ στο σπίτι του!
Πάρτε στα χέρια σας Το ΧΩΝΙ και κάντε δικά σας:
- ΚΑΙ το βιβλίο του Κλεάνθη Γρίβα ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
- ΚΑΙ το βιβλίο του Δημήτρη Καζάκη ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ
- ΚΑΙ το βιβλίο του Μικρού Φωκίωνα ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ, ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ
- ΚΑΙ 2 CD με τη ραδιοφωνική ΕΚΠΟΜΠΗ Α.Ε. που έγραψε ιστορία στο τότε ΡΑΔΙΟ 9..

Ο επίμονος γραφιάς

Από τακτικό αναγνώστη του blog λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

Ενας ακόμη επίμονος δημοσιογράφος-γραφιάς εισήλθε πρόσφατα στο κλαμπ των συγγραφέων. Ο λόγος για τον Ανδρέα Μπελεγρή -το επίμονος κολλάει στην επιμονή κι όχι εμμονή του συγκεκριμένου γραφιά- δημοσιογράφου να γράψει ένα βιβλίο κι ας γίνει ό,τι θέλει (οι περισσότεροι συνάδελφοί του έχουν το «ψώνιο» και ψάχνονται για να δουν το όνομά τους στο εξώφυλλο κάποιου βιβλίου). Η συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια διαφέρει καθώς για το βιβλίο του Α. Μπελεγρή, με τον τίτλο «Εκ του πατρός εκπορευόμενοι», μίλησαν (κατά την παρουσίαση στον Ιανό)  άνθρωποι εγνωσμένου συγγραφικού κύρους και «αξιοπιστίας» όπως η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης, ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης και ο διδάκτωρ αρχαίας ιστορίας Βαγγέλης Πανταζής.
Ο γνωστός αρθρογράφος Νίκος Ξυδάκης αναλύοντας το ύφος γραφής και τη «λογοτεχνική ικανότητα» του Α. Μπελεγρή, υποδέχτηκε τον συγγραφέα στο κλαμπ των δημοσιογράφων-λογίων..

Mega: Οι φοιτητές συγκρούονται με τα ΜΑΤ...

...κι όχι τα ΜΑΤ κακοποιούν βάναυσα και τραυματίζουν τους φοιτητές...

** ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ως συνήθως και με την πρώτη ευκαιρία. Η κυβέρνηση στηρίζει τον πρύτανη Φορτσάκη και την απαράδεκτη, προκλητική κινηση του να πάρει προληπτικά μέτρα και να βάζει λουκέτα στο πανεπιστήμιο.
Τα καθεστωτικά  media ειναι στο πλευρό του, παρουσιάζοντας τους φοιτητές σαν ταραχοποια στοιχεία που δεν θελουν να μάθουν γράμματα, αλλά να καταστρέφουν τους πανεπιστημιακούς χώρους.
Κάτι τετοια ελεγε και η χούντα πριν από 41 χρόνια. Ας τα θυμόμαστε μέρες που είναι...

** ΥΜΝΟΣ για τον πρύτανη της καταστολής, από τον Ντερμπεντέρη: "Ο εκλεγμένος πρύτανης..

Σε πανικό η Πόπη Τσαπανίδου

Από το κακό στο χειρότερο τα νούμερα τηλεθέασης - Τελεσίγραφο από το STAR

Ο ερχομός του Μάρκου Σεφερλή πριν από ένα μήνα είχε καταβαραθρώσει τις δύο ενημερωτικές εκπομπές που παίζουν την ίδια ώρα με τα δύο πρωινά της τηλεόρασης.
Το «LiveU» και το «ΣΚΑΪ Τώρα» είχαν χάσει πολύ σε τηλεθέαση, αλλά θεωρούνταν σίγουρο ότι θα ξαναβρούν τα πατήματα τους. Κι αν η Άννα Μπουσδούκου κρατάει ψηλά την σημαία, η Πόπη Τσαπανίδου βλέπει το πράγμα να μην τσουλάει.
Το STAR στα μέσα Οκτωβρίου είχε δώσει τελεσίγραφο στην Πόπη Τσαπανίδου μέχρι τα Χριστούγεννα να ανακάμψει και να επιστρέψει στα επίπεδα του 10-12% στο γενικό και 14% στο δυναμικό. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε παρά ελάχιστες φορές και μάλιστα τον τελευταίο καιρό..

Τα τρολάκια του ελληνικού ιντερνετ και του πεντακοσάρικου...

Πώς θα στείλετε τον αντίπαλό σας στην πολιτική ή στην τηλεόραση με τα μούτρα στο καναβάτσο; Ο provocateur Χρήστος Ξανθάκης έχει την απάντηση

Από τρολ ιντερνετικά γεμάτος ο τόπος. Υπάρχουν τρολ σιχαμένα, υπάρχουν τρολ μερακλίδικα, υπάρχουν τρολ καταπιεσμένα και τρολ καταπιεστικά, υπάρχουν τρολ σεξυ, και τρολ ανώμαλα, υπάρχουν όλων των ειδών. Και φυσικά υπάρχουν τρολ που κάνουν δουλίτσα. Αυτά τα τρολ που με ένα χαρτζιλικάκι αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας μίνι συμβόλαια. Να βρίσουν κάποιον, ας πούμε, να αμαυρώσουν τη φήμη του, να διαδώσουν μια βρωμιά, να τρίψουν μια μούρη. Σε πολλούς και διαφόρους τομείς, από την πολιτική ως τη σόου μπιζ και από την οικονομία ως τη μικρή οθόνη. Για να βγει το μεροκάματο βρε αδερφέ, για να μπει ψωμάκι στο σπίτι...
Ένα φαινόμενο που το είχε αναλύσει, με την σχετική πολυλογία που τον διακρίνει, ο Σταύρος Θεοδωράκης, όταν δήλωνε προεκλογικά:
«Από τη μέρα που ξεκινήσαμε το Ποτάμι, στις 26 Φεβρουαρίου, κομματικά τρολ δουλεύουν..

