ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Κυβέρνηση, Φορτσάκης και ΕΛ.ΑΣ. έδειξαν το νέο μοντέλο διακυβέρνησης

Άγριος ξυλοδαρμός φοιτητών στο Πολυτεχνείο

Έχοντας λάβει εντολή «να μην εισέλθει κανείς στα πανεπιστημιακά κτίρια» αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν ολημερίς και ολονυχτίς τις εισόδους πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, καταστέλλοντας με τη βία οποιαδήποτε φωνή αντιτίθεται στην εφαρμοζόμενη πολιτική.
Η εικόνα με τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητών τόσο το πρωί της Πέμπτης στη Νομική όσο και το βράδυ της ίδιας μέρας στο Πολυτεχνείο, όταν άνδρες των ΜΑΤ χτυπούσαν στα τυφλά όποιον έβρισκαν μπροστά τους, καθιστά το μήνυμα της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου πιο επίκαιρο από ποτέ.
Το «πραξικοπηματικό λοκ άουτ» που επέβαλε η Πρυτανεία στα Πανεπιστήμια έβγαλε τους φοιτητές στους δρόμους και δημιούργησε έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Ωστόσο η κυβέρνηση, έρμαιο των αδιεξόδων της και μόλις μία μέρα μετά το «άδειασμα» της τρόικας και στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, έκανε..
επίδειξη πυγμής στους φοιτητές που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας.
Το απόγευμα της Πέμπτης η οδός Στουρνάρη μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όπου από τη μία άκουγες τις βρισιές των αστυνομικών και από την άλλη τις κραυγές των διαδηλωτών, καθώς δέχονταν χτυπήματα.
«Με χτύπησαν στην πλάτη, στον ώμο, στον σβέρκο, στα πόδια. Ολοι φοβηθήκαμε, αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα φάμε τέτοια καταστολή εν όψει επετείου του Πολυτεχνείου», λέει στην «Εφ.Συν.» η Δήμητρα, φοιτήτρια της Νομικής.
Η ακραία καταστολή, η οποία άφησε πολλούς τραυματίες, εκτονώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ, με τους συγκεντρωμένους να διασπείρονται στους γύρω δρόμους, και ενώ ματατζής χτύπησε φωτορεπόρτερ με κλομπ στο κεφάλι, με τον τελευταίο να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα χθεσινά επεισόδια και τη χρήση αστυνομικής βίας φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές πραγματοποιούν (12 το μεσημέρι) πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ στις 14:00 θα συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο και εκπαιδευτικοί.
- Eφημερίδα των Συντακτών