Η Σοφία Παπαϊωάννου επικεφαλής της ελληνικής Huffington

Φουλ οι μηχανές για την ελληνική έκδοση της Huffington Post που βγαίνει στον αέρα του διαδικτύου στις 20 Νοεμβρίου και φιλοδοξεί «να ανοίξει το παράθυρο της διεθνούς ειδησεογραφίας στην Ελλάδα και των ελληνικών εξελίξεων στον κόσμο».
Το πόρταλ  Huffington Post Greece δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Μαριάννας Λάτση, του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, της Ευγενίας Χανδρή και του Δημήτρη Μάρη της 24MEDIA. Σύμβουλος έκδοσης όπως έχουμε γράψει είναι ο (γνωστός) Παύλος Τσίμας ενώ τη θέση του διευθυντή σύνταξης αναλαμβάνει ο (άγνωστος για πολλούς) δημοσιογράφος Νίκος Άγουρος (με σπουδές στο Global Media and Communications στο London School of Economics και Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών).
 Η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου (γνωστή από τους Φακέλους του Παπαχελά στον ΣΚΑΪ..

120 ημέρες χωρίς μισθό, άλλες 48 ώρες σε απεργιακό πυρετό

Μειώσεις αποδοχών έως 30%, παρακράτηση μισθών έως 4 μήνες, εκ περιτροπής εργασία επί 3 ημέρες την εβδομάδα. Καταπάτηση συμφωνιών, συνεχή ψεύδη και έωλες υποσχέσεις. Βαθιά περιφρόνηση της εργασίας και προκλητική αδιαφορία για τις ανάγκες του προσωπικού. 
Αυτές οι συνθήκες υπαγορεύουν την καθημερινότητα των 125 εργαζομένων του «Αγγελιοφόρου» και του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής» και διαμορφώνουν το  περιβάλλον έκδοσης των δύο μεγαλύτερων εφημερίδων της Βόρειας Ελλάδας.
Παρά ταύτα, οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί Τύπου και οι διοικητικοί υπάλληλοι της εκδοτικής εταιρίας συνεχίζουν να προσφέρουν με τον ίδιο ρυθμό τις υπηρεσίες τους. Υπακούοντας στην απόλυτη..

Μνήμες από σκοτεινές εποχές

Mνήμες από σκοτεινές εποχές ξύπνησαν οι ενέργειες του Πρύτανη Φορτσάκη και η απρόκλητη και αυθαίρετη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτήτριες και φοιτητές, έξω από το κτίριο της Νομικής σήμερα το πρωί. Κατά την επίθεση υπήρξε άγριος ξυλοδαρμός δύο φοιτητών έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε ένταση από πλευράς φοιτητών.
«Ο σοβαρός τραυματισμός δύο φοιτητών στη Νομική, η ουσιαστική απαγόρευση των γενικών συνελεύσεων σε σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η περίφραξη του Πανεπιστημίου με κλούβες και ΜΑΤ. Λίγες μέρες πριν από την 17η Νοεμβρίου, η προσπάθεια να εμποδιστούν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η στοχοποίηση της νεολαίας και οι εικόνες μιας αστυνομοκρατούμενης πόλης προκαλούν εξαιρετικά δυσάρεστους..

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Γιατί έμεινε 20 λεπτά όρθιος έξω από το στούντιο ο Τσίμας;

Οι τρικλοποδιές του Μπάμπη Παπαδημητρίου στον Παύλο Τσίμα

 Με τις πρώτες τρικλοποδιές έρχεται αντιμέτωπος στο Φάληρο ο Παύλος Τσίμας, που προέρχονται από την «παλιά φρουρά», που δεν είδε με καλό μάτι την άφιξή του. Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είναι εκείνος που προσπαθεί να τον αφήνει έξω από το βασικό παιχνίδι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, χωρίς να σημειώνει πάντως μεγάλη επιτυχία.
Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο του συμπεριφέρονται κάποιοι είναι πως υπήρξε βράδυ που..

Το βουβό μοντέλο που ήθελε να γίνει η «νέα Μενεγάκη»

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Βιοπαλαιστικό σινιέ από την κορφή ως τα νύχια!

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου γεννήθηκε μόλις το 1988. Δηλαδή σήμερα είναι μία 26άρα όμορφη κοπέλα, γεμάτη νιάτα, δροσιά, ζωντάνια και φυσικά πολλά όνειρα όπως κάθε κορίτσι της ηλικίας της.
Η ζωή τα ΄φερε έτσι και η όμορφη Κωνσταντίνα έμπλεξε με την τηλεόραση. Αρχικά, ως βουβό μοντέλο στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και στη συνέχεια ως συμπαρουσιάστρια της Ναταλίας Γερμανού και μετέπειτα της Κατερίνας Καραβάτου. Στον ALPHA γρήγορα εκτίμησαν το τηλεοπτικό ταλέντο της και αποφάσισαν τη ραγδαία άνοδό της, χρίζοντάς την κεντρική παρουσιάστρια της πρωινής εκπομπής του Σαββατοκύριακου. Η πρόταση έγινε απευθείας αποδεκτή από την ίδια, χωρίς προηγουμένως να ζυγίσει καλά τα «υπέρ» και τα «κατά». Αποτέλεσμα;..

Oι αχώριστοι του ΣΚΑΙ...

...και ο ενοχλητικός συνδαιτυμόνας του εστιατορίου στον 6ο

Αχώριστοι φίλοι λέγεται ότι έχουν γίνει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Δημήτρης Τσιόδρας του ΣΚΑΙ. Οι δύο δημοσιογράφοι φέρεται να έχουν αναπτύξει στενή φιλία ολημερίς στο Φάληρο και καθημερινά γευματίζουν παρέα στο εστιατόριο του 6ου ορόφου, άλλοτε συντροφιά με τον...
Άρη Πορτοσάλτε και άλλοτε με τον σύμβουλο του ιδιοκτήτη του σταθμού Πάνο Πολυζωίδη. Βέβαια ο τελευταίος αρχίζει – σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τις ισορροπίες στο κανάλι του Φαλήρου, να μπαίνει στο… ρουθούνι του κυρίου Μπάμπη και ορισμένοι δεν αποκλείουν ακόμη και «θερμό» επεισόδιο μεταξύ τους! Τι έχουν να χωρίσουν;..

Δεν τον τρομάζουν, της «Αυγής» τα βόλια…

Ολομέτωπη επίθεση του Σταύρου Θεοδωράκη, κατά της εφημερίδας…

Λάβρος κατά της «Αυγής» εμφανίζεται ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για υβριστές και συκοφάντες που λένε ψέματα σε καθημερινή βάση κατά του «Ποταμιού».
Διαβάστε την ανακοίνωση:
«Η Αυγή παραποιεί. Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς δε θα είναι η τελευταία. Σε σημερινό της δημοσίευμα εμφανίζει «το Ποτάμι υπέρ των προτάσεων της τρόικας»!
Το Ποτάμι είπε ότι η χώρα θέλει αλλαγές για να μη γυρίσουμε στο παρελθόν, σημειώνοντας μάλιστα ότι αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις αποφασίσουμε «μόνοι μας χωρίς την τρόικα» και η Αυγή γράφει ότι «το Ποτάμι λέει ναι σε όλα όσα ζητάει η τρόικα». Προφανώς για μερικούς κομματικούς εγκεφάλους ή συνυπογράφεις τις ανακοινώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς είσαι με την τρόικα.
Κάθε μέρα σχεδόν στις σελίδες της Αυγής θα βρεις και ένα ψέμα για το Ποτάμι. Όταν ο Σταύρος..

Τράγκας: Κινδυνεύει η δημοσιογραφία με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να μιλάνε; Θα μπορούν να ασκούν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ;». Το ερώτημα έθεσε ευθέως την περασμένη Τρίτη από την εκπομπή του στον Real FM ο Γιώργος Τράγκας - αφού πρώτα προειδοποίησε ότι όταν πηγαίνουμε στο φαρμακείο, πρέπει να αγοράζουμε το αυθεντικό Κόλατζεν Προάκτιβ και όχι τις απομιμήσεις, εάν θέλουμε να μας περάσουν οι πόνοι στις αρθρώσεις.
Είπε λοιπόν ο Γ. Τράγκας ότι οι δημοσιογράφοι «υφίστανται επιθέσεις στο παρασκήνιο από τον ΣΥΡΙΖΑ». Γιατί, όπως πληροφορείται, ο ΣΥΡΙΖΑ... φοβίζει τους καναλάρχες και εκδότες, οι οποίοι με τη σειρά τους (ως φοβισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ) περιορίζουν τις (σ.σ.: ανεξάρτητες) φωνές των συντακτών, σχολιαστών και δημοσιογράφων.
Και έρχεται και ερωτά ο Τράγκας: «Αύριο θα επιτρέπεται να εργαστούν οι δημοσιογράφοι; Θα μπορούμε να μιλήσουμε; Ή θαγίνει έφοδος σε όλη την κρατική μηχανή; Θα υπάρχει φόβος και τρόμος σε εκδότες, επιχειρηματίες και καναλάρχες, μήπως μιλήσει κανείς και πει καμιά κουβέντα;».
Φοβάται ο Τράγκας ή «Φράγκας» ή «Τράμπας», όπως αυτοπαρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού του, μήπως βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και του περιορίσει την ελευθερία έκφρασης. Όχι του ιδίου, αποκλειστικά, αλλά όλων των δημοσιογράφων. Ακόμα περισσότερο: ανησυχεί πάρα πολύ, έχει..

Εν αναμονή οι εργαζόμενοι της Μίνωος

Είναι αποφασισμένοι για νέα απεργία αν δεν πληρωθούν την Παρασκευή

Το χρώμα του χρήματος περιμένουν να δουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Μετά τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις  και σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από την διοίκηση, στους εργαζόμενους πρόκειται να καταβληθεί ένας μισθός μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουνίου ενώ θα τους δοθεί  μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου και δώρο Χριστουγέννων.
Επειδή πολλές φορές οι ανακοινώσεις και τα υπεσχημένα δεν έχουν τηρηθεί, ετέθησαν μετ΄ επιτάσεως ερωτήματα προς τη διοίκηση της «Τρίτης Οψης» η οποία επανέλαβε με νέα..

Με Τρίψα συνεχίζει την «Ενημέρωση» ο Ανδρουλιδάκης

Σας γράφαμε την περασμένη Κυριακή ότι αναζητήσαμε αλλά δεν βρήκαμε στα περίπτερα την εφημερίδα που έβγαλε στα περίπτερα ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης. Κι αυτό γιατί ο εκδότης - διευθυντής της «Εξέλιξης» παρόλο που η κυριακάτικη εφημερίδα πήγαινε σχετικά καλά από πλευράς κυκλοφορίας (πουλούσε κατά μέσο όρο 15.000 την βδομάδα), αποφάσισε -για λόγους που δεν γνωρίζουμε- να διακόψει μετά από 5 εβδομάδες την έκδοσή της!
Ο Ανδρουλιδάκης είχε ανακοινώσει στους εργαζόμενους της εφημερίδας, ότι ναι μεν κλείνει την «Εξέλιξη» αλλά είχε υποσχεθεί ότι το φύλλο θα κυκλοφορήσει ξανά αλλά με άλλο όνομα! Και επειδή ως γνωστόν ο εκδότης κρατάει τις υποσχέσεις του η εβδομαδιαία εφημερίδα «Εξέλιξη» μετονομάστηκε σε «Ενημέρωση» και είναι έτοιμη για να ξαναβγεί στα περίπτερα. Επικεφαλής της..

Εκθετοι στην ακτινοβολία κεραιών της Cosmote 1.250 μαθητές

Εταιρεία κοινωνικής ευθύνης;

Η Cosmote φαίνεται να εγκαινιάζει νέα ήθη στην επιλογή τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Στην Πυλαία Θεσσαλονίκης επέλεξε να εγκαταστήσει 3 κεραίεςκινητής στην ταράτσα διώροφου κτιρίου, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε 5 σχολικά συγκροτήματα.
Η επιλογή της θέσης είναι η χειρότερη δυνατή ως προς την έκθεση των μικρών μαθητών στην ακτινοβολία, δεδομένου ότι η απόσταση του κτιρίου από το κοντινότερο σχολικό συγκρότημα είναι μόλις 25 μέτρα και ειδικά διότι το κτίσμα βρίσκεται σε ένα βύθισμα, με αποτέλεσμα οι κεραίες, οι οποίες εκπέμπουν οριζόντια, να βρίσκονται στο ίδιο ύψος με τα σχολικά κτίρια, που καλύπτουν πάνω από 1250 μαθητές.
Στην έντονη αντίδραση των μαθητών, γονιών και κατοίκων, η Cosmote επιλέγει να κρύβεται πίσω από τον πρόσφατο νόμο Βορίδη, ο οποίος δίνει στις εταιρίες κινητής τη δυνατότητα να στήνουν τις..

Αλληλεγγύη στον αγώνα των τεχνικών ραδιοφώνου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε aνακοίνωση της Ροσινάντε (Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία / Kλαδική εργαζόμενων στα ΜΜΕ) :
«Η συνδικαλιστική δράση των ενώσεων των τεχνικών ραδιοφώνου (Ε.Τ.Ε.Ρ και Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ) απέναντι στους εργοδότες και τους υπαλλήλους του Κεφαλαίου, για τη διαφύλαξη των ΣΣΕ, και τα ευρύτερα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου, βάζει τα δυο αυτά σωματεία στην κατηγορία των μαχητικών συνδικαλιστικών ενώσεων.
Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), πιστή στις παραδόσεις της, δεν έχασε τηνπολύτιμη ευκαιρία να σύρει τ’ αφεντικά των ιδιωτικών ραδιοσταθμών, στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) κερδίζοντας μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία μια νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα μέλη της. Η Απόφαση Διαιτησίας του ΟΜΕΔ, που εκδόθηκε στις 3 Σεπτέμβρη για τα μέλη της ΕΤΕΡ καταργούσε στην πράξη τόσο τον θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό των 500€ όσο και άλλες αντεργατικές “ρυθμίσεις” και νομοθετήματα των τελευταίων ετών.
Φυσικά η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Αθηνών δεν άργησε να αντιδράσει και..

Θέλουν δικηγόρους χωρίς πτυχίο Νομικής!

Στην πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου συμμετέχει ο ΔΣΑ

Ειδική επιτροπή συμβούλων η οποία θα καταγράψει και θα ιεραρχήσει, άμεσα, τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το δικηγορικό σώμα, αποφάσισε να συστήσει το δσ. του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας. Μεταξύ των προβλημάτων, ως κορυφαία αξιολογούνται, οι ρυθμίσεις του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τα ασφαλιστικά ζητήματα των δικηγόρων καθώς και η διάταξη πρόσφατου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που αναφέρεται σε μια ειδική κατηγορία «δικηγόρων ευρεσιτεχνίας» τριετούς φοίτησης, επιχειρώντας να δημιουργήσει..

Οι άνθρωποι πίσω από τις δημοσκοπήσεις!

Δημοσκόπηση: σύμφωνα με το ελληνικό λεξικό είναι η διαπίστωση της γνώμης μιας ομάδας ανθρώπων για κάποιο θέμα, η οποία γίνεται από την υποβολή ερωτήσεων σε ένα δείγμα του σχετικού πληθυσμού, την καταγραφή των απαντήσεων, και τον έλεγχό τους με στατιστικές μεθόδους. Αυτές τις μεθόδους λάνσαραν και εκσυγχρόνισαν αρκετοί με την πάροδο των ετών. Το Media Café του gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις δέκα ελληνικές εταιρείες δημοσκοπήσεων που παίζουν σημαίνοντα ρόλο στη διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος, με τα αποτελέσματα που εξάγουν και δημοσιοποιούν.
Pulse RC
Ιδρύθηκε τo 2006. είναι μέλος της διεθνούς ένωσης για τις έρευνες και τις δημοσκοπήσεις..

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

«Πόλεμος» Στραβελάκη - Πρετεντέρη στο Mega

Ενας άτυπος πόλεμος μαίνεται σχεδόν κάθε βράδυ στο Mega μεταξύ του νέου διευθυντή Ειδήσεων, Νίκου Στραβελάκη, και του Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» των εναπομεινάντων σχολιαστών του καναλιού. Ο μεν Στραβελάκης επιμένει στα κοινωνικά θέματα, θεωρώντας ότι πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Δελτίου (συνεπικουρούμενος από τους συντάκτες που τα καλύπτουν), ο δε Γιάννης Πρετεντέρης μαζί με τον προϊστάμενο του πολιτικού ρεπορτάζ, Μανώλη Καψή, θεωρούν ότι πρέπει να προτάσσονται τα πολιτικά θέματα.
Την περασμένη εβδομάδα, οπότε το Δελτίο Ειδήσεων του Mega συνέχισε να βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τον ANT1, ο Νίκος Στραβελάκης διαφώνησε -σε χαμηλούς τόνους και πάντα ευγενικά- με τον Γιάννη Πρετεντέρη για..

Η führerin Γιάννα ξέσπασε στη Φιλιππινέζα

Απίστευτες σκηνές στην έπαυλη του Παλαιού Ψυχικού

Η πορσελάνη της Λιμόζ -μία από τις ακριβότερες στον κόσμο- σπάει με έναν ιδιαίτερο τρόπο όταν, αφού έρθει σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα, πέσει στο πάτωμα. Μια τέτοια επαφή, η οποία δεν ήταν καθόλου επιθυμητή, προκάλεσε τις κραυγές αγωνίας και πόνου που αναστάτωσαν το σικ περιβάλλον στην πολυτελή έπαυλη της οδού Δρυάδων πριν από λίγες ημέρες, όχι μία, αλλά δύο φορές μέσα σε λίγα 24ωρα.
Τα τελευταία επεισόδια στην οικία Αγγελόπουλου ήταν μέχρι πρότινος ένα καλά κρυμμένο μυστικό, το οποίο γνώριζαν ελάχιστοι άνθρωποι. Οι κραυγές και οι φωνές προέρχονταν, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, αλλά και προσωπικές μαρτυρίες, από γυναίκες με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, οι οποίες εργάζονταν μέχρι εκείνη την ημέρα στην έπαυλη της Γιάννας Αγγελοπούλου.
Οι δύο γυναίκες ατύχησαν να βρουν μπροστά τους την πρώην «σιδηρά κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων σε έξαλλη κατάσταση και πλήρωσαν για άλλη μια φορά τους τελευταίους μήνες τα..

Η κυβέρνηση παραβιάζει τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις...

...μέσω της έμμεσης κατάργησης του θεσμού του ΟΜΕΔ - Τι καταγγέλλει το Διασωματειακό των ΜΜΕ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ καταγγέλλει το νέο νομοθετικό τερατούργημα της κυβέρνησης που παραβιάζει κατάφωρα το σύστημα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Συγκεκριμένα η Κυβέρνηση με τροπολογία που πέρασε στη Βουλή ουσιαστικά απονέκρωσε τη διαιτησία του ΟΜΕΔ, θέτοντας σοβαρά διαδικαστικά και ουσιαστικά εμπόδια στη λειτουργία της.
Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση της απόφασης Διαιτησίας του ΟΜΕΔ στις 3/9/2014 για τους τεχνικούς ραδιοφωνίας, μέλη της ΕΤΕΡ,  που στην πράξη καταργούσε τον θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό πείνας και άλλα αντεργατικά μέτρα (νομοθετημένα ή όχι), που ο κλάδος έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια στο όνομα της οικονομικής κρίσης. Η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Αθηνών (ΕΙΙΡΑ)  αντέδρασε χρησιμοποιώντας τα όπλα που η κυβέρνηση..

Εξαλλη η Κοσιώνη με τον Ζουγανέλη!

Συσκέψεις επί συσκέψεων στο Φάληρο με τον Αλαφούζο να αδιαφορεί για τα μονοψήφια του ΣΚΑΪ

«Πρόωρος ενθουσιασμός», «υπερεκτίμηση δυνάμεων» και «προβληματική επιλογή» ήταν οι φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να περιγράψουν αντίστοιχα την κατάσταση στις εκπομπές «Τώρα» της Άννας Μπουσδούκου, «Αταίριαστοι» των Ντσούνου – Κούτρα και «Αυτά είναι» της Μαρίας Ηλιάκη! Οι παραπάνω φράσεις ειπώθηκαν σε μία από τις πολλές συσκέψεις που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στον ΣΚΑΙ, με αφορμή τις μονοψήφιες τηλεθεάσεις και γενικότερα την κακή πορεία του νέου προγράμματος του σταθμού. Αν και μετράει μόνο δύο εβδομάδες στον τηλεοπτικό αέρα, δεν ξέφυγε από το στόχαστρο τής κριτικής ούτε η νέα εκπομπή του Γιάννη Ζουγανέλη που δίνει lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και έχει κάνει έξαλλη την Σία Κοσιώνη για τα νούμερα που παραλαμβάνει… Παρομοιάζοντας τη συγκεκριμένη ζώνη με..

Ετσι θα εξοφλήσει ο Δελλατόλας τα δεδουλευμένα στο Ποντίκι

Επιστολή στην ΕΣΗΕΑ έστειλε ο εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι» όπου παραθέτει  το πρόγραμμα αποπληρωμής των οφειλών του προς τους  εργαζόμενους. Με το πρόγραμμα που κατέθεσε ο Αντώνης Δελλατόλας δεσμεύεται ότι θα καταβάλει:
- έναν μισθό το Νοέμβριο (υπόλοιπο δεδουλευμένων 6 μήνες)
- έναν μισθό  και δώρου Χριστουγέννων τον Δεκέμβριο (υπόλοιπο 6 μήνες)
- ενάμισι μισθό τον Ιανουάριο του 2015 (υπόλοιπο 5,5 μήνες)
- ενάμισι μισθό τον Φεβρουάριο (υπόλοιπο 5 μήνες)
- ενάμισι μισθό το Μάρτιο (υπόλοιπο (4,5 μήνες)
- εναν μισθό τον Απρίλιο και δώρο Πάσχα (υπόλοιπο 4,5 μήνες)
- ενάμισι μισθό το Μάιο (υπόλοιπο 4 μήνες)
- ενάμισι μισθό τον Ιούνιο (υπόλοιπο 3,5 μήνες)
- ενάμισι μισθό τον Ιούλιο (υπόλοιπο 3 μήνες)
Οπως αναφέρει στην επιστολή του ο Αντώνης Δελλατόλας τον Ιούνιο θα καταθέσει νέο πρόγραμμα..

Καταδικάστηκε ο συκοφάντης (εκδότης) των εργαζομένων

Στη Λέσβο πάντως νίκησαν

Επιτέλους δικαίωση...γράφει ο φίλος Θράσος Αβραάμ στη σελίδα του στο fb. Ο πρών εκδότης τους, των "Αιολικών Νέων" που τους άφησε απλήρωτους και από επάνω τούς κατασυκοφάντησε, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση από το Τριμελές Εφετείο Βορείου Αιγαίου. Εννοείται ότι ο πρώην εκδότης είναι και νυν εκδότης της εφημερίδας Γιώργος Κονδυλούδης, ο οποίος για να εκφοβίσει τους απολυμένους να σταματήσουν τις ενέργειες διεκδίκησης των δεδουλευμένων τους, συκοφάντησε με πρωτοσέλιδα τους πρώην που ζητούσαν το δίκιο τους. Να περιμένουμε την απόφαση του Εφετείου σε πρωτοσέλιδο;
Γιατί το δικαστήριο του επιβάλλει να δημοσιεύσει όλη την δικαστική απόφαση στην εφημερίδα..  

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Τον χώρισα γιατί ήταν φτωχός»

Του Κωνσταντίνου Πουλή

Τώρα που η Γιάννα Αγγελοπούλου παίρνει πάλι τη θέση που της αξίζει στην πολιτική μας επικαιρότητα, ήρθε η ώρα να πάρουν τον λόγο οι επαΐοντες. Ανήκω λοιπόν σε αυτούς που έχουν διαβάσει με προσοχή τις 472 σελίδες του βιβλίου της (τόσες είναι και όντως τις διάβασα) και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα συμπεράσματά μου.
Ήθελα από καιρό να μιλήσω γι’ αυτό το βιβλίο, και η συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα μού έδωσε την αφορμή.
Η πλήξη στις αυτοβιογραφίες προέρχεται συνήθως από τον εξωραϊσμό. Από την απομάκρυνση του ασήμαντου ή αυτού που θα έπρεπε να προκαλεί ντροπή. Το συναρπαστικό στοιχείο της αυτοβιογραφίας της Γιάννας Αγγελοπούλου, η πηγή της λογοτεχνικότητάς της, με μια έννοια, είναι η μέχρι ανατριχίλας ωμότητα, ο διάχυτος κυνισμός της, που την καθιστά ένα πραγματικά απολαυστικό ανάγνωσμα. Ένα μάθημα ανθρωπογνωσίας, και συγκεκριμένα ένα μάθημα ανθρωπογνωσίας μέσα.. 

Τι πούλησε η «Επένδυση» του Κουρτάκη

Ικανοποίηση επικρατεί στο επιτελείο της νέας εβδομαδιαίας εφημερίδας «Επένδυση». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πρακτορείων διανομής Τύπου το πρώτο φύλλο πούλησε 15.130 φύλλα - κυκλοφορία που θεωρείται ικανοποιητική βάσει των συνθηκών. Αυτό όμως που κυρίως ανέβασε το ηθικό στην Ιάσονος είναι το «γκάλοπ» για τις πωλήσεις του δευτερου φύλλου, που σχεδόν πάντα είναι αρκετά χαμηλότερες  από αυτές του πρώτου. Σύμφωνα λοιπόν με τα ανεπίσημα στοιχεία η κυκλοφορία της «Επένδυσης» του ομίλου Κουρτάκη κυμάνθηκε περί τις 20.000 φύλλα (τα... ομόσταβλα «Παραπολιτικά» πουλάνε περί τις 25 με 30.000 φύλλα - η προσφορά με την «Ελληνική Μυθολογία» του Κακριδή αναμένεται να ανεβάσει τον μέσο όρο της κυκλοφορίας).
Τώρα αναμένονται τα επίσημα στοιχεία με την κυκλοφορία της «Αγοράς» του Νίκου Χατζηνικολάου που έκανε «ντεμπούτο» στα περίπτερα το περασμένο Σάββατο και σύμφωνα με..

Aντίο Σεφερλή

Η άνοδος και η πτώση του φαινομένου Σεφερλή μέσα σε ολίγες βδομαδούλες και γιατί μερικές φορές η υπομονή πληρώνει περισσότερο από την βιασύνη

Από τον Χρήστο Ξανθάκη 

Υπάρχει μια εντύπωση στο ευρύ κοινό ότι οι διευθυντές προγράμματος της τηλεόρασης είναι κάτι τύποι που τους πληρώνουν για να κάθονται. «Κι εγώ καταλαβαίνω», λέει ο μέσος τηλεθεατής, «ότι τα δελτία παίζουνε βράδυ και η ψυχαγωγία παίζει πρωί. Άρα τι τους θέλουνε αυτούς τους περίεργους και τους δίνουνε ένα σωρό λεφτά;». Κατά το γνωστόν «μωρέ κάνε με εμένα πρωθυπουργό για μια μέρα»...
Και δίκιο θα είχε ο τηλεθεατής, αν ήταν τα πράγματα τόσο απλά. Ή, μάλλον, αν ήταν τα πράγματα έτσι μονοκόμματα και μονολιθικά. Αλλά δεν είναι. Είναι απολύτως πιο περίπλοκα και..

Χούντα έχουμε, κύριε Πρετεντέρη...

Τον τάπωσε στην καρέκλα του, η μικρή μαθήτρια...

** Μόλις ακουσε τη λέξη "χούντα" από την Ιωάννα, την φιλοξενούμενη στην εκμπομπή του, μαθήτρια της Β' Λυκείου, τσίμπησε ο Ντερμπεντέρης.
"Χούντα, είναι μεγάλη κουβέντα. Εγω ήμουν στο σχολείο μαθητής, επί χούντας και...
σε διαβεβαιώ, πως, ήταν πολύ μαύρη η κατάσταση", της είπε.
Η μικρή συνέχισε ακάθεκτη:  Ετσι ακριβώς είναι και σήμερα κυριε Πρετεντέρη. Είμαστε φιμωμένοι. Μας φέρνουν τα ΜΑΤ και τον εισαγγελέα. Δεν μπορούμε να πούμε τα αιτήματα μας. Τι διαφορά εχει?
Ο Ντερμπεντέρης, αμήχανα, στριφογύριζε μαζί με την περιστρεφόμενη καρέκλα του. Κι ακόμη..

Ο Κώστας Αργυρός και η Huffington Post

Από τον δημοσιογράφο Κώστα Αργυρό λάβαμε email με διευκρινίσεις σχετικά με ανάρτησή μας για την Huffington Post Greece και η οποία τον αφορούσε. Ακολουθεί η διευκρινιστική απάντηση που μας έστειλε:
«Με αφορμή ανάρτησή σας, η οποία αναφέρει για το πρόσωπό μου στοιχεία, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα θα σας παρακαλούσα να διευκρινίσετε τα εξής:
1) Ούτε έκανα, ούτε καν σκέφτηκα ποτέ να κάνω αίτηση για τη θέση του Προέδρου-Διευθύνοντος Συμβούλου της ΝΕΡΙΤ.
2) Δεν υπάρχει καμιά συμφωνία, ούτε καν συζήτηση για την ανάληψη από τη μεριά μου..  

Ο πόλεμος Μπόμπολα - Ψυχάρη για ΟΠΑΠ και στοίχημα...

...και το κάλεσμα του Νίκου Φελέκη για τη δημιουργία Greece Leaks

Με αφορμή τον πόλεμο Μπόμπολα - Ψυχάρη για τον ΟΠΑΠ και τις εταιρείες στοιχημάτων, ο Νίκος Φελέκης με άρθρο του στο matrix24, προχωρά σε κάλεσμα προς άλλα Μέσα, ηλεκτρονικά και έντυπα, προκειμένου να σχηματιστεί ένας φορέας, όπως αυτός του Luxembourg Leaks, που θα αρχίσει να ψάχνει κι άλλα "βρώμικα" θέματα που πληγώνουν την Ελλάδα.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του «θα ήταν καλό να σχηματιστεί Greece Leaks. Μια τέτοια προσπάθεια ενδεχομένως να γίνει και η μαγιά για να ξαναβρεί η ελληνική δημοσιογραφία τη χαμένη της τιμή».
Ακολουθεί η πρόταση του Νίκου Φελέκη για τη δημιουργία του Greece Leaks, οπως περιγράφεται στο υστερόγραφό του:

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ο «άγνωστος» Νίκος Άγουρος διευθυντής σύνταξης στη Huffington Post Greece

Σε 10 μέρες βγαίνει στον «αέρα» του διαδικτύου η ελληνική έκδοση του Huffington Post.
Το portal δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Μαριάννας Λάτση (της γνωστής οικογενείας), του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, της Ευγενίας Χανδρή (της γνωστής οικογενείας κι αυτή - καράβια, ξενοδοχεία κλπ) και του Δημήτρη Μάρη της 24MEDIA («ο μεγαλύτερος Όμιλος ψηφιακής ενημέρωσης στην Ελλάδα που αποτελεί τον media partner στον οποίο η AOL εμπιστεύτηκε το πρωτοπόρο εγχείρημα στην Ελλάδα»).
Σύμβουλος έκδοσης όπως γράψαμε ήδη είναι ο Παύλος Τσίμας ενώ τη θέση του διευθυντή σύνταξης αναλαμβάνει ο ικανός δημοσιογράφος (αν και «άγνωστος» στους περισσότερους στο δημοσιογραφικό σινάφι) Νίκος Άγουρος(φωτό). Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος με σπουδές στο Global Media and Communications στο London School of Economics και Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θεωρείται άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Δημήτρη Μάρη και ο πλέον..

Ο ΔΟΛ συγχωνεύτηκε με τον... Ψυχάρη!

Πολύς λόγος είχε γίνει το καλοκαίρι για τα σχέδια συγχώνευσης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη με τον Πήγασο του Μπόμπολα. Μάλιστα είχαν γραφτεί πολλά για κλείσιμο εντύπων, ενθεν κακείθεν, μετακόμιση εφημερίδων από τη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου στη Μιχαλακοπούλου κλπ κλπ. Μάλιστα πέρασε και φωτογραφικό νομοσχέδιο που «κάλυψε» ενδεχόμενη ενοποίηση των δύο δημοσιογραφικών συγκροτημάτων...
Μετά το τέλος του καλοκαιριού οι σχετικές συζητήσεις και οι επαφές ατόνησαν και από την εκδοτική συνεργασία Μπόμπολα - Ψυχάρη περάσαμε στον πόλεμο των δύο εκδοτών με μήλο της έριδος τον ιντερνετικό τζόγο (βλέπε εδώ). Παρόλα αυτά όμως υπήρξε συγχώνευση και ενοποίηση στον ΔΟΛ, μόνο που αυτές αφορούσαν στην έγκριση του σχεδίου συγχώνευσης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη με την..

Με τον Κουρτάκη συζητάει (και) η Τρέμη!

** ΣΕ ΕΠΑΦΕΣ και διαπραγματεύσεις με τον Γιάννη Κουρτάκη του Ομίλου των Παραπολιτικών, βρίσκεται η αποπεμφθείσα από το Μega Ολγα Τρέμη. Η τηλεπαρουσιάστρια συζητάει για συνεργασία με το ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» κι όχι μόνο. Κάπου θα χωρέσει κι αυτή...
** ΕΙΡΗΣΘΩ εν παρόδω το αναγνωστικό κοινό ανταποκρίθηκε στην προσφορά της εφημερίδας «Παραπολιτικά» -με την «Ελληνική Μυθολογία» του Κακριδή- και το φύλλο σε πάρα πολλά σημεία πώλησης εξαντλήθηκε. Πάντως όσοι προμηθεύτηκαν την εφημερίδα και τον πρώτο τόμο «Εισαγωγή στον Μύθο» διαπίστωσαν πως ουδεμία σχέση έχει με την σκληρόδετη έκδοση της Eκδοτικής Αθηνών.
** ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως εκεί στην Ιάσονος κατάλαβαν το «φάουλ», γιατί προφανώς θα υπήρξε πρόβλημα.. 

Ο Τσίμας σύμβουλος έκδοσης στη Huffington Post Greece

** ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ μνημονίου κατανόησης (ΜΟU) προχώρησαν ο Φώτης Μπόμπολας και ο Δημήτρης Μάρης για τον Sentra Fm. Με βάση τη συμφωνία, το 50% του ραδιοσταθμού θα μεταβιβαστεί από τον Πήγασο στον Δημ. Μάρη (της Huffington Post Greece και των πολλών στοιχηματικών ιστοσελίδων), ο οποίος θα έχει και τον έλεγχο του management.

** Ο ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΣ από το Μega, Παύλος Τσίμας εκτός από σχολιαστής στο κανάλι του Αλαφούζου, αναλαμβάνει σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος της ιστοσελίδας Huffington Post Greece, η οποία ξεκινάει τη λειτουργία της σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 20 Νοεμβρίου. Η ομάδα που θα «τρέχει» και θα λειτουργεί την ελληνική έκδοση της Huffington Post.. 

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ρε συ, η Κοσιώνη είναι αυτή;

Μπράβο στην Σία Κοσιώνη, που τόλμησε να τσαλακώσει την εικόνα της, να αφήσει το μακιγιάζ και τη λάμψη των στούντιο του Φαλήρου και να τρέξει στον σημερινό Μαραθώνιο (κάποιοι τον αποκαλούν λανθασμένα Μαραθώνιο των celebrities και των τηλεμαϊντανών, αφού στην πραγματικότητα είναι ο Μαραθώνιος της Wind, του ΟΠΑΠ και των Τραπεζών).
Η τηλεπαρουσιάστρια του ΣΚΑΪ φορώντας καναρινί παπούτσια και μια όχι και τόσο κολακευτική για τη σιλουέτα της, στενή φόρμα σε έντονο μπλε χρώμα, δεν δίστασε να τρέξει στον Μαραθώνιο και να φωτογραφηθεί με φίλους, συναθλητές, συναδέλφισσες κλπ.
Πολλοί από τους συνοδοιπόρους της Κοσιώνη βλέποντάς την, απλή και άβαφη μέσα στην μπλε ελεκτρίκ φόρμα άρχισαν το κους κους: «Ρε συ, η Κοσιώνη είναι αυτή; Κι.. 

Mε ορμή και ύφος Γιώργου Τράγκα

Δεν είναι δύσκολο στις μέρες μας να περνάς όρια, σύνορα, κόκκινες γραμμές, ρυάκια, χαντάκια, χαράδρες και να βρίσκεσαι από την άλλη πλευρά. Καθημερινό φαινόμενο στην πολιτική (Μπίστης και Μαρκόπουλος που μας χρειάζεται!), στην κοινωνία, στη δημοσιογραφία. Στην τελευταία έχουμε δει δημοσιογράφους να αλλάζουν ποδοσφαιρικές ομάδες (και να γίνονται ακόμα και εκδότες αντίπαλων συλλογικών εντύπων), να μεταπηδάνε σε πολιτικές παρατάξεις και διαφοροποιούν ιδεολογικές θέσεις. Ο Αιμίλιος Λιάτσος φερ’ ειπείν! Πριν από έναν, ενάμιση, χρόνο ήταν ο εκλεκτός της τρικέφαλης κυβέρνησης των μνημονίων και πρώτο βιολί στην ΕΡΤ που έσκασε σαν ωρολογιακή βόμβα στα χέρια του, αλλά σήμερα είναι διαπρύσιος αντιμνημονιακός κήρυκας, ένας ταύρος που εμβολίζει την ανάλγητη κυβέρνηση συνεργασίας!
Αφήνοντας τη μνημονιακή στέγη της δημόσιας τηλεόρασης δεν του ήταν καθόλου δύσκολο να κάνει σάλτο πάνω από τη διαχωριστική χαράδρα που λέγαμε και να περάσει στη σταθερά..

Οι τζογαδόροι των media...

Ο τζόγος της ντροπής (του Ψυχάρη) και οι κήνσορες (του Μπόμπολα)

Aγριεύει το παιχνίδι με τον τζόγο και το ιντερνετικό στοίχημα και εξελίσσεται πλέον σε εκδοτικό πόλεμο και μάλιστα ανάμεσα σε συνεταιράκια. Την προηγούμενη εβδομάδα στο ΒΗΜΑ σε πρωτοσέλιδο άρθρο του ο Σταύρος Ψυχάρης, με τίτλο «O τζόγος της ντροπής», έστειλε μήνυμα στον Μπόμπολα υπερασπιζομένος ταυτόχρονα τον Δ. Μελισσανίδη (του ΟΠΑΠ).
Το αφεντικό του ΔΟΛ μέσω του άρθρου του εξαπέλυσε επίθεση κατά των 24 ιδιωτικών εταιρειών ιντερνετικού στοιχήματος που πήραν προσωρινή άδεια λειτουργίας. Μεταξύ αυτών είναι και η εταιρεία «Stoiximan», το 50% της οποίας ανήκει στον Φώτη Μπόμπολα, συνέταιρο του Ψυχάρη στο Mega (το άλλο 50% ανήκει στον Δημήτρη Μάρη του 24media). Σημειωτέον ότι η Stoiximan των Μπόμπολα - Μάρη το τελευταίο διάστημα δεν φείδεται χρημάτων προκειμένου να..

Πρόωρο τέλος για το «Joy» του Mega...

Προς πρόωρο τέλος βαδίζουν δύο εκπομπές του MEGA, στις οποίες το κανάλι της Μεσογείων πόνταρε πολλά το προηγούμενο διάστημα.
 Ο λόγος για το "Joy" και την "Μοντέρνα Οικογένεια", η τηλεθέαση των οποίων δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις προσδοκίες των στελεχών του καναλιού.
Στο πλαίσιο αυτό, ουσιαστικά εχει αποφασιστεί ήδη ο τερματισμός των δύο παραγωγών, με πιθανότερο μήνα υλοποίησης του σχετικού πλάνου τον Δεκέμβριο.
Για την κάλυψη του κενού που θα αφησει το "Joy" υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για το λανσάρισμα μιας νέας εκπομπής με παρουσιάστρια τη